30713
TES
  • broman191
    A sárkányharc abszolút szájtátós volt, ahogy megjelenik...ahogy...minden.
  • Kly
  • Teppik Amon
    Zsírkarajság!
  • Voyager5
  • morzsi555
    Már csak azt kéne tudni, hogy az engine képes lesz-e kezelni sok npct egy helyen, mert a gamebryonál az nagyon illuzió romboló volt, hogy volt egy utcán kb. 6 npc azt csá, üres volt az egész világ, hiába volt nagy.
  • grebber
    DX9-es game-et is el lehet kurni hogy akadjon jó gépeken is!
  • ratgab
    Reméljük igazad lesz, mert még így is nagyon szép kis játék lesz! És ha még a 150 dungeon-t, vagy a 7 különböző régiót nézzük, valamint a mindkét kezet használó harcot (+ a kicsit vikinges tundrai helyszínt, ami nekem egy nagyon kedves helyszín számomra... vikings rulez)
    , akkor egy nagyon jó kis játékkal állunk majd szemben!

A sárkány harcok meg szerintem szuperek (sárkányok nem script szerint támadnak, hanem önálló életet élnek és bármikor megjelenhetnek... akár párban is)!
  • morzsi555
    Szép volt, de azért nem crysis szintű. Nem hiszem, hogy nagy gépigénye lesz, főleg, hogy dx9-es lesz szerencsére. Oblivionnak azért volt nagy gépigénye, mert nagyon szarul volt optimalizálva.
  • ratgab
    Lesz egy 20 perces demó is ,de azt sztem rossz minőségben fogjuk csak látni, mert zártkörű konferencián mutatják majd be, ha jól értettem a dolgokat!
  • ratgab
    Az előbb láttam egy rövid bemutatót a játékból! Ez a Skyrim hatalmas lesz! Szerintem 3 évig ezt se fogjuk fullon futtani, mint ahogy az Oblivionnal volt annak idején!

A sárkányok, mamutok, óriások baromi brutálisan néznek ki!

Kíváncsi leszek milyen gépen fog ez egyáltalán normálon elfutni... Az egyik fejlesztő kijelentette, hogy eléggé kihasználták a technika adottságait (ami szerintem = brutális gépigény!!!!!) De ehhez hozzáteszem, hogy szerintem sokan ezért vesznek majd új gépet...
  • BEAST #411
    11.11.11.

Nagyon jó játék lesz ez, megyek hibernáltatom magam :D
  • ratgab
    Mindjárt kezdődik az E3-as Skyrim Demo bemutatása: Gametrailers-en élőben mutatják majd!
  • Teppik Amon
    A morrowind és az Oblivion is hónapokba tellet nekem, pedig nem keveset nyomtam naponta. Volt hogy már az utcán is lehajtott fejjel jártam mert virágokat kerestem az alkímiához
    úgyhogy nagyon várós :D
  • Although
    Ez egy teljesen nyitott világ nincs rögzített útvonal mint a Witcherbe. Az Oblivion nekem simán egy hónapig, sietés nélkül eltartott. Minden attól függ mennyi melléküldetés van(Oblivionban közel száz fölött volt.) És persze a véletlen quest generátor is nagyon sokat fog számítani. Ettől függetlenül a Witcher 2 még lehet az év rpg-je elég tökéletes lett.
  • bardocz
    Az úgy már valóban nem túl hihető. Csak kell valamit hagyni az ötödik részbe is;D
  • koschwarz
    valszeg félreértés.
  • koschwarz

a hand to hand-hez: egy varázslónak szerintem igencsak jól jöhetett az oblivionban. persze tényleg nem kicsit furcsa, hogy egy páncélos ellent ütünk ököllel, de hát nem is a realitásról szólt az egész.

egy jól felfejlesztett h2h-val, megtoldva a varázslatokkal, kifejezetten durván földre lehetett küldeni az ellenfeleket (mivel ugye nem csak hp-t, hanem staminát is levett).
  • wedge31
    Itt a főszálnak írnak 300 órát mellékküldetések nélkül, na ez az ami szerintem kacsa.
  • Palinko
    az 1 es 20 fölött a 2 es nagyon rövid lett
  • broman191
    Az Oblivion-ban nálam volt ~250 óra, elmászkálva, nézelődve, minden feladatot megcsinálva, így nem kizárt a 300 óra a folytatásban, persze előszeretettel kozmetikáznak az ilyennemű adatokon általában. A Witcher 10 órája pedig elég donequick jellegű végigszaladgálás lehetett, mert nekem több nap volt mindkét rész. :)
  • bardocz
    Nem tudom te a witchert hogyan játszottad, de nekem simán megvolt a 100 óra, és nem csináltam meg minden mellékküldetést.
  • Palinko
    ezt a 300 órát én sem hiszem el. max úgy mint a witchernél 60 ból lett 10...
  • wedge31
    Whiterun városát barna és zöld tundravidék veszi körül.

A mammutok általában csordában járnak és szinte mindegyik példány hatalmas jószág. Ha egy mammut önfejűen megtámadsz, számolj azzal, hogy az egész csapatot magadra haragítod.

Az egyik harcias sárkány olyan erős, hogy még egy óriást is képes a karmaival felemelni.

A sárkányok néha egymással is harcolnak, vagy egyszerre ketten támadnak a játékosra - bár nem túl gyakran.

Nem minden sárkány köp tüzet, vannak más típusúak is.

Kitudódott az egyik főellenség neve, a beszédes Draugr Overlord névre hallgat.

A Ward varázslat voltaképpen egy mágikus pajzsot von a játékos köré és hatékony használatával, alternatívaként mással is kombinálható.

Három crafting-rendszer van a Skyrimben: varázslat-létrehozás, alkímia és kovácsolás.

A Skyrim kazamatái a Bethesda szerint a legjobb módja annak, hogy megírt drámai élményt nyújtsanak.

Óriások lábujjait és orrait is zsákmányolhatjuk (jó pénz fejébe). - GK

Minimum 300 órás lesz a játékidő. - ez valszeg nem igaz...
  • grebber
  • broman191
    Szerintem eddig sem volt értelme a pusztakezes harcnak. Értelmetlen és irreális is az ellenfeleket - főleg ha páncélozottak - kézzel ütögetni. Kiütik a kezedből a kardot - azért kell egy másodlagos fegyvert rendszeresíteni, amelyet gyorsan előrántasz ha az elsődlegessel bármi törénne (és ott a varázslás is). Az egyetlen hely ahol értelmélt látom a kézitusának, az az arra kitalált hely, szóval kocsmaharc pénzért - mint pl. a Witcher 2-ben. Ott sem lett volna értelme más körülmények között kézzel-lábbal harcolni, nem csoda nem is volt rá lehetőség. :) Nagy valószínűséggel nem a technikai megvalósítás miatt nem került a játékba, csak érezhetően fura látvány lett volna ha valaki elp1csáz egy sárkányt kézzel-lábbal, Van Damme módra. :D
  • Kly
    Egy biztos, a trailer megtekintését követő erekció mindig megvolt
  • Kly
    Egyrészről megértem, hogy kihagyják a játékból a pusztakezes harcot (rengeteg ütéstechnikát és kombót kellene lemodellezni és beletenni a játékba, ha a fegyveres küzdelemmel egyenértékűt szeretnének létrehozni, ami már egy verekedős játék szintjét ütné meg és ekkor még mindig szó sem esett a láb küzdelembeli használatról, ami harc közben legalább annyira fontos, mint a kézé, tehát nem mehetnek csak úgy el mellette), de ugyanakkor nekem ez nagy csalódás, hogy kihagyják teljesen (?) ebből a részből a kézitusát. A korábbi TES részekben sokszor úgy adódott, hogy a puszta öklömre kellett hagyatkoznom harc közben, mert példának okáért kiütötték a kardot a kezemből vagy csak szimplán elkopott a pengéje a túlzott használattól - megjegyzem, ez utóbbi szerintem irreálisan gyorsan következett be, remélem csiszolnak ezen a durability rendszeren. Ezt javíthatnák úgy is, hogy a fegyver (szinte) soha sem kopna el oly mértékben, hogy ne lehessen egyáltalán használni, viszont a sebzése az él kicsorbulásnak köszönhetően drasztikusan esne, így a kovácsolásnak továbbra is megmaradna az értelme.

Ettől eltekintve, a többi újítás nagyon jól hangzik.
  • broman191
    Megjósolták a jövőt! :D
  • Teppik Amon
    Igen, ez pont így fog történni!
  • Palinko
  • BEAST #391
    Erről megint ez jutott eszembe. :D
  • grebber
  • Teppik Amon
    Ószamság! És még 159 nap! :\
  • wedge31
    "Az már eddig is nyílt titok volt, hogy a sárkányokkal bárhol összhozhat a sors bennünket, megjelenésük a Skyrimben teljesen véletlenszerű lesz. de azt eddig nem tudtunk, hogy a sérült sárkányok képtelenek lesznek repülni, így a földön kell továbbharcolnunk velük. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy először a nyíllal, vagy mágiával a szárnyaikat kell kilyuggatnunk, minekután a gyík a földre rogy, ahol már közvetlenül megismerkedhet a kardunk erejével.
    Néhány sárkányüvöltésről is lehullt a lepel - bármit is jelentsenek az idegen kifejezések: Yol Toor, tüzes lehelet, Liz Slen, jégkristályok eregetése, Strun Bah Qo, villámcsapás, lelassítható idő és forgószél -, melyek lehetővé teszik, hogy gyorsan helyet változtassunk bármely irányba. A sárkányüvöltéseket folyamatosan tanuljuk meg a játék során.

Pár pontos Dual Wielding kombinációra is fény derült, mint ismeretes a játék külön megkülönbözteti, hogy mit használunk a jobb, illetve a bal kezünkben:
    Fegyver és fegyver
    Fegyver és pajzs
    Fegyver és fáklya
    Varázslat és fegyver
    Varázslat és varázslat
    Kétkezes fegyver

A Bethesda ismét kiemelte, hogy milyen nagy hangsúly lesz a Radian Story-ból fakadó véletlenszerű küldetéseken, melyeket a Fallout 3 mechanizmusa ihletett. Az ígéretek szerint sokkal élvezetesebb és változatosabb elfoglaltságok lesznek ezek, nyoma sincs már az Oblivion gyenge töltelék-eseményeinek.
    13 különböző ércet használhatunk a craftingolás során. Nem túl örömteli bejelentés az, hogy a Bethesda törölte a pusztakezes harc képességét (Hand to Hand), mondjuk lesz mód rá valamilyen formában. Három új frakcióhoz csatlakozhatunk a Dark Brotherhood bérgyilkosklán mellett, számos küldetésfolyam összekapcsolódik egymással és a fő történettel. Lássuk a szervezeteket:
    The Thieves Guild (tolvajok céhe)
    The College of Winter Hold (mágusok céhe)
    The Companions (harcosok céhe)
    Nincs tehát meglepetés.
    Minden város a Skyrim világában egyedülálló gazdasággal rendelkezik, a játékos szabotálhatja a lakosok jólétét, ha úgy tetszik. Őrök grasszálnak a települések utcáin, de már korántsem olyan legyőzhetetlen fickók, mint az előző játékokban. A ránk kitűzött vérdíj nem érvényes az egész provinciára, csak ott köröznek majd bennünket, ahol a csúnya tetteket véghezvittük.
    Több mint 60 ezer sornyi rögzített párbeszéd került a játékba (előre is sajnáljuk kishazánk zseniális honosító csapatát), ráadásul a szinkron is jóval több, mint az Oblivionban és a Fallout 3-ban.
    Az utazási lehetőségek tárháza eléggé impozáns a Skyrimben. A cikk megerősítette a lovak visszatérését, melyek irányítása is finomodott az idők során. A Morrowind gyorsutazásának lehetősége tért vissza a Skyrimben, tehát csak a lovaskocsikkal utazhatunk a főbb települések között és nem óriásbolhával persze. Az Oblivion korlátlan Fast-traveljét kivették a repertoárból szerencsére, hiszen csak olyan helyre utazhatunk a térképünk segítségével, melyet már korábban felfedeztünk. " -GK
  • Kly
    Kicserélve
  • wedge31
    Egy szavazat az elsöre de ha megengeded szerintem az a háttér amit én linkeltem jobb ennél.
  • Kly
    Csináltam két bannert - itt meg lehet tekinteni őket beágyazva-, vélemény?
  • Palinko
    remélem nem
  • ratgab
    Eddig nem követtem a híreket, de a következő kérdés merült fel bennem:

Lesznek egy társnak fogadható NPC-k, mint a FAllout 3-ban vagy a Fallout New Vegas-ban? Oblivionhoz is számtalan ilyen Mod-ot készítettek esetleg nyilatkozott arról Bethesda, hogy végre Elder Scrolls-ba is beépítik a felvehető társak lehetőségét???

Nekem speciel nagyon tetszett ez a lehetőség a Falloutban és örömmel fogadnám, ha a Skyrimben is lenne ilyen... Szóval hallott erről valaki valamit?
  • PTW
    word