3293
  • gabor696
    n00b kérdés, nem lehet hogy időközben lejárt a patronus-od és azért nem tudod deploy olni? :)
  • andraas0717
    Hát pont ez az, hogy ezeknél próbáltam. A Solzreed-ben lévő madárijesztős területre sem engedi, az időszakosra. gy szigeten is próbáltam, van ott 3, vagy 4 ház és köztük elég nagy hely a cölöpökön belül, de mégsem engedi. A kövecskéket is látom és nem lógok bele semmibe. Nyilván persona non grata vagyok a játékban
  • mikromanus
    Lakóterületekre lehet letenni. Általános lakóövezetbe, vagy madárijesztő farmokra. Az övezet határt cölöpök jelzik, a többi telek és saját ingatlanod határát kis "kövecskék". Teljesen be kell férnie az adott területre. Nem akadályozhatja semmi más. Se épület, de játékos. Háznál szerintem a termények és állatok is "akadályok". Madárijesztőnél is lehet, de ott még el tudnám képzelni, hogy befoglalható a "vadtelepítés".
  • andraas0717
    A 16*16-s kertemet milyen területre tudom lerakni? Próbáltam már néhány helyen, ahol voltak házak is (és üres hely is), de mindig piros volt és nem rakta le.
    Kerítést lehet gyártani? és ha igen, akkor hol és miként?
  • Tusy
    - 2-t be tudtam azonosítani, azok ténylegesen net szakadások voltak. A vezetékes net még mindig halott (a szállásadónak kell majd újraindítania a routert), a mobil netem meg kb. óránként (óra :58-tól olyan tíz percig valamikor) újraindul 2-10 másodperces időintervallumban, ha olyankor folyamatos adatforgalom lenne a játékban akkor repülök belőle (nem csak innen, gw2-ből is kivág ha nagyobb tömegben ér utol a dolog de ez a játék érzékenyebbnek tűnik. WoT pl. vár fél percet és általában megy tovább ...)
    - 7 packból 6-ot elvesztettem, egyelőre nem erőltetem ezt a léghajós dolgot (mindezt közel 4 óra alatt (éjjel 2 és hajnalban majdnem 2)). Közúton is meg szokott akadni a szekér de onnan eddig mindig tovább 'ugrott'. (minden grafika minimumon van amúgy)
  • BEAST #2328
    Ezért írtam pont úgy ahogy. Gép előtt voltam ugyan, sőt a játék volt előttem, de más csináltam. Közben más játékosok azzal szórakoztak, hogy back droppal meg mount summonnal lökdösték az embereket. Egyszer engem is lelöktek, azóta tanultam az esetből, figyelni kell erre és nem olyan helyen állni ahonnan azonnal le tudnak lökni.
  • mikromanus
    AFK-nál idővel kivág szerintem. Azaz nem kivág, hanem visszatölt ugyanoda, a hajó meg elment. Nem érdemes sokat AFK-ban lenni magasan mozgó szerkezeteken. :)
  • BEAST #2326
    Ez valami user error lehet, engem játékosok löktek le egyszer, amikor "afk" voltam, de olyan még nem volt, hogy csak úgy kivágott a játék a hajóból.
  • mikromanus
    ÉN mostanában nem láttam ilyet. MOndjuk a bíróságok tele vannak... csak nem a börtönlakókkal, hanem az ott padon ücsörgő "Away" emberkékkel. (Nem vágja ki onnan őket inaktivitásért). Állítólag ha nincs hely a táskában, de shift+jobb klikkel elkezded apakkok azonosítását akkro folyamatosan próbálkozik (de hibaüzenetet ír ki). Így s evág ki. Nem tudtam tesztelni, de maikor lett hely, akkor ellőtte aaz összes csomagot automatikusan újraaktiválás nélkül. Lusta voltam újat összeszedni, így a teszt halasztódik. Talán nem is baj ha ilyen komolyak. :)
  • twi452
    tegnap gm beírta a chatbe h milyen komolyan veszik a botokat és a hackelést és mindenkit bannolnak gyakorlatilag kérdés nélkül

ehhez képest a kezdőhelyeken kb 20 emberből 19 bot és egy csomót látni speedhack-el, csak úgy teleportálgatnak előre 30 métereket folyamatosan..:D
    ez a hackshield aztán sokat ér :D
  • mikromanus
    Ugye nem alt+tab mókával nyomod. A játék nem igazán tolerálja az inaktivitást é stávollétet. Menet közben meg még kevésbé. Standard megoldás ilyenkor az újratöltés. Behozza a töltőképernyőt és visszatölt. A hajónál ilyenkor megáll a hajó és nem tudsz elindulni amíg ki és vissza nem szállsz a kormány mögé. A "közfuvarozásnál" meg visszahelyez ugyanoda, csak ugye a léghajó már nincs ott. ONnan meg picit fáj a landolás. Főként ha kevés az életed és magasan volt a hajó. Gwenoidból Solzredbe szállításnál én megkockáztattam párszor egy csobbanást a tavacskába. Közelebb volt a "birtokomhoz" :)
  • Tusy
    - 4 trade packból 3 elveszett a léghajón :/ Meg az 5. is el fog de most vissza se enged a játékba ...
  • Tusy
    - az istenek nem akarják a léghajós trade runomat, DC után halál, pack lost és éledés a kiindulásnál. Ennyire azért nem kellene szivatnia a játéknak (vmiért elég gyakran kivág)
  • Tusy
    - Kryptosán kezdtem nyugati oldalon ... de ott 3 hétből 2 hétig normálisan be se tudtam lépni fő műsoridőben (csak hajnalban meló előtt). Itt (részben ez miatt meg a figyelmetlenségem miatt is) buktam azt az 1 farmomat ami a kelleténél kicsit jobban kiakasztott ... itt lenne guild (ebbe a játékba gw2-ből kerültem át mert itt 'jó lesz') csak egyelőre ritkán jutok fel a szerverre (patronnal is) ... és akkor azt látom, hogy az online 50-esek mellett kemény 25-ös szintű clericem van semmilyen cuccokban ...
    - Nebe szerveren indítottam keleti oldalon (LP) farmolós karit, ezzel most 1 farmmal (banán a következő madárijesztős küldihez folyamatban van) próbálom élvezni a teljes játékot (patron státusszal a küldiket ... ezért csinálgatom az 50, 100 db anyagigényű questeket, mert ezeket kapom) illetve fél szemmel a következő patron státusz felé kacsingatok (trade runok). Röviden ennyi ... a játék tetszik csak bizonyos napi játékidő alatt és patron státusz nélkül ... érdekes lesz
  • BEAST #2319
    Mi Ninnkivel Dahuta easten játszunk, de szuper casual módban, a magyarok többsége más servereken kezdett.
  • Jockey
    melyik szerveren vagytok? hol erdemes kezdeni?
  • stefanov
    Azért keni őket rendesen, függetlenül a top geartől, akárhogy is nézzük 5-6 v 1 :)
  • BEAST #2316
    Nagyon jó szerkesztés, ráadásul Philosoper Kings, a kedvenc guildem a Dahután. \o/

Mondjuk valószínűleg top geares ember vadászik kevésbé jól felszerelt embereket (gondolom még az alfában), de látványos az biztos. Witchcraft + Defense garantált siker ha a túlélés és a nagy burst damage a cél. Az Occultism szerintem az utolsó nagyobb patch óta használhatatlan lett, legalábbis azért a 2 ccért felesleges használni.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.10.13. 22:15:17
  • stefanov

Utoljára szerkesztette: stefanov, 2014.10.13. 21:47:25
  • BEAST #2314
    Hétvégén 2 harpoon clipper megkergetett minket, miközben épp Ynystere-be szállítottunk, pont a kikötő előtt sikerült megcsáklyázniuk. Hát volt utána remegés. :D
  • Panzeradler #2313
    És csak egyre rosszabb lesz clipperel a közlekedés a vízen,galleon meg a merchant shippen van radar.

Amúgy pont ezt a szerettem ebben a játékban, néha úgy megtudja dobni az én pulzusom is, elég kevés játék képes erre:)
  • twi452
    :)

már unom h mindig el kell játszanom a hajó vissza - drop back a tenger felé - stealth combo-t :P :)
    tegnap pl 1 galleon és 2 clipper barikádozta el az utam :D
    ha jól számoltam akkor 6 vagy 7 ember keresett a vízben a galleon meg nem tudom minek de lövöldözött vaktában a vízbe xD

azért ebben a szituban kicsit megugrott a pulzusom pár percre de nem találtak meg a mocskok :D
  • Panzeradler #2311
    Csak nem buktál pár tradepackot?
  • twi452
    Na mindjárt sajnálni is fogom a kedves kis kalózkákat....:)

nem
  • Panzeradler #2309
    Kalózos kérdésre, mi is nagyon sokat költünk, gearre(+gemek, regrade stb, szakma), hajóra(eco fuel, javítás), fishing(1db azaz 1 questünk van naponta, trade pack meg lutri, sose tudhatod mikor jön be) elsőre ennyi jutott szembe. Kalózként is nagyon sokat kell költeni, nem árt ha van farm stb szóval ott se aranybánya a dolog.

Főleg, hogy goldért tradepackot lese tudunk adni.
  • Gilmoor
    színes freskó alatt aktív játékosok listája. Töltsétek már ki kérlek ne kelljen folyton emlékezni ki merre van :) Beast Te például merre játszol, hogy csak ketten vagytok? Mi a Nebén már majd 40en vagyunk, tegnap az online létszám meghaladta a 19-et.
  • BEAST #2307
    Igen ezt tudom, de csak ketten vagyunk és nem túl biztonságos a tenger, úgy általában. :D
  • Gilmoor
    pedig nem egy nagy kunszt ha van veled még 9 (jobb ha 19) ember. 10 pack 1200 labor / nap - fel és le adva. 5 nap alatt megvan, napi 2 óra ráfordítással, ha van egy telked spec workbench és tengerpart mellett. Még clipperen is elfér 10 ember (szűkösen:)
  • BEAST #2305
    Jelenleg egy 16x16os terület mellet a merchant ship az "ingame álmom". :D
  • BEAST #2304
    Nem tudom melyik oldalon játszol, de keleten Falcroth-ból Villanelle-be ~6 perc alatt jut el a léghajó és jó időben 6 arany körül kaphatsz egy teljesen alap tradepackért (goose down + medicine powder). Utána kb 6 perced van visszaérni (teleport) és legyártani egy új trade packet, hogy megint leszállíthass egyet.

Pénzben nagyon megéri. Főleg, hogy Villanelle tengerparton van kis kertem, ha épp nem adnak jó pénzt a csomagért, addig ott parkoltatom, vagy megkockáztatom a Villanelle-Ynyster szállítást hajóval közel 10 aranyért. (amit szintén lemértünk, 6-7 perc alatt fel lehet érni egy sima clipperrel)
  • Gilmoor
    trade pack - logisztikai táblázat :)
  • mikromanus
    VAn jó kis táblázat a fizetési értékekhez:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QNBlc4_WQj3x6DAIHhfIAbWshclZl86C9_w65SZ63nU/htmlview?sle=true
    A kérdés az, hogy honnan hova viszed és mennyiből van meg neked a pakk. Ha magad termeled, akkor olcsóbb lehet, de figyelembe veheted, hogy ha piacra termelnél ugyanott, akkor lehet jobb bevételt is szerezhetnél ugyanannyi LP és terület/idővel. Én többnyire AH-ból szerzem a pakknak valót. Két kedveltebb helyszínen gyártottam:
    -Gwenoid: 15 élúdtoll + 15 gyümölcslötty (15 goose down+15 orchard ). Olcsó pakk és veszett messze van mindentől.
    - Solzred: hús+tojás. Ez is elég olcsó, de valamivel drágább és mivel közelebb van a célterületekhez, így kisebb a haszon

A célterület attól függ mi a cél és mire vag yképes. Eleinte kb mindenhova el lehetett jutni, így a tengeri út kockázatmentes volt. Most elszaporodtak a vadak parton és tengeren egyaránt, így vagy csapatban indultok, vagy ügyeskedni kell ha tengert is útbaejtesz. Általánosságban elmondható az árbevételről:
    - minnél messzebb viszed annál jobb a bevétel. Viszont az idő eg ykörre is növekszik.
    - háborús területre magasabbak a hozamok. Ott meg kirabolhatnak.
    - Gilda starra a Freedich sziget a legjobb. Ott is mindig vannak haramiák, így vagy embertelen időben besunnyogósan közelítesz, vagy csapatban mentek. Más kontinensre is mehet ugyan gildáért a menet,d e ott is veszélyes és max 1 gildát kaphatnál.
    - Nyersanyagra a másik kontinens a jó. Jól fizet és hasznosak az anyagok. Csak mindig vannak trollok a parton és normális időben a tengeren is. Szintén. Vagy erőből számos társsal, vagystealth leple alatt sok úszással lehet bejutni... talán
    - attól függően, hogy mennyipakkot szállítottak egy-egy terület közt van eg ybónusz szorzó. Ez speckó anyagon és aranyon érvényesül. Gildán mindegy. (ahogy a távolság is). Az értéke 80-130% közt mozoghat.
    Goldban a legjobb a gwenoid-keleti kontinenses kör (solis). 20 anyagot kaphatsz és darabja elmegy simán 1 aranyért napi szinten (1,1-1,3 is lehet, ami az adóval is bőven 1 arany/darab). Gold runra Cinderstone volt a cél, de ott nagyon vad az ellen. Néha a zöld-zöldet is kirabolja ha teheti. Tengeren életveszély. Szárazföld felől könnyebb, de időben több.
    Veszélytelen szállításra péla mondjuk a gwenoid -solzred járat. SCak a bónusz szar. Kirabolni nem tudnak, max lelöknek a éghajóról. Az utazásra a léghajó a jó. Ritkán jár, de gyors. Szárazföldön is gyorsabb kontinensen belül a "Taxi" mint a csacsi.

Trade runban közös projektnél és tömeges szállításnál meg az alábbi egyszerűbb tervet szokták követni:
    - egy ember lecraftolja az ÖSSZES pakkot
    - felmálházzák a horárokat és a hajó(ka)t.
    - leszállítják az árut. Sok testőr kell és népes sereg.
    - az átadási pont előtt mindenki lepakolja a csomagokat
    - aki craftolta leadja a csomagokat.
    Azért is kell a népes sereg, mert minden gyökér kalózt és önjelölt PK-t távol kell tartani a hordároktól és a rakodási ponttól is. Ha sok ember van és merchant ship-pel szállítanak, akko reg ykör alatt akár összejöhet 80-100 gilda is. Közös szerveződésnél guildek közt persze minden guild magának szállít. Mindegyik félnek hasznos a biztonság. Így azért hamarabb összejön a 100-250-350-400 gilda mintha mindenki magának gyűjtögetne.

Napi questekből összejön 5 gilda, instákból mentorkodva lehet 3-3. Ezen felül is van pár napi gildás quest, csak ezek macerásabbak, vag ymég nincsenek aktiválva/derítve.
  • Gilmoor
    Tusy mester azt hiszem régi motoros vagy. Szerintem nem nehéz olyan bandát találni, ahol ez egyáltalán nem jelent gondot. Tekintettel arra, hogy más is szenved hasonló időhiányban mint Te. Például én :) most is melózom, de már majd hülyét kapok mikor érek haza (este 7). Addig a familyre megynitott 5 big farm és két farmház (tekintettel a szomszéd 1 heti távolmaradására) 60%-ban kihasználatlanul áll.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.10.13. 13:58:31
  • Tusy
    - honnan hova megy a trade run 6-8 perc alatt (és mennyiért ha nem titok)? Nekem egy - másfél óra és 3 területen haladok át ~6.5g-ért cserébe (csacsi + kocsi ha elérem)

- jók ezek a trükkök, az én alapvető gondom a f2p vs patron státusz körül forog (hogy nekem mennyi időm van a játékra az egyéni szoc.prob., azt egyetlen játéknak sem lehet felróni bár szóvá tenni talán lehet)
    - f2p státusszal hamar kifogyni a trade packok hozzávalóiból, innentől megint csak közösség kérdése, hogy mennyit lehet mások farmján garázdálkodni
  • Gilmoor
    van egy olyan megoldás is, ami bár kissé szürrealisztikusnak tűnhet a többnyire szóló játékosok számára, de csak felfogás kérdése, hogy működik -e.
    adva van egy tengerparti telek, legyen az akár 8x8 as. Familyre van megnyitva, és tartozik hozzá egy viszonylag népes család, akik nap mint nap 1-1 tradepackot elhelyeznek azon a telken. Majd adva van egy merchant shipes csapat, akik időnként elszállítják frédi szigetére. Aki csinálta a packot az kap 1 gildát, aki leadta az 3at. A szereposztás cserélhető, lényeg a csapatjáték. Tehát ha én nem vagyok elég tökös, hogy hajnalban csomagokat szállítsak bénivel, akkor lepakolok a gyűjtőbe 10 packot. Az nekem 10 gilda (600 labor) plusz a napi küldik, az már 20 gilda. Másik 10 ember meg átviszi, akik száma már jelentős védelem is egyben. Ha valakit levágnak közülük, az elveszti a 3 gildáját én mindenképp megkapom (feltéve persze, ha nem egy bálna nyeli el a pácienst:)
    Szerintem van itt tartalék, csak ugye ahogy szól a nóta "egyedül nem megy...."
  • BEAST #2298
    Esténként logolok be 2-3 órára és a kis 8x8 kertben akkora túltermelést érek el az egyik trade pack alapanyagaiból, hogy hiába van meg 6-8 percenként egy trade run, egyszerűen nincs időm mindet leszállítani. :) A 100 ilyen 50 olyan küldetések csak akkor fontosak, ha kellenek a cuccok belőle. Én az aranynak jobban örülök.
  • Tusy
    - nem, nem érzem. Jelenleg patronnal pontosan a 'farmville' stílust nyomom, termelek amit lehet és teljesítem a questeket amit még tudok (adj le 100 ilyen meg 50 olyan terméket amit public farmon nem lehet termelni). Belépek, begyűjtöm amit tudok, elültetem amit tudok és naponta 1x próbálok menni egy trade runt (1 vagy 2 részletben). Nagyjából ennyire van időm, ezzel pedig semmire nem lehet jutni ott ahol 2-3 nap alatt a farmról is eltűnnek a felnőtt fák mert csak. Itt "én vagyok a játékért és nem a játék értem", ez a stílus nekem már egyáltalán nem jön be egy jó ideje
  • Gilmoor
    egyedül pvp-zni eben a játékban tök felesleges. Lehetsz bármilyen jó, két alacsonyabb szintűnek még meg sem kell erőltetnie magát, hogy lekaszáljon. Egyedül vagy war zone-ban vagy pvp területen, az azt jelenti, hogy áldozat vagy mint egy lesántult lábasállat aki csak arra vár, hogy levágja valaki.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.10.13. 11:37:42
  • twi452
    azt hozzá lehet tenni még , hogy questekből 50-ig simán fel lehet menni "hamar"
    ruha-fegyver ugye mindig jön belőlük végig és ha nem szórod el a pénzt akkor 100+ arany összejön mire befejezed a questelést 50-en csak a jutalmakból :)

azzal meg már azt kezdesz amit akarsz és úgy forgatod meg ahogy jónak látod :D
    Utoljára szerkesztette: twi452, 2014.10.13. 10:35:23
  • Gilmoor
    ha patronból F2P leszel és van lerakott kerted, akkor a levél megérkezik ugyan, hogy fizesd be az adót, csak épp nem tudod elküldeni a levelet amíg nem vagy patron. Hiába van kellő mennyiségű tax certificate-ed. Viszont van 2 heted, hogy patron legyél. APEX vásárlása nem kivitelezhetetlen bármely F2P nek. Egyáltalán nem nehéz összeszedni a szükséges pénzt hozzá.

Az aukciós házak szervercsoportonként különülnek el. Tehát a kezdetekben indított szerverek külön aukciós ház csoportban vannak, mint azok a szerverek, amelyeket később indítottak. Ez abból a szempontból lehet fontos, ha több karaktered is van, eltérő AH csoportokban, akkor az olyan, mintha több, globális piacra lenne rálátásod. Amíg az egyik szervercsoportban 90 gold egy apex, addig lehet a másik szervercsoportban csak 70 gold. Ezt érdemes észben tartani.