6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Pares #1079 Nem tévedek. Ez kifejezetten egy rétegjáték. Az X játékoknak szerintem elég stabil játékosbázisa van már rég óta, ezt a hatalmas és rendkívül tehetséges modder közösség is bizonyítja. Akit érdekel az ilyen játék, annak eddig is tudomása volt róla, akit meg nem érdekel, nos... Különben meg voltak rendezvényeken, voltak fejlesztői naplóik, csináltak jó hosszú gameplay videókat kommentárral, a youtube tele van videókkal és trailerekkel. Mi ez, ha nem marketing. Nem gondolom, hogy eltitkolták volna a játékot, és kötve hiszem, hogy akiket érdekel, az ne tudna róla. Egyáltalán nem értem, hogy mire fel a háborgás. -
TokraFan #1078 Ebben erősen tévedsz. Hiába adod a fejlesztőknek a pénzt, ha a kutya nem tud róla, hogy fejlesztettek egy végterméket! A "Jó bornak nem kell cégér" elv kb. a születésével egyidőben vált életképtelenné. Egy termék akkor fogy, ha az emberek ismerik és akarják azt! Ehhez reklámozni kell, igényt kel kelteni, méghozzá okosan. Mert ha nem veszik az emberek akkor a game bukni fog és vége, nem lesz folytatás. A folyamat akkor jó, ha a kiadó ügyesen megtalálja az egyensúlyt a fejlesztésre szánt összeg, és a reklámozásra szánt kiadások között. -
Pares #1077 Nem látok bele a pénzügyi dolgaikba, de szerintem jobban járunk, ha a DS nem fölösleges marketingre költi a pénzt, hanem mondjuk a fejlesztőknek adja. -
TokraFan #1076 Ha figyeltél, itt nem az Egosoftról van szó! A DeepSilver a kiadó, az ő feladatuk a marketing, nem a fejlesztőé. Sctar Citizennél azért más, mert ott nincs kiadó! -
#1075 Vagy megtömik a bendőjüket és jókedvűen, jóllakottan ülnek le fejleszteni, amiből valami jó is kisülhet.
Szerintem ennek a játékban amúgy sem kell nagy reklám. Akit érdekel, az az elejétől végig követi és nem marad le róla. Akit pedig annyira nem érdekli, azt nem is fogja később sem. Azért nem olyan egyszerű az X és remélhetőleg ez az új sem lesz az. -
Pares #1074 Ja, mert az sokkal jobb, amikor a marketingesek átvernek, mint pl. a Total War: Rome II vagy az Aliens: Colonial Marines esetében, amik agyon voltak hypolva, aztán kaptál a kezedbe egy kupac szart. Az Egosoft sosem a marketingjéről volt híres. Mutattak pár gameplay videót, meg pár trailert, és kész. Nem elég? Nekem igen. Nem nagyon csalódtam még az egosoftban, mert még ha el is csesznek pár dolgot, garantáltan ki fogják javítani, mint ahogy ezt eddig is tették.
Szóval szerintem sokkal jobban járunk, ha a más cégek által marketingre költött milliókat inkább a játék fejlesztésébe fektetik. -
mindero #1073 Nem baj, én úgyse tudok majd játszani suli miatt addig ti kitapasztaljátok :) -
TokraFan #1072 Ez utóbbi sajnos eléggé esélyes...Még 1-2 hónap biztos kell majd, mire játszhatóvá patch-elik. -
#1071 Csak ne az legyen, hogy 15-én kiírják, hogy bocsi, majd valamikor jövőre jön ki. Vagy még rosszabb, kiadják nagyonbeta állapotban. -
TokraFan #1070 Mennyire igazad van! Ez a DeepSilver egy rakás hulladék, ilyen szinten elhallgatni a megjelenő játékát, rendkívül amatőr kiadóra vall. Mondjuk CR bár felfújta szépen a Star Citizen körüli hype-ot, ezzel együtt nehogy ez legyen majd a veszte... -
#1069 OFF
Az összes marketingest elküldeném bányába, vagy Chris Roberts-hez tanoncnak, hogy a bánatos könnycseppbe lehet az, hogy egy három hét múlva startoló játék honlapján több hete volt a legfrissebb hír kitéve?! Úgy kéne pörögni a reklámgépezetnek, mint a teladi kufár nyelvének... Arra számítanak, hogy a játék magáért beszél, és eladja önmagát?
ON -
#1068 Valaki tudna javasolni egy oldalt ahol a legolcsóbb a cd kulcs? köszi -
#1067 hát ha az általad említett oldalon megnézed azt írja hogy várható magyarországi megjelenése nov 15 -
klman #1066 Sziasztok
Azt lehet tudni hogy magyar boltokban (cdgalaxis), mikortól kapható? -
#1065 Hai, nem tudom volt-e mar, de zavvin egy ideig majd felaron volt a CE preorder, de most is nagyon jo ara van (35 GBP, en meg 30-ert vettem :D) -
Pares #1064 Áh, pedig azt hittem, hogy megint valami nem tetszik, de most csak óccsó személyeskedésre futotta. Kár... -
#1063 Sztm a megjelenésig minden héten nyomni fognak egyet.
A mostani a "Fight"-ra volt kihegyezve (összedobva).
Valószínű mindez már reklám, próbálják az elővásárlást serkenteni.
A régebbi részeknél is (ha jól emlékszem) ez volt a bevett szokás. -
#1062 Tudsz gondolkozni ? Ez valami vicc ? :P -
Pares #1061 Azon gondolkodtam mostanában, hogy mibe nem kötöttél még bele. -
Micsu #1060 konzolos -
#1059 Szerintem meg egy vegletekig primitiv video es a grafika is valami 5 evvel ezelotti szinvonalat kepvisel. -
TokraFan #1058 Bejövős! Ahogy a hajó szétrobban a végén, nagyon meg van csinálva! -
Pares #1057 Haha, "Drug reference"... Az X Rebirth is bekerült a függőséget okozó szerek közé... :D November 15 nincs már messze! -
#1056 Egy rövid hangulat fokozó trailer:
-
Pares #1055 Nem kell a süket duma. Annyi volt a kérdésem, hogy mi alapján veszed olyan biztosra, hogy nincsenek belső dokkok és manuális dokkolás, mert lezárt tényként közölted, mintha ezek már csak a múlté lennének. A videókból? Azokban összesen láttunk talán két darab űrállomást. Még jó, hogy nem szokás az egész játékot lespoilerezni. -
TokraFan #1054 Parádés! Akkor ilyen alapon ne nyissunk topikot és ne beszéljünk semmiről addig, amíg nincs a kezünkben a játék. A videókon eddig látottakról beszélgetünk, ahogy az rendesen lenni szokott bármilyen KÉSZÜLŐ játéknál. Star Citizen PH! topikban 2 nap alatt 150db hsz. keletkezett -javarészt a játékkal kapcsolatos találgatásokkal-, pedig szerencsétlen game még konkrétan pre-alpha fázisban sincs. Nos, akkor csak itt, csak most, csak a Te kedvedért konkrétabban fogalmazok: a Rebirth videókban eddig még nem láttam olyan dokkot, ahova be kellett repülni, manőverezni. Egy "diszkófény" van a videókon, ahová csak kb. oda kell menni és már "dokkol" is a hajó. Annak lehetőségét nyilván nem zárom ki, hogy az eddig még nem látott állomásokon néha azért lesz 1-2 belső dokk is. -
Pares #1053 Igen? Ezt te honnan tudod ilyen biztosan? Játszottál a teljes játékkal? Honnan tudod, hogy nem csak Docking Computert használnak, esetleg maga a másodpilóta az új Docking Computer, és honnan veszed, hogy kötelezően a másodpilóta dokkol, és nem lehet manuálisan dokkolni (nem mintha az előző játékokban kihasználtam volna, mert illúzió romboló volt, hogy minden fajnak ugyan olyan űrállomásai és dokkjai vannak, amit most persze javítanak)? Légyszi majd akkor beszéljünk ilyenekről, amikor a teljes játék is kijött, és mi is kipróbálhatjuk, hogy mi hogyan működik. -
TokraFan #1052 De a kettő nem zárja ki egymást!!! És ez a lényeg!
Éppen ezért volt jó a régi megoldás, mert aki akart -vagy ha éppen aktuálisan ilyen hangulata volt-, akkor repdeshetett a dockokba manuálisan, ha viszont unta ezt, vagy pörgősebb játékmenetet játszott, akkor dokkolt autopilot+SETA vagy DC-vel. Most viszont kvázi bele vagyunk kényszerítve az egyszerű verzióba. -
tomonor #1051 Ám ilyen esetben akár még a Docking Computert is ugyanilyen egyszerűsítésnek vehetjük, az pedig már a kezdetek óta bent van az X játékokban. -
#1050 Értettem.
Most, hogy kicsit jobban belegondoltam, igen, abban is volt, pl. a Trading Dock egy nagyon jó példa erre.
Az egyszerűsítések nem mindig rosszak és mivel single player-ről beszélünk, így maximum a különböző fórumokon futhatunk össze gyökerekkel, a játékban nem. Ez viszont egy jó pont. -
#1049 Pontosan, szintee mindent halalra egyszerusitenek a barmoknak, akiknek meg az egy meteres turn on gombot is nehez megtalalni. -
tomonor #1048 Kétlem. Itt már inkább az életre hajaznak inkább a fejlesztők, egy picit realistábban képezik le az univerzumot. Ezért került be másodpilótakeksz, NPC-k az állomásokra, egy lélegző univerzum forgalmi csomópontokkal. Kicsit GTA-s feeling lett az űrben, ami egyáltalán nem rossz.
Tehát, a docking computer szerintem abban fog kimerülni, hogy a másodpilóta egy nagyobb távról dokkol a hajóval (tehát te hamarabb felállsz a székedből). -
Pares #1047 A látottakból az sem derül ki, hogy volt-e az űrhajóban docking computer. Én az előző X-ekben mindig ennek az 5km-eres hatótávját használtam, mégha teleportálásnak is tűnik. -
tomonor #1046 na ezt jól meg fogalmaztam. Tehát nem kellett XTM a hangárokhoz, azok eredetileg is bent voltak a játékban. -
tomonor #1045 Vanilla X3:R vanillában is voltak hangárok. -
Micsu #1044 sokan nem fogják fel hogy ezek a dolgok a fogyasztói igények miatt olyanok amilyenek nem a konzolosodás miatt
ha nem lennének konzolok akkor is minden primkóbb egyszerűbb lenne mivel a gaming scene már nagyon mainstream lett -
#1043 X2-ben még nagyon érdekes volt, eleinte. Aztán kikapcsoltam.
X3-ban viszont amint lehetett, minden hajómra vettem Docking Computer-t. 5 km-en belül már dokkolva is voltam. És nem csak állomásra, hajóra is.
Ha meg más hajót dokkoltattam, akkor kimentem a rendszerből.
Amíg nem volt Computer, addig sokszor manuálisan mentem a megadott pontra és nem a gép vitt oda. Az is gyorsabb volt. XTM-ben már nem csak kampók, hanem hangárak is vannak, illetve hajók belsejében is lehet dokkolni, nem csak kívül.
Szerintem azok a kis körök nem lesznek rosszak. -
Urby66 #1042 A jelenlegi X-ben van létjogosultsága a manuális leszállásnak. Igaz csak akkor használom ha valami határidős feladat miatt nem győzöm kivárni amig az automata szabályosan elmászik a fénysor végéig.
Igaz már csattant szét ez miatt hajóm az állomás oldalán... -
#1041 Néha érdekes lehet a manuális leszállás, de kb a 10. alkalom után inkább idegesítő, mint az X2-ben. A "valóságban" se kézzel dokkolnak az űrhajók. -
TokraFan #1040 Ez biztos nem az, amiért fizetni fogok. Ez bárhol máshol alap...