X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sajna most dolgozom, ezért csak délután tudom megmondani.
Szerintem életszerûbb ezzel a ki-bepakolás, csak olyan hibáktól lesz ideges az ember, ha alapvetõ dolgokat nem tud a hajóhoz megvenni.
Persze, hogy egy Gamma PPC-t anno nem tudtam megvenni elsõre a csatahajómra, de az nem is annyira alap dolog, mint itt egy rakodó robot.

A cargo transfer kihagyását én sem értem.Akkor mi értelme bedokkolni a hajómra?Azért hogy a személyzetet kirakjam?Ummh, komoly!Ez is annyira alapvetõ.Oké, ne kapjak mindenhol drónt, de hogy az esélyt sem kapom meg, hogy alternatívám legyen az már vérlázító.
Köszi, így már menni fog!

Sajnos még nem látom át a logikát amire felépül a játékban a kereskedés. Eddig csak repkedtem irtottam az enemy.t. Nekem valahogy egyszerûbb volt a Reunion+XTM. ( persze scriptekkel ) Eleinte bajlódtam avval is, de most értékelem csak igazán mennyire jó game is volt.
Nem is értem hogy lehet kihagyni egy ilyen játékból a cargo transfert !
Eleinte jónak tûnt ez a dronozás, de az hogy szinte mindent ezekkel kell kivitelezni szerintem telhessen felesleges és hülyeség.
Álmok gyötörnek azóta is, vagy miért rugózol még mindig ezen?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

dimre
Megköszönöm, próbáltam save editorral, sikertelenül. A steam felhõben levõ mentéseket nem találtam meg, hiába írom át a gépemen a steames mindig felülírja.

X universe Home, sweet home

Paréj már csak ilyen.
MerlinW
Pares ilyen, én már a Dragon Age 2 védõbeszédei óta nem vitatkozom vele😊

[merlinw.org]

Igen, nem lehet átpakolni.Azzal csak kereskedni tudsz.Nincs Cargo Transfer , ami ORIÁSI HIBA!

A trükk az sajna savegame átírás, de hát ez van, a játék hibás, így korrigálnom kell, különben nézhetem napokig/hetekig mire a véletlen generátora bedob egyet, hogy megvehetem.
Sztori módban két Shipyardot tudsz látogatni, az Albiont és a Devries-t.Devriesben egyáltalán nem találtam még drónt, Albionban meg ha nem vagy jóban a PMC-vel, be sem engednek.Ha nincs drón, nem tudsz kereskedni, építeni, sztorival haladni, és így tovább...ha érdekel, mit kell átírni, szívesen megmondom.
dimre
Construcion Drone-t venni tudok a Skunk-ra, de átrakni képtelenség akármelyik hajóra.
Ha sikerül becsalogatom valamelyiket a dokkba, ott sem hajlandó berakni a unit-ba.
Az elõbb megrendeltem egy Midir-t, elvileg a Scoop-os drone-okkal gyûjtögeti a gázféléket. Megvettem az összeset, elkészült a hajó, drone egy darab se.

Továbbmegyek:

Ha dumálsz a karakterekkel és "jó pontot" érsz el náluk a Smalltalk-kal, akkor adhatnak egy csomó kedvezményt.Ez lehet csak a saját általuk eladott termékekre vagy az egész ûrállomásra, ahol õk vannak.

A Trading Software abban is segít, hogy lásd a százalékos eltérést.Van egy oszlop (asszem a neve Average),ami százalékban mutat.S azt elvileg a már általad megvett áru beszerzési értékéhez viszonyítja.
Pl, veszel Energy Cell-t 4 Cr-ért, rányomsz, hogy eladnád.Lesz pár vevõd, kinyitod ezt a kereskedelmi panelen a + gombbal, így kijön az összes vevõ.A táblázat az oszlopban mutatja, hogy a vevõ a te Energy Celledért hány százalékkal fizetne többet.Értelemszerûen ott kell eladni, ahol a legtöbbet adnak érte.
Az állomás szkenneléssel meg asszem még több ilyen akcióhoz/kedvezményhez juthatsz hozzá, csak az meg pöcsölõs...

Hát remélem nem mondtam hülyeséget, javítsatok ki, ha tévednék fiúk.
Ilyen nincs.Van viszont Trading szoftver potom 480 k-ért.Mechanic-nál lehet venni, ahol a Skunk-ot is felszereled.Nem shipyard-on, hacsak nincs ott egy Mechanic ürge/transzvesztita nyugger <#vigyor>
Ez annyit tesz, hogy a már lelátogatott állomások-eladó/vevõ helyeket megjegyzi neked.Így amikor megnyomod a 4-es gombot, hogy Trade, akkor látni fogod az összes általad már korábban bejárt helyet az eladó cuccokkal.
Persze mindegyikhez van egy idõpecsét is, azaz ha nagyon régi, nem biztos hogy még meg lesz ajánlatuk vagy a kérésük.

Nah, néhány órai játék után van némi sikerélmény:

Elkezdtem építeni a drón gyárat.Most ott tartok, hogy veszek anyagokat hozzá.Ez elég szarul van kitalálva, ha már úgyis 20 millát kiadok, ne kelljen még a cementet is meg a betonkeverõt nekem odavinni.
Mert az építõhajónak hiába adunk bármit, meg pénzt dögivel, meg sem moccan.Már megvan a reinforced metal plate helye is, csak képtelen bedokkolni hozzá a hajóm.Az eredeti sztori szerint el kell rabolni egy hajót, ami ilyet szállít, nam ost én inkább megveszem a pmc-nél, mert jóban vagyunk (kis trükkel).A lóvét elveszi, de ba*ik beállni és megtölteni.
A többi építõanyagnál simán megteszi, valszeg mert ott elfér.Marad az, hogy kicsi hajóval megyünk neki a dolognak.
Aki nem tudja, hogyan tud a játék hibájából Cargolifter és Constrution Drone-t szerezni, kérdezzen és spoilerben elmondom.

Két dolog baromira hiányzik ebbõl a játékból: a célzás és a SETA.Néha fogalmam nincs hol a hajóm, mit csinál, csinál-e valamit vagy áll.
A másik meg, hogy nagyon szép és jópofa ez a ki-be rakodás a hajóból, de 15 perc, mire beáll, ezalatt a hajam téptem és két cigit is elszívtam...
Persze, a lóvé könnyebben jön, de SETA nélkül ez a játék fényévekig fog tartani...
RJoco
Ha mínuszos helyre mész, akkor meg is nézheted, hol mennyiért tudnál venni, kiírja a szektor nevet is, illetve láthatod a távolságot is.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

dimre
Egyenlõre felejtsd el, bugos, nem fogsz tudni kereskedni.
Ahol "+" van ott eladnak, "-" vesznek, igazából akkor látod középen a trading listán ha már elötte bescannelted.

Érdeklõdnék, hogy van e itt is valami best buy/shell funkció, esetleg
product finderhez hasonló mod ami megkönnyíti a kereskedelmet?
Honnan találjam így ki kitõl mit érdemes venni, ill. hol lehet legjobban eladni?
( persze lehet, hogy én vagyok a láma és ez is a felfedezéshez hozzátartozik )
köszi , megvan .
DeVries-be Lookout Alphá-ban lévõ Auspicious Excavation-ból nyílik a kapu.
nos annyiban módosítanám a kérdésem , hogy megtaláltam a jumpgate-et , de ott lövésem sincs mit kéne tennem , mert hiába megyek át rajta , nem történik semmi...
dimre
Ha az X univerzum istenei úgy akarják, nem lesz gubanc a foltozással, akkor hét elején kiadják (ezt igérték).

üdv urak!

freeplay-t nyomom , és szeretnék átmenni albion-ból devries-be. ezt melyik szektorból tudom megtenni , és hogyan? pár napja valahol találtam egy jumpgate-et , vagy valami hasonló nevût , de akkor még nem akartam átmenni , és meg sem jegyeztem , hogy hol volt... xD

Köszi a választ.Akkor várok.
Én is pont itt tartok. Csak találgatni tudok konkrét utasítások nélkül: Amikor felépül a Dróngyár(ad) ezerrel termelsz és teríted a cuccot. Esetleg kinyögnek némi konkrétumot az építés után...
A beragadt hajóra valóban csak a remény a gyógyír.
Köszönet!<#wave>
dimre
Persze, vársz egy olyan patchre ami kijavítja az AI és a saját hajók vezérlését.

RJoco
Otthagytam a hajót egyedül, elmentem a célszektorba eladni a cuccot.
Látom is, hogy bepakolt mindent, csak éppen követni nem akar. Akkor visszamentem, hogy kiadjam neki a vigyél... helyre utasítást, aminek az eredménye egy erõteljes fordulat volt és utána a semmi.
Kezd lehangolni.

Sziasztok!
Két kérdésem lenne.A plotban alliance küldetésnél tartok ahol ez a feladat
help shore up the defences in devries itt mit kell csinálni? A második a darned hot air-den levõ hajógyárban javítás alatt van egy rahanas mar pár napja de nem történik semmi és hajótvenni sem tudok , se másikat felszerni.Megoldtató ez az ügy.Köszi
Én jelenleg 4 mod-ot használok:

- Manual Commands : nagyon hasznos, tényleg követ a hajód, tényleg elmegy tankolni, tényleg mûködnek.
- Ignorefuel: nem kell benya a hajóba az ugráshoz, ez akár ki is kapcsolható
- Combat System Extension: ettõl elvileg agresszívebbek lesznek a hajóid, azaz vissza is lõnek..eddig nem tapasztaltam
- Show skills: megmutatja minden NPC-nél a skill levelt, mielõtt felbéreled.Persze ki kell mondani a "Show me your skills, please" mondatot elõtte 😊

Ingyenesek, nem kell regisztrálni sem.Egyszerûen klikk a modra, majd a "Files" fülre, és ott lesz a letöltés.Kiválasztod a szervert és már jön is le.
Jakuza1
Ja, csak ha ezt maganember koveti el mas termekkel, akkor leultetik csalas cimen, hogy atverte a vasarloit.
Anyagilag lehet hogy siker, mert rengeteg elorendelo volt, de mennyien vettek volna meg, ha tudjak, hogy a szep es csopogos szavak mogott milyen termek all.
Ezert nem volt demo a kiadas elott. Ezert nem voltak rendes videok, csak par tuleffektezett semmi.

Kb ugy jellemezhetnem az egeszet, mintha reklamoznanak egy vendeglot, a neten ill. reklamokban, hogy milyen jo es finom naluk a Cordon Bleu es amikor elmesz hozzajuk, akkor elore kifizettetik veled amikor leulsz az asztalukhoz es miutan kifizetted, odavagnak eled egy felig nyers diszno szeletet, aminek koze nincs a borjucombhoz, es amibol hianyzik a sajt es a sonka.
Most oszinten nem ezt hivjak csalasnak ? A jatekkal kb ugyanez a helyzet.

yesname
A Nexus network ingyenes. Minden letölthetõ ingyenes regisztrációval. A befizetésért 1-2 extrát kap csak a felhasználó, mint pl. dedikált szerverrõl tölthet le, ami gyorsabb.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

OFF
Érdeklõdnék, hogy a Nexus mods fizetõse_e ahonnan a nagyobb modok letölthetõek?
( a regisztráció free,de a különbözõ letöltési csomagok úgy látom nem díjmentesek )
Elõre is köszönet a segítséget!
Köszönöm. Idõközben véletlenül rájöttem. Már "szemetel" a helyszínen!
Amikor megkérdezte, hogy a hiányzó lomokat hogyan pótoljuk, azt mondtam neki, hogy oldja meg. Érdemes besegíteni (fúziós reaktorok, optikai kábelek, stb beszerzésében?
Amit nem értek, hogy a 14 millám még mindig megvan. Azt mikor szándékozik behajtani?
Nem, azért nem jelent meg XBOX-ra, mert nem tudták elég alacsonyan tartani a memória igényeket. Így az eredetileg Xbox-ra szánt játékból kezdtek el egy PC játékot csinálni. Ami már így alapjában véve is rosszul hangzik.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Lehet ezért nem jelent meg Boxra, mikor meglátták köszönték széppen a részvételt, és kidobták õket. 😄

Én már rég elvesztettem a fonalat, azt se tudom már, hogy ki kire kiabál.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

dimre
Milyen értelmetlen amikor megfordul, hogy a másik oldalával "dokkoljon", ehhez csinál egy 20 km fordulót, de a közelben semmi akadályozó dolog nincs.
Mintha nem jutna el a kiadott parancs a hajónak, a szokásos "Follow Albion ..." feliratot látod.
Ha jól láttam, 250 méteres körzetében vagy akkor tol-húz maga után.

Dimrének: Rokonlelkek vagyunk.Néha én is nagyon is ki akarok menni a valóságból egy illúzióba, amirõl tudom is hogy az az.

Más.Szerintem az is hatalmas gond, hogy PC-n nincs szabályozás.Úgy értem, hogy amikor a bátyám az Eidos Hungary-nél dolgozott, megmondta, hogy a Microsoft is meg a Sony is adott egy szigorú checklist-et,aminek meg kellett felelni.Az egy dolog volt, hogy százezer eurókat fizettek ki csak azért hogy fejleszthessenek az Xbox vagy Playstation platformra, de ez nem mentesítette õket az alól, hogy megfeleljenek egy minimum követelmény rendszernek.PC-n ilyen biztos hogy nincs.

Ha ott lebegne a Damoklész kardja az Egosoft feje felett, akkor ilyet nem tehettek volna meg.Ha van köztetek olyan, aki terméket/értéket állít elõ,tudja mirõl beszélek.Például egy szimpla pék sem ad ki nyers kenyeret...egyrészt kirúgják, másrészt elveszti a vevõit.
Egy szabályozás nem feltétlenül rossz dolog.De PC-n annyi a szabadság, hogy azt csinálsz amit akarsz, majd úgyis kátyúzol a patchekkel.Lásd Stronghold 3, meg a többi.
RJoco
Megint olyanon vitatkoztok, amitõl nem lesz jobb a játék, csak fölösleges olvasnivalót adtok annak, akit érdekelne a játék.

Ma újra próbáltam a Scaldis-sal a vásárlást. Most nem a hajón dokkolva mentem a célrendszerbe, hanem a járaton.
Végre beállt az állomás mellé, de nem rakodott semmit. Viszont azt írta, hogy 1 drón használatban van. Miután megint vásároltam, eltávolodott az állomástól 2km-re, utána ismét ráállt és már 3 drón volt használatban, de nem történt semmi.

A hajó adatainál a kapitánynál lehet neki még pénzt adni. Persze ez a helyzeten nem segített.

Az viszont nagyon durva, milyen gravitációs vonzása van a hajónak. Ha mellé állok, akkor visz magával. Boost-nál még nem próbáltam ki. Viszont, ha nagyon közel megyek, akkor eltéríti a hajót. De ez igaz állomások esetében is.

dimre
Egyetértek, élvezni szeretném a játékot, nem várom el az Ego-tól, hogy személyre szabott játékot készítsen. Az elõzõ részekben tapasztalt játékélmény folytatását vártam, és látok benne fantáziát. Lenyelem a butított, közvetett irányítást is, csak mûködjön "hiba" nélkül.

off
Nem tudom miért jó egymást fikázni, attól nem lesz jobb a játék. Képesek vagytok vitatkozni olyan dologról amit nem ti csesztetek el, és vlsz rendbe hozni sem ti fogjátok.
Az, hogy így alakult a pénz(hiány, kapzsiság, stb) köszönhetõ.

Lehet fan vagyok vagy beteg, de nekem eddig az X sorozat egy álmot, képzelgést valósított meg. Leültem a monitor elé, úgy éreztem otthon vagyok, elfelejtettem a valós világot (ami sokkal bugosabb mint a játék), és élveztem minden pillanatát, szerettem repkedni céltalanul vagy céltudatosan. Egyfajta szabadságérzetem és örömöm volt, még ha virtuálisan is de boldoggá tett.
E mostani rész viszont elszomorít, 100 óra játékidõ után már nincs kedvem többet "szenvedni".

A plotot elkedtem, de a bugok miatt megakadtam, szóval addig hanyagolom, amíg nem lehet hibátlanul végigjátszani. Cserébe a freeplayjel eddig egész jól eljátszadoztam. Remélem az 1.18 valamit javít a bebugzott kereskedésen, mert ez a legnagyobb showstopper, ami szinte mindenre kihat a játékon belül.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Amaro
Ebben igazad van, de most egy kissé rosszabb a helyzet. Két hét alatt megtettem mindent, amit a játék jelenleg enged, és nem tudok tovább haladni. Azért ez az eddigi részekre nem volt jellemzõ. Elmentem felfedezni (itt már nagyon nincs mit), lõttem vagy vettem magamnak másik hajót (minek, átülni nem tudok, amúgy meg nem hallgat a parancsokra), építettem állomásokat (szóljon, akinek úgy sikerült, ahogy õ akarta), kereskedtem, harcoltam (ezt inkább hagyjuk). A Rebirthben jelenleg a négyes szlogenbõl csak a gondolkodás marad, hogy mi a túrót kezdjek a játékkal, ami nem hagyja, hogy belefelejtkezzem...

Ez így van, a Fallout 3 után volt hasonló, úgy keltem fel, ennek semmi értelme mert úgy is mindjárt betonpuszta lesz. Ebbe jók a Bethesek, virtuális valóságokat csinálnak. Bár nekem a skyrminál a szöveges rész már nem jött be, kicsit bugyuta lett. Fõleg a Fallout Nv után. De ettõl még gyönyörû játék.

1. Hülye voltam az elõrendeléssel, ezt beismerem. Jó lecke volt, több ilyen nem lesz
2. Értsd már meg, hogy nem a bugokkal van bajom (ahogy a legtöbb embernek). Ha valóban olvastad az ego fórumot (én sokat olvastam), akkor tudod, hogy nem elsõsorban a mérhetetlen bug hegy a probléma (persze az is, de az javítható).
Csak azt nem értem, ha tisztában voltál az egosoft múltjával, és azzal, hogy milyen állapotban szokásuk a játékokat kiadni, és fõleg, hogy az elõrendelésben tudtommal semmi extra nem volt, akkor miért rendelted elõ? Sajnos az egosoft játékok hosszú távú befektetésnek számítanak, és csak az után válnak igazán élvezhetõvé, miután minden bugot kiírtanak, jóval a megjelenés után és a közösség hathatós segítségével.

Ez az, sajna nem tudunk mit tenni, mint várni és reménykedni.Tudom, hogy mennyire idegesítõ ez mindenkinek, fõleg a fanatikusoknak, mint mi.Amikor tavaly megjelent a Skyrim, novembertõl januárig több, mint 400 órát játszottam vele, gyakorlatilag úgy mentem ki a hófödte Budapestre, hogy néztem az égboltot, mikor akar lecsapni rám egy sárkány.Na ez a durva, amikor ilyen hatást érnek el egy játékkal!Jó, én a nem normálisak közé tartozom <#vigyor>
Itt is az (volt) a tervem, hogy péppé-rommá játszom, írok egy leírást megint, talán bõvebbet és jobbat, mint anno és együtt élvezzük,úgyis jön a karácsony, stb, lesz idõnk is, de sajnos csalódtunk.Úgyhogy marad a remény.
+1 Támogatom! :-)
Nézd tudom ez talán nem segít mert, ti tényleg nagy fanok lehetek kisiku meg te,
de pl. személy szerint elõvettem egy másik játékot( crusaders king 2) és nyomom. Ezt meg majd elõveszem ha mondjuk 2.0 lesz. Max akkor leszek dühös ha feladják. Bármi is lesz ezt addig kell javítsák amíg jó nem lesz. Ha 3 hónap akkor annyi. 3 nap elég volt hogy lássam ez nem holnapra lesz kész.

Én láttam persze, 16 szín, csodás volt...XT-n kezdtem a PC pályafutásomat. :-) Ha már EGA grafika volt, összecsináltuk magunkat a gyönyörtõl.
Amaro
Abban sántít a hasonlatod, hogy ezt a hibás terméket nem tudom becserélni egy hibátlanra, mert olyan nem létezik. Nem pénzt akarok vissza, hanem kevésbé hibás játékot. (Hibátlant már nem is merek remélni) Ehhez képest az eddigi foltok legalább annyi gondot okoztak, mint amennyit megoldottak, és a lényeg, hogy tudj játszani, még mindig nem valósult meg.

Nem értem a kérdést...Ha kizárólag fanatikusok társaságára vágysz, nyiss egy Egosoft rajongói topikot valahol a deep weben...Begyûjtöd azt a 3 embert aki osztja a véleményed és örülsz. Minden lehetõséged adott!
Egyébként sajnos nem kaptam vissza a pénzemet.