The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem akarok még1x hatalmasat szopni, mint
a BF3-nál
ezért kérdeztem
Just do it :)
Interjú
Vagy nézze meg a facebook oldalán az Elder Scrollnak. Nem izgat kinek milyen az tény ez kb 100x jobb karakterekben mint az Oblivion volt és talán még a környezet is szebb. Ha ez xboxos akkor várható ennél kicsit élesebb lesz a pc-s . Ennyi.
PSN ID.: Beegabor
több mint valószínû hoyg az ég világon semmi különbség nem lesz a box és a pc verzió közt, habár még eg yminimális reménysugár pislákol egy esetleges high textures opcióra. ha viszont nem akkorsincs semmi. akinek csepp jóérzése meg szíve van az rpgkhez az úgyis csorgó nyállal fogja élvezni az új tes univerzumot aztán majd felpakolja a sorban jövõ durvábbnál durvább graf modokat, ha arra vav ingere. engem az UI konzolossága minden más dolognál jobban zavar egyébként..
DE. 3, 8 GB a játék, nem vicc,ennyit telepít fel és a lemezhez ezekután hozzá sem nyúl. És ez sajna durván meg is látszik a grafikán. A fõbb karakterek, fegyverek jól néznek ki, a táj , ha mint egészet nézzük nagyon impresszív, de közelrõl kilóg a lóláb, fõleg külsõ tereken, ahol hó van, na azt a felületet nem tudom melyik fejlesztõnek a porontya csinálta, de olyan mintha paintben átszinezték volna fehérre a felületeket, ocsmány. A barlangrendszereknél nem találtam kivetnivalót, nagyon szépek a fényeffektusok, a bevilágítás.Nem értem ezt a spórolást, az engine szerintem elbírta volna, a lemezen meg bõven volt még hely, hisz az egész játék 2x ráfért volna. Kiváncsi vagyok a pc verzióra
PSN ID.: Beegabor
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
A Falloutos grafikáról nem tudok mit mondani mert anno a 3-ba csak belekezdtem, már nem rémlik ott mi volt. A hangulatos résznek viszont örülök. Ha magába szippant a világ akkor jó, akkor már elérte a célját a játék. Remélem Bug-ok nem maradnak benne, mint ahogy szokás PC-s változatot bugosan kiadni.
A mágia dolog engem nem zavar úgyis máguspárti szoktam lenni 😊
A grafika - legalábbis boxon - engem a Rage-re emlékeztetett. Messzirõl minden nagyon szép, közelrõl azért látszanak a lowres textúrák. Az biztos, hogy ez idén nem fog legszebb grafika díjat nyerni, mint anno az Oblivion. Nem a fejlesztõk hibája - a vas maradt ugyanaz. PC-n persze lehet, hogy más lesz. Az egész engine engem a Fallout 3-ra emlékeztetett. Egy picit szebb annál, de alapvetõen olyan Fallout 3-as benyomása van az egésznek. Akinek az bejött, ez is be fog.
Viszont ilyen játéknál a grafika nem sokat számít, a hangulat fontos. Az viszont nagyon bejövõs egyelõre. Az Oblivion velünk együtt fejlõdõ világát remélem véglegesen kiirtották (túl az elején vagyok, hogy megállapítsam). Ami még külön pozitívum: a játék hangulatilag inkább Morrowind, mint Oblivion, ami hatalmas plusz. A birodalom is inkább Római Birodalmas, mint az a Gondor-koppintás, ami az Oblivionban volt. És ez jó. A harc OK, a mágia viszont picit OP-nek tûnik a visszatöltõdõ manával.
Többet nem írok, ha kijön eredetiben, akkor megveszem. Persze nem boxra, azt pont ilyen tesztelésre tarom.
Warez: Régen nem volt jellemzõ a már felsorolt okokból kifolyólag. Azért nem lehet összehasonlítani a mai szinttel. Ráadásul régen nem volt annyi konzol sem, tehát az hogy 10 évvel ezelõtt hol mennyi eladás volt, nem releváns.
A másik hogy ha magyarországi viszonyokat nézünk. Elhanyagolható. Amíg a 80 nettóból 10 nettó a játék ára, addig kevesen fogják vásárolni. Konzolokon meg ugye inkább 12 az. Persze hogy flash-elik meg letöltik a havi 3000-es nettel. Amíg nálunk a fizetések nem, csak az árak követik az EU-s viszonyokat addig Magyarország 0 a kiadók szemszögébõl. Meg alakosságunk is egyre kevesebb. (Te is szívesebben vennél 10 ezerért játékot, ha 300 nettót keresnél és minden hó végén maradna 60-70 ezred zsebben).
Az meg hogy a kiadók szívesebben fejlesztenek konzolra? Egyértelmû. Fix hardver, egyszerû irányítás, alacsony igények. Lényegében 7 évvel ezelõtti jól bejáratott eszközökre kell programozniuk. Én is szívesen írnék olyan platformra játékot ahol a felét Copy/Paste-el meg tudom oldani, illetve tudom hogy csak azokra az alkatrészekre kell figyelnem, nincs az mint PC-n. Hogy ha nem megfelelõ a Windows felépítése, nincs minden program úgy telepítve ahogy, ha a driverek régiek, ha az alkatrészek nem teljesen elvárásszerû kombinációban vannak, ha nincs elég Hz, vagy MB, ha ez, ha az. PC-re írni nehéz, rizikós vállalkozás. Persze hogy már nem az az elsõdleges platform.
Amúgy meg az hogy ki milyen forrásból jut hozzá a dolgokhoz. Szegény országban szerintem tökmindegy amíg nem más kezébõl húzod ki az utcán. Amíg klonozod a külföldi terméket addig nem látok problémát. Hiszen szegény vagy, de szórakozni szeretnél a napi 12 órás munka után és nem a Való Világon vagy a Maonika Shown. De ha jól keresel, gazdag országban laksz, és úgy töltesz le valamit (és nem csak kipróbálás céljából), akkor az már erkölcsileg megkérdõjelezhetõ cselekedet. Hiszen pénzed volna annyi hogy akár 10 példányban veszed meg és szétosztod az utcán....
Szóval felesleges a vita.
A modiknak meg üzenem, hogy 11-e elõtt tartasanak egy Format C:-t a topikon mert az utolsó 500 hsz-bõl 300 biztosan OFF.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
A konzolos eladásokkal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy annak ellenére, hogy sok a mókolt gép, még mindig komoly százalékban vannak olyanok, akik a live és/vagy a multi miatt inkább nem piszkálnak a géphez és eredeti játékokkal játszanak. Valaki írta, hogy az õ környezetében mindeni mókolt géppel nyomja, na, az enyémben meg mindenki eredeti játékokat vesz a live miatt... Ennyit számít, hogy ki milyen környezetben próbál objektívnek tünõ, de ezek szerint meglehetõsen szubjektív véleményt alkotni....
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Nah egy utolsó OFF tõlem ebben a témában, nagyon eltértünk a témától.
Ezek csak az én gondolataim, nem kell velük egyetérteni. (elég kusza lett, meg összecsapott, ilyenkor már többre nem telik. 😄)
Igen nem véletlen jön ki elõbb minden nagy cím mint régen. Manapság bárki fel tud tölteni pár gigát órák alatt, régen amikor megjelentek a cdk, még a piacon vetted a játékot, vagy átmentél a haverhoz, csak úgy mint régen c64es idõkben. Aki akar az mindig tud warezolni.
Abban igazad van hogy ma már egyszerûbb, de a jó dolgokat meg fogják venni. Ha egy játék bukik nem a warez miatt fog hanem mert szar, hiába mondja a kiadó õk nem tehetnek a bukásról. Csak õk tehetnek róla.
Nézd meg a Blizzardot, nem véletlen marad ki a Lan opció az SC2-bõl meg, Dio3-ból, pont a warez miatt, de ezen felül nem alkalmaznak olyan védelmeket amik szopatják a játékosokat, és köszönik szépen megvannak a PCs piacon a pár millás eladásokkal.
De lehet még mondani példákat, Egosoft, Valve, rengeteg indi játékfejlesztõ, stb.
Igen nyitnak õk is a konzol felé, mert ha többet eltudnak adni, akkor el is akarnak.
Bárki bármit mond, egy örök igazság van, a jó dolgokért az emberek fizetnek, legalábbis a többségük. És ez már több mint ami kell. (megjegyezném én pl szánalmasnak tartom az EA féle tömeggyártást, vagy az COD féle dobjuk ki évente ugyanazt, de mégis vigyorogva megélnek belõle. Ezek után hiába sírnak nekem, nem fogom sajnálni, hogy pár millióan leszedik a játékot.)
A másik pont hogy csökken a pcs játékipar, nem véletlen, hiszen a legtöbb játék kijön konzolon, vagy csak ott jön ki, ezért ott veszik meg többen. Ha kijön a következõ konzol generáció akkor én is így fogok tenni, és a pct meghagyom a stratégia/szimulátor/mmo-s gépnek.
És még arra is válaszolnék mi lenne ha nem lenne warez. Akkor lehet növekedne egy kicsit az eladott játékok száma de nem olyan mértékben mint ahogy a kiadók mondják. Ha valamiért pénzt kell költeni 2x meggondolja az ember hogy megvegyen e valami tucat átlagos játékot vagy inkább ne.
OFF vége
Az egész mondandódból annyi igaz csak, hogy ha jót csinálsz veszik, ha szart nem veszik (legalábbis nem annyian). Csak éppen az eladási adatok konzol/PC aránya egy az egyben visszatükrözi a warez arányát is.
Ennek megvannak a különbözõ okai (elsõsorban a Steam, ahol konstans 3,5 millió ember van fent kb. állandó jelleggel!... És ez nem állandóan ugyanaz a 3 millió <#smile>#smile>), de most ebbe ne menjünk bele, mert nagyon off.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A külföldi helyzetröl természetesen gözöm sincs max csak elképzeléseim mint valszeg mindenkinek aki itt él de biztos, hogy ott is van erösen warez mint ahogy van turkáló meg filléres bolt is tehát ott is szeretik olcsó dolgokat .
A kutyát nem érdekli, hogy itt mennyi az átlag fizu, és hogy telik e vagy sem játékra. Ez a piac semmiben sem mérvadó. Ha nem telik nem kell játszani, ez sem jár alanyi jogon, mint sok minden más sem.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Jót csinálsz veszik, szart csinálsz nem veszik ez ilyen baromi egyszerû.
Aki meg letölti az meg úgyse venné, ergó õ nem potenciális vásárló, hanem tolvaj... Így az õ elmaradt vásárlásával nem lehet számolni, mert ez soha nem történt volna meg, akár hogy alakult volna az anyagi helyzete, akár mennyire olcsóan lennének a játékok és akármennyire jó lett az adott játék!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Erre, csak annyit reagálnék, hogy akkortájt nagyon sokan éltek abból, hogy "írott" játékokat árultak, manapság már rájuk sincsen szükség. Mindenkinek elérhetõ a szélessáv szinte fillérekért. Pár kattintás és ott a játék, mindenféle szarakodás nélkül. (DRM meg hasonló ) pl BF3
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
ON: Néztem ezt a Skyrim streamet. Igaz, hogy csak alacsony sávszélû videó, de sajnos eddig nem hozza amit reméltem tõle. EL van maradva nagyon (grafika, textúrák) és Although félelmei látszódnak igazolódni számomra: történetesen az, hogy nagyon leegyszerûsödik. Teljesen csihi-puhi hack and slashnek látom egy Morrowindhez képest. Persze majd kiderül, meg megkóstolom én azt a pudingot.
Csak a csóró magyarok és egyéb nemzetek flasheltetik a konzolt és mondanak le cserébe sok dologról. Nyugaton, amerikában, japánban és hasonló helyeken ennek aránya elég kevés.
Elég idõs vagyok, hogy tapasztalatból beszéljek. Régen, mikor egy CD író 200 ezerbe került és átlagfizu 50 ezer körül volt, nem volt szélessáv, csak 38kb modem szakadozva stb. óriási eladásokat csináltak PC-n is a játékokból. Aztán ahogy fejlõdtek a CD írók, a szélessáv stb. szépen csökkent. (Mozi nézõszám ugyanez a tészta.) És ne hogy most meg Online móddal rendelkezõ játékokat hozz fel a mai világban, mert az más kategória.
Ha nem lenne warez PC-n, akkor az emberek nem csak azt vennék meg, ami a top 10-ben ott van, hanem azt is amivel ezeken kívül csak szimplán játszanának.
Konozol warez azért nem akkora, mert annak azért elég durva hátrányai vannak. Én sem flashelném a konzolomat.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
Next PC upgrade: 2022