6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • kisiku
    Hehe, a fanatikus.Jesszusom, ennyire beleástad magad? :) Ilyen részletességgel leírni, azért nem semmi :)
    Persze, most még csak találgatunk, majd meglátjuk.
    Hmm, érdekes,amit mondasz "környezethez viszonyított pálya/pathfinding", na erre kíváncsi vagyok.
    Szerintem jó lesz ez a gém.Remélem tanultak/tanulnak a hibáikból is, nem lesz az "izgatottan várom az új patchet amitől majd játszható is lesz" forgatókönyv.
    Én még mindig a PSG fegyverek a játékot mozaikká lassításán röhögök...
  • tomonor
    Csak NATO.

A botok FPS játékokban mindig tökéletesre vannak tervezve, és onnantól bizonyos scriptekkel butítják le őket, hogy esélyt adjanak a játékosoknak.

Az X3 szériában az új fizikai modell miatt nem egészen működött a dolog (X2-ből volt importálva az egész AI, még finomításokkal is alig tudták a pathfindingot optimalizálni). X2-ben a pattern követése viszont egész tökéletes volt.

Most X Rebirth-ben egy teljesen új rendszert dolgoztak ki, amely a környezethez képest alakítja a hajók pályáját, és nem pattern-t követ. Majd elválik, hogy mennyire működik, főleg csata közben.

A respawnoló Xenonokat a God engine művelte, az egosoft nem intendálta end game-ként, hogy kiírtasz egy egész fajt. Éppen ezért itt-ott visszarakatta őket automatikusan, melyet ha személyesen láttál elég olcsó megoldásnak tűnt. Persze, jobban is kidolgozhatták volna azt a részét, ám nem volt priorítás, és valószínűleg most se lesz (főleg azért, mert nem is biztos, hogy ki tudsz írtani egy egész rendszert ezúttal - a városok [melyekre az állomások épülnek] több mint valószínű, hogy elpusztíthatatlanok).
  • kisiku
    Még egy gondolat:
    Jó AI-t nehéz programozni.Nézzük meg a botokat az FPS játékokban, nézzük meg ellenfelünket stratégiai játékokban.
    Általában azzal rontják el a fejlesztők, hogy irreálisan nehéz és csak csalással nyerni tudó AI-t csinálnak.Stratégiákban mindig 10x-20x erősebb, FPS-ben meg még ki sem lépsz és fejbe lő egy lövéssel...
    Vagy nagyon gyengék vagy borzalmasan erősek, köztes út nincs.Volt azért jó néhány ellenpélda, de kétségtelen, hogy az emberi gondolkodást nehéz lemodellezni.Tudom, erre is van ellenpélda.

Itt az X-ben nem volt annyira rossz az AI.Mondjuk a Xenon szektorok kitakarítása, majd a "hirtelen felépülő" Xenon Station-ök a szektor közepén azért érdekesek voltak.Én csak úgy tudtam tisztára pucolni, hogy beálltam egy hajóval oda, ahová a gép "visszarakta" volna a Xenon űrállomást, így nem rakta vissza és nem lett megint tele ellenséges hajókkal a szektor.

Én inkább megint a gépigénytől rettegek...szép, jó, gyönyörű, de nálunk is elfut vagy csak NATO gépeken?
  • kisiku
    Valóban meglehetősen érdekes volt a támadás, de meg lehetett szokni.
    Az igaz, hogy ha nem szektoron belül voltál, akkor valami alapján számolta ki az esélyeidet, hogy nyersz-e.
    Én asszem vesztettem már el 100 millás M2-t, néhány sz*r vadász miatt, azért mert nem abban a szektorban voltam, csak jött az üzi, hogy "one of your ships is under attack"
    Jó, persze, valahogy meg kellett oldani...
    Amit korábban a Lasertower-ről mondtam, hajók esetében is igaz volt.A Lasertower-nek akkor volt esélye,ha szektoron belül voltál és "nézted/láttad", de ahogy az esély kalkulátorra volt bízva, én tucatjával vesztettem el őket.
    Igaz én gyártottam, de így is érdekes volt...
  • kisiku
    Jó isten, ez tényleg így van? :D
    Hát köszönöm, már megyek és próbálom is...ebből látszik, mennyire nem voltam képen itt az utóbbi években :)
  • Jóózsf István #1154
    A nagy hajók kommandírozásáról a szektoron belüli M2-es szerencsétlenkedések jutnak eszembe, amitől igencsak kiráz a hideg!
    Ha a mesterséges intelligenciára nem feküdtek rá, akkor sírás lesz a vége!
  • Pares
    Fantasztikus zene megy a háttérben. Jajj, már szabályosan olyan izgatott vagyok, mint egy kisgyerek, aki várja a karácsonyi ajándékát!
  • dimre
    A zene nagyon jó, elvarázsolt, már érzem, hogy száguldok az űrben.

Akit érdekel és még nem rendelte meg:

CD Galaxis

576
  • dimre
  • Amaro
    OFF
    ellenőriztem, kisviku profil él és virul 2002.02.23-tól eddig a percig is, csak be kéne lépned
    ON
  • Amaro
    OFF
    viku, szerintem nincs törölve a régi accod, az akkor a fórumon használt teljes email címed a user, a jelszó ugyanaz, ami kisviku-hoz volt. Legalábbis se átálláskor, se utána nem lett törölve user, még inaktivitás miatt se...
    ON
    Ezt a modulos legót már régen kitalálhatták volna a complexek helyett. Mennyivel pofásabb, egyszerűbb, és személyre szabhatóbb - csak nehogy berezegjen, mint a terran szektorok hatalmas állomásai kezdetben
  • tomonor
    Ebben a játékban már minden modulokból épül fel, ergő ha veszel egy turret modult az állomásodra, akkor az működni is fog.
  • dimre
    Ha már nosztalgia, megtaláltam régi képeimet X3Re:
    X 3 Reunion (+modok)]Fotóalbum

• Pares
    Igen, jól látod.
  • kisiku
    Wooowww!
    Jó látom, hogy az űrállomáson fegyverek vannak?Remélem, igen és akkor azt mondhatom, hogy na végre!

Ugyanis emlékszünk arra, mi volt a védelem csodás űrállomásainknak:

- ha volt elég lóvé, akkor bedokkolt vadászok, esetleg korvett
    - ha nagyon sok lóvé volt, akkor Orbital Weapons Platform, de az túl nagy volt, baromi drága és jól kellett elhelyezni.
    - ha kevés lóvé volt, akkor Lasertower, aminek nehézkes volt a pozicionálása, sok kellett belőle, és csak akkor volt hatásos, ha szektoron belül voltál és segítettél nekik :)
    - ha egyáltalán nem volt lóvé, akkor maradtál magad :)
  • Pares

A jobb alsó sarokban látható az ablak széle (?). Az egyik cikkben is meg volt említve, hogy az állomáson belülről figyelte a kinti csatát. Mivel a nagy hajókra is lehet dokkolni úgy mint az űrállomásokra, az űrállomások pedig bejárhatók és belülről lehet szemlélni a kinti eseményeket, ebből lett levonva az a következtetés, hogy ezt a nagy hajókkal is meg lehet csinálni. Erre utaltak is párszor a fejlesztők. Persze ez csak spekuláció, majd megjelenés után kiderül az igazság. Az is lehet, hogy egy későbbi javítással teszik bele.
    Egy srác az egosoft fórumon jól összegyűjtötte az erre vonatkozó bizonyítékokat:

Capital ship commanding from inside.
  • kisiku
    Egyetértek, tényleg életszerűtlen volt egy 3 kilométeres hajót egyedül vezetni :)
    Köszi az infókat, vidámabb lettem, úgyis meglátjuk nem egész két hét múlva...
  • Micsu
    minden új aaa digitális játék ennyibe kerül vagy még többe pl cod, diablo és társai
  • mindero
    Hát ez elég durva ár mondjuk. Reméljük a tartalom is közelít az árhoz.
  • Micsu
    én is sírnék miatta ha valami komolya dolog lett volna ez a capital ship vezetés de mivel csak annyi volt hogy ugyanúgy kellett vezetni mint a többi hajót az kicsit illúzióromboló volt, max pár mod után ért valamit az egész, talán most is ez lesz
  • mindero
    Hát én még lyen képet nem láttam hogy belülről személek űrcsatát.
    Illetve igen, csak nem ebbe a játékba :)
  • Pares
    Lehet irányítani nagy hajókat is, csak nem egér+billentyűzettel, hanem parancsokat adsz a legénységnek, és valószínű, hogy úgy mint az állomásokat, ugyan úgy a nagy hajókat is be lehet majd járni belülről. Vannak képek, amiken egy csatát az állomás belsejéből figyelsz egy ablakon keresztül, szóval lehet, hogy a csatahajók is hasonlóan fognak működni. Szerintem ez a megoldás sokkalta élvezetesebb, mint egy üres, koporsó hangulatú acél konzervdobozt vezetni.
  • kisiku
    Más.Már most sírok, hogy nem lesz capital ship vezetés.Miért?Miért kellett ezt csinálniuk?Én ezért voltam szerelmes ebbe a sorozatba.
    Emlékszem anno a Tie Fighternél is Victory Destroyer-t akartam vezetni vagy csillagrombolót, a Freespaceben sem lehetett,max egyszerű parancsot kiadni, a Nexus-ban sem lehetett és sorolhatnám...
    Ha már ennyire részletesnek hirdetik (vagy olyan is lesz), most miből állt volna ezt is megoldani?
    Kiadok 70 millát egy rombolóra, amit még kb. ugynaennyiért felszerelek, és még csak nem is vezethetem?
  • kisiku
    Ha jól emlékszem én egér+billentyű párossal toltam.A dzsojsztik (á lá Commodore Világ) sem rossz, bár utoljára asszem 15 éve toltam.
    A humoros, hogy néhány űrhajós játékhoz is ajánlanak kormány+pedál szettet :)
  • kisiku
    Melyik, az 50 eurós?
    Én a CD galaxisban előjegyeztem, itthon valami 8-9 ezer körül lesz.

8 990 Ft
    X Rebirth
    (PC játék, várható: november 15.)
    Sajna linket még nem enged beszúrni, mert noob vagyok :D basszus, hogy hagyhattam töröltetni a 2002-es regisztrációmat??Én állat...

Anno, mikor még nem volt GŐZ :) , közvetlenül az Egosofttól rendeltem, ráadásul még nem voltunk tagjai az EU-nak, ergo vámot is kellett fizetni.
    Aki visszaemlékszik, meséltem, milyen faszán érkezett meg, thanks to magyar posta és vámhivatal.Lényeg, hogy akkor az Ego küldött még egy példányt az X2-ből...így abból kettő van otthon, az egyik még bontatlan :)
  • kisiku
    Szia!

Azért kellett újra regisztrálnom, mert az elmúlt 1-2 évben valamit változtatott az sg a regisztrációval, én meg nem figyeltem, és törölték korábbi profilomat.Aztán nem foglalkoztam vele, időm sem nagyon volt fórumozni, de most újra belekezdek, mert ez még mindig ugyanaz a jó csapat,akiket itt megismertem.
  • Legend
    Húb@sszus, nem volt olcsó, most rendeltem meg:
    Collector's Edition
    Remélem, megérte, ennyit még nem fizettem játékért :P

@Mozes: Az X3 részeket Joy nélkül el sem tudom képzelni.
    Az X:R viszont nem tudom mennyire lesz más, de tuti ezt is Joy-al nyomom majd.
  • Mozes
    MÉg egy kérdésem lenne. Mivel legjobb nyomni a játékot?! Egér, Joy?!
    Ki mivel nyomja?!

Köszönöm a tanácsokat előre is! :)
  • Mozes
    Sziasztok!

Hol veszitek ti majd meg?! Steam?! Mert dobozos verziót nem látok itthon sehol rendelhetőnek.....én pedig szeretem, ha ott a doboz a polcon... :(

M
  • Micsu
    pl ez is a hivatalos ostről van

• Micsu
    Xes humble bundleben volt X rebirth ost flacben és mp3ban is
  • Pares
    Nekem ami legjobban tetszik, és amitől mindig libabőrős vagyok, az a Neptunusznál hallható zene. Akár hányszor arra mentem keresztül, mindig végighallgattam, eszméletlen hangulatos az a szektor a háttérrel és a zenével.

• tomonor
    Az X3 zenéivel egy gond volt - nem volt elég. Én személy szerint legalábbis elvártam volna, hogy a régi trackeket legalább felújítják. Az X3 dizájnja túl sokat változott az X2-höz képest, a régi trackek nem mindig passzoltak az új környezethez - ezt később viszont megszokta a játékos.
  • tomonor
    Thomas Egeskov Petersen is csinált zenéket X2-ig, de nem tudom milyen nemzetiségű.
  • Amaro
    Semmi baj nem volt az X3 zenéivel, ha csak ezt a szintet hozza a Rebirth, már jó.
    PS:Szia, kisviku! Miért kellet újra regelned?
  • Micsu
    hát ha seizwellnek a zenéje nem érzelemdús akkor nem tudom hogy mi az
  • kisiku
    Az X zenéit részben egy orosz srác (Alexei Zakharov), meg egy angol srác (Daniel Finney) készítette.
    Egyébként egyetértek veled, a német az olyan iparos :), jó most Wagner-t ne vegyük ide.De példának számos játékot hozhatok, aminek fantasztikus a zeneszerzője.

• mindero
    Á egy kis nosztalgia sose árt :)

Én mondjuk sose sírtam az X-ek zenéjétől mert olyan túl sok érzelem nem szorult a németekbe szerintem. Korrekt iparosmunka de semmi több.
    De most itt a lehetőség!

Bezeg a lengyelek a Witcherrel...
  • kisiku
    Hát igen, a Freespace.Azóta is hallgatom a zenéit a kocsimban...
    Na, annak olyan hangulata volt, hogy sírtam (tudom, nevetséges) játék közben, mikor nem sikerült megmentenem egy konvojt...
    Az a szép, hogy az X2/X3 is képes volt erre.Tehát úgy összerakni egy játékot, hogy a zenéjétől libabőrös leszel, a sztori és hangulat annyira magával ragad, hogy emberi érzések csapnak ki belőled (sírás/meghatottság/izgalom,stb)nem könnyű.Ezt is mint a legtöbb dolgot az életben szeretettel és beleéléssel kell csinálni és akkor lehet kihozni a maximumot.A mai napig hallgatom a zenéit a kocsiban, a gépemen, még a telefon csengőhangom is az X3-ból való.Na, ez a gyönyörű!

Anno a C&C sorozatnál volt olyan fanatizmus, hogy a Kane-t játszó Joe Kucan-nak több tucat ember írt, hogy meg kell alapítani a Nod Testvériséget a valóságban...Na, ez milyen már?Igaz én meg Obelisk of Light-ot akartam a kertembe,csak nem találtam akkora lézert.Tehát én sem vagyok komplett :D
    Jesszusom...szorri itt a filozofálgatásért.
  • kisiku
    Emlékszünk még a Gamma PSG-s belassulásokra?
    Meg a "nem férek át a kapunk, akkora hajóm van" momentumokra?
    Az X-et mindig a capital ship-ek miatt imádtam.Lehet venni, vezetni, lőni vele...most már be is sétálhatom.Nagyon jó.Remélem olyasmi is lesz, hogy az űrállomásaimra fegyvert tudok szerelni vagy később valaki ezt megoldja.

A Star Citizen komoly vetélytárs lehet, de őszintén megvallva, én jobb szeretem a single player-ek magányát.Nem kell ez a játék multiban.Annyi csodás felfedezni való van benne, annyira hatalmas, hogy nincs értelme.Meg versenyezzek másokkal?Minek?Arra ott az AI.Tudom, elavult vagyok...