6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    X Rebirth már csak pár óra!
    A hétvégén kvázi lelépek erről a világról, azt hiszem! Remélem nem lesz játszhatatlanul bug-os.
  • TokraFan
    OFF
    Ha a community összedobja a pénzt, meg is fogják csinálni:
    http://en.spaceengine.org/index/funding_and_donations/0-26
    $35.000 Goal
    - Gameplay based on space flight simulation, space exploration, research and building
    - Realistic spaceflight physics with both hardcore fully manual controls and handy semi-automatic controls
    - Various spacecraft models
    - Build ships, space stations, and bases on planets
    - Collecting data about celestial objects using probes and satellites
    ON
  • TokraFan
    A technológia alklmas rá. A felszínen lévő épületeket, űrállomásokat és a karaktereket is lehet randomizálni, nagyjából végtelen számú variációban. De ehhez több fejlesztő kell és nagy munka lenne. Ezeket a motorokat 1-2 ember fejleszti, és a céljuk sem feltétlen a játék, legalábbis a Space Engine esetében nem erről van szó. Maga a technológia az, ami számomra érdekes és a benne rejlő lehetőségek.
  • Pares
    Jól néz ki, de a civilizációt is oda tudja generálni a bolygó felszínére? A random generátor szép meg jó, de értelmes dolgokat, nem nagyon fog a bolygó felszínére rakni, csak random hegyeket meg tengereket. Különben a fejlesztőknek kell az egész bolygót lemodellezni, ami nem kis munka, főleg ha több tucat bolygóról beszélünk.
  • TokraFan
    Én egy ilyen engine-t látnék szívesen egy Rebirth típusú game alatt:
    Infinity
    Ahogy a bolygó gyűrűjébe repülve az felbomlik ezernyi aszteroidára, az fenomenális. Nem beszélve a teljesen realtime bolygóra szállásról, sehol egy töltőképernyő. Milliárdnyi csillag és bolygó véletlenszerűen generálva, procedurális bolygófelszínnel, holdakkal, kettős csillagokkal, üstökösökkel, mimdennel...Elképesztő szerintem.

Egy másik hasonló engine, ami már le is tölthető:
    Space Engine
  • Pares
    Mass Effectet a Rebirthel... Na az ütne rendesen.
  • kisiku
    Hehe, igen a bolygóra leszállás.A Microsoftnak volt a...asszem a Freelancer (?) nevű hasonló témájú játéka, ott le lehett szállni a bolygóra is.
    Igen az igazi pl az lenne ha az Imperium Galactica-t ötvöznék az X-szel :)
    De sajna leállították az IG3 fejlesztését, melyben még bátyám is részt vett.
  • kisiku
    Asszem én is maradok az egér+billentyű combonál, az utolsó PC-s dzsojsztikkom az a Gravis Analog Pro volt. Aki emlékszik rá kicsit pénisz alakú volt, de jól működött :))
    Mihez is használtam?Fogalmam nincs már...90-es években volt.
    Aztán vettem egy Microsoft Sidewinder FFB wheel-t, az ma már nem is működne Win7 alatt, de asszem egyszer toltam vele az X első részét...kormány+pedál szettel űrhajós játékot! :)

Billentyű a nagy hajókhoz és a menühöz kellett, egér a kicsi hajókhoz.Szerda van, pénteken jelenik meg, én nem Steamezek, megveszem a cd galaxisban.A Skyrim-nél volt a megjelenés napján meghaló szerver, mert egyszerre több millióan töltötték le, ebből én nem kérek.Na, mi történik ha 1 nappal később kezdem el tolni? :) Marad még magánéletem :)
  • Pares
    Én nem spekulálok. Egér+billentyűzet kombó eddig mindennél jól bevállt.
  • Legend
    Én egészen biztos a botkormányt fogom erőltetni dehát ízlések és pofonok.
    A Reuniontól felfelé csak azt használtam - persze kellett néha az egér és a billentyűzet de van elég programozható gomb a Joystick-omon, hogy csak ritkán kellett mellényúlnom.
    Amivel tuti nem játszanék semmilyen X játékot az a joypad/gamepad amivel annyira erőltetik a demókban (oké, meg kell fogni valamivel a konzolosokat).
  • tomonor
    Nekem is van botkormányom, ám nem hiszem, hogy X játékokkal valaha is használni fogom.
  • TokraFan
    Persze, nincs is ezzel gond, csak léteznek már más megoldások is...
    Sokkal jobban izgat, hogy a játék miként kezeli majd a joystick-omat. Még 2 nap, és minden kérdésre választ kapunk...Remélhetőleg.
  • Pares
    A lényeg, hogy a csillagközi vákuumot nem lehet bebarangolni. Nem mintha sok tennivaló lenne ott. Maximum ha mazochista vagy, és élvezed, ha eonokon keresztül utazhatsz két csillag közt. A teljes, szabadon bejárható "homokozó" a naprendszereken belül lesz. Apropó, a bolygók és holdak ezentúl nem statikus objektumok lesznek, hanem valamilyen pályán mozognak is majd...
  • TokraFan
    Tehát nem lesz töltőképernyő, de a szektorok között nem lehet kiszállni a superhighways-ből...Ez kvázi a régi rendszernek felel meg, csak töltés nélkül.
  • TokraFan
    Nagyon várom már a próbát!
    Egyet sajnálok, hogy nincs bolygóra leszállás...Majd talán az X2050-ben egyszer lesz ez is...
    Egy ilyen rebirth szerű játék alá egyszer betehetnének egy infinity engine, vagy space engine szerű motort. A felfedezők álma lenne...
  • Pares
    "OK, let me re-iterate and clarify once again. You can leave local highways but you cannot leave superhighways. The difference relates to the spaces that you are traveling between. As has been explained before, you can fly anywhere in the space between zones, but you cannot fly in the space between sectors, which is what the superhighways link together. To those insisting that the superhighway is a "loading screen" because you are locked into it, I can assure you that you are wrong. You still have control of your ship, and you can still see the universe zooming by outside. And yes, what you see is real, not a video.

Perhaps the confusion comes because of the way other games work. In X Rebirth there is no "loading" of different chunks of the game universe like there is in some games, because, as we always have done, we keep the whole universe running regardless of whether you are there or not. The sectors are there, the ships and stations are there, and we only get rid of data associated with little details that aren't needed if you can't see them, like animations.

The reason our older games had loading screens at gates was mainly because we had to load a lot of graphical assets in order to show the new sector you were entering, and that took time. With X Rebirth we have the wonderful thing called multi-threading, which means that we can load those assets in the background, mostly before they are even needed, and therefore we have no need for loading screens. And aside from restoring those little details I mentioned, which it can happily do without interrupting your flight, there is nothing else the game has to do at those times." -CBJ
  • Pares
    "There are no loading screens once you're in-game. While you can't leave a superhighway, you still have control of your ship inside it and it's certainly not a loading screen, as you will see. Even gate transitions are pretty much seamless." - CBJ

• gallardo
    köszi
  • Pares
    Most nézem, hogy ennek van magyar változata is! :D Érdekes, ideát kerekítve 9275, odaát meg 9790 forint...
  • Pares
    Itt.
  • gallardo
    ez hol van?
  • Pares
    Mifelénk 38,99 helyett 30,99 Euró a legolcsóbb, amit találtam, ami úgy 9200 Ft körül van.
  • dimre
    Nem a megjelenés előtt két héttel kell publikálni (ez is bizonytalan). Legalább egy hónapja ott kellene virítani az előrendelés címszó alatt.
  • TokraFan
    Én is pre-ordereltem steam-en, de ahogy elnézem, elég nagy marha voltam, Cdgalaxisban csak 9k körül lesz a retail verzió. Jobban megérte volna, bár nem tudni, mikor érkezik.
  • mindero
    Aztán a nagy játszásba nehogy elfelejtsetek beszámolókat írni ám!
  • Zombye Reloaded
    Ez kvázi garantált. :)

De én azért csak elstartolok a megjelenéskor, és meglátom mennyire lesz használható a gém.
  • Cobra.
    Szerintem aki jót akar magának az vár minimum 2 hetet a játék elkezdésével. Biztos lesz több zavaró bug a legelején.
  • Zombye Reloaded
    Le is jött. Hát még 1 hét... Nem bírommááár.!

• Zombye Reloaded
    X3 steamverzió pre-loaded fázisban van...

én már tőőtöm,mer ugyi előrendeltemmmár...
  • Legend
    Berendelve :)
    Bár főleg a művészeti albumok miatt veszek Collector's Edition-öket - szerencsére nagyon kevés játék érdekel (csak Warhammer/40K).
  • Legend
    Stimmt. Emlékszem rá és végül is le is zártak egy korszakot :)
  • dimre
    Fullos pack:
  • Amaro
    Bizony, ismerős téma, ha emlékezetem nem csal, az X2 kiegészítőből lett X3 a "túl jól sikerült" motor miatt ;) Szerintem ez egyébként az "új, idegen játék" motorja, csak X témával, mert rájöttek, hogy hiba lenne veszni hagyni a bejáratott nevet.
  • Pares
    Hú, erre már nem is emlékszem. Az Egosoft neve egyenlő az X-játékokkal, butaság lenne mással foglalkozniuk, és valószínűleg ezt ők is belátták.
    De végül is ha úgy nézzük, elérték a céljukat azzal, hogy egy teljesen új játékot akartak csinálni, mivel a Rebirth nem közvetlen folytatás, mint a Reunion>TC>AP. Jóval utánuk játszódik, új motor, új univerzum, új hajók és állomások, új lett szinte minden. Az X esszenciája megmaradt, a körítés viszont megújult.
  • tomonor
    Furcsa viszont az, hogy eredetileg nem is terveztek több X játékot, Emlékszem 2009-ben a lesújtó kijelentésre, melyben azt mondták, hogy már dolgoznak egy új, idegen játékon, de X egy jó darabig nem fog készülni. Ahhoz képest... Az egosoft ezek szerint belátta, hogy az X-től eltávolodni túl merész lenne.

Így hát az X Rebirth tulajdonképpen nem azért született, mert tervezve volt, hanem azért, mert túl jól sikerült az új motor project. Ismerősen hangzik a téma, nem? :)
  • Pares
    Német szöveg guglifordítva:

"X Rebirth comes with a new engine that is particularly well benefit from multi-core processors. This gave Egosoft CEO Bernd Lehan at Gamescom in an interview with PC Games Hardware known. That the developers needed this engine, they realized early. Finally, X Rebirth will use features that were "previously seen in any space game." These include the animated and interactive details of the so-called Capital Ships, such as turrets or attachments with specific functions.

The ships were now also in X Rebirth objects with many subsystems and interfaces. If it were not just a single frame (mesh). The different cores of a CPU assist in the calculation of the number of polygons. In addition, managing the CPU cores AI, the Wegfindungssystem, physics and rendering. The engine is based on DirectX 9 It will therefore be used in the promised detailed surfaces no DirectX 11 tessellation. Why this makes little sense, and more, you read it in X Rebirth technique check with our colleagues in the PC Games Hardware."

Tehát többek közt azért kezdtek új motort építeni, hogy több magot is tudjon használni a játék. Magyarán ha 8 magos processzorod van, akkor elméletileg szétosztja a melót mind a 8 mag között...
  • Cobra.
    Azért tegyük hozzá, hogy az X3-hoz képest nem volt nehéz komoly előrelépést felmutatni AI és útvonaltervezés szintjén. Már csak azt kell megoldaniuk, hogy ne csak 1 magot használjon a játék
  • Pares
    Egyetértek, Youtube-on végighallgattam az OST-t, fantasztikus, már alig várom, hogy a játékban hallhassam. A gépigény már megjelent, bár fórumon olvastam, hogy csak hozzávetőleges, valójában lehet, hogy kisebb a gépigénye, mint amit javasoltak. Nagyon remélem, hogy jól optimalizálták, elvégre saját készítésű motor hajtja, érteniük kell hozzá...
  • TokraFan
    A zene nagyon TOP!
    Nagyon szépen fut a játék a videóban, kíváncsi lennék, milyen gépen tolták?
  • Pares
    Na most, kezdjük ott, hogy az egész játékot 0-ról építették fel, teljesen új, magánfejlesztésű motorral. El is mondták a videókban, hogy az AI-n és a hajók útvonal keresésén sokat javítottak. A másik dolog, ami merőben eltér az előző játékoktól, hogy nincs töltőképernyő. Én azt hiszem az összes videót megnéztem, és egyikben sem láttam még csak a hírét sem. Így eleve megszűnnek az In Sector és Out of Sector fogalmak. Mivel azt is tudjuk, hogy az "autópályáról" útközben is le lehet kapcsolódni, nem csak A és B pont közt, így szerintem az egész játék valami Skyrim vagy Fallouthoz hasonlatos óriási, töltőképernyő nélküli sandbox lesz. Na az ilyen játékhoz meg alapvetően másmilyen AI-re van szükség, gondolom ezért is kezdték 0-ról, mert a régi motor ilyenre nem képes.