3293
-
mikromanus #3293 2023.08.04-én indul egy ArcheAge Classic szerver. Mondjuk NA (Canada), meg privát, de legalább jobbféle tartalom. többé-kevésbé 3.0 patch kis módosításokkal. csak QoL subscription (azaz mindent elérsz enélkül is. Gyorsabb teleport, mindenhol használható mailbox és storage manager az előfizetéses tartalom. De ha ezeket valaki megidézi, azt már ugye bárki használhatja amíg ott van). 40 labor/5 perc (offline és online regen azonos), meg a régi jóféle trade és fishing. Kínszenvedős regrade és socket töltögetés. Egy account szabály (no alt).
Elég ígéretes. Nyílt beta hétvégén, vagy jövő héten lesz. A miénkhez képest -6 óra az időzónája... Elég stabil, bár 100-150 ping azért az EU-ból nem nagyon lesz kevesebb a távolság miatt...
Csak szólok. Hátha valaki nosztalgiázni akar. :)
https://aa-classic.com/ -
mikromanus #3292 Holnap merge (összevonnak 3-3 szervert egybe). Két nap kiesés, majd egy hét múlva landrush. Ha meg valaki mostanság belekóstolna de nem akar (eleinte) nagy hátrányban lenni mindenkivel szemben, akkor március 25-én jön egy új szerver ahol mindenki nulláról indulhat (fresh start).
A játék szerintem most egész jó. Nagy hibák nincsenek benne, kevés a szerencsejáték a többi MMO-hoz képest a fejlesztésekben, sok-sok magad farmolta item is versenyképes. Remélem ezt picit belassítják (vagy legalább kiveszik az új szerveren nagyon erős tartalmat/támogatást/eventeket).
https://www.trionworlds.com/archeage/en/2021/03/03/get-a-new-fresh-start-on-archeage-unchained-on-march-25/ -
mikromanus #3291 Nem tudom van-e nemzeti guild. Max orosz. :)
nem olyan nagy a játékosbázis most már és sokkal sérülékenyebb ha ilyen szűkítést bevezetnek maguknak. Én épp magyar guildben vagyok, de a többség hónapok óta be se lépett. A főnök se nyomta feljebb a kimaxolt guild szintet. Ejnye no. Mos meg még oszlunk is, így csapódni kell az ingyenpénzes küldetések miatt valahova. -
Champy #3290 Sziasztok
Egyesülés lesz Unchainedben. EU, Belstrom, Crazzian és Tinnerph egyesülni fog , az új szerver neve Okape lesz.
Kérdés, hogy van e egy Guildnyi magyar, akik összeállnának ezekről a szerverekről ?
Vagy játszik egyáltalán magyar még ? :) -
mikromanus #3289 Két mélynövésű seggarc kapaszkodik a létra alján az NPC hajón fél órát hogy blokkolja és kicsesszen mindenkivel. Naná, hogy magyar guild. Ennyi maradt a "közösségből"? :)
Köszi MoX! -
kovalik #3288 Sziasztok !
Ha valakit érdekel 3 acc olcsón eladó EU/Alexander szerveren.Részletek PM-ben ! -
Daditsx #3287 Sziasztok,
Tinnereph szerveren kezdtem karit. Van ott valamiféle segítőkész magyar közösség? -
mikromanus #3286 Két nagy frakció van és egy kalóz banda. Ezek mindegyike büntetlenül támadhatja az ellenséges frakciókat. lehetőséged van a sajátjaidat is megtámadni és megölni PvP területen, de erre büntetést kapsz (crime pontokat). Emellett egy darabig "lila" maradsz és bárki támadhat büntetés nélkül téged. Ha 50 crime pontod van, akkor wanted debufft kapsz. Az őrök ilyenkor automatikusan megtámadnak téged és ha megölnek, vag yépp egy másik játékos megöl PvP-ben, akkor börtönbe krerülsz: mehetsz tárgyalásra is ahol érvelhetsz az igazad mellett. Ha a bírák (aki szintén játékosok) nagyja ártatlannak ítél, akkor megúszod és lenullázódnak a crime pontjaid. Ha sárosnak vélnek, jön a börtön. A megadott ideig az intézmény falai közt kell pihenned. (szökni lehet, de korlátozottak a lehetőségeid. A legtöbb akcióból szökött fegyencként is ki vagy zárva).
Ellenséges frakciót háborús övezetekben jutalomért is lehet ölni. (honor pontok). A honor pontokat külön shopban lehet beváltani és nagyon hasznosszükséges itemek is vannak a honor shopban. Megjegyezném, hogy a játék jelenlegi formájában a legtöbb honor pont PvE eseményekre, vagy megrendezett frakciók közti háborúra jár (quest jutalmak). Az open world pvp-n túl vannak még arénák, ahol 1v1, vagy 10.10-ben (vagy 12 FFA-ban) lehet nyomulni a többiek ellen. Van ahol saját gearben és van ahol kiegyenlített/egységes gearben lehet harcolni. Az arénaharcoknak külön jutalma/pénze van és azokból is jó dolgokat lehet vásárolgatni.
A legjobb jövedelmek halászatból és kontinensek közti trade pakkok kereskedelméből jön. Azt meg el lehet szedni az kereskedő játékostól a két végpont között többnyire. ha meghal, ki lehet rabolni. Vagy ha hajón/szekéren szállít, akkor meg lehet semmisíteni az eszközt és utána vinni a pakkokat, vagy a halat . -
Daditsx #3285 Sziasztok,
Előre leszögezem, hogy nem ismerem a játékot csak most ismerkedek vele. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a pvp rendszer hogy működik? Ilyen-olyan dolgokat olvastam hallottam, de egymással szembemegy. Az én ismeretem, hogy 2 frakció va, mint a wow-ba pl. De megölhetnek a saját frakciód tagjai is valami banditák (lila játékos)vagy mi a nevük. Most ez a rendszer akkor hogy működik? -
mikromanus #3284 Nem. Az quest jutalom. Ha másikat szeretnél, akkor teljesítened kell a küldetést egy másik karakterrel is (lvl30 és lvl50 kell a kicsi és nagyobb farmokhoz). AAU-ban nincsenek más speciális farmok. A legacy szervereken vehetsz lunar, solar, stellar farmokat. A háromból egy 300 gilda starért megy, a többi kreditért. Mindegyik kívül esik a standard "birtok számlálón", azaz függetlenül a földjeid számátó csak az alap taxot kell rájuk fizetni. (nincs mennyiségi szorzó rájuk és nem is növelik a többi földed adóját).
De AAU-n ilyen nincs. Alt account, vagy alt character. Ez itt a módi. Vagy farmház. Vagy faház. Vagy 44x44 nagy manor esetleg. :D -
jano1102 #3283 Egy kérdés: tudok másik Scarecrow Garden Design-t szerezni/kraftolni azon kívül, mint amit a Blue Salt quest-line ad? -
#3282 Ki van kapcsolva, illetve nem látható, hogy pontosabb legyek. -
jano1102 #3281 Az ArchePass-nak annyi lett? Csak mert nem találom. (jó, béna is vagyok, meg noob is) -
mikromanus #3280 Levelet bárkinek küldhetsz aki létezik a szerveren. Nem csak saját accountodon levő karakternek. A levélbe csatolható pénz (copper, silver, gold) és nem bound item is. Így átküldheted az erőforrásokat ahova akarod. Ha ugyanabba a family-be, vagy guildben vagy te és az alt charactered, akkor megoszthatod vele földed is. használhatod a main charactered földjét az alt accountodon levő karakterrel például.
Az exploit csak kisebb része a problémának. Az eglsz rendszer el volt cseszve. Akkor is jó eséllyel hülyére kerested magad ha nem váltogattál a passok közt. 80%-ban world bosst rollolt. Ha rift bosst öltél az meg mindegyik WB killhez megfelelt (nuian, haraya, auroria). Ez és az alton külön farmolható archepass is iszonyat mennyiségű pénzt öntött az épp indulgató gazdaságba. Ez kb ki is nyírt mindent. Aki megszedte magát annak sokkal jobb a felszerelése. Ez kb könnyű honor farm. A honor meg pénz (lunagem) és még gyorsabb fejlődés. A jobb gearben gyorsabban ölsz és több erőforrás jut neked azonos idő alatt. Könynebben farmolod a dungeonokat (ez is extra pénz lesz) és a world bossokat is bebiztosíthatod.
Vagy csak arra használod azt a rengeteg lóvét, hogy szarrá vásárolgasd magad az AH-ban. Mert a korábbihoz képest kb senkinek nincs semmi pénze. Bagóért meg lehet venni mindent. Anyagot, erőforrást, itemet, földet.
tegnap este brilliant epic T4 bow is rollolt már. Meg a legendary T4 kard. 900 DP. Mégis mennyi esélye van a többségnek ez ellen???
A haunted chestben cloak ami elég jó addig amíg nem tudsz venni prestige shopban egy komolyabbat (lvl3 guild kell hozzá). Etethető vele ez a guildes cloak a későbbiekben. Emellett eshet book of auroria ami tényleg hasznos. De ritka. Nem nagyon szokta megérni a chest nyitogatás. Legalábbis korábban nagyon nem volt buli. De új szerveren talán...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.10.29. 11:28:55 -
Yagami #3279 Mikromanus!
Újfent köszönöm az okításokat. A következőket tudom hozzátenni:
Alt-ra eddig azt hittem a második /többedik/ karaktert értik. Az még mindig nem világos mi alapján csinálsz másik account-ot az oldalon, más email-címmel regelsz, vagy hogy? Továbbá azt sem értem (de majd felvilágosítasz), hogy oké, kifarmolja a plusz dolgokat (arany/gilda akármi),de ezeket ezek szerint MÁSIK account-ra is át lehet küldeni? Vagy hogy van ez? Ezért nem értem csak az egészet, mert ha egy szerveren egy account-on van két kari, az úgy oké, levélben küldözgetsz, de ezt kifejthetnéd majd. Gazebo-t meg el is felejtettem, ha lesz még ott hely, ahova a 16x16-ost raktam, akkor utánanézek ennek az upgrade-nek is.
Az exploit-témának is utánajártam (falom az infókat, és nem sokan tolnak tartalmat a youtube-ra se, Kanon, Paradox Gaming és Vzzage videóit szoktam nézni, de nyilván azok is inkább kockulnak és nem videót gyártanak, csak nagy ritkán :D ), az egész marha vicces, de leginkább az cseszett fel, hogy Gamigo (Khrolan) azt mondta a pénteki stream-ben, hogy NEM FOGJÁK ban-nolni egy csomó ember acc-ját, aki kihasználta az exploit-ot, mert hogy az "ő hibájuk" volt. Aha...és? :D Ettől még mi (normálisan játszó) játékosok szoptuk meg, már 6-7k gear-es egyedek flangálnak szerte-szét, és tizedmásodperc alatt összeolvadsz, ha találkozol velük. Nem gyó. Hallottam epic gear-es galleon-okról is már (lehet csak amcsin), akik Abyssal-on nyernek így elég sokat. Szóval ez nagyon nem gyere be, hogy nem távolítják el őket, vagy legalább osszák ki ugyanazt az aranyat mindenkinek, mindegy.
Hiram gear már awakened, lvl 55 felett vagyok, és Aegis-t farmolom xp-ért, Sungold-ot meg queen purse-ökért.
A Hiram napikat is pörgettem már Sungold/Exe megvolt csak Reedwind 100-as még várat magára.
Aztán képzeld, ugye többször is úgy farmoltam, hogy betoltam a 100% loot drop item-et fél órára, amit még Archepass-ból lehetett kapni, meg a Honor item-et is (ahogy mondtad melee-re) fél órára és így igencsak szépen esik/esett a purse. 45 queen purse + 5-10 láda + még Hiram infusion cuccok is (basic, grand, epic) is esett egy kör alatt, Sungold-on, csak a légiósokat ütve. Na abból meg gyönyörűen jön az arany, csak ugye kissé "fárasztó" meg sajnos be kell osztani azt a pár 100% lott drop cuccot, főleg, amíg nincs archepass :(
A napi HIram-ból meg csak a scrollokat viszem, mert ugye abból sok kell és ezt a tippet hallottam, hogy ott csak azokat válasszuk egy jó ideig (ugye 10 meg aztán majd 20-30 is kell egy-egy wake-hez majd, ami nem is biztos, hogy sikerül).
Kutya/hátas, már feleszerelve a maguk leveljének megfelelve (lvl 30 és 40 felett), igazából amit tudok, ott megkérdezem, az egyetlen, amire más se tudta a választ, hogy majd hol lehet ezeket az "infusion pet accesories" zöld trutyikat ellőni.
Képzeld, szerváltam egy "haunted chest"-et is, és mivel meglepődtem, hogy ez mi lehet (Légiósok dobták), beírtam csetre, hogy mi van benne, mert ha elhalmoz rengeteg tárggyal, akkor már nem fért volna el. Gyerel egyből rámír, hogy bármi van benne azonnal transfereljem neki :D Mondom, ez hülye, hát hogyne :D Aztán kdierült, hogy cloak lehet benne, ami majd a guild-cloakhoz kell (guildem sincs még lol) vagy valami könyv, ami 200 aranyért megy el. Cloak-ot nyitottam, de azt még nem nyitottam fel. Egyszer majd remélem jól jön, ha lesz guildem.
Továbbra se tud senki magyarokat Halnaak-on? Még nem nagyon találkoztam velük :(
Köszi az updateket, igaz, azóta már rájöttem/kitaláltam/megnéztem a nagyját, de mindig örömmel olvasom az infóidat!
Szép estét/jó játékot!
/ja, a Ritual Candle mission meg egy okádék, baromi szánalmas az egész, mindenki blokkolja és a 7 perces reset time meg csak a hab a tortán, meg az állandó piros-veszély. Annyira inkompetensnek tűnnek néha, hogy az nem igaz. Tuti, hogy ezt se tesztelték normálisan/
Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.10.28. 17:44:08 -
Naowyn #3278 Sziasztok! Tudnátok segíteni egy kezdőbarát guildet találni Alexanderen, nyugati oldalon kezdtem nemrég. Eddig nem játszottam a játék másik verziójával sem, szóval nagyon új vagyok :) -
mikromanus #3277 Alt alatt alt accountot szoktak érteni. Anank meg egyértelmű előnye a külön labor és külön tax számítás. Ha 4 földet tartasz akkor ez egy accounton mindre drágább lenne taxban (3x lenne az alap tax díjaknak azt hiszem). Ha két accounton van 2-2, akkor mindkettő az alap árral számol (1x).
Külön karakter azonos accounton az elérhető "csak egy" tulajdonok esetében lehet jó. Korábban jelentősebb volt a haszon, mert nem volt azt hiszem a farmoknál 30 és 50-es szintkorlát. Most is megvan viszont, hogy ha két gazebo farmot akarsz (fejlesztett 16x16-os aminek a területe már 24x24), akkor ezt két külön karakterrel hozhatod csak össze, mert a kiindulási 16x16-os quest reward és nem ismételhető a quest. Vagy épp nem kellett a 8x8-asnál sok nyersanyagot és pénzt költeni a 16x16 fejlesztésre, csak új karakteren le kellett nyomni a blue salt trade questline-t mindkét karakteren és lett kettő.
Emellett külön inventoryja és storage-a van a karaktereknek. Ha kell a hely, akkor az extra karakter egy lehetőség.
+Az egyik exploit is az alt karakterekkel azonos accounton volt. Mivel külön számította a napi/heti Archepass küldetéseket, így mindegyik karakterrel le lehetett nyomni és felvenni a jutalmakat. 100+100 küldetés/hét lett ez két karakter esetén. Ha kapott labor "baltát", akkor a közös labor miatta a fő karakter is elhasználhatta a labort. Meg a diligence coin-okat is lehetett többet farmolni. Kis karakternél korlátozott területek közül válogatotta kill quest rész és raidben könynű volt sokat teljesíteni.
Vagy ha elérted a proficiency szintkorlátod és betelt az upgrade lehetőség az adott profra. vagy fizetsz nagy összeget a snowflake-re és kiegészíted a fejleszthető szakmalistádat, vagy úgy tervezed meg, hogy más karakteren lesz például a leathercrafting és másikon az alkímia.
A quest geart a fehér bontó kővel bárrmennyiszer szétszedheted és újrarollolhatod. Ennek az újrázásnak van silver költsége, de sokkal kisebb mint a hiramoknál. EMellett minden újrafejleszté a quest fusionokkal laborba kerül. De kipörgetheted magadnak az első awakening-gel a main statot könnyedén. A T2-T3 quest gear (radiantról brilliantra) még mehet ha már vagy lvl40-es. Ez a szintkorlátja a brilliantnak. Ha kisebb a karaktered, akkor nem tudod használni a magasabb szintű itemet. fel kell nőni hozzá. A harmadik lesz a hiramra awakening,d e ne aggódj! Azt már auroria küldetésben lesz reward. Odébb van még.
Aegis a gyorsabb karakter szint fejlesztésre jó lvl 45-től kb ancestral 2-ig. Mehetsz kisebb csapattal elit miobikra, vagy soloban normál mobokra. Sokkal gyorsabb ez mint questelgetni és azonos szintű monstereket ölögetni a égi kontinensen.
A hiram napi küldetések Diamond shore, Exeloch, Sungold, Reedwind, Western Hiram Mountain és Eastern Hiram mountain-ban vannak. Lvl50 és magasabb szintkövetelményűek. Magas quest xp jutalom és hiram gear upgrade anyag jár hozzá. (Ds-ben csak fusion, a többiben választható fusion, vagy awakening scroll reward).
Kutya, vagy hátas vértezetet a stablehand (istállómester?) -nél vehető.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.10.26. 05:41:59 -
Yagami #3276 "De. van egy accountod amin van 2345 labor. Bármelyik karakteren vagy ezt látja és ebből fogyaszt."
És ennek mi értelme (az egyértelmű korlátozásokon kívül) MI értelme így az alt-nak, mit tudsz vele csinálni, amivel jobban megéri ott elcseszni a labort, mint a main-eden? Nem értem ezt. Mit fogok én így profitálni az alt-ból? Vagy csak én vagyok ennyire hülye, hogy nem értem? :D
/az egyetlen, ami hirtelen eszembe jut, hogy más proficiency-ket toljon ki az ember kb. vagy passz, azt meg lehet a main-is bármikor maximum nem a master fokra/
Aegis-re még nem mentem át, mert Auroria-t néztem archepass küldik miatt meg gyüjtögettem (ezt a számomra új) queen's purse-t, ami igencsak szépen ad. Az ottani quest-ekről írod ezeket most? Vagy még régiekre érted...
Aegis amúgy nem a Hiram gear miatt kell? Egyelőre még az awakening-ek sincsenek meg (zöld küldik várnak Hasla-nál), hát még ha el is csesztem az egészet, akkor majd szedhetem szét a cuccokat :( Két awakening-en vagyok túl, asszem a harmadikat nem szabad, mert akkor lesz Hiram, ugye?
Battle pet szépen van igen, lvl 40 körül/után...ja igen, még annak nem néztem utána, hogy a kutyinkának hol lehet páncélt venni.
Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.10.25. 19:32:42 -
mikromanus #3275 De. van egy accountod amin van 2345 labor. Bármelyik karakteren vagy ezt látja és ebből fogyaszt.
Lvl 45-től már lehet menni Aegis-re. csapatban szokták nyomni az eliteket, de feleslegesnek tartom. Ott gyakori a pvp és macerább az egész. A parton a halacskákat lehet nyugisan ölni a sekélyesben. Lehet gyenge vagy, de nagyon sok XP-t ad. Annyit mind egy-egy quest kb. KILLENKÉNT. Quest rewardként meg úgyis kapsz health és mana potikat, meg mana/health kajákat. Meg alap 27 statos és fejlettebb (+36-os) kaja buffokat. A kill questekre meg honor sebzésnövelő buff potit. Benyomod a honorost, meg a kaját, leidézed a petet és mehet a hent. Ha használod a battle petet, akkro szépen felfejlődött eddigre. Az armor itemek/accessoryk olcsók és jó sebzést adnak a petnek. Ha lvl 50 felaggatsz rá egy zöld setet és igazi terminátor. csak nézd meg hogy melyik set milyen statot ad! (pl archeagecodex-en). Seperc alatt meglesz az 50-55 -
Yagami #3274 "A labor regeneráció közös. Mindegyik karaktered ugyanabból fogyaszt"
Ezt most értsem úgy, hogy ha a main-en 2345 labor van pl., akkor a másikon is ugyanez, és ha abból fogyasztok, akkor leeszi a main-ről is egyidőben? Ugye nem? :D
Az archepass-t hagyjuk, hetek óta magyarázzuk nekik, hogy el van cseszve az egész, bejött a 100 attempt-es, bírta két napig, aztán ja, ma reggel meg már hűlt helye az egésznek. Ildomos lenne, ha hétvégére visszatennék végre normális formában, az életben nem lesz így exp scroll-om a diligence-kből.
Az item-témát már vágom, sok videjót :) nézek én is (muszáj sajnos, mert a wiki-jük is egy nulla, meg úgy általában véve alig van infó bármiről). Elvileg a sythesis anyagokat lehet elcseszni, hogy marad feleslegbe, ha újra csinálod okosan (erről láttam egy videót pl.) Hétvégén úgyis a zöld-et akarom folytatni, abbamaradt Hasla-nál, aztán megpróbálom szétszedni a gear-t is, ha muszáj és esetleg elcsesztem volna (valamiért úgy érzem, igen, mert mindig "overflow xp"-t írt eddig ha rádobáltam az üvegcséket).
Auroriát nyalogatom már szépen, de valahogy elég gyengének érzem magam oda most (lvl 51), kéne a gear upgrade, az biztos :)
Köszi amúgy! ;)
Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.10.25. 13:47:53 -
mikromanus #3273 A gear upgrade-re volt jópár videó már hetekkel korábban is. csinálod a fő küldetéseket, kapod a quest itemet. Ezekhez anyagot és fejlesztheted, magy upgrade a következő tier-re. Ott kapsz egy statot. ha szar, akkro a fehér kővel betörhető és vehetsz 2,5-5-10 silverért új weapont vagy quest armor setet és újrarollolhatod ha akarod.
Az előfizetői jutalmaknál kellett egy karakteredet megjelölnöd. Oda kapod levélben a jutalmad. Például az expansion scrollt, meg a titlet és az ikont. Ezt csak egy karaktered kapja meg.
A labor regeneráció közös. Mindegyik karaktered ugyanabból fogyaszt. Ha egyszer aktiváltad, akkor mindnél ketyeg az óra és jön a labor pont.
A napi archepass questek lvl30-tól érhetőek el és karakterenként van rájuk 100/hét korlátozás. Most épp le van ez tiltva, mert nagyon szétcseszték vele a játékot. (alapból is túl nagy jutalmakat adott, de még volt 1-2 exploit is. Igazi game breaker volt) -
Yagami #3272 Sziasztok! Nem tudom, hogy a Halnaak-on vannak-e nagyobb számban magyarok, vagy úgy egyáltalán. Én direkt oda mentem, féltem az Alexander telítettségtől. Persze ettől még a Halnaak ugyanabban a cipőben jár, queue-hegyek délutántól kezdve állandóan, egyedül éjfél körül normalizálódik a bejutás vagy a reggeli órákban (akkor instant).
Mikromanus, vannak itt még kérdések, mert ezek a jó emberek ugye kb. sehogy nem kommunikáltak le semmit az induláskor (quest/hiram gear upgrade, aktiváld a csomagod az oldalon, hagyjuk is:)) de amin a legnagyobbat néztem az induláskor, hogy a package-edet egy karakterre aktiválod ugye, és megindul a labor-termelés, meg játszhatsz konkrétan érdemben. Na most, a kérdésem a következő; ezután az oldalon eltűnt az opció, hogy újra lehessen (mondjuk a második karakteredre) rakni a pack-ot. Ez most mit jelent? Ha elindítom a game-t (majd) a másik karival, akkor az nem kap labor-t??? Vagy az aktiválás az egész account-ra értendő, következésképp minden karakternél megkapod a kezdő csomagot és a labor-t? Durva lenne, ha nem így lenne, csak még nem teszteltem eddig (időm is alig van játszani, de legalább a level50 tegnap lett meg a 16x16-al, ház felépítve teljesen már, 8x8 mellette (ezeket azonnal leraktam az első pár napban Gweonid-ban), a 16x16-hoz meg el kellett nyargalnom Ahnimar-ba az egyik új területre, de ott is épphogy le tudtam pakolni, mert mint ahogy mondtad, pofátlanul rakosgatnak le, a házam mellé is elfért volna, de mintha direktbe úgy raknának le dolgokat, hogy el ne férjen más (néha csak egy-két "kocka" hiányzik, de pont nem jó).
A "vicces" még az volt ezzel kapcsolatban, hogy tegnap éjjel /2kor/ kérdezem a chat-en, hogy hol lehet még hely 16x16--nak. Valaki írja, hogy Ahnimar-ban még halom hely van. Aha, ma reggel belogoltam és rohantam is oda, aztán olyan fullon van az is, hogy 5 perc mászkálás után találtam egy helyet, ahova benyomoríthattam; mondom akkor van itt hely bőven, persze :D :D)
Jó játékot mindenkinek, és ha valaki tud Halnaak-os magyarokról, kérlek jelezzétek; bár elvagyok a külföldiekkel is (sőt), de azért mégiscsak jó lenne később egy magyar guild-be menni (egyelőre solo-zom a játékot, amíg még nincsenek meg dolgok benne, aztán majd ráveszem magam úgyis. Family-m sincs még, semmi)
Mikromanus, neked meg előre is köszi a választ, ha tudsz erről a "package"pakolásról valamit, hiszen írtad már, hogy használod az alt-odat.
Szép napot!
Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.10.24. 15:49:40 -
mikromanus #3271 Van egy rakat hely ahol már nem sok hely maradt. Más helyeken tahó mód pakolgattak, hogy ne nagyon férjen semmi a közelükbe se. 8x8 -cal mindenhova be lehet trollkodni azért.
Kicsit szerintem elcsesztékezzel az olcsó 16x16 házas kezdéssel. Egy rakat 0effort noob (alt) szerzett így könnyű helyet, mások elől meg elszedik a normálisabb területet.
Sanddeepen nem láttam helyet, de én csak egy zónát néztem át. gratula a sikeres foglaláshoz!
Egy tengerre néző egyedi helyen szereztem farm (vagy később szükség esetén 16x16) helyet altommal. "normál" területen az is eléggé tömött. Hellswampban még simán lehet foglalni ha valaki szereti a tropical közeget (pár növény itt lassabb, mások ezt szeretik). Ahnimar hatalmas, így lehet ott is van még hely. Ahol nézelődtem ott eléggé tele volt már kamu foglalásokkal (stipi-stopi 16x16 házakakl amik sose épülnek fel). DS, Solzreed szerintem tele. lilyut is sokkal durvábban lefedett mint a korábbi FS szerveren volt. Még a leg lehetetlenebb helyen is tele volt. Bár egy 16x16 mintha még lett volna egy helyen. Szigeteken még van hely, csak sokmindenre macerásak ezek (nehezebb építés, nehezebben elérhetőek, kiesik az "útvonalakból"). De hé, saját sziget! -
#3270 Nem hittem volna, hogy Alexanderen még sikerült lerakni házat, de nem hogy az sikerült, elé tudtam tenni 1 8x8-at is, meg elférne még egy. Ráadásul ezt Sanddeepben. -
#3269 Köszi, szerintem fogok még jelentkezni. Egyelőre a queue-val nem teljesen birkóztam meg :D -
mikromanus #3268 Gondolom lehet még hely, bár elég mozgékony a tagság. A második guildbe tuti beférnél.
A kalózlét átalakult, A törvényen kívüli jelleg elveszett. nem a társadalom kitaszítottjai most a kalózok, hanem kb egy elit klub tagjai. Bűnözéssel már nem lehet bejutni. Külön questline van és stabil tagság. ha nem vagy aktív, akkor repülsz a frakcióból. Ha teltház van nem kerülhetsz be. Kicsit fura így... -
#3267 Van TGF hozzátok? Ha jól értem nyugati oldalon vagytok. Vagy a lentebb említett guildröl lenne szó?
Mondjuk még nem döntöttem el, hogy újra leszek-e kalóz, f2p launch óta az is alakult ha jól olvastam. -
mikromanus #3266 60-70 körül lehetünk a magyar guildben Alexanderen. Elég necces a queue és a karakter generálás ide. Páran emiatt átmentek más szerverre. 3-5 magyar van még akiről tudok más szervereken, vagy keleti oldalon. És sokan lehetnek akik itt nem aktívak, de játszhatnak. Esetleg nemzetközi guildekben. Az újabb szervereken már vagy nincs belépéskor várakoztatás, vagy nem hosszú idő a belépés. A steam-es induláshoz indított szerveren még landrush se volt. Ha ott indulsz kisebb a lemaradás, de kérdéses milyen lesz a szerver összetétel. A Alexander nagyon tömött és gondolom az első három szerver mindegyike szép népességgel rendelkezik ha új szerver kellett. A frakció egyensúly mindenütt nagyon kérdéses. Alexanderen elvileg mindegyik oldal "tele" van. Erőben lehet eltérés. Ha nagyon feltűnő az egyensúlytalanság, akkor ideiglenesen korlátozzák a karakter generálást az egyik oldalon.
Válassz vérmérsékletednek megfelelő szervert és gyere! Sokkal egészségesebb lesz az összetétel még a kevésbé tömött szervereken is. A legtöbb hibaok kiesett, vagy korlátozott most már. Az idényjátékosok akik lelépnek pár hónap után mindig bizonytalanságot okoznak, de ez a verzió már sokkal felhasználóbarátabb. Könnyebb felzárkózni itt vagy csak jó játszani és sokáig úgyse fog zavarni ha mégis túl erős valaki. A fejlődés idővel belassul és fel fog torlódni ott a mezőny. Nem lesznek hosszabb távon olyan jelentős szakadékok a mezőnyben gear-ben, mint a legacy-ban. De lehet csak lelkes vagyok és idővel csak kiharcolják maguknak a toposok az előnyt minden időben. De ez belefér. :D -
Champy #3265 Sziasztok
Hányan vagytok magyarok Unchainedben ? Normál aa-ben abbahagytam kb egy hónapja, nem látom értelmét ott újra kezdeni, és ott egy két magyar volt már csak. -
foxxi #3264 Esetleg ha valaki jönne a Belstrom szerverre, megtalál minket ( 3 fő :) ), és engem Kiscsajszi néven. - hamarosan összeröffen egy alap klánra való party.
Ha pedig dumcsiznál, itt vagyunk, leszünk.
https://discord.gg/GpBVB23 -
foxxi #3263 No ezt kipróbálom. -
#3262 Tudom ajánlani a Naval "Battle Royale" arénát, mindent adnak alád. Kapsz aréna pontot már a részvételért is. Mindemellett pedig mókás. -
foxxi #3261 Nem várok a sorra, így ha van még valaki ki így gondolja.
Belstrom szerver - Kiscsajszi karakternév -
mikromanus #3260 Holnap déltől indul a móka és kacagás. Gyertek-gyertek! Ne maradjon ki senki! -
arcdevil #3259 Holnap azaz hétfőn 12:00-kor meg lesz nyitva minden frakció minden szerveren de csak pár percig, akkor még be tudsz jutni bárhova.
Illetve ha ez nem sikerül, akkor indulásnál is lehet lesz lehetőség még regisztrálni bárhova; de ez csak tipp, nincs megerősítve, hogy így lesz. -
Rabazz #3258 Elfelejtettem a pre-creation-t, így ma mikor néztem Alexander-en már minden faj foglalt volt, és a többi server-en is csak East volt elérhető. Nem tudjátok véletlenül, hogy szabadítanak-e fel slot-okat még vagy már így jártam és marad East ill. a 2. és 3. server a későn ébredőknek? -
amikkamakka #3257 Nem akartam általánosítani, bocsánat ha félreérthető volt. Sok sikert a guildhez :) -
Elynore #3256 Amikkamakka, szerencsere ez a guild, abszolut nem az, mint amirol a nosztalgia videok szoltak. En is jatszottam veluk anno, de nincsen kozom hozzajuk, se ennek az uj guildnek. Az akkori vezetesbol HA van is itt valaki, maximum memberkent. -
#3255 Egy kis bemutató:
https://www.youtube.com/watch?v=J_GvKiDSR-Q -
arcdevil #3254 Ilyen mindenhol előfordul, nem lehet elég óvatos az ember :/ de attól még nosztalgia a rossz élmény is :D Szerencsére ha jól tudom az akkori klánvezetés teljesen lecserélődött :)