30713
TES
  • Although
    Jó tudom. Azért még reménykedek. :)
  • PiszkosFred
    Kulon PC-s DLC nem lesz. Csak Xbox-os igen. Kulon PC-re majd a modderek csinalnak millio es egy modot.
  • Although
    Én a legvégére gondoltam. De nyilván ez az egyik legjobb tulajdonsága ennek a világnak hogy mindig éri meglepetés az embert. Emlékszem volt az olbiba a hajós quest amit én csak 1 év múlva véletlenül találtam meg. Szóval itt is lesznek majd talán ilyenek. És azért összességében a Skyrim tényleg sokkal jobb mint az obli volt. Mindössze a céhes questek lettek talán gyengébbek ahogy wedge is írta.
  • Nagydög
    Te is alfoldi gyerek vagy? Az embernel magasabb kituremkedese a talajnak mar minimum domb, de ha magasabb, mint egy haz, akkor hegynek szamit.
  • wedge31
    Ez tényleg jól hangzik. Elsöre lázadó voltam.
  • SaGa Jr
    Azt nem ismerem, nem játszottam vele. Nekem még a legelső Fallout játékból maradt meg ez az opció ahol a hülye karakternek bizony kevesebb és teljesen más lehetőségei voltak mint az okosnak.
  • Although
    Ok kösz! Na ez nagyon pozitív!!!
  • Although
    Ok kösz. Reméljük a 2 kieg közül egyet fognak csinálni a pcnek is már egy Obli kieg szintnek is eképesztően fogok örülni. Amúgy az őrület szigete nem is volt rossz ahhoz tényleg tartalmas kieget adtak ki jó érték/ár arányon reméljük a pcsekre is gondolnak majd nem csak a konzolosokra. Oké hogy csak 13%-ék de azért nekik is adjanak már valamit. Minden játékukat megvettem én is. És elfogadom ez a világ már a konzolról szól de talán egy igazi " rp" kieget mi is érdemelnénk. Vagy legalább a részünkre csináljanak egy 2.0 patchet ahol felturbozzák a storykat kicsit több választási lehetőség etc.
  • SaGa Jr
    Ki kérdez meg és mit? Amire én gondolok az a következő:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Zajlik a polgárháború a maga ütemében és a fő sztoriban való előrehaladáshoz egy bizonyos szintig el kéne jutni úgy, hogy a két pofozkodó fél közül valamelyiket támogatja a játékos és az ő feladataikat csinálja. Na ehelyett dönthet úgy, hogy tojik a két pofozkodóra és mikor előkerül a jarl-nál a probléma, miszerint addig nem segít míg valahogy nem rendeződik a helyzet, na ekkor kezdhet akcióba a játékos és tárgyalóasztalhoz ültetheti a feleket egy harmadik oldal bevonásával (a hegyi remeték). Nincs itt semmi hosszú beszélgetés meg békére felszólítás, csak magánakció aminek a vége a béke is lehet ha jól csinálja az ember.
  • wedge31
    Olyan már volt a Bloodlinesben is.
  • SaGa Jr
    A párbeszédekben új opció nem jön elő magas speech mellett ha erre vagy kíváncsi (olyat a Fallout csinált egyedül hogy stathoz kötötten előkerültek újabb párbeszéd opciók). Ez a skill egyedül a kereskedelmet és a meggyőzést/megfélemlítést szolgálja (már ahol van ennek szerepe).
  • Although
    Arra gondolsz amikor megkérdezi a hosszú beszélgetés végén, végre mi is csinálhatunk valamit? Akkor a három válasz között az egyik a béke ugye? :)
  • Although
    Jól hangzik! Egy kérdés szerinted érdemben van hatása a speech fejlesztésének vagy csak az eladáshoz jó? Nem kell részleteiben csak ha már próbáltad van hatsa is a beszélgetéseknél? Megjelennek új válaszok is etc? Most épp egy ilyet akarok majd indítani ha lesz időm.
  • SaGa Jr
    Igazából van ott 3 oldal is ha nagyon megkapargatjuk a felszínt, mert kihozható a polgárháború végkimenetele úgy is, hogy nem győz egyik fél sem mégis lesz béke.
  • Although
    Oda kéne adni az Obsidiannak egy kis ráncfelvarrásra. :)
  • Although
    Azért azt kifelejteted hogy itt már van legalább két választható oldal a polgárháborúban! Az obliba ennyi se volt. :) De korrekt, ettől ez még biza megint az év játéka lesz mint az obli is volt. Sajnos nagyon látható a reklámra és a sok sok vevő kiszolgálásra mentek rá. Egyszerű történettel a lehető leglátványosabb effektekkel egy a felszínen tényleg élő világgal ami hihetetlenül jól sikerült. De sajna a mélység úgy néz ki nem szerepel a Bethesda szótárában továbbra sem. Mindegy a modereknek maradt így legalább munka. Mert maga a felépítés bármennyire is egyszerű de tökéletesen funkciónál az Oblivionnal ellentétben. Remélhetőleg a cicababa modokon kívül lesz olyan moder aki effektív jobb rpg-t csinál belőle. Elvileg itt már tényleg nem kell más mivel minden mást tökéletresen megcsinált a Bethesda ez is valami.
  • yesname #7948
    Egyes ponttal teljesen egyetértek. A második viszont sántít. Attól még teljse értékű RPG, hgoy a questek nem szövődnek olyan szinten egymásba, mint pl. FNV-be. Példa a már említett Planescape, amit sokan a legjobbnak tartanak vagy akár BG is lehetne. Azokban sem függenek jobban össze a különböző questek, mint itt. (W2-ről ne is beszéljünk, ott aztán semmikképpen sem függenek össze, csupán a fejlődést szolgálják. Tiszta röhej ebből a szempontból. Ráadásul ott nincs előre-hátra, jobbra-balra. Mész a történettel ha akarod, ha nem. Ezért is mondom a többi tény mellé sorolva ezt is, hogy inkább egy interaktív film.)
    FNV-t nagyon jól összerakták ilyen szempontból. Obsidian nagyon a frakciók és köztük lévő kapcsolatok kidolgozására ment rá. De tegyük hozzá nekik erre volt idejük rendesen, hiszen grafikai elemek, obejktumok, engine tulajdonképpen készen volt. "Csak" a sztorit és a hátteret kellett felépíteni nekik.
    Mellékesen én már több questtel találkoztam Skyrimben, ahol igenis tőlem függött mi lesz, nem csak szemlélő voltam és választanom kellett. Volt olyan is aminek az eredménye megjelent máshol. Mélységében és összetettségében viszont messze van az FNV-től, ez tény. Itt majdnem teljesen szeparáltak egymástól a frakciók. (Azért vannak kapcsolatok köztük, mint említettem és ezek vissza is köszönnek.)
  • wedge31
    68h alatt a végére értem lv40-es karival. a Főszálat a szokás szerint sajnos a bethesda takaritó részlege írhata annyira középszerü vagy inkább gyenge lett. Most, hogy belegondolok nem is emlékszem jó storyra a bethesdától...
    A céhes küldik szintén gyengék lettek még az oblivionhoz képest is.
    Sajnos a srácok leragadtak a Morowindnél pedig azóta már jöttek ki storyban példamutató játékok abból a szempontból hogy ne legyen ennyire csö minden föszál / minimum legyen már hatása, következménye a döntéseinknek ha nem is olyan szinten mint egy witcherben mert olyan történeti mélységet senki se vár egy TES epizodtól / a játékaikban.

Addiktivitást ad a hatalmas bejárható terület és a rengeteg küldetés némelyik gyengébb de a többség érdekes.
    Maga a játék 9/10 nálam mert a szokásos open/sandbox rpg-és elemek benne vannak mint az elöző két részben de sajnos többnyire ugyan azok a hibák is.

• Calver
    meglepő, mi?
    de hát... tényleg zseniális könyv, egy olyan főszereplővel, akit még mai napig nem tudom belőni minek kéne nevezni - anti hős valamiféle hősiességet igényel, nem pedig azt, h mindenkinek sokkal rosszabbá tegye az illető az életét, de a másik verzió is messze van a valóságtól...
  • Fantusz
    Könyvekből (Spell Tome)
    Találhatsz ilyen könyveket a kalandozásaid során is, de az a biztos, ha megvásárolod varázslóktól.
    Már az első faluban vehetsz ilyen könyveket a "szatóscstól", Whiterunban Farangar a mágus (a főküldetés hozzá visz)
    "el kell olvasni a könyvet", s a benne lévő varázslatot megtanultad
  • mike01010101
    40 óránál tartok, de úgy érzem még sehol sem vagyok, a sárkányokat szépen ölöm, de egy-két labirintus mélyen, a boss-nál szívok még mindig.
  • SaGa Jr
    Minden településen a jarl-nak van varázslója és tőle lehet vásárolni varázslatot tartalmazó könyveket, de vegyesboltokban is felbukkannak varázskönyvek. A megvett könyvet elolvasod akkor bekerül a varázslatlistába.

A legerősebb varázslatokat meg a mágusok céhénél tudod beszerezni.
  • SaGa Jr
    A felénél vagy. A hátralévő rész már gyorsan lepereg bár kell benne talpalni, viszont legalább innentől felgyorsul valamelyest.
  • Molnibalage
    Whiterunban a palotában a varázslótól vehetsz könyveket. Gondolom másoktól is, de én ott még nem jártam. Eddig voltam W-ben és Solitudban csak érintőlegsen. Egy másik nagyváros kapuja előtt is elrohantam. Vagy 30 órát már pakoltam a játékba és itt tartok. A 200 órán belül befejezem, akkor nagyot nézek majd. Szerintem ez nem is idén lesz. :)
  • mike01010101
    Igy van és ezáltal még szomorúbb a helyzet a többi rpg szempontjából mert már pár évvel ezelött a F3 is megmutatta hogy kell 100 órás játékot csinálni és még másolni se tudják a többiek. Vesszőparipám a witcher 2 mert azt évekig fejlesztették, nagy volt a hype, szép is a játék de valahogy meg is hal a szépségben, a lényeg hiányzik. Megvettem, végigjátszottam, tetszett de azért éreztem, hogy nem az igazi.
  • Molnibalage
    Azért hozzáteszem, hogy a G3 kicsit rontott a G széria megítélésén, a G3 lényegében a CEP 1.7x után lett kiadva úgy, ahogy ki kellett volna adni. Új MI és AB + grafikai és egyéb fejlesztések. Azzal már jó volt.

A G4-et meg sem vettem a kritikák és a preview videók után. Volt helyette Risen. Szép volt, jó volt, de rohadtul nem emlékszem már az egészre. A G2-re mai napig. Borotvaélesen.
  • Magh
    Elnézést, ha volt már, de a HDR-t nem lehet kikapcsolni? Ini-vel nem működik.
  • Sir Quno Jedi
    Hüleség arról vitázni, hogy New Vegas, vagy ez. Nekem mindkettő epic volt, egyik elől sem bírtam felállni és szinte fanatikusként magához szegezett mindkettő. Leszarom melyik jobb, mindkettő 10/10, mert NINCS jobb náluk. Majd ha lesz, akkor ezek mennek 9.5/10-re vissza... :DDD
  • SaGa
    OFF
    Legend of the seeker igencsak elrontott adaptációja az eredeti műnek. Elvben a 10 részes sorozatnak csak az első részét dolgozták fel, mégis egy halom történés van a későbbiekből is. Inkább a könyveket olvasd el: Terry Goodkind: Az Igazság Kardja...
    Magyarul az első rész két kötetben, a továbbiak 3-3 kötetben jelentek meg.
    ON
  • mike01010101
    Rengeteg szöveg van benne, tényleg mindig hallani új dolgokat a kocsmákban, nem mondom nem hallottam 2x ugyanazt de elég változatos így is. Talán a vihető társak lehetnének kicsit kommunikatívabbak.
  • KaszaN
    Hol lehet új varázslatokat tanulni?
  • Although
    Rengeteg helyen iszonyúan érezni a kényszerített vonalat pl. nem tudod elvégezni a üzenet átvételt mert jön a sárkány és neked is az röökkel kell menned és nem kapsz választ a Jarl kérdésére. És utána is teljesen független lineáris mindig ugyanúgy végződő beszélgetés és rengeteg helyen. Nem tudom a speech magas szinten változtat ezen vagy nem de ez nem egy helyen így van. nem tudom lehet az Obsidian nem adta oda a javított script szerkesztőt amivel a Fallout new vegastcsinálták. :) Ennek a játéknak az újrajátszhatóságát a sok céh és a többfajta építhet karakter és a sok sok küldetés adja. Ez is valami.
  • Pretorian
    Én is így vagyok vele, de majd a Gothic 5 topikjában (ha lesz olyan) biztos előkerülnek a "hardcore szerepjátékosok", és megmagyarázzák, hogy a Skyrim mennyire és miért nem rpg, ahogy az Oblivion csak tech demó volt ott sokak számára. Ezek az rpg-szobok ott vannak a Fallout 3 topikban is, a DE: Human Revolution-témában is, de még a Dragon Age tápigot is ellepték anno. A letöbbjüknek van egy saját maguk által kreált definció a fejében az rpg fogalmáról, és kb. ennyi. Ami az ő értékrendjük szerint nem rpg, arra ráaggatják az akciójáték-titulust, az pedig a "true rpg-fan" szemében egy degradáló jelző. Bla bla.
  • Molnibalage
    Mindih is gyengéim a magas hegyek - ahol élek ott a 10 méteres homokbucka már a Les-hegy nevet viseli... - és nagy szintkülönbésgek és hatalmas belső terek. Hát van itt van bőven mindkettőből. A zene atomzsír, múlkor cask háradőltem egy kocsmátban és percekig hallgattam a pletykát és a zenét és bámultam a tüzet.
  • mindero
    Mennyi van még a fősztoriból a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thalmor nagykövetség
    után? Kezd unalmas lenni...

Mert ha sok akkor hagyom inkább az egészet és elkezdem megint a Nehrimet.
  • Molnibalage
    Egy biztos, ha lesz egy olya csapat, mint aki összehozta a Nehrimet, az olyan játékot tudna csinálni ezzel a motorral, hogy ehaj...
  • mike01010101
    Nekem is abszolute gothic érzésem van, ott volt ez hogy nem birok felállni, még megnézem azt a barlangot, stb. Van egy-két olyan hely ahol a grafika szó szerint lenyűgöző.
  • Although
    1. A questeknek, főszállaknak nincsenek kapcsolodási pontjai mint a Fallout new vegasba. Egymástól teljesen függetlenül futnak céhes illetve a főszál küldijei. Tény felszín szinten szépen felépíteték egy két hibától eltekintve kicserélődnek a katonák etc, de pl a polgárháborút végigcsináltam úgy hogy kapcsolat sem volt a főküldivel. Lehet van olyan nem tudom nekem így sikerült. Volt egy küldi a sapkáért ami mind a két oldalnál megvan de ez a vonal is félbeszakadt. Ennyi. írhatnák pár hasonlót még Sok helyen az az érzésem mintha a questek félbe lettek volna hagyva.
    2. A Fallout New vegasnak van a DAo hoz hasonló ágyazotsága nem olyan mély de 2 év alat teljesen jó ahol a questek hathatnak egymásra. Itt ilyen nem volt eddig. Gyönyörűen megcsinálták, tényleg él, az utóbbi 20 év egyik legjobb játéka de nem igazi rpg. Felszínen sok mindent tettek bele de a mélység az hiányzik nagyon egymástól független questek, láncolatok, semmivel se jobb mint az Oblivion volt. ASz oblivion egyik nagy hibája szintén ez volt. De nekem speciel több emlékezetes quest élmény köt az oblihoz mint ehhez eddig. Szépek szépek. Egyszerűen annyi hogy egyetértek Psychedelic ebben. Nem nincsenek benne jó storyk vagy valami. Mindössze minden quest lineáris. Eddig legalábbis. Sok helyen csak szemlélője voltam az eseményeknek, minden rajtam kívül történik. Sokkal inkább mint a witcherben. Ennyi ez egy vélemény. Már csak arra vagyok kiváncsi a speechcraftnak van e olyan hatása mint a DAo. ban hogy több párbeszéd elemet megnyit és bővülnek a lehetőségek vagy csak az is felszín és az eladáson kívül nincs igazi hatása. De egy szóval nem írtam hogy rossz! És nem is vártam egy konzolportól tulajdonképpen többet. Sőt. De azért legalább az oblivion pár ötletes story elemét megtarthatták volna ha már igazából nem sok mindent vettek át a Fallout new vegas beágyazásából.
  • Molnibalage
    Hozzáteszem, a kezedi eurófira nálam is csökkent, de tegnap mégsem tudtam felállni a játék mellől. Nem volt ilyen függőségi érzésem azt sem tudom mióta. A hangulat magával ragadó, ezen nincs mit szépíteni. a Gothc 2-őt idézi nálam, ami nagyn szó, mert nekem mai napig eatol. (

(Úgy, hogy a G1 történetét csak olvastam, az 1. részt később toltam végig. Mondjuk a TES IV-et sem toltam végig. Lehet, hogy kelle. Csak honnan lopjak rá időt...?)
  • mike01010101
    A gond az a Skyrim-mel, hogy olyan kib..szott jó, hogy az utóbbi időben megjelent "next-gen" rpg-k a nyomába se érhetnek. Semmilyen szempontból és ez nem feltétlenül a skyrim érdeme (persze az is) hanem a konkurencia kritikája. Amennyi munkát a witcher2-be, a DA2-ben vagy a TwoWorld2-ben fektettek (talán a da2-re ez nem igaz mert abban szemmel láthatóan nem sok energiát fektettek) akar skyrim szintű játékok is születhettek volna. És még egy gondolat a kalózkodásról: kalózkodás nincs, csak rossz játék. Ezt a skyrim is megmutatta (tudnék még pár címet írni), a világon mindig van 2-3 millió ember aki megveszi a JÓ játékot. És 3 milliós eladással nincs veszteséges játék, akármeddig és akárhányan fejlesztik.