3293
  • mikromanus
    A PvP a legszemetebb része a játéknak. ELég alaposan épül is rá. A kalózélet simán jó F2P-ben is. Vag yott mire költenek? Meg harcra nem kell LP nagyon. Simán fel lehet húzni a karaktert. Az arénás-honor pontos dolgok is iszonyat nagy szemétségnek tűnnek. A speckó fegyvereken az a kis plusz nem éppen "apró és kihagyható" rész. Inkább a "kasztok" egyensúlya van telibeszarva. Persze lehet én vagyok a PvP antitalentum (egyébként tényleg, de nem látom az esélyt arra az esetre ha "Jó lennék). Benyomtak egy lövész ágat, ahol kb ha jól csinálja, akkor el se éred 1v1-ben. A varázslatok jók, csak megőszülsz jmire aktiválódnak. Emellé van egy rakat fajta CC effekt (stun, shake, +3 minimum), de védelem külön van szedve és rövid ideig tart. Az ijász meg kap 2-3 különböző támadóskillt, amiben benne lehet vaalmi agyzöldítés, meg a honoros fegyvere 3(!) másodpercig kiiktakja a célpontot. MOst ezt komoylan gondolták? Kb lecsapnak anélkül hogy el tudnék lőni egy támadóskillt. Soloban is sima ügy. Alig kecmereg ki néha a CC hatások alól. HA meg ketten vannak.... Két lvl 25-36 lövész (vagy 1 ranged és egy melee) simán hidegre tesz lvl 50-esként is. Egyszer "eltűnnek" a skillek és vissza se jönnek míag meg nem halok. No mindegy.

©stromblast
    A "Fizetősőknek" is jobb ha egy-egy szakmára specializálódnak. Ha mindent magadnak csinálsz, akkor kb sehova se jutsz. Emellett a magasabb szintű játék erősen PvP orientált és csapatjáték központú. Ha mindent magad próbálsz csinálni, akkor csak áldozat leszel. Finom falat a különböző színű PK játékosoknak. AH-s goldszerzéshez nem kell LP. Az AH ügylet csak goldot fogyaszt (ha beteszel itemet + sikeres ügyletre). Biorobot munkával is lehet goldot szerezni ingyen. Sajna már ráálltak elég sokan, így nagyot nem szakíthatsz. Vita root termelés ingyen van. Csak az unalmas termelési meló van vele. 5 ezüst darabja és 10-25 közt ment el. Most már egyre kisebb az árrés. Nem is tökölök vele. Free játékosként talán megérheti. Vagy botként... AH licenszhez ugyan credit kell és nem átadható AH-ban, viszont ajándékként simán elküldhető. Nem nagy összeg. Könnyen szerezhetsz és onnan mehet a seft. Kezdőtőke összeszedés viszont necces. Meg ha onnan a lóvé, akkor könnyenegy véres-harcos MMO-ból tőzsdeszimulátor lehet... A fizetősőknek meg farmville vagy horgász szimulátor. :)

• Gilmoor
    Én sem értek egyet azzal, hogy ne lenne tartalom a játékban. Auroria bőséges tartalmat ígér. Azont túl, hogy lvl 55 lesz a felső határ, az ott felépíthető játékosok által birtokolt területek folyamatos védelme és fejlesztése hosszú távú célokat rejt magában. Nem beszélve arról, hogy bizonyos alapanyagok kitermelése igen csak magas szakértelmet igényel. Ezen kívül a black pearl megszerzése is kecsegtető, hiszen kapsz egy olyan hadihajót, mely mindegyiknél gyorsabb (14-es speed, szemben a 10,8-al) A tengeren számos elsüllyedt kincses bárka van amik felkutatása megint csak izgalmas kalandokat tartogat. A tengeri world bossok szintén. Ha valaki kedvelte a lineage2 játékot, az számos párhuzamot fedez majd fel a várak birtoklása és ostromlása tekintetében. Közösségeket összetartó célok ugyan úgy megtalálhatóak itt is mint a lineage2 ben. Biztos vagyok benne, hogy ezeket F2P ként is élvezni lehet, Másrészről a F2P karaktereknek testhezálló a kalózélet. Mi is kell egy kalóznak? Hajó: gyors és fürge. Mi más kellhet még? Hasonszőrűek. Egy jó adag pvp, és egy rakás keményen dolgozó kereskedő, akik minden alkalommal csupán a szerencséjükben bíznak, hogy nem futnak össze senkivel. Szerintem ezekben bővelkedik a játék :)
  • HUNmychy
    Janudar-on játszik valaki? Esetleg magyar guild alakult már ott?
  • BEAST #2290
    De ugye azt érzed, ha mindent megkapnál f2p játékosként, akkor sem foglalkoznál az építkezéssel, crafttal és társaival, mert ezek időigényes tevékenységek. Laborpont nélkül is iszonyat idő míg használható szintre húzol egy szakmát. Teljesen mindegy, hogy f2p vagy sem, neked maradna a pvp.

Bár 4 óránál kevesebb idő alatt is lehet pénzt szerezni, pve és pvp módon is, amiből olcsó worker's compensation potikat vehetnél (1000 labor/12 óra) így akár még craftolhatnál is ha nagyon szeretnél.
  • Tusy
    - patron nélkül marad a pvp ... ez így nekem nem f2p hanem valami más. Nincs napi 4+ órám a játékra, innentől nagyjából cseszhetem a patron státuszt is. Eddig nekem ez jött le a játékból
  • SweeneyTodd
    Auroriára gondolok speciel , azért az majd megfűszerezi egy picit a dolgokat, meg kitudja még mit csempésznek bele.

Százszónak is egy a vége, aki szereti a farmolós időigényes pvpköré épülő , sokkal összetetteb craftolosrendszerrel ellátott mmo-t az biztos nem fog csalódni benne.
  • Kryon
    Farmolsz, építkezel, kereskedsz, pvp-zel. Ebben ennyi a content és kb. ennyi is lesz, mert ez egy ilyen játék. Szerintem ettől nagyon különböző contentet nem is kell várni, max ezt fejlesztgetik tovább.
  • Murmur
    Mit értettél máshogy? :) Sokan, sok helyen leírták, hogy földet foglalni, adót fizetni (meg egyebeket) csak patron státusszal lehet. Ez van.
  • Tusy
    - ez majd kiderül jövő hónapban, én ugyanis nem így értettem (akkor jár le a patron státuszom). De akkor részemről inkább újra előveszem a Farmvillet, ott legalább labor pontot nem kellett farmolni (lehet, már ott is kell ezt nem tudom)
  • zeli
    Nem engedi befizetni az adót, ugyanúgy kiírja, amikor leraknád a scarecrow gardent, hogy 'not available for free accounts'. Gondolom azért van mert így mindenki befizetne egyszer, lerakná a kertet, azt többet nem fizetne patronért.
  • Murmur
    Gondolom nem kapsz majd levelet, így nem tudod befizetni.
  • Tusy
    - miért nem tudok adót fizetni? Eddig összeszedtem ~150 adós papírt, azt sem fogja engedni felhasználni? Amíg van farmom (jelenleg csak a legkisebb 'madárijesztős') addig 200 LP-ért gyárthatok 5 papírt ... patron nélkül ezt sem fogja engedni?
  • stromblast
    Addig nem okoz komolyabb fejtörést a labor rendszer, ameddig csengeted a havidíjat...utána meg okoskodhatsz akárhogy, lényegében semmire sem elég az f2p-ként kapott online labor, hacsaknem 0-24 órában be vagy loggolva a játékba. Ilyen formájában viszont a játék közelről sem rendelkezik annyi tartalommal, hogy megérje a folyamatos patron státuszt. Tény, a farmerkodás és craftolás a legjobban kidolgozott része a játéknak ellenben a többi az már komoly hiányosságokat mutat, így csak kíváncsian várom azokat a contenteket, amiket említettél...
  • Murmur
    Nem kapásból, de elveszíted, mert ha nem vagy patron, nem tudsz adót fizetni.
  • Tusy
    - ha megszűnik a patron státusz kapásból elveszik a farm is? Én úgy értettem, hogy csak a farm letételéhez kell patron státusz, utána csak az adós papírokat kell időben fizetni

- mivel a jelenlegi játékom ~80%-ban a questekhez szükséges alapanyagok termeléséből áll ez így nem hangzik túl jól
  • SweeneyTodd
    Jogos háborgás, vagy még se.

Az ,hogy labor kell mindenhez számomra nem okoz fejtörést , okosan be kell tudni osztani és nincs probléma, ha az hiányzik mint egy wowban , egy fél du. alatt felrántasz egy craftot maximumra és mindenki boldog, itt tényleg meg kell szenvedned ,hogy legyen egy jobb páncélod, értéke van annak amit legyártasz, nem pedig a tömeg ótvar szarokat kerülgeted.

Tény, dungeonokbol semmi sincs egyenlőre bent , tudjuk be annak ,hogy 4hete megy a játék ,de hát a térkép adja ,hogy annyi content lesz benne nem gyözzük majd farmolni őket, most mindenki dolgozik azon ,hogy felhuzza a kis proffját és farmolja az aranyat.
  • Panzeradler #2277
    5gold 1000labor 12óránként, karakterenként, emellett tudsz még venni cd nélküli labor pont potit is. Én nem látom értelmét annak, hogy 1óra alatt ha van pénzed akkor maxos gearbe legyél. Szerintem nincs semmi gond a labor ponttal.
  • stromblast
    Röviden leírnám a véleményemet a játékról, amit már most tudok, hogy az elvakult rajongók hogyan fognak leoltani és mindent megmagyarázni....

A játék a hibái és hiányosságai ellenére is tetszik, ellenben a modell, amit használ az már nem annyira. A gondok a labor pont rendszerrel kezdődnek, olyannyira, hogy kicsit jobban belegondolva még a fizetős játékosokat is szívatja ezzel a rendszer. Ugyanis a játékban szó szerint mindenhez kellenek a labor pontok, a növények kiszedésétől, a termés leszedéséig, bányászáshoz, a laborpontért kibányászott nyersanyag alapanyaggá alakításához, a különféle tárgyak elkészítéséhez és persze a magasabb szintű tárgyak készítéséhez külön jártasság kell, ami szintén rengeteg laborpontba kerül. Gondolhatná az egyszeri játékos, hogy ok, akkor majd aranyon megveszek minden, ami kell az aukciós házból és itt jön a csavar, a játékbeli pénz szerzéshez is kell a laborpont. A leölt mobok csak az xp-t adják "ingyen" a belőlük kieső apró kérdőjeles "izék" rejtik a laborpontért kinyitható pénzt, a plusz xp-t és ha szerencséd van valami alapanyagot vagy tárgyat. Sajnos az alapanyag és a tárgyhullás nagyon gyér (nem tudom felfogni miért egyébként, szomorú, hogy sokszor questből öltözködik az ember). Szóval a játékban pénzt sem tudsz gyűjteni laborpont nélkül...ugye az f2p játékosok csak online kapnak labort, így egy örökkévalóság az egész. Arról nem is beszélve, hogy csak a fizetőseknek lehet farmja, ahol az alapanyagok jelentős részét biztonsággal meg lehet termelni...persze fél vagy egész napokat várva, hogy a termés beérjen vagy a fa felnőjön.
    Összességében tehát f2p-ként fel lehet húzni a karaktert lvl 50-re, de mást nem nagyon fogsz tudni kezdeni labor pont híján...Fizetősként sem egyszerű pár mesterséget maxra felhúzni, hiszen pl. egy komolyabb páncél legyártásához nem elég a metalwork nagy szintje, az alapanyagok miatt más mesterségekben is nagy jártasságod kell, hogy legyen, ami összeszámolva rengeteg labor+idő és így persze euró. Én, aki fizettem a játékért, még így sem érzem, hogy teljes játékot kapnék a pénzemért, hiszen nekem is 5000 laborban maximalizálva van a magszerezhető pontok száma...
    Azon kívül, hogy ez a játék inkább egy mmo elemekkel megtűzdelt farmer szimulátor azért akadnak egyéb hiányosságok is, amiket nem tudok megbocsájtani: Mindössze 2 db dungeon, ha nincs jártasságotmesterségekből, akkor questekből vagy ah-ból öltözködsz, a mobok csak elvétve dobnak tárgyakat.

Nem lenne ez rossz, ha megvariálnák a labor rendszert és töltenék fölfelé tartalommal, jönnének end game tartalmak, olyanok, amik mindenkinek adnak perspektívát, nemcsak a fizetőseknek. Addig azonban az előfizum lejárta után biztos nem fogok újabb hónapot kicsengetni, azért, hogy nézegessem, hogyan nőnek a fájaim vagy rém unalmas trade runos küldiket csináljak...
    Utoljára szerkesztette: stromblast, 2014.10.12. 14:43:05
  • Inquisitor
    Tegnap igazi szívás volt a labour pontokkal, találtam rengeteg helyen fákat csak éppen kivágni nem volt elég pontom. :D
    Mondjuk ahhoz képest, hogy mindenki "fára vadászik" az egyik az aktuális város északi kapujánál nőt ... senki nem vette észre.
    Meg találtam egy kis rejtett zugban 6 db fenyőt ... csak addigra rámentek a pontjaim egyéb tevékenységekre, liliom gyűjtésre, meg egy szép nagy Ebony (Ében?) fa kivágására.
  • SweeneyTodd
    Na szóval egy kis helyzet jelentés a toborzásról, hátha valaki kedvet kap és csatlakzona hozzánk.

Egész jól haladunk , úgy fest sikerül egy másik kis magyar guildal össze olvadni, napi 3-4 ember csatlakozik hozzánk abból kb. 1 ami megmarad a többi lemorzsolódik, egész jól halad a szintezés az embereknél akik aktívak már legalább 10-15 online ember szokott lenni átlagban.

Nem gyüjtő guildként akarunk üzemelni ,de mivel nagyon megfogyatkozott a magyar játékosok száma a szerveren boldog boldogtalant beveszünk aki magyar és ha egy kis érdeklődést mutat a játék fele nagyon szívesen segítünk neki, megszerezni a nagyobb farmot , le vinni instákba , vagy akár ha zaklatják fejlődés közben, próbálunk kisebb közös tevékenységeket csinálni , nem kötelező jellegel , de például ha tradelnek a "nagyok" akkor nyugodtan csatlakozhatnak , nem okoz problémát.

Nincsen semilyen istenkomplekszusos emberünk a vezetőség között, szeretnénk közös érdekeket nézni , nem pedig egy emberét. Szeretnék egy olyan közöséget kialakítani ami majd a késöbbi contentekben érvényesülni fog.
  • BEAST #2273
    Úgy tudom a craftolt cuccoknak adott a külseje, de vannak a játékban kifejezetten costume cuccok amiknek a kinézetét lehet majd rátenni más tárgyakra.

Bármit szedsz szét abból kisebb nagyobb essence lesz.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.10.11. 18:59:50
  • Inquisitor
    Az a Mark Target mekkora egy szemét húzás. :D
    A craftolt ruhákat mennyire lehet egyedinek alkotni, mert én nem láttam erre való utalást, leszámítva, hogy bizonyos dolgokra lehet tenni saját logót. A kisebb értékű gyűrűket érdemes megtartani vagy szedjem szét azt is alapanyagokra? Tegnap egy witched corps dobott gyűrűt, eddig máshol még nem leltem ilyet csak quest itemként. Ha ruhákat szedek szét vagy bőr cuccokat, akkor normális alapanyagokat (bőr és társai) nem kapok vissza csak pl. eszenciát?
  • frango
    Valaki supportnak írt már? Érdekelne, hogy mennyi idő múlva reagálnak.
    Egyébként nagyon fa.za, hogy patronnak van support live chat, csak ha nem tudok belépni, akkor nem tudom használni. Nagyon ügyesen ki van találva...
  • hannibal01
    Sziasztok. Jelenleg Demonologist vagyok ( sorcery,occultism,witchcraft) tetszik is de kicsit sokat halok mostanság, kíváncsi vagyok hogy esetleg valamelyiket érdemes volna e valami hatékonyabbra cserélni. Célom egy ütőkêpesebb mágus karit kihozni. Köszönöm :) ( ui.: hol tudok Hp Mp potit vásárolni? Egyszerűen nemtalálom.)
  • szergely83
    Ja, és healerként a club alap, anélkül nincs effektív heal.
  • szergely83
    Hát vagy a vitalism, vagy az archery... A kettő valahogy nem stimmel össze szerintem. Archery mellé shadowplay, vitalism mellé songcraftot tennék. Healer buildekkel nem foglalkoztam, de vitalism+songcraft+auramancy elég jónak tűnik (kivéve szintezeshez, ahhoz vitalism helyett egy dd ág hasznosabb).
  • Inquisitor
    Köszi, megfontolom a Vitalism kidobását, mert sok pénzbe kerül még gyűjteni kell rá, de addig is felveszem a Shadowplayt.
    Eretileg valami gyógyító karaktert akartam ami NEM mágus vagy pap szerű karakter ... de valahogy eléggé félre ment.
  • szergely83
    Sőt, már a pdef is iszonyat effektív a melee-k ellen, ezért nem értem miért sírnak, hogy szar a plate. Nincs rajta mdef, igen, de azt ellensúlyozni lehet lunastone-okból, másrészt skillekkel classtól függően. Harmadrészt meg lehet variálnil cloth-tal. Jelenleg 4 cloth 3 plate amit hordok, Shield + mace-szel, elég masszív kombonak tűnik. Learher lenne az arany középút, de a rajta lévő statok, illetve set bonusz nem sokat ér tank mágusként.
    Utoljára szerkesztette: szergely83, 2014.10.10. 22:24:00
  • szergely83
    Az is hatékony kombó, bár túl sok skill van a távolságtartáshoz még igy is egy primevalnak. A shield block pedig tenyleg nagyon jó :)
  • BEAST #2264
    Vagy mi lenne, ha a Vitalism helyett lenne a songcraft, mellé pedig a shadowplay? :) Szerintem egész működőképes kombónak tűnik. Archery+Shadowplay nagyon passzolnak egymáshoz, mark target és társai miatt, a songcraft pedig tud többek közt atk speedet is adni. :)
  • Inquisitor
    Van egy Vitalism/Archer karakterem. Most azon gondolkodom, hogy mi legyen a harmadik skill fa amit megtanuljak?
    Csak két esélyes van az egyik a Songcraft, a másik meg a Shadowplay. Csapatban az előbbi jelentene szerintem előnyt, renegátként meg utóbbi.
  • BEAST #2262
    Battlerage/witchraft is elég, ha ezt még kevered az általad említett kettő valamelyikével egy ranged sem menekülhet. :) A defense ág azért tetszik, mert iszonyat erősre sikeredett a játékban a shield block. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.10.10. 21:54:08
  • szergely83
    Én csak annyit tudok, hogy pár archer skillt nerfelnek, passzivakat meg buffolják. Igazából a ranget sem kéne nerfelni, ha pl. a leather bonus range nem csak bow-ra vonatkozna. Úgy fair trade lenne egy mágusnak is a leather szet bónusz. Auramancy/shadowplay nélkül nehéz a közelükbe kerülni így, főleg primeval ellen.
  • mikromanus
    ©Ultimaulti összesre:

A klán/guild akkor jó, ha vannak közös célok is. Eleinte lehet szintezgetni, meg külön utakon járni, de akkor a leghatékonyabb ha van közös projekt. Az egyik ilyen a trade run. Legyen a cél nagyobb hajó, vagy ház/vár, de a közös cél közös akaratot igényel. Igen, akár azt is, hogy EGY ember craftolja le és adja le a pakkokat és nem külön-külön mindenki. KIs karakterként sokat nem tehetsz a közösségért, de cipekedni tudsz, védelmet meg adnak a nagyok. Mindenkinek haszna lesz egy korai hadihajóból vagy merchantshipből. Aki nem hajlandó segíteni, azt vagy (ki)hagyják, vagy érzékenyebb klánokból időleg eltanácsolják. Az aktivitás és az összejátszás rövid és hosszú távon is kiemelten fontos.

A munkamegosztás is növelheti a hatékonyságot. Ha mindenki azt craftol és termel ami épp kell neki, akkor kb semmivel sehova se jut. Ha ugyanazt nyomja egy-egy ember, akkor az adott szakmában hamarabb lép szintet. Annyira eddig nem volt elvárt nálunk a specializálódás, de nagyon jó lehetőségek vannak benne.

A játék nem chat szoba. Ha kérésed van, akkor használj TS-t! Jó eséllyel találsz olyat aki válaszol (ha van közös TS szoba persze). Rohadt idegesítő és haszontalan hatékonyság szempontjából minden alap dolgot tizedszerre bepötyögni. Szóban mehet játék mellett a magyarázat. Ha nem vagy TS-re kapható, akkor vagy válaszol valaki, vagy nem. Ez ilyen. A guild chat elég átláthatatlan tud lenni ha sokan használják. nem túl hasznos mindent ott intézni...

Persze ettől lehet a klán volt genya, de erre azért számíts máshol is! VAgy lesz egy gyűjtőguild, ahol jönnek-mennek az emberek. Kb most mi is ilyenek vagyunk, de már alakulunk. Már megvannak az összjáték és keménymag alapjai. . :D
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.10.10. 21:15:08
  • Krinyo
    Buzzeeee :D
  • BEAST #2258
    Az íjászokat hamarosan nerfelni fogják, főleg a lőtávot, ha jól hallottam. Az Imprisonból egy módszerrel lehet kijutni, legalábbis amit már próbáltam, gliderrel. Bár folyamatos támadás alatt esélytelen kijutni. :)

Én minden játékban "assassin" jellegű varázslót szerettem volna játszani, ezért is kezdtem Reapert (Sorc, Occ, Shadow), bár néha Daggerspellt is húztam. Sajnos ebben a játékban, legalábbis egyelőre, a casterek a leggyengébbek ha pvpről van szó. 1v1-ben nagyon jó a Daggerspell, mert iszonyat sok ccje van, de a cck nélkül bármi képes másodpercek alatt eltaposni. A Reaper szót sem érdemel mióta az occultism skill ágat nullára nerfelték, teljesen használhatatlan önnáló ágként, vagyis ha nem csak valami más mellé pakolod be pár aoe cc miatt.

Jelenleg a játékban melee uralom van, ilyet még nem láttam egy korábbi mmomban sem. Persze erősek az íjászok (Primeval), de a jobb meleek őket is ledarálják, annyi gapcloser, cc, immunity skill áll rendelkezésükre.

Leginkább ezért, mostanában elkezdtem nézegetni a melee/mage hybrideket, mint a Hexblade vagy a Shadowblade. A Hexblade eddig kifejezetten tetszik, bár amint lehet úgyis megpróbálok visszakúszni a Reaper/Daggerspell irányába.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.10.10. 20:57:57
  • szergely83
    Jajah, van is belőlük pár :) Nekem a caster+melee a bejövős, így daggerspell a legszimpibb, viszont azt is sokan játszák, Úgyhogy a tankosabb cabalist lett. Még a listán szerepel az arcanist is, szintén tankos, de nagyobb utilityvel rendelkező alternatívának...
  • Krinyo
    Nem tudom, de az ázsiai mmokban az ijjasz mindig aduasz volt, ezert is inditottam egyet :D
  • szergely83
    Kis ontopic: már látom, hogy az ijjászok szét fognak szopatni cabalistként. Hiába vagyok tele cc-vel, ha ügyes simán rangen kívül marad. Nem tudom érdemes e miattuk erőltetni az instant freezing arrow kombót, hogy utolérjem cc-vel. Imprison-ból egyébként ki lehet teleportálni, vagy törni bármi módon? Valami ilyesmi van a tooltip-ben, hogy can be break only with great deal of force.
  • szergely83
    GvG on forums: srs business