The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És igazi rpg nem ettõl lesz, hanem attól, hogy hogy oldják meg a karakter választási szabadságát és az események függõségét.
Arra gondoltam az oblivionban volt a fegyvereknek speed alapú tulajdonsága is tehát a nehezebb fegyverek lassabbak voltak a könnyebbek gyorsabbak. tehát ez afféle dps értéknek is felfogható volt ez most lesz?
És igen az összes attributumot törölték de ezt már tudod. Az állapotjelzõk lesznek a tulajdonságok is.
én valószínûleg nem fogom tudni elkezdeni a játékot a megjelenéskor, mert benne vagyok/leszek más játékokban, de biztos hogy megveszem akkor, mert szeretném ha ez is annyira sikeres lenne, mint az oblivion volt.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Állati jó volt. Remélem nem fullad unalomba mint az Obli. azt a mai napig nem tudtam végigjátszani 😊
gyúrhatok új gépre, ezt max grafikán akarom 😊
Baromi jók az új videók.
Látom sokat szeretnének werewolft, mondjuk én utálom öket, de ha modolhato lest a játék akkor biztos hogy lesz. :S
Nem tudom hogy a játékban milyen gyorsan fog telni az idö, de a havi egy átváltozás az egséz kevés. Ha meg lenne valami mágikus cucc amivel bármikor átlehetne változni, akkor az tul erös lenne szerintem. :S 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
BethBlog videók
Bár nem tudom, hogy a kérdés mire irányul pontosan, de megpróbálok rá válaszolni.
Nos, a korábbi részekben is csak egy "nyers" sebzés (damage) értéket láthattál a fegyverednél az inventory-dban. Ez az érték egy adott formula szerint adódott ki. Pl.: az Oblivion esetében egy blade sebzése a következõképpen jött létre: Damage = BaseWeaponDamage * 0.5 * ( 0.75 + Strength * 0.005 ) * ( 0.2 + BladeSkill * 0.015 ) (Tehát beleszámított a fegyver alapsebzése, a blade skill-ed és a strength-ed, de te csak az "egyenlet" eredményét láthattad, mint sebzésértéket az adott tárgyat fürkészve a tatyódban.) Más kérdés, hogy ez a formula valamelyest egyszerûsödni fog a Skyrim-ben, ha kihagyják a strength attribútumot vagy módosul a szerepe.
Az Oblivon-ból kimaradt ugyan, de most visszatér a Morrowind-ben jelenlévõ enchant skill, ami arra enged következtetni, hogy továbbra is lehet majd fegyvereket enchant-olni, mi több elképzelhetõ, hogy a perk-eknek köszönhetõen akár magasabb szinten is lehet majd ûzni. Tehát a kis "kommersz" fegyverünket megbûvölhetjük mágiával, ami további erõt kölcsönöz neki, ezáltal még erõsebb (vagy még gyengébb) lesz. Ergo a fegyvernek nem csak egy fix fizikai sebzése lesz (ami viszont a spec. támadások során változik), hanem további mágikus sebzése is.
Scientia potentia est.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Vámpírkodás hivatalosan megerõsítve. 😊))
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az összhang és a teljesítményre való tekintettel ezennel módosítok a felületen.
Scientia potentia est.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
bár ha ilyen jó a fõ háttér, akkor igazából lehet hogy nem is kéne a visszaszámláló melletti kép, mert így egy kicsit sûrû.
Peter hines-tól:
- A küldetésjelzõk kikapcsolhatók lesznek, ha nem szereted a Bethesda féle "kézenfogva vezetést" a menüben kikapcsolhatod és mint a régi rpg-ben magad keresheted majd meg a küldetés helyszíneit, tárgyait, személyeit stb.
- A dual wield-nél bár elveszítjük a hárítás lehetõségét, de cserébe megkapjuk mindkét fegyver power attackját plusz kombinált power attack támadást hajthatunk végre mindkét fegyverrel egyszerre.
Kotakutól:
Az átlagos NPC-ken kívül még két NPC típus lesz: a Központi és a Védett. A Központi karakter jól ismert az Oblivionból sem a pc, sem pedig más NPC nem ölheti meg, ha legyõzöd harcban õket akkor térdre rogynak, és kis idõ múlva összeszedik magukat. A Védett NPC új típus a játékban, nem ölheti meg más NPC csakis a játékos végezhet vele.
A teherviselést a stamina határozza meg, minél magasabb az értéke annál többet, és annál nehezebbet vihetsz majd magaddal.
Én hivatalos forumon nyitottam egy topicot hogy csináljanak uj mágia rendszert. 😄 Mert ez a destruction, illusion, és társai (hat magic school) nem nagyon tetszik nekem. 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Nyilván ez sokkal ütõsebb lesz mint egy mod, ez a felvételen is látszott. Remélem azért a storyval is foglalkoznak nem csak ezekkel a konzolos dogokkal 😊 Persze valószínû a konzolos srácok tisztán a levágott emberek száma nevû statisztikát fogják nézni. de azért vagyunk páran akik a storyra is kíváncsiak vagyunk nem ? 😊
De ha már felvetõdik a "Mit kéne még" és a "mit hogyan kellene" téma, akkor ötleteim vannak százával. 😊
Lehet el kellene mennem valami nagyobb játékfejlesztõ céghez ötletembernek. Szerintem a hajuk kihullana egy-egy Brain Storming alkalmával 😄
Sõt írok pár sort a Skyrim fejlesztõinek. Még van 71 nap a megjelenésig... idejük mint a tenger változtatni az egész játékon alapjaiban 😄
Dear Bethesda...
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Amúgy ezt a csapat alapú cuccot se szeretem ha erõltetik. Van hogy jobban beleélem magam a játékba ha nincs másik 6 karakter akit irányítanom kell mert különben csak útban vannak.
Amit meg régen várok RPG-ben de még nem láttam (csak egyszer kezdeményezést): Normális harc. Ha TPS-be váltok akkor legyenek elõre skriptelt harci szituációk amik a megfelelõ pillanatban elõhozhatóak. Mint mondjuk az Assassin's Creed-ben ha ügyesen nyomsz védekezésbõl támadást, lejátszik egy profi kis kivégzést. (Brotherhood-ban a Kill Streak iszonyú jó lett). Vagy ha az nem is akkor egy Dark Messiah szerût, mert már az is több mint a "Jobbról csap, balról csap" cséphadaró V2.0.
Persze tudom ezt bonyolult leprogramozni, egy kisebb sereg agyonfizetett programozó sem képes rá évek alatt... várj! Assassin's Creed, Dark Messiah. Hm... biztos istenek programozták bele az ilyen harcrendszert. Vagy találták õsi egyiptomi tekercsekben. Esetleg egy indián sámán táncolta bele.... xD
Amúgy nálam most favorit a Deus Ex:HR. Egy napot végigjátszottam vele és iszonyúan tetszenek a megoldásai. A párbeszédek, a sztori fantasztikus (tudományos), az meg hogy lényegében úgy csinálod meg az adott küldetést ahogyan akarod... nos ezt kellene erõltetni nem a COD-ot meg az MMO-kat.
Jah meg a világa is elképesztõen kidolgozott és ami a legdurvább benne hogy el is tudok képzelni egy ilyen jövõt könnyen. Fõleg ami kavarás megy a háttérben.
Egyébként nekem is vannak jó ötleteim. A DA😮 story és társak rendszerét meg az Oblivion használat által fejlõdését meg a nyitott világát össze kellene gyúrni. 😊 És kész lenne közel tökéletes rpg 😊
De persze jók az ötleteid szerintem is.
Varázslat javításra... <#eljen>#eljen> Mondjuk én jó nagy manát tennék szükségessé hozzá! Kopási ötlet is jó!
A másik: Azt én is marhaságnak tartom hogy egy varázsló 30 kalapáccsal rohangásszon. Lehetne mondjuk varázslat a javításra, amit szintén fejleszteni kell. Máris meg van oldva a "realitás".
Vagy hogy csak mágus céhben lehet ezt használni mert alacsony szinten "kevés vagy hozzá".
Illetve azt is meg kellene oldani hogy a fegyver ne úgy kopjon mint állat, hanem közel reális tempóban. Azaz ha fa pajzsra csapsz akkor nem sebzõdik a kard 10%-ot, ha viszont egy fém vértet akarsz átcsapni, akkor bizony már csorbul. Ráadásnak egy egyszerû csatára szánt kardot is úgy készítenek hogy bírja a gyûrõdést, így a 3 ütéstõl eltörõ fegyver enyhén elrugaszkodik a valóságtól.
Illetve ugye egy kardot ápolni kell. Ha kicsorbul nem kell rohanni a kovácshoz van fenõkõ, azzal megfened a tábortûz mellett csata után. Majd leápolod olajjal hogy ne rozsdálljon. Ilyen próbálkozást már láttam játékban igaz ott 1 fenés 1 kõbe került ami megint marhaság.
Lényeg:
- Fegyverkopás opcionális legyen (On-Off)
- Ha bekapcsoltad akkor is csinálják meg "józan paraszti ész" szerintire. (Fenõkõ, mágsunál varázslat..stb.)
Egyébként azért valljuk be, hogy egy mágus nem teherhordó szamár <#nevetes1>#nevetes1>... Még a botjára is inkább támaszkodik, mint viszi...
On:
Valahol mintha azt hallottam volna hogy a Skyrim-ban az ellen már nem a te szintedhez igazodik hanem van saját szintje. Azaz ha a te szintet N akkor itt már nem N+-3-as lesz az ellen hanem az amit a fejlesztõk beállottak. Jól tudom?
Mert szerintem ez sokkal jobb. Így lesz "látványa" a magas szintnek ha olyan helyre mész ahol mondjuk 10 szinttel kisebbek vannak. Vagy éppen 10-el nagyobbak és tényleg csak az ügyességen múlik hogy legyõzöd e õket. Így már lesz értelme fejlõdni, hogy lehagyd XY karaktereket.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ergó vissza kellett töltenem (nagy ütéssel 3x megcsaptam és sérült 1 %-ékot) és csata elõtt kellett innom egy Fecskét, Varjút, meg felbuffolni a kardot, amivel nincs is baj, csak rögtön sérült a szerepjáték elem (ha összevissza töltögetsz az nem szerepjátszás).
"Lethonál csak köröztem és csak a csapdába kell belecsalni" Nemtom milyen szinten nyomtad, de normálon baromira nem így van (ha jól tudom easy-ben még csak nem is védekezik, normálon annál inkább)
Nyomtam egy yrden-t beleszaladt: amikor általában a sérthetelenség még aktív volt nála volt, hogy meg sem állította, ha megállította, akkor is sérthetetlen volt...XD, ha meg nem volt rajta sérthetetlenség, akkor meg általában nem bénította le az Yrden, amikor meg igen, akkor meg a buff hiánya miatt sza...rt se sebeztem rajta (buffot meg ugye nem tehetsz magadra csata alatt (karddé nem volt elég)... ördögi kör... tetszik érteni?
Fõzetivás 2. részben csak csatán kívül. milyen ökörség ez? benyomsz egy korty löttyöt és kész, mint az elsõ részben... érdekes ott nem szarakodtak a szertartással és itt is ott is ugyanazt adja (csak itt még látod is, hogy mennyi ideig kapod azt meg)... szerintem semmi különbség nincs.
De majd a modderek megoldjak. TES jatekok mindig csak egy alapot szolgaltatjak, az igazi, testre szabhato jatekelmenyt a modok adjak 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Pedig szerettem javítgatni a dolgaimat az Oblivionban, természetesen saját skill-bõl. <#szomoru1>#szomoru1>
Nálam a Witcher 2 annál jobban veszített a népszerûségébõl és a tökéletességébõl minél elõrébb tartottam benne. Az elsõ fejezet mega király volt, a második már korántsem (az elsõhöz képest), a harmadik pedig olyan rövid volt, hogy csak lestem kifelé a fejembõl ...
Összességében, ha abbahagyom a játékot az elsõ fejezet vége után azzal a tudattal, hogy végig ilyen a játék, most ódákat zengenék ......
Pedig az 1v1 harcok a legkönnyebbek 😊
Lethonál én csak köröztem a kis kert vagy kút vagy mifene falánál, ami ott a tér közepén van. Innen már csak a csapdába kellett belecsalni.
Egyébként pedig a fõzetivásnak megvolt a szerepe és a rituáléja, és ne feledjük, hogy ott buffokat adott. Nem összekeverendõ mással.