3293
  • BEAST #2453
    Gondolom akkor csak azok, akik headstartban is részt vettek, mert nekem még mindig azt írja, hogy holnap lejár.
  • novvan
    A katasztrófális headstart miatt kaptunk egy extra hónap patront.
  • Tusy
    - hackshieldet ki lehet kapcsolni valahogy? Gyenge a gépem, szar a netem erre ez a köcsög már be se enged ... https://support.trionworlds.com/app/hackshield/p/3640/theme/archeage/
  • Ffreeer
    Hát azt tudom h automatikusan vonja le a patront, ezért már rég lemondtam, mégis azt írja ki h még 29 napom van hátra, nem értem!
  • mikromanus
    Ha adtál meg adatot és fizettél, akkor nézd meg a profilodban a státuszod a neten. Ha van bent "Feliratkozás", akkor mondjad le. Lehet automatikusan vonja a patront amíg nem teszed. Normál patronos fizetésnél ez volt a default beállítás. A foundert nem tudom hogy kezeli.
  • Ffreeer
    Sziasztok!
    At szeretném kérdezni hogy ugye founder pakkos vagyok(silver) ami ugye szeptember 16.óta megy és még most se járt le a státuszom, pedig már letelt az 1 hónap :) és a taxot is ugyanúgy tudom fizetni, meg is vettem a 2xApexot de még nem használtam fel!
  • betyar40
    mikormanus! te miről beszélsz per pillanat talán Abysból esnek jobb armorok és fegyver ami lvl50. Nekem 31 ezres a platem van 4 lila és egy unique gearem ami most kb ugyanannyit statot ad mint ami qustből eshet. A celestial ami a következő szint már magasan veri haslát és a questes fegyokat is ami abszolute nem elérhetetlen szint. S nem kerül ezrekbe...
  • mikromanus
    Lehet jobb, de hosszú ideig nem alternatíva. Sok szerencse, pár tízezer Gold és lp költés és TALÁN meglesz. Addig meg hasla nélkül bólogatsz csak a zacskós mikrofonon. Ha bent van 10k euróért egy jó fegyver, akkor az kb nem létezik. Lehet rágcsálni a kutyagumit, de a sarkitasod akkor is baromság.
  • WhiteStar
    attól még hülyeség hogy az elérhető legerősebb a hasla. és igen, a kraftoltakhoz képest igenis hoki. kanyarban sincs :)

az elérhetőségi faktor pedig egy más témakör. én nekiestem speciel a kraftnak és sézp lassan majd meg is lesz. lehet csak jövőre de meglesz
  • mikromanus
    Elsődlegesen WhiteStar kommentjére írtam. A "egyébként hoki " a hasla fegyverre picit bullshit generator eredménynek tűnik. Lehet jobbat craftolni, de ő sose fog.
  • szergely83
    Ezekkel tisztában vagyok, és egy szóval sem mondtam, hogy egyáltalán megpróbálom. Ettől függetlenül van aki nekiesik... Delphi meg nem kell, hogy divine legyen ahhoz, hogy jobb legyen a haslánál.
  • mikromanus
    Jaja. Sok sikert a lecraftolásához. Itt vannak a regrade esélyek:
    •Grand > Rare - Success 30%, Failure 70%
    •Rare > Arcane - Success 30%, Failure 70%
    •Arcane > Heroic - Success 25%, Failure 75%
    •Heroic > Unique - Success 20%, Failure 30%, Major Failure 50%
    •Unique > Celestial - Success 10%, Failure 10%, Major Failure (1 grade) 20%, Major Failure (2 grades) 60%
    •Celestial > Divine - Success 5%, Failure 5%, Major Failure 5%, Catastrophic Failure 85%
    A Catastrophic Failure azt jelenti, hogy az item törik és kuka.
    Sanszos a Divine kategória. :)
  • szergely83
    Van akinek a Hasla nem alternatíva (lásd: scepter). Bár a delphinad fegyverek még az extrém kategóriába tartoznak, van köztük ilyen is:

Valóban nem a megfizethető, mindenki számára elérhető cucc, de létezik. Bár valóban nem alternatíva, mivel a haslához képest már magasabb kategória :)
    Utoljára szerkesztette: szergely83, 2014.10.22. 09:31:53
  • mikromanus
    Ha el is érhető akkor se alternatíva. Ami 70k fegyverkovács mesterség és alkímia mellett anyagaron 5-10k goldbol érhető el, az kb nem létezik. Meg a minőségi szint növeléssel kimacolas sr, ahol 1-2% a siker és 50% a törés esélye craftoladkor, a költség meg több száz, vagy ezer Gold probankent. Meg a lvl55 itemek se jönnek szóba. Linkelj mar egy nem beta-alfa verziós képet!
  • betyar40
    Nem Haslából és nem a questekből esik a legerősebb fegyver. A legerősebb fegyver és armor craftból tudod megszerezni.
  • novvan
    Akkor már fűzd hozzá azt a questet is kérlek!
  • WhiteStar
    a hasla fegyverhez annyit hozzáfűznék hogy nem az a legerősebb elérhető fegyver. questből a legerősebb, de egyébként hoki :)

+ még van grimhast rift is
    Utoljára szerkesztette: WhiteStar, 2014.10.22. 03:23:00
  • mikromanus
    Elkezdeném csiszolni a Pálinka blog útmutató részét némi sajátosabb legyűjtéssel. Véleményezésre egy kis kezdeti (alfa) verzió. Ha van benne tévedés, akkor kérlek javítsatok ki. A napinál a pontosabb meghatározásokra ott a link :) Kis napi questelős témakörben...
    Insták, napi questek és események

Napi questek. Napváltás hajnali 2 óra körül van (GMT 0:00?)
    Gilda star questek:
    Összefoglaló:

A questeket Cinderstone Moore és Marianople-ban vehetőek fel. Cinderstone-ban a gold/resource/Gilda trader mögötti részen található a két NPC (A léghajó kikötő fele a városkából kifele)
    - mount nevelés: két quest naponta 1-1 gilda starért. Egy lovat és egy elf hátast kell felnevelni és visszavinni a magbízónak. A felnevelés ugyanott van ahol az eredeti ló/elf "Bambi" megszerezhető (solzred és Gwenoid).
    - bezúzós-craftolós quest: 30 darab "Chopped produce"-ot kell bezúzni az NPC mögötti tálak egyikében
    - puskapor gyűjtögetés: 8 hordónyi puskaport kell begyűjteni Dewstone-ban a katonai tábor körül a sivatag nyugati határában
    - Guerilla Marketing: 3 virágvázát kell telepíteni Lilyutban

Mentor küldetések 3-3 gildáért:
    •Sharpwind Mines: 30 vagy afeletti karakterrel 30-as alatti karakterekkel közösen kell nyomulni. Lenyomod az ellent, kinyitod a ládát, a mentorált is kinyitja, legvégül te még egyszer. Elég könnyen bugosodott eddig ez a quest. Party feloszlatás és újra összehívással megújítható a quest. A varjúnál lehet felvenni a küldetést (a mentéspont mellett).
    •Burnt Castle Armory: lvl 40-től Lvl 40 alattiakat mentorálva. Cinderstone Moore-ban található és ez már picit keményebb terep

Insták és riftek.
    Helyi időszámítás szerint vannak időzítve és kisebb-nagyobb jutalmakat adnak:
    - Lylut hill - Fallen Fortress: az egyik legelső "tömeg" insta/raid. Jáékidő szerint minden 2:00-kor megjelenik a nagyésgonoszsenkisetudjaanevét és aztán jönnek a rosszarcú minionok. Adott számú egyedet kell semlegesíteni, aztán jó lesz. Ha előbb ölitek le a bosst nem lesz jó.
    - Halcyona War: medálgyújtögetés az ellen lenyomásával. Ezen a területen 3 időszak van csak. Béke, felkészülés a háborúra és háború. Amikor átvált háború státuszra a terület, akkor felugrik az event figyelmeztetés minden szerveren levőnek. 5 perc múlva indul a harc az ellenség kristályának megszerzéséért. A Honor tradereknél lehet felvenni egy questet, ami a háború indításakor megjelenő NPC-vel beszélve +1 medált ad. A sikeres kristály foglalás/bezúzás után 3 medal jár. Megfelelő számú medalból amulettet lehet gyártani, ami továbbfejleszthető. Sebzéscsökkentést és stamina pontokat ad, de magasabb szinteken van még 1-2 jobb stat ezen felül is. Az eventet többnyire a nyugati oldal nyerte eddig. Amikor megjelenik a kapitány/NPC, akkor megindul a falka az ellenfél tábora felé. Miután ledarálják a keletiek zsenge védelmét jönnek egyesével lehetőleg az elit őrők, majd a kristály. Elég muris amikor 50-150 ember tolong a préda körül. :)
    - Hasla rift: A keleti kontinens Hasla régiójában minden 18:05-kor elszabadul a pokol. Egyrészt jönnek a válogatott ocsmányságok a megnyíó riftből, másrészt nyüzsög a játékosbázis rendesen. Egymás elől lopnák el a prédát. Ha nem békeidőszak van, akkor meg időnként megy a két oldal közti hátbaszúrogatás és öngyilkos támadás is. Teleporttal az Abandoned Camp mentési ponthoz lehet jutni. Itt öldökli a jónép a helyi állatvilágot. Minden leölt szörnyből token esik (+ gyakori a "zacsi"a jobbik fajtából). Hétfajta token van. Mindegyik egy-egy meghatározott fegyver craftjához jó. Jelenleg ezek a játékban elérhető legerősebb fegyverek. 150 azonos token kell egy fegyver legyártásához. Egész nap ritkítható a vadállomány. A rift/event annyiban jó, hogy tömegével jön az ellen. Erősebb is, meg nehezebb lenyúlni a többiek elől. Első körben kisebb-nagyobb skorpiók jönnek. Ezek talán olyan 3-6 azonos tokent adnak. A nagy skorpiók többet. Két-három skorpiós kör után jönnek a nagy dagi páncélos szoborszerű harcosok. Páran ninjáknak nevezik őket, pedig veszettül semmi hasonlóság sincs. Anagy szobrok legyőzéséért egy adott tokenből 20-30 darab jut a nyerteshez. A zsákmányszerzés "kijelölésalapú". Az kapja a dropot aki előbb megüti a célt. Ha meghal az első ütő, akkor kimaxolódik a szörny élete és újra "megszerezhető". Szerezhető szörny "túlütéssel" is, de ez kétséges működésű. Lehet csak a normál egész nap ott megjelenő szörnyeknél van. Ha sokkal több ütést visztek be a scapattal mint az első ütő, akkor tiétek a drop. Erősen kétséges. A játék itt kiegyensúlyozatlan. Ha sokan vannak itt, akkor a préda 99%-át az íjázsok nyerik el első ütéssel =vag ymás kaszt akinek van íja és gyors lövés/hosszú lőtávolsága)
    - Crimson rift: meghatározott időközönként megnyílik a Crimson rift. Keleten és nyugaton is 1-1 helyen. (azt hiszem keleten 12, nyugaton 13 órakkor). Nyugaton Cinderstoneben jelenik meg a rift és ontja magából a harcosokat. A sok-sok ellen legyőzéséért sokszáz honor pont jutalom szerezhető

Vélemény? Menjen a "jegyzetbe", vagy kellene kis átdolgozás?
  • TFoNe
    Sziasztok!

Kyprosan-n a Crimson Legacy guildbe tagfelvétel van, nyugati oldal.
    jelentkezni ingame: Teff vagy crimson-legacy.hu.
  • Gilmoor
    Auroria csata után :)

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.10.21. 14:28:42
  • BEAST #2433
    Teljesen felesleges, nem kell közvetlenül a terület mellett állnod, hogy lerakhasd a saját cuccodat.
  • mikromanus
    Akkor beálltok lejárat előttt páran és váltva nyomatjátok az imprisont. Azt' remélitek ninc a zsebülben traktor a versenytársaknak :)

más: előfizetés-apex vételen agyaltam ingame. Erre megújult a patron státuszom. Eh, említették, de nem nagyon figyeltem. Most töröltem a "Megújulást". Legalább nincs vele gond egy darabig most megint :)
  • Murmur
    Már reportolták szerintem. Valaki azt is mondta, felveszi videóra. Nem két nap lesz, mire ezek az emberek eltűnnek a süllyesztőben. Egyébként engem is reportoltak már botként, pedig nem vagyok az. :)
    Mindenesetre ennyire nem akartam szaporítani a szót, csak jelezni, hogy sajnos vagyunk még páran majdnem zsellérek. :)
    Azt Imprisont járművek törik meg, esetleg kirepülhetsz belőle.
  • mikromanus
    A lagutóbbi bunkózás valamelyik skill volt ami kizárja a határán átmozgást. Akkor meg ugye foglalni se lehet? Valamelyik melee ágban van. Azzal még lehet próbálkozni :) Reprtolni is biztos lehete valahogy. Volt olyan akit botnak néztek aztán kapott ikont rá...

edit: defense - imprison. Ez lehet az a skill. Nagy tárgyak megtöri. Bármit is jelentsen ez. Lehet egy áz helyezgetés már az?
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.10.21. 12:04:44
  • Murmur
    Védett területen pillanatok alatt hogy ölsz le több tucat embert és foglalod el a területet? :D :D
    Még bot sem kell hozzá. Feltesz egy programot, beállítja, hogy hova kattintson, aztán ha a pingje nem gáz, jó eséllyel övé a föld. Van a szerverünkön egy csaló (Dark), ő mindig ott van a foglalásoknál, nem ritka, hogy egymás után több földet is elvisz, aztán fél perc múlva már árulja cseten. A szomorú, hogy drágán is megveszik (gondolom guildek).
    Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.10.21. 11:52:02
  • mikromanus
    No, ezt jó tudni. Akkor marad a gyilkosság, vagy a traktorral/lóval odébbtolás/kizökkentés. Vagy teleport nyitogatás mindenféle zavaró helyre, hogy ne férjen hozzá a konkurencia területhez? :) Azt hiszem botot is írtak ilyen házfoglalósdira. Elég genyaság... Mondjuk én még nem láttam. Az is igaz, hogy csak egy "átvételt" láttam, azt is egy szigeten, ami koedukált és majd mindig háború van a területen. Ki is akadt a versenytárs, hogy "nemárittis?". Annyira nem kellett a hely, csak nem akartam vörös szomszédot. Így hagytam.

edit: látom egy részét már láttad. Minden működhet ami a Halycon háborúban kicseszés/trollkodás. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.10.21. 11:47:45
  • Murmur
    A madárijesztőt (gondolom a házat is) már akkor rá tudod illeszteni a földre, amikor még szét se ütötték az előzőt, csak ugye nem rakja le, mert ott van valami. Az meg nem számít, hogy amikor eltűnik az előző, akkor állnak-e ott. Simán rá lehet építeni az emberek "fejére" is. Háznál pl. engem kiteleportált a föld mellé.
    Egyébként szokott menni a bunkózás, odajönnek kocsikkal, és közben lökdösik az embereket, hogy zavarják őket a pontos kattintásban. Mondjuk ezeket eddig sikerült kicselezni. :)
    Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.10.21. 11:41:57
  • Murmur
    Lehet szaporodnak majd, de amíg bírja adóval, addig elmebeteg áron fogja adni. Nálunk szerintem 600g alatt már nem kapsz 16-os területet, de van olyan zóna, ahol 1000 fölött mennek.
  • mikromanus
    Azt mondod, hogy csak ültetésnél és itemek elhelyezésnél számít ha "ki van takarva"? Nekem úgy rémlik, hogy ha van pl egy fa vagy egy ember a területen, akkor az nem kijelölhető. Ha valaki bekúszik a területedre, akkor oda nem ültethetsz például amíg el nem mozdul. Ha egy terület közepén állsz nem tudnak a fejedre rakni egy házat. Vagy igen?
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.10.21. 11:38:10
  • twi452
    figyelni kell a chatet h megszaporodnak-e a föld/ház eladó hirdetések a következő pár hétben vagy sem :)
    olyan biztos nem lesz h na csak otthagyom vagy lebontom és annyi gondolom :)
  • Murmur
    Auróriában mi is reménykedünk, de én nem vagyok benne biztos, hogy olyan sok föld felszabadulna.

mikromanus: ne haragudj, nem értem ezt a "beteleportáltok, odamentek" dolgot. Ha a foglalandó földön állsz, akkor is simán oda lehet építeni. Egyébként meg készülök rá: amikor leütik a madárijesztőt, ész nélkül elkezdek ott kattintgatni, ahol megjelenik majd a build gomb. :)
    Utoljára szerkesztette: Murmur, 2014.10.21. 11:34:03
  • SweeneyTodd
    Lekváros bukta, viccet félre téve, biztos fog felszabadulni hely, egy két zsidónak biztos kifussa majd ,hogy ennyi helyet fentartson, mert nem olcsó mulatság. A nagytöbbségnek nem lesz rá pénze , ergó a jobb bevételforrás reményében költöznek majd át.
  • twi452
    talán majd áttelepülnek páran auroria-ra ha megnyitják
    bár lehet h a sok gyökérnek ott lapul az inventory-ban 100 farmház dizájn + nagy madárijesztők amiket alt karakterektől "vettek" :D
    majd kiderül mi lesz
  • mikromanus
    Rá kell készülni. Páran odamentek, aztán amikor felszabadul beteleportáltok, vagy odamentek. Se növény, se állat, se építmény nem mehet oda amit bármi is kitakar, nem? :) Ha nem védett zóna, akkor meg odavonul a csapat és semlegesíti a konkurenciát lejárat előtt. Pár rossz pont bevállalható a közjóért.

wi452
    A foglalót szerintem le kell tenni telepítésnél + ha valóban épít is, akkor elég dinamikusan nő a költség a sok ingatlan után. Nem olyan nagy üzlet azért halmozni a házakat. Mondjuk ha valamikor átpasszolják másnak és csak lefoglalják, akkor beleférhet nekik a költségvetésbe a rendkívüli foglalás.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2014.10.21. 11:20:35
  • Murmur
    Sajnos nem csak az újaknak. Indulás óta játszom, de 16-os helyet még nem sikerült szerezni, mert mindig 20-50 ember van a felszabaduló területeknél. Ehhez hozzájön még az, hogy egyesek clicker programot használnak, és általában ők viszik a földet.
  • mikromanus
    Egyrészt akiknek nem jön be a stílus, vagy megunta az azért egy hónap alatt lelép. Másrészt mostanában jár le a legtöbb patron előfizetés. Biztos sokan vannak akik nem nagyon termeltek ki goldot Apexre, fizetni nem fognak, az alapjáték meg sivár/unalmas lesz ezután. Legalább lesznek felszabaduló helyek. ELég erős a verseny minden ilyen területen. Feltérképeztem a védettebb területeket. Olyan 8-10 helyet találtam a következő 3-4 napra. Újaknak elég szívás a hely-zet...
  • SweeneyTodd
    Vége a fellángolásnak. Csúcsidőben szokott lenni egy két szerveren Queue, de úgy néz ki beállt az a fix játékos közösség ,hogy ne legyen probléma a szerverre bejutás.
  • roland4
    Olvastam egy cikket hogy Koreában 2 évvel ezelőtt egy szerveren 50.000-n voltak, elég szép szám Egyébként most a szerverhelyeket növelték hogy már szinte nincs is queue, vagy csak szimplán kevesen lettünk?
    Utoljára szerkesztette: roland4, 2014.10.21. 07:24:52
  • betyar40
    Azt mondják kb 25 30 000 ezer ember szerverenként...én nem tudom
  • roland4
    Mennyi ember van fent egy szerveren, pl Kyprosa-n ?