The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Kezd kicsit uncsi lenni hogy mindig foglyok vagyunk az elején.
Pcgames-en ennek volt folytatása is de törölték 😞

Next PC upgrade: 2022

PTW
megérdemli az aki megnézi.......

jarlaxxe
The Elder Scrolls 5: Skyrim – Az elsõ 13 perc 13 másodperc.

http://rpgames.hu/cikk/the-elder-scrolls-5-skyrim-az-elso-13-perc-13-masodperc

csocso14
Ez a legolcsóbb 8500 Ft és elõrendelésnél a kiszállítás díjtalan 😊

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

benőmenő
alapból az oblivionban is trágyák a textúrák, pedig az is már ebben a generációban jött ki. Grafikailag egyedül az arcok, amik sokkal jobbak lettek, meg az új engine-nel még kifacsarták azt a pár plusz poligont, amit a többi engine már évek óta tud.
Már nincs két hét megjelenésig, szal most kell erõsnek lenni és nem elõre megnézni videón a meglepiket szvsz.
Abból, hogy a Földön hogy alakult a történelem arra következtetni, hogy egy másik világban milyen mederben alakul szerintem nem szabad. Eleve itt sem volt egyenes fejlõdés, kivéve az elmúlt 1000 évet. De azelõtt léteztek évezredekig stagnáló kultúrák. Sõt Róma a legjobb példa arra, hogy van visszafejlõdési irány is. És nem csak a bukás utáni germán törzsek térhódítása miatt volt így. Például az utolsó századokban már technikailag is elvesztek dolgok. Hol volt már 400 után az a rákpáncél, aminek a színvonalát csak a 12-13. században érték el újra.
És sokszor az egymástól nem túl távol élõ népek is egészen más technikai/kulturális szinten voltak. Ezért is van az, hogy pl annak nincs értelme, hogy mikor kezdõdött a bronzkor, vagy a vaskor. Csak annak, hogy az adott régióban mikor kezdõdött.

Szerintem az Oblivionnak nem megy ellent egy kicsit sem ez a világ. Skyrim eleve peremterület. Kb annyira tér el a központól, mint a 700-as Konstantinápoly Skandináviától.
És ennek ellenére ugye nem a bizánciak törtek borsot a normanok orra alá, hanem fordítva.
Jól is teszed, mert szerintem ez a játék legeleje... Így Spoiler!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

De, ezt is láttam, ahogy szvsz eddig minden videót róla. Az összes videón nagyon ronda textúrák vannak, sajnos. Dehát ez várható volt.

GTv4
Akkor te ezt nem láttad? 😊 Ez szerintem a pc-s legalábbis kb ilyen lesz 😊

Igen, ez Xbox 360, látszik is az alacsony felbontású textúrákon. Bár, szvsz PC-n se lesz alapból valami szép (inkább a modok után), de ne legyen igazam.

De inkább nem nézem meglepit akarok!!!! 😊

Viszont ez szerintem csak a konzolos a pc-s sokkal szebb lesz.

Az persze. <#smile> Viszont legalább gameplay, és lehet nézni.

Ebbõl tökéletesen látszik bizony a karakterek sokkal jobban élnek mint az Obiban. Élvezetes lesz. 😊

Nos a sok okos elnevezte DA3nak de ze bizony a Skyrim 😊

szerintem tudod mire gondoltam. 😊 De végül is mindegy. A birodalom katonái elvileg mindenhol ugyanazt hordják hiszen az Imperial végül is elfoglalta a világot nagyjából. Egyébként ez érdekes lehetne ha beletenék a felszabadító hõs figuráját is 😊

Mivel a vikingek, akikrõl a Nordokat mintázták a római birodalom bukása után néhány száz évvel késõbb bukkantak fel, és még az telõtõl talpig konzerv dobozba öltözött lovagkor elõtt eltûntek. Mondták is a fejlesztõk, hogy Cyrodiil a tipikus nyugati középkort idézi(14-16.század), míg Skyrim a viking kort(8-11.század). Kifejezetten a viking korhoz megfelelõ környezetet akartak megteremteni. Különben is. Az elder scrolls világában soha nem is létezett a római birodalom, tehát baromság azt mondani, hogy visszaléptek az idõben.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Ez egy fantasy játék, tök mindegy.

*200

Szerintem az Obliban szimplán középkori páncélokat hordtak az õrök 😊 És most visszalépnek az idõben. Sajna ez szerintem ez a játékosok miatt van. Már akkor sokat nevettem azokon a módokon amik visszahozták a római páncélt. Az Oblivon a Birodalom alkonyán játszódik, és 300 ével késõbb most a szétesés története jöhetne például és nem az római páncél visszahozása. Ez így hülyeség.

200 évvel késõbb játszódik. Valóban, az imperial páncél, kísértetiesen hasonlít a római páncélokra. De ebben is, mint minden fantasy világban ebben is a fejlettség , a középkori színten stagnál, még ezer év múlva is. A pengék páncélja az obliban meg a római és szamuráj páncél keveréke volt. Szóval itt az imperial páncél, a pengék páncéljára fog hajazni.

Valamit nem értek az oblivion már középkornak megfelelõ idõben játszódott, ha jól tudom a Skyrmi 300 évvel késõbb. Most ezek a concept artok a Skyrimra vonatkoznak?? ez biza így nagy blama.

benőmenő
A witcher 2-ben is hasonló volt, csak azért nem ennyire látványos.
Voltan
LOL, 40 ropi a collectorsért?Ez egy vicc? A feléért talán, talán meggondolnám, de ez így egy rossz tréfa. Mellesleg a szobor sem néz ki valami haj de jól szerintem.

Mindegy, a normált azért elõrendeltem.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ez így tényleg nem lenne rossz!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Magiszter
Hm. Az nem is lenne rossz ötlet. Vannak ugye az egybe páncélok, de lehetne rájuk mindenféle kiegészítéseket aggatni, illetve fejlesztésük során egyre morcosabbá tenni õket. Nah majd 11-én kiderül.

Visszatérve a vértekre:
Ha viszont a vértfejlesztésben olyan szintek lesznek, mint ami a képen látható, akkor azért ebben is lesz lehetõség.
kép1kép2

De ezek csak conceptartok, szóval csak reménykedek.
Lehet, hogy a sok csatától sebhelyekkel tarkított volt a karaktered+ ha volt rajta pár kiló izom az is sokat vethetett a latba egy ilyen kijelentésben.

Ebben van logika! De rablók akár a túlerejükre is játszhatnak, vagy úgy vannak vele, hogy ha le is vágnak közülök párat, legalább nem kell szétosztani a zsákmányt, meg így a megtámadott is fárad.

3 méteres világítószemûnek nem megyek neki teljes lelki nyugalommal az biztos <#smile>.

csak a legnagyobb harcosok mernek egy szál ágyékkötõben barangolni egy veszélyes világban, ahol mások talpig vasban és fegyverekkel... 😊

Magiszter
Ehe. Igen, bár lehet akkor meg bolondnak tartanának.
Nem is tudom melyik játékban volt az hogy kicsit csaltam (khm... halhatatlanság, minden kimaxolva az elején) és egy szál ágyékkötõben rohangásztam. Erre jön hozzám küldetést adni egy NPC hogy "A ruházatomból ítélve nagy harcos lehetek". Hát kicsit sírtam csak a nevetéstõl (ugye a játék úgy tekintette hogy addigra már van egy komoly vértezetem, mert elõtte való küldetés adott).

Szóval ha meg tudnák csinálni hogy a ruházatból ítéljenek az NPC-k az is sokat dobna a hangulaton.

Szerintem elmegyek a Bethesda-hoz ötletembernek. 😊

50-es szinten direkt megszívatjuk a banditákat. Pucéron rohangálunk, fegyvertelenül, és ha ránk rontanak puszta kézzel döngöljük a földbe õket. <#hehe>

Magiszter
Jó persze, de ha belegondolsz egy lovag kinézetû, nagydarab izmos fazon valószínûleg tud bánni a fegyverrel. Igaz lehet hogy csak egy ficsúr aki életében még nem forgatott kardot, de szerintem kevesen alapoznak arra hogy egy kardos, lovagnak öltözött fazon ne értsen a kardhoz. Ergo az életüket féltik ezért nem kötnek bele egy náluknál erõsebbnek látszó alakba.
Ezt bele lehetne ültetni a játékokba. Szerintem te is úgy játszol hogy ha valami világító szemü 3 méteres monstrum, akkora karddal mint te vagy felbukkan elõtted, nem mondod azt hogy "hm jó a sisakja, biztos csak játssza hogy erõs, ezért neki megyek". Mert lehet hogy tényleg gyenge, de egy RPG-ben az a jellemzõ hogy ami erõsnek látszik, az bizony erõs is 😊

Mint ahogy a fejlesztõk is nyilatkozták többféle páncélzatot és ruházatot tudtak az egyszerûsítéssel készíteni.

1. Kizártnak tartom, hogy egy ilyen nagy egyszerûsítés után visszaadnák a külön vállpáncél pakolgatás lehetõségét.

2. Szerintem ez már csak egy változata egy már meglévõ páncélzatnak, összemixelgetni az egyes páncélrészeket szerintem már nem akkora feladat, mint egy vállpáncél minden egyes felsõ ruházatra alakítani.

Lényegében szerintem nem lesz külön vállpáncél. Most belegondolva Fallout 3-ban is már a ruházat a teljes testet "fedi", ott sincs külön nadrág.

Szerintem a felszerelés nem egyenesen arányos a tudással. Rozsdás kardú banditák lehetnek tapasztaltabb harcos, mint pl. egy full drága felszerelésben flangáló nemes ifjú, aki még a kardját se emelte meg soha, csak villog vele.

Megfutamodás viszont nem rossz ötlet.

Annyiban hagy vitatkozzak már, hogy míg a mai világban ha egy félidióta rohangál AK-val az is veszélyes, de ha a középkorban egy képzetlen ember rohangál íjjal, vagy karddal nem biztos, hogy összecsinálom magam tõle.

Lehet, hogy a felsõ és alsó páncélzat egybe lesz, de én az eddigi képek/videók alapján azt mondom, hogy lesz külön vállpáncél. Miért. A gameplay elõzetesben a nord ruháján ott van az a vállvért ami a mellkasán középen egy fémkorongban kapcsolódik. Ez a vállvért más képen, a csupasz testen van, más képen pedig máik páncélon. Plusz állatbõröket is lehet majd a páncélunkhoz erõsíteni.

Magiszter
Eszembe jutott valami:
Én még nem találkoztam olyan játékkal amiben az NPC-k látták rajtad hogy erõs vagy és mondjuk ezért nem támadtak, elmenekültek, féltek tõled.
Például egy fullos páncélban, pallossal a hátadon járod az erdõt akkor nem ugrik eléd két pamutgatyás, rozsdás kardos rabló hogy rád támadjon, mert látják hogy igazából ha melléjük ütsz is meghalnak. Vagy ha csoportban harcolnak és te két vágással leszeded a felét akkor a másik fele nem harcol tovább halálig, hanem elmenekülnek, megadják magukat stb. Szerintem sokat lendítene a hangulaton az ha az NPC-k is féltenék az életük, életszerûen reagálnának a helyzetekre. Nem hiszem hogy ezt olyan nehéz lenne leprogramozni.

Hazudok. Assassins Creed-ben volt hogy ha Instant Kill-el megöltél egy csoportból pár parancsnokot akkor a bakák szétszaladtak. Többek között ezért is imádtam azt a játékot 😄

Itt is jó lenne valami hasonló rendszer. Hiszen ha valaki AK-47-el rohangálna az utcán te nem mennél oda hozzá egy késsel hogy "Ide a lóvét vagy meghalsz".
Szerintem

Kalandorok <#eljen>
Megkeresnének munkával <#eljen>

Elvileg az új quest rendszer pont ezt hivatott bevezetni, random alakulnak a dolgok, de az ismertséged is számít, illetve, hogy miket tettél korábban a világban.

Ha odaveszed a karakter tulajdonságok kivételét akkor nem csak ez. Sokminden egyszerûsödik. De tény az is sok új dolgot kapunk. Már az is nagy dolog tõlünk függetlenül is lesznek kalandozók. ami nagyon élvõ teszi a dolgot. Már csak az kellene hogy a betérsz a kocsmába automatikusan megkeressenek munkával. 😊 Függõen a hírességi szintedtõl meg persze a hírhedt vagy nem hírhedt státustól. 😊 De persze félek ezeket is kivették. Pedig igazából csak annyit kellett volna változtatni ezen hogy tényleg tartalmat adni hozzá hogy ha hírhedt vagy akkor útonállók keresnek meg, ha meg nem akkor békés polgárok, valahogy így. De majd meglátjuk mi marad meg a az Oblivion zseniális tartalmából. Ezt még nem láttam hogy ez marad e szóval hogy hírhedt vagy nem. Eddig csak az hiányzott hogy a világ nem elégé reagált erre a tényre. 😊 Meglátjuk most milyen lesz. 😊

Nem volt szükség rá hogy legyen. Eddig is volt armorsmith 😊 Mindössze az endurance miatt volt fontos ez egy lehetõség volt tuningolni a heal szintedet. Ami ha nehéz páncélos harcos vagy ugye alap. De rougegal eddig is az armorsmithet használtam ha nem a heal felsõ szintje volt a lényeg. Most annyi lesz hogy lehetõséged se lesz használni. Már az Oblivion is sokat egyszerûsödött a morrowindhez képest. Szerintem nem kellene tovább egyszerûsíteni de ez van.

Hát vannak furcsa döntések az biztos. A nadrág és felsõ ruházat összeolvadásét azzal magyarázzák, hogy így szebb páncélzatokat és sokkal több variációt lehet készíteni, de egyértelmûen ezzel elveszik a széleskörû kombinációs lehetõség (pl.: Láncingben, 1 szál szövetnadrágban ment a karakter). Most már vagy full páncélban vagy, vagy sima ruházatban.

Viszont van itt sok apróság, ami valamelyes kompenzálja az összkép romlását: Házasság, gyerek, munkák, kocsmai bunyó, 2 kezes harc, kivégzések, új quest rendszer (ez még ugye nagyon nagy kérdõjel), új terület, sztori.

A pancelzat tenyleg egyszerusodott sajna, de szerintem az baromsag volt, hogy 20 kalapaccsal szaladgaltal es meg egy barlangban is fullra huztad a nullara szetzuzott cuccaidat. Az, hogy ezt csak megfelelo helyen tudd megtenni szerintem jo irany. Kozelebb all a valosaghoz, mint az elozo. Ebbol a szempontbol jobban szerettem a gothic craftrendszeret. Nem baj ha az az irany. Nehogy mar egy komplett kovacsmuhely, meg egy alkimista labot legyen a hatizsakban. Mar csak egy guild, meg egy istalo kene, hogy elferjen benne 😊
Nem gondoltam volna, hogy a morrowindhez képest egyszerûsített páncélhasználatot tovább lehet egyszerûsíteni.😊 De ezek szerint lehet. A páncélkovács jó ötlet de a kalapácsot is meg lehetett volna hagyni. Szóval sajnos végletekig viszik az egyszerûsítést sok dologban. Mindegy lesz mit modolni majd. Remélhetõleg nem kell sokat várni majd a nem hivatalos patchre ami ezeket a konzolos bugyutaságokat kiküszöböli.

Ezzel az egésszel az az egyetlen baj hogy ennyire és ennyien alászaladtatok egy ilyen trollkodásnak. Bár nem is olyan nagy baj, egész szórakoztató volt olvasni a teljesen komoly válaszaitokat 😊

Még 11-nap és 2011.11.11 <#hehe>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Laza
Háát, nem feltétlen ugyanannyi idõ kell abban az univerzumban a fogantatástól a szülésig 😊
Nálam az Oblivionban egyébként is repültek a napok-hetek, mivel a várakozással töltöttem a HP-m ... így egy dungeonban volt hogy egy napot is eltöltöttem 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Mondjuk ezzel leginkább nem is az a baj, hogy nem voltál nõvel 26 éves létedre, hanem az, hogy ezt a géppel, mint választottal magyarázod. Az már beteges, hogy valakinek ennyit jelent a gép és a gépezés. Ezáltal gondolom minden másnál is fontosabb ...

Én sem vagyok egyszerû, most már több mint 20 éve játszom, imádom, nem mondanék le róla semmiért (max a rászánható idõm lett kevesebb) ... mégis a szexuális életem a normális kerékvágásban haladt (sõt, néha még sok is volt 😊 ), most meg feleségem és gyerekem van.

Szóval az indokod nem éppen kielégítõ a helyzetedre 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

koschwarz
no fuckin' way! <#ijedt>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Biztos úgy lesz, hogy egyik percben folyik a nemzés, másikban meg már szaladgál a kis poronty!

Ops! Nem számoltam a nõi karakterrel. Képzeljetek el egy 8 hónapos terhes elfet, aki épp a sárkány bokáját nyiszálja.