The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
That 'dynamic' snow stuff basically paints surfaces white, it looks ok on rocks but awful on anything flat - it doesn't build up, just paints.
I saw a player next to me climb a wooden fort, relatively 'new' by the looks of it, with nice flat walls, floors and a well made staircase - it was in the mountains so there was snow everywhere. Now, snow had come in and basically covered the place with white - the floors were just solid white, no texture at all - the cracks between the floor boards were just about visible as there was only a smattering on 'snow' in them, so it gave this really ugly look - go onto MS Paint, put a Jpeg image in and fill any part of it white with the bucket tool; see all those rough pixels? that's what it looked like between the cracks.
The person playing was actually so taken aback by it that he called over a Beth staff member to ask about it, the staff guy was like 'no, thats not a missing texture, its snow' and the guy playing said how awful and flat it looked and the beth staff guy gave his awkward stock response of "oh, it's a bug - it'll get fixed in the final build". "

http://youtu.be/4v8qae11_-M
\"Egy gy?r? mind fölött\"
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Én imádtam a Morrowindet meg az Obliviont is, de rengeteg dolog messze volt a tökéletestõl bennük. Kezdve például a borzalmasan béna külsõ nézettel.
Nézegetem mostanában a Kingdoms of Amalur: Reckoning videókat, és lassan már jobban várom, mint a Skyrimet. Valahogy remélem, hogy ez ötvözi majd az összes hasonló játék legjobb megoldásait. A harcrendszer és a grafika/stílus, a rengeteg loot már most pozitív 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Juj, ez fájt 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Azt meg ne felejtsd, el, hogy a Daggerfall volt a TES sorozat utolso PC only premierje '96ban. A 2002-es Morrowind mar Xboxra keszult elsodlegesen, es reklamozta a konzol lehetosgeit, ahogy az Oblivion is Xbox360 sorozat egyik premier/kirakatjateka volt.
Sosem volt kerdes, hogy mindegyik jon PC-re is, de elsodlegesen mind a harom jatek (Morrowind, Oblivion, Skyrim) elsodleges konzolra keszult jatek.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
PSN ID.: Beegabor
-A víz: a felszínen tisztán kivehetõ a meder alja, de ha lebuksz a víz alá egy az egyben olyan mint a fallout 3 potomec folyója (rusnya zöld, és az orrodig sem látsz).
-Fizika egy az egyben ugyan olyan mint az Oblivionban: a játékos belelõtt pár káposztába azok meg kilöveltek az égbe.
-A Nordok új faji képességet kaptak, egy harci üvöltést amitõl az ellenfeleik elmenekültek.
-Argóniánok is új faji képességet kaptak amitõl gyorsabban gyógyulnak.
-A demóban a kétkezes lángszóró varázslat volt a legerõsebb, pár másodperc alatt elintéz egy három fõs bandát.
-Külömbözõ rejtvények találhatók a játékban.
-A Pengéket feloszlatták, helyettük egy új szervezett a Penitus Oculatos vigyázz a császár életére.
-Az npc-k még mindig telepatikus képességekkel rendelkeznek: a játékos megölt egy boltost majd átment a helyi kocsmába ahol mindenki "Gyilkost" kiáltva neki ugrottak.
-Az éjszaka sokkal biztonságosabb, kevesebb vadállat kóborol az éjszakában.
-A zártörés ugyan olyan lesz mint a fallout 3 -ban, de nem lesz szintkorlát, alacsony szinten is megpróbálkozhatsz az erõsebb zárakkal, csak szinte lehetetlen lesz feltörni.
-Az NPC-k elmenekülnek ha fegyverrel a kezedben közelítesz hozzájuk.
-A TPS nézet jól használható, a kiállításon szinte majd mindenki ezt a nézetett használta.
-A küldetés napló csak a szünet menüben érhetõ el.
Itt megtalálható a teljes leírás.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Akinek esetleg kimaradt a Morrowind az még a maradék 46 napban bepótolhatja, a Morroblivion egy Oblivion "mod" ami gyakorlatilag a teljes Morrowindet tartalmazza az összes küldetéssel együtt (a két kiegészítõt is) tehát a TES3:Morrowind de az Oblivion újabb motorjával.
Különbségek azért vannak a két játék eltérõ mágiarendszere miatt, pár Morrowind varázslat nem (pl vakság, zaj), vagy csak félig mûködik (pl levitáció) és az enchant rendszer is Oblivionos de kárpótlásként a harcrendszer SOKKAL élvezhetõbb.
Egy video hogy kb mire számíthat az ember (btw elnézést a hülyegyerekért aki játszik de hirtelen nem találtam jobb videot)
Alacsony szinten még figyelnem kellett arra hogy mit csinálok, néha el kellett futnom, nem találtam über cuccokat stb.
Magas szinten viszont már simán mehettem bárhova és másodpercek alatt megölhettem bármit, mi ez ha nem fejlõdés?
Ja és ehhez nem kell semmit taktikázni, a játék annyi OP cuccot dob az ember elé hogy az már szinte zavaró.
"túl erõs ellenfelek"
Egy (akár direkt) félrefejlesztett karakter is simán legyõzhetetlen volt ha enchantolt cuccokat vett fel, amikhez egyáltalán nem volt nehéz hozzájutni (sigil kövek, über random loot stb)
Ezzel az a baj, hogy teljesen megöli azt az élményt, hogy érezd a fejlõdést. Én jobb szeretem, ha kezdõ területen gyengébbek vannak, majd egyre erõsödnek ... és megvan a lehetõségem, hogy mondjuk olyan területekre hatoljak be, ahol nálam erõsebbek vannak, de szaftosabb cuccok is várnak rám.
Az Oblivionban alapból eleve nem volt olyan hely, ahol esetleg még keményebbek vannak, és ahol jobb lootok vártak, mert minden a szintemhez volt kötve. Ráadásul ha nem taktikázott az ember a fejlesztéssel, akkor nagyon hamar játszhatatlan lett a játék a túl erõs ellenfelek miatt.
A Morrowindet pont azért csíptem, mert fixek voltak a rejtett dolgok és titkok.
Pl volt egy barlangrendszer, aminek a mélyén el volt dugva egy váza mögé (vagy vmi) két kesztyû, amibõl az egyik str-t a másik meg valami mást adott. Vagy volt egy olyan kripta, amiben a hamvak mellett ott volt egy jó kis gyûrû ... vagy Balmorában a hátsó õrtorony felsõ szintjén a szekrény tetején volt egy varázskard.
Új játék indításánál mindig felszedtem ezeket kapásból, mégsem nyújtottak akkora elõnyt, hogy az gáz lett volna. De sokkal jobb élmény volt.
Eleinte utáltam az Obli szintezését de a végén kibékültem vele, az egyetlen amin változtattam volna az csak annyi hogy a mobokat megállítottam volna a közepes minõségû cuccoknál mert az tényleg vicces volt hogy míg Morrowindben az egész világot be kellett járni egy komplett daedric szettért addig Obliban a páncél talált meg engem...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ugyanakkor nemrégiben a Fallout New VEgashoz találtam egy olyan quest modot, ami annyira jól sikerült, hogy simán beleillik a vanilla questek közé és fent is hagytam, mert nem kelt idegen érzést bennem. Tehát kivételek is akadnak szép számmal, sajnos Oblivionhoz ilyeneket én nem találtam, Nehrim kivételével.
Azért az RPG-ben a loot igencsak szerves részét képezi a dolgoknak és ebben benne van az egyre jobb cuccok keresése is (én pl. magamból indulok ki, mikoris nem érdekel, hogy hogy néz ki a karakter, még azt is megkockáztatom, hogy a feje, arca sem, mivel.... és itt jön az egész lényege... Én obliviont is szigorúan fps nézetben játszottam végig, így nem is láttam volna a fõhösbõl amúgy sem semmit). És ugyanezen elv szerint fogok a Skyrimmel is eljárni (Szigorúan fps módban a jobb élmény kedvéért), ugyanis én így jobban bele tudom magam élni a dolgokba.
Az indoklás másik fele pedig, hogy én mindig harcos (olyannyira, hogy talán a gyógyítás skill-t használtam eleinte egyedül, utána már azt sem) karakterrel játszom, akinek ugye alap dolog a legerõsebb páncélzat és fegyver, mivel anélkül eléggé életképtelen lenne.
Fentebbiek értelmében megkövetem magam és azt mondom igazad van, általánosítottam. De ettõl függetlenül az inventory miatti sírást feleslegesnek és rugalmatlanságnak (És azért ennyire ne legyünk már elkényelmesedve) tartom.
De ha a vilag dinamikusan valtozik, akkor indulhatsz 10 varos iranyaba is, nem lesz olyan lathatatlan fal vagy lekuzdhetetlen ellenfel, amely miatt visszafordulnal. Az Oblivionban ezt akartak, hogy ne legyen iranyitva a "szintezes" es "kveszteles", hanem tenyleg oda menj ahova jol esik.
Mindkettonek megvan az elonye es a hatranya, de ha mar valasztani kellene, akkor inkabb a Morrowindi "jatekostol fuggetlen, az adott teruletre jellemzo szintek" mellett voksolok en is.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
érthetõ a készítõk koncepciója, mivel ezzel azt akarták, hogy a játék egyenletes nehézségû legyen. kezdõként ne szívj nonstop, táposként meg ne légy mindenkit egy csapással elintézõ félisten. az a baj, hogy egy "egyszerû" rendszert akartak, hogy a szintedhez igazodva elõre megadott listákból válassza ki a megfelelõ erõsségû ellenfeleket és azok felszerelését, meg a loot-ot. ez azonban inkább a világ "kézi" megtervezését pótolta, mivel így nem kellett könnyû meg nehéz területeket kialakítani, egyszerûen mindent elintéztek leveled list-ekkel.
nekem még ezzel sem lett volna bajom alapvetõen, csak az volt a kiábrándító, hogy a banditák glass cuccokban rohangáltak, meg hogy bizonyos ellenfelek egy bizonyos szint után...egyszerûen eltûntek a világból, és helyettük már csak más, magasabb szintû ellenfelek jöttek. röhejes valahol...
ELVILEG ez más vagy inkább máshogy lesz a skyrimben. engem más nem is érdekel 😄
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯