6727
![hyxx0QC.png](http://i.imgur.com/hyxx0QC.png)
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
tomonor #1039 VIP joggal 5 percen keresztül a posztolás időpontjától lehet szerkeszteni. -
TokraFan #1038 Nem értem, hogy SG-n miért nem lehet szerkeszteni a hsz.-t, így ha utólag jut eszembe valami, 3 hsz. kell. Na mindegy.
Ami nem tetszik a látottakból, az a dokkolás. Kimerül abban, hogy van az a "sugárnyaláb", amihez elég csak kb. közel menni, aztán ennyi. Konzolosított shit. Nagyon illúzió romboló. Miért nem lehetett rendesen megcsinálni a dokkoló hangárokat? Ilyen szuper grafikánál meddig tartott volna, ha be kell evickélni az állomáson belülre, ráadásul többféle módon, nem úgy, mint korábbi X-ekben, hogy mindenhol ugyanaz az egyetlen dokk volt. Kár ezért... -
TokraFan #1037 Csak ezt a transport rendszert nem értem. Vannak azok a karikák ahol váltogatják, hogy melyikben mennek, de én nem látok semmi változást. Az egészet nem értem, majd élőben biztos kiderül. Érti valaki, hogyan működik ez? -
TokraFan #1036 Nagyon bíztató, amit ezeken a videókon látni lehet. -
Pares #1035 Most vettem csak észre, hogy a hajónk moduljainak sérülését is mutatja a pajzs képernyő. Az is tetszik, hogy a megsemmisült csatahajók roncsai nem tűnnek el csak úgy. -
tom36 #1034 Az Egosoft oldalán megtekinthető :
X Rebirth will be released for PC on the 15th of November 2013.
remélem ki tudod hámozni
amúgy meg, hogy lesz e megint késés azt már nem tudni, de remélem már nem, elvégre már előrendelhető.
Gyűjtői kiadást ? nem is tudom. Sokat nem tudok (semmit, csak amit itt olvasgattam), de várhatóan november vége felé vagy ha szerencséd van akkor előbb is hozzájuthatsz, attól függ, hogy mikor jut el idáig és mekkora lesz a készletük. -
nab #1033 Azt lehet tudni mikor jelenik meg a játék? -
Tauri #1032 Dobozos illetve Gyűjtői kiadást hol lehet majd venni kis-hazánkban? -
Nagydög #1031 Stimt. -
Jóózsf István #1030 A fejmozgás érzékelő (mindegy, hogy házi, vagy gyári) szinte elengedhetetlen, de legalábbis nagyon hasznos egy rep.- heli. szimulátorban! Az X-ekben kevés a viszonyítási pont amihez az agyad kapcsolódjon, így sokkal "zavaróbb" tud lenni a használata. Amikor kipróbáltam sorba tiltottam le a tengelyeket, míg csak az x,y. (fel-le, jobbra-balra) fordítás maradt.
Webkamerát nem venni kell, hanem elkunyerálni egy régit valakitől ajándékba! :-) -
tomonor #1029 Jajj, várjunk, elvesztettem a fonalat. Ocolus Riftet nem lehet webkamerából barkácsolni egyértelműen. TrackIR-t viszont a Freetrack megoldással lehet. -
tomonor #1028 De, lehet. Freetrack a neve, ahogy elébb is írta Yaki. Akinek nincs pénze, olyat csinál. A gond nálam az, hogy webcamerát csak a freetrack miatt nem akarok venni, mert ki tudja, hogy működik-e majd rendesen, amúgy meg nem használnám egyáltalán. -
Ebben en a helyedben nem lennek biztos csak egy a sok ilyen project kozul.
FaceTracking with just your webcam!
Es az X2 es X3 is a supported listan van. -
Na még egy "löket".
Teil 4 -
Zombye Reloaded #1025 Gondolkodtam rajta, hogy az angol mellén émetül is meg kéne tanulnom így 36 felé integrálódva.
Lehet, ezek a videók jelentik majd a végső motivációs löketet? :D
-
Pares #1024 Köszi, tetszik, csak egy mukkot sem értettem belőle. -
tomonor #1023 Hehe. Az objektumok ikonjai most már nem a képernyő körül, hanem a cockpit körül forognak. -
Üdv mindenkinek!
A főnök ismertetője.
Teil 1
Teil 2
Teil 3
-
Nagydög #1021 Azt nem lehet webkamerabol acsolni.
Szerintem TrackIR-re gondolt. -
Tauri #1020 Oculus Rift-re gondolsz?
Mert a videókból és fórumokból amit tudtam mazsolázni nekem személy szerint nagyon bejövős lesz. Különösen szimulátor játékokban IL2 és X rebirth is talán. -
Pares #1019 Ez azt hiszem még az utolsó kettőben is így van, csak az a baj, hogy a rang sokkal gyorsabban növekszik, mint csökken. -
tomonor #1018 Azt hiszem még X2-ben volt úgy, hogy ha a Paranid rangod növelted, az Argon rangod ahhoz képest részben csökkent. Ha nem harcoltál csak kereskedtél, a harci rangod csökkent az idő elteltével. -
tomonor #1017 Persze lehet, hogy X játékokban nem működik olyan jól, én speciel a célzás miatt hoztam fel. Repülőszimulátorokba ha nem tudod nyomon követni az ellent miközben a gépet irányítod, az szinte rögtön a vesztedre válik. -
Pares #1016 Én még azt remélem, hogy a Rebirtben nem lehet majd olyan hamar óriási vagyonra szert tenni, mint az előző két X-ben. Számomra illúzió romboló volt, hogy elkezdem egy m5-össel vagy egy ts-el meg pár ezer kredittel, és pár óra alatt simán össze lehet farmolni M6-M7-re, sőt akár M1-M2-re való manét és reput is. Remélem ez a folyamat hosszabb lesz, és több mindenhez lesznek kötve a feltételek, meg a frakciók közti viszony sem lesz olyan semmilyen, mint az előzőkben. -
Jóózsf István #1015 Aki 60 pengőért vesz fejmozgás érzékelőt az meg is érdemli. Amikor én belebuzultam akkor még csak 40 volt.
Sehányezerből és egy webkamerából simán lehet fabrikálni.
Mellesleg, kipróbáltam az X3AP-ben és inkább visszatettem a polcra. Túl sok volt az információ az agyamnak. -
Nagydög #1014 Ne keverjuk! En kontroller vs. eger osszevetesrol beszeltem, es meg csak nem is ezen jatek kapcsan. Speciel ha kormanyzasrol van szo, akkor meg az eger van hatranyban a mukodesi elve miatt, mert ott meg epp a neutralis allapottol elteres az erdekes informacio. A precizitasa meg ott is hasznos persze, es sok gyakorlassal jol is iranyithatsz vele pl. egy helikoptert, de nem igazan arra valo. -
mindero #1013 +1
Annyira jól belejöttél már ;) -
Nagy hajóknál teljesen mindegy. Egy M4-nél még számít az érzékenység, de M7-nél (Hyperion) már semmit. A joy ebből a szempontból jobb, mert mégsem kell átnyúlnod a billentyűzeten a nyilakhoz, hogy folyamatosan fordulj vagy levenned a kezed az egérről. A karral egyszerre tudsz 2 tengely körül forogni és még mindig marad 1 szabad kezed a bill-en.
Ha meg már a pontosságnál tartunk, ha az egered túl érzékeny, akkor szintén nehezen leszel pontos, hiába fordulsz meg gyorsan. És az érzékenység a joy-nál is állítható.
Ezenkívül a joy-on lehetnek (enyémen vannak is) nem kevés gomb. Így szinte minden fontos dolog ráprogramozható.
És még egy nagyon fontos dolog, ha van a joy-on sebesség kar, akkor a hajó azt elfogadja akkor is, amikor az egyik turretben ülsz. És nem csak stoppot tudsz neki nyomni, hanem adott esetben hátramenetbe rakni vagy gyorsítani, miközben lősz az egyik turrettel.
Viszont adott esetben az egér is nagyon hasznos, főleg az ellen kiválasztásakor. Míg az auto target befogja az előtted lévőt, az nem kevés idő. Vászont nálam a kurzor mindig középen van. Így csak jobb-bal-jobb klikk és már ki is van jelölve az ellen. Szóval igazság szerint nekem 3 dologgal nagyon praktikus az X-et irányítanom.
Persze joy nélkül is jól elvagyok, de az emeli a hangulatot.
Tomonor, mint házigazda: támogatom. -
Pares #1011 +1 :) -
Nagydög #1010 "Egérrel -főleg valami jobb gamer egérrel-, egy villanás alatt fordulsz ha megrántod, mert nagyságrendekkel nagyobb a felbontás és az érzékenység."
Nem. Marmint, hogy nem azert, mert amugy persze igazad van. Az eger mutato eszkoz, mint ilyen kozelebb all az agyunk "huzalozasahoz", mint a kontoller, amivel a fordulas(ket tengelyen) sebesseget tudod meghatarozni. Az csak plusz hatrany, hogy a kontroller karjainak rovid kiterithetosegebe bele kell ferjan a teljes erzekenysegi tartomany, igy eleg finom kell vele banni, hogy pontos legyen az ember, ami nem mindig konnyu. -
Javaslom legyen a házigazda Tomonor -
tomonor #1008 Először is kell egy házigazda. -
Tauri #1007
Ezt a képet vagy valami hasonlót, már ideje lenne betenni a forum elejére nem gondoljátok? :) -
tomonor #1006 Természetesen egér+billentyűzet lesz az alapértelmezett. A joystick/joypad az jó meg stb, dob az élményen, ám gyakorlatilag teljesen fölösleges PC-s szempontok terén - egérrel + billentyűzettel sokkal precízebben végre lehet hajtani ugyanazokat az egyszerű dolgokat, melyeket amúgy csak egy teljes 100000 forintos control systemmel, illetve egy 60000 forintos TrackIR-el tudna végrehajtani a szín-joystickos irányítás esetén.
Ha a korábbi X-ekbe a kapitális hajókkal való fordulást a numpaddal lehetett végrehajtani egér helyett, amely még mindig energiatakarékosabb, mint lehúzva tartani egy botkormányt ugyanannyi időtartamon keresztül. Tudod; nekem is van egy Logitech Extreme 3D Pro-m. -
Azért azt megnézem, ki fordul hamarabb 180 fokot egy M2-vel vagy M0-al akár, te az egereddel, én a joy-ommal vagy joypad-dal.
Viszont még vajmi keveset láttunk a játékból és egyáltalán nem kizárt, hogy mindent át lehet majd állítani billentyűzetre)+egér) (esélyes, hogy eleve úgy lesz beállítva) és nem lesz gond a pad miatt. Végülis ez még egyenlőre PC-s játék.
-
Pares #1004 Egyetértek veled. A bill. + egér kombó a leghatékonyabb, legpontosabb. Egyébként emlékeim szerint X-ben is minden billentyűzetre kiosztható funkciónak megvolt a menübeli megfelelője is. Csak nyilván sokkal körülményesebb folyton a menükben járkálni, mint megnyomni egy gombot. -
bgabor #1003 -
8 az a 6, + 2 analog kar, amivel eleve kivaltasz vagy 8 gombot.
elegnek kell lennie. -
TokraFan #1001 Nem akarok itt flame-t indítani, csak leírtam a tapasztalatomat. Sajnos nem csak attól függ a dolog, hogy mihez szoktál hozzá, próbálj meg pl. egy RTS-t, 4X-et, point n click kalandot, szimulátort (a szó szoros értelmében), konzolon játszani. Kvázi lehetetlen. Cross platform multi sincs jóformán, mert nem azonos a súlycsoport. Pl. kontrollerrel képtelenség a hirtelen fordulás, mert van egy adott érzékenysége. Hiába tolod a kart jobbra vagy balra, csak adott sebességgel fordul a karakter, vagy a fejed. Egérrel -főleg valami jobb gamer egérrel-, egy villanás alatt fordulsz ha megrántod, mert nagyságrendekkel nagyobb a felbontás és az érzékenység. Éppen emiatt lehet vele célozni is pontosabban, és éppen ezért nem kell OC az auto aim (PC-n ennek használata csalásnak számít, még konzolon alapbeállítás, különben nem tudsz pontosan célozni). Na, de mindegy, mindenki azzal játszon amit jónak tart, de X-nél, ahol ezer billentyűzet gombnak volt funkciója, továbbra sem tudom, hogyan oldják meg egy 6 gombos kontrolleren. -
Észrevételeim alapján az automatikus célzásrásegítés nem volt mindig jó. Kis hajók ellen tény és való, hogy jó, de mikor a Q-kat foglaltam, mindig kikapcsoltam, mert mindig a seggét találta el, de volt amikor azt sem.