30713
TES
  • shaba23 #4115
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nézd meg az inventory-ban a claw képét rajta vannak a jelek
  • Vraaanyek
    pedig valami volt,mivel még formázni sem engedte, még előtte befagyott... windows xp cd-vel tudtam csak elindítani a formázást, ott meg kijelezte, hogy üres a c mehajtó, tehát törlődött valamiért, viszont a HDD meg teljesen ép...rejtély az egész...ez van, kezdhetem előről a játékot...hatalmas játék, imádom, de ez bosszantó.
  • Richardix
    annyit hozzátennék, hogy esetenként drágaköveket is találhatsz bányászás közben.

@Shaba23 Annyit tudok biztosan, hogy a beolvasztáshoz szén is kell.
  • Palinko
    Solitudeban sikeresen összeszedtem 1500 goldnyi priust, elmentem a rifteni tolvajcéhbe, de senkivel sem tudom elintéztetni :( pedig mintha említették volna, hogy a skyrimben is lehet. valakinek sikerült már?
  • johny85
    üdv,a golden claw küldinél mit kell csinálni akárhogy forgatom nem nyílik?
    Ha nincs ellenség a közelbe és használom a varázslatot akkor is fejlődik?
  • shaba23 #4110
    Ha van csákányod, akkor figyeld a többitől eltérő színű köveket és E betű. Én meg azt kérdezném, hogy a kibányászott ore-ból hogy lesz ignot/bar vagy valami? Kovácsműhelyben nem találtam olyan opciót, amivel ilyeneket lehetne készíteni.

Ha bóklászom össze vissza, pucolom a barlangokat, romokat és még nem a fő questline szerint megyek, akkor nem lesz gond belőle, ha már egy esetleges későbbi quest színhelyét előre kiírtom?
  • SaGa Jr
    Nem minden barlangban lehet bányászni (sőt pár helyen igazából kint is lehet a szabadban). Egyébként ha a többitől eltérő színű falfelületet látsz, vagy omlást, esetleg kupacot, akkor menj oda és nézd meg közelről. Ha bányászható akkor ki fogja írni neked a program.

Ekkor ércet szerzel (egy akcióval kettőt) amit később a megfelelő helyen beolvaszthatsz és így már használható gyártási alapanyag lesz belőle.
  • Although
    Tisztán a birodalmi katonám karakter lapján ez nincs rajta *wink wink* :) Hogy ért hozzá :) Egy katona aki felfelé tör a ranglétrán : :)Sjna a főszálat nem lehet kihagyni mert
    z imperial legion questek kapcsolódnak a főszállhoz.
  • SaGa Jr
    Igazából van egy nőszemély aki az íjászatot elmagyarázza. A F betűs falu fölött (déli irányban) van egy meredélyen a hölgyike (kis kuckó jelöli a helyét). Egyedül éldegél és ha barátságosan közelít az ember akkor kiokítja a lövöldözésre pár gyakorlat által. Sőt ha jól teljesít az ember akkor még egy egész jó íjat is ad (nem ér fel mondjuk egy elven bow-val de jobb mint az alap íjak bármelyike).
  • Although
    Ah köszi e nagyon régi Elder scroll rajongó vagyok. :) Tudom hogy kell. De köszi azért!!
  • drop
    hogy lehet bányászni nem jötem rá még van csákányom de barlangba még nem látam semmi bányászhatot
  • SaGa Jr
    Nem rombol az semmit, mert végtelenül le lett butítva az egész.
    Az enchant piszok egyszerű dolog és nagyon gyorsan is fejlődik ha készítgetsz tárgyakat. Csak szedj szét pár varázstárgyat az enchant asztalnál a dismantle opcióval, mert ennek hiányában nem lesz enchant hatás amit beépíthetnél.

Feltöltést meg megoldod a kismillió található soul stone által. Üreseket ritkábban találtam mint töltöttet. Az üresek megtöltésére meg találni bőven (emg venni is lehet) megfelelő fegyvereket amik elszívják a delikvens lelkét.
  • Although
    Ok jó így is mad vásárolok feltöltött gemeket.
  • Although
    Bár az is igaz hogy az sem lenne logikus mivel mivel egy lelket kell fogni ezt a zsebéből nem tudja elővarázsolni :D
  • SaGa Jr
    Igazából ehhez kiegészítésként még annyit, hogy kellő alchemy skill érték mellett a tanulható perk 3 alkalommal is felvehető és minden alkalom 1 plusz hatást fed fel. Tehát ha valaki 3 perk-et belenyom a kérdéses skill adott képességébe akkor az összes hatást megismeri. Ha csak 1-et ad rá akkor 2 hatást ismer meg, ha 2-t akkor három hatást.
  • Although
    Nos ettől féltem..hm pedig full harcos karit akartam na mindegy volt egy érzésem hogy ez is áldozat lett. Egyszerűn annyira leegyszerűsítették hogy szinte oda se kell figyelni a fejlesztésre. És ha lenne pénzért akkor tényleg csak a Heavy armort meg a one handlet kellene fejleszteni.. hm most lesz egy harmadik is a fenébe :D De azért ezt benne hagyhaták volna szintén kicsit rombolja a világ feelingjét. Milyen dolog az hogy mágusnál nem rendelhetek feltöltést jó pénzért..A fenébe :) De kösz!
  • ratgab
    Na ez így viszont jó hír! Reálisabb célzás jó dolog.
  • SaGa Jr
    Találni lehet sokat különféle helyeken. Nyiss ki minden hordót, minden zsákot és zacskót. Venni nagy tételben nem biztos hogy lehet. Esetleg alkimistáknál nézelődj meg vegyesboltokban (boltban eddig a csúcsom 8 volt).
  • Richardix
    Azt mondom talán az erődökben találhatsz belőlük leginkább, lévén szokott lenni konyhájuk.
  • wedge31
    Egy nagyon hasznos link.

Skill book locations.
  • SaGa Jr
    A skill-től független a pontosság. a Lövedék egy ívelt pályát jár be (ahogy IRL is teszi), szóval közelre lőve alá kell célozni, távolra lőve meg fölé hogy eltaláld amit akarsz. A magasabb skill a sebzést emeli nem fogsz pontosabban lőni. Be kell gyakorolni milyen távra mennyivel kell alá vagy fölé célozni a célpontnak a biztos találathoz.
  • Richardix
    Nos, ha a kinézet adatait úgy tárolja, mint a ME (tehát egy számsorozatban) akkor talán lehetséges, de egyáltalán nem biztos, hogy hasonlítani is fog, elég nagy különbségek lehetnek a fajok közti kinézetekben.
  • navahok
    Nem tudja valaki hogy salt pie-t hol lehet nagy tételben venni? Főzőcskézésnél mindenhez kell, de árusoknak mindig csak 1-2 darab van.
  • SaGa Jr
    Magad kell megoldjad az enchant-ot.
  • torma1
    Sziasztok!

Azt nem lehet csinálni,hogy az elkezdett karakterem arcát át tudom tenni egy másik karakterre? Nord-dal kezdtem de szeretném az arcot áttelni egy Bretonra. Lehetséges valahogy? Nagyon dögös az arca, de másik fajokkal vagyon gázok az arcok. Vagy netán tud valaki egy oldalt ahol lehet kinézetet letölteni? Mint a ME2-nél.
  • Although
    Azért próbáld ki hogy átmásolod a dll-t a fallout NV könyvtárból. :) Nekem döbbenetes különbség. :) Nálad nem lesz de azért kíváncsi vagyok javít e valamit. :) amit a Skyrim nexusra feltettek az a Nvidia dll és azt is a fallouté. Az nem jó. A kártyát Nvidiaként látja ha azt használom, úgyhogy egy az egybe átmásoltam a dll-t a Falout NV könyvtárból és legalább annyit javított rajta mint ott :)
  • ratgab
    Pedig az is nagyon szórakoztató (én is próbálgattam az íjazást és elég szórakoztató lett, csak a célzást kell szokni még... Nem oda lő, ahova a célkereszt mutat, de ez azért is lehet, mert nem nagy a jártassága a karakteremnek íjászkodás terén).

Jah és nem mellesleg sokkal erősebb az íjász karakter, mint a közelharcos (legalábbis nálam még igen alacsony íjász képesség mellett is gyorsabban hullottak, mint a fejszétől.)

Sneak+Marksmen= Gyors gyilkolás.
  • ratgab
    Nálam high beállításokon, csúszkák maxon akadás nélkül megy és cserébe ugye gyönyörű (még az árnyékok is high-on vannak pedig).
  • wedge31
    Jó neked én ijászal tolom és még egy kivégzést se láttam és valszeg nem is fogok amig csak nyilazok.
  • Richardix
    létezik rá konzolparancs: showracemenu
    Itt be tudod állítani a fajodat, kinézetedet, habár a szintlépéseidbe kicsit belekavarhat.
  • Although
    Eddig egyedül azt sajnálom hogy a "faction ruha" szerűséget nem vették át a Fallout NV-ből..:( De nem baj remélhetőleg vagy egy patch vagy egy mod mjad hozza és akkor tökéletes. Elképesztő jó hogy random jelennek meg eventek az úton ez borzasztó módon hiányzott az Obliból és a moderek sem tudták megoldani jól. Itt egyszerűen király :) Szóval bőven van annyi extra hogy élvezzem és azt mondjam jobb mint az Obli.:) Nyilván engem is zavar hogy még a Fallout NVhez képest is jobban konzol port de ez van. Egész biztos a régi jó modderek majd alakítanak rajta és mindenki kedvére alakíthatja. A karakterek, léníek meg nos az agyam eldobom nem is tudnám másképp elképzelni ezt a világot. Külön örülök a legnagyobb félelmem hogy a sok manga rajnogó miatt elcseszik a karaktereket arcokat nem jött be. Bár a képek alapján látszot azért ezért 100% a Bethesdának. Különösen ha felteszed a dll-t amit anno mutattam a Fallouthoz is akkor a hibás árnyékok, meg fények is a helyükre kerülnek és ha többe harcoltok akkor sem fog szaggatni. Bár neked jobb kártyád van mint nekem :)
  • Richardix
    #3843-ban leírtam az alkímia alapjait.

"Alkímiáról kérdezősködtek páran, nekik mondanák pár dolgot:

Igen, eleinte az alapanyagok egyik tulajdonságát se ismered. Ha eszel egyet belőle, akkor viszont az első hatását máris megtudod. Van ezenfelül egy perk, amit ha kifejlesztesz, akkor fogyasztás esetén a második hatását is felfedezed.

A többi hatást (tudtommal) viszont csak kísérletezgetéssel derítheted ki. Ha összefőzöl két anyagot, amiknek van eddig fel nem fedett közös tulajdonságuk, a főzet elkészültével megtudod azt.

Ezen felől vannak receptek is, amik egy bizonyos főzet alapanyagait ismertetik veled (ezzel tippet adva az alapanyagok közös hatásáról), Alkímiaboltokban néha akad belőlük.

Hát nagyjából ennyi, jó kísérletezést! :D"
  • samsung123
    Hali!

lenne egy kérdésem hogy arcot hol lehet szerkeszteni vagy már nem is lehet ahogy gondolom...
    Másik, ha elkezdetem egy karit, azt hogyan tudom más fajúra átváltan, vagy csak new game?
  • PiszkosFred
    Sajnos elobb mindent meg kell kostolnod, aztan miutan kihanytad magad, legalabb mar ismerni fogod az elso tulajdonsagot, es lehet menni fozocskezni.
  • ratgab
    Amúgy milyen nehézségen nyomod (többiektől is kérdezném)? Első pár percben adept-en volt a nehézség nálam, de nagyon gyorsan hallt az ellen (3 csapás 2 kezes fegyóval), és a Golden Claw-s questnél felvettem a nehézséget eggyel magasabbra, amikor is már az egyszerű ellenek is egész nagy kihívást nyújtottak (level 2-n még a blokk nem ér gyakorlatilag sokat, és 2 kezes harcos révén pajzsot nem használok).
  • wedge31
    Meg kell enni öket, hogy megtud milyen hatásuk van.
  • ratgab
    Én még csak level 2 vagyok (beosztom a játékot) és 2 kezes harcra (kb 20-30 körül lehet jelenleg) gyúrok (bazi nagy fejszék, buzogányok, kardok) és eddig 3 féle kivégzést láttam:

Karddal hasbaszúrós megemelős, fejszével fejbecsapós letaglózós, fejszével lábban inak átvágása, majd egy keresztvágással kivégzés... mondjuk ez utobbi igen vicces egy Draug esetében ugye, aki egy élőhalott!)
  • bega82
    Nem, próbálgatással tanulod meg az egyes összetevők hatásait.
  • Although
    Nem, ma se unnom mert rengeteg a variációs lehetőség. :)Ez viszont pont olyan amit vártam pofon egyszerű konzol felület. De ez pont nem érdekes mert a lényeg hogy ez a világ jobban él mint és nekem 4 újrajátszás is untig elég. Most egy birodalmi katonát alakítok utána lesz egy lázadó majd egy mágus és egy settenkedő orgyilkos nagyjábóül ez elég is lesz a kiegészítőkkel. :)
  • Hunor1
    EJJ EJJ. nagyon sok potit lehet találni, eddig semmit nem kellett kotyvasztani. igaz nem is tudnék mert az összetevőknél minden unknown. valamelyik könyvből vagy varázslónál kell a recepteket megtanulni?