30713
TES
  • broman191
    + királylány :D
  • sirdond
    egyszerűen elképzelhetetlennek tartom,hogy egy sárkánynak ne legyen odúja telis-tele arannyal és legendás páncélokkal,kardokkal,gyűrűkkel,stb...
  • koschwarz
    mi más lenne?
  • Prince23
    le a kalappal, a havas táj kiba szép lett. pedig xbox gameplay volt mi?
  • broman191
    Mi van akkor, ha szegény hajléktalan?
  • sirdond
    beszaladok a barlangjába, ha nem jön utánam enyém a loot, ha jön,akkor meg úgy is leszáll. problem solved :)
  • broman191
    Szerintem nem elképzelhetetlen...úgyis lesz valami megoldás rá, barbár karinak is, kegyetlen rossz lenne, ha a sárkány csak repkedne, követne, aztán nem tudnál vele mit kezdeni. :D
  • sirdond
    viszont valami harci üvöltést el tudnék képzelni,ami stunolja a sárkányt és leesik :D
    vagy túl nagyok az igényeim?
  • broman191
    Ha a tornyokon kívül is fognak kellően alacsonyan repülni, ahhoz hogy közelharci fegyverekkel megvágd/csapd őket, akkor nincs gond. :)
  • broman191
    Sárkányokkal ígyis-úgyis szükséges lesz harcolni, tehát a barbárral is kell távoli harcos megoldás arra hogy leszedd őket. Mármint a kődobálásnál hatásosabbra. Kivétel ha valami Hulk vagy, és nagy szikladarabokat tudsz dobálni rájuk. :D
  • sirdond
    felmászok egy olyan toronyba,mint ami a videóban is van és ugrás közben "levágom" a szárnyát, pl :)

de,ha már ezen múlik,akkor inkább megtanulok íjjal harcolni,minthogy varázsolnom kelljen.
    részemről nagyot fogok csalódni a bethesda-ban,ha nem lesz pure fighter karakter.
  • koschwarz
    állítólag először a levegőből le kell szedni őket valahogy. ha nem tudsz varázsolni vagy nyilazni, akkor nem tudod leszedni a levegőből. ha barbár harcos vagy, minek neked sárkányizé :D
  • broman191
    Ha kasztonként változna a megkapott képesség, akkor azt már híresztelték volna esélyesen, viszont eddig szó sem volt róla, így valószínűleg a szintedhez mérten kapsz amit kapsz, aztán használod-e vagy sem az rajtad múlik. Végülis arról már volt szó régebben, hogy kifejezetten kőkeményen elkülönülő kasztrendszer nem lesz. Legalábbis az előző részekhez képest. Belegondolva hegyvidéki bunkó barbárként mit is kezdesz egy feléd repkedő sárkánnyal (mivel közelharcos vagy)? Megdobálod kövekkel? Mert ugye maguktól nem szállnak le, csak amikor már megsérültek, ergo kell valami megoldás az ilyen kariknak is, és erre ott vannak a sárkányos képességek. Úgyhogy mint sárkányszülöttnek, kasztfüggetlenül, belefér hogy megidézel egy vihart aztán a villámok megcsapkodják a szerencsétlen sárkányt, a földön pedig kezdesz vele amit akarsz, amivel akarsz, a bizonyos kasztos karid képességeire támaszkodva. Hasonló képességek nélkül úgy néz ki, hogy valamilyen távolsági fegyvert nem árt rendszeresíteni, ha a sárkányokat a földre akarjuk kényszeríteni. :) Persze kíváncsi leszek mit kezdenek a sárkányok, olyan helyzetben, ha érzékelik hogy abszolút nem tudod őket megsebezni a levegőben, mivel nincs rá alkalmas megoldásod - már ha lesz ilyen helyzet - akkor vajon leszállnak-e hogy le tudd csapkodni őket? Ha nem, akkor...FAIL? :D
  • heady
    Én is amúgy, tele voltam mindenféle karddal, meg 8600 üveg health potion-el :)
  • sirdond
    reméljük,hogy nem az utóbbi, én inkább fighter karakter szoktam lenni,mint mage. és nem, a battle mage nem megoldás :)
  • heady
    Erre sztem még egyikünk sem tudja a választ :)
  • sirdond
    ez eddig is tiszta volt. csak azt mondták,hogy pl a tűzleheletet is ilyen módon lehet megszerezni. meg a viharidézést,vagy mi is a neve, csak egyszer néztem és nem jut eszembe.
    de ezek inkább mágus képességek és pl az én magekiller thief-assasin (vagy a koszos,hegyvidéki bunkó barbár) karakterem ne okádjon tüzet,meg idézzen villámokat. tehát arra lennék kíváncsi,hogy kasztnak megfelelő tulajdonságokat lehet majd kapni a sárkányokból,vagy kivétel nélkül minden kaszt azonos képességeket kap majd?
  • broman191
    A sárkánylélek elszívása karaktertől független, nem kell hozzá mágusnak lenni. Ez amolyan alapvető dragonborn képesség. :)
  • Molnibalage
    A TES III anno annyira vontatott volt a GI/II-höz képest, hogy egyszerűen meguntam. Statikus világ, emberi útjelzőtáblák és minden NPC kilométeres, olvashatatlan apróbetüs sabolnszövege. Azon felül olyan hülye neveket tettek bele, amiket képtelenség volt megjegyezni.

A TES IV-et szeptemberben vettem meg csak a Nehrim miatt. Amit olvastam a IV-ről és tapasztaltam a III-ban, az teljesen elvette a kedvem. Szintigazított lények és egyéb marhaságok. Időm sem volt játszani sokáig és most sincs nagyon.
  • heady
    Ez meg már ugye ízlések és pofonok :)
    Az tény, hogy az Oblivion-nak nem volt valami húdenagy a főszála, de sztem 1szer lazán végig lehet tolni (3-szor csináltam meg ) A Shivering Isles viszont már kifejezetten tetszett, volt benne elég fantázia, azt próbáltad?
    Ha szabad kérdeznem, akkor mi tartott vissza attól, hogy végignyomd?
    (nem kötekedés, csak kíváncsi vagyok )
  • Molnibalage
    Biztosan meg fogom venni pusztán a kíváncsiság miatt, de hogy végig is fogom -e tolni...? A TES IV-et sem toltam végig soha, a III-at sem. A Nehimet igen.
  • heady
    Te tudod, te döntésed, de sztem még mindig az egyik legkomplexebb RPG a mostani piacon, vétek lenne kihagyni.
  • PiszkosFred
    Ha teljesen dimamikus rendszert akarsz a sztorinak, pillango effektussal es folyamatos visszacsatolasokkal, akkor vissza kell terni a jo oreg pnp szerepjatekokhoz, mert a jatek-technika jelenleg ekkora szabadsagot nem tud adni a jatekosnak. Idovel talan, de egyelore orulhet a jatekos, ha a fobb pontjait a sztorinak tudja valtoztatni.
  • Molnibalage
    Hát így tőlem bizotsan nem...
    Nem baj, lesz idő talán egyszer végigtolni a BG szériát.
  • ratgab
    Igazad van! Azonban a trend és az eladási mutatók nem az általad (egyetértek én is veled) kívánt játékelemek implementálását szükségességét tükrözik... magyarul cassualosodik a piac és ez is egy tény...
  • heady
    Ma már nem csak a HC közönség a lényeg. Egy nagyon mély és komplex RPG-t nem sokan vennének. Egyszerűsíteniük kell, ha pénzt akarnak látni, ez van :(
  • heady
    Elnézést, ez akkor nekem kimaradt :)
  • Molnibalage
    Halkan kérdem meg, hogy mi a péket csináltak 15 évig a játékfejlesztők a grafika csiszolásán kívül? Vannak olyan 15 éves RPG-k, amikban a skillek használata érdelmesebb és valóban ki van használva. Röhej.
  • Molnibalage
    A véletlen generálásnak semmi köze ahhoz, amit én írok. Pl. arra gondolok, hogy éjszaka betörsz valaholva, majd rákened másra egy szomszéd flaluba és egy kis asztrál / mentálmágiával jól egymásnak uszítod a két falut. Miközben ők halomra ölik egymást, te kifosztod őket.

Aztán persze a lakosok halála miatt az ott levő szakemberek tudása elveszehet, stb.

Ilyen szintű kihatásra vágyom. Legyen súlya annak, amit csinálsz.
  • ratgab
    Bemutatóban említették, hogy 7 fő régió lesz: Tundra, Tajgai Erdő (fenyves), trópusi erdő és még ki tudja mik...
  • ratgab
    Nyílazos jelenetnél kicsit hülye az AI ez tény!

Kicsit sokat vársz el nem?? Ez egy jövőbeli technológiát igényel és jó pár év fejlesztési időt (10 minimum)! És mekkora lenne a játék mérete 50 GB?
  • heady
    "A másik , hogy mikor lesz olyan szinten dinamikus egy RPG, hogya fősztorit leszámítva egyfajta dinamikus RPG menjen a háttérben ami bizonyos szitnen a főszálat is befolyásolhatja? Pl.lerombolhatsz, gyilkolászhatsz és emiatt akár embereket is egyáms ellen hangolhatsz, stb. akiket rá lehet venni ezáltal bizonyos dolgokra."
    Radiant Story, ez felel minden mellékküldiért, véletlen generálja őket, illetve te is befolyásolhatod az általad említett dolgokkal.

"alagutat ásol"
    És akkor vagy Minecraft-szerűen 3 csapásból megvan egy alagút, vagy 4 órán át nyomogatod a gombot, az jó lenne? Lenne értelme? Hová ásnál mégis?

"A grafika elég szép nekem, de az objektum sűrűsséggel van a bajom. A Gothic 3-ban voltak valódi sűrű erdők, ahol 3 lépésre is alig láttál. Itt nem látni ilyet."
    Oblivionban ilyen volt, ez viszont tundra vidéken játszódik, ott azért ritkán van olyan sűrű erdő... Az éghajlatnak megfelelően modellezték le, teljesen korrekten.
  • Molnibalage
    Mikor jutnak már el oda, hogy egy RPG-ben olyan mélységben lesz applikálva a lopakodás, mint mondjuk egy Thief szerű játkban? Röhejes, hogy lenyilazza a célpontot, a másik meg bambán ott áll. Fansztasztikus. Ez a lopakodás orientált? Ez valami vicc?

Mikor lesz az végre, hogy nem halálos módon és trükkösen lehesenn jó sok küldetést megoldani? Elvileg eszement fizikai motorokat írnak, de nem látom, hogy ez kihasználná értelmes módon bármi is.

Pl. miért nem lehet olyat csinálni, hogy alagutat ásol, falat bontasz, ablakkeretet emelsz ki, stb? Ez persze zajjal jár, amit szintén lehet modellezni. Hol van az iterakció a környezettel? Miért annyiar statikus a környezet?

A másik , hogy mikor lesz olyan szinten dinamikus egy RPG, hogya fősztorit leszámítva egyfajta dinamikus RPG menjen a háttérben ami bizonyos szitnen a főszálat is befolyásolhatja? Pl.lerombolhatsz, gyilkolászhatsz és emiatt akár embereket is egyáms ellen hangolhatsz, stb. akiket rá lehet venni ezáltal bizonyos dolgokra.

A grafika elég szép nekem, de az objektum sűrűsséggel van a bajom. A Gothic 3-ban voltak valódi sűrű erdők, ahol 3 lépésre is alig láttál. Itt nem látni ilyet.
  • Dili Doki
    Tárgyrendszerről még nem hangzott el semmi??? összetenném a két kezem ha visszahoznák a Morrowind beli dolgokat... jobb-bal kezes kesztyűk és vállvértek pl. ....
  • Büdös Bohóc
    geci, ez a játék ahogy jön, egyre jobban várom
  • mike01010101
    Lesz dark brotherhood céh.
  • mike01010101
    Az azért tisztán látszik, hogy itt nincs szó vadiúj engine-ről, ez az előző továbbfejlesztett változata. Mondjuk nekem pont elég ez a grafika.
  • BEAST #424
    Valószínűleg nagyrészt csak reklámszöveg, hogy az lehetsz ami csak akarsz, de talán lesznek majd passzív sárkány képességek is a tűzköpés meg az üvöltés mellett. :D

Viszont számomra hatalmas plusz, hogy végre nem kell választanom a varázslás és a harc között. Remélem lesz megint Dark Brotherhood, vagy másik assassin guild mert már lelki szemeim előtt látom a karakteremet. :D
  • Fehercsoki
    Az eddigi animációk nagyon szépek,érdekes lenne egy oblivion szintű ugrás ezek mellé.
  • sirdond
    tényleg lesz merevedés megjelenéskor

amúgy, ez a sárkánylélek elszívás nem mágus karakternél,hogy fog működni?
    pl a frost dragon lelkéből egy stealth karakter más képességeket kap?
    mert én nem akarok a tolvajommal ide-oda varázsolgatni,ha lehetne :)

ja és ami még a legelején feltűnt,hogy tps módban nem ugrott, gondolom azóta sem lett szebb az a mozdulatsor animáció :)

összeségében, a videó alapján eddig nagyon tetszik