6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#1279 Nem tudom patch-e, 1.11 ver. ír a steam.
Pár óra után, dereng valami feeling, valaki már írta el kell felejteni az eddigi X részeket, és újra kell "tanulni" mindent.
Az egér irányítás borzasztó, a hajót vezetve gyors, az állomásokon lassú, bár levettem az érzékenységét. Második próbálkozásra sikerült a dronokat sérülés nélkül kilőnöm. Első alkalommal bug miatt újra kezdtem (a középső infó panel eltűnt, nem nyílt meg). Az állomásokon levő dobozok szekrények kipakolása lassú kb 2-3 mp/db, és mintha szaggatna a játék ha landoltam.
Grafikailag sztm a látványra hajtottak mint manapság mindenki, számomra ez parasztvakítás. A karakterek iszonyúak, elnagyoltak, beszéd közben mintha a fogukat csikorgatnák.
Nem mondom, hogy nem tetszik a játék, ilyen kevés idő alatt nem ildomos következtetni, sok újdonság van. Remélem hamar orvosolják a hibákat. A negatívumok ellenére nem adom fel, mert valahogy megfogott a játék.
Tomonor házigazda +1 -
#1278 Geci ronda textúrákból áll az egész hajó. Mindjárt teszek fel képet, de én nem hiszem el amit látok... ocsmány az egész, de csak 20 fps a hajó belsejében
Ennyire ne szarják már le a készítők a vásárlókat... BF4 Rome 2 most meg ez. ...és még csodálkoznak, hogy warez meg stb. Senki nem fog olyasmiért teljes árat fizetni ami majd egyszer valamikor jó lesz. -
#1277 Ez valami vicc? Ezt tudom mondani erről a játékról. 7 év alatt csak egy ekkora nagy kupac szart tudtak összehozni? 15 fps. 7850 és egy AMD phenom X4 van a gépben, amik azért ennél jóval többet tudnak. Minimális grafikai beállítások... Jól átkúrtak mindenki akkor a rendszerigénnyel. Egy újabb intel i7 only játék. Mert biztos geci sok ember tudja megvenni a 3970-et 120 ezerért.
-
Pares #1276 Na, végre én is kipróbáltam. Játszottam pár órát, szóval igazából ez is csak első benyomás. Eddig amit láttam belőle, az nagyon tetszik. Nem fogom részletezni egyelőre, de a játékmechanikákkal teljesen elégedett vagyok.
Amivel már kevésbé kápráztatott el, az az optimalizáltság. Nekem mindent letekerve minimálisra (egyedül a felbontás marad 1600*900, és még így is nagyon szép volt a látvány) sikerült olyan 20 körüli fps-t kifacsarnom belőle, valamikor pedig diavetítés van.
Nem gondoltam volna, hogy egy 2GHz-es core i7, 4GB ram meg egy 1GB memóriás videókártya (Radeon HD 6770M, ami a "Can I run it" szerint az ajánlottnak is megfelel) alatt ilyen gyatrán fog muzsikálni. Tudom, nem valami atom gép, de örültem volna, ha minimum grafikán legalább az a stabil 30 fps meglenne (a többi mai játék is még legalább közepes grafikán megy). Ja, a másik dolog, hogy nincsenek részletes grafikai beállítások. És valamiért nem tudtam kikapcsolni Vsyncet sem.
Nektek hogy fut a játék? Gondolom ilyen gamer pc-ken nincs gond vele...
Volt szó valami Day1 patchről is, nem? -
Micsu #1275 meg kurvajó hogy néhol nagyon nagy élet van, ott azért kéri a powát, rohadt hangulatos kötelékbe repülni a sok hajóval -
Micsu #1274 egyébként az hogy a "rendszerek" nem egykaptafára épülnek az tetszik, nem véletlen lett rebirth, sok mindenben más mint elődei -
Although #1273 Legalábbis ekkora léptékben. -
Although #1272 Naa. Jó játékokról beszéltem nem híg akármikről :) Ez jó játék. :) Van benne kurázsi, becsülöm őket. Ilyesmit az EVE onlinál láttam. De az mmo és kicsit nagyobb cég. Nem egy beszari banda ez az biztos :) -
kisiku #1271 Bugok...hányadik patch után jött rendbe a Stronghold 3? 12. ?
-
tomonor #1270 Nem lehet, hogy csak nem veszel észre valamilyen gombot a falon? -
kisiku #1269 Szerintem is Tomonor legyen a házigazda, én korábban sem vállaltam el, ő legalább életben tartott mindent, plusz töltötte fel az X zeniét a jútyúbra :D ,ami szívemnek fantasztikus volt.
Én azért nem vállalom el, mert jóval kevesebb időm lesz valószínűleg, mint anno, persze játszani fogok, csak nem mindig tudok fórumozni, mert egy komplett eü.központ van rám bízva, így aztán a melóhelyen nem nagyon tudok okoskodni a fórumban :)
-
tomonor #1268 Itt nem csak háttérről és bannerről van szó, hanem gyakorlatilag a topik folyamatos ápolásáról és karbantartásáról. -
hapi #1267 Valóban nem lehet vele játszani mert ahányszor be mész a crew quartersbe benn ragadsz? -
Although #1266 Az sose probléma ha bugos, de látni rajta van benne elképzelés. Abból lehet jó játék! Jobb ez a verzió, mint egy rém butított játék de nem bugos, abból sose lesz jó játék. Nekem tetszik amit eddig láttam. Nyilván nem X4, de tetszik vannak npc-k, tetszik a világ és az elképzelés a felfedezésre vonatkozóan, ebből nagyon nagyon sok mindent ki lehet hozni :) Visszanézek rá pár hónap múlva. Kell még idő nekije.
-
Although #1265 Hát nem tudom ez nem egy cégóriás. Várható volt hogy bugos lesz. nincs elég emberek egy ilyen projekthez ez biztos elnézve a videokat, nagy fába vágták a fejszét. -
Micsu #1264 most néztem rá, jól néz ki és suhan is bár jó gépem van
bár lehet hogy jövőre kéne csak elkezdeni mert emlékszem a reunion is a 2.0val ért valamit -
Pares #1263 Mik az észrevételek, az előző részekhez hasonlóan a processzort használja jobban, vagy már a grafikus kártya is ugyan olyan fontos? Vagy annyira optimalizálatlan (még), hogy nem lehet megmondani? -
#1262 Nyomós érvek mellett törölheti a hozzászólásokat, módosíthatja a fejlécet. Ennyi. -
Pares #1261 Azért azt ők is megmondták, hogy ez nem X4. Aki X4-et vár, az valószínűleg csalódni fog. -
#1260 Szerintetek, hogy fogja a HD4850-esem kezelni a játékot? A minimum elvileg 4870 :S -
Pares #1259 Az előző X-eknél puritánabb dokkolást nem nagyon lehet elképzelni. Itt legalább leszáll valahova az űrhajó, még ha nincs is animálva a leszállás (egyelőre). -
Zombye Reloaded #1258 Nem látom értemét ennek az "országút" szisztémának... -
Zombye Reloaded #1257 Hát ezt a harci rendszert szokni kell, egyik x-es beidegződés se vállt be. kb semmit se tudtam leszedni abból a pár drónból, amik nekemestek. :D
-
TokraFan #1256 Egyáltalán, mi az a házigazda? Értelme kb. micsoda? -
hagyimiklos1 #1255 Mégegyszer leirom.
Nem kell semmilyen házigazdajog bannerhez vagy háttérhez.
Egyszerűen a moderátor topicban lehet kérni, ahogy rengetegen is teszik. -
Zombye Reloaded #1254 Szhipoljóóz dontkillteládii! :)
Most valahogy ez ugrott be.
Kicsit unalmas ez a rendszereket is felszabdalom szisztéma...
-
TokraFan #1253 Igazából nem tudom, talán az a baj, hogy már annyira megszoktam a régit, hogy ebben is azt keresem. Számomra ezért nem hozza azt a hangulatot mint a korábbi részek, de ez nyilván szubjektív.
A hajómodellek nagyon szépek, kidolgozottak, nekem azzal nincs semmi bajom. A dokkolással van, amit már előre hiányoltam. Én eddig nem találtam dokkolást. Csak oda kell menni ahol ikont látsz és kiválasztani a menüből a dock parancsot. A legviccesebb az volt, amikor egy nagy hajóba dokkoltam, de a hajótól kb. 2000km.-re voltam. Dock parancs kiadva, és már jött is a székből felálló animáció...következő pillanatban már a hajó hangárjában találtam magam. Semmi dock manőver, semmi hangulatos bedokkolás, csak egy hirtelen vágás és ennyi. Azt azonban nem zárom ki, hogy én tudok valamit rosszl, mivel ez a játék teljesen más, mint a korábbi részek, gyakorlatilag semmi egyezést nem lehet felfedezni. -
Zombye Reloaded #1252 Asszem rájöttem. -
TokraFan #1251 Itt lehet..:-) Kivéve a "szuper highway"-t, mert arról nem lehet... -
tomonor #1250 Milyen a hangulat? Meg van a megszokott, esetleg az X2-re hajaz? Hajómodellek, fajok, univerzum? -
Zombye Reloaded #1249 Ne ússzad meg, én is rád szavazok Tomonor. -
Zombye Reloaded #1248 Látszik, hogy nincs jogsim. :D
Hogy tudok én lelépni az országútról menet közben?
Hol a "lehajtó" :)
-
#1247 Plusz egy szavazat: Tomonor -
TokraFan #1246 kb. 3 órája tolom a játékot. Nos, nem is tudom, mit mondjak...
Ami egyértelmű, hogy sajnos a konzolosítás tekintetében igazam lett (bár ne lett volna). Ez a játék már nem az, amit megszoktunk. Az egérkezelés katasztrófa. A menüben egyértelműen látszik, hogy kontrollerre van optimalizálva, billentyűzettel simán navigálható, de egérrel egy rémálom. FPS nézetben az állomásokon az egér sebessége csapnivaló, elhúzom, alig reagál, aztán hirtelen felgyorsul. Kvázi használhatatlan, még szerencse, hogy nincs FPS akció, csak a járkálás miatt kell. Valószínűleg itt is az a baj, hogy a kontroller karjára van optimalizálva.
A grafika nagyon szép, ám kicsit átestek a ló túloldalára. Iszonyatosan sok a csilivili, mindenhol köd, felhő, és egyéb effektek, rengeteg rikító szín...Egy tipikus konzol űrlövölde képét adja. Ezzel együtt, a grafika vállalható, leszámítva a karaktereket, mert azok a 2000-res évek elejét idézik.
Ez a highway rendszer is furcsda, nincs ugyan töltőképernyő, de ad hoc jelleggel kell kirobbanni belőle, ha állomást látok...ha nem sikerül jól, akkor fényévekre vagyok az állomástól, és az elején még nagyon hamar túlforrósodik a booster, így kikapcsol. Volt olyan, hogy percekig tartott megközelíteni egy állomást.
Szóval nem tudom mit mondjak...Azt nem mondom, hogy csalódás, mert a játék jó, és idővel talán a modderek és a hibajavítások miatt sokkal jobb is lehet, de attól, amit a videók alapján képzetem, messze elmarad...
Leggázabb az egér kezelése, ezt remélem nagyon sürgősen kijavítják. Joy-t kezeli, azzal nem volt problémám. Mindaz amit leírtam, első benyomás!
-
tomonor #1245 Tomo TOOOOOOM! -
Pares #1244 Pikach... Khm... Tomonor, téged választalak! -
tomonor #1243 Bocs ide közbeszólok, de akkor házigazdaságról tartsunk már megint egy szavazást ha lehet, mert a régebbi már elveszett. Ha más akar lenni, felőlem az is megoldás, mert most nem tervezek semmi cifrát, csak egy egyszerű bannert, meg néhány lényeges linket. -
kisiku #1242 Jaj, istenem, bár ne olvasgatnám amiket írtok :)
Úgy döntöttem ma nem megyek el érte, ráér holnapig, ez nem verseny :), S én emiatt szeretnék most többek között kiadni közel 90k-t egy jó vga-ra...nem hiszem hogy a jó öreg HD4890-em elbírná.
Mindegy eldöntöttem, úgyhogy meg lesz véve.
Ezen az optimalizálatlanság dolgon meg sem lepődöm...
-
Pares #1241 Gondolom akinek tetszik, vagy játszott már korábban X játékkal, és tudja mire számíthat megjelenéskor, azok most a játékkal játszanak, mert ahogy én látom, egyelőre a trollok uralják az internetet, akik tegnap még azt se tudták, hogy mi az az X. -
Ágyúgolyó85 #1240 Hát éppenséggel feltűnt, ezért se rendelek elő soha játékot, még ha hatalmas is a késztetés, mint ahogyan ennél a játéknál is volt!