The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fejlesztõk egyetlen hibája hogy nem rágták a játékos szájába hogy "heavy armor skill 100 = WIN" <- ez az egyetlen szkill kimaxolva halhatatlanná tette a játékost.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Eddig jó és egyet is értek, de ami még kell szerintem: Éljen a világ, amiben vagy, legyenek bõven mellékküldetések, ezek legyenek változatosak (gyilkolástól, a kisérésen, kraftoláson, akár kertészkedésen keresztül) és Nagyon fontos legyenek questen kívüli tevékenységek: legyen románcolási lehetõség, családalapítás, legyen befektetési lehetõség (pl. boltba, üzletelés, ingatlanvásárlás, kiadás, legyen munka, legyenek guildek, akikhez beléphetsz és lépkedhess felfelé a ranglétrán és ezeknek a rangoknak legyen értelme, súlya, legyen kraftolási lehetõség, testreszabhasd a felszerelésed (akár esztétikai, akár taktikai szempontból).
Összességében legyen szabadság, ne csak questelhessen és gyilkolászhasson az ember, hanem szerepjátszhasson. Élhesse azt az életet, amibe beleképzeli magát!!! Ez a legfontosabb szerintem egy RPG-ben!...Szerintem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Hogy miért nincs Dragonlance-s játék? Na azt én is nagyon szeretném tudni!!!
lényegében nincs értelme a pénznek. az egyetlen amire használtad morrowind/oblivionban az az enchant/repair volt. Más rpg-k ben gyûjtögeted a pénzt egy egy upggrade-re vagy valami hiper új cucc vásárlására aztán jól megfontolod mire költöd és kezded elõrõl agyûjtögetést.
itt ez nem jellemzõ. egy kezemen meg tudom számolni hányszor vásároltam valami jelentõsebb dolgot kereskedõktõl. halmozod a sok kaca lootot aztán nincs mire elkölteni a dellát.
Én meg remélem, hogy lesz végre szerencsejáték... legalább lenne valami fix pénzkereseti lehetõség a melón kívül...<#smile>#smile>
És ott még azt sem lehet mondani, hogy a ritmikus harcrendszerét az elsõ résznek nem lehetne konzoloknál könnyen megvalósítani!
Vagy fogalmazzak úgy, hogy nem figyeltem azt, hogy különbözik az attribjuk (igazság szerint nagyon nem is érdekelt), el voltam foglalva a szerepjátszással.
A Morrowindnek tökugyanolyan rendszere volt mint az Oblivionnak, a harcrendszer viszont fényévekkel rosszabb volt.
Obli kivétel, az végig tetszett
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Although, a 40-bõl 23(!) a tiéd <#taps>#taps>
list
Ezenfelül találtam a Kingdom of Amalur-t. ami állítólag Salvatore regény szóval ez a mezõny. Mondjuk mókás összrekják az mmorpg-kel már.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
\"Egy gy?r? mind fölött\"
\"Egy gy?r? mind fölött\"
Mellett? Akkor Ti nem tudjátok miért RPG egy RPG.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
és pont ezért imádom a mass effectet is, ami szerintem igazi rpg, ami nem mellesleg az akciójátékok szerelmeseinek is megfelelhet.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Be voltál határolva X számú térképre a világtérképen, ami nem változott, ha egy questet megcsináltál, nem volt okod visszamenni.
Nekem egy RPG-t a történetmesélés jelenti. Azt akarom érezni, hogy egy interaktív film szereplõje vagyok. A körítés (milyen szabályrendszer), a megjelenítés (fps, vagy felülnézet) mind csak sallang, az igazi savát-borsát egy RPG-nek a sztori és a világ kidolgozottsága adja meg. Remélem a Skyrim-ben ez sokkal jobb lesz, mint az Oblivionban volt.
Nálam a Mass Effect világa az abszolút favorit, annyira el van találva, még a Forgotten Realms-et és egyéb õsszerepjátékos világokat is üt szerintem (na jó, talán Dragonlance-et nem, de arra meg egy darab játék sincs, egyébként nem értem miért).
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Egyéb mondanivalóddal amúgy nagyjából egyetértek. Hasonlóan vélekedem a Witcher 2-rõl is. Magam is õsöreg RPG-ken nevelkedtem (Planescape, Baldurs Gate, NVN stb.), de Mass Effectet is imádom a nagyon jól kidolgozott világ, karakterek és történet miatt. (Én azért utóbbit be tudom suvasztani az RPG kategóriába nagy engedményekkel 😊. Hiszen döntéseinknek azért van következménye és talán ez volt az elsõ játék, melynek az elõzõ részében hozott döntések befolyásolták több szempontból is a folytatásokat.)
EZ
egyértelmû, hogy a skill-ek sokkal fontosabbak voltak az attribútumoknál. pl. egy 100-as blade sokkal többet ért egy 100-as strength-nél.
a használat általi fejlõdés alapvetõen jó gondolat. pont. ugyanakkor egy baromság, hogy ha daggert használtam claymore helyett, akkor tuti gyorsabban fejlõdött a blade-em, csak azért mert tõrrel 10 ütést tudok bevinni másodpercenként, klémórral meg 2-õt. ez persze a morrowindes egykezes-kétkezes rendszer megszüntetése miatt egy sajnálatos következmény.
sorolhatnám, de a lényeg, hogy azért az oblivioné sem volt egy tökéletes rendszer.
lényeg a lényeg, én nem bánom, ha valami újjal próbálkoznak. persze alapvetõen már annak is örülnék, hogy több évnyi "tamrielezés" után "csak" egy új területet és questeket kapnék, minden változtatás nélkül. de így még érdekesebb lesz.
másrészt, engem egy érdekel igazán: hogy szabadon kóborolhassak egy új tes-világban, a többi csak körítés számomra.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"