The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Számomra ráadásul egy jó zene a játékban sok piros pontot ér. Anno a Crysis nem tetszett annyira mint sokaknak, de a zenéi viszont jók voltak. Szintúgy a PoP:WW. Bár ott a játék is tetszett a zene csak kiteljesítette az élményt.
Next PC upgrade: 2022
Na végre vlaaki, aki tudja mi az a szerepjáték.
Ettõl függetlenül Althoughnak is igaza van, mert ha nem jelennek meg bizonyos világbeli dolgok statisztikailga, számban a képernyõn a járékos elõtt, akkor az illetõ nem fogja annyira érezni, hogy most erõs karaktert alakított ki vagy intelligenset stb. Ha ott van a szemei elõtt számban kifejezve, egész már érzés.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
érdekes módon az oblivionban azért ez nem igazán volt jellemzõ, a szerepjátszás kit túlzással kimerült abban, hogy melyik frakcióhoz csatlakozol, és milyen class-t tápolsz. kevés döntési lehetõség van a küldetéseken, de leginkább az, hogy nem vállalsz el valamit 😄
azért az oblivion inkább csak a karakter tápolásáról szól.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ilyen velem is volt, egy jelentéktelenebb mellékkuldi szereplojét oltem meg pár héttel a kuldi elott.
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
elsõ nap:
"OMG egy random sárkány megette a téren azt a nagy szakállú öregembert hahaha! Na menjünk tovább..."
3 hónappal késõbb:
"Hello! Szóval jelentkezni akarsz a Mage Guildbe? Oké, semmi probléma de mielõtt bevennénk meg kell csinálnod egy könnyû küldetést, a küldit Mr.Szakálfejtõl tudod felvenni a tér túloldalán, bár mintha az utóbbi idõben nem láttam volna az öreget..."
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
És rosszul írtad Skyrim és mass effect. abból is szerintem a 2-re gondolsz ? Az egy az egész érdekes volt még....És ezzel semmi baj nekem az a bajom hogy olyan nem lesz ami nekem jó eddig is kevés volt és most azok is inkább neked lesznek jók, de ez van. 😊 Izlések és pofonok. Persze ennek semmi jelentõsége te ettõl még nobel díjas fizikus is lehetsz egyszerüen más szeretünk kikapcsolódás képen.
kösz, de nekem valóban elég egy oblivion vagy egy mass effect.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Speciel engem a Tundra helyszínnel és a Nord településekkel, nord fegyverekkel megvettek kilóra (imádom a viking érát). És akkor már az új munkákat (ha jól értettem lehet majd kovácskodni, illetve egyéb elfoglaltságokat ûzni) tevékenységeket nagyon imádom... hatalmas plusszpont ha ezek tényleg élvezhetõen lesznek megvalósítva. (elképzelem ahogy a fejszeemelgetéstõl és undead szervekkel beterített nordom pihenésképpen pár órácskát fátvágni megy, vagy élesítgeti a kardját. Szerintem ezek is sokat adnak a szerepjáték érzéshez...
A sárkánnyokkal random összefutás külön ízt fog adni a dolognak.
Nekem oblivionban a fõszál nem tetszett, a Oblivion Gatek igen repetatívak és hosszú távon unalmasak voltak, de a világban meg baromi jó volt kalandozni. És igazából a Bethesde ehhez ért nagyon és ezt tudja nagyon megalkotni: az igazi hamisítatlan free roam érzést és játékmenetet. És mivel sajnos kevés igazi free roamos játék van a fantasy játékokon belül, ezért szerintem nagyot fog szólni a Skyrim is.
Egyébként pedig tényleg van visszalépés a bonyolultságban egyrészt.
Másrészt viszont a skilleken mellett megjelennek a perkek.
Hogy szummában jobb lesz vagy rosszabb, azt a végén meglátjuk.
Egy igazi szerepjátéknál szerintem nem ez a legfontosabb, hanem a világ.
Az asztali szerepjátéknál sem az a szerepjáték, hogy ki tudja kimatekolni a legtáposabb karaktert. Ennek semmi köze a szerepjátékhoz. Inkább az számít, hogy mennyire engedi meg a világ az alternatív megoldásokat.
Az a baj azzal a rendszerrel, hogy túl sok számolást, tervezést igényel (nem oblivionról beszélek csak úgy általánosságban)és a szórakozás rész már háttérba szorul (én pl. Neverwinter Nights 2-ben konkrétan elvesztem, mivel nem ismertem a szabálykönyvet, nem tudtam mi mire jó és hát úgy általában annyi skill, annyi varázslat volt, hogy szinte csak találomra választgattam a skilleket, attribútumokat. Viszont egy játék kedvéért nem akartam megtanulni egy konkrét szabálykönyvet).
Abban, hogy egyszer elkezdesz szerepet játszani (RPG-zni) és az elsõ 4-5 karaktered nem életképes nem túl sok szórakozás van, az csak szívás.
Könnyen lehet, hogy a fentebbi okfejtésem is azt mutatja, hogy casualizálódom, vagy csak idõhiányos vagyok és már nem ásom bele magam annyira a játékokba, így a gyors sikerélményt keresem már inkább...<#smile>#smile>
Fejlõdés szerintem adott a Skyrimben, mert nem fogja mindenki ugyanazokat a dolgokat használni és bizony azok a képességek fejlõdnek, amiket használ is az ember (mint az életben és mint az oblivionban).
Legtöbbetek számára az oblivion csak egy keserves kínlódás volt és ez meg a profit maximalizálás eredményezte ezt a Skyrimot.
Semmi gond ezzel te az egyszerûsödõ világ gyermeke vagy röviden.
A leírsz valamit ami nem valószínû ezek szerint sajnos nem értesz. A számok a fizikai világ leképezése a sebesség, az erõ, az endurance..ezek jelentik a való állapotot és a variációs rendszert is. Tehát mire mész erõs karakterre vagy gyorsra. Ez az rpg egyik lényege a jó story és a választási lehetõségek vlamint a jól felépített világon kívül.
amirõl beszélsz vagy fitymálsz nevezd ahogy akarod enélkül csak felületesség van. Mert ha nincs sebbeség akkor nincs szupergyors vámpír sem, ha nincs luck akkor nincs bárd sem igazán. És nincsenek igazán különbözõ mágia iskolák sem. Mert az egyik az akaraterõre a másik az inteligenciára épül de hiába is beszélek mert amikrõl te beszélsz azoknak nem sok köze van az igazi rpghez már az oblivion is egy átmenet volt, egy jó átmenet. Ez már az lesz aminek látszik egy szép konzol játék sajnos.
itt van nézd és gyönyörködj benne. Én nem tudtam végignézni. Mindegy annyi jó van majd megveszem ha látom azokat a modokat amik kellenek ehhez és így legalább ocson hozzájutok.
E3 2011
amikor meg arról szól a játékmenet, hogy minél nagyobb legyen az életerõm meg a sebzésem, mert ha pl. harc van, akkor a kis karakteremet odaküldöm az ellenfélhez, és a kis figurák elkezdik egymás csépelni, és onnantól a statisztika dönt...hát egy ilyennel sem tudtam játszani 1 óránál többet.
ez egyébként melyik fajtája az rpg-nek?
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
PS: én mondjuk hiányolom a szemfogait, ha ez tényleg vámpír.
Scientia potentia est.
A különbözõ fegyvereknek továbbra is eltérõ súlya lesz, így vélhetõen a támadási sebességük is eltérõ lesz. (lsd.: pár hozzászólással korábban linkelt videók - imperial sword vs. glass sword.)
Scientia potentia est.
Tök véletlen szerûen akárhol megjelenhet majd egy sárkány?