6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    Csak pár hajóval "harcoltam", az nem volt nehéz. A kapuknál találkoztam torlódással, de ahogy néztem, rosszabb volt mint az X3-ban, mert itt nem csak ütköztek, de ott is ragadtak mozdulatlanul. Szerencsére volt hely kikerülni őket.

egyébként most nyert értelmet nálam, hogy miért voltak ilyen csendben. Ha nyomták volna a gameplay videókat, hamar rájöttünk volna, hogy a játék jelen állapotában katasztrófa.
  • tomonor
    A highway-t eredetileg a SETA helyett rakták be. Ezt még régebben említették.

Apropó: Ai. Még mindig olyan rossz, mint az X3-ban volt?
  • tomonor
    Igen nos, az utóbbi részét személyszerint valahogy sejtettem a dolognak.

Ez nem csak ennél a játéknál van így; egyre gyakoribb a "content-recycling" más játékoknál is, magyarán ugyanazt teszik be csak újravariálva picit más megvilágítással. Hangulatromboló kalandoroknak.
  • TokraFan
    Akkor mondom tovább: Igaz, hogy látszólag van néhány hajó ami csinálna is valamit, ezeket jellemzően a jól megszokott kék keret jelzi. Csakhogy, ne várja senki, hogy ráklikkel és a jól megszokott kellemes női hang bemondja milyen hajóról van szó. Kétszer rá kell kklikkelni a hajóra, majd a felugró menüből kell(ene) kiválasztani az Info parancsot. Igen ám, de az nem aktív, nem lehet infót kérni csak közelről! Szóval repdesek a nagy semmi közepén, és még azt az egyébként hangulatos elemet is sikerült eliminálni, ami a régiben olyan jól működött. Helyette kereshetünk apró hülye ikonokat, melyek ráadásul csak a közelükbe érve válnak aktívvá...A highway-ről nem beszélve, hogy annak mi a fos értelme van azt már a videókon sem értettem. Nos, a "nagy ötlet" az volt, hogy a forgalmas folyosóban ide-oda ugrálva lehet kerülgetni??? a többi hajót, így egyfajta teljesen felesleges minijáték keretében kicsit gyorsabban haladhatunk a cél felé. Pomádés...Parádés...Kezd rajtam eluralkodni a lincs hangulat...
  • alma2
    Ahogy irtak eleg rapszodikus a jatek futasa. Totalisan szar az engine. Az fps ossze-vissza ugral, attol fugg milyen terueletre mesz, kozben unatkozik a grafkartya is, de megis alig megy.
    Elottem fesziti ra a texturakat a dolgokra. Total el van tolva, gondolom fel ev utan javitjak ezt is.
  • TokraFan
    Ezt én értem, csak az van, hogy ez a játék jelenleg 50Euro!!!!! Ennyiért AAA címeket veszek, nem egy iilyen félig sem kész romot...És ahogy valaki már írta, nem 2015ben szeretnék vele játszani, nem ezért fizettem ennyit...
    Lehet, hogy visszakérem a pénzemet...Mondjuk sok sikert magamnak. :-)
  • TokraFan
    A hülye pörgésre van megoldás: Settings/game settings/autoroll OFF
  • alma2
    az auto rollt-t, ki lehet kapcsolni.
  • nab
    Hát annyira akarták a játékosok a műszerfalt, hogy mostantol csak az van. :D
  • TokraFan
    Nincs ilyen funkció a játékban. Nincs ilyen beállítási lehetőség. A legszarabb arcade játékokban is minimum van 5 külső kamera, teljes virtuális pilótafülke, 360fokos látószöggel. Itt meg van egy műszerfal, és ennyi. Még a grafikában sem tudok gyönyörködni, mert nincs kamera, amivel ezt meg lehetne tenni.
  • alma2
    mert az elso az analog fegyveriranyitashoz valo. a weapons 2-nel tudod egy gombra kitenni a lovest pl. En is agybajt kaptam mire rajottem.
  • TokraFan
    Mondom, a key command részleg egy konzolosított híg fos, mennyire megmondtam előre. Ne is keress ilyen funkciót, mert nincs. Atom hülyítve lett az egész. Kellettek a konzolos vásárlók? Nagyszerű, ezek után bukják a veteránok 90%-át szerintem.
    Az is durva, hogy a legtöbb állomáson és hajón ugyenaz a landing site van, csak más a háttér. Ez így messze nem szól felfedezésről. Megnézek két szektort, kb. ismerem a játékot...Én ezt egyszerűen nem is értem...Hogy gondolhatták ezt komolyan?????
  • Tauri
    Valakinek van ötlete hogyan lehet Joystick gombokat funkciókhoz rendelni?
    Az analóg része megy...de semmilyen digitális gomb nem megy...pl a Fire weapon nincs semmihez hozzrendelve, rákattintok nyomom a Joy Button 1 et de semmi...Analógot megmozditom azt beirja :)
    Egyetlen egy gomb sem megy....
  • RJoco
    A numerikus billyentyűkkel sem megy a körbenézés?
  • Amaro
    Mondja már meg valaki, hogyan tudok "target nearest enemy"-re dedikálni gombot, kapcsolót, fittyfenét? Vagy ez a lehetőség is megszűnt?
  • JethroHUN
    Rettenetesen béna ez a játék... Látvány van, de az is elég buggos. Shader hibák tömkelege. Low-poli modelek, ocsmány textúrák... ami az npcket és az állomásokat illeti. Semmi értelme, hogy egyáltalán megnézzem milyen árúk és küldetések vannak egy állomáson, le kelljen szállni és körbe kelljen kérdezni az összes npc-t... A szektorok felderítése is elég röhejes. Körbe kell repülni az összes úrbázist "station scanner modban" és kis kék [ ! ] jeleket keresgélni. amiket aztán hozzá ad a térképhez. (pl különböző árú cserélő dokkok) Kurva sokáig tart és rettenésen unalmas... Persze tökre kivan dolgoz van minden állomás, sok a mozgó alkatrész is. De minek. Harc valami rettentsen szar. 1-2 lövéstől felrobban bármilyen hajó, és igazából semmit nem csinálnak. Ugyan olyan 0 az Ai mint az eddigi hype videókban. Egy helyben áll vagy valami nagyon kis sebességgel próbál vmerre eljutni. A teljesítménybeli gondok, egyáltalán nincs optimalizálva a játék.

Látszik, hogy van benne potenciál. Lehetett volna megjelenéskor már eszméletlen jó játék, de ehhez még nem keveset kellett volna rajta csiszolni. 2014 Q2 megjelenési dátum kellett volna.

Ahogy már említettem, nem értem (nem bírom felfogni), hogy mi a retkes francért nem lehet körbenézni a pilóta fülkében, olyan nehéz lett volna berakni még egy egér módot (a mouse control) mellé amivel nézelődni lehetne? Ahh Kapni fogja ez a játék a 3-4-es pontszámokat (10ből)
  • Amaro
    Nincs autosave dokkolásnál! F5 mentés, F9 betölt... ezt most komolyan gondolták? Nem tetszett a salvage insurance megoldás valakinek? Tiszta FPS lövölde ez nekem, de az is a fizikátlan eszement fajtából... Ugyanazok a hibák, mint az előző rész indulásakor: Egosoft oldala meghalt, a játék akad, bogárirtás kéne, a grafikai motorra nincsenek szavak - megint ugyanolyan rapszodikusan megy 1920-ban, mint pl. 2560-ban, akármit állítgatok.
    Sebaj, majd elkezdünk játszani, ha kijött a Rebirth XRM.
  • tomonor
    Ezeket a vonásokat nagy valószínűséggel idővel pótolni fogják.
  • TokraFan
    Iszonyúan le van egyszerűsítve a játék! Eleve már abból kiderül, hogy a key config menüben van kb. 10db állítási lehetőség. Nem hiszem el, hogy ezt komolyan gondolták. NINCS KÜLSŐ NÉZET! A cockpit-ban nem lehet oldalra nézni. Nincs fly-by kamera sem. Repülési modell a legolcsóbb arcade lövölde szintjén, pörgés esetén ráadásul automatikusan "beáll" egy bizonyos fix pozícióba, képtelenség rendesen manőverezni. Hirtelen ennyi. Megyek vissza szenvedni...Próbálom szeretni, de egyre kevésbé megy...
  • tomonor
    Kereszttűz.
  • dimre
    Egy kis bug:

• tomonor
    A TC topik bannerjének nem kéne akkorának lennie, valamiért a szabályzat scriptje teljesen megszűnt működni.
  • RJoco
    +1 Tomonornak, annyi kéréssel, ha lehet, akkor tényleg ne foglalja el a képernyőt a banner és egyéb dolgok (lsd: TC topic) és az egyéb dolgok is maradjanak meg, mert a másik topic-ban kifolyik az ember szeme az olvasástól.

Akinek jól bírja a gépe, készíthetne egy rövidke fraps videót és közzé tehetné itt nekünk.
    Mivel a videokártyám nem üti meg a minimumot, így egyenlőre még várnom kell egy megfelelő verzióra, hogy kipróbálhassam ;)
    Pedig nagyon kíváncsi vagyok rá!
    De lehet ez is inkább a procit használja, akkor meg mindegy. Azért remélem lesz valami karácsonyi akció is :)
  • Micsu
    A lenyeget szvsz nem veszi el de amilyen tree a megvalositas maradhatott volna sima menu is
  • Amaro
    No és? Attól még választhatunk házigazdát. Komolyan nem értelek, nem mindegy neked?
  • Zombye Reloaded
    Köszönet!

Bizisten elolvasok valami online manuált. :)
  • Titan
    Mikor ott vagy, kijelöl, F gomb majd rányomsz a dock-ra...
  • Ágyúgolyó85
    Csak én érzem úgy, hogy ez az egész elsőnézetes, rpg szerű állomáson járkálás, üzletkötés egy felesleges és unalmas plusz minijáték, ami elveszi a lényeget, az űrt?
  • dimre
    Nem értem a dolgot, beszélek egy karakterrel, gondol egyet leguggol aztán megint feláll, és ez így megy le-fel, mint akinek sz@rnia kell. (bocs a megfogalmazásért)
  • TokraFan
    Hát nem tudom, az eredeti megjelenés ugye 2011 Q4 volt, ahhoz képest és elnézve a jelen állapotot, nem is értem, hogyan merülhetett fel egyáltalán ez a kiadási időpont.
  • nab
    Úgy érzem jó, hogy nem vettem meg a játékot. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire bugos lesz. Valószínűleg anyagi gondjaik vannak azért adták ki így.
  • Zombye Reloaded
    Én nagyon bízom benne, szerintem jó lesz ez, csak nagyon szokni kell a sok újat, és túlélni a sok hibát a patchekig. :)
  • Ágyúgolyó85
    Szerintem érdemes lesz várni mindenkinek aki megvette és aki tervezte megvenni, mert biztos fogják támogatni az elkövetkező (akár) években a játékot, mondjuk plusz ingyen tartalommal.
  • Zombye Reloaded
    Jajistenem,hova lett a "dock gomb"? :)

Előbb már megvót, de lelűttek, és most megint nem találom, nem tudok dokkolni. :D
  • TokraFan
    Egy darabig éjszakázni fognak a srácok, az egészen biztos.
  • TokraFan
    Ezzel viszont egyetértek. Mire ez a játék használható lesz, addigra 10euro lesz az ára. Bár a Simcity-nél megfogadtam, hogy nem veszek többet játékot előre, most mégis megszívtam, úgy érzem. Ezt a hibát nem követem el többet, de ezzel együtt, a játék idővel be fog érni...Csak győzzük kivárni.
  • dimre
    Javítgatnak már 1.12 ver.
  • TokraFan
    Nekem az a véleményem, hogy a játékban nagyon nagy lehetőségek vannak! Az tény, hogy az indulás nem lesz fényes, a játék nagyon bugos (kompletten eltűnt a padló már többször, beragadt a karakter, egy hatalmas hajó függőlegesen "dokkolt" egy állomásra stb.), és az is biztos, hogy nem érte meg az árát, 50euro erősen túlárazott ezért a játékért jelenleg.
    Ugyanakkor látni benne a lehetőséget, elsősorban a modderek miatt. Kell még jó pár hónap, és számos patch, mire befejezik (X3 reunionnál is ez volt). De ha orvosolják az idegesítő hibákat, a modderek pedig rámozdulnak, akkor esélyes, hogy 1-2év múlva nem fogunk tudni leszakadni erről a játékról.
  • JethroHUN
    Érdekes, hogy az egosoftnal senkinek nem jutott eszébe, ha már cockpit nézetből kell majd játszani (amivel semmi bajom) legalább lehetne nézelődni, mivel elég szűk a látótér.
    Ha van is ilyen lehetőség (egérnél) én bizony nem találom.
  • Betyar070
    Üdv Mindenkinek!

Nos pár óra játék után bennem csak egy kérdés merült fel. Ezt miért kellett???
    Teljesen egyetértek Ágyúgolyó hozzászólásával #1233, persze tudom jönnek majd a patchek és akkor rendben lesz minden. Csak az a gond kérem szépen, hogy az ember pénzt ad ki érte, és nem fél év múlva szeretne vele egy jót játszani hanem MOST!
    Ahogy elnéz az X-rebitet kell neki egy pár hónap mire rendbe rakják, akkor majd előveszem addig is kárpótol az Evochron Mercenary.