30713
TES
-
#381 -
#380 :D
gyerek npc-ket öldösni...oké, hogy rpg, meg szabadság, de ha a realitások talaján maradunk, tudjuk hogy ilyen játékot nem fognak kiadni. de legalább a realitás érdekében (mármint hogy nem mindenki felnőttként születik) legyenek gyerekek, még ha nem is lehet őket megölni.
egyébként szerintem a legjobb rpg-knek nem is az eszméletlen nagy szabadság a titka, vagy hogy hányfelé lehet karaktert fejleszteni, hanem az, hogy legyen többféle morális döntéslehetőség, és ne fekete-fehér, hanem a szürke mindenféle árnyalata. hogy meg kelljen fontolni, melyik választ adod, vagy meg se kelljen fontolni, hanem azt tedd, amit a való életben is tennél. ez a tuti.
hogy lehet-e gyerekeket öldösni, vagy alkoholt inni, vagy szexelni, az másodlagos szerintem. -
#379 -
#378 Akkor megegyszer. Amerikarol volt szo, nem Europarol. Europaban a szulok nem kapnak infarktust, ha piciny 18 eves fiacskajuk meglat egy meztelen not a jatekban/teveben. -
#377 Ehhez képest simán láttam witcher 2 reklámot a buszon -
#376 erről a vicces "az engine lehetővé teszi" dologról eszembe is jutott egy vicc:
Férj egy pár órai horgászat után úgy dönt, hogy kiköt a csónakjával, és pihen egy kicsit. A feleség ekkor úgy dönt, hogy elviszi a csónakot egy kicsit, és majd olvasgat a tó közepén. Be is indítja a motort, behajózik, és lehorgonyoz. Nem sokkal később megjelenik a horgászellenőr. - Hölgyem! A tónak ezen a részen tilos a horgászat! - De kérem, én nem horgászok, hanem olvasok! - Igen, de minden eszköze megvan a horgászathoz, és bármikor elkezdheti! - De mondom, hogy olvasok! - Ha nem megy máshova, föl kell hogy írjam! - Olvasásért? - Nem, hanem mert tiltott területen horgászik! Most lehet, hogy olvas, de minden eszköze megvan a horgászathoz, és bármikor elkezdheti! - Jó, de én meg akkor följelentem szexuális zaklatásért! - De hisz magához sem értem! Nem is csináltam semmit! - De minden eszköze megvan, és bármikor elkezdheti! - További szép napot Hölgyem! - és ezzel továbbállt. -
#375 Csak kis erdekesseg. Mar azert feljelentik jogvedo es egyeb "vicces" szervezetek a fejlesztoket es kiadokat, ha a jatekhoz olyan modok keszulnek, amelyek mondjuk lehetove teszik, hogy meztelen legyen a karakter. Oblivionnal kapcsolatban a Bethesda nagyon kuzdott jogi uton, mert bepereltek oket, leven a jatekhoz keszult "nude mod", pedig a jatek alapjaiban 15-os besorolasu (minimalis eroszakot tartalmaz). Meztelenseg miatt ez a kategoria felugrik 18-ra. Az alapjatekban nem volt meztelenseg, de jogi ertelemben a jatek szerkesztoje es a jatek motorja lehetove tette az ilyen celu modok letrehozasat. Mindez persze Amerikaban.
Na most ezek utan, vagy ennek fenyeben gondolj bele, ha egy XY modder altal letrehozott nem hivatalos moddal a jatekba belerakott meztelen noi test ekkora balhet kavar, mekkora balhe lenne egy megolheto, megoroszakolhato, stb gyerekbol? Nincs az a kiado, aki ezt be merne vallalni.
Es a besorolasra, hogy 12-es 15-os vagy 18-as lehet, hogy legyintunk egy nagyot, de PR szempontbol nagyon nem mindegy. Ez a besorolas alapjaiban meghatarozza, mikor, hol es mennyire hirdetheted a jatekodat, hol arulhatod, milyen feltetelek mellett, stb.
Nem hiaba van, hogy a jatekos-baratabb kiadok csinalnak egy europai verziot is, amely nincs cenzurazva. Szerencsere - leszamitva a nemeteket - Europaban meg nincs akkora elmebaj, mint amcsiban. -
#374 Tökéletesen egyetértek ezzel az állásponttal. Azzal, hogy korlátoznák a lehetőségeimet, elveszne a szabadságérzet. Különben is, a lehető legnagyobb elkövethető bűn egy embertársunk megölése, az már csak "hab a tortán", ha a sértett alany egy gyermek. Szerintem úgy lehetne orvosolni ezt a problémát, hogy nem tennék bele (nem generálhatna a játék) kifejezetten olyan küldetést, ami egy gyerek megölésén alapszik.
A folyamatosan változó és alkalmazkodó környezet ötleted is teszik, hasonló dolgokat agyaltam ki én is, hogy mivel lehetne feldobni egy RPGt.
#373: Ez a küldetés az Oblivionban volt, méghozzá a Fighters Guildes történet vége felé -
#373 asszem ott volt az a falus goblinos sztori -
#372 bezzeg a morrowindes időkben :)... -
#371 hát ők tudják, dx 11 alatt van nem egy olyan effekt meg csomag, amit szinte pikk-pakk bele lehetne zúzni a játékba és mindjárt úgy néz ki, mintha 2011 lenne és nem 2006... -
Although #370 Azért mert Amerikában mindennel mindenkit fel lehet jelenteni szóval nagyon kell vigyázni az ilyen dolgokkal ott :) -
bgabor #369 Jó döntés, az kéne még hogy ez a játék is a nagyon szűk high-end réteg játéka legyen. Sose értettem, hogyha egyszer szép a grafika, akkor ki a fenét érdekel hogy hányas directX hajtja?
Nagyon várjuk! -
#368 jajj azt miért ne lehetne halálra gyilkolni az összeset, ez akkora faszság -
#367 plusz megoldás, ami az egyik legkézenfekvőbb, hogy az emberünk ha látja hogy épp mészárolom le a faluját, akkor elmenekül valahova máshova :)
Millió +1 lehetőség lenne, csak ezt játékba önteni... az a kemény :D -
#366 arra emlékszel mikor itatott valami bájitalt veled az ürge és egy falunyi goblint ki kellett nyírni, csak később derült ki hogy emberek voltak? az már közel jár :D -
#365 Ja és másik megoldás, ha sima emberkéről van szó, de kvesztet ad, akkor fel is lehet őt támasztani, ha van a közelben pap (vagy jön egy valahonnan) :P -
#364 Hát, oldják meg hogy ne tudjam :) Létezik palotaőrség, milíciák, mágusok, sötöbö :)
Aki létfontosságú, azt védjék úgy, hogy eszembe se jusson akár csak megpróbálni is kinyikkantani :) Ha viszont leöltem, akkor kérem azokat az itemeket, amiket adna, vagy csak egy kulcsot a ládikájához, amiben a cuccok vannak. Igaz hogy nem kapok a kvesztjeiért XP-t, viszont elkezdenek félni tőlem az emberkék, vagy jönnek azok, akik bosszút akarnak állni rajtam... van itt lehetőség, csak sajnos ez olyan komplex dolog lenne, amit nem lehet egyhamar összepakolni :( -
#363 és ha legyilkolnád a quest NPC ket? :D -
#362 Szerintem ez egy RPG halála, hogy így korlátozzák :(
Azért szerepjáték, hogy a játékos bele tudja magát élni a világba, ha akarom, igenis had mészároljak le egy falut az utolsó lélekig. Inkább itt, mint az utcán, nemde?
Mit meg nem adnék egy olyan játékért, amiben az összes NPC-t le lehet gyilkolni, és emiatt folyamatosan változik a világ véleménye rólad... Elkezdenek félni tőled, tisztelni, vadászatokat szervezni a fejedért, szerezhetnél magadnak hasonszőrű "jófej" kollégákat, akik bevédenek, saját barlangot/erődöt/rejtekhelyet építeni magatoknak, míg ha jó arc vagy, és megvéded az emberkéket, akkor a barátaid lesznek, és az genyók akarnak eltenni láb alól, és hasonló nyalánkságok... De gondolom ilyen még jó ideig nem lesz :(
A Skyrim nagyon várós a játék, remélem nem szúrják el mindenféle korlátozásokkal... -
#361 nem, teljesen új motort készítenek a skyrimhez. vége a gamebryo-nak. -
#360 így igaz, most hogy mondod lehet fel is rakom valamelyik nap :D megveszem tuti már olcsó -
Although #359 Nos nézd meg a gameplayer trailert :) És 4 magos gép kell majd hozzá szóval nem valószínű. Bár szerintem HDR-ben az Oblivion is nagyon sok játékot a háta mögé utasít ma is, pedig elég régi már. :) -
#358 na akkor hol a sumákság?:) csak az oblivion/fallout motorját fogja használni végül? -
#357 +1, de tökmindegy, ha hangulatra hozza az oblivion/morrowid szintjét akkor a grafika milyensége annyit nem nyom a latba. (szar, szar, de legalább szép legyen effektus) -
#356 én is ezért:) -
#355 Én azért örülök, hogy dx9-es lesz, mert nincs dx11-es kártyám :D -
#354 11ben van sok olyan effekt, ami azért bőven dob a dolgokon, de ha kihagyják, hát kihagyják... -
#353 én személy szerint örülök a dx9-nek. szvsz még mindig sok mindent ki lehet hozni a dx9-ből, és pont ezért vagyok mérges a bf3-ra, hogy dx9-en nem is fog elindulni. még ha egyesével megnézve a dx10-es effekteket szépnek tűnnek, de összhatásában nem sokat tesznek hozzá. a dx11-gyel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
és inkább a tartalomra gyúrjanak, mint a látványra. ami nem mellesleg teljesen jó. -
heady #352
(bár konzolom van, de az a jobb, ha minél többen megveszik, és akkor majd kapunk szaftos kis tartalmakat még remélhetőleg) -
#351 -
#350 Jaja Radiant AI Oblivionban is elszabadult, hegyekben álltak a hullák.
Többek között ezért lett az Oblivion sokkal kevesebb annál, mint amit ígértek. Viszont gyerekek ide vagy oda, amit a community csinál, ahhoz rohadtul nincs köze a fejlesztőbrigádnak vagy a kiadónak, legyen szó bármiről, illetve bármelyik játékról. Pl. Hot Coffee faszság anno San Andreas-ban. -
Hotomi #349 Akkor elnézést a figyelmetlenségemért, de legalább belinkelhetem némi infót -
#348 Oblivion es Morrowind kapcsan irtam, hogy mi volt az indok a gyerekek hianyara. Skyrim mas teszta, eltelt 10 es 5 ev, megvaltozott a hozzaallasuk. -
Hotomi #347 Khm lesznek gyerekek Skyrimben, itt az infó a hivatalos fórumon -
#346 *vegleg elvetettek *gyerekek -
#345 Nem csak a jatekosok miatt feltek. Hanem a Radiant AI is csinalt anno erdekes dolgokat, igy npck tamadtak meg a gyerekeket, ami a vegeredmenyt tekintve ugyanazt jelentette, mintha te kaszaboltad volna le oket - halott gyerek, ami a jatek szempontjabol buko.
Valamint, ha teljesen ki is tudtak volna kuszobolni, hogy se az AI se a PC ne tudja bantani oket, akkor jottek a modderek mint veszelyforras. Emiatt veglet elvetettek az otletet, hogy fizikailag legyenek gyereket a vilagban. -
#344 Fallout 3-ban is így volt. -
Flora2 #343 "Korábban felreppentek pletykák a Facebook-integrációt illetően, nos Pete Hines rácáfolt erre. A Skyrim vérbeli szerepjáték lesz, a mai divatos, könnyed közösségi szolgáltatások kimaradnak a szórásból."
Jól van, ez az, gyerekek, kemény srácok ezek, zene outcast-fajtám füleinek, imádom a Bethesdát. -
mindero #342 vagy lecsuknak örökre