The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
én a mai napig hallgatom az oblivion zenéjét játékon kívül is.egyszerûen zseniális.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

benőmenő
A Skyrimnek Jeremy Soul szerzi a zenéit, mint hogy a morrowind-nek és az oblivionnak. Mindezt elég jól csinálhatja, mert a sok gémer akik száz órákat belepakoltak mindegyikbe, nem igazán panaszkodott senki, hogy unná a zenéket. Ráadásul az obli zenéi sima mp-ba voltak, szal egyszerûbb volt sajátot berakni, mint akármelyik gta-ba.
Magiszter
Jah amúgy a bennerrõl jutott eszembe ez:

ha nem menne a kép

Magiszter
Éppen Two Steps from Hell-t, X-Ray Dog-ot és Immediate Music-ot hallgatok és az ötlött fel bennem hogy vajon a Skyrim-nek kik/mik szerzik a zenéit? Illetve hogy milyen zene lesz benne? Mert a bemutatóban az a stílus tetszett.
Számomra ráadásul egy jó zene a játékban sok piros pontot ér. Anno a Crysis nem tetszett annyira mint sokaknak, de a zenéi viszont jók voltak. Szintúgy a PoP:WW. Bár ott a játék is tetszett a zene csak kiteljesítette az élményt.

benőmenő
Hát ebben már nem igazán fogod a saját arcod megalkotni, de legalább ki is bõvült mással.<#vigyor2>
grebber

Next PC upgrade: 2022

Az a kisebbik gond ha nem jelenik meg a képernyõn és nem láttod közvetlenül de valahogy mûködik mint az hogy teljesen kiveszed és kinevezed a heal-t strenght-nek mint a nagyeszû Tod kedvelem de ez hülyeség volt. Mert szerintem a heal inkább endurance-nak lett volna jó. Ebbõl gondolom,érzem a srácok nem veszik ezt komolyan már. Vagy eleve a moderekre építenek. Az meg nem lenne szép mert elsõsorban az õ termékükért fizetünk. Persze bízunk benne így legalább most elsõsorban a questekre és a történetre mennek. Meglátjuk.

Hát ja nemigazán volt olyan ami a Dragon Age story és karakter megjelenést az Oblivon szabad világával és egész jó karakterfejlesztésével kombinálta volna. A Nehrim hallottam próbált újítani de nem volt idõm kipróbálni még. Meg nem rajongók a német nyelvért. És gondolom az angol az nem igazán lett befejezve. Meg kicsit kicsinek tûnt az Oblivionhoz képest. De le a kalappal a készítõ amatõrök elõtt.

yesname
"Az asztali szerepjátéknál sem az a szerepjáték, hogy ki tudja kimatekolni a legtáposabb karaktert. Ennek semmi köze a szerepjátékhoz. Inkább az számít, hogy mennyire engedi meg a világ az alternatív megoldásokat."

Na végre vlaaki, aki tudja mi az a szerepjáték.

Ettõl függetlenül Althoughnak is igaza van, mert ha nem jelennek meg bizonyos világbeli dolgok statisztikailga, számban a képernyõn a járékos elõtt, akkor az illetõ nem fogja annyira érezni, hogy most erõs karaktert alakított ki vagy intelligenset stb. Ha ott van a szemei elõtt számban kifejezve, egész már érzés.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

benőmenő
Viszont ott van az az 1 dolog, ami remélhetõen skyrimban is meg lesz, hogy egyszerûen ezen a nagy játétéren felfedezni dolgokat. Pl. az obliban most vettem fedeztem fel egy barlangot, ami ua., mint a többi, viszont van egy átjárója egy hatalmas ilyen ayelid romba. Egyszerûen olyan feeling volt, amit egyetlen másik játékban nem tapasztaltam még eddig.
koschwarz
félreértesz, illetve én fogalmaztam eddig rosszul: én KIFEJEZETTEN szeretem, amikor el kell döntenem, hogy milyen karakter alakítok ki, és pontokat kell osztogatni, meg tulajdonságokat fejleszteni, "számokat nézegetni". DE én egy ilyen játékban inkább abban találom meg az örömömet, amikor kettõ vagy akár több döntési lehetõségem van egy helyzetben. ezért szeretem a mass effect 1- és a 2-õt is, amit most játszom.

érdekes módon az oblivionban azért ez nem igazán volt jellemzõ, a szerepjátszás kit túlzással kimerült abban, hogy melyik frakcióhoz csatlakozol, és milyen class-t tápolsz. kevés döntési lehetõség van a küldetéseken, de leginkább az, hogy nem vállalsz el valamit 😄
azért az oblivion inkább csak a karakter tápolásáról szól.

koschwarz
várom az andorant..kár hogy nem derül ki, lesz-e angol változat is. mert ugye ruszkik csinálják. meg elvileg a nehrimnek is lesz még valami folytatása, bár ebben kicsit kételkedem.

PiszkosFred
Na es? Akkor a karakter nem lesz magus ceh tagja 😊 Majd egy kovetkezo "eletben".

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

<#idiota>

Ilyen velem is volt, egy jelentéktelenebb mellékkuldi szereplojét oltem meg pár héttel a kuldi elott.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Aha

elsõ nap:
"OMG egy random sárkány megette a téren azt a nagy szakállú öregembert hahaha! Na menjünk tovább..."

3 hónappal késõbb:
"Hello! Szóval jelentkezni akarsz a Mage Guildbe? Oké, semmi probléma de mielõtt bevennénk meg kell csinálnod egy könnyû küldetést, a küldit Mr.Szakálfejtõl tudod felvenni a tér túloldalán, bár mintha az utóbbi idõben nem láttam volna az öreget..."

Amennyire én tudom a trainerek hasonlóan védett npc-k lesznek mint a fõküldi npc-k az oblivionba

Jas. 😊 Sajna itt már nem fog átszaladni kedvenc destructionon traineremen az egész skeleton csorda, mire odaérek... 😊

PiszkosFred
Ez adja meg a random faktor igazi izet 😊 Az eletben sem tudhatod biztosra, mit hoz a kovetkezo perc. Inkabb legyen ilyen random event amely alapjaiban "kotelezi" valtoztatasra az egyszeri peches jatekost, mint sem maradjon minden 100%-ig scriptelt, es ugyanazt a napot elje az adott varos minden egyes nap.

Remek, nem tudom hogy most ennek örüljek-e, már Obliban is utáltam amikor a destruction master trainert megkajálta egy random medve vagy amikor mire beértem egy faluba már mindenki halott volt mert kiirtotta õket egy túl közel spawnoló erdei-izé...

És remélhetõleg addig még az Andoran is befut. Az pedig Oblivion alapokon nyugszik.
Ahogy az angol mondja: Time will tell (Majd az idõ megválaszolja a kérdést!)<#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nos megint oda jutunk ha neked a tulajdonságokat leképezõ értékek statisztikák, ráadásul az oblivionba elképesztõen jól egy változó rendszer képezte le ezt statisztikának nevezni, nos szerintem erõs.
És rosszul írtad Skyrim és mass effect. abból is szerintem a 2-re gondolsz ? Az egy az egész érdekes volt még....És ezzel semmi baj nekem az a bajom hogy olyan nem lesz ami nekem jó eddig is kevés volt és most azok is inkább neked lesznek jók, de ez van. 😊 Izlések és pofonok. Persze ennek semmi jelentõsége te ettõl még nobel díjas fizikus is lehetsz egyszerüen más szeretünk kikapcsolódás képen.

Na jó, ne vitatkozzunk. Teljesen megértem a problémádat. Egyszerûen csak optimistán állok az új rendszerhez, még meglepõen jól is elsülhet (vagy nem).

koschwarz
hát ja, az egyszerûsödõ világ gyermeke vagyok. ha az rpg-zés azt jelenti, hogy statisztikákat kell kurkásznom, akkor valóban. tegyük hozzá, hogy kb. 35 éve vagyok játékos, sok mindent láttam már, de az ilyen rpg"-szerû" (ha a te véleményedet nézem) játékokhoz csak pár éve kezdtem hozzá, mivel korábban, pont amiatt, amiket leírtam, ezek egyáltalán nem tetszettek. szimplán a játékmenetük miatt.
kösz, de nekem valóban elég egy oblivion vagy egy mass effect.

Ez így igaz..És sajna túl sok casual kezdett el érdeklõdni az Elder Scroll világa iránt hogy a fenébe 😊

Nem arc kérdése. A perkeket ismerem a FNV-bõl semmi extra. De sokan szeretik. Nekem inkább cheat rendszernek tûnik. Nem kétségbe vonnom amit írsz. Mindenkinek más a fontos. Mindõssze arról beszéltem azok nem szimpla számok voltak. Ténylegesen érezted a különbséget a fejlõdésben ezzel a használat általi fejlõdéssel meg igazán. Persze megint odajutunk aki szereti ezeket az "apróságokat" és odafigyel rájuk az egészen bele tud feledkezni akár egy karakterépítésbe is. Ne aggódj ilyen most nem lesz csak azt kell eldöntened milyen fegyvert használsz vagy mágiát 😊

Én inkább úgy összességében a gépigény miatt aggódom! Remélem nem fognak úgy elszállni, mint az oblivionnal! Valamit lehet már tudni a gépigényrõl?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Bethesda egy dolgot nagyon tud: Sandbox játékot csinálni. És ez bizony az lesz a javából, ha még az új quest rendszer is rendesen fog mûködni, akkor igen változatos is lehet a játékmenet.

Speciel engem a Tundra helyszínnel és a Nord településekkel, nord fegyverekkel megvettek kilóra (imádom a viking érát). És akkor már az új munkákat (ha jól értettem lehet majd kovácskodni, illetve egyéb elfoglaltságokat ûzni) tevékenységeket nagyon imádom... hatalmas plusszpont ha ezek tényleg élvezhetõen lesznek megvalósítva. (elképzelem ahogy a fejszeemelgetéstõl és undead szervekkel beterített nordom pihenésképpen pár órácskát fátvágni megy, vagy élesítgeti a kardját. Szerintem ezek is sokat adnak a szerepjáték érzéshez...

A sárkánnyokkal random összefutás külön ízt fog adni a dolognak.

Nekem oblivionban a fõszál nem tetszett, a Oblivion Gatek igen repetatívak és hosszú távon unalmasak voltak, de a világban meg baromi jó volt kalandozni. És igazából a Bethesde ehhez ért nagyon és ezt tudja nagyon megalkotni: az igazi hamisítatlan free roam érzést és játékmenetet. És mivel sajnos kevés igazi free roamos játék van a fantasy játékokon belül, ezért szerintem nagyot fog szólni a Skyrim is.

Szerintem mindkettõ jó volt. Tény pár dolgot az Oblivionba is egyszerûsítettek de össze se mérhetõ avval amit most csinálnak.

Húú mekkora arcod van 😊 Szerintem senkinek nem okozott komolyabb problémát kialakítani egy bármilyen irányba specializált mágust, de örülök, hogy te ettõl különbnek érzed magad, ez a játék egyik célja.

Egyébként pedig tényleg van visszalépés a bonyolultságban egyrészt.
Másrészt viszont a skilleken mellett megjelennek a perkek.

Hogy szummában jobb lesz vagy rosszabb, azt a végén meglátjuk.

Egy igazi szerepjátéknál szerintem nem ez a legfontosabb, hanem a világ.

Az asztali szerepjátéknál sem az a szerepjáték, hogy ki tudja kimatekolni a legtáposabb karaktert. Ennek semmi köze a szerepjátékhoz. Inkább az számít, hogy mennyire engedi meg a világ az alternatív megoldásokat.
Egyébként volt szerepe ha felnyomtad egész érdekes dolgokat is megúsztál pont mint az életben a szerencsés ember 😊

És jobb rpg volt mint az Oblivion.

Bár mondjuk a Morrowindnek még tökéletes storyja volt.

Nekem nem volt nehéz, és mégsem zavar annyira egyenlõre az attrib-ok hiánya.

Az a baj azzal a rendszerrel, hogy túl sok számolást, tervezést igényel (nem oblivionról beszélek csak úgy általánosságban)és a szórakozás rész már háttérba szorul (én pl. Neverwinter Nights 2-ben konkrétan elvesztem, mivel nem ismertem a szabálykönyvet, nem tudtam mi mire jó és hát úgy általában annyi skill, annyi varázslat volt, hogy szinte csak találomra választgattam a skilleket, attribútumokat. Viszont egy játék kedvéért nem akartam megtanulni egy konkrét szabálykönyvet).

Abban, hogy egyszer elkezdesz szerepet játszani (RPG-zni) és az elsõ 4-5 karaktered nem életképes nem túl sok szórakozás van, az csak szívás.

Könnyen lehet, hogy a fentebbi okfejtésem is azt mutatja, hogy casualizálódom, vagy csak idõhiányos vagyok és már nem ásom bele magam annyira a játékokba, így a gyors sikerélményt keresem már inkább...<#smile>

Fejlõdés szerintem adott a Skyrimben, mert nem fogja mindenki ugyanazokat a dolgokat használni és bizony azok a képességek fejlõdnek, amiket használ is az ember (mint az életben és mint az oblivionban).

Igazad van! Sajnos az elder Scroll világában ennek korábban sem volt jelentõsége. Mivel a környezet nem reagált arra hogy most te bárd vagy varázsló vagy mi vagy. Anno az elõs hírek megjelenése elõtt én ilyen változásokban reménykedtem. Meg abban hogy tényleg többszálú történet lesz meg, persze a lenyügözõ világban. tudod egy világban amiben teljesen bele tudsz veszni.😊De megin eszembe jut amit az angol kiscsaj mondott ha nem is reagált a környezet erre, õ saját maga beleélte magát mert ott volt ráment õ Eoryn volt a spellguard. De igazad van ez sose az a játék volt egy átmenet volt ahol fel volt építve egy tökéletes rendszer ami által a karaktered fejlõdött, élt ami minden más rpg-bõl hiányzott. Most már ez sem lesz. Sajnos persze magamból indulok ki egy játék bármilyen szép is ha nincs mélysége nem tud lekötni. És sose azt néztem mint kosschwarz számok, a számoknak tartalmuk volt. Mélység volt. De mindegy biztos lesz valaki remélem aki visszateszi legalább ezt. A többit, történet, questek, azt meglátjuk remélem tényleg nem fogunk csalódni 😊 És végre egyszer a Bethesda letesz egy Bioware szintel megegyezõ storyszintet 😊

Lehet, hogy nem lesz ez annyira szörnyû, mint gondoljuk.... De majd teszteljük és kiderül, másnem moddal javítva lesz... (én spec. úgy gondolom, hogy a lucknak nem sok szerepe volt, fõleg nem olyan, amit másik attrib ne fedne le: magasabb strength magasabb critical esély pl.)

Kis kiegészítés mert ez teszi lehetõvé hogy ne mindenben egyforma gyorsan fejlõdj hogy specializálódni tudj. Mert az laptulajdonságaid determinálnak téged. Mint az életben is.

Persze lehet ezen az úton is minõséget csinálni lsd a Witcher 2, amit talán gyengébnek tartanak az egynél de egy érdekes fix karakteres, történet alapú rpg, Ami újszerû de mire rá lehet fogni hogy jó. Ebben az ínséges, felületes és gyorsan felejthetõ játékokkal teli világban már igazán jónak számít.

A gond az hogy mivel a legtöbbetek számára már az oblivion is bonyolult volt így nem éreztettek sose apró boldogságot mikor kis kisérletezgetés után elkezdet mûködni az akaraterõre épülõ karaktered az alterationnal meg hozzá tartozó dolgokkal, persze mindezt úgy közben vigyáztál rá hogy azért elegendõ healod és másod legyen és örültél hogy a karaktered olyan amilyet szerettél volna.
Legtöbbetek számára az oblivion csak egy keserves kínlódás volt és ez meg a profit maximalizálás eredményezte ezt a Skyrimot.

Az egyik legtipikusabb az a Dragon Age..ami a régi asztali rpg-re épül mikor leülsz és kis csapattal vándorolsz a képzelet szüleményén.
Semmi gond ezzel te az egyszerûsödõ világ gyermeke vagy röviden.
A leírsz valamit ami nem valószínû ezek szerint sajnos nem értesz. A számok a fizikai világ leképezése a sebesség, az erõ, az endurance..ezek jelentik a való állapotot és a variációs rendszert is. Tehát mire mész erõs karakterre vagy gyorsra. Ez az rpg egyik lényege a jó story és a választási lehetõségek vlamint a jól felépített világon kívül.
amirõl beszélsz vagy fitymálsz nevezd ahogy akarod enélkül csak felületesség van. Mert ha nincs sebbeség akkor nincs szupergyors vámpír sem, ha nincs luck akkor nincs bárd sem igazán. És nincsenek igazán különbözõ mágia iskolák sem. Mert az egyik az akaraterõre a másik az inteligenciára épül de hiába is beszélek mert amikrõl te beszélsz azoknak nem sok köze van az igazi rpghez már az oblivion is egy átmenet volt, egy jó átmenet. Ez már az lesz aminek látszik egy szép konzol játék sajnos.
itt van nézd és gyönyörködj benne. Én nem tudtam végignézni. Mindegy annyi jó van majd megveszem ha látom azokat a modokat amik kellenek ehhez és így legalább ocson hozzájutok.
E3 2011

koschwarz
ha már ez a téma: szerintem sem feltétlenül attól rpg egy rpg, mert van 100 statod, amit figyelni kell, meg sok pontod, amit osztogatni kell, "szerepet játszani" akkor lehet, ha eldönthetem, hogy most geci vagyok vagy jófiú, segítek vagy sem, melyik oldalra állok, stb. igaz én nem vagyok egy ilyen õs-rpg-s játékos, de a statokkal meg számokkal való bûvészkedés számomra csak "matek". nem tudom, mit neveznek akció rpg-nek, de ha a skyrim, meg a mass effect az, akkor én e stílus kedvelõje vagyok.

amikor meg arról szól a játékmenet, hogy minél nagyobb legyen az életerõm meg a sebzésem, mert ha pl. harc van, akkor a kis karakteremet odaküldöm az ellenfélhez, és a kis figurák elkezdik egymás csépelni, és onnantól a statisztika dönt...hát egy ilyennel sem tudtam játszani 1 óránál többet.

ez egyébként melyik fajtája az rpg-nek?

yesname
Ott a pont.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

elöször azt hittem hogy ez egy dakka :S 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

koschwarz
b+ de ocsmány.
de ez nem fotoshop véletlenül?...

Kly
Egy vámpír "szépség" 😊

PS: én mondjuk hiányolom a szemfogait, ha ez tényleg vámpír.

Scientia potentia est.

Kly
A félreértések elkerülése végett: igen, az Oblivionban is lehetett fegyvereket enchant-olni. (Megjegyzem, egy szóval sem mondtam, hogy ne lehetett volna.) Az "encsatolásnak" a mysticism-hez vajmi kevés köze volt, hacsaknem mysticism mágia iskolába tartozó spell-t tettél a a páncélodra (pl.: detect life egy sisakra).
A különbözõ fegyvereknek továbbra is eltérõ súlya lesz, így vélhetõen a támadási sebességük is eltérõ lesz. (lsd.: pár hozzászólással korábban linkelt videók - imperial sword vs. glass sword.)

Scientia potentia est.

Röviden mondva: Igen. És hosszabban mondva is 😄
Mind a hét attributot törölték tehát nem lesz erõ, ügyesség és semmi sem lesz csak marskmann, blades etc. Amire te gondolsz azok a fegyver képesség fejlesztések azok nagyrészt maradtak, nem minden de nagyjából. És igen a szabad világ érzet itt is meglesz. 😊 De ami szerintem szomorú a szerencse és a speed tulajdonságokat törölték..Pedig a bárd nagyrészt a szerencsére épül egy rp-ben.

Most hogy is van ez?
Tök véletlen szerûen akárhol megjelenhet majd egy sárkány?

PiszkosFred
Hat szabadsagban es szabad dontesben a TES sorozat egyik resze sem szenvedett hianyt, es vszinu ez igy is marad.