30713
TES
-
Richardix #4155 Egyébként ezek a sárkányok szerintem direkt engem keresnek :)
Az imént kijöttem egy barlangból, és ahogy kiértem, tőlem 5 méterre lebegett egy sárkány, és velem szemezett. Majd mondott valamit ("dhal", vagy valami hasonló) és megtámadott :P
Végeredményt nem írnám le, maradjunk annyiban hogy elég nagy "égés" volt neki :) -
Quler #4154 milyen kóddal lehet növelni az inventory méretét,vagyis,hogy mennyi súlyt cipelhetek magammal? -
ratgab #4153 Még egy valami látszik a játékból: Bethesda minden egyes fejlesztője Imádja az Elder Scroll's sorozatot és a SKyrim világát. Olyan szintű szeretet és gondosság, alaposság sugárzik a játékból, amilyet én még 1 játéknál se éreztem (pedig aktív pc játékos vagyok immáron 14 éve). -
#4152 Köszi mindkettőtöknek! -
Richardix #4151 Nem látom akadályát, hogy folytathasd, csak be kell majd tenni a mentést az eredeti játékodhoz, és kész. -
MaRee #4150 Lesz. Külön mappában vannak a mentések, a dokumentumokban valahol. -
ratgab #4149 Emberek!Ebből a játékból szinte süt a Viking Feeling (A nevek, a komoly, északi arc berendezés, az építészet, a táj (lazacok ugrálnak a folyóban), a hangzás,hangok, az ellenfelek kidolgozása, a fegyverek kidolgozás (ősi nord harci fejsze , az időjárás alakulása (kezdőhelyen többnyire napsütés honol, imént elindultam Whiterun felé és a völgyben köd fogadott)! Már most imádom! Ez még nagyobbat fog szólni eladás terén, mint az Oblivion annó.
Szerintem Bethesdának ez lesz a legjobban fogyó játéka, egyszerűen zseniális. Minden egyes részlete tökéletes (még az is, mikor Riverwoodban az egyetlen Sötét Elfnek favágás közben hozzáragadt vagy 3 rönk a kezéhez... ) -
#4148 Köszi a gyors választ!
Remélem még a topik határain belül maradok a köv kérdéssel: ha virágbolti verzió pörög addig, amíg meg nem tudom vásárolni, lesz lehetőségem a régi karakterrel folytatni a játékot, v újra kellene kezdeni mindenképp? -
#4147 Nekem is megvolt az első enchant, ami egy kőkemény 1%-al gyorsabb magick regenerálódást ad -
#4146 GetDataBack-el vissza tudod hozni... -
#4145 Steamen itt nem fogod megveni, mivel ketel-európában nem lehetséges a 18 év feletti tartalom miatt állítólag. Két lehetőséged van: 1. dobozosat veszel (steames a játék egyébként, szóval a kóddal le tudod majd tölteni steamről, nem lesz gondod) és 2. VPN-es hálózaton veszed meg steamen.
Egyes pont egyszerűbb lesz szerintem, bár ha jól tudom már nem lehet kapni sehol, mert elfogyott. November végére ígértek új szállítmányt. -
bega82 #4144 Igen azt tudom, hogy előbb ki kell választani. Viszont lehet akkor az volt a probléma, hogy több is meg volt jelölve. -
#4143 sziasztok!
épp az imént próbáltam megvásároni a játékot, de magyar steam-en nem elérhető.
kis utánaolvasgatás után annyit sikerült kideríteni, hogy valami orosz kiadó kavart be, mert nála vannak a terjesztési jogok (ha jól értettem).
a kérdésem az, hogy lesz-e közeljövőben esélyem arra, hogy megvegyem? (nincs optikai meghajtóm, és nem is óhajtok szarozni lemezekkel) viszont steamhez ragaszkodnék. -
MaRee #4142 Soultrap egy varázslat, vagy fegyvereknek lehet ilyen soultrap hatása. Nézz szét a Whiterun-i mágusiskolában. -
#4141 Én whiterunban vettem a varázslótól. -
MaRee #4140 Egy entert vagy e betűt is kell nyomni a quest nevére, hogy az legyen aktív, utána kell az M betű. Meg ne legyen egyszerre csak egy quest kiválasztva, mert amúgy bekavarhat. -
bega82 #4139 Jaaaa... na olyanom asszem még nincs. Köszi. -
#4138 Soultrappal. -
bega82 #4137 Engem a térkép megoldás zavar egy picit. Ez a "journal-ban kiválasztok a egy quest-et, majd m-et nyomva megnézem a térképen, hogy hol van" nekem nem mindig működik. Jópár quest-nél egyszerűen nem rakja oda a kis "jelzőkristályt" -
#4136 Pontosan, szerintem is tökéletes az UI. Nagyon logikus az elrendezése mindennek és gyorsan lehet váltogatni. Egyetlen dolgo van csak ami zavar engem: nem lehet Enterrel Yes-t nyomni a felbukkanó rákérdező Yes/No ablaknál. -
bega82 #4135 Sikerült enchantolnom végre. Viszont ha kiürült a soul gem, azt feltölteni hogy tudom? -
#4134 Bocs, hogy csak most válaszolok, de én is kísérleteztem, igaz mással (kémikus vagyok).
Nem az én érdemem, Ronman 2 szúrt be egy linket a Morrohun Team oldaláról.
Viszont elszaroztam vele addig, amíg a számomra megfelelőt beillesztettem, ami nem kellett, azt kihagytam.
Ez a link
Amit javaslok a középvas tulajoknak:
1. Egér finomgörgetést leírtak alapján.
2. Függ. szinkronizálás, aki nem ragaszkodik hozzá.
3. Ez a legfontosabb, "Ryz azt javasolja..." na, ebből mindent. Ami fölötte van, az igen egyértelmű, bekapcsolod, van, ha nem, nincs. (egyiket sem állítottam, nincs jelentősége, alapon jó)
Opcionális:
Látószög megváltoztatása.
Egér kezeléssel csak az a gond, hogy a Skyrimprefs.ini-be kell betenni, nem a Skyrim.ini-be.
Nos, ettől kezdve ugrott egy 30-ast.
Viszont 7 óra játék után, elkezdett a nagyobb tereknél iszonyatosan akadozni. Ez nem olyan, hogy nem bírja a gép, inkább, mintha laggolna.
Jelenleg is ezzel küzdök, és már elég sok mindent kipróbáltam, de fogynak az ötletek.
Nem gondolom, hogy a fenti beállítások miatt lenne, mert ügye mentettem az eredeti fájlokat, így visszaraktam őket, de ugyanúgy "laggol".
Felraktam a friss, ropogós drivert, ugyanaz. Felbontásokon, látótávolságokon, szűréseken változtattam, ugyanaz. Új játékot kezdtem, ugyanaz. Még arra is vetemedtem, hogy a d3d9.dll-t is bevetettem, de semmi eredménye. Már csak az újra telepítés maradt, de nem szívesen ülnék 3 órát ismét, bámulva a folyamatjelzőt.
Ha valaki akadt össze hasonlóval, és tudja, mifene van vele, az nem lenne rossz. -
#4133 Hozzáteszem, hogy az UI sokkal jobb, mint az Oblivionban volt, olyan gyorsan valtogat az ember kis ido utan a spellek, inventory es egyeb dolgok kozott, hogy szinte hihetetlen - foleg annak fuggvenyeben, mennyire tartottam tole amikor eloszor meglattam. Annyit modositottam rajta, hogy kiraktam F1-F4-re, kb ugy ahogy a New Vegasban a pipboy, mert azt mar annyira megszoktam, F1-statok, F2-inventory, stb :) -
#4132 Én felraktam Master nehézségen játszom, így azért már tud izzasztó lenni és tényleg kell taktikázni, még a potionokkel is. Sőt, annak ellenére hogy panaszkodtam nem rég, hogy milyen sok a potion, semmi szükség alkémiára, most már kevés is :D:D:D -
#4131 Szerintem Oblivionban még ennél is szarabb az egész harc (jó párszáz órát játszottam azzal is). És "semmi" köze az attribútomokhoz Obliban sem a harc monotonitásának. Itt meg a perkek és a skill leveltől, staminától függ a harc milyensége és fényévekkel jobb még Morrowindesnél is. -
#4130 Azért ha olvasgattad az értékeléseit azoknak akik nullákat és hasonló pontokat adtak, akkor Te is látod hogy a lepontozó emberkék agyatlanok. Gondolok itt arra, hogy mindenki olyanért ad 5 alatti pontot, hogy nem tetszik neki az UI (mi köze a játékhoz hangulatilag és tartalmilag?), nem lehet egérrel irányítani és szar konzolos az UI (tutira warezosok, akik nem patcheltek/nem megy rendesen a patch), még mindig van béna arcmozgás/animáció (ennek megint sok köze nincs az egészhez), ugyanaz a motor/nem DX10-11-es (és megint mi köze ennek az összhatáshoz) stb.
Legtöbben lenullázták csak azért, mert nem tudták 5 perc után szokni az UI-t.
Metacriticen ez a baj, ott el is kell olvasni miért pontozzák az emberek, nem a végeredmény számít. Én pl. a bugok miatt sem pontozok alá egy játékot sem, mert megint csak nincs köze a játékhangulathoz és nem szándékosan tették bele a fejlesztők. (Főleg hogy azokat ugye javítani is szokták.)
Metacriticen rengeteg olyan is van, aki csak hobbiból vagy mert nem tetszik neki a játék stílusa, lenulláza. Nem csak ennél, sőt... Skyrim még megúszta az elborult agyúak tömeges rohamát. (Nem úgy az MW3 például :) )
Elég ha reggelsz és már húzkodhatod le a játékokat mindenféle társasági/az oldalon tanúsított előélet nélkül. -
Tomy Lee #4129 Az de komoly:-)
Én most kezdem Skyrim-t(összes előző TES részekkel sok időt töltöttem el),kiváncsi vagyok új rész milyenre sikeredett -
#4128 Nincs ott a "mindent felvesz=R" és a zár nyitásához használt A és D. -
#4127 Controlsnál ha jól emlékszem. -
#4126 Át lehet írni valahogy a fix billentyűket? Nagyon nem esnek kézre. -
#4125 Azén én is felnevettem :D -
#4124 Gyerekek, ez hatalmas játék!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Békésen sétálgatok mint minden normális harcos egy batár nagy 2 kezes karddal a hátán, amikor látom hogy egy lö sárkány épp vadul perzseli fel a mezőt. Pontosabban a mezőn lévő óriást, aki semmit sem tud kezdeni a helyzettel. Mondom kivárom a sztori végét, de ez a mocsok óriás hát nem behúzódott egy kőhíd alá fedezékbe? Előkaptam az íjamat, és finom célzást tettem arra, hogy én most véget vetnék az ő életének, melynek örömére kibújt a híd alól, és elindult felém. Ekkor sárkánykoma leszállt közénk, közölte az óriással hogy "WÁÁÁÁÁÁÁÁRÁÁRJHRGHKRR", így lett egy pirított haldokló óriásunk. Utána felkapta, repült vele egy kört, levágta elém, majd leszállt de úgy hogy még én is megtorpantam. Rám néz, felnéz az égre, köpköd egy frankó tűzijátékot, majd mint neó a mátrix 2 elején, szélsebesen elillan. Hozzám se nyúlt, de megköszönte hogy segítettem kiszedni az óriást a híd alól... eszméletlen. -
#4123 szerintem jó lett nagyon, a tolvaj céhben, viszont kicsit csalódtam az oblivionhoz képest. -
#4122 köszi a választ -
MaRee #4121 Tolvajcéhnél Riftenben.
Amúgy aki szerint Farkas neve nem a magyar szóra utal, az nem csinálta még meg a Companion küldiket :D -
mnorbi #4120 hol van trainer ami lockpicket tanit ? -
#4119 Belekezdtam a Dark Brotherhoodos küldetésekbe remélem legalább olyan érdekesek és jövedelmezöek lesznek mint az oblivionban voltak -
SaGa Jr #4118 Nem mindegyik műhelynél van rá lehetőséged hogy olvassz (amihez ahogy említve is volt, kell még szén is ami charcoal néven fut). Az olvasztó egy búbos kemencéhez hasonló alkalmatosság. Whiterun-ban például biztosan van erre lehetőséged. -
Richardix #4117 Nézd meg alaposan a falakon lévő képeket, hogy mit ábrázolnak.
Ha így se megy akkor:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!madár, sárkány, medve, belülről kifelé. -
SaGa Jr #4116 A mellékelt könyvecskét elolvastad? Mert a megoldást leírja benne (már hogy hol találod a jelek megfelelő sorrendjét).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Menj be az inventory-ba, keresd meg a claw-t, jelöld ki, nyomj egy c billentyűt és forgasd el hogy lásd a tenyér részt.
Egyébként meg a legtöbb ilyen jellegű "fejtörő" megoldása adva van. Vagy az adott barlangban/helyszínen már láthattad a megoldást vagy a megoldáshoz szükséges infó le van írva valami jegyzetben amit felszedhetsz.