6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Zombye Reloaded
    No egy restart visszahozta a célzóhudom, de pl. a pici ikonok pl. mission egyéb station ikonok és az NPC "szakmáját" mutatni hivatott ikonok még mindig hiányoznak.
  • Betyar070
    Túl korai volt az örömöm, a menedzselés szerintem bugos. Majdnem hazavágta a maneger (4csillagos) a kereskedést, kénytelen voltam újra manuálisan irányítani a farm kereskedelmét. Kivettem az irányítása alól a hajókat, mert hülyén kezeli őket.
    Pl. Tele a készlet E.cellával és a hozzárendelt hajón is van még, erre elküldi vásárolni. Ráadásul a zónában 3 solar planet van (árak: -65, -471 -22 ), de ő a legdrágábbtól akar venni. ( eddig azt hittem ez csak magyar mentalitás ) A készterméket (Wheal) pedig közép áron adja el, pedig a systemben lett volna sokkal jobb eladási lehetőség.
  • Zombye Reloaded
    Újabb érdekesség, eltünt a HUD-om :)

• Zombye Reloaded
    Ezt mostan nemértem.

Annó a 3.0 megjelenésekor kezdtem egy Teladi szektoros gémet, ott szépen kikérdeztek stb. most a kampányt kezdtem, gondoltam átkocogok a teládikhoz, meg is lett a kapu átmegyek, erre az álomásnál senki se akar emgem macerálni se puszi, se pacsi, dokkolni se tudok meg semmi. :D

• kisiku
    Hát innen beindul számodra az öröm.Lényeg, hogy forgasd vissza a lóvét a gazdaságba és annyid lesz, hogy nem tudsz vele majd mit kezdeni. Nekem lassan az ötödik milliárd cseng a számlámon, de ekkora összegnek már nincs is értelme...
    Közben ha kifogynál, pár küldetés és megvan egy új hajóra való.Aztán meg tovább.Ezt nem érti itthon sok vállalkozó.Inkább vesz luxuskocsit, meg luxusvillát, ahelyett, hogy az üzletbe forgatná vissza, majd egy idő után nincs megállás és akkor ráér költeni...

• Betyar070
    Szeretnék egy kis sikert megosztani veletek, bár a többség már rég Mágnás, ezért kéretik nem megmosolyogni!
    Elkészült az első gyáram ( farm ), most már nincs megállás.
    Gemstron Manufacturában épült fel egy Valley Plantation, nagy hiány van itt a Wheatból. +42----+31-ért veszik szépen. Idén korán jön a karácsony. :)
    A nyersanyagok fillérekért beszerezhetők, ( e.cell -42 , wather -25 ) és nem kell galaxisokat bejárni hozzá. Tudom változni fog majd az ár, a kereslet-kínálat arányában, de egyenlőre szépen tejel a kis boci.
    (Komolyan mondom jobban örülök ennek a kis cégnek, mint az egysíkú csatáknak.)
  • Zombye Reloaded
    Most vagyok ennél a "börtönhajós" küldetésnél.

Hát reméltem nem kell foglalkoznom ezzel a foglalásos mizériával.
    Nem nyert. :D

• Andar
    Köszönöm a válaszokat. Remélem sikerül megcsinálnod a leírást. Erről a "trade offer updates" dologról se tudtam meg még sok mindenről nem tudok. Bár gondolom rá lehet jönni de mégis öröm lenne a leírásod. Kitartást hozzá. Hibák és idegeskedések ellenére.
  • kisiku
    Értem. Na most én Neutral-ként indultam velük, sejtettem, hogy valami kalóz banda lesz vagy ilyesmi, de elfogadtam pár küldetést, aztán egyből puszipajtások lettünk, csak ők ennek ellenére támadnak engem.Most akkor nyírjam ki, mint ezt a társaságot? :

Ezt sem lehet teljesen szétlőni, csak úgy 80%-ban.Ja, a fenti képen látszik kb hogy mit csinál.Mire odaértem hozzá, már valamelyik Teladi zúzogatta, úgyhogy csak néztem, lelőttem két közeli Xenon I-t, meg vagy 30 vadászt, aztán nekimentem.
    De hogy jót is mondjak. Lehet venni navigációs bóját (Equipment trader-nél asszem), ami arra jó, hogy kidobod és villog, mint a tengeren jelezvén, hogy merre van pl az állomásod vagy valami, amiért oda raktad.
    Végre valakinek eszébe jutott az is, hogy ha kijelölünk célpontot és az F gomb után Attack object-et nyomunk, akkor az összes squadban lévő hajónk azt fogja támadni.Nem kell külön kiadni, hogy te most ezt, te meg ezt.
    Így aztán a Xenon I-ket egyszerre 14 hajóm támadta kb. 5-6 fps-re lecsökkentve a sebességet és ezzel együtt az élvezhetőséget is.
    Szóval ki vagyok akadva: sok jó és ötletes dolog van, de a lényeget, ami eddig működött azt totálisan elrontották.Mint eddig mindig.Úgy tűnik, nem tanulnak.
    Ez a játék nem csak nekünk sandbox, hanem a fejlesztőknek is.A végtelenségig lehet fejleszteni...
  • Jóózsf István #4797
    Uguras Armaments-el elvileg nem is lehetnél jóban!
    Nekik azt a szerepet szánták, mint a rívereknek a Szoverinyeknek és a Heretyúkoknak! Valakinek az ellenségei, ezáltal a tieid is.

Most én hánynám az epét legjobban, de nekem volt előttetek két-három hetem, hogy mindezt a szörnyűséget átéljem. És le is nyeljem!
    Hiába ment a béta fórumon a sirám, le sem szarták. Elhatározták, hogy így lesz és így is lett. Talán majd a jövőben enyhítenek rajta.
  • kisiku
    Szövetséges támad szövetségest:

Miért támad???Az állomást és a védőhajókat nem, de az összes bányászomat kilövi!Az a Nudung 6 Cellfab Matrix az én hajóm.
    Miért támadja??? De ki sem lehet irtani ezeket, ugyanaz, mint az összesnél.Nincs az, hogy na majd én szétlövöm az állomásit meg az összeset kiirtom...
    Kezd elegem lenni, irány az xml.

Itt meg, kényszerből javítom a szerencsétlent harc közben, mert a mérnök nem teszi:

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.12.20. 10:45:18
  • kisiku
    Áhh már megint.Tudjátok, hogy nehezen adom fel, de megint itt a példa:
    Leap of Faith-ben építettem egy Cellfab Matrix-ot.Van még egy Teladi banda, a "The Cartel", akik neutrálisak, ezért átmegyek hozzájuk küldetéseket végezni, hogy szövetségesek legyünk.Nincs highway, marad a boostolás,210 km-en.
    Kiküldtem a megmaradt 1 darab drónt (persze, hogy nem lehet venni a közelben), semmit nem csinált, visszatért a hajómra, kijelezte, újra ki akarom küldeni, ELTŰNT!!!HOVÁÁÁÁÁÁ????A közelemben nincs semmi, nem villámlik, nem lőnek rám, megfullad vagy mi a tököm??
  • kisiku
    Dokkolni csak akkor tudsz, ha elég közel vagy, 100-200 méterre a ponttól.Csak az elején kell sokszor dokkolni, amíg lezsírozod a "trade offer updates" smalltalk-os játékot vagy ha javítani kell a hajódat.Utána már csak személy/dokumentum szállítós küldetéseknél, meg ha unatkozol, akkor kell csak leszállni.
  • kisiku
    István, tudod, hogy nem rád gondoltam, meg te nem is vagy a hivatalos, bejelentett dolgozója az Ego-nak :)
    Az erőművet áttettem jövőre, mert ilyenkor mindennek viszik fel az árát,s az utóbbi jó pár évben olyan spórolós lettem, mint a főnököm, aki annak ellenére, hogy tele van zsével, a kecskét hegymenetben ***-a 2 forintért :)

Bocs hogy vulgáris voltam, bár kicsillagoztam, de nagyon felidegelt tegnap.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.12.20. 09:19:45
  • Andar
    Látom van elég gond még. Remélem mire oda jutok a játékban kijavítják. Egyelőre még tetszik de tényleg az elején vagyok még.
    Annyi hibát már észrevettem, hogy írta dupla katt és dokkolás az állomásra. E helyett a helyi menű csak F-re jön elő dupla katt-ra nem csinál semmit. Bár ez nem nagy dolog. Jó lenne ennyi lenne a legtöbb baj.
    Kincsvadászos küldetés elég nehéz lehet. Nem lehet tudni merre keresd a cuccokat.
  • Jóózsf István #4791
    Isten hozott Viku!
    "Milyen faszfejek dolgoznak ott béta teszterként?" Még szerencse, hogy nem vagyok sértődős fajta!
    Most már elárulhatom, bár eddig sem csináltam titkot belőle, hogy a pajzs erősítők az utolsó pillanatban lettek EGYÁLTALÁN MŰKÖDŐKÉPESEK! Egészen a végső kiadásig még ennyit sem voltak képesek teljesíteni! KUKA AZ EGÉSZ!
    Hajófoglalás hasonló cipőben jár. Azóta megint megpróbáltam elfoglalni "ugyanazt" a Taranist. Lelőttem róla MINDENT (ez állítólag jót tesz a foglalásnak, jelentősen javítja az esélyeidet, amit számszerűsítettek is. Megjelenik a hajó menüjében egy viszonyítási szám, ami jelzi, hogy mennyire ellenálló a foglalással szemben) de a végeredmény még így is "ÓNO.." lett!
    A meglátásod helyes: Ez a dlc a parasztvakítás legfelsőbb szintje!

Ez a Rógí is egy nagy kópé! 79 óra játékból, akárhogy számolom, nem jön ki egy Márk Ötös Behemót pajzs!!! XML szerkesztés nélkül!

Ha nem akarsz teljesen X nélkül maradni, akkor gyűjtsd össze a MK5-ös cuccokhoz a kellékeket (kincsvadász küldetések) ezek még úgy ahogy szórakoztató hozományai a hárompontnullának. Csak tudnám, hol a fenében lehet "Ritka Űrlégy Petét" találni?!?!?! (Ezek kellenek egy új fegyverhez amilyen "MÉG NEKEM SINCS!!!")

Zézuska hozza az erőművet idén? (Mondjuk; az alkatrész beszerzésbe bele se kezdenék. Egyszer elvállaltam egy gépet karácsony előtt HÁROM héttel, de úgy is sírógörcsöt kaptam, mire összeállt és leszállítottam.)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2014.12.20. 06:32:21
  • kisiku
    Tudtam, hogy megint igazam van:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=375256

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=375227

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=375070

Totálisan elba*ták az egészet...nem csak nálam nem működik semmiféle javítás.Javítani a hajógyárak tudnak és én a lézerrel, egyébként az egészet elrontották.Na ja, amíg ki nem javítják, addig asszem az űrből leszállok a földre.
    Ja és mi a francért támadja meg a bányászaimat egy neutrális csapat?Tele van idegesítő buggal.Mi van, a történelem ismétli önmagát?

Mellesleg így kábé 20-24 óra játék után a hárompontnullával kapcsolatban annyit mondok, hogy ezen dolgoztak hónapokig?Mert akkor nagyon gyenge a teljesítményük. Kaptunk két rendszert, kábé 4 új,nem építhető és belülről is ugyanúgy kinéző állomást, arra nem vették a fáradságot, hogy befejezzék, látszik, hogy egyfajta pótcselekvésként csinálták dögunalommal a arcukon.
    Érződik az egészen, hogy kényszerből csinálták, egyfajta "nesztek parasztok,ezt zabáljátok"

Még jó, hogy pénzt nem kértek érte.Ez egy DLC? pár óra alatt körberepültem az egészet.Eleinte azért tetszett, mert új volt, de rájöttem, hogy nem csináltak semmit. Milyen kreténül néznek már ki a stelázsi hajók? Miért van tele buggal még mindig?Mi van, a 20 különböző béta patch alatt sem vették észre? Milyen faszfejek dolgoznak ott béta teszterként?A legtöbb szektor tök üres, pár pozitívum van, de megint megint elbaszták ami eleddig működött.
    S jönnek egy normális AI helyett azzal ,hogy legyengítik a játékost?Ennyi az egész?Dögöljünk meg?Miért nem javít az engineer minket?Meg a hajóinkat?Miért nem lehet normálisan építkezni üres űrben? Miért tűnnek el az ikonok? Miért áll meg játék közben a billentyűzetem, majd jön vissza? Miért akadozik a hang megint? Mi alapján kalkulál a "távoli-harc" algoritmus? Mi az hogy pár szar vadász vagy egy K lenyomja a legerősebb építhető teherhajót?Érdekes, amikor ott vagyok egész más történik. Miért nem lehet venni construction drónt a skunkra, eddig lehetett,igaz hogy semmit nem ért, de most talán...vagy csak én vagyok naiv.

Mondom, ez olyan lett, mint a stratégiákban: azért tud csak a gép nyerni, mert 10-szer annyi pénzt/erőt, stb-t kap kezdéskor...
    Hajófoglalást még ki sem próbáltam, de fogadjunk hogy azt is elkúrták.
    Na jó, asszem hagyom is egy darabig ezt.Majd a 3.5 vagy 6.5 vagy 22.5-ös verzióban...
  • dimre
    Bár Roguey's befejezte modderkedést, az oldalán sok hasznos info található.
    Roguey's X Rebirth
  • Zombye Reloaded
    Huhh, ez még nekem sok még, visszatöltök egy korábbit, és kicsit megcombosítom magam. :D

Nehéz is devriesbe lődözni, mer marha világos a kürnyék. :D
  • dimre
    Ne siess, nem hajt a tatár, nyugodtan korzóz körbe, a PMC-s tulajdonokat kezdheted megcsapolni (mégse menjél üres kézzel csórófalvára "DeVries"), amint átlépsz a kapun neked esnek a vadászok és a bányászcég közellensége leszel. Ezért érdemes lenyúlni a tulajdonukat, egy tepsi (Rahanas) tele rakománnyal súlyos milliókat ér, főleg a High-Tech szállítók. Ha nagyon alapcucc van a büdöskéden akkor a kicsi hajókat érdemes támadni. A 3.0 óta nem oroztam tőlük semmit, nem tudom mennyire nehéz most elfoglalni, régebben könnyű és gyors pénzszerzés volt, én is sokat gyakoroltam .
    Ami fontos töltsd le a javító lézer módot, pár perc alatt teljesen meg lehet javítani egy elfoglalt tepsit (hajtómű, jump drive a legfontosabb), ha berakod ezt a módot ugrik a bányászlézered, de valamit valamiért. Én általában potyatúrára mentem, több hajót harácsoltam össze, épp mire volt szükségem vagy csak nagyon megtetszett, tarhonyából (Taranis, a kedvencem) majdnem ötven van, bár a legszebb hajó szerintem Aranka (Arawn), bár elég gyilkos hajlamú. Az érzés miután megszenvedtél egy ilyen gyönyörűségéért megfizethetetlen, és persze nem egy olcsó nőcske.
  • Zombye Reloaded
    No kaptam egy terrán pajzsgenerátort.

szegény pulse laser mk1-em elég gyengusz, a plazma gun pedig nem kifejezetten a vadázokra való. :)

Nézgelődök még egy kicsit lefekvés előtt.
  • dimre
    Ne a védelmi tisztnél keresd, a hajó amit hozzá akarsz rendelni annak a menüjében, assin... (valami ilyesmi), válassz a térkép vagy a lista között (a térképet akkor érdemes ha abban a zónában vagy). Kiválasztod pl. listából hajót vagy gyárat amihez hozzá akarod rendelni, utána a védelmi tisztre kattintasz, és kész (hablatyolnak még egy kicsit, hogy oké meg izé). A kereskedelmi hajókat viszont a gyárad menedzseréhez kell rendelni ugyanígy (a CV-hez is lehet, ott az építésznek kell anyagbeszerzéshez), lehet kombinálni mindenki mindenkivel (gruppen).
  • Zombye Reloaded
    Bár most azon gondolkodom, hogy lehet, addig nem kéne átmennem devrkiesbe, amíg kicsit fel nem turbózm a skunkot, mert ha jó selytem, innentől a PMC enemy lesz.
  • Zombye Reloaded
    Megint kilépett...

ma már harmadszor, és egyszer kifagyott.
  • Zombye Reloaded
    No most mentem át devriesbe vagy hova. :)

Naagy sárga nap, és sok kavics.
  • Betyar070
    "De hozzálehet! A védelmi tisztnek kell adnod!"
    Leírnád hogyan kell hozzárendelni! Leszálltam a teherhajóra és az ott lévő Defence officernél semmiféle utalást nem találtam rá.
    Köszi!
  • kisiku
    Én egyre mérgesebb vagyok, de visszafogom magam.
    Szóval nagyon elrontották (vulgárisan ku*ára elba*ták) ezt a pajzs drónt.De nagyon, nagyon.
    Rájöttem, ha akár csak 1%-ot is sérült a Skunk, ezek a szarok nem segítenek pajzsot tölteni.Továbbmegyek: eltűnnek ezek a kis szaros drónok maguktól a retkes, tetves büdös ***-ába, de MIÉRT? Hova a francba??Megveszem, egyszer használom, eltelik 3 perc és nincsenek meg.

Óh és megjött ide is a korábbi részekből ismert "távoli csata kiszámítás", azaz, amikor nem vagy a szektorban, majd ő kiszámítja neked, hogy ki fog nyerni.Eddig elvesztettem az összes Titurel-t, volt vagy 8 darab, 3 Lyramekron-t, valami szájba**, kis bu**áns vadászgép támadás miatt.
    Na, most menjen az Ego pi*ba!Túl balanszírozták egy kicsit és szerintem átestek a ló túloldalára ezzel.
  • kisiku
    Hál'Istennek ki lehet kapcsolni...van rá hatással, persze.
  • Andar
    Sziasztok!
    A Teladi Outpost-t kihat az alapjátékra is? És nagyon? Van értelme megvenni? Vagy elég csak ha majd végigvittem az alapot. Még csak most kezdtem az alapot így inkább kivárom hátha lesz valami akció esetleg több dlc és majd abból pack.

Más: nem tudjátok van e valahol ahol a történet beszélgetéseit vissza lehet nézni? Olyan gyorsan megy a szövegelés az angolom meg nem igazán jó még.
  • Betyar070
    Áááá ! Védelmi tiszt, még szoknom kell a legénység adta lehetőségeket , én simán a vadász menüjében keresgéltem és ott nem volt.
    ( x3 berögződés, Pilot AI)

Köszi!
  • Zombye Reloaded
    Köszönet, időközben rájöttem. most meg lefagyott a 100 cella leszállítása után.

reload. :D
  • Jóózsf István #4775
    De hozzálehet! A védelmi tisztnek kell adnod! Rombolót is adhatsz mellé, vagy egy másik teherhajót.
    Mostanában ha gyárnak adod a vadászt, (def.off.) az is valamelyik hajó mellé rendeli, akár a CV mellé is!

A Borz puttonya: Enter, 2,1 és alul inventory itt ki is lehet dobni, de az szerintem botorabb megoldás, mint a vissza kettő padló gáz.

Azért egy kék kaput nem olyan nehéz észrevenni a zónában...!
  • Betyar070
    Bocs, main menü és nem trade menü !!!!!

Tehát: Main menü/open com link/trade/junk dealer...
    vagy Main menü/information/my own status/inventory ...

Más: Végre találtam small ship dealert a Tekadi outpostnál, vettem is egyből 5 vadászt :) Kár hogy nem lehet hozzárendeli teherhajókhoz kíséretként. Van még hová fejlődnie a játéknak,de alakul már.
  • Betyar070
    HAHA, ezt én is megszívtam már egy párszor. Elfelejtettem kipakolni az össze szegezz illegal cuccokat. :D

Nos: Trade menü/open com link/trade/jink dealer itt kiválasztasz egy dealert és eladod neki a ,ha van illegal árud.
    A másik megoldás, hogy kihajítod az űrbe: Trade menü/ my own status/ inventory és itt a drop paranccsal kidobod a kiválasztott cuccokat. ennyi.
  • Zombye Reloaded
    Kérdés:

Hogy tudom megnézni a skunk cargóját, és hogyan tudok illegál cuccokat kihajigálni onnan. már a fél albion polisz a hátsómban liheg. :D

• Betyar070
    Érdeklődnék,hogy a teher hajókat lehet -e automata kereskedelemre küldeni? Azaz ne kelljen minden egyes hajónak külön manuálosan meghatároznom mit hova szállítson. Jelenleg még csak 5 teherhajó van, és 3 hadihajó,de már ennyivel is kezd macerás lenni a dolog.

(Más: Elképesztően jól néz ki az új Teladi system.! :) Jó az irány Egosoft, csak így tovább.)
  • kisiku
    Még annyit, hogy ha lesz saját űrállomásod (Metalworks Yard vagy Cellfab Matrix,illetve ezek Omicronos megfelelői), akkor ott a Manager alá rendeled a bányászokat és azok majd végzik a dolgukat automatán.Ott az állomásnál tudod beállítani, hogy merre bányászhatnak (zóna/szektor/rendszer)
    Vehetsz kicsi bányászt is, kicsi hajógyárban, előnyük, hogy sokkal olcsóbbak és nem kell rá személyzet (1 pilóta vezeti,akit alapból kapsz hozzá) és Cargolifter drón sem kell, mert ők maguk annyira kicsik, hogy bedokkolnak az állomásba.
    Hátrányuk, hogy fegyvertelenek, lassabban és kevesebbet tudnak bányászni.Velük ugyanaz a helyzet, ugyanúgy megy a bányászat, mint a nagy testvéreivel.
  • kisiku
    Az új térképen tudsz nagyítani is, meg görgetni, forgatni.Mousewheel nagyitás, jobb egérgomb nyomva tartva forgatás,stb
    Te a térképen a kicsi nyíl vagy, amerre áll, arra fogsz menni.A felhajtót nem tudod, csak objektumokat tudsz kijelölni, az autopilot pedig Shift+A.

A bányászlézer csak akkor megy, ha van olyan hajód, ami a Bulk terméket (ez esetben a kibányászott anyagot) be tudja fogadni.Vihetsz magaddal bányászhajót és kettesben bányászhattok, de a Mineral scanner-t be kell kapcsolni, majd a szétaprított törmeléket tudod Tag-gelni (asszem dupla klikk vagy T gomb vagy F gomb).Ekkor rálősz egy jelzőbóját, amiről a követő hajód tudja, hogy fel kell szedni.Hadihajó nem fogja tudni felvenni, csak teherhajó és bányász.
    Bányászatnál én automatára rakom, azaz bemész egy szektorba, hívod a bányászhajót és megmondod, hogy Gather resources here. Megkérdezi mit, kiválasztod és elengeded, hadd bányászgasson.
    Kell neki Surface Miner és Cargolifter Drone felszerelve a hajóra. A gázbányásznak nem tudsz segíteni. Ha megtelik a raktere, úgyis szól és akkor eladod belőle, mint egy sima teherhajónál.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2014.12.19. 13:24:31
  • Zombye Reloaded
    Alakulok, bár még azért alapvető navigációs problémáim vannak. :D

pl. fel akarnám most deríteni egész Albiont, van még minimum 2 szektor, amit nem látok még, (a semmibe vezetnek a superhájvéjek) de pl nem tudom, hogy a zóna térképen hogyan tudnám kijelőlni ezt az irányt, hogy arra mennyek, mármint a "szektorfelhajtóra", és pl autópilótával oda is vigyen.

• Zombye Reloaded
    Estét.

Mostan értem haza, szóval már nem fogok belevágni a történet folytatásába. :)

Kicsit zavaró, hogy körbe kell kolbászolnom az állomásokat hogy megtaláljak minden figyfirigtttyet, meg az afterburnerem is hamar kimerül, símán meg lassúcska. de ez van, gondolom ezt majd lehet pofozgatni, és akkor jó lesz.

Meg ez a bányászlézer is... kéne valami külön bányászhajó, hogy be tudjam szedni. ahh...

No folyt köv holnap. :)