30713
TES
  • Metalmilitiakid
    Szóval ha egyszer lementettem az állását kézzel, akkor csak meg kell jegyeznem, hogy melyik volt az és kezdhetem az újat ?
  • Richardix
    Elvileg nem, csak a karakteredről legyen egy rendes mentés, mert auto/quick saveket felülírhatod a másik karin.
  • Belkar
    Ha nem írod felül a mentéseidet akkor vihetsz 20 karakter is egyszerre :)
  • Metalmilitiakid
    Az érdekelne, hogy lehet e párhuzamosan két karaktert vinni a játékban, vagy ha kezdek egy újat akkor az törli az előzőt ?
  • Richardix
    Remélem így utólag is megoldható a dolog.
  • Belkar
    Biztos felvetted a questet aztán már rohantál is kifelé a templomból ő meg nem ment utánnad. Egyébként rákerestem Maurice Jondrelle a neve.
  • Richardix
    Biztos hogy nem jött oda senki! Ha valóban odajött volna ezzel, hogy szívesen látná a fát, akkor tuti belementem volna, mert miért ne... lehet, hogy fast travellal elmentem, mielőtt odajött volna?
  • Belkar
    De ő még a templomban oda megy hozzád miután felveszed a questet... Ha van mentésed töltsd vissza és nézd meg saját magad.
  • Richardix
    Vázolom a helyzetet: Elmentem a fához, beszéltem az ott levő emberkékkel, akik miután megtudták, hogy mi van a birtokomban rögtön közutálatba kezdtek, de a fát már nem akarom bántani (legfőképp az előbbi 2 ember sorsa miatt), ha jött is az a pilgrim, az már jó rég volt :S De nem emlékszem, hogy jött volna.
  • Belkar
    Hát pedig odamegy :)
  • Richardix
    Nem rémlik, hogy bárki is odajött volna hozzám...
  • Belkar
    Mikor megkapod a nővértől a questet odamegy hozzád egy Pilgrim és azt kéri hagy menjen veled mert szeretné látni azt a fát. Vidd magaddal és akkor nem kell senkinek meghalnia ;)
  • zozoalma
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ott a templomba megszólit egy npc hogy szeretne veled menni az uton és ha ot magaddal viszed akkor más lehet a quest
  • Richardix
    .... Hogy kicsodát?
  • Belkar
    Egyébként csak mondom hogy van más megoldás is arra a questre
    magaddal viszed azt a pilgrimet a questre akkor nem kell megsértened a fát mivel a csávó imádkozik egyet és kapsz egy facsemetét amit vissza vihetsz a templomba.
  • xido
    Ezio-nak:)
  • skymannn
    jaja, köszi már megvan
  • gabo91
    Hm... jó tudni ezeket. Köszi az infót.
  • Richardix
    5 perc alatt 4 hsz... össze kéne szednem a gondolataimat, mielőtt írok :)

Szóval, az imént rám támadt egy Brotherhood Assassin, volt is nála levél, miszerint "valaki" holtan akar látni engem... érdekes, kinek tehettem keresztbe? :O
  • Richardix
    Az egy dolog, hogy gyorsan túl lehet jutni, csak morális alapon NEM AKAROM megcsinálni. Egyébként kösz.
  • Richardix
    Ja még azt kifelejtettem: Az emberi hullákból táplálkozva visszatöltesz életet (mert egyébként nem regenerálódsz vérfarkas alakban), és a farkasalak idejét is kitolod, elkerülvén a kellemetlen helyzeteket :P
  • Richardix
    Idővel visszaalakul, ha nincs ellenség akkor várj 1-2 órát, ha van, akkor meg csak várj :) Egyébként előre szólok, ha esetleg később harcban bevetnéd a képességed: Egy idő után be fog homályosodni a kép egy másodpercre; ez a jelzés, hogy hamarosan visszaváltozol, és keress menedéket, ha harc közben vagy. Kb 10-15 másodperccel később újra ebhomályosodik, és akkor visszaváltozol. Mikor visszaváltozol akkor pucér leszel, tehát a páncélt, fegyvert stb. Vissza kell majd venni.
  • gregtom6
    Várd meg a reggelt talán :)
    Nem játszottam a játékkal, csak ez így szokott a vérfarkasoknál lenni.
  • gabo91
    Átváltoztattam magam vérfarkassá (Y gomb) viszont az istenért sem bírok visszaváltozni, akármit nyomkodok nem reagál rá. Van egy minimum ideje, vagy azért mert a barlangban van ellenség? Vagy hogy lehet visszaalakulni?

Köszi előre is!
  • SaGa Jr
    Mindig a helyi jarl segédjével/intézőjével kell a kérdést megdumálni (igaz ez Whiterun, Windhelm, meg a másik két város esetében is).

Én azt az épületet úgy tudtam megvenni, hogy megcsináltam a civil war feladatot az imperial csapattal. Magyarán beálltam a birodalmiakhoz és megcsináltam az összes feladatot. Utána csak beszéltem a manussal napközben (reggel 8 és este 8 között) és már meg is vehettem. De ugyanúgy megvehető ha a stormcloak feladatokat csinálod végig.
  • Fehercsoki
    Köszi!
  • skymannn
    A windhelmi házat hogy lehet megvásárolni, milyen questeket és kinél kell megcsinálni h feloldjam a vásárlást, jah és kivel kell dumálnom a megvételéről ha már minden klappol?
  • SaGa Jr
    Fehercsoki:
    Dehogynem, ne aggódj.
    A sztori ért véget, nem a sárkányok pusztultak ki. Sőt igazából az sem biztos hogy tényleg megölted Alduin-t, esélyes hogy csak ideiglenesen ki lett vonva jó időre a forgalomból, hiszen nem maradt utána porhüvely és a lelkét sem tudtad elszipkázni.
    A lényeg, hogy maradt sárkány dögivel. Legalább 5 hely van ahol sárkányok találhatóak (ezek kis sárkányfejekkel vannak jelölve a térképen) és ugyanúgy beléjük fogsz még futni véletlenszerűen. Meg ugye hívhatsz is sárkányt akit le is nyomhatsz ha akarsz. összesen 20 szó van, mindegyiknek 3 fokozata és te ebből a sztori során csak 5-öt kaptál meg teljes fokozaton ingyen. A többire jut elég sárkány hogy megtaláld és megtanuld.

Richardx:
    Pedig azon a feladaton nagyon gyorsan túl lehet jutni (ráadásul alacsony szinten még könnyebb is mint magas szinten) és onnantól a nálad lévő cuccos sem jelent már gondot.
    Az eltávolításhoz a konzolt kell használnod a következő paranccsal:
    player.removeitem 0001c492 1
  • Richardix
    Nettlebane, amivel azt a fát kéne megcsapolni
  • Fehercsoki
    Akkor ennyi nem is jön több sárkány? Alig van pár shoutom.
  • SaGa Jr
    Ha arra gondolsz hogy egyszerre több személynek válaszolgattam az stimmel. Az nem csúszás, az szándékos, hogy ne kelljen kismillió hozzászólást írni, hanem egyben, több embernek menjen válasz.

Melyik az a quest tárgy ami olyan nehéz, csak nem egy hangszer? A másik ami eszembe jut azt úgyis le kell adni (elkerülhetetlen), bár az meg 25 egységnyi tömegű.
    Igazán idegesítő majd az lesz mikor ledobhatatlan nyakláncból lesz nálad vagy 10 darab, meg már rég értelmét vesztett könyvekből és jegyzetekből.

Ha megmondod melyik az a tárgy megmondom miként tudod eltávolítani.
  • SaGa Jr
    Több kell legyen mint 30 (én 35-öt szedtem össze, abból 3 lett kutyulásra felhasználva). Ha ezek a gazok is úgy működnek mint a többi, akkor akár egy hét múlva is visszamehetsz és lesz belőlük megint (csak hagyd el egy hétre a kérdéses területet. Illetve nézz szét az épületekben is. Ha jól emlékszem a pumping station-ben találtam egyet belül is (le volt szüretelve és valami asztalon volt pont ahogy a kipurcant alkimista laborjában).
  • Richardix
    Nos vagy én értettem félre a dolgokat, vagy délután szinte minden válaszoddal csúszásban voltál :) De mind1, ellenben problémám van:
    Mi a ménküves ****ért nem lehet eldobni a quest tárgyakat?! Van egy cucc, 10 egységnyi súlya van, és nem tudom eldobni, ellenben morális alapon a questet se akarom teljesíteni, amihez tartozik. Na ezzel most mit kezdjek? -.-
  • Ragnar360
    hehe még johogy nem néztem meg a spoilerjét :) éreztem én, h most nem szabad rámennem :P
  • SaGa Jr
    A fő szálban sehol nem kell begyűjteni senkinek a vérét. Az Haermus Mora daedric prince saját küldetésének a része. A válasz meg az, hogy ahol találsz. Banditáknál is előfordulnak ilyen delikvensek (és ők büntetlenül gyilkolhatóak), ahogy barlangokban és városokban is lehet találkozni a keresett fajok tagjaival.
  • SaGa Jr
    Igen, ott a vége a sztorinak (ahogy általában a TES játékoknál, nem ez teszi ki a játékidő jelentős részét, inkább csak arra szolgál hogy bevezessen a játék lehetőségeibe).
  • SaGa Jr
    Szoktam?

Annyi történt, hogy a választ amit neked írtam utólag tettem be és azért korrigáltam mert a nevedet írtam el és az ilyet azért illik a lehető leghamarabb korrigálni nemde?
    Nem a hozzászólás számával volt a gond (az eredetileg athlay-nak ment csak mivel a te kérdésed előbb szerepelt így előre vettelek téged hogy a sorrend megmaradjon csak a válasz gombot már nem nyomtam át. :)
  • Fehercsoki
    Eljutottam addig, hogy
    Alduint másodszorra is megöltem, elégett mint a többi sárkány, már van sárkány idéző shoutom is, most viszont nem kaptam több questet azután, hogy megöltem alduint, csak a mellékküldetéseket tudnám csinálni,
    most akkor vége a sztorinak? Alig játszottam pár órát.
  • SaGa Jr
    Nincs ott bug, a dolog trükkje annyi hogy ne kattints rá a megtanulandó szóra, hanem a billentyűkkel menj rá a megtanulni kívánt szóra és utána szintén csak a billentyűt használva nyomj egy r betűt. Az egeret felejtsd el. AZ arra van maximum hogy kijelölj, nem arra hogy tovább fejlessz egy szót.

A kétkezes dologhoz meg a megoldás a következő. Az inventory-ban a fegyvereknél az egyik fegyverre nyomsz egy jobb klikket a másikra egy bal klikket, mindkettőt beteszed favourites-ba, majd mindkettőnek adsz egy külön számot. Amikor kell akkor megnyomod mindkettőt és viola, máris két fegyver van a kézben (ugyanez megy akkor is ha pajzs és fegyver kombót akarsz, tehát mindent külön gyorsbillentyűre kell tenni egyesével, két dolgot nem tudsz egy gombra rakni és arra is figyelni kell hogy még az inventory-ban melyik kézre tetted az eszközöket, hogy ne legyen ugyanazon kézre két eszköz betéve amit együtt akarsz használni)
  • Deer
    Ez mekkora már:
    Egyik barlangban biztos távolságból egy hídról beleeresztettem egy nekromantába 2 nyílvesszőt. Miután nem talált meg, egy ki idő múlva közölte: biztos csak képzelődtem. Közben ott állt ki belőle a két nyílvessző.