30713
TES
  • Richardix
    nem sokkal lejjebb vitatták meg a témát (csak mágussal), az, hogy miylen fajjal indítasz egy adott kasztot csak az elején könnyíti, vagy nehezíti meg a dolgodat, hosszútávon észre se veszed.
  • Crokin
    Tökmindegy, bármivel lehetsz bármi...
  • wedge31
    Ijásznak wood elf a legjobb választás.
  • Cskölök
    Mennyivel jobb a Skyrim az Oblivionnál? :)
  • Richardix
    A hosszú könyveket nem, csak a naplókat szoktam elolvasni...
  • enlightened
    Egyébként ha Nord archert indítottam, akkor később meg fogom szívni, csak mert nem írták le konkrétan, hogy melyik fajjla mit érdemes csinálnom.
  • MaRee
    Biztos van, Oblivionra még le is fordították magyarra az összeset, a fordítók biztos elolvasták :D :D
  • enlightened
    Sziasztok!

Van szerintetek ember aki elolvassa a Skyrimben az összes könyvet? Mert én elkezdtem, de amikor már egy szobában 7 könyv van amik 50 oldalasak akkor elgondolkodtató. Mindesetre le a kalappal a készítők előtt még egy játékban sem volt ennyi olvasnivaló könyv és ilyen hosszúak.
  • Richardix
    Kicsit vicces most a gearem :P
    Van egy gyűrű ami 15%-al növeli a pajzsom blokkolását, van egy amulett ami további1 10%-al növeli, és a pajzsomon is van egy 15%-os enchant :)
    Magyarul: Ha én felrántom a pajzsot, azon ember fia át nem jut (meg senki más sem)
  • MaRee
    Fogsz egy kardot és vagdalkozol. Ennyi :D Utána meg szintlépésnél nem magickára raksz hanem staminára meg healthre, meg fegyveres skillekre.
  • jarlaxxe
    Helgen Keepnél van.
  • Dobronski
    A mage elég gyengus... van rá mód, hogy átgyúrjam harcosra? nem akarok újat kezdeni...
  • tobias88
    a Mage kő helye érdekelne
  • Psychedelic #4342
    Csak jó gear kell, és nem lesz gond a manával. Most van rajtam 200% regen, + 30% destruction mana csökkentés, illetve ha pakoltál manára is már nem lesz gond. Destro mellé meg alap jó a summon, a frost atronach betankol mindent, dmg-et nem is kapok. Igy már legnehezebb fokozaton is lazán lehet haladni, alacsonyabb szinten nehéz volt, de lvl 15 után már egészen tápos lett. Jah és Restroration regen perk is imba.
  • watto
    hol? éárdekelne
  • Spookyz
    Viccesek ezek a magus ellensegek. Odafut egy fal melle, es akarmelyik iranybol tamadnam spammeli ram a fagyos spellt amiböl 2 löves vagyok ugy hogy van vagy 280 hpm :D
  • Calver
    mennyit dob amúgy rajta, mik a pontos statjai?
    mondjuk én ha kifogyok a szuflából, szimplán előkapok egy felenchantolt íjat, és addig azzal szemétkedek, Mage kő hatása (+20%-al gyorsabban fejlődnek a mágikus képzettségek) meg egyenlőre igencsak jól jön.
  • athlay
    Lassítja, viszont megnyomja a magicka-t, ami szerintem sokkal hasznosabb. Nekem a csatákban a gondom mindig az volt, hogy túl hamar fogyott el a szufla, hogy ha neked most ezek után arra kell várnod, hogy regenerálódjon, simán agyonvernek, tökmindegy, hogy milyen csillagjegy alatt vagy.

Viszont ha eleve magasabb szintről indulsz, több esélyed van - az persze tény, hogy többet kell pihenni.

A másik meg az, hogy mágiahasználó ellenfelek ellen működik az abszorpció ami szerintem nagyon jópofa.
  • FoxMurder
    Köszi!
    Azt hittem az y csak a shoutoknak van.
  • Nos
    Azzal vitatkoznék, hogy nem érdemes. Alacsony szinteken van igazán különbség, de a játék 10-20 százalékától ez már aligha számít. És ok, hogy egy-két faj kap néhány plussz powert, de ha már nagyon sok varázslatod van, akkor ez úgyis elvész a rengetegben. Igazából bármi lehet bármi.
  • jetyke87
    Bárkiből lehet bár mit, csak pl mire eljut oda, hogy alapszinte tudja a varázslatokat, addigra már lép pár szintet, míg egy olyan karakter akinek alapból van hozzá affinitása az úgy kezd, hogy az alapokat vágja. Szóval míg egy Nordnak, 2 szintet kell lépnie úgy, hogy 1. féle pl.: destruction skillen kívül semmit nem használ, tehát hozzá sem érnek, eddig egy dark elf-nek kb semmit sem kell tennie, mert úgy kezd. Mivel biztos, hogy nem nem meoldható, hogy destructionon kívül mást ne használjon a Nord, ezért értelem szerűen az a 2 szintlépés lehet 5 vagy több is... Tehát nem érdemes.
  • CooperXY
    Okok Calver köszi :D
  • Kopiati
    Azt valaki tudja Steamen miért nem lehet megvenni a játékot (azt írja a régióban nem elérhető wtf? - hiszen dobozos volt belőle) Főleg, hogy a dobozos verziók elfogytak a mainstream helyeken, meg nem tudom a kiegészítőket, hogyan lehet majd beszerezni? Vagy alapból steambe települ, mint a Cod? (mondjuk iylen árfolyamnál a steam is hülyeség) Valakinek ötlete?
  • Calver
    Atronach pont hogy lelassítja mana regent, miért lenne az jó mágusnak?

CooperXY: mindenkiből lehet mágust csinálni, Altmer ellenben baromi nagy előnnyel indul - +50 mana, és van egy powerje, ami igaz csak napi egyszer használható, de *tízszeresére* növeli a magicka regen-t egy percre... avagy soha a büdös életbe nem fogsz vele kifogyni a kakaóból.
  • jetyke87
    Aki vérfarkassá akar válni, vagy épp kigyógyulni a kórból és nem tudja mi a megoldás, az itt megtalálja.
  • CooperXY
    Egyébként ebből a nord nép tagjaiból is lehet mágust húzni? csak mert őket elsősorban harcosként írja le
  • athlay
    A másik meg, hogy szerintem ha valaki mage-el megy, érdemes a csillagjegyet mielőbb lecserélni atronachra, valahol a keleti részen van egy shrine-ja.
  • Spookyz
    Asszem el kel menni a Greybeardokhoz es utana megjleneik egy jelzö job oldalt alul hogy hany lelked van es utana (konzolon X/kocka amivel fegyvert raksz el) X-el unlockolhatod.
  • Calver
    ha stamina-t választod szintlépésnél, az 5 pontot ad rá. ezen kívül The Steed kő, ami ha jól tudom +100 carry weightet ad, és nem lassít le a páncél ha aktív a hatása.
  • athlay
    Szintén mágus tipp: Illusion. Eszement gyorsan fejlődik, ha rászánsz 1-2 órát és powertraineled simán felmegy 100-ra. Mondjuk ennek elkezdéséhez nem árt legalább 5-6-os szint, hogy legyen elég manád az elején és ne kelljen túl sokat pihenni.

Ha felment 75-re, Winterholdban az egyik csávótól meg lehet venni az Invisibility-t, ami rohadt hasznos abból a szempontból, hogy a dungeonokban nem fognak rajtad ütni, szépen be tudod cserkészni az enemyket, nagyon-nagyon megkönnyíti a játékot.
    Miközben az illusiont fejleszted, simán fel lehet menni jópár szintet is..

Ezután én azt csináltam, hogy elmentem mindenféle gagyi küldetéseket bevállalni, magasabb szinten már elég jó cuccokat dobál, szépen jön a pénz, és így már simán meg tudod azt csinálni, hogy elkezdesz destruction szinteket vásárolni... Így az is simán fel fog menni 75ig.

Onnantól meg simaliba.
  • Calver
    btw, ha valaki szintúgy beleakadna abba a bugba, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Esbern mély kussban van, itt a megoldás.
  • jetyke87
    Teherbírást lehet valahogy növelni, a potionok ideilenes hatásán, vagy echanteken kívül, tehát véglegesen? Csalás nem érdekel, a console-os módszert tudom, de azokat nem használom.
  • Richardix
    a powereket (igen, ez is az) ugyanazzal a gombbal kell használni, mint a shoutokat, azért nem működött neked, mert te csak kijelölted, hogy azt rakja be a shout gombra. Egyébként előre szólok, mivel Powerről van szó, naponta egyszer használhatod.
  • Richardix
    A sárkánylelket magadba szívod, de a shoutokat manuálisan kell feloldani: Bemész a Magic oldalra, rámész a shoutra, és ki is írja hogy "R" - Unlock

A sárkánycsont/pikkely meg sárkány páncélzat elkészítéséhez kell majd (lvl 100-as smithing kell hozzá)
  • jetyke87
    Asszem azu is y-al kell mint a shout-okat.
  • Calver
    konzollal, addperk/removeperk, id-t kinézet a skill oldalán.
  • jetyke87
    A sárkánycsont/pikkely a kovácsolásnál lesz érdekes, ha kimaxolod akkor csontból nehéz, pikkelyből könnyű páncélt gyárthatsz, ha nem foglalkozol kovácsolással akkor jó pénzkereseti lehetőség ill házadban trófea. :)

Ha megvan a srákánylélek akkor rámész shout-ra és ott ha rányomsz akkor meg is tanulhatod. Gondolom már próbáltad, a így nem megy akkor nem tudom mi a gond...
  • FoxMurder
    Farkasemberes kérdésem van nekem is:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Beléptem a Companionsba és felvehetem a werewolf alakot, de hiába teszem be jobb vagy bal egérre a Beast Form-ot, nem tudom aktiválni. Tudja valaki hogyan kell?
  • jetyke87
    Mágusnak tipp: az idézéseket érdemes legalább alapszinten nyomni,túl erővel szemben nagyon hasznos (sárkány ellen is).
    Holtak feltámasztása ha kell, meg a tűzgolyókat dobáló nemtommit (nem jut eszembe a neve) is érdemes néha előhívni. Ha az ellen távolról jönnek, vagy egy dungeonban mielőtt meglátnának akkor runák lepakolásával igen jól tudsz aprítani. Ha esetleg nincs hely szaladgálni akkor jeget használj, könnyebben kitérhetsz az ütések elől mivel lelassulnak, ha meg kell akkor kajálj/potizz. Kardot ritkán használok, már egyre kevésbé, de a kard mellé ne pajzsot használj, mert az a blocking skilled húzza. Inkább bal kézzel gyógyítsd magad, vagy fagyassz, esetleg ha vari ellen mész akkor azt a varázslatot használd ami kivádi a rád lőtt varázslatokat( azt kapod meg ha belépsz a mágusokhoz).
  • CooperXY
    Cső!
    Próbálta már valaki ezt a werewolf cuccot?:D Mármint ,hogy átváltoztatok már azzá?