3293
  • gabor696
    Ott a pont, Szergely testvér érti mi a problémám vele
  • szergely83
    Egyrészt érthető, ha valaki magyar guildet keres, és meglátja a nevet valahol, már meg is van... Másrészt nem tudom elképzelni, hogy egy "HUNxyz" nevű guildben legyek :P Szerintem roppant elcsépelt és fantáziátlan dolog. Nem csak a HUN előtaggal lehet hirdetni egy guild magyar mivoltát, lehet normális magyar nevet is adni egy klánnak (mondjuk a "MagyarSzív" ebben az esetben nem lenne szerencsés :)). Ez csak az én véleményem, ettől még lehet egy tökjó társaság egy "HUN[random név]" nevű guildben, akik nem így gondolják, vagy nem foglalkoznak vele, de az is teljesen érthető, ha valakinek ettől feláll a hátán a szőr.
    Utoljára szerkesztette: szergely83, 2014.10.10. 12:55:30
  • gabor696
    A fene ma se tudtam meg az igazságot..... :)
  • Zsoo62
    Ha ez a problémád, javaslom idegeskedj nyugodtan tovább, ha pedig nem tudod miért írják Hun "kiterjesztéseket" ne gondolkodj rajta számodra úgy sem érdekes, hiszen pont ilyen személyek miatt vannak a magyarok sok sok MMORPG játékban szana-szét, nem hogy összefognának! De ez sem a te problémád :P További jó játékot neked sok sikert kívánunk!
  • gabor696
    No offense but minek kellenek a guild névbe ezek a HUN kiterjesztések??? én ezt csak magyar guild ek nél látom és felettébb idegesítő :P
  • Zsoo62
    Szevasztok! Melisara szerveren keleti oldalon (Haranya) HunHeart guildba tagfelvétel, jelentkezni ingame: Szoszke v Zsozso karaktereknél.
    Jelenleg 100-an vagyunk s amit lv50 szintig kilehet hozni, rendelkezünk mindennel:)
  • Gilmoor
    Nekem már az is elég lenne, ha 10 ember kollektív öntudatra ébredne és "egyvalamelyiküknek" összehordanák freedich-en a 400 gildás merchant shipet. Lehet csak annyi hiányzik hozzá, hogy mind 50 -es legyen. Lehet jóval több :p
  • szergely83
    Minden új mmo esetében ez lesz: klánok jönnek és tűnnek el, játékosok szintúgy. Minél "öregebb" egy mmo, annál szilárdabb a játékos bázisa. Elég ritka az olyan klán, ahol nagy, összetartó közösséget képesek létrehozni launchkor, ami hosszútávon is megmarad, még nemzetközi szinten is.
  • Gilmoor
    "....Hosszú távon meg végképp lehetetlen."
    Lineage 2-ben egész jól működött :) Persze lehet az a "régi szép idők" jelzővel mára már nem mérvadó.
  • Gilmoor
    Nebe szerveren lassan 10-12 online emberkével rendelkezünk a 30-ból. Lassan egy merchant shipre való legénység is összejön :) és lehet 20asával cipelni a trade packokat.
  • Gilmoor
    sajnos 70 magyar kevés lenne. Egy sikeres várfoglaláshoz legalább 300 ember kell akik nagy része biztosítja a lehetséges spotokat, hogy más ne vethesse meg a lábát. Biztosítani az archeum pack szállítmányt, amit ugye hajóval kell átvinned a tengeren stb. Piszkosul nehéz lenne megszervezni.
  • Kryon
    A gond, hogy a többiekhez képest eleve kevés magyar játszik, akiknek nagy része casual, illetve 90% csak kipróbálja a játékot és 1-2 hónap múlva már máshol lesz. Ezért 70 magyart összeszedni, akik "egy időben-térben onlinok, mozogni képesek, TS-en vannak, PvP-sek, és nem árt ha a karakterüket is tudják használni. " még akkor is kb. lehetetlen lenne ha mindenki ugyanott és egy guildben játszana. Hosszú távon meg végképp lehetetlen.
  • Gilmoor
    Ha indítanak új szervert, arra lehet készülni csoportosan. Anélkül súlyos áldozatok árán lehet összefogni közösségeket. Szerintem igény volna rá, csak annyira bizonytalan a jövője, hogy kevesen áldoznának érte. Új szerverre beloggol 1ső kari az első aukciós házban elad worker potit amit loyalityböl vesz, árából designt vesz házhoz és megy foglalni lvl 5 -ös karival. gold sellerek fehérgallérosai 10x patron accountal megcsinálják, és már a második napon nem lesz hely a partokon.

Aurória megnyitása után teleport botok lepik el a szigetet, mire átérsz a hajóddal már nem lesz szabad placc ahova lekucorodj. Nagyon sokan erről beszélnek fürumokon :(
  • SweeneyTodd
    Csak magyarokkal nem is fogod soha megvédeni a várat, sajnos nem fogsz tudni össze szedni ennyi embert, túl sok ember , túl sok konfliktus lehetőség = túl sokan válnának ki a guildből elöbb vagy utobb, plussz ha tegyük fel van egy-egy sikertelen védés/támadás , mindig találnának bűnbakot akire hivatkozva nem látnák már szívesen vagy rá hivatkozva hagynák ott.

Valami ösztönzés kellene az embereknek , amivel magad mellé tudod láncolni az embereket, ugye ez is több komponensből állna össze , kellene egy jó vezető esetleg több, a vezetőknek pedig olyan segítők akik gondoskodnának a zökkenőmentes guild életről, utánpótlás és az emberek etetése (ez alatt értem azt ,hogy valahogy honorálnák a guildban való aktív tevékenységeket.).

Sajnos ugye ez már ott megbukik ,hogy annyira szét széledtek a magyarok, köszönhetően a trion végtelen sorainak, hogy nem fogod tudni újra össze hozni egy szerverre a játékosokat. A kitűzött Kyprosán , elvétve van magyar Harany oldalon, Nuiknál van ugye egy nagyobb. Azért írtam is írtam ,hogy kihalt magyar guildok , mert sokan bele fáradtak a sorokba és puff átmentek úgy ahogy van a hátra hagyott emberek meg tengődnek egyedül , esetleg párban.

Akik pedig már az új szerveren "dolgoznak" építik szépítik már a nagyhajót, vagy már rendelkeznek földekkel és nem szívesen hagyná már ott megszerzett javait.
  • Lord_Giga
    ..Az ostrom alatt csak két guild csatázhat. Sem szövetségesek, sem ellenségek nem léphetnek a csata területre közben. Tehát a szövetségeseket vagy zsoldosokat be kell invitálni a csata idejére a csatában résztvevő guildekbe. …ténylegesen 4 kastély hely van szerverenként.”

Ha jól értem, akkor 70 magyart kell összeszedni a várostromhoz, akik egy guilden belül vannak, egy időben-térben onlinok, mozogni képesek, TS-en vannak, PvP-sek, és nem árt ha a karakterüket is tudják használni.

Na most a valóság az, hogy faszán ahogy szokás 120 felé szétszóródtak a magyarok, de valamiért még a Kyprosán az első héten is szétszakadt a legnagyobb közösség. Lehet szépíteni a dolgokat, de hogy 70 embert összerakni hosszútávon nem lehet az biztos. Ekkor jönnek a szövetségesesek, akiket majd lehet hibáztatni, ha elszáll a kastély, aztán morzsolódnak le az emberek, és kb. ennyi.

És ez nem most kezdődött, több éve széthúzás van, de talán csak a játékon belüli elérhető cél hozhatja össze a játékosokat. Legjobb megoldás lenne egy nagy TS, több családdal a guilden belül, több klikkel, meg több ,,zászlóajjal”, esetleg egy nagyobb szövetség. Nem 5 fős guildek kellenek, meg 10 elszórt közepes klán, meg egy nagyra, akik az altokkal együtt vannak 300-an, mert huginak is csináltak egy karaktert. Nem széthúzás kéne, hanem összetartás, ja hogy mindig kell versenyezni, meg utálni valakit, meg nem megoldható, ha Béla vezér (kitalált alak) balra akar menni, Jani (kitalált) vezérjelölt meg jobbra… A guild vezérek még most kezdjenek el agyalni a content előtt.
  • novvan
    #2192 mindössze öt hozzászólással korábban...
  • Ultimaulti
    A Kyprosa keleti oldalán vannak aktív magyar guild-ek? Most egy németben vagyok, de elég csekély a német tudásom. Köszi a válaszokat előre is.
  • Ultimaulti
    Feltelepítettem a játékot, 3 napja nem kaptam visszaigazoló mailt a glyph-hez. De be tudok lépni, működik minden. A kérdésem az volna, járt e már így más is, és lehet e ennek valami negatív hatása a későbbiekben? Mondom, elfogadja a bejelntkezés adatokat, maga az Arche Age honlapjára is be tudok jelentkezni, kezeli az ott lévő accountot is.
  • twi452
    azért még azon a szerveren van meg egy másikon új karakter létrehozására korlátozás úgyhogy a kihalt túlzás :D
    max a magyarok szétszéledtek amikor nem tudtak belépni 2 hétig :)
  • Gilmoor
    Ezt találtam Auroria-ról

- egy kis ízelítő annak aki még nem olvasott volna róla :)

A castle heart (kastély szívének) lerakásához purifing archeum pack kell, ami kraftolható 50 darab blood archeum -ból (general merchant-nál 40Gold darabja) és kell még hozzá 100 darab anya ignots.

- anya ignots 3 darab anya pebbles -ből készül (szükséges hozzá metalwork 20.000) - ami 50.000-es bányász skillel bányászható auroria-n.

- anya pebbles-t az anya veins -ből lehet kitermelni, ami a lost serpent ruins bányáiban található exeloch-ban. Ezek egy puha fal mögött rejtőznek amit előbb le kell bontani. Ezek a falak 15 percenként újrateremnek. El kell hagyd az üreget mielőtt ez a puha fal újraterem és kezdheted elölről, lebontani és kitermelni az anya pebbles-t. Körülbelül 10 veins található egy barlangban.

- van 13 lehetséges vár hely a játékban, de amint egy térképen a kastély szív lekerül a többi vár hely ezen a térképen blokkolva lesz (guard tower formájában létezik tovább) - így ténylegesen 4 kastély hely van szerverenként

- a guild vezető az a személy, aki lehelyezheti a kastély szívét, és Ő lesz a föld ura is. Ha szóló játékos rakja le, akkor csak a kastély ura lesz.

- ha a guild vezetője elhagyja a guildet miközben kastély lord, akkor az új guild vezető veszi át a kastélyt tőle.

- a kastély lordja beállíthatja a terület adóját az egész régióra függettlenül attól, hogy a kastély szív hatósugarán kívül helyezkednek el a lakosok.

- az adót a kastély lordnak fizetik (nem a guildnak) aranyban

- a kastély lord, a kastély szív hatósugarán belül bármilyen épületet megsemmisíthet kedve szerint

- a kastély lordja nem tudja megsemmisíteni a kastélyával egy térképen lévő, őrtornyok közelében felállított épületeket

- lakóövezetek közel az őrtornyokhoz helyezkednek el

- a játékosok építhetnek farmokat, házakat aurorán más őrtornyokhoz is (amik nem rendelkeznek kastéllyal) de az adót ettől függetlenül meg kell fizessék a kastély lordnak aki az adott térképen uralkodik.

- a kastély ostromolható 3 hetes periódusban, azt követően, hogy elhelyezték a kastély szívét. Tehát van 3 heted, hogy megfelelő védelmet építs ki a kastélyodnak.

- az ostromhoz meg kell nyerni az aukciót, melyet a kastélyhoz közeli ostrom-tekercsen lehet regisztrálni. Tulajdonképpen jogot kell vásárolni arra, hogy ostromolhasd. Az itt befizetett pénz nem megy sehova, kikerül a játékból. (gold sink)

- a várostrom 50 védővel és 70 támadó fővel indul, majd 20-30 perccel a startot követően 20 fő védő jöhet be erősítésnek.

- az ostrom alatt csak két guild csatázhat. Sem szövetségesek, sem ellenségek nem léphetnek a csata területre közben. Tehát a szövetségeseket vagy zsoldosokat be kell invitálni a csata idejére a csatában résztvevő guildekbe.

- a kastély falnak, tornyoknak és kapuknak lehetnek védekező eszközeik, mint például légvédelmi vagy földi célpontokra való ágyú. Ezeket az eszközöket honor pontokért lehet aktiválni a védő karaktereknek.

- a védők a kastély építése során, a kastélyon belül elhelyezett feltámadóponton ébredhetnek.

- a támadók egy lerakható oltárt kapnak erre a célra, amelyet a kastély szív hatósugarán kívül bárhol lerakhatnak. Ez tulajdonképpen egy a játékban jól ismert Nui statue, és hasonló jellemzőivel is bír (peace zone stb.) valamint pár npc is megjelenik akikkel kereskedni lehet.

- ha a támadók sikeresen megostromolták a kastélyt, a régi kastély szívet lerombolják és egy újat rakhatnak a helyére, de nem azonnal! (sajnos teleport vagy placing hack-el el tudják venni a kastély helyet)

- sikeres ostrom esetén csak a kastély szív pusztul el, az ostrom során megmaradt építmények, falak az új tulajdonos birtokába kerülnek.

forrás
  • novvan
    Még nincs egy hónapos a játék és máris kihalt, szétesett guildek vannak?
  • SweeneyTodd
    Helló Sziasztok !

Kyprosa szerveren Keleti (Harany) oldalon keresünk aktív magyar játékosokat, megpróbálnánk össze fogni a kihalt szét esett guildekből megmaradt embereket a szerveren.

Célunk egy nagyobb közösség kialakítása lenne az oldalon , feltételek egyenlőre nincsenek várunk kicsiket nagyon egyaránt sok szeretettel.

Akit ingame keressetek jelentkezés miatt : Motkany vagy Misanaki.
    Utoljára szerkesztette: SweeneyTodd, 2014.10.09. 15:28:38
  • Gilmoor
    együtt érzek azokkal akiknek nem jut hely, mocsok egy érzés találkozni az emberi gyarlóság ilyen koncentrált formájával. Én tiszta ideg voltam napokig emiatt és most hogy hosszú időre sikerült megvetni a lábam valahol, már sokkal nyugisabb. Az meg, hogy hellspawnban gyakori a csetepaté, végsősoron nem is baj. Csak legyen kin levezetni azt a sok feszkót:)
  • andraas0717
    Kösz a válaszokat :)
  • fantomvampire
    szia!

options ott game info ful es ott lesz hogy back slot display priority es ott elsonek rakd be a kopenyt es akkor latszik a kopeny
  • twi452
    igen, megosztott minden kert, gondolom a házak is
    egybe is számolja adó szempontjából úgyhogy egyben kell rájuk fizetni nem külön itt és ott :)
  • andraas0717
    Egy acc-on, egy serveren, ugyanazon a kontinensen lévő 2 karakter használhatja egymás kertjét, házát, stb.? Hogyan, mivel működik a cloak? Az egyik karival kaptam egy Gambler'S Cloak nevű köpenyt, de nem látszik rajta semmi, hiába adtam rá és cloakban sincs.
  • Inquisitor
    Bejelentkezési kódot én minden Glyph frissítés* után kapok, csak nem értem minek, ugyan is a rendszer csak az elsőnél kérte, utána soha.

Az ingatlan maffia meg addig lesz biznisz, amíg szerverenként nem állnak be a helyi ingatlan árak, mint a valóságban is. Utána másban fognak utazni. Az Orchidna szerveren még rengeteg üres telek van szebbnél szebb helyeken.

*Apropó frissítés, minap másoknak is jött a hiba majd a megoldó leírás a Hackshild ÉS a Glyph KÉZI frissítéséről?
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.09. 11:13:58
  • BEAST #2185
    Ezzel csak az a baj, ahogy Krinyo is említette, létezik az ingatlan maffia. Ezen a serveren már nincs szabad terület, ha a két kontinens közti kis szigeteket nem számoljuk. Többször volt olyan, hogy kattingató versenyeken olyan ember nyert, aki abban a pillanatban letette, hogy az előző terület eltűnt... utána lelkesen árulja a földjeit chaten.

Ahol a kis 8x8 kertem van, Villanelle, Housing Province (a kis sziget Lutesong bayben) elég jó helynek számít, de bővítésre esélyem sincs, mert a szigeten lévő földek 75 százaléka egy ember kezében van, aki még csak nem is használja őket, de 750 aranyért hajlandó megválni egy két 16x16 méretűtől. Nevetséges.
  • Gilmoor
    Mi is szembesültünk ezzel a problémával. Egyik nap még szabad mezők voltak sandeep ben (az összes temperate terület foglalt volt már) a másik nap már egy zsebkendőt se tudtál lerakni. Így átkényszerültünk hellswamp ba, ott viszont lefoglaltunk egy focipályát. 4 nagy farm és 2 farm ház egybenyitva.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.10.09. 10:02:28
  • Tusy
    - a megadott mail címedre jönni kellett volna egy olyan levélnek amivel aktiválod a glyphet (vagy azt az IP címet ahonnan be akartál lépni). Ha van ilyen levél és nem aktiváltad akkor jó esetben újat kell kérned (mert annak már lejárt az ideje)
  • Krinyo
    Üdv a valóvilágban :D
    Szerintem pont ez a "sava-borsa" a játéknak, jól pörög az ingatlan maffia :D
  • twi452
    elvileg utána még 2 hétig be lehet rá fizetni az adót, addig ott marad és akkor már az lesz kiírva h Missed Payment Demolition: dátum
  • Belton
    Hali lenne olyan kerdesem hogy 16x16 os farmnal ha azt irja hogy protected 2014.10.09 18:41 . Akkor az ido lejarta utan lehet epiteni masikat? mert nem az enyem ugye.
  • GaborST
    kérnék egy kis segítséget újra lett telepítve a a rendszer és a játékot is újra akartam rakni de glyph-el nem tudom mert valami hibát ír ki van valami más megoldás?

A hiba:
    "HTTP Status 401 - Authentication Failed: Cannot decrypt message - bad padding: Given final block not properly padded (contact dev team IF this message is pervasive)

type Status report

message Authentication Failed: Cannot decrypt message - bad padding: Given final block not properly padded (contact dev team IF this message is pervasive)

description This request requires HTTP authentication (Authentication Failed: Cannot decrypt message - bad padding: Given final block not properly padded (contact dev team IF this message is pervasive)).

Apache Tomcat/6.0.35"
  • Overburner
    Érdemes én is nem rég kezdtem és eléggé beszívott bár elöször eléggé bonyolult tud lenni itt ott. :D
  • Zsoo62
    Megoldottam helyetted:)
  • TopGun
    Hello! En nem tudom elfogadtani a tablazattal a klanomat, a HUNOK csapatban vagyok.
  • Ozzyehh
    Srácok mit gondoltok érdemes kipróbálni?
  • BEAST #2174
    Nagyon remélem, hogy hamarosan bevezetnek majd valami accountszintű föld limitet. Nevetséges, hogy vannak olyan emberek akik kisebb falvakat szereznek meg különféle módszerekkel, míg mások kis 8x8-as kertet se tudnak már letenni az ideiglenes földeknél sem.