6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • hapi
    Teljesen egyetértek sztem sem szabadna úgy kiadni játékot, hogy tiszta bug.

Azt írják sok jármű és állomás most már csak a csilivili része nem úgy mint
    az X3-ban ahol az utolsó transport is szállított vlamit vagy bedokkolt, harcolt stb. Sok hajó csak grafika miatt van oda rajzolva és amint nincs rá szükség egyszerűen eltűnik.

Másik nagy bánatom hogy sokan írják amikor nekimennek egy másik hajónak nem történik semmi, vagy a legrosszabb esetben bele vagy átklippelnek rajta.
  • silverchain
    Na, akkor úgy látom előveszem 5-ödszörre is a Freelancer-t, egy kis Crossfire-vel vagy Discovery moddal megspékelve:)
  • MerlinW
    Azok a karaktermodellek és animációk... basszus... inkább ne lennének:)
  • Cobra.
    Ha nem tűnt volna föl, az elmúlt legalább 5 évben szinte csak beta állapotban adtak ki játékot és az elkövetkező hónapokban lettek (jó eséllyel) játszható szintűek.
    Pl Sword of the Stars II-t úgy adták ki, hogy 30 kört lehetett csak játszani, utána kifagyott a játék. És ezt 1 hónap után sikerült csak kijavítaniuk, de maradt bőven bug utána is. kb másfél év kellett a megjelenés után, hogy ne legyenek komolyabb hibák a játékban és belekerüljön a feature-ök 95%-a, amit megjelenés előtt ígértek.
  • Ágyúgolyó85
    1) Right click your audio icon in the system tray and select 'Playback Devices'.
    2) Highlight your default playback device.
    3) Click the 'Properties' button.
    4) Click the 'Advanced' tab.
    5) Under the 'Default Format' drop down menu, choose 16 bit, 48000 Hz (DVD Quality).
    6) Click OK.
    7) Run the game.

Ezzel állítólag menni fog a játék!
  • dimre
    Nálam el sem indul, a töltőképernyőig eljutok aztán lefagy.
    (Saved Dump to ...)error
  • Ágyúgolyó85
    Üdv mindenkinek!
    Már elég régóta vártam rá, ma korábban jöttem haza, és egyből rámentem a steam fórumra, mert egosofték honlapja halott, hát elég nagyot csalódtam... megint!
    Úgy látszik megint érdemes volt várni és nem előrendelni ezt a játékot is.
    Borzalmas optimalizációról, gusztustalan textúrákról, szinkronról, modellekről írnak a legtöbben.
    Egyet nem értek, hogy akik védik a játékot, miért írják, hogy ez természetes mikor a játék kijön... Dehát akkor mi történt a 7 év alatt?
    A mostani játékokat miért kell egyből a megjelenés napjától folyamatosan javítgatni, mintha nem lenne kész?
    Amúgy egy angol nyelvű videó:
    X Rebirth - First Impressions
  • mindero
    Amit én eddig olvastam metacriticen azok jók voltak...
  • hapi
    sajnos az első tapasztalok elég rosszak...
  • Caliph
    természetesen SPOILER veszély
  • Caliph
  • Caliph
    na,jönnek a gameplayek,egyelőre németül.
    nekem még hétfőig vármon kell,addig marad ez:D
  • Zombye Reloaded
    Mostan tapostam rája a play gombra....

Lássuk...
  • kisiku
    Délután megyek érte, aztán másnapra már tudok valamit én is mondani...meglátjuk.Lehet hogy ellensúlyozzák majd valahogyan,amit most kihagynak/kihagytak/kivettek.Vagy jön egy újabb X-Tension... :)
  • Pares
    "Below is just a fraction of what is tradable in the X Universe."

"The X Universe is full of unique characters, ships, factions, and more. There isn't enough room to fit
    everything you’ll run into out there, not to mention there are unknowns that need to be discovered.
    The more you explore, the more that will be added to your Encyclopedia."

"Below are just a fraction of ships Ren will see in his travels. As you explore the X Universe, more
    and more ship types will be added to your Encyclopedia."

"Not all systems and sectors are listed here; some must be discovered and explored, which will then
    be added to your in-game Encyclopedia."

"The weapons listed here are just a few that you’ll find in your adventure, the in-game encyclopedia
    will update as new weapons are discovered and purchased."
  • Pares
    Hol is kezdjem... Nem, a kézikönyvben természetesen nincs minden leírva. Oda is van írva, hogy a felsorolt hajók/fegyverek/frakciók/szektorok csak egy kis része a jatékban lévőknek. Nyilván nem spoilerezik le az egész játékot a kézikönyvben, hogy aztán ne legyen mit felfedezni. A kézikönyv arra van, hogy az alap elképzelést, irányítást és játékmechanizmusokat megmagyarázza az embernek. Azt hittem ez nyilvánvaló volt, főleg, hogy oda is van írva többször is.

Az állomás és komplexum építés szerintem fényéveket javult. Igaz, nem lehet bárhová építeni, csak bizonyos "telkekre", de a fejlesztők elmondása szerint sok ilyen szabad építési terület lesz. Plusz elbúcsúzhatunk a spagetti tésztáktól, mert minden moduláris.

Az Albion Skunk olyan mint egy parancsnoki hajó. A kisebb ellenfelekkel egymaga is elbír, a nagyobbak nyilván már nem. És igen, egyszerre csak egy fajta fegyverrel lőhetsz, de miért is baj ez? Nem így a logikus? Nem így használtuk eddig is a fegyvereket? Például az előző játékban sem érte meg összekeverni olyan fegyvereket, amiknek más a hatótávjuk vagy más ellen hatékonyak, mert az csak pazarlás volt. Meg aztán minek 10 fegyver ha 6 el sem találja a célpontot. Tiszta II. Világháború feeling.

Az irányítás (egér+billentyűzettel) szerintem nem változik, vagy nem sokat.

Ha valakit meg az riaszt el, ha valami egyszerűbben kezelhetőbb vagy átláthatóbb lesz, az vagy mazochista, vagy nem tudja mit beszél. Kezelhetőség =/= butítás. A játék látottak és hallottak alapján legalább ugyan olyan komplex lesz, mint az elődjei.

Minőség >>> Mennyiség.
  • Legend
    Na megjött a csomag az Egosofttól, még mielőtt letelt a számláló :)
    Kár, hogy csak később érek rá :) Most mennem kell dolgozni :(
    Bővebbet tehát nem írhatok, mire elindítom már megírták mások...
    Annyira nem érte meg a Collector's editiont megvenni, elég kiábrándító más játékok hasonló kivitelezéséhez képest de nem bántam meg (mert X).

A Manual az eddigi legvékonybb amit X3:R óta kiadtak ( csak azóta követem a sorozatot).
  • mindero
    Tényleg csak 20 hajótipus van? Írjatok valamit h milyeeeen a játék!
  • r4pt0r
    Már bocs de ha elkezdik gyomlálni azt amit a legjobban szeretsz valamiben, nem gondolkozol el, hát jah. :D Engem meg pont az riaszt el hogy kezelhetőbb lesz. Pont ez volt benne a pláne, a plusz hogy olyan nehéz és összetett amilyen volt. Mindegy pár óra aztán kiderül.
  • Although
    Azt lehet tudni a repülés fizikához is hozzányúlnak? Tehát arcade jellegű lesz? Mert az tényleg nem hiányozna. X3 Terran conflict volt az utolsó ilyenem. Az nagyon bejött repülésileg. Szoptam vele rendesen az elején míg kiismertem a fizikáját, kellett egy kis idő hozzá. De utána élmény volt.

Szóval nem akarok ítélni a video alapján. Valaki tud valamit?
  • Mozes
    Mellesleg én nem bánom, hogy egy kicsit "kezelhetőbbé" és talán egyszerűbb válik a játék. Engem eddig mindig az rémisztett el, hogy annyira összetett és bonyolult volt, hogy 5-6 óra után feladtam, mert azt sem tudtam hova nyúljak......
  • Although
    Azért az X sorozat messze nem volt egyszerű. Onnan azért van mit egyszerűsíteni ha pénzt is akarnak látni ezt el kell fogadni.

Az első, amit írsz, nekem is fura, remélem moderek javítják.
    Ez tipikusan olyan játék amit lehet javítani, mivel nem történet orientált annyira. Bár ezek a változások nekem úgy tűnnek mintha most kapnánk egy történetet is. Legalábbis nagyobb szerepe lenne mint a korábbi részekben. Amiknek teszem hozzá nem volt rossz sztorijuk.
  • Mozes
    Kizárólag ezekből a dolgokból ezt a következtetést vontad le?! Komolyan gondolhattad a vásárlást akkor :)
  • tomonor
    Előbb próbáld ki mielőtt a földig írod.
  • r4pt0r
    -"You can only fire one weapon at a time."
    -"állomásokról meg már tudvalevő, hogy nem lehet bárhová építeni őket"
    -csak egy hajó van
    -nem lehet capitalt vezetni

És még ki tudja hol a vége.....

Értem én, de kinek készül ez? Talán valamilyen konzolra? Mert akkor látok ekkora butításokat.

Úgy néz ki ez a játék kimarad nekem.
  • TokraFan
    Ez így nagyon jó lenne...!
  • Pares
    Annyit tudni, hogy a játék kezdetekor nem lesz azonnal elérhető a sandbox rész, hanem valamilyen történettel fog kezdődni. Valószínűnek tartom, hogy ebbe a részbe lesz integrálva valamilyen tutorial, ha lesz. Az állomásokról meg már tudvalevő, hogy nem lehet bárhová építeni őket, de sok hely lesz, ahová lehet, és modulos felépítésűek lesznek, úgy mint a hajók is. Ami azt jelenti, hogy először építesz egy alap űrállomást, és azt lehet tovább fejleszteni különböző funkciójú modulokkal.
  • TokraFan
    Azért reméljük, hogy itt már nem úgy lesz mint a régi X-ekben, hogy kvázi az új játékosnak semmi segítséget nem adott a program szinte semmihez. Sok esetben fórumokról kellett összeszedni, hogy milyen lehetőségeket rejt a game valójában...Rohadtul izgat, milyen lesz a komplex építés. Remélem modulos.
  • Amaro
    Az első doksi... és még hány nagy excel tábla fogja követni, mire újra átláthatjuk az univerzum történéseit ;)
  • TokraFan
    Igaz, most látom, hogy még 18óra...:-(
    Pedig reméltem, hogy éjjel 3-ig aktiválják. Na nem baj, akkor majd holnap...
  • Micsu
    én majd holnap szedem :)
  • TokraFan
    Ó jajj! Nem alszom ma! :-) Ennyire még nem vártam megjelenést...
  • Pares
  • Pares
    A miértre szerintem a játékon belül kapunk majd magyarázatot.
  • tomonor
    Jobban értelmezve, az X univerzum a kapuk rendszerének csak egy töredéke, amely egybe van kapcsolva, hogy ne tudjanak kiszökni belőle a lakói. Mintha egy labirintus lenne, csak kijárat nélkül.
  • tomonor
    Állítólag egy szupernóva miatt, ám az csak a felszín. A kapukat az "ősök", sentient cloud-szerű élőlények vezérlik (azoknak az őseik építették azokat), és mivel nem voltak elégedettek az X univerzum történéseivel, így megszakították azt. Tudni kell, hogy ők is hozták létre az X univerzumot, hogy a Terranokat, és azok teremtményeit, a Terraformereket meggátolják a továbbfejlődésben/új területek felfedezésében.
  • gallardo
    Valaki el tudná mesélni, hogy pontosan miért kapcsoltak le a kapuk?
  • Micsu
  • Pares
    X:Rebirth game manual.
  • Pares
    Szerintem a kevesebb jobb. Jobb, ha kevesebb felfedezhető bolygó van, ha azokat szépen lemodellezik és kidolgozzák. A randomizáltság a minőség rovására megy...