30713
TES
  • BEAST #381
  • koschwarz
    :D
    gyerek npc-ket öldösni...oké, hogy rpg, meg szabadság, de ha a realitások talaján maradunk, tudjuk hogy ilyen játékot nem fognak kiadni. de legalább a realitás érdekében (mármint hogy nem mindenki felnőttként születik) legyenek gyerekek, még ha nem is lehet őket megölni.

egyébként szerintem a legjobb rpg-knek nem is az eszméletlen nagy szabadság a titka, vagy hogy hányfelé lehet karaktert fejleszteni, hanem az, hogy legyen többféle morális döntéslehetőség, és ne fekete-fehér, hanem a szürke mindenféle árnyalata. hogy meg kelljen fontolni, melyik választ adod, vagy meg se kelljen fontolni, hanem azt tedd, amit a való életben is tennél. ez a tuti.
    hogy lehet-e gyerekeket öldösni, vagy alkoholt inni, vagy szexelni, az másodlagos szerintem.
  • Büdös Bohóc
  • PiszkosFred
    Akkor megegyszer. Amerikarol volt szo, nem Europarol. Europaban a szulok nem kapnak infarktust, ha piciny 18 eves fiacskajuk meglat egy meztelen not a jatekban/teveben.
  • benőmenő
    Ehhez képest simán láttam witcher 2 reklámot a buszon
  • Palinko
    erről a vicces "az engine lehetővé teszi" dologról eszembe is jutott egy vicc:

Férj egy pár órai horgászat után úgy dönt, hogy kiköt a csónakjával, és pihen egy kicsit. A feleség ekkor úgy dönt, hogy elviszi a csónakot egy kicsit, és majd olvasgat a tó közepén. Be is indítja a motort, behajózik, és lehorgonyoz. Nem sokkal később megjelenik a horgászellenőr. - Hölgyem! A tónak ezen a részen tilos a horgászat! - De kérem, én nem horgászok, hanem olvasok! - Igen, de minden eszköze megvan a horgászathoz, és bármikor elkezdheti! - De mondom, hogy olvasok! - Ha nem megy máshova, föl kell hogy írjam! - Olvasásért? - Nem, hanem mert tiltott területen horgászik! Most lehet, hogy olvas, de minden eszköze megvan a horgászathoz, és bármikor elkezdheti! - Jó, de én meg akkor följelentem szexuális zaklatásért! - De hisz magához sem értem! Nem is csináltam semmit! - De minden eszköze megvan, és bármikor elkezdheti! - További szép napot Hölgyem! - és ezzel továbbállt.
  • PiszkosFred
    Csak kis erdekesseg. Mar azert feljelentik jogvedo es egyeb "vicces" szervezetek a fejlesztoket es kiadokat, ha a jatekhoz olyan modok keszulnek, amelyek mondjuk lehetove teszik, hogy meztelen legyen a karakter. Oblivionnal kapcsolatban a Bethesda nagyon kuzdott jogi uton, mert bepereltek oket, leven a jatekhoz keszult "nude mod", pedig a jatek alapjaiban 15-os besorolasu (minimalis eroszakot tartalmaz). Meztelenseg miatt ez a kategoria felugrik 18-ra. Az alapjatekban nem volt meztelenseg, de jogi ertelemben a jatek szerkesztoje es a jatek motorja lehetove tette az ilyen celu modok letrehozasat. Mindez persze Amerikaban.

Na most ezek utan, vagy ennek fenyeben gondolj bele, ha egy XY modder altal letrehozott nem hivatalos moddal a jatekba belerakott meztelen noi test ekkora balhet kavar, mekkora balhe lenne egy megolheto, megoroszakolhato, stb gyerekbol? Nincs az a kiado, aki ezt be merne vallalni.

Es a besorolasra, hogy 12-es 15-os vagy 18-as lehet, hogy legyintunk egy nagyot, de PR szempontbol nagyon nem mindegy. Ez a besorolas alapjaiban meghatarozza, mikor, hol es mennyire hirdetheted a jatekodat, hol arulhatod, milyen feltetelek mellett, stb.

Nem hiaba van, hogy a jatekos-baratabb kiadok csinalnak egy europai verziot is, amely nincs cenzurazva. Szerencsere - leszamitva a nemeteket - Europaban meg nincs akkora elmebaj, mint amcsiban.
  • Kly
    Tökéletesen egyetértek ezzel az állásponttal. Azzal, hogy korlátoznák a lehetőségeimet, elveszne a szabadságérzet. Különben is, a lehető legnagyobb elkövethető bűn egy embertársunk megölése, az már csak "hab a tortán", ha a sértett alany egy gyermek. Szerintem úgy lehetne orvosolni ezt a problémát, hogy nem tennék bele (nem generálhatna a játék) kifejezetten olyan küldetést, ami egy gyerek megölésén alapszik.
    A folyamatosan változó és alkalmazkodó környezet ötleted is teszik, hasonló dolgokat agyaltam ki én is, hogy mivel lehetne feldobni egy RPGt.

#373: Ez a küldetés az Oblivionban volt, méghozzá a Fighters Guildes történet vége felé
  • Palinko
    asszem ott volt az a falus goblinos sztori
  • tigeroo
    bezzeg a morrowindes időkben :)...
  • Büdös Bohóc
    hát ők tudják, dx 11 alatt van nem egy olyan effekt meg csomag, amit szinte pikk-pakk bele lehetne zúzni a játékba és mindjárt úgy néz ki, mintha 2011 lenne és nem 2006...
  • Although
    Azért mert Amerikában mindennel mindenkit fel lehet jelenteni szóval nagyon kell vigyázni az ilyen dolgokkal ott :)
  • bgabor
    Jó döntés, az kéne még hogy ez a játék is a nagyon szűk high-end réteg játéka legyen. Sose értettem, hogyha egyszer szép a grafika, akkor ki a fenét érdekel hogy hányas directX hajtja?

Nagyon várjuk!
  • Büdös Bohóc
    jajj azt miért ne lehetne halálra gyilkolni az összeset, ez akkora faszság
  • mousee
    plusz megoldás, ami az egyik legkézenfekvőbb, hogy az emberünk ha látja hogy épp mészárolom le a faluját, akkor elmenekül valahova máshova :)

Millió +1 lehetőség lenne, csak ezt játékba önteni... az a kemény :D
  • Palinko
    arra emlékszel mikor itatott valami bájitalt veled az ürge és egy falunyi goblint ki kellett nyírni, csak később derült ki hogy emberek voltak? az már közel jár :D
  • mousee
    Ja és másik megoldás, ha sima emberkéről van szó, de kvesztet ad, akkor fel is lehet őt támasztani, ha van a közelben pap (vagy jön egy valahonnan) :P
  • mousee
    Hát, oldják meg hogy ne tudjam :) Létezik palotaőrség, milíciák, mágusok, sötöbö :)

Aki létfontosságú, azt védjék úgy, hogy eszembe se jusson akár csak megpróbálni is kinyikkantani :) Ha viszont leöltem, akkor kérem azokat az itemeket, amiket adna, vagy csak egy kulcsot a ládikájához, amiben a cuccok vannak. Igaz hogy nem kapok a kvesztjeiért XP-t, viszont elkezdenek félni tőlem az emberkék, vagy jönnek azok, akik bosszút akarnak állni rajtam... van itt lehetőség, csak sajnos ez olyan komplex dolog lenne, amit nem lehet egyhamar összepakolni :(
  • Palinko
    és ha legyilkolnád a quest NPC ket? :D
  • mousee
    Szerintem ez egy RPG halála, hogy így korlátozzák :(

Azért szerepjáték, hogy a játékos bele tudja magát élni a világba, ha akarom, igenis had mészároljak le egy falut az utolsó lélekig. Inkább itt, mint az utcán, nemde?
    Mit meg nem adnék egy olyan játékért, amiben az összes NPC-t le lehet gyilkolni, és emiatt folyamatosan változik a világ véleménye rólad... Elkezdenek félni tőled, tisztelni, vadászatokat szervezni a fejedért, szerezhetnél magadnak hasonszőrű "jófej" kollégákat, akik bevédenek, saját barlangot/erődöt/rejtekhelyet építeni magatoknak, míg ha jó arc vagy, és megvéded az emberkéket, akkor a barátaid lesznek, és az genyók akarnak eltenni láb alól, és hasonló nyalánkságok... De gondolom ilyen még jó ideig nem lesz :(

A Skyrim nagyon várós a játék, remélem nem szúrják el mindenféle korlátozásokkal...
  • koschwarz
    nem, teljesen új motort készítenek a skyrimhez. vége a gamebryo-nak.
  • Büdös Bohóc
    így igaz, most hogy mondod lehet fel is rakom valamelyik nap :D megveszem tuti már olcsó
  • Although
    Nos nézd meg a gameplayer trailert :) És 4 magos gép kell majd hozzá szóval nem valószínű. Bár szerintem HDR-ben az Oblivion is nagyon sok játékot a háta mögé utasít ma is, pedig elég régi már. :)
  • tigeroo
    na akkor hol a sumákság?:) csak az oblivion/fallout motorját fogja használni végül?
  • Teppik Amon
    +1, de tökmindegy, ha hangulatra hozza az oblivion/morrowid szintjét akkor a grafika milyensége annyit nem nyom a latba. (szar, szar, de legalább szép legyen effektus)
  • Murder3
    én is ezért:)
  • sherlock1
    Én azért örülök, hogy dx9-es lesz, mert nincs dx11-es kártyám :D
  • Büdös Bohóc
    11ben van sok olyan effekt, ami azért bőven dob a dolgokon, de ha kihagyják, hát kihagyják...
  • koschwarz
    én személy szerint örülök a dx9-nek. szvsz még mindig sok mindent ki lehet hozni a dx9-ből, és pont ezért vagyok mérges a bf3-ra, hogy dx9-en nem is fog elindulni. még ha egyesével megnézve a dx10-es effekteket szépnek tűnnek, de összhatásában nem sokat tesznek hozzá. a dx11-gyel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
    és inkább a tartalomra gyúrjanak, mint a látványra. ami nem mellesleg teljesen jó.
  • heady

(bár konzolom van, de az a jobb, ha minél többen megveszik, és akkor majd kapunk szaftos kis tartalmakat még remélhetőleg)
  • sherlock1
  • Pretorian
    Jaja Radiant AI Oblivionban is elszabadult, hegyekben álltak a hullák.
    Többek között ezért lett az Oblivion sokkal kevesebb annál, mint amit ígértek. Viszont gyerekek ide vagy oda, amit a community csinál, ahhoz rohadtul nincs köze a fejlesztőbrigádnak vagy a kiadónak, legyen szó bármiről, illetve bármelyik játékról. Pl. Hot Coffee faszság anno San Andreas-ban.
  • Hotomi
    Akkor elnézést a figyelmetlenségemért, de legalább belinkelhetem némi infót
  • PiszkosFred
    Oblivion es Morrowind kapcsan irtam, hogy mi volt az indok a gyerekek hianyara. Skyrim mas teszta, eltelt 10 es 5 ev, megvaltozott a hozzaallasuk.
  • Hotomi
    Khm lesznek gyerekek Skyrimben, itt az infó a hivatalos fórumon
  • PiszkosFred
    *vegleg elvetettek *gyerekek
  • PiszkosFred
    Nem csak a jatekosok miatt feltek. Hanem a Radiant AI is csinalt anno erdekes dolgokat, igy npck tamadtak meg a gyerekeket, ami a vegeredmenyt tekintve ugyanazt jelentette, mintha te kaszaboltad volna le oket - halott gyerek, ami a jatek szempontjabol buko.

Valamint, ha teljesen ki is tudtak volna kuszobolni, hogy se az AI se a PC ne tudja bantani oket, akkor jottek a modderek mint veszelyforras. Emiatt veglet elvetettek az otletet, hogy fizikailag legyenek gyereket a vilagban.
  • Pretorian
    Fallout 3-ban is így volt.
  • Flora2
    "Korábban felreppentek pletykák a Facebook-integrációt illetően, nos Pete Hines rácáfolt erre. A Skyrim vérbeli szerepjáték lesz, a mai divatos, könnyed közösségi szolgáltatások kimaradnak a szórásból."

Jól van, ez az, gyerekek, kemény srácok ezek, zene outcast-fajtám füleinek, imádom a Bethesdát.
  • mindero
    vagy lecsuknak örökre