The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Persze, hogy ne lopjanak ez is teljesen jogos kérés (Ami mindig is furdalta az oldalam, hogy mi van akkor, ha leszeded warezba, megtetszik, majd rögtön megveszed eredetiben, akkor most loptál vagy nem?)! De ha valami érdekel, akkor legyen jogom kipróbálni, fõleg szoftvernél érdekes ez, ami vagy fut vagy nem fut! Pl.: ha én milliomos lennék, nem érdekelne megvennék mindent ami kicsit is érdekel, és ha nem futna addig pakolgatnám az alkatrészeket, amíg nem megy. DE ha most megvennék egy játékot (idén már megtettem a Witcher2-nél és az Assassin's Creed Brotherhoodnál) és nem futna, hát nem lennék túl boldog, hogy kidobtam 10k-t a semmiért, annyira jól nem megy!

Pc-s piachoz egy szösszenet: Ez is üzlet, ha profitálnak belõle csinálják, ha nem profitálnak nem csinálják! Komoly gazdasági emberek foglalkoznak ezzel a dologgal a fejlesztõknél ebben biztos vagyok, ha õk egyszer azt látják, hogy ebbõl nem lesz pénz, akkor leállítják a pc-re fejlesztést. De egyenlõre a nagy cégek: Blizzard, Bethesda, Bioware szorgalmasan gyártja pc-re a játékokat és sok kisebb név is... valószínûleg megéri nekik. Szóval nem kell ennyire bórusan látni a jövõt szerintem.

Az meg, hogy konzolra mennyit adnak el és mennyit pc-re fölösleges összehasonlítani: más a célközönség, másak a lehetõségek. Konzolon csak insert and play van, míg pc-n ez egy picit összetettebb.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez szerintem fõleg azért alakult így mert régen nem tudtunk boltba venni amikor fõiskolás voltam meg elõtte csak másolt cd-t tudtam venni. Azoktól akik nyugatról behozták. Nem volt boltba.De mióta az internet nagy sebességû meg itt van ez a jópofi 575 azóta nem.... Így kialakult hogy ez nem is lopás. De ez az lopás, szellemi termék lopása. És ezt nem lehet szegénységgel magyarázni De megértelek ratgab, nagyon szeretsz játszani és mindenképp meg akarod kapni. És sajna az anyagi körülményeink olyasmire kényszerítenek néha minket amit másképp nem tennénk meg. Ezt még talán el is lehet fogadni. De nem hinném ez lenne a többség. Nagyon sokan vannak azok akik megengedhetnék maguknak a 10e forintot de inkább ellopják. A másik meg persze mindent akarnak és arra persze nincs pénz és gátlástalanul letöltik.

Ez tiszta ratgab. Nyilván diákok meg anyagi helyzet is gond pláne Magyarországon. De ha te csinálsz valamit akkor ez érdekelne ha veled is ez történne? Nekem is volt hasonló gondom meg most sem állok túl jól de nem töltök le semmit. Ha valamivel mégis játszani szeretnék megvárom míg legálisan le tudom tölteni 1-2 ezer forintért.

Más dolog egy mûszaki cikkrõl tesztet olvasni (jó vagy nem jó, mûködik nem mûködik és milyen minõségben), mert a mûszaki cikket lehet objektíven vizsgálni! De egy szórakoztató cikket tesztelni és értékelni az szubjektív dolog: neked tetszik, nekem nem... Erre nem lehet alapozni!

Aki akarta az megvette! És még az szívott vele, aki becsületes volt (másolásvédelem miatt 10-12 fps-eket produkált a játék, tudom, mert én is tapasztaltam... 0 day vettem). Másolásvédelem nélkül meg hirtelen jól futott. Szóval a másolásvédelem káros!

Warez rossz dolog, ezt nem vitatom! CSak azt az oldalát, hogy mi történne ha a warezolók hirtelen nem tudnának warezolni senki nem nézi! Ezek az emberek soha nem vennék meg 0 day a játékokat, mert vagy nincs pénzük vagy van csak sajnálják ilyenre (minap olvastam Kalózöbölben a Deus Ex 3 kapcsán, hogy a srác mivel elunta a várakozást a crack-re megvette eredetiben... no comment).

De valószínû, hogy a 99 %-uk nem venné meg a 2 fentebb felsorolt ok miatt! Szóval ha így nézed, akkor õket nem is lehet potenciális vásárlókként kezelni... Simán ellopják a terméket (egyébként demózási célból én is szoktam warezolni, de ami megérdemli azt megveszem... ha helyrejön az anyagi helyzetem, akkor a Skyrim-et is megfogom venni, akár 0 day is!)

broman191
Amilyen drága a gyûjtõi kiadás ilyen méretû sárkányt is adhatnának hozzá. Jól mutatna a virágoskertben a kerti törpék mellett. <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

<#eljen>

Egyébként hogy tud a lengyel gyerekek szinte minden patchbe ingyenes dlc-t tettek kárpótlásul a okozott kellemetlenségekért. De ennek úgy sincs jelentõsége hisz nagyrész úgyis ingyen letölti azt játszik vele meg még szidja is hogy milyen szar...Undorító.

Ráadásul sok játékhoz van demo. A DA2-höz is volt nagyrészt azért nem vettem meg magam részérõl. Tehát azt érzem próbálod megmagyarázni magadnak, hogy jogod van letölteni mint egy demot a warezt. De nincs. Mert innentõl te is segítesz mûködtetni ezt a szemetet. Ami 90%-ban ez is benne van, hogy megfordult a trend és ma már nem a pc-rõl csinálnak konzolos verziót. Vagyis ma már nagyon kevés igazi pc jték gyártó van mint a paradox. Nagyon kiváncsi vagyok õk meddig bírják. elképzelhetõ mivel nekik azért nem az átlag játékos közönségük van és nem is egy óriási cég õk talán meg maradnak annak amik voltak. Pc-s játékokat gyártó cég. Egy ideje egyébként úgy érzem a DA😮 a búcsúajándéka volt a Biwaretól a régi pc játékosnak. És nem is számítok rá hogy az elkövetkezendõ pár évben lesz valami hasonló.

grebber
Hát ez nem igen van így legalábbis mûszaki cikkekkel.Soha a büdös életbe nem probáltam ki egyet sem mielõtt vettem volna bármit is.És nem is igen láttam hogy más kiprobáltatta volna.
Veszem azt kész.Azért van rá garancia meg mi egyéb.Meg nem mellesleg vásárlást nem ugy intézi ember hogy a 0 nullára vesz valamit.elõtte olvas tesztet kérdezget róla stb.

Next PC upgrade: 2022

Nyilván az rpg egy érdekes mûfaj. A Bioware szintén jelezte elsõsorban a konzolra készül a DA2 és annak lesz pc-s verziója. Csakhogy ez nem egy konzolos mûfaj. Így õk nagyon bedõltek vele több okból is. De a Skyrim is elsõsorban konzolra készül és annak lesz pc-s verziója. Talán eltalálják majd hogy mind a pcseknek mind a konzolosoknak bejöjjön. De ne legyen illúziód elsõsorban a konzolosok érdeklik majd õket is mert a bevétel zömét ez adja. Majd lesz egy kis szánom bánom a pcsek felé hasonlóan a Biowares srácokhoz azt ennyi. Tehát jól látod ez a pénzrõl szól csak nemcsak abból a szempontból ahogy te nézed.

Tehát ok okozat. Nem az okozat van elõször. De ez egy hosszú téma.

Nem. Ha nem tetszik nekem valami nem veszem meg. És nem töltöm le a warez serverõl semmiképp. Ha nem szeded le illegálisan nem vagy warezos. De ha leszeded fizetés nélkül csak azért mert szarnak tartott és úgy gondolod e feljogosít a lopásra akkor igen, te is a tetvek közé tartozol. Ez az én véleményem. Továbbra sem világos ez a rész az írásodból mert kerülöd ezt a témát. De amúgy a mondandód zömével egyetértek.
De azt mondom sokkal rövidebb idõ alatt jönnek ki dolgok mint régen és igen patchelni kell. Ezt elfogadom a Witcher 2 egy többszálú film minöségû rpg, élvezetes dolog. És most is azt mondom a warez súlyosan benne van abba hogy nem olyan sok jó minöségû dolog jön ki mint régen.
Mert a konzolos réteg alapvetõen más igényekkel rendelkezik mint a pc-s. És most a gyártók elsõsorban az õ igényeiket nézik mert õk fizetnek. A pc-s meg megkapja a konzolos játék pc-s verzióját. És örüljön hogy kap valamit. Mert a zöm úgyis ingyen letölt.
Szerintem ha majd az internet még erõsebb lesz akkor lehet a játék csak a szerveren lesz te meg fizetsz azért hogy játszhatsz vele. Ez az út egy ilyen irányba is mehet. Akkor talán újra lesznek minöségi pc-s játékok. Addig ne nagyon számíts rá.
Ha jól tudom a lengyel gyerekek is a Witcher 3-t már elsõsorban konzolra fogják írni.

Magiszter
Nem nézem egyoldalúan.
- Legyen demo: Ez az egyik legfontosabb. Te se veszel úgy autót, mûszaki cikket hogy ki ne próbálnád. Szoftvernél ez hatványozottan igaz, mert sokkal több baj közbejöhet a használatánál. Ha a gyártó csak úgy eléd löki hogy "Vedd meg!" akkor én köszönöm, de elõtte kipróbálom. Milyen lehetõségeim vannak? Warez természetesen.
- Másolásvédelem nélkül: Amíg az eredetiben megvett játék többet szívatja a vásárlót (SecuROM vagy mi, most DRM) mint a Warez (Copy the Crack and Play), addig felejtsék el hogy megveszem azonnal megjelenésekor.
- Segédprogramok nélkül: Ha megveszem XY játékot akkor ne kelljen feltennem még hozzá 3 másik alkalmazást hogy játszassak Ofline (WindowsLive, RockStar Social Club, Steam, UbiLancher...stb)

Szóval jó lenne ha végre felfognák a gyártók hogy mi vagyunk értük és nem õk értünk. Ha én nem veszem meg a játékukat mert olyan a tálalás/hozzáállás akkor nekem marad 10 ezrem zsebben másra. Nekik nem lesz munkájuk. Éppen ezért ne mennyiségre törekedjenek hanem minõségre. És most nem csak tartalmi hanem technikai minõségre is gondolok.

Witcher 2. Csak kipróbálni volt alkalmam ismerõsnél megjelenéskor. Elég komoly gépe van de nem tudta normálisan futtatni úgy szaggatott. Volt valami grafikai kapcsoló ami kifektette a HD6950-es kártyáját és az I7-es prociját. Hát néztem Rozi a moziban. És sírnak hogy nincs eladás? Ezek után? Hallottam hogy az óta ezt már javították, de miért adnak ki akkor szemetet a kezük közül? Ez nem igényesség. Anno a Half Life 2 rezzenés nélkül futott majdnem maxon az akkori igenszar gépemen. Azt kellene majmolniuk.

Másik: Konzol tömegcucc. Tehát ha csinálnak egy tök egyszerû/unalmas játékot akkor azt többen veszik mint az igényesebb esetleg gondolkodást igénylõ, ám élvezetesebb játékokat. Hiszen mi a mai divat? Mész és lõsz, mész és ütsz, mész és mész. Semmi gondolkodós, logikai játék, csak a hent. Persze hogy konzolra több fogy ebbõl mint PC-re, mert a PC-sek max letöltik hogy mi ez a szar és 5 perc után törlik. Ami amúgy 8000 forint lenne boltban.

Én sem sem a seggembõl húzom elõ a pénzt, így megnézem mire költöm. Köcsög warezos vagyok azért mert nem veszek meg minden jól marketingelt demó nélküli játékot? Ami tetszik próba után azt megveszem, mint tettem megannyiszor.

Nos igazad van volt olyan is de az is 2e-ért nem ötért 😊 De meglátjuk 😊 Nagyon remélem nem mindenki veszi át a szemét EA-s stílust.

Undorodtam miközben olvastam a Witcher 2 topicot és láttam a szerencsétleneket akik leszedték és írogatták a hülye kérdéseiket amik a kézikönyvben benne voltak. Volt amelyik ki is írta warez verzióm van. Mi féle cigány dolog ez?

Egyoldalúan nézed. Érdemes lenne elolvasnod a Witcher 2 alkotóinak leveleit a megjelenés elõtt. Õk nem EA mégis rettenetesen dühösek voltak. emelett nem lehet elmenni ahogy te elmész és különösen szomorú Magyarország az egyik legrosszabb ebben a kérdésben. Mint egy cigánynép. Ezt nem lehet megkerülni. Egy vagy két évet belelõlnek egy játékba és a jövedelmük felét elviszik ezek a tetvek. Én sem vagyok gazdag de nem használok varezt nem lopom el más szellemi termékét mert én sem örülnék ha a terveimet valaki lemásolná és illegálisan bagóért eladná! Nagyon de nagyon kikerülöd a lényeget. Lehet te is a warezt használod? És ne várj jobbat amíg a gyártók ezt látják! És igen nyomni fogják a szar dobozt mert kétszer-háromszor annyi a bevételük rajta. Az egy plussz hogy az MS még finanszírozza is. De el kellene gondolkodjál a valódi problémán. baromira sajnáltam a Witcher 2 alkotóit. Tényleg minõségi kis játékot csináltak és az alapjátékot is úgy adták ki mint más a collectorst. És valószínû hiába. Mert ezek a kis tetvek úgy is ingyen leszedték. És valószínû sokkal kevesebbet kaptak bevételben mint megérdemelték volna. És joggal dühösek? Igen. Te meg sírsz a másolás védelem miatt? Mégi mit kellene csináljanak? A vége az lesz csak mmo-k lesznek és bazhatja a sok hülye warezos marha. És meg is érdemeljük.

Magiszter
A konzol dolgot nem tudják már sokáig erõltetni. Annak anno az volt a legnagyobb pozitívuma hogy mikor megjelent iszonyú erõs gép volt. Az óta már 5 év eltelt és 60-70 ezerbõl olyan gépet raksz össze ami 2x ráver erõben. Ha egyszer az életben megjelenik az új generáció akkor megint érdemes lesz megvenni a Dx11.1-es konzolokat, mert új hardver, nyers erõ (bár Micro$oft-ot ismerve 200k lesz az Xbox720). Remélhetõleg lesz már benne egér/bill támogatás, mert ha igen akkor én is inkább azt veszek. Az megint 5 évig jó lesz és mivel a konzolnak áll a világ (és warez ugyanúgy van rá) ezért megéri. Feltéve ha reális kezdõáron adják. PC exkluzív cím úgy se nagyon van, vagy ha van is nem igazán szokott érdekelni.

A PC piacot amúgy csak egy dolog teszi tönkre: Másolásvédelem. Nem másolásvédelmet kell csinálni hanem jó játékot. Lásd HL2. Annak is fent volt a törése még aznap és mégis kasszasiker lett mert képesek voltak letenni az asztalra egy olyan élményt amiért az ember fizet. Míg EA jön a 26. részekkel, az Ubi meg inkább védelmet fejleszt amivel csak a tisztességes vásárlót szívatja, addig mit akarnak? Közben meg a Demo fogalma is feledésbe merült. Lényegében próba nélkül, visszafizetési garancia nélkül akarnak eladni nekem egy használati jogot, olyan áron amit nem fogok vaktában kifizetni. Az meg hagyján hogy míg konzolon csak beteszed a lemezt és játszol addig PC-n feltelepíted, felrakod a másik 3 segédprogramot, mindegyikbe regisztrálsz, bejelentkezel, futtatod a háttérben és csak utána tudsz játszani. Miért nem volt jó a régi egyszer regisztrálod a játék kódját dolog? Akkor is 1 nap alatt volt törés, most is 1 nap alatt van. Aki nem akarja megvenni az ma is képes várni 24 órát arra hogy ingyen játsszon. Aki amúgy is megvenné annak meg fáj a feje a sok fasz...ék egyszerû agyú másolásvédelem gyártó miatt.

De persze a pénz beszél a vásárló kussol. Ha MS lefizeti a gyártókat hogy nyomassák a 100 éve elavult dobozát akkor a gyártók úgy fognak tenni.
This is Your God!

Igen gondolom kezdésnek majd kiadnak pár páncélt, a lovakhoz.

Még valami azért annyira nem aggódnék a dlc kérdésben, legalábbis az eddigiek alapján. A Bethesda nagyon komoly szintû dlc-ket ad ki fele annyiért mint az EA. Miközben az EA nyomorult 5e-kért ad egy nyomorult felszerelést is. Addig 2-3e-ért a Bethesda egy Dead money és egy Honest heart szintû dlc-ket nyom 10-20 óra játékidõvel. szóval remélem ezen nem változtat a Bethesda legalább. Vagy ha igen akkor elmehetnek a francba az EA-val együtt.

Nincs ezen mit csodálkozni a warez miatt az összes komoly helyen dolgozó ismerõsöm említette már a komoly gyártók inkább a consolos piacot fogják nyomni. A pc-re meg ott lesznek az mmo-k amit nem nagyon lehet berhelni ha legalább annyira okos egy cég mint a funcom. Akkor esély sincs tört szerverre. mert egyszerûen a forrás oldali kódot nem adják ki. És mivel a Skyrimet alapvetõen xboxra csinálják és ha jól tudom utána csak kódfordítás van így nem nagyon aggasztja õket a warez. Már annak is örülhetünk hogy a pc-s állítólag szebb lesz mint a konzolos. Viszont ha ez így folytatódik lemondhatunk az igazi pc-s játékokról mint amilyen a Dragon Age origins volt.
És azért ez a több irányba való megfelelés mindig nehéz más a pc-s játékos és más a konzolos. Az már látszik a lehetõ legnagyobb mértékben leegyszerûsítették az Oblivion tökéletesnek nevezhetõ karakterfejlesztését. Viszont vannak pozítivumok is. De ez az egész arról szól amit már a Fallout New Vegasnál is láttunk az elsõ dlc-k xboxra való gyorsabb megjelenését egyszerûen a Microsoft pénzeli. Viszont a többi dlc már egyidõbe jött oda is! Szóval a Microsoftnak nagyon sok pénze van nyomni az xbox-t
A pc-nek egy elképesztõen nagy elõnye van ugye az a modolás. És fõleg ezért veszem meg mert bízom benne lesz valaki aki visszateszi az Oblivion rendszert rá. És akkor ez tényleg egy erõs rpg lehet. Persze ez csak egy elem. A Bethesda igazi hátránya eddig a többszálú történetvezetés teljes hiánya. Sokan még a történeteket sem tartják jónak. Mármint amit a Bethesda csinál. Mondjuk szerintem jók. De azért rengeteg extra lesz benne, fajok iszonyúan kidolgozottak lesznek,házasodás,etc. Sokkal jobban élni fog mint az Oblivion. bár azt még most sem tudom hogy fogom élvezni a vámpír karaktert, így hogy nincs speed sem mint attributum, na mindegy. Egyébként tudja valaki a történet többszálú lesz vagy a szokásos lineáris story? Erre nem találtam infot még.
Szóval szerintem ennek a folyamatnak a vége akár az is lehet egyszer és mindenkorra letehetünk a Fallout New Vegas szerû komolyan kidolgozott pc-s! játékról. Mert az ízig-vérig az volt. És a Skyrim sok szempontból megmutatja majd mit fog jelenteni a jó játék a jövõben. 😊
Mondjuk aki szereti a paradox játékait annak lesz hova menekülni ha már csak ilyen DA2 szerû játékok lesznek 😊 Jövõ év elején itt a Crusaders King 2. És nos ez az a világ amit a konzolosok nem fognak tudni elszippantani 😊

shaddam
Idõleges exkluzivitás:pipa
Ha 15 dollár lesz pár vacak akkor megvan az új cod.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Magiszter
Kb: "Az elsõ két DLC a Skyrim-hez 30 nappal elõbb jelenik meg Xbox360-re mint bármi másra."

Úgy imádom mik erõltetik egy 5 éves technológia megvásárlását. Nálam ezzel 2 dolgot érnek csak el:
1.) Pont leszarom hogy kiadják e a DLC-ket, és ha adnak akkor mire. Mert nem fogok 1-2 új cuccosért kiadni annyit amennyit elkérnek.
2.) Pont leszarom az egész játékot ha sokáig szívatják a PC-seket.

Ergó: Nem veszek Xbox360-at ha a fejük tetejére állnak is ha pedig arra erõltetik a játékot akkor a játékot sem fogom megvenni.

wedge31
"On November 11th, Bethesda Game Studios brings us the next installment in The Elder Scrolls franchise with The Elder Scrolls V: Skyrim. Xbox LIVE will be the first to bring players the experience of Skyrim's add-on content in this revolutionized open-world fantasy epic where players can explore any way they choose.

The first two add-on content drops for The Elder Scrolls V: Skyrim will be releasing exclusively on Xbox 360, 30 days before it's available anywhere else. If you'd like to be the first to break new ground in Skyrim, Xbox LIVE is the only destination that won't keep you waiting. "

Örüljünk ha pc-re egyáltalán majd kapunk DLC-ét.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Magiszter
Én eleve nem állnék neki úgy fordítani egy játékot hogy nem játszottam vele és nem tudom hogy kábé mikor, ki és miért mondja. Ha legalább egyszer végigvitted a Skyrim-et és utána állsz neki fordítani azért már van egy nagyjából sejtésed a dolgokról.
Az meg a másik hogy a szövegkörnyezet is sejteti a jelentést. Pl:
- I'll bring the money. Good bye!
- See you!

Aki ezt "Látlak"-nak fordítja azt minimum tarkón-csapnám hogy "Ecsém!". Pedig én se vagyok perfekt.

Meg vannak olyan mondatok amit ha tükörbe fordítasz le, lehet hogy úgy is értelmes, de ha beilleszted a szövegkörnyezetbe akkor már teljesen marhaság lesz. Ezeket kell értelmezés szerûen fordítani, nem pedig tükörbe. Ilyenkor lehet kicsit változtatni rajta, hogy értelmesebb legyen a magyar nyelv számára.

Az meg a másik hogy ha én megcsinálnék egy ilyen fordítást, ráakasztanék vagy 20 embert a tesztelésre. És ha valahol valami értelmetlen (mert nincs tökéletes munka, fõleg ha 10-en fordítunk részletekbe), akkor megmondja hogy hol és mi, aztán javítom. Nem publikálom csak úgy bele a vakvilágba amint lefordítottam mindent.

bajgunar
Nah azért kérdeztem, hogy hallottatok -e valami hírt, hogy lesz e magyar nyelv benne, vagy hogy fordítják e, vagy mittom én! Mert jó lenne, nem 3 évet várni a fordításra! Mert nem vagyok egy angol tolmács!
No igen, de a MW3 annyi szöveget tartalmaz, hogy egy, max két nap alatt kényelmesen le lehet fordítani, tokkal vonóval az egészet. Míg például a Morrowindben, Oblivionban annyi szöveg volt, mint a egyes regényekben.

Nem ugyanaz a szint, távolról sem.

koschwarz
azért a mw3 és egy skyrim szintû rpg szövegállománya...kb. mint a köztük lévõ potenciális játékidõ, ha csak a single részét nézem 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
én már vettem részt játék fordításában, és meg kell mondjam, rohadt nehéz volt úgy fordítani a nyers szöveget, hogy nem tudtam milyen kontextusban mondják. nem egyszerû, lásd see you! látlak!

monnyuk errõl azért inkább sejthetõ volt, hogy valami elköszönés inkább.

Sajnos a magyar egy, a határainkon kívül nagyjából ismeretlen nyelv (most nem számítva a határon túli magyarokat), magyarországon pedig gyakorlatilag nincsen fizetõképes kereslet az eredeti játékokra(megy úgy semmi luxuscikkre), így a beépített magyar fordítás esélye nulla.

Egy ilyen grandiózus RPG-nél pláne problémás a fordítás kérdése, mert kábé hússzor annyi szöveget tartalmaz mint egy mezei játék, ezért tartott három évig a rajongók által készített fordítás elkészítése.

Szóval igen, kezd csak bele az angolba, sosem késõ, és nagyon kifizetõdõ, és ma már nem nélkülözhetõ.

bajgunar
Úr isten, de te még nagyobb láma vagy! <#lama>
Pl ott a CoDMW3, petíció indult, és magyar nyelv is (ha minden igaz) lesz benne!! És miért?? Mert megkapták a szövegállományt a fordítók, és azt meg belerakják majd a game-be a készítõk, és úgy adják ki! (javítsatok ha nincs igazam)!
Itt is ezt miért nem lehetne megcsinálni?
Am meg kérdeztem, hogy van e valami hír errõl? És nem pedig a minõsítésemet kérdeztem! Angolul meg én is tanultam! Meg tanfolyamra is jártam! Nem 0 a tudásom, egy-két custom game-t én is megértek! De olyat, mint pl oblivion, ott kb egy könyvnek az 1/3-át tudtam értelmezni! Szal magyarul könnyebb lenne. Sokat kellett nekem is szótárazni, meg ment az alt-tab és google fordító!
De mind1, láma vagyok mert csak a küldetés 1-2 sorát értem meg, és hogy feltettem egy tök normális kérdést!
Amire persze rohadt értelmes választ kaptam!
Köszönöm segítõ szándékotokat!
Magiszter
Jaja. Angolt tanulni nagyon kifizetõdõ. Ha most tárgyalóképes angol tudásom lenne akkor Szept. 15-én mehetnék Angliába dolgozni (2000 Font/hó). Viszont nekem csak társalgási-középfokom van. Így meg nem tartanak rám igényt 😞

Lényeg hogy a Skyrim-et elõször mindenféleképpen angolul fogom végigjátszani, max szótárazok ha nagyon nem értem és így legalább fejlesztem a szövegértés és talán még a kiejtés-értés tudásomat is. Bár ugye egy játékbeli angol az legtöbbször irodalmi angol és nem hétköznapi, pont azért hogy mindenki megértse. De az Angol tanulás elsõ fontos szabálya: Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, orrvérzésig.

Amúgy meg Mo. egy kis pont a térképen. Nem fog egy nagy cég azért még +ezer dollárt sem kiadni hogy lefordítsa nekünk a több százezer sornyi szöveget. Mert bár lehet hogy õk 1 hónap alatt megcsinálnák, de egyszerûen nem vesznek nálunk annyit belõle hogy nekik ez megérje. Pénz beszél customer hallgat.
Így marad a Fan-Made változat, amit majd 2-3 Angolul jól tudó egyén elkezd összekalapálni és talán kész 2-3 éven belül. Remélem nem a GTA 4-es csapat áll majd neki, mert akkor inkább nekifekszem én. (pl.: See you! = Látlak! OMG!!! )

David2
ha az megnyugtat, én is úgy kezdtem a Morrowindet, hogy csak sejtettem, mi mit jelent, magyar leírások alapján bénáztam jobbra-balra. Aztán alakult az, elég szépen. Vágj bele az angolba, megéri!

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

? Miért lenne az? Feltett egy tök normális kérdést... Az megint más, hogy esély rá az 0.
Büdös Bohóc
úristen de láma vagy 😞

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

bajgunar
Bocse h nem a témába vág! De nagyon kíváncsi vok, hogy tudtok -e valamit arról, hogy magyar nyelv is lesz e benne?
Írt e már valaki a készítõknek (valameik fordító közül), hogy szívesen segítene magyarosítani a gamet, igaz ez nem kis munka lenne.
Ha belegondolunk, hogy Oblivion-t is kb 2-3 évig tartott lefordítani, akkor ez ~2 hónap alatt elég nehezen lenne kivitelezhetõ!
De viszont atom frankó lenne és becsokiznák töle, ha tartalmazna magyar nyelvet! Ok ez az én saram, hogy nem vagyok egy perfect angolos, de azért megint várni rá 2-3 évet, és végigtolni 2x ugy a game-t, hogy kb a felét (sem) értem, elég x@r.
Most meg már nincs kedven újra kezdeni obliviont magyar nyelvel.

Szóval:
Ebben nem lehetne tenni valami lépést, vagy petíciót indítani, hogy tegyenek bele magyar nyelvet is? Vagy intézni valamit, hogy valakik megkapják a szöveges állományokat, és nekiállnának lefordítani?

Köszi
Sir Quno Jedi
Ezt honnan veszed, hogy Liarán volt lyuk ott, ahol a mieinken van??? Én inkább azt mondanám, hogy egy száj, csak egy száj... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Magiszter
Riddly = Ridley (uff ezt így félreírni, Kávét de most!!!!)

Magiszter
Az Alien-sex még nem gond, amíg nõ-férfi felállásban van és nem a Riddly Scott Thomas féle Alien-rõl van szó. Nah az már tényleg sok(k) lenne. 😄

Amúgy Liara szerintem is jó volt. Igaz kicsit kék, meg csáposfejû, de sötétben leoltott lámpával totál hidegen hagy. Meg amúgy is. Egy középiskolás osztálytársamtól idézve: A lyuk lyuk, csak a keret más.

Magiszter
Hehe. Ha már van homo dolog benne miért ne csavarhatnánk el egy sárkány fejét? Abból lennének a kicsi pikkelyes félsárkányok. Elvégre a sztori szerint karakterünk "az utolsó sárkányszülött". Nah ott valakinek félre hordott a petrencés rúdja 😊
Sõt tovább megyek. Ugye a Skyrim-ben vannak mindenféle erdei lények, szörnyek. Velük is lehessen házasságra lépni. Aztán egy erdei monsztával az oldalunkon ballaghatunk be a városi tanácshoz, majd a templomba.
- És te.... izé.... akarod hites férjedül?
- Roáááááááárrrrr grrrrr
- Öhm, ezt most igennek veszem. Ezennel házastársak vagytok. Csókolja meg a menyasszonyt.... vagy ilyesmi.

Tudom maradi vagyok de nem lehetne csak simán férfi-nõ, nõ-férfi kapcsolatokat engedélyezni egy játékban? Mert ezzel is csak arra nevelik a fiatalságot hogy a homo az jó, a homo az menõ. Lassan tényleg ciki hetero-nak lenni. El is bújok a takaró alá.

koschwarz
akarom mondani, bár ez nem volt buzulás, de valahogy már ez az alien-szex is kicsit...

koschwarz
nekem már az 1-ben is kicsit furcsa volt a liara-shep páros...pedig én ashley-re hajtottam, de csak a kékbõrû jött össze 😄

wedge31
Vazze a Bioware mindenkit belevisz a buzulásba.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

grebber
Skyrim: nyílt terep az azonos nemûek házasságának!

A 21. században a választás szabadsága egyre nagyobb szerepet kap.

A The Elder Scrolls V: Skyrim nem szab határt a nemi identitásnak, így az azonos nemûek házasságának sem, amirõl Pete Hines (PR-Bethesda) nyilatkozott egy twitter bejegyzésben. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok, akik a hörcsögöt már kinõtték, de a tyúkot nem szeretik, feleségül vehetnek akár egy sárkányt is, mert ilyen nincs. Vagyis a való életen van, de az meg csak egy hasonlat, mint tudjuk.

A férfi-férfi, és a nõ-nõ egybekelés lesz az, melyet nem fog a The Elder Scrolls V: Skyrim összeférhetetlennek nyilvánítani. Így tehát össze tud majd simulni két izmos harcos csakúgy, mint két kerek fenekû hölgyemény. Tulajdonképpen ezzel napjainkat modellezei a játék, hiszen az utcán mászkálva néha még akkor sem derül ki valakirõl, hogy milyen nemû, ha nem csak látjuk, hanem halljuk beszélni is.

info:Gamestar

Next PC upgrade: 2022

Csak azért merek gamestaros linket rakni, mert a képek a lényegesek belõle:

Karakterminták a Skyrimbõl

Sajnos teszt nélkül nem merem láttatlanban megvenni, de ha jól fog menni, akkor a polcon lesz! Nagyon jónak ígérkezik már a karakterkészítõ is!

Magiszter
Laptopra tedd fel és viheted magaddal a DX-et. Eretnek? Hát talán, de senki se tökéletes 😊

broman191
Ugyanerre gondoltam. <#idiota><#eljen> Bár a Deus Ex miatt nem mehetek. Eretnek-e vagyok? <#vigyor5>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

<#gonosz1>
Magiszter
80 nap alatt körbeutazzuk a földet, és mire visszaérünk már játszatunk a Skyrim-el <#idiota>