The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
EZ az egyetlen dolog, amit igazán utáltam az oblivionban. szerintem súlyosan hibás dizájneri döntés volt. nem véletlen, hogy a legnépszerûbb, legsikeresebb modok ezt próbálták kiküszöbölni (pl. OOO)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

"a legutolsó barlanglakó matracon fekvõ csöves is full ebony cuccban feküdt a matracon egy bizonyos szint után"
Hogy én ezt mennyire rühelltem...

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Pretorian
Az már inkább a balansz, és a legtöbb játékot tényleg hazavágja az ilyen dolog.
Multis játékban még van is értelme az ilyesminek, de egy crpg-ben...nem sok. Oblivionban pl. ott lett elrontva a dolog, hogy a szintedtõl függõen jelentek meg az egyre jobb minõségû tárgyak, csak éppen rossz volt a fejlesztõk megoldóképlete, és az ellenfelek "szintre igazításán" túl még a legutolsó barlanglakó matracon fekvõ csöves is full ebony cuccban feküdt a matracon egy bizonyos szint után, holott egy ebony kesztyû árából az Imperial City legfullosabb hoteljében, a mittomén...elnöki (lol) lakosztályban eltöltesz egy hónapot all inclusive, k*rvákkal, legjobb kajával. Morrowindben már elsõ szinten is hozzájuthattál elég komoly cuccokhoz, de úgy volt kibalanszolva, hogy azért ez által még ne juss olyan elõnyhöz, ami a játékélmény rovására menne. Reálisabb volt az a megoldás, már ha lehet ilyet mondani egy fantasy crpg-re amiben mágia van, meg kutya méretû rákokat kell jobb belátásra bírni a rozsdás rövidkarddal a folyóparton.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Nem tudom, én valamiért nem bírom, ha egy játékban 600 féle handcrafted fegyver van, mert becsülöm a beléjük fektetett munkát, de tudom, hogy ha jobbat találok, akkor vagy pont ezért dobom el, vagy azért mert tele van az inventory, és gyakorlati okokból csak az éppen hasznosítható tárgyakat tarthatom meg. Inkább legyen benne 15 féle cucc, darabonként 10 féle textúrával, és legyen mellé még ugyanennyi, valamilyen nagy pluszt adó junik cuccos tényleg faszájosan kidolgozva.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Laza
A skinezéssel nincs is nagy bajom, az nem probléma 😊
De amikor valaki beletesz a játékba egy olyan fegyvert, amitõl egy ütésre fekszik a fél térkép, na azt rühellem 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Továbbra is azt mondom Artmood mester T.I.E modja a legjobb lore szerinti modaz oblivionhoz.😊 De a deadly reflex 5.0 is jó volt. De az Order of the virtuous is nagyon jó meg jópár obse mod, meg a COBL..de nem túl sok van és nem mostanában jöttek ki. Ami érdekes még talán az pár quest mod.mint a Blood&muud.

koschwarz
annyira nem vagyok egy spíler a programozásban, de el tudom képzelni, hogy a zikszbokszon már így is problémát okoz, hogy egy dvd-re férjen az a játékban alapból benne lévõ rengeteg tartalom. most ezt csak azért gondolom, mert meg lehet nézni, hogy pl. egy "új kard" mod, textúrával, mesh-sel, mindennel) is mennyire növeli a játék mappájának méretét.

szóval megint hibáztassuk a konzolokat 😄DDD

Sir Quno Jedi
Borderlandsban ugyan baromi csúnyák a fegyók, de legalább mind egyedi, mert a proggi generálgatja õket. Már ez is valami. Bár én jobban szeretem a gondos kezek által, erõs mûvészi vénával megtervezett fegyókat. Miért is kéne a tõrnek egyféle grafó, meg a kardnak egy stb. Mikor lehet öccáféle tõr, meg héccá féle kard és így tovább. (pengetípus van vagy egy tucat, aztán ott a pengehossz/szélesség, vécsatornák, markolatok, védõvasak, markolatborítások, rúnák, miegymás)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

koschwarz
ízlések és pofonok. kipróbáltam én az összes "nagy" modot is (francesco, OOO, stb.), és ezeke rengeteg új tartalmat tettek a játékhoz, és nem is mondom hogy rosszak, de végül is mindegyikben találtam bõven kifogásolható dolgokat.

amiket állandóan használtam, és adtak valamit az oblivion világához, az egy szebb napkorong és egy szebb víz...és ennyi. szinte minden más mod amit ezeken kívül használtam, csak valami oylan tweak, ami nehezítette a játékot. nem tudom, én ilyen ortodox vagyok a játékokban, valahogy szeretem azt, amit a "gyárból" kapok, mert tudom, hogy azzal kell boldogulni.

én pl. sikítófrászt kapok, amikor ilyen mangafigurákat látok a mod-oldalakon...

PiszkosFred
Utolag irta Hines valahol, hogy azt ok sem gondoltak komolyan, de a MS eroltette a dolgot, hogy ezt az xbox-fizetos-letoltos-franctudja-rendszert, amelyet a konzolosok hasznalnak "nepszerusitsek" es/vagy teszteljek.

Anno a helyi "bolondok boltjaban" vettem egy arlistat es kiraktam irodam ajtajara jol lathato modon, amelyben fel volt sorolva, hogy "koszones az ugyfelnek: 500 Ft, ha napszaknak megfeleloen: +200 Ft, problema meghallgatasa: 1000 Ft, helyesles es egyetertes az ugyfellel, szolidan: 200 Ft, helyesles es egyetertes eros bologatassal: 500 Ft", stb. Na kb ilyen szintu marhasag volt elkerni penzt azert a DLC-ert, amely alapbol benne lehetett volna 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
Mármérlennecsalás??? A játék készítõi ruppótlan, fukar és fantáziátlan bérmelósok voltak. Kevés a tárgy, kevés azokból is a változat és kb. bûnronda minden. A karakterek meg ultrabénák.

Pár okos mod és hihetetlenül jól kusztomizálható, minõségi karaktereket tudsz alkotni (éelthû hajak, szemek, arcberendezés, bõrtextúrák, spéci jegyek) pl., ez hol csalás???

Ha kapsz mondjuk az alaptõrbõl még ötféle változatot, amiknek az értékei ugyanazok, csak máshogy néznek, ki az nem csalás. Ugyanez igaz a páncélokra és a többi fegyókra is mind.

Ha kapsz még száz féle ruhadarabot, amik ugyanúgy nulla használati értékkel bírnak, ráadásul murva drágák, az sem csalás.

Szóval ezt át kéne ám gondolni...

A plusz lópáncél DLC pénzért, na az CSALÁS! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Laza
Mondjuk Én az ilyen modokat nem szeretem ... ami plusz tárgyakat ad a játékhoz. Végül is nem a világ által adott eszközöket használod, hanem külsõ beavatkozás által generáltakat. Majdnem csalás kategória 😊

Nálam ez a modolás egyébként is egy kényes téma, mert nem szeretem, ha minden ember játéka különbözõ. Tönkreteszi azt a játékélményt, hogy minden ember a világon ugyanazt nyomja, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz.

Kivételt képeznek azok a modok, amelyek nem az alapjátékot módosítják, hanem egy meglévõ motorjára építenek teljesen új dolgot (Nehrim).

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Sir Quno Jedi
Egy-két modot fel kell tenni azért, hogy nagyobb legyen a ruci/gear választék.

Sir Quno Jedi
Enchantment, ékszerek jöhetnek, azok nem rombolják az összképet.

A karinak gyorsnak kell lennie, mint az atomvillanás és vagy jó mágiahasználónak, vagy jó rejtözködõ képességekre kell gyúrni. Esetleg mindkettõ. Valami díszes, könnyû, agyontápolt fegyvert is lehet neki adni, egy tõrt, vagy rapírt pl. ilyesmi, de csak ha ûberkúl, meg csak a látszat kedvéért (használni sem kell feltétlen, elég ha statokat növel pl.).

Tök más így a játék, mint nehéz páncélban kúszva egymillió pakkal, mint a málhás öszvér. Ha a karid gyors, de gyenge fizikai erõben, akkor reálisan tolható és kevés tárgyat tud magával vinni, ami szintén reálisabb.

koschwarz
jó, van ebben valami. írtam, hogy még egyszer egy karakterrel végigtolom az obliviont a skyrim elõtt, aztán valszeg örökre félreteszem az oblit.

na ezt az utolsó karaktert kifejezetten úgy fejlesztem, hogy csak "civil" cucc legyen rajta, mert nem akarok kovácsolni, meg javíttatni, és szeretnék még egy ilyen "extrém" karaktert utoljára. ugyanakkor shield enchanment-ek lesznek a ruhadarabokon, gyûrûk, talizmánok...

<#eljen> Én is így vagyok vele 😊 Mass Effect 2-ben, Fallout-ban is így csinaltam 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

koschwarz
ja, télleg! <#law>

Sir Quno Jedi
De, téved, mert ezt írta: "úgyis mindenki a legerõsebb cuccokban fog szaladgálni" ez pediglen nem így van, mert nem "mindenki" tesz így, mint láthatjuk.

Sir Quno Jedi
Régen rossz, ha egy hõs a felszerelésétõl lesz képes arra, amire. Egy igazi hõs egy szál kényelmes ruciban, bárminõ segédeszköz nélkül is HÕS és megteszi amit meg kell tennie! 😄 Nem függhetsz a felszerelésedtõl, így az csupán körítés, eyecandy lehet.

Volt karim Obliban, akivel még pácélt sem hordattam (semmilyet), hanem könnyû ruhában, néha neglizsében járta meg a poklot. Érinteni sem tudták, ez a lényeg. 😄

koschwarz
merthogy nálam a hõs nem attól hõs, hogy hogy néz ki, hanem attól, hogy mindent le tud küzdeni.

koschwarz
nem téved, csak más a véleménye. én meg pl. azokat a cuccokat veszem fel, amik a legtöbbet adják a karakteremhez.

Sir Quno Jedi
Ebben pl. tévedsz, mert én nem öltözettem fel úgy a karimat, hogy ne tetszen az összhatás. Hiába a jobb páncél, vagy fegyó, vagy gönc, csakis ultravagány, vagy ultraelegáns lehet a kari, mivel õ egy HÕS. Szóval alaposan megválogatom mit pakolok rá gear-nek, akár a hatékonyság kárára is.

koschwarz
én is elindítottam még egy utolsó karaktert a skyrim elõtt, tényleg csak nagyon kevés moddal, párhuzamosan játszom a mass effect 2-vel, és teljesen oké 😄

mindig is azt tartottam, hogy az oblivion esetén a sokszor már õrület szintet megütõ modolás tönkreteszi magát a játék élményét. klasszik, amikor az ember már többet foglalkozik a modok keresésével, felrakásával, belövésével, hogy minden mûködjön együtt, mint magával a konkrét játékkal...el is határoztam, hogy EGYETLENEGY modot sem fogok a skyrimhez felrakni (ugyanúgy, mint a fallout3-nál), legfeljebb unofficial patch-eket, ha megint csinálnak, mert nem a modolással akarok foglalkozni.

nem mondom, hogy nem voltak jó modok, de az oblivionnál is szerintem legalább a 90%-uk volt kifogásolható valamilyen szempontból (szvsz). pl. nem volt lore friendly, eleve hibás volt, inkompatibilitás okozott, nem mûködött megfelelõen, nem támogatta a készítõ megfelelõen, stb. stb.

Laza
Az ok ... de azóta igencsak elszalad a teljesítmény PC fronton, szóval látványos különbségnek kell lennie a két verzió között, nem csak annyi, hogy több fa meg fû van ... viszont jó lenne már látni is 😊

No para! Biztos szebb lesz a pc-s!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

pontosan ez sántít nekem is...látott már valaki is nagy felbontású pc-s képet?..mert én csak vacak xbox-ost, 50 nappal a megjelenés elõtt semmi kép, vagy videó ?

Ui.: Én meg felrakom az Oblivont és játszom, nem szarakodok modokkal és érdekes módon még jól is szórakozom. Ez utóbbit a mai világban sok gamer már el is felejti, ugyanis ennek az egésznek ez a lényege! Grafika, apróbb feature-ök nem fontosak, csak a játékmenet és a történet jó legyen és jól szórakozzunk... Innentõl kezdve meg bármilyen stílus lehet jó!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

- Sírás (inventory... nem nagy kaland, hogy nem látod a karakteren a cuccokat... felveszed és szépen megnézed külsõ nézetben... ennyire ne legyünk már kényelmesek, ez egyébként se barbie szimulátor, hogy színeket válogass meg hasonlókat, úgyis mindenki a legerõsebb cuccokban fog szaladgálni)
-Kifogás (nem veszed hát nem veszed)
-Túlzás (30 modra sose kell 500 gb hely, de még 50 sem, sõt még modja válogatja, de 5 sem)...lapozzunk. Ha meg már az alap oblivion se jó, akkor ott probléma van, mod nélkül is lehet játszani, fõleg, hogy legtöbb mod egyáltalán nem lore hû és inkább szétbarmolja a játékmenetet (persze tisztelet a kivételnek mint pl.: a nehrim).

PiszkosFred
Hat javits ki ha tevedek, de az Oblivion az akkor debutalo x360 egyik zaszloshajoja volt. Az xbox a premierje napjan kb 15 jatekkal jelent meg, igazi nagyagyukkal, kozte az Oblivionnal. (CoD2 es a Gears of War is ebben a csomagban volt). A Bethesda a bejelentes utan 90%-ban xbox kepekkel nyomta a sajtot, PC-s kepek csak a vege fele erkeztek - ertheto marketing okokbol, hiszen jobb volt nem hangsulyozni xbox permierje elott, hogy mennyivel szebb es picival komplexebb lesz a PC-s verzio.

Iden ennyire azert nem veszes a dolog.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

benőmenő
Valóban, mert az obliban még nagyobb textúrát sem kaptunk pc-re xD
Viccen kívül ez az új inventory rémes. A régi sem volt egy leány álom, de ott legalább láttad, hogy mondjuk a páncéllal, vagy a fegyverrel hogy néz ki a karakter. Ennél még ezt sem, de legalább megnézheted az adott tárgyat meg forgathatod. Mondhatom rohadtul hasznos <#falbav>. Meg az milyen már, hogy volt idõ csicsás skillfára, viszont az inventory (megintcsak, ráadásul milyen szép magyar szó 😄) fehér szöveg fekete háttérrel, talán típus szerint egy listába. Ilyen alap dolgokat miért kell eltrehánykodni egy rpg-ben, mint pl. egy inventory. Most lehet jönni a modokkal erre is, de a vége az lesz, hogy a 10k-s játék (+dlc-k ára) mellé vehetek egy 500 gb-os winchestert, hogy feltelepítsem a 30 moddal. Az obli is 4-5 alap moddal, összes kieggel, meg ini tweak-kel fél nap mire felrakom, akkor ezt már egy hétig kellesz?
Elõrendelni már nem fogom az tuti, de még mindig várós a játék a sok furcsaságával együtt.
Laza
Én azt nem értem, hogy miért állandóan a X360-as verziót mutogatják mindenhol.
Azért annak a gépnek a teljesítményét már egy Core2Duo és egy 8800GT is simán elérte (nagyobb felbontással).
Jó lenne már egy normális, PC-s feljavított verziót látni. Nekem nehogy az legyen, hogy PC-re csak egy portot kapunk nagyobb texturával, mert a TES-ek nem errõl voltak eddig híresek...

Teppik Amon
akkor már tegyük be az Obli zenéjét is, én is gyakran meghallgatom:
Oblivion main theme
A fanfároknál mindig tiszta libabõr leszek :o
Bizony mondhatjuk hogy a Morrowind/Oblivion igencsak hatalmas, stabil alapkövei a játékvilágnak. Számomra legalábbis. Ezt az 51 napot már kihúzom valahogy (egy zombis szigeten pl 😊 )

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Büdös Bohóc
eddig valahogy nem voltak ilyen ronda képek :-\ ja mondjuk xbox ugye?

dehát vaz:
- low res textúrák
- az alak olyan, mintha totál ugyanúgy nem alkalmazkodna a terephez, mint az elsõ részben is, hogy a szakadék szélén állsz a cipõd végével kb
- kevés poligon
stb...

a játékmenet azért gondolom jó lesz (Y)

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

broman191
Skyrim - Csak felnõtteknek

"Alkohol, mint például a bor, mézsör, sör vásárolható és fogyasztható a játékosok által a játékban, az egyik jelenetben pedig ivó versenyben és részt vehetünk egy másik karakterrel együtt, melynek végén beszédünk zavarossá válik (pl.: "Adjáá mégegyet... neeem lösz gond!)."" <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Jeremy Soultol neve hallatán általában ez a két szám ugrik be:

egyik

másik

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Jeremy soul baromi jó zenét szerzett az Oblivionhoz és szerintem a skyrimnek is igen füllbemászó muzsikái lesznek!

Lunki88
Te még nem hallottad? Új fajként a terminator fog szerepelni a Skyrimben. <#taps>
Ezek a képek a http://elderscrolls.com/ videókból vannak.

(nem vagyok benne biztos de mintha a srác aki játszik csak akkor blokkolt amikor a bal kezében pajzs volt)

pointer4
A második képen, már a sárkány leégette a húst Swarcziról ? 😄
Prince23
koschwarz

koschwarz
én is így éreztem, de olyan hamar magába szippantott, hogy egy idõ után tényleg nem is tûnt fel. and i mean it.

http://www.moddb.com/mods/nehrim-at-fates-edge

Hát elég jó amit írnak róla lehet kipróbálom. De tényleg nagyon utálom hallgatni a német nyelvet. Valahogy az angol az igazi ezekhez a játékokhoz.

koschwarz
monnyuk lehet, bár ittam egy láthatatlansági lötyit, és úgy suhantam el mellettük. egyébként a dungeonben késõbb még durvább enemik jöttek, úgy hogy hanyatt-homlok menekültem ki, majd késõbb megerõsödve visszatértem 😄

Sir Quno Jedi
Ami egy vicc, mert a ghoul-ok életerõt érzékelnek, de legalábbis kiszagolják a friss husit, szal. rejtõzködni elõlük nem triviális. 😄

koschwarz
vagy inkább azt mondom: szétkaphatnak.

volt olyan dungeon, ahol az elsõ két ghoul-on face to face nem tudtam keresztül jutni, mert kicsináltak, de lopakodva pl. igen...szóval van választás.
nálam, ha az oblivion 9/10, akkor a nehrim 10/10....

koschwarz
TELJESEN szabad a mozgás, az más kérdés, hogy ha egy "nehezebb" vidékre mész, ott egy pillanat alatt szétkapnak alacsonyabb szintûként.

hm aminek nekem roszhírnek tûnt állítólag sokkal kötöttebb a világ tehát nem annyira szabad a mozgás mint az Oblivionba?

koschwarz
vicces, de a nehrim SOKKAL jobb minden szempontból mint az oblivion, kvázi az obli továbbfejlesztett változata. a legjobb "mod" amivel valaha is játszottam. a német nyelv nekem sem volt soha a kedvencem, de egyrészt, a játék nagy részében nem fogod hallani, másrészt egy idõ után fel sem tûnik. (csak néhány tárgy neve nincs lefordítva angolra, nem egy ügy)

tudom, így "látatlanban" nehéz meggyõzni az embereket, de rpg és oblivon-rajongóként csak azért kihagyni a nehrimet, mert németül beszélnek benne, a legnagyobb butaság ever.

másrészt meg nem is hívnám már modnak, inkább egy önálló játéknak az oblivion motorján.

zseniális, "egyben" végigjátszottam, és nem volt rövid. a világ meg, hát nem sokkal kisebb mint az oblivioné. de legalábbis "sûrûbb", és eszméletlen változatos, nem csak a külsõ világ, de a dungeon-ök is, mindegyik egyedi, a legtöbben fõboss is van.

egy hibája van csak: egy bizonyos ponton tulajdonképpen elég könnyûvé válnak a harcok, legalábbis egy következetes karakter-fejlesztéssel. bár az elején meg kifejezetten nehéz, sokan panaszkodtak is emiatt.

Most olvastam valahol hogy például a ha vámpírrá válsz a történet egész másképp alakul. Szóval úgy tûnik történet oldalon a Skyrim erõsebb lehet majd mint az Obi volt. Sõt ha ez a szemlélet akkor akkár a Morrowindhez képest is jobb lehet.