6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #3167 Most ebédszünetben foglaltam egy Balor-t :)
Ja, ezt meg Istvánnak:
Most csak egy Balor-t adtak Very Hardon. Amit foglaltam, az viszont nem ebből a küldetésből volt.
Bocs, idebent nincs fullhd-s monitorom. -
kisiku #3166 Jó reggelt!
Én természetesen örülök ennek a jó nagy javításnak megint, csak ismét felteszem a kérdést.Amikor fejlesztették, ezek fel voltak írva egy papírra, hogy "majd később" vagy úgy gondolták, hogy amit azóta javítottak kábé 400 féle dolgot, azzal együtt nem tudták volna kiadni a játékot?Tudom, hogy a karácsonyi dömping előtt voltak, de nem hiszem, hogy annak akkor befolyása lenne.
Mint, ahogy még mindig fel van írva, hogy a kisebb hajók megjelenése majd később várható...
Added inter-system traders to DeVries. - nnaaa, végre!!
Az állomásaink mikor fognak lőni?Valakinek sikerült már kiprovokálni, hogy a saját állomása kilője az ellenfelét?Mert nekem még nem.Szerintem ugyanaz a néhány sor hiányzik, mint anno a hajóknál.
István!Örülök, hogy megosztottad a plot-os URV gyár működésképtelenségét, mert én gyártok PlasmaJet/LR-t és közeledek, hogy leszállítsam az első 900-as adagot.Ezek szerint nem fog működni.Megnézem, mi egy normális URV gyár anyagigénye és szerintem copy+paste-val beállítom az enyémhez.Többet úgysem lehet építeni, meglátom fog-e menni tőle.Azért szégyelljék magukat, hogy a mai napig nincsen ez kijavítva.A legnagyobb baj az, hogy nem tudom hová eladni ezt a méregdrága fegyvert sem.Csak 300000.-rel szorozzátok meg a 900-at, annyiba kerülnek...mert valahogy akörül mozog az ára.300-500 ezer Cr./darab!
Az acélfinomító és a szilícium ostya gyártó rész az gyönyörűen muzsikál. -
Jóózsf István #3165 Ha csak a fele működni fog amit ebben ígérnek, akkor már élvezhetőbb lesz a játék, de legutolsó bejegyzés aggodalomra ad okot. Amikor "optimalizálják" a játékot grafikai szempontból, akkor mindig valami csúnyább lesz. Lásd: Hájvéj!
A legelső viszont, egy áldás! -
TokraFan #3164 +1 -
Pares #3163 Remélem ilyen jól lesznek megcsinálva a procedurális küldetéseket is. -
Pares #3162 Tudtommal ezek közül még egyik sem jelent meg. Nincs mihez hasonlítani. A Rebirth példája is demonstrálja, hogy manapság a megjelenés előtti marketing nem játék állapotát hivatott tükrözni, hanem hogy minél több embernek elkezdjen rá csorogni a nyála. -
Betyar070 #3161 Természetesen nem hasonlítható össze a két alkotás, de ha már a grafikánál tartunk az Egosoft se remekelt. Ezt a játékot azonab néhány lelkes amatőr rakta össze, és bizony közelebb áll a szimulátorhoz mint a Rebirth.
A Rebirth más osztályba tartozik, ez igaz, de kategóriájában bizony, hogy gyengécske. (Star citizen, Elite dangerous, Wings of Saint Nazaire ezekkel kellene ringbe szállnia) -
TokraFan #3160 Szvsz ez nem mérhető az X-hez. Eléggé retro hangulat, a grafika kb. freespace szint 1999-ből. -
Betyar070 #3159 OFF
Diaspora
Ez a game egy egyszerű modként kezdte az életét, de mára egy önálló sztorival rendelkező, remek szimulátorrá nőtte ki magát. Elehet gondolkodni kedves Egosoft, és lehet pironkodni!!!!! ( csak mellesleg jegyzem meg, érdemes megnézni a stáblistát,hogy hányan készítették )
http://diaspora.hard-light.net/ -
#3158 Nem tudom hányan "szenvednek" még a játékkal, egy újabb beta sártapasz.
1.25 RC2
Hosszú a lista, a két új funkció biztató. -
TokraFan #3157 OFF
Újabb érdekesnek ígérkező game:
Link 1
Link 2
A scanner ütős
ON -
Jóózsf István #3156 Leszállítottam 919 PlamaJet/LR-t a plotos gyárnak. Nem történt semmi!
Bosszúbol leszedem azt a mod-ot ami rendes urv gyárat csinál belőle. Amennyi munkát, pénzt, időt beleöltem, szerintem megérdemlem. -
kisiku #3155 Gratula!
Én meg nem merek "foglalós" küldetést felvenni Devries-ben, mert azt összes jelentős szektor tele van a hajóimmal.Az előbb azt gondoltam, hogy megmentem a haláltól a frissen elfoglalt Balor-t (Isten tudja hányadik), azzal, hogy gyorsan rádokkolok.Game Over.Sajna,a hajóim odaértek, a sok kis saját Balor elengedett torpedóit meg nem is láttam.Így aztán meghaltam.Még soha ilyen nem történt velem.
Tanulság: olyan helyen kell foglalni, ahol sem a saját, sem az ellenfél nem tudja megállítani a célpontot vagy el kell küldeni őket máshová.
A "Surrender!" beszólásra még senki nem tojta össze magát, sőt elég humoros válaszokat adnak.Van olyan is, hogy "...and where is the fleet?". Én szívesen bemutatnám nekik az enyémet, de még úgy sem adják meg magukat, hogy 2 Aranka követ...
Mondjuk a korábbi X részekben sem adták meg magukat felszólításra,de poénnak jó. -
Jóózsf István #3154 Jelen voltam amikor "visszatértél" az új névvel. Pontosan tudom a történetét. Ezért is engedtem meg magamnak ezt a kis fricskát. Pusztán bajtársiasságból. Nem áll szándékomban bárkinek a nevéből gúnyt űzni.
Téma lezárva. Písz!
Ami a bővítést illeti, még nem volt eddig Lúréból származó CV-ből építményem.
De már van.
És hogy mennyire nem tudom meghazudtolni a vérem, kaptam hozzá "ajándékba" egy scaldist, egy rahant és egy arankát is!
A történet a következő: Elkezdtem építeni egy EC gyárat épp a Lúré kapun túl Hévizen (VÉVI HÉZ). De elkövettem a legnagyobb baklövést profi építkezési vállalkozó létemre, amire ráadásul én hívtam fel mindenki figyelmét. Mégpedig, hogy: Civilizált környezetben nem engedjük az építésznek, hogy másoktól is vásároljon. Mert feltartanak az npc hajók!
Nu ez kapásból egy scaldisba került a Jonfersonnak. Mivel igencsak megcsappant a becsületem náluk, nem tudtam azonnal elvenni a rahanjukat, amiben 3xx plasmajet/lr volt, meg néhány hitma, amit az én cv-mnek szánt (Naná, hogy nem hagyom ott) Elmentem hát Pörlisórba, hogy kiengeszteljem őket előre. Volt egy gyenge inkáming, majd mit ad "isten" vulnerable-hard, Arawn-al! Nagyon szépen megköszöntem.
Még a végén megkedvelem Lúrét. De bántja a szemem a kék szín.
Jó éjszakát gyerekek!
Jahh! A scaldisban 6xxx plazmapumpa volt. ÚGYHOGY, ennyit az elpasszolásukról! -
kisiku #3153 Bővíts!Nem kell újakat építeni, a bővítés ugyanannyiba kerül vagy drágább.
A nevem meg azért kisiku, mert eredetileg kisviku volt, csak mikor elfelejtettem az email címemet, amihez a régi jelszó társult, újra regisztráltam ide.A kisviku regisztrációmat valamikor 2002-ben hoztam létre.De lényegtelen, nem a becenév számít, hanem a hozzászólások tartalma és minősége.Én maradtam változatlan, úgyhogy annak hívsz, aminek jónak látod. -
Jóózsf István #3152 Nehogy felrántsak belőle egy delejgyárat odaát. "Hirtelen felindulásból."
Igaz. Még mindig jobb mint a "KisIQ". (Megyek. Leköpöm magam.) -
kisiku #3151 Hát igen...mit mondjak?De azzal is irdatlan pénzt megspórolsz (tulajdonképpen megkeresed), ha a saját anyagodból építkezel.Ezért építettem én is Tüzépet (Technocore Hi-E és Hardware Supplier), ugyanakkor ezeket az építőanyagokat használom fegyvergyártásra is.
Hehe, no problem a névváltoztatásért -
Jóózsf István #3150 Nnnna! Már téged is átkereszteltelek! Schuldigung! -
Jóózsf István #3149 Ha kitartok azon állításom mellett, hogy a mentések befolyásolják a játék működését, akkor talán érdemes egy próbát tenni vele. De ne engem szidj!
Viuku!
Ez az! Építéskor. De ha én el akarom adni, akkor csak egy-két darab kell belőle. Még a végén átköltözöm Lúréba emiatt... -
kisiku #3148 A játék már játszható.Ha nem játszottál vele előtte, akkor élvezni fogod.Ha igen, akkor meg azért leszel boldog, mert sok mindent kijavítottak már rajta.
Azt azért ne várd, hogy elképesztő űrcsaták lesznek, bár vannak, amik nehezek.A kereskedelem is megy-mendegél benne, az építkezés is, kisebb-nagyobb hibákkal, de már megy.Kalózkodni is lehet, bár kerülendő, mert rá leszel kényszerítve, hogy a cégek, "fajok" 75%-val jóban légy.
Picit olvasgass vissza, meglátod, vannak egész jó tulajdonságai. -
kisiku #3147 Plasma Pump-ot állomásépítéshez és hajógyártáshoz/javításhoz használ a legtöbbet.A technológiai/fegyvergyárak építésekor-bővítésekor kell egy valagra való belőle.
Fegyverek gyártásához is kell.
No, nekem is szépen termeli a Fusion Reactor-t és a Reinforced Metal Plate-et.Már van is vagy 100 millára való belőlük, de nem eladom, hanem felhasználom építésre.
Továbbra sem találok Titurelt, de már le is tettem róla, viszont megvan az ötödik Arawn is
Igazából nem akartam elfoglalni, de most már poénból nyomom az egészet.Taranis-t akartam, de az nem volt.Majd küldök képet a foglalásról, csak az otthoni gépemen maradtak.
Nekem mostanság a URV kereskedés megy legjobban (a többi is, de ez hozza a legtöbbet). Tegnap két kör alatt majd' 25 millát kerestem URV-vel.Kéne gyártanom?
Az Escape Velocity állomás mindig fix áron ad el és vesz.Tehát valszeg fogsz jobbat is találni.Nálam meglepő módon orvosi és technológiai gyárak szoktak rakétát kérni.Azt még sosem láttam, hogy állomás rakétát lőtt volna. -
Tauri #3146 Milyen "készültségi" állapotban van már a játék? Érdemes ismét neki kezdeni? vagy még várjak vele? -
Jóózsf István #3145 Köszönöm a tippet!
Jónéhány millától megfosztottam a planktonzabálókat!
Meg is tanítottam az arms tech hajókat, hol kell keresni a pénzt.
Már csak azt 3-4 ezer plazma pumpát kellene elpasszolni valahogy...
-
Jóózsf István #3144 Meghesszölöm alkalmasint. -
kisiku #3143 Oké, akkor nem csak nálam hiba.
Én sem tudok az Overwatch-csal kereskedni.Átnéztem kívül-belül, mintha szét lenne lőve a dokkolója.De kéri a rakétát.
Tudod mit használj helyette?
Omicron Lyrae-->Aspiring Champion-->Escape Velocity
Na, az vesz és elad rakétákat.
-
Jóózsf István #3142 Kénytelen leszel saját naperőművet kreálni! Vagy rászoksz a Leptonvadászatra!
Komolyan: A Fervid Coronában lévő Gigant-O-PhotoElectroMatiCollector Nyomorúság eladási adatát fél perc múlva (miközben ott ténfergek mellette) sem látom a kereskedési listában. De legalább a gyári hajók tudják. A Sugárzó Övbelivel együtt. Ugyanakkor, néha rácsodálkozom Far Out-ban lévő gyárak ajánlatára/kérelmére, ahol minimum órák óta nem is jártam.
Ez Nem bug, hanem Bődületes hiba!
Ide sorolnám még a PMC Overwatch több száz darabos rakéta és egyéb fegyver kérelmét is.
Azt kérdeztem már, hogy te tudsz vele kereskedni? Egyáltalán van rajta rakodó kapu? (Az enyém némileg módosult. Mint az köztudott) -
kisiku #3141 Jó reggelt!
Nem kívánok sokat hozzáfűzni az előttem szólókhoz,csak annyit, hogy kedves Jakuza és Pares.Ne veszekedjetek már legyetek szívesek ilyen marhaságokon, ez nem a dedó, felnőtt emberek vagyunk.
Inkább az Egosoft-ot szidjátok :)
Más, vissza a játékhoz.
Szerintetek az is bug, hogy a szomszéd szektorban lévő naperőműnek az árait-készleteit NEM jegyzi meg a trade computer, de a 20 szektorral odébb lévőét igen?
Mert ez az állandó kísérgetése a hajóinknak unalmas és lassítja a játékot.Megfogni a kicsi kezét a kapitányomnak és megmutatni neki, hogy tessék azt megvenni.Az a baj, hogy még a szektorban lévő állomásaink/hajóink sem közvetítik tovább az árakat, az állomás radarközpontjáról (ami vagy 3,5 millába kerül) nem is beszélve. -
#3140 Makikam "ugy" irod le, hogy ertse. Nem pedig ugyhogy irod le, hogy ertse. :P
-
#3139 Szoptal bogaram es most faj ? :P Herpesz ? -
Pares #3138 Te mit nem értesz azon, hogy az eredeti mondat így van helyesen írva:
"Egyszer írom le, úgyhogy jól jegyezd meg: muszá>>J<<."
Egyben van az "úgyhogy", nincs közte szóköz, mert ebben az esetben a "szóval" szinonimája. Írhattam volna úgy is, hogy:
"Egyszer írom le, szóval jól jegyezd meg: muszá>>J<<."
Na? Felfogtad?
Letöröltelek a tiltólistáról, csak hogy ezt az egy utolsó választ még megírhassam, de most már mész is vissza. Pá! -
#3137 Lehet inkább az eve trollkodásnál kellene maradnod, abban jobb vagy. :) -
#3136 Na, de tomonor torold ki ezeket a hozzaszolasokat ugyanis, most mar tudjak, hogyan kell helyesen irni. :PPPP (ekezet nelkul is) -
#3135 Hat te tuti nem tudtad, de neked is egy kis manko.
http://regulus2.ingyenweb.hu/helyes/helyes/U_menu.htm
""sok dolgom volt, "úgyhogy" elkéstem""
""elmondta a verset "úgy", hogy nem hibázott" -
Pares #3134 Én sem vagyok nyelvtan náci, de látod, hiába gyakran használt a szó, mégsem köztudott a helyesírása. -
#3133 OFF Jogos, de ez a grammar nezi, csak azert irta le hogy belekothessen a masikba, ezert kapta meg a lecket :P /OFF A masik parej megkijavitotta a helyest, a helytelenre, mert felmentette'k magyarbol. :O -
#3132 Szerinted lobogar. Itt kozel sem kell.
Raadasul akkor felkialtojelnek kellett volna lenni, a mondat vegen.
"Egyszer írom le, "úgy" hogy jól jegyezd meg"
Tehat egyszer irom le "ugy", hogy jol megjegyezd. (eleve ez egy kijelentomondat) Szinonima, hogy leirja valaki ugy, hogy mas megjegyezhesse.
Egyszer írom le, úgyhogy jól jegyezd meg! Felszolitas, hogy jegyezze meg.
De majd egyszer megtanuljatok. :P Mondjuk Beast parej ehhez tul sikhulye :P -
kisiku #3131 Ha ilyen küldetést szeretnél István, akkor menj Omicron-ba vagy Maelstrom-->Alpha Quadrant szektorba, ott kaphatsz ilyet, de ugyanaz, mint egy ottani "Xenon targeting the station" vagy "Take out enemy Agent" küldetés.
Vannak még az engedélyhez kötött küldetések, amiket már korábban is említettem.Ezek unalmasak, keveset fizetnek és még nekik áll följebb, ha segítettél. Ezek a "Anti-Smuggler", meg "Customs service" vagy ilyesmi elnevezésűek.
Itt általában időn belül (vagy idő nélkül) szkenneled kell X darabszámú hajót.A guide mutatja, hogy merrefelé kell szkennelni, tehát nem összevissza.De jó esetben 8-12 ezret adnak egy ilyenért és unalmas is. -
kisiku #3130 OFF:
Jól elvagytok. Én már leszoktam, hogy fórumokon javítgassam mások helyesírását,pedig rettenetesen zavar a helytelen (heJtelen ) írás.
A saját kollégáimat azért még mindig kijavítom, lesz*rom, ha megsértődnek,de amikor jönnek az "az miatt", "ez végett", "akarnák/tudnák/csinálnák" stb-vel, elborul az agyam.
OFF vége. -
Pares #3129 BEAST-nek van igaza, ez esetben egybe kellett volna írni, csak elgépeltem és nyomtam egy extra szóközt. Úgyhogy = szóval. De azért a személyeskedés nem maradhatott le, ugye, trollocska? -
Jóózsf István #3128 Nyilván hiba történt. Sem irányzék, se egyéb. Amikor részletekről kérdeztem, (mielőtt elvállaltam volna) kidobta a szektor térképét, amin semmi szokatlant nem láttam.
Már elkönyveltem bugnak.
Erről ennyit.