The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Scientia potentia est.
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Scientia potentia est.
Scientia potentia est.
Eladni a fogott halakat, vagy akár megsütni, megenni!
Esetleg valami küldi is lenne, hogy pl szállíts le 20kg keszeget 😄, vagy fogj egy min. 30kg-s mittoménmit!
De persze random generált lenne, és nem csak az a 5-6 keszeg lenne benne, hanem többféle, mindre más horgászmódszer, más mélységekben, más csalival. stb..
És a méretek is random változnának, mind pl a The Hunter game-ben! Random generálja a szarvasokat!
Na ez pl egy ingyenes game! Igaz akkor csak pár fegyód van, és csak a szigeten tudsz bolyongani, és csak 1 féle szarvast lõhetsz, de addig is ingyenes, és ha tetszik és másra is akarsz vadászni, akkor veszel rá engedélyt, akár egy napostól az évesig, egy állattól akár az összesre is. Fegyvereket is venni tudsz! Ez pl nem rossz ötlet, igaz ez is kicsit drága mulatság ez a virtuális vadászat, de az ingyenes része is elég sokáig leköt, ha tetszik a game!
Kérdés:
Horgászni lehet e majd a Skyrim -ben???
Oblivion-ban volt olyan MOD, de az atya úristennek sem tudtam életre kelteni!
Mekkora frankó lenne, ha (mint N64 Zeldában, nagyon király volt, igaz szegényes, meg gagyi, de élvezetes) beletennének valami pecázós cuccot!
Lehetne mindenfelé horgászni! A térkép szélén a nyílt víz felé is akár!
Meg tavakban stb...
Errõl hallott valaki vmit???
Nah de off vége.... Most már tényleg 😄
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Abban igazat adok hogy várhatnék vele 2-3 évet és akkor CD mellékleten van teljes verzióban de ha folyton csak vársz akkor azt veszed észre hogy nagypapa vagy és nem tudsz idõben kimászni az ágyból hogy vizelni menj. Ha megjelenik valami és érdekel azt szeretem kipróbálni 1-2 héten belül. Ha tetszik akkor úgy is megveszem az elsõ nagyobb leárazásnál (HL2 kétszer is megvan. Naturba meg Narancs Dobozban).
Az meg ingen érdekes téma amit Ratgab mond. Ha letöltöm a warezt, tetszik, majd megveszem akkor most mocskos szemét warezos vagyok, vagy jófej vásárló? Hisz akkor az én esetemben a warez csak egy terjedelmes demónak minõsül. PL klónozok egy Merdzsót, megyek vele egy kört az M0-áson, majd atomjaira bontom és szétküldöm az éterben (Shift+Del IRL), a következõ héten meg bemegyek egy márkakereskedésbe és megveszem tõlük. Akkor most autótolvaj vagyok vagy vásárló aki ment egy próbakört?
Én évi szinte kb 1 játékot veszek, bár a szórás az változó. Van hogy 3-at, van hogy nullát. És ha megkérdezed hogy hány letöltött játék van a vinyon a válaszom 0, hány nem eredeti játék van optikai/mágneses adathordozón? Nulla... illetve talán a Doom1 még megvan valamelyik flopin havertól 😊
Tehát én szemét tolvaj vagyok? Nem mert vásárolok, csak nem mint egy elvetemült és elvakult barom. A közértben is megnyomkodom a zsömlét mielõtt vásárolok, megszagolom a kolbászt mielõtt leakasztom, meglötyögtetem a... amit lötyögtetni lehet...stb. Tehát ellenõrzöm a minõségét az általam elérhetõ módon (ha nem néznek még alaposabban is 😄 ). Miért nem csinálhatom ezt az adathalmazokkal. Windows 30 napig megy próbába, Adobe szintén, 3DSMax is és még sorolhatnám. Játékoknál miért egyre ritkább? (Skyrim-bõl sem lesz demó, amit nagyon sajnálok.)
Scientia potentia est.
Azt már félve súgom hogy konzolon ha mégis szar játékot veszel el tudod adni/cserélni és nem szopsz mint steamen.
Ha az embernek van egy minimális igénye, nem játszik minden szarral mint tirexi, így akár még magyar fizetésbõl is képes megvenni párhavonta azt az EGY értelmes játékot a fostengerbõl.
Persze a warezzal meg a magyar fizetéssel takaródzni könnyû, de a játék az egy ilyen fizetõs hobbi...
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
DA 2 annyira szar, hogy megvettem 0 day...<#smile>#smile> (Mondjuk ha vártam volna olcsóbban megkapom..., na sebaj elkapott a gépszíj)
Én eddig legjobban a DukeNukem átbaszással buktam a legnagyobat!
Mekkora reklám meg beetetés volt, és mit kaptál???? Egy nagy rakás (~7Gb) fost! És hogy? Hááát még csak eladni sem tudod! Mert a steam-edbe persze h beírta magát! Én low, meg nem csináltam gyorsan egy másik acc-ot! Igaz ami van, azon is a Cod 6-7 van, DLC-k nélkül, mert azt már biztos h nem fogom megvenni +1x annyiért, mint az alap game! A minimálbéres fizetésembõl!
Konzol meg jah = a 0 val! Irányítsa az, akinek 2 annya van! Volt anno N64-em, igaz megtanultam rajta játszani, de ahogy megvettem az elsõ pc-met, kiröhögtem a joy-t! Most meg, még ha fizetnének se kéne konzol! Itt van pl haver psp-je is, de még csak be sem kapcsolom, Pfuj!
Nah jah, ha meg arányos árba lenne egy új game, még ha annyira nagyon nem is játszható, akkor megvenném, de míg (tényleg) a fizetésem 1/6-a egy ócska game, én alapból lewarezolom, és majd csak ha már 2-3k ért árulják, akkor veszem meg! Addig is csak próbálgatom, hogy fut! <#eplus2>#eplus2> Ugyanez van pl a bkv jegyeknél is, csak emelik az árakat, azt közbe meg sír a szájuk, hogy sok a bliccelõ! Ezen meglepõdnek??? De arra van pénz, hogy minden megállóba 4-5 zöldkabátos 6 általánost végzett tudatlan bunkót alkalmazzanak, fizessenek!
De itt van pl a hardware oldala is! Míg angilában ~ 100k (átszámolva) egy újabb vga, addig itt is ua-i. Csak ott meg ~ 300k a minimálbér, itt meg ~ 60k!!! Hogy is van ez???
Nah mind1, ezen lehetne órákat töprengeni!
Mindenesetre igazad van! Csak sajnos ez sohasem fog megváltozni! (lásd-> euró bevezetése) (mikor??? 2040.?) Addig meg emeljük a csillagos égig az áfát,az árakat,benzint,kenyeret, stb.. A fizetést csökkentsük! És büntessük meg azt, aki lewarezolja (kipróbálja) a 14k forintos hulladék játékot! Mert nem tud összespórolni rá a minimálbérébõl, mert már a kafetériát is elvették tõle!
Én addig meg maradok "próbavásárló"!!!
De ezt a Skyrim-et mindenesetre meg fogom venni!
Mûszaki cikkel meg tudom csinálni hogy ha megveszem és nem úgy mûködik ahogy elképzeltem visszaviszem és a bolt kicseréli másra. Nem egyszer csináltam ezt és eddig csak egyszer próbálkoztak be nálam hogy nem veszik vissza (végül megtették csak gyõzködésre volt szükség). Ez mondjuk még régebben volt, most már interneten az utolsó csavar elhelyezkedésének is utána tudok nézni.
De egy játéknál? Ráadásul egy Windows-os játékbál? Ha nem megfelelõ a bolygók együttállása akkor már nem megy, kifagy, anyázik...stb. A demó nem csak arra kell hogy belenézzek tetszik e a fûszál tesszellációja, hanem hogy fut e a gépemen és ha igen akkor mennyire. Mert ha mondjuk megy stabilan 10 FPS-t akármit állítok, akkor nem dobok ki 10 ezret az ablakon egy darab mûanyagra, meg némi papírra, vagy éppen kézzel megfoghatatlan adathalmazra (steam), hanem beinvesztálom egy új hardverbe. És mikor már lesz olyan vas ami viszi röhögve, akkor veszem meg az addigra 1000 forintba kerülõ játékot. Ezzel pedig a hardver gyártókat is támogattam.
Ha nem lenne PC csak konzol, de arra is rádughatnál egeret+billentyûzetet egy percig nem gondolkodnék. Hiszen akkor veszel 100 rugóért egy olyan vasat ami 5-6 évig jó (feltéve ha nem évente adnak ki abból is újat ha ide jutunk), de még akkor is jól jártam, mert havi 8300 forintért tudok játszani (+ a játék ára). De amíg egy 10 gombos vacakkal kell nyomorognom, tehát célzás nuku (próbáltam Dead Space-t játszani boxon de halál volt, szó szerint, csak a játékban 😄 )
Szóval nem verem mellem, hanem pont hogy sajnálom azt hogy warezolok. Mert nem "lopni haj de jó" felkiáltással és cserkész dalokat fütyülve teszem, hanem mert ha ki akarok adni valamiért 10.000 forintot (és most ne tessék lovagolni azon hogy csak 8990) amit nem láttam nem próbáltam, az olyan mintha a fogam húznák. Kétszer szaladtam bele ilyenbe és az óta okultam (Jedi Knight 2, GTA4). Mert mind a kétszer nem volt elég a gépem hogy élvezhetõen játsszak pedig a minimum megvolt. Persze ha Mo. kormánya megtámogatna és nem venné el a fizetésem kb 56%-át vagy éppen a munkahelyemet a "megszorításokkal", akkor havi 10-es? Tessék, kettõt kérek! Így a szegény embert az ág is húzza mottóval elõbb alaposan megnézem mit is veszek kb 1 hétnyi fizetésembõl (najó csak 4 nap). Tudom ez csak kifogás meg nem kötelezõ játszani, de ha már napi 8 órát robotolok éhbérért ne tessék azt megnézni hogyan szórakozom. És jaj szegény amerikai/francia/kukutyini mamutvállalat éhezik miattam. Amíg 5x annyi minimálbért kap a WC-s néni mint én kétkezi melóért addig pont leszarom hogy egy másik országban élõ programozó/designer/marketinges/CEO/CFO párezerrel kevesebbet keres évi szinten.
Szóval megértem hogy sírnak a warez miatt, de:
- Én nem adok ki a kezembõl olyan munkát ami szar. Ki is rúgnak a következõ percben / nem fizetnek ki. Játékgyártók megtehetik és még nekik áll feljebb ha nem veszem meg.
- Amíg olyan országban élnek ami gazdaságilag 20x olyan fejlett mint Mo. addig ne sírjanak azon hogy én nem veszem meg 0 day a terméküket a fizetésem 1/6-áért. Kis matek:
Mo. minimálbér = 60.600 nettó. Játék 8000 tehát a fizetésem 13%-áka egy "olcsó játék"
Anglia (most ebben vagyok képpen) minimálbér 913 font netto. Egy játék 15 font tehát a fizetés 1,6%-a játék ára.
Most akkor mit siránkoznak? Adjanak nekem is ilyen fizetést ugyanazért a munkáért, megveszem én 0day, max ha nem tetszik odaadom az utcán az elsõ szembejövõnek.
Más: Én a vékony kliensben látom a jövõt. Ahogy fejlõdik az internet tényleg sokkal kényelmesebb hogy van egy kijelzõd némi elektronikával és interneten keresztül RealTime játszol azzal amivel akarsz a legmagasabb részletesség mellett. Hiszen a számítást a szerver oldal végzi amiért az ottaniak felelnek hogy mindig a maximumot nyújtsa. Nekem semmit nem kell fejleszteni csak 1x megveszem a készüléket + periféria, meg a netelõfizetés. Aztán meg a játékot. Pl 1 végigjátszás 5000 (hisz nincs tömeggyártási költség), de nem 4-5 órás játékot csinálnak hanem mondjuk 20-30. Vagy havidíj alapon. Persze demó meg olyan hogy 1 óra játék aztán fizess ha tovább akarod vinni a jelenlegi stat-okkal. Így kipróbálod, õk nem vesztenek, ha tetszik fizetsz.
megint más: Régen mi volt? Egy évben kijött 6-7 játék, de abból 4-el tuti akartál játszani mert olyan volt. Most kijön havi 4-5 játék (Csak PC platformot nézem) de az vagy X-edik rész, vagy kiegészítõ. Nincs komplexitás, nincs új ötlet, nincs történet, játékélmény és optimalizáció. Aztán jönnek a DLC-k, amik az eredeti játék felébe kerülnek és adnak +1-2 órányi szórakozást. Hát köszönöm nem. Legyen évi 2 játék, de azok olyanok legyenek hogy 6 hónapig újra és újra tudod játszani mert nem bírsz felállni a géptõl. Nah azt megvenném ha kell 30-ért is (összedobnám rá), mert megérdemlik a fejlesztõk ha le tudtak tenni valamit az asztalra.
De amíg a vásárló egy szar szemét és mit képzel hogy igényei vannak, addig bekaphatják bõ nyállal és tövig. Játékot kérek amit élvezhetek és nem szemetet amit le kellene nyelnem.
Huh ez kicsit hosszúra sikerült, de legalább bepótoltam a lemaradást.
Szummázva: Megértem azokat akik warez ellenesek mert igazuk van. De ha azt nézem amit kapok a gyártóktól ha eredetiben veszem meg akkor meg becsapva érzem magam. Akkor most ki a bûnös? Aki egy szemetet akar teljes áron rám sózni vagy én aki nem vagyok hajlandó megvenni, inkább kipróbálom ingyen? Ha a sok szemét között kapok egy gyöngyszemet akkor rohanok a boltba. Lényegében a mai világban a warez = demo. Aki letöltés után kiírja és elteszi nah az lop. Aki kipróbálja és törli, nah az a "próbavásárló".

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
én sem vettem még úgy tv-t,erõsítõt,fejhallgatót,stb... úgy hogy nem próbáltam ki (és persze nem is szabad)
How much can you take,before you snap?
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64