The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Hogy én ezt mennyire rühelltem...
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Multis játékban még van is értelme az ilyesminek, de egy crpg-ben...nem sok. Oblivionban pl. ott lett elrontva a dolog, hogy a szintedtõl függõen jelentek meg az egyre jobb minõségû tárgyak, csak éppen rossz volt a fejlesztõk megoldóképlete, és az ellenfelek "szintre igazításán" túl még a legutolsó barlanglakó matracon fekvõ csöves is full ebony cuccban feküdt a matracon egy bizonyos szint után, holott egy ebony kesztyû árából az Imperial City legfullosabb hoteljében, a mittomén...elnöki (lol) lakosztályban eltöltesz egy hónapot all inclusive, k*rvákkal, legjobb kajával. Morrowindben már elsõ szinten is hozzájuthattál elég komoly cuccokhoz, de úgy volt kibalanszolva, hogy azért ez által még ne juss olyan elõnyhöz, ami a játékélmény rovására menne. Reálisabb volt az a megoldás, már ha lehet ilyet mondani egy fantasy crpg-re amiben mágia van, meg kutya méretû rákokat kell jobb belátásra bírni a rozsdás rövidkarddal a folyóparton.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
De amikor valaki beletesz a játékba egy olyan fegyvert, amitõl egy ütésre fekszik a fél térkép, na azt rühellem 😄
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
szóval megint hibáztassuk a konzolokat 😄DDD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
amiket állandóan használtam, és adtak valamit az oblivion világához, az egy szebb napkorong és egy szebb víz...és ennyi. szinte minden más mod amit ezeken kívül használtam, csak valami oylan tweak, ami nehezítette a játékot. nem tudom, én ilyen ortodox vagyok a játékokban, valahogy szeretem azt, amit a "gyárból" kapok, mert tudom, hogy azzal kell boldogulni.
én pl. sikítófrászt kapok, amikor ilyen mangafigurákat látok a mod-oldalakon...
Anno a helyi "bolondok boltjaban" vettem egy arlistat es kiraktam irodam ajtajara jol lathato modon, amelyben fel volt sorolva, hogy "koszones az ugyfelnek: 500 Ft, ha napszaknak megfeleloen: +200 Ft, problema meghallgatasa: 1000 Ft, helyesles es egyetertes az ugyfellel, szolidan: 200 Ft, helyesles es egyetertes eros bologatassal: 500 Ft", stb. Na kb ilyen szintu marhasag volt elkerni penzt azert a DLC-ert, amely alapbol benne lehetett volna 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Pár okos mod és hihetetlenül jól kusztomizálható, minõségi karaktereket tudsz alkotni (éelthû hajak, szemek, arcberendezés, bõrtextúrák, spéci jegyek) pl., ez hol csalás???
Ha kapsz mondjuk az alaptõrbõl még ötféle változatot, amiknek az értékei ugyanazok, csak máshogy néznek, ki az nem csalás. Ugyanez igaz a páncélokra és a többi fegyókra is mind.
Ha kapsz még száz féle ruhadarabot, amik ugyanúgy nulla használati értékkel bírnak, ráadásul murva drágák, az sem csalás.
Szóval ezt át kéne ám gondolni...
A plusz lópáncél DLC pénzért, na az CSALÁS! 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nálam ez a modolás egyébként is egy kényes téma, mert nem szeretem, ha minden ember játéka különbözõ. Tönkreteszi azt a játékélményt, hogy minden ember a világon ugyanazt nyomja, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz.
Kivételt képeznek azok a modok, amelyek nem az alapjátékot módosítják, hanem egy meglévõ motorjára építenek teljesen új dolgot (Nehrim).
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A karinak gyorsnak kell lennie, mint az atomvillanás és vagy jó mágiahasználónak, vagy jó rejtözködõ képességekre kell gyúrni. Esetleg mindkettõ. Valami díszes, könnyû, agyontápolt fegyvert is lehet neki adni, egy tõrt, vagy rapírt pl. ilyesmi, de csak ha ûberkúl, meg csak a látszat kedvéért (használni sem kell feltétlen, elég ha statokat növel pl.).
Tök más így a játék, mint nehéz páncélban kúszva egymillió pakkal, mint a málhás öszvér. Ha a karid gyors, de gyenge fizikai erõben, akkor reálisan tolható és kevés tárgyat tud magával vinni, ami szintén reálisabb.
na ezt az utolsó karaktert kifejezetten úgy fejlesztem, hogy csak "civil" cucc legyen rajta, mert nem akarok kovácsolni, meg javíttatni, és szeretnék még egy ilyen "extrém" karaktert utoljára. ugyanakkor shield enchanment-ek lesznek a ruhadarabokon, gyûrûk, talizmánok...
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Volt karim Obliban, akivel még pácélt sem hordattam (semmilyet), hanem könnyû ruhában, néha neglizsében járta meg a poklot. Érinteni sem tudták, ez a lényeg. 😄
mindig is azt tartottam, hogy az oblivion esetén a sokszor már õrület szintet megütõ modolás tönkreteszi magát a játék élményét. klasszik, amikor az ember már többet foglalkozik a modok keresésével, felrakásával, belövésével, hogy minden mûködjön együtt, mint magával a konkrét játékkal...el is határoztam, hogy EGYETLENEGY modot sem fogok a skyrimhez felrakni (ugyanúgy, mint a fallout3-nál), legfeljebb unofficial patch-eket, ha megint csinálnak, mert nem a modolással akarok foglalkozni.
nem mondom, hogy nem voltak jó modok, de az oblivionnál is szerintem legalább a 90%-uk volt kifogásolható valamilyen szempontból (szvsz). pl. nem volt lore friendly, eleve hibás volt, inkompatibilitás okozott, nem mûködött megfelelõen, nem támogatta a készítõ megfelelõen, stb. stb.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
-Kifogás (nem veszed hát nem veszed)
-Túlzás (30 modra sose kell 500 gb hely, de még 50 sem, sõt még modja válogatja, de 5 sem)...lapozzunk. Ha meg már az alap oblivion se jó, akkor ott probléma van, mod nélkül is lehet játszani, fõleg, hogy legtöbb mod egyáltalán nem lore hû és inkább szétbarmolja a játékmenetet (persze tisztelet a kivételnek mint pl.: a nehrim).
Iden ennyire azert nem veszes a dolog.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Viccen kívül ez az új inventory rémes. A régi sem volt egy leány álom, de ott legalább láttad, hogy mondjuk a páncéllal, vagy a fegyverrel hogy néz ki a karakter. Ennél még ezt sem, de legalább megnézheted az adott tárgyat meg forgathatod. Mondhatom rohadtul hasznos <#falbav>#falbav>. Meg az milyen már, hogy volt idõ csicsás skillfára, viszont az inventory (megintcsak, ráadásul milyen szép magyar szó 😄) fehér szöveg fekete háttérrel, talán típus szerint egy listába. Ilyen alap dolgokat miért kell eltrehánykodni egy rpg-ben, mint pl. egy inventory. Most lehet jönni a modokkal erre is, de a vége az lesz, hogy a 10k-s játék (+dlc-k ára) mellé vehetek egy 500 gb-os winchestert, hogy feltelepítsem a 30 moddal. Az obli is 4-5 alap moddal, összes kieggel, meg ini tweak-kel fél nap mire felrakom, akkor ezt már egy hétig kellesz?
Elõrendelni már nem fogom az tuti, de még mindig várós a játék a sok furcsaságával együtt.
Azért annak a gépnek a teljesítményét már egy Core2Duo és egy 8800GT is simán elérte (nagyobb felbontással).
Jó lenne már egy normális, PC-s feljavított verziót látni. Nekem nehogy az legyen, hogy PC-re csak egy portot kapunk nagyobb texturával, mert a TES-ek nem errõl voltak eddig híresek...
Oblivion main theme
A fanfároknál mindig tiszta libabõr leszek :o
Bizony mondhatjuk hogy a Morrowind/Oblivion igencsak hatalmas, stabil alapkövei a játékvilágnak. Számomra legalábbis. Ezt az 51 napot már kihúzom valahogy (egy zombis szigeten pl 😊 )
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
dehát vaz:
- low res textúrák
- az alak olyan, mintha totál ugyanúgy nem alkalmazkodna a terephez, mint az elsõ részben is, hogy a szakadék szélén állsz a cipõd végével kb
- kevés poligon
stb...
a játékmenet azért gondolom jó lesz (Y)
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
"Alkohol, mint például a bor, mézsör, sör vásárolható és fogyasztható a játékosok által a játékban, az egyik jelenetben pedig ivó versenyben és részt vehetünk egy másik karakterrel együtt, melynek végén beszédünk zavarossá válik (pl.: "Adjáá mégegyet... neeem lösz gond!)."" <#idiota>#idiota>
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
(nem vagyok benne biztos de mintha a srác aki játszik csak akkor blokkolt amikor a bal kezében pajzs volt)
Hát elég jó amit írnak róla lehet kipróbálom. De tényleg nagyon utálom hallgatni a német nyelvet. Valahogy az angol az igazi ezekhez a játékokhoz.
volt olyan dungeon, ahol az elsõ két ghoul-on face to face nem tudtam keresztül jutni, mert kicsináltak, de lopakodva pl. igen...szóval van választás.
nálam, ha az oblivion 9/10, akkor a nehrim 10/10....
tudom, így "látatlanban" nehéz meggyõzni az embereket, de rpg és oblivon-rajongóként csak azért kihagyni a nehrimet, mert németül beszélnek benne, a legnagyobb butaság ever.
másrészt meg nem is hívnám már modnak, inkább egy önálló játéknak az oblivion motorján.
zseniális, "egyben" végigjátszottam, és nem volt rövid. a világ meg, hát nem sokkal kisebb mint az oblivioné. de legalábbis "sûrûbb", és eszméletlen változatos, nem csak a külsõ világ, de a dungeon-ök is, mindegyik egyedi, a legtöbben fõboss is van.
egy hibája van csak: egy bizonyos ponton tulajdonképpen elég könnyûvé válnak a harcok, legalábbis egy következetes karakter-fejlesztéssel. bár az elején meg kifejezetten nehéz, sokan panaszkodtak is emiatt.