X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnap azt mondtam, kezd mûködgetni a kereskedelem.Igen.Legalább beáll a hajóm és megveszi az árut.Ki is parkol, de utána nem áll meg.Semmivel nem lehet megállítani.Õ még mindig kereskedik, pedig már berakodott, kifizette,stb.
Kivárom, hogy kb fél óra alatt megkerülje az állomást (SETA, hol vagy???), ezalatt malmozok és a hajamat tépem.Néha egyszerûen eltûnik, nem találom (Célzás nagyon kellene!) vagy ott állok mellette és nem tudom kiválasztani.Nagyon idegesítõ, ez így évekig fog tartani...mármint az, hogy megvedd az árut.
Õrület.Minden egyes termék megvásárlása elõtt mentek egyet,amikor a hajó parancssora üres.Így legalább vissza tudom tölteni, ha nem akar megállni vásárlás után sem,de akkor sem biztos, hogy menni fog.
Nálatok is van ilyen?
Más: Az abszolút legjobb pénzszerzési mód a Capship-ek foglalása-eladása. Ha ügyesen céloz az ember gyakorlatilag 6% alatt lehet tartani a hulldamage-et így akár be is lehet fogni dolgozni a hajót. Az engineer képes mindent kijavítani (kivéve a hull-t) de nem célszerû kilõni a drone launch pad-ot, mert akkor nem tud javító drónokat küldeni a sérült részekhez.
A foglalásnál roppant zavaró lehet az a bug, hogy hiába lövi ki az ember a hajtómûvet, mégis megy tovább. Ilyenkor a kis spermiumok (landing pod) nehezen találnak leszállóhelyet. Néha segít, ha belesebzünk a podokba egy gyengébb fegyverrel. Ilyenkor elõfordul, hogy irányt változtat és sikerül leszállnia.
Kereshetnétek már egy másik szakmát, abban lehet hogy jók lesztek!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A legtöbb kereskedõvel nálam sincs gond, de mintha a Woodland Pasture-ben lenne valami gubanc, mert egymás felett állnak az Energy frighter-ek (legalább 10-15 db) és nem nagyon akarnak haladni. Ennek ellenére feltöltötte az állomásomat energy cell-el az egyik mûködõ jómadár.
Amúgy úgy látszik az állomás termel, amint megvannak a szükséges nyersanyagok, úgyhogy jobban állunk mint eddig...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az Ego-s fórumokon azt olvastam, hogy nem lehet támadásra bírni a capshipjeinket. Erre most az egyik vizes freigter-em nekiállt szétlõni a célpontomat (viszonylag közel voltak egymáshoz), amit épp megszálltam. Az is igaz, hogy nem az én squad-omban volt, hanem az állomásom felügyelete alatt, de azért majdnem sikerült kicsinálnia... Nincs fent semmilyen olyan mod, ami befolyással lenne a parancsok kiadására illetve a harcra...
Valaki tapasztalt hasonlót? Most akkor megjavították ezt a részt is vagy egy véletlen "bug" történt?
X universe Home, sweet home
más : még mindig nem javít az engineer nekem semmit az elfoglalt hajón. másnál mi a helyzet ez ügyben ? teszek az elfoglalt hajóra captain-t , engineer-t és defence officert . megnézem hány %-on van a hull-ja . aztán elmászok barangolni akárhova , és mikor visszamegyek még mindig ugyan úgy áll ahogy otthagytam . sem a fegyverzetet , sem a hajtómûvet , sem a drone pad-ot nem javítja meg . kb 5-6 hajót foglaltam el idáig , és mindnél ez volt a problémám . esetleg valakit kihagyok a szükséges személyzetbõl , vagy mi lehet a gond ?
A régi hajók szebben mutattak, nekem a Kea tetszik a legjobban, szép áramvonalas (nem mintha kellene az ûrben) teste van.
Örök kedvencem az Kea számomra megunhatatlanul gyönyörû, vagy az Olympos, tekintélyes és félelmetes szépség.
dimre : köszi !
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
De sajnos nagyon sok igazság van benne.Mindegy, én továbbra is hiszek bennük.Aztán ha nem változik semmi, jön az OMSI 2 és visszamegyek buszt vezetni az ûrhajó helyett 😊
Bocsi, hogy belevau, már egyre kevesebbet nézem ezt a fórumot és látom, hogy okosan döntöttem mikor lejegeltem egy idõre a Rebirth-et. Nektek viszont hajrá, keressétek serényen a bugokat 😊
Ami nekem nem jött be egyébként már rögtön az elsõ órácskában amit játszottam, hogy szerintem jóval lejjeb lõtték be a célközönség korhatárát mint az elõzõ részeknél. Ez már nem tûnik annyira keményvonalas sci-fi-nek mint az elõdök, inkább amolyan rajzfilmszerû az egész. tehát ha mûködni is fog akkor sem biztos, hogy bejön majd.
Amúgy egy érdekesség, csak EZT akartam ide linkelni, nagyon nehezen tudom "elengedni" ezt a játékot, figyelem mi újság van vele.
Kids, don\'t try this at home!
Mondjuk én nagyon el vagyok maradva a mai fps/tps,stb játékoktól, mert már nem nagyon játszom ilyenekkel, de ettõl függetlenül az állomások gyönyörûek kívülrõl, belülrõl lehettek volna kicsit fantáziadúsabbak.
A Capital Ship-eken is lehetett volna nagyobb bejárható belsõ részt csinálni, amúgy nem csúnyák.
Tegnap elmentem egy gyárba, ahol a Reinforced Metal Plate-et gyártják (Albion->Frozen Circuit), kívülrõl végig lehet nézni, hogyan készülnek, mennek a futószalagon, aztán hegesztõ mûhelybe ér,stb, nagyon tetszik.
Maguk a karakterek viszont kifejezetten csúnyák és gyengék.Ha már ilyen szép és komplex 3D-s modelleket tudtak csinálni, nehogy már egy emberi karakter ne...öreg, ráncos, csöcsös férfi/transzi stb. <#vigyor>#vigyor> Jesszusom!Fiatal,szexi hang egy nyuggerhez?Vagy ez valami német tréfa?Vagy õk már ilyenek és magukból indultak ki? <#vigyor>#vigyor>
Szóval grafikailag nem csúnya, persze többet is ki lehetett volna hozni, de nem ez a játék gyengéje.
Az patch vegyes érzelmekkel töltött el.Úgy tûnik kezd szépen mûködni a játék.
Ma December 3-át írjuk, két hét telt el a megjelenés óta.Ennyit még tudtunk volna várni, ehelyett egy összetákolt, félkész játékot kaptunk, amit lepontoztak, ezrek követelték vissza a pénzüket, többen összemarakodtak fórumokon.Kedves Egosoft, MEGÉRTE?
No, a kereskedelmi rész végre mûködget, azaz a hajómnak kiadott vásárolj parancsot végrehajtja, be is rakodnak.Tegnap ugyan háromszori nekifutás után feladtam, mivel berakodás után elment a hajóm és nem állt le, semmilyen parancsra sem.
Már nagyjából összeszedtem a "sztori-ûrállomás" anyagait, haladok szépen vele.Nekem is javult az fps, valamint az új NPC-k magasabb skillekkel rendelkeznek.Mondjuk még mindig nem tudom, hogy mi értelme, de egyszer majdcsak kiderül.
Folyt. köv, csak így tovább, fog ez menni!
Egyébként az összes zónában elfogadható a framerate, de abban, amelyikben az elején a Rahanasunk parkol, rettentõen belassul a játék, ha a nagy állomás felé nézek a rengeteg kicsi közlekedõ hajóval. 30-ról 5-10 fps-re. Máshol ennyire nem vettem észre, mert máshol nincs akkora forgalom, mint itt, de ebben a zónában nagyon elõjön. Nem értem, hogy miért zabálja annyira a gépet a mass trafic, hisz elméletileg az egész csak esztétikai dolog, legalábbis remélem, hogy csak az. Mindegy, kipróbálom a mass traffic csökkentõ moddal, hátha javul.
http://www.gamespot.com/x-rebirth/
Az állomás menedzsmentre leszek még kíváncsi, ha az is OK, akkor lehet építeni a birodalmat. <#nyes>#nyes>
Most volt pár vicces helyzetem. Felvettem egy küldit, hogy likvidáljak egy capship-et. Mikor oda érek jelzi, hogy lõjem ki a jumpdrive-ját. Elkezdem lõni, erre elugrik a nyomorult (6000km-el). Mehettem utána 1 rendszerrel odébb. Már nem csak agyaggalamb lövészet. (eddig nálam nem volt ilyen)<#taps>#taps>
(tudom le van írva az Enciklopédiába csak hát angélusul )
Fáradozást elõre is köszönöm!
Ugyanis ha van megkezdett tevékenység, javítás, gyártás, felszerelés, akkor addig nem enged venni, meg semmit sem csinálni, amíg végre nem hajtotta.Függetlenül attól, hogy áll-e bent hajó vagy nem.
• Fixed several causes of crashes in-game and when loading savegames.
• Fixed a specific problem resulting in periodic slow-downs.
• Improved general performance (first small improvement only, more to come).
• Fixed several problems resulting in trade ships getting stuck.
• Fixed several problems with ship/drone docking/undocking behaviour.
• Fixed problem with player drone formations.
• Fixed several small localisation issues.
• Improved skill levels for new NPCs.
• Improved readability of entries in interaction menus.
• Improved GPU listing on laptops with multiple GPUs (still some driver-related issues on certain hardware).
Miután végigtoltam a plot-ot, sajnos begajdult és azokban a mentésekben nem rak a frissen vett hajókra semmilyen drónt és késõbb sem tudtam felszerelni. Gondolom ha most újra kezdeném, akkor már mûködne.
Anno még a 300 kajás küldetést a kapott construction vessel-el csináltam meg. A bugok rejtélyes szövetében valahogyan sikerült felszerelnem azt a hajót 5 cargolifter drónnal és így mûködött. (még az 1.17-es folt elõtt)
Hm, lényeg, hogy a javítandó hajód Squad-ban legyen veled.Bemész a shipyardra, beszélsz a hajókereskedõvel (Ship Dealer) és megjelenik a menü, hogy "modify ship/upgrade ship/equip ship/reload ship,stb" Ott van az eladás is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De ha jót akarsz, akkor ne Rahanas-t vegyél, hanem Scaldis-t, mert késõbb az állomás építésnél kellenek a különbözõ nyersanyagok, ahhoz meg ne vegyél különbözõ teherhajókat.A Scaldis az mindent visz (bulk,conatiner,liquid,energy), kevesebb a fegyver rajta, de mivel úgysem lõ egyik hajó sem, tökmindegy.A raktere viszont a duplája, mint a Rahanas-é.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Mindegy, akkor képzeld oda 😊
C:UsersTe nevedDokumentumokEgosoftX-RebirthSave
Ebben a könyvtárban lesznek az autosave-k, a quicksave-k és a "rendes" save-k 😊, mindegyik .xml file.
Total Commander, F4, szerkesztéssel belépsz (vagy Notepaddel) és átírod a dolgokat.Nem felhõbe menti, nálam legalábbis nem.Csak azt jegyezd meg, melyiket írtad át.Délután megmondom azt is, hogy mit kell átírni.
Devries-ben mindet meg tudom venni/javítani.A közepes capital shipeket lehet építeni.
Ha kiadsz egy javítás parancsot és kész a shipyrard, addig nem enged semmi újat csinálni, amíg TELJESEN ki nem állt a hajód onnan.
3 méretû shipyard van, megismered a "szerelõcsarnok" méretérõl, ott van mindegyik mellett a dokkolási pont.A legkisebb Shipyardokon nincs kereskedõ, gondolom bug.A Gigurumot éppen ezért nem tudod javítani, mert a nagyhoz és a közepeshez képest a Gigurum az kicsi.
Sztori vagy freeplay-ben nyomod?
Olyan elõfordul, hogy a hajó végrehajtja a parancsot, aztán megáll és beragad.Ilyenkor csak a visszatöltés segít.
Javaslom, hogy használd a Manual Commands Extension-t, egyrészt azokkal is tudsz szektorokban ugrálni, másrészt törölni is lehet a parancsot. Érdemes mindig megvárni, hogy egy adott parancsot végrehajtson, még mielõtt a következõt kiadod.
Az is elõfordul, hogy a sztori-féle építõhajó bennragad az állomáson javítás közben.
Fagyás van akkor is ha mínuszos készletet próbálsz venni, mert ilyen is van.