The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nézd lehetet már nem emlékszem hogy de az elsõ jó pár alkalom után újra kelett kezdenem.. Nem tudom vagy a levelezés volt elrontva az ellenfeleknél vagy én voltam a béna. De jópárszor éreztem hardon meg felette hogy itt most vége mert simán kinyírtak.

Nem. Mostanában nincs idõm játszani csak az Age of conan fut! 😄

Persze az elrejtõzéssel kombinálva elképesztõ volt ahogy keresgéltek de nem találtak 😊

A vámpírnál nem érezted ezt? Hát szerintem a frászt részint az Oblivion dungeonjai emiatt hozták az emberre mikor egy lény nagy sebességgel robogot rád vagy a vámpír nyakonbaszott a semmibõl... Nyilván vagy az assádat ha tõrt használtad nem a sebességét tuningoltad mellette a rácsapás elfutás miatt? Tök mókás kergetõzéseket csináltam így 😄 Persze ehhez már kellett legalább 75-ös speed azt hiszem.

Nem az attributumokról vagy a szorzókról szólt ez hanem arról, hogy 15 szintig olyan könnyû a játék hogy el lehet benne bohóckodni egy szál fürdõköpenyben is de amikor a barna medvék megjelennek már késõ átváltani heavy armorra mert az addig nem fejlesztett szkill nélkül az nem ér semmit csak még jobban lelassít és még nehezebbé teszi a játékot, na innentõl jött sokaknak a szenvedés és EZ volt az ami miatt egy csomóan kiakadtak, mivel a játékosok többségének fogalma sem volt arról hogy az armor rating mit jelent és hogyan mûködik és hogy a szkilleknek milyen fontos szerepük van a játékban illetve hogy hogyan lehet egy ilyen "félrefejlesztett" továbbfejleszteni.

A fejlesztõk egyetlen hibája hogy nem rágták a játékos szájába hogy "heavy armor skill 100 = WIN" <- ez az egyetlen szkill kimaxolva halhatatlanná tette a játékost.

Jó lesz az! Salvatore jókat szokott írni, habár mostanában eléggé elkanászodott!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

"Szerintem egy kitûnõ RPG tulajdonságai: király sztori, világ részletessége és nagysága, szabadon bejárható, mindenki a saját stílusához megfelelõen tudjon játszani,döntéseid befolyásolják a történések alakulását, és az kedvencem, hogy saját karaktert lehessen létrehozni"

Eddig jó és egyet is értek, de ami még kell szerintem: Éljen a világ, amiben vagy, legyenek bõven mellékküldetések, ezek legyenek változatosak (gyilkolástól, a kisérésen, kraftoláson, akár kertészkedésen keresztül) és Nagyon fontos legyenek questen kívüli tevékenységek: legyen románcolási lehetõség, családalapítás, legyen befektetési lehetõség (pl. boltba, üzletelés, ingatlanvásárlás, kiadás, legyen munka, legyenek guildek, akikhez beléphetsz és lépkedhess felfelé a ranglétrán és ezeknek a rangoknak legyen értelme, súlya, legyen kraftolási lehetõség, testreszabhasd a felszerelésed (akár esztétikai, akár taktikai szempontból).

Összességében legyen szabadság, ne csak questelhessen és gyilkolászhasson az ember, hanem szerepjátszhasson. Élhesse azt az életet, amibe beleképzeli magát!!! Ez a legfontosabb szerintem egy RPG-ben!...Szerintem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Mass Effect világa jó, csak igen lineáris és korlátozott! Ha nagyobb léptékben gondolkodnának (Nagy univerzum megvan, de édeskevés helyen tudsz pl leszállni, azok nagy része is baromi unalmas, fõleg az elsõ részben, második részben nem unalmasak a helyszínek csak nagyon kevés van belõlük), akkor nagyon nagy játék lehetne belõle, így csak nagyon jó lett.

Hogy miért nincs Dragonlance-s játék? Na azt én is nagyon szeretném tudni!!!

PTW
alapvetõen teljesen szar volt/van/és valszeg lesz is sajnos az ekonómia a TES sorozatban.
lényegében nincs értelme a pénznek. az egyetlen amire használtad morrowind/oblivionban az az enchant/repair volt. Más rpg-k ben gyûjtögeted a pénzt egy egy upggrade-re vagy valami hiper új cucc vásárlására aztán jól megfontolod mire költöd és kezded elõrõl agyûjtögetést.

itt ez nem jellemzõ. egy kezemen meg tudom számolni hányszor vásároltam valami jelentõsebb dolgot kereskedõktõl. halmozod a sok kaca lootot aztán nincs mire elkölteni a dellát.

Remélem láttad az egyik korábbi postban, hogy Oblivion grafikával megalkották a Morrowind-et.... Morroblivion néven mod verzióban! Nemtom próbáltad-e már!

Na látod ez egy igen érdekfeszítõ kérdés és sokat még nem is tudunk róla: random quest generátor! Ha ez jól mûködik nagy dobás lesz.

Hát bizony vinni kellett a felszerelést bõszen a kereskedõhöz... másképp nem gazdagodtál!

Én meg remélem, hogy lesz végre szerencsejáték... legalább lenne valami fix pénzkereseti lehetõség a melón kívül...<#smile>

Ezt nem is hallottam!!! Ezt hogy érted? Hogy lehet rosszul fejleszteni 8 db attribútumot? Strength-re raksz erõs leszel, ha a mágiára meg jobbak lesznek a varázslatok. Aki már ennyit se ért az menjen legózni.... jah mégse még azt is elrontja! De tényleg az ilyen minek játszik?

Hát az a harcrendszer tényleg szar (csak úgy kettõnk közt szólva). Legalábbis nekem még az ismerõseim (még azok is akik nem nagy gémerek, csak idõnként cuppannak rá dolgokra) is visszasírják az elsõ rész sokkal kreatívabb és újszerûbb harcrendszerét és én is egyetértek velük.

És ott még azt sem lehet mondani, hogy a ritmikus harcrendszerét az elsõ résznek nem lehetne konzoloknál könnyen megvalósítani!

Most kövezz meg nyugodtan, de én ebbõl, hogy valamelyik karakter erõsebb, gyorsabb, kitartóbb az Oblivionban semmit nem érzékeltem, pedig volt már egy pár karakterem (ork, nord, dark elf asszem ennyi).

Vagy fogalmazzak úgy, hogy nem figyeltem azt, hogy különbözik az attribjuk (igazság szerint nagyon nem is érdekelt), el voltam foglalva a szerepjátszással.

Nagy Sz.rban lennénk a következõ kilnc évben, ha ez lenne az évtized rpgje.
???

A Morrowindnek tökugyanolyan rendszere volt mint az Oblivionnak, a harcrendszer viszont fényévekkel rosszabb volt.

Például a morrowind ténylegesen külön kezelte a bal meg a jobb kezet is volt csukja is meg egy csomó vsomó apróság ami már Az oblivionból eltûnt sajna.

Obi nagyon jó. De technikai szint figyelembevételével a morrowind nagyon jó volt. így most olvasva koschwarz írásait azért már rengeteg apróságot akár a felszerelés használatban fegyverhasználatban visszalépés volt. És azért nagyon jó volt a storyja is akkoriban az egyik legjobb volt. Persze sokkal statikusabb volt mint az Oblivion de nagyon nagyon sok ember jobbnak tartja a Morrowindet.

Sir Quno Jedi
nomármostan én elderscrollsokat toltam volt a hõsidõkben (elsõ pár részt is vaze) és mindben voltak hajmeresztõ dolgok, meg idõvel döguncsi lett mind, de a kötelesség ugye

Obli kivétel, az végig tetszett

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hát az biztos nem lehet. Hisze évezred múlva mi is virtuális valóságba élünk majd akko má nem lesznek rpgééék 😄

Galy
szerintem az lesz 😊
Sir Quno Jedi
mérnemingyá az évezredé-e?? 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nyilván nagyon beleéltem magam, ez igazi korszakalkotó rpg lesz. Így egy kicsit csalódott vagyok a kapott infok alapján. ennek kellett volna lennie az évtized rpgjének!!!!

Köszike 😊

Sir Quno Jedi
merLELKES

40 új hozzászólás, már azt hittem történt valami :\

Although, a 40-bõl 23(!) a tiéd <#taps>

Nos egy kis off. Találtam ezt az oldalt.
list
Ezenfelül találtam a Kingdom of Amalur-t. ami állítólag Salvatore regény szóval ez a mezõny. Mondjuk mókás összrekják az mmorpg-kel már.

Jó ha korrekt akarok lenni akkor a mass effect 2 se volt rossz ebbõl a szempontból.

Nem tudom de így visszagondolva igazán jó karakterek akik mintha egy regénybõl lépnének eléd, nos nekem a Wtcher hõsei jutnak eszembe a Dragon Age origins után, meg ott a Fallout New vegas pár szereplõvel. Meglátjuk lesz e ilyen a Skyrimba.

Ez is egy vélemény 😄 Egész meglepõ mennyire lehúzzák a Witcher-t sokan. Az egyszerûen teljesen más stílus mint a Skyrim nyilván. És nyilván nem is lehetne összehasonlítani ezt a kettõt. De majd hirdetni fognak egy gyõztest azért. Nyilván ott lesz a Deus Ex még sokan gondlom a Mass effectre is szavaznak. Nem tudom lesz e még olyan ami jó lehet elég szegényes mostanában a mezõny.

PTW
nem is értem ezt a hasonlítgatást. Attól eltekintve, hogy mindkettõ fantasy "rpg" 2 gyökereiben eltérõ játékról beszélünk....

yesname
Karakterfejlesztésben, eszközhasználatban, azok változatosságában Witcher nullához közelít. Skyrim köröket fog erre ráverni még így lebutítva is.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nyilván próbálom nem casual szemüvegen keresztül nézni ha nem is vagyok igazi rp-s, mert az nyilván az év játéka kategória. És az év rpg-je szempontjából kellene számítsanak olyan szempontok is mint a questek kidolgozottsága, a karakterek kidolgozottsága ebben a witcher 2 iszonyúan erõs szerintem(Geralt, Triss, Zoltan, etc.), karakterfejlesztés, abba az se annyira erõs meg ez se lesz nagyjából egyformák lesznek. Ebbe talán eddig az Oblivion volt a legjobb egyetlen pont amibe talán jobb volt a morrowindnél. Szóval szerintem valahogy így kellene végiggondolni. Persze még ott van a világ megjelenítése ,etc. 😊sok sok szempont. És mivel nagyjából a világ megjelenítse a háttér a harc, szerintem közel azonos szinten lesznek a Witcher 2 meg a Skyrim. Nyilván a szabad világ a skyrim mellett szól de a társak ellenfelek meg a történet a szerintem a Bethesda eddigi munkái alapján biztos hogy a lengyel srácok viszik a prímet. 😊A karakterfejelsztés pedig a Skyrimbe már nem lesz jobb mint a witcherbe 😊

Hát ízlések és pofonok. Mivel több szempont szerint lehet értékelni valamit. A witcher 2 nek szerintem nagyon jó élõ karaktervilága van és õk ügy döntöttek elviszik egy kicsit az ügyességi játékok irányába is. Relatív jól adja vissza a könyvek hangulatát is, jó a fõhõs áltültetése is a regénybõl. Nyilván ha te szerkeszted a karakteredet annak is van elõnye is meg hátránya. De az igazi ha te szerkeszted. Szóval szerintem ez nem lesz olyan jó mint a Witcher 2 mint rpg de ez az én véleményem. nekem ez túlzottan leegyszerûsített már. És félek tõle ha a világ csodálatosan is fog élni. A karakterek azért nem ütik meg majd a Witcher 2 ben élõ lélegzõ karaktereket.Az eddigiek alapján sem látom hogy ebben tévednék ettõl még ebben tényleg kevés az info, ha megüti majd az FNV szintjét az elképesztõen jó lenne!!! De azt az Obsidian csinálta. Legalábbis ilyet a Bethesda még a morrowindbe se tudott mondjuk az nem volt rossz ebbõl a szempontból sem a maga idejében. Tehát ez a saját látásmódom.

Az egy teljesen más jelegû rpg. Mint ahogy a Dragon Age is abba mondjuk van. A Witcher 2 a régi idõkben nem menne át amikor még "holdkóros" rpg-sek játszottak. A maga nemében tökéletes. A skyrim nak volt elõzménye ez egy sorozat és ennek az egyik jellemzõje volt a jól felépített karakterfejlesztés mégha nem is volt 100%-os mint itt többen is írták. De így van a másik fõ jellemzõje a teljesen szabad világ volt. Én is ezért a két dologért kedveltem. A konkrét infok megjelenéséig abban reménykedtem most végre sikerül valamit a Dragon Age jellemzõ élõ, reagáló karaktervilágból is átmenteni. Mondjuk lehet erre van még esély. De szerintem a Bethesda sose fog tudni olyan karaktereket alkotni mint a Bioware tudott.

Bár eddig csak egy játékban tudtam megcsinálni a pontos másomat: Fifa 07 <#nevetes1>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Szerintem egy kitûnõ RPG tulajdonságai: király sztori, világ részletessége és nagysága, szabadon bejárható, mindenki a saját stílusához megfelelõen tudjon játszani, itt el lettek törölve a kasztok, vagyis azt fejlesztesz amit akarsz, döntéseid befolyásolják a történések alakulását, és az kedvencem, hogy saját karaktert lehessen létrehozni. Ez mind kell egy szerepjátékhoz, mivel pont az a funkciója, hogy ne csak "kövesd" a fõszereplõ kaladjait akit elõre megadnak, hanem, hogy TE legyél a fõszereplõ.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

yesname
"...a sztori meg a világ kidolgozottsága mellett én még a választások szabadságát is szeretem..."
Mellett? Akkor Ti nem tudjátok miért RPG egy RPG.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

koschwarz
egyetértek, de annyit tennék hozzá, hogy a sztori meg a világ kidolgozottsága mellett én még a választások szabadságát is szeretem, és hogy ennek legyen is következménye.

és pont ezért imádom a mass effectet is, ami szerintem igazi rpg, ami nem mellesleg az akciójátékok szerelmeseinek is megfelelhet.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Azért, mert egy játék tudatosan lineáris, és nem sandbox rendszerû, ne mondjuk már rá, hogy ez nem is RPG. Azért, ha a fõ sztorivonalat követted, egy Baldur's Gate-re is lehetett mondani, hogy lineáris.
Be voltál határolva X számú térképre a világtérképen, ami nem változott, ha egy questet megcsináltál, nem volt okod visszamenni.

Nekem egy RPG-t a történetmesélés jelenti. Azt akarom érezni, hogy egy interaktív film szereplõje vagyok. A körítés (milyen szabályrendszer), a megjelenítés (fps, vagy felülnézet) mind csak sallang, az igazi savát-borsát egy RPG-nek a sztori és a világ kidolgozottsága adja meg. Remélem a Skyrim-ben ez sokkal jobb lesz, mint az Oblivionban volt.
Nálam a Mass Effect világa az abszolút favorit, annyira el van találva, még a Forgotten Realms-et és egyéb õsszerepjátékos világokat is üt szerintem (na jó, talán Dragonlance-et nem, de arra meg egy darab játék sincs, egyébként nem értem miért).

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

yesname
Erre én is felhívtam a figyelmét még régebben. Although sokszor nagyon erõs ellentmondásba keveredik önmagával...
Egyéb mondanivalóddal amúgy nagyjából egyetértek. Hasonlóan vélekedem a Witcher 2-rõl is. Magam is õsöreg RPG-ken nevelkedtem (Planescape, Baldurs Gate, NVN stb.), de Mass Effectet is imádom a nagyon jól kidolgozott világ, karakterek és történet miatt. (Én azért utóbbit be tudom suvasztani az RPG kategóriába nagy engedményekkel 😊. Hiszen döntéseinknek azért van következménye és talán ez volt az elsõ játék, melynek az elõzõ részében hozott döntések befolyásolták több szempontból is a folytatásokat.)

PTW
"másrészt, engem egy érdekel igazán: hogy szabadon kóborolhassak egy új tes-világban, a többi csak körítés számomra."

EZ

PTW
Érdekes, hogy pont a witcher lenne számodra a befutó mikor épp uyganúgy nincsnenek benne statok, mint ahogy Skyrimaban sem lesznek és szerintem legbagyobb jóindulattal is csak rpg elemekkel gazdagon megspékelt kalandjátéknak mondanám mintsem rpg nek. Nincs benne se szabadság, se szabadon készíthetõ karakter/fõhõs története tök lineáris. Számomra ezek a dolgok sokkal inkább tesznek egy játékot RPG-vé, mint az, hogy számokat pakoljak különbözõ értékekre. De mindezt úgy mondom, hogy baldur's gate és társain nõttem fel, csak épp nyitott vagyok a változásra és tudom azt, hoyg a Skyrim statok nélkül is milliószor nagyobb szerepjáték élményt fog nyújtani mint akár egy witcher2 (amit szerettem egyébként lapos utolsó chaptert leszámítva) akár egy vicc számba menõ DA2, mass effectet meg még viccbõl se hívjuk rpg nek 😊

Most nézem a Wiki-n anno a Morrowindnek a Neverwinter Nightsal kellett versenyeznie, az még tényleg kemény verseny lehetett.

Viszot az is igaz öregszünk és már nem úgy nézzük a játékot mint anno. Mikor a morrowind maga volt a mennyország 😄

Viszont sajnos nem abba az irányba megyünk hogy még egyszer a morrowindhez hasonló játékkal játszunk csak Skyrim szintû grafikával. Pedig tény morrowindet még kevésbé tudtam letenni mint az Obliviont.

Sajna igen a Morrowindhez képest már Obiba is voltak visszalépések. A többit meg meglátjuk.

koschwarz
engem nem zavarnak a változtatások. egyrészt, én nem voltam soha 100%-osan megelégedve az oblivion atribútum-rendszerével.

egyértelmû, hogy a skill-ek sokkal fontosabbak voltak az attribútumoknál. pl. egy 100-as blade sokkal többet ért egy 100-as strength-nél.

a használat általi fejlõdés alapvetõen jó gondolat. pont. ugyanakkor egy baromság, hogy ha daggert használtam claymore helyett, akkor tuti gyorsabban fejlõdött a blade-em, csak azért mert tõrrel 10 ütést tudok bevinni másodpercenként, klémórral meg 2-õt. ez persze a morrowindes egykezes-kétkezes rendszer megszüntetése miatt egy sajnálatos következmény.

sorolhatnám, de a lényeg, hogy azért az oblivioné sem volt egy tökéletes rendszer.

lényeg a lényeg, én nem bánom, ha valami újjal próbálkoznak. persze alapvetõen már annak is örülnék, hogy több évnyi "tamrielezés" után "csak" egy új területet és questeket kapnék, minden változtatás nélkül. de így még érdekesebb lesz.

másrészt, engem egy érdekel igazán: hogy szabadon kóborolhassak egy új tes-világban, a többi csak körítés számomra.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"