The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én úgy vagyok vele, hogy már boldogan halok meg. 😄

Kb hasonló hatása van nálam is 😊

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Azért a BF3-nek cseppet nagyobb a piaca mint ennek... nyilván ott több pénzmag jut a fejlesztésre is.
Ez szól már vagy egy órája és egyre nehezebben telik ez a 8 nap.
Magiszter
Az lenne az igazán überdúrva ha a következõ TES már a frostbite 2 motorral jönne. Nemrég toltam végig a BF3-at és az a motor elképesztõ látványt tud produkálni. Ami igazán döbbenetes az a karakterek kidolgozása és a mimika. Ami ugye egy szerepjátéknál nem lenne éppen utolsó dolog. A másik a környezet kidolgozottsága, ami szintén örvendetes. Illetve az hogy ezt a döbbenetes grafikát tudtam Ultrán futtatni akadás-mentesen. Érdekes mert a Cryengine 2 szerintem sehol nincs a FB2 mellett. Legalább is a tapasztalatok alapján. Szóval ha a jövõ TES-e valami ilyen motort, esetleg ennek átdolgozott változatát fogja használni, a tartalmi elemek mellett, akkor végre elérünk oda hogy ha leülök szerepjátszani akkor teljesen és totálisan oda tudom magam képzelni abba a világba.

Mert bárki bármit mond a grafika számít. Mint ahogy egy könyvnél a mondatok megszerkesztése, a leíró részek, a párbeszédek kidolgozása adja a sava-borsát, mert hiába jó a történet ha nehezen olvasható. Addig egy játéknál a grafika az amit a képedbe tolnak, egy grafikus karakterrel játszol a grafikus világban. Ha az 2x2 pixeles akkor a beleélési faktor csorbul. Ha az szinte fotorealisztikus, akkor viszont "már ott is vagy!", a történet meg a játékvezetés csak hab a tortán. Nem azt mondom hogy nem kell tartalommal megtölteni, mert hiába szép ha csak állsz és nézelõdsz, csupán azt hogy lényegében majdnem olyan fontos a kinézet, mint a tartalom. Már ha tényleg 100%-os élményt akarsz.

Valaki mondta itt a Limbo-t példának. Az más kategória. Annak is van hangulata és a hangulatot ott is a grafikai megvalósítás közli. Azt nem lehetne elképzelni 3d-ben, vagy HD csilivili textúrákkal. Mint ahogy a Skyrim-et sem tudnám elképzelni a Limbo "világában". Stílusok és igények, történetek és grafikai történetátadás. Ezek egy játék meghatározó elemei és egyik sem vonható ki a képletbõl. Már pedig ahogy haladunk az idõben elõre-fele az igények is változnak a minél szebb irányába.

Szerintem.

PTW
gambyro 2 akkor lenne, ha a gamebyrot készítõ cég csinálta volna az új verzióját a saját motorjának. mivel a cég megszünt és túl sokat változtattak rajta licenszelték saját maguknak és elnevezték creation engine-nek. új engine abból a szempontból hoyg sok új funkciója van, pl áramlssal rendelkezõ víz, hoyg csak eg yszembetûnõ dolgot említsek. de ez bizony gamebyro még mindíg, átalakítva más névvel. ha nem az lenne hanem teljsen új motor akkor kb 2013 ban jönne kia játék. talán eljön az az idõ amikor a bethesda teljesen saját új motort épít, de amíg ebben a dologban van potenciál és lehet továbbfejleszteni addig nem fog.

én igazából csak azt nem értem (habár nem egy akkora funkció amire epekedve vágyom), hoyg pl egy szimpla létráramászást miért nem tudnak implementálni amikor tökre feldobhatná a játékmenetet még a szerencsétlen divinity 2 is megcsinálta (szintén gamebyro motor)

Én egy szóval se védtem a warezt, sõt! lásd.: #2158.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Csak Skynet kolléga el ne olvassa amit írtál - õ ugyanis rendkívüli módon harap az ilyesmire: azt hiszi, hogy a WRZ = antikrisztus.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

koschwarz
nézd, akkor mittomén gamebryo2 lenne vagy nemtom, de az új engine neve: Creation Engine. most lehet vitatkozni, hogy mennyit használtak fel a saját (!) korábbi motorból, de akkor is új engine.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Laza
Na, már ide se olvasok be, mert látom a w huszárok elkezdtek a játékról beszélni ... innen már csak egy apró lépés a spoilerezés.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Havat már korábban is szidta valaki a tesztelõk közül, ha jól emlékszem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Itt álljunk meg egy szóra! A warezról volt szó, erre belekeversz egy teljesen más ügyet.

Ki beszélt itt pc vs konzolról? Ez gyakorlatilag a konzolosok vesszõparipája, amúgy meg semmi jelentõssége nincs. Ha van pénz a Pc-s piacban, akkor fejlesztenek pc-re, ha nincs, akkor meg nem fognak. Ez teljesen független attól, hogy konzolra (ott ugyanúgy van Warez, sõt hamarabb van warez, mint pc-re) mibõl mennyit adtak el.

Ez a konzol vs pc, olyan ,mintha 2 autót hasonlítanál össze, meg lehet tenni, csak semmi értelme nincs. Mindkettõnek megvan az elõnye és a hátránya, de hogy melyik platformon mibõl mennyit adnak el az most, hogy a viharba jön ide. Amúgy se érdekli a lõtéri kutyát sem (mint mondtam ha a fejlesztõknek megéri anyagilag bármire fejleszteni, akkor fognak rá fejleszteni, innentõl meg számokkal dobálózni, meg összehasonlítgatni az egyiket a másikkal, meg érvelni, hogy miért szarabb egyik, mint a másik tök felesleges).

Mitõl lesz jobb az Xbox a többinél, mert x milliót eladtak azon a platformon ebbõl, vagy mitõl lesz jobb a ps, mert y milliót amabból? Szerintem ez semmit nem bizonyít (erre lehet mondani, hogy hát mert arra fejlesztenek, mert abban van a pénz. Érdekes még mindig fejlesztenek pc-re, valószínû nem a pc-n játszani szeretõk 2 szép szeméért teszik, hanem mert bevétel van belõle a warez ellenére is, Jó reggelt kivánok, Kapitalizmus van kérem szépen!!!!)! Ez egy Lufi érv!

Akkor félreértés történt, azt hittem, az enginerõl van szó. 😊
Egyébként örülnék, ha már lehetne rendelni a CDG-bõl, félek, hogy késõbb elfelejtem és pofára esés lesz megjelenéskor, hogy nem rendeltem meg. 😞

Egyszerû arra gondol hogy a Fallout 3 mal ellentétben az FNV már igazi rpg volt. És a karakterek tényleg éltek mimikában meg sokmindenben de lehet csak mi érezzük így mert a karakterek maguk jobban ki voltak dolgozva. Az egész játék jobban élt mint a Fallout 3

Az FNV-ben nem volt semmilyen komolyabb változtatás, mire gondolsz?

Nos magas speedel sokkal gyorsabban mozogtam az ellenfelek jó részénél. 😊 Rácsapás elfutás rejtõzés méreghasználat megint rácsapás elfutás. Viszont a topic társak észrevétele miszerint nem volt igazán jól kidolgozva ez a rendszer az sajnos igaz tehát én is javításra vártam de a törlés az nem a javítás kategória 😄 Tény az oblivion sajnos nagyon a harcra volt kihegyezve ahol ez nekem extra élményt adott, tehát akik nem voltak vele elégedettek meg támadták fõleg emiatt volt nagyon igazuk amiért lekonzolozták és ezt a hátrányt hogy a leglényegesebb része a dolognak az npc-k a karakterek nem éltek azt senki nem tudta pótolni. Itt a láttotak alapján nagyon is fog. És az biztos ez már eszméletlen jó anyag a modereknek felturbozni. 😊

JethroHUN
Jó ez így igaz, persze ha õ költségvetésükbõl össze rakható pc-t vennének alapnak, akkor jóval durvább lenne, de amíg a konzol a fõ platform, anyagi szempontból is. De ha azt nézzük ennek van jó oldala is, lehet hogy rosszak a portok, de van amit sikerül javítaniuk az elsõ pár hétben, de legalább nem kell hozzá az évben megjelent legújabb hardware h elinduljon.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

yesname
Annyira nekem is mind1, mint neked: nézzen ki jól. Ez jól néz ki, de tisztában vagyok vele (és Morrowind/Oblivion okán többet is vártam), hogy sokkal jobb is lehetne (ha nem konzolosra fejlesztik elsõsorban) és a modderek majd megadják amire vágyom, hogy teljes legyen az élmény a késõbbiekben 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

JethroHUN
😮 na ezt tényleg nem tudtam. De nekem mind1 a graf, néz ki "jól" (relatívan jól) de ne menjen a kinézet a látótávolság rovására, inkább játszok mediumon de ne legyen az orrom elõtt köd 😊

PiszkosFred
FNV is azt hasznalta, csak az Obsidian melyen bele mert nyulni, es alapjaiban valtoztatott meg par dolgot, amitol igazan jo lett a jatek.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
ez így ebben a formában nem igaz, Yesname-nek van igaza. Annyit csináltak, hogy annyira beletúrtak a gamebyro-ba, hogy lényegébben teljesen kibelezték az egészet és emiatt új nevet adtak neki. Ettõl az még akkoris a gamebyro-ra épül. Akkor lenne vadonat új motor ha nulláról csinálnának valamit, de nem errõl van szó. Ezis csak tipikus Bethesda féle """sarkítás""

yesname
GameBryo-t használ egéybként a Civilization 4 és a Warhammer Online is többek között. Isten nem gondolta, hogy Civ 4 is az 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

JethroHUN
Azt nem tudom mennyivel, jobb, de új. Lehet h csak átalakították az elõzõt. A Bethesdanak, eddig csak az a gamebryo motorja volt ami az oblivion és a fallout 3 alatt ment. Fallout NV alatt nem tom mi volt :/

koschwarz
TELJESEN ÚJ MOTOR.

yesname
Szerintem semennyire. Én szimplán egy fejlesztett GameBryo-ra gondolok, amit utána elneveztek Creation-nak.

yesname
"vagy full hd textúrákat gyártunk vagy játék idõt"

A kettõt különbözõ csapat készíti.

Az új grafikus motor az mennyire biztos? Mert jól láthatóan egy az egyben Oblivion grafikáról van szó, néhol butítva, néhol minimális csiszolgatással (jobbat a konzolok nem bírnának el az öregedõ hardvereik és korlátozott kapacitásuk miatt tehát nagyon fejlesztgetni nem volt mit és miért).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

JethroHUN
<#mf1> neked, legalább 5, hogy összeadhasd és villoghass h 5öst kaptál... eddigi hszeid mind arról szolnak h sírsz mert, látatlanban, videok (boxos gameplayek) alapján nem tetszik a grafika. Nem úgy mint hiszed, hogy egy játékot, meg lehet csinálni, úgy h full extrás legyen, mindenki saját egyedi igényeinek megfeleljen. Pláne hogy új grafikus motort is fejlesztettek, most vagy full hd textúrákat gyártunk vagy játék idõt. Pl Rage, grafikailag helyén, kivéve a közeli textúrák de azok is a konzol lehetõségei miatt olyanok, stb; és 12 óra a játék idõ.

PTW
igazából tök olyan mintha valami teljesen másik játékról illetve mmo ról beszélnél amikben a kasztok ilyen formán el vannak különítve strenght/speed/agility stb. Tes ben ilyen sosem volt.

Speed is the governing attribute for Acrobatics, Athletics, and Light Armor. It affects:
Speed of travel (including fast travel)
The length of your jumps.

Ennyit jelentett és nem többet

PTW
az, hogy a korábbi TES részekben volt speed attribute és a karaktered tök gyorsan mozoghatott, sosem volt akkora hatással a harcra és a játékmenetre mint ahoyg te beállítod. oké, hoyg jó gyorsan tudtál rohanni a terepen, de harcban az égvilágon semmi jelentõsége nem volt.

Vagy kilopják a raktárból.

PTW
a legjobb kompromisszum erre szerintem a gothic féle "minimál" pontrendszer lett volna.
egyébként én nem tudom ennyire a konzolosítás számlájára írni ezt a dolgot.
ez egy olyan döntés amit attól föggetlenül is simán meghozhattak volna, ha az õ fejükkel gondolkodom.
a játékosok habitusa és szokásai ugyanúgy változnak mint minden más. az egy dolog, hoyg mindíg lesz egy nüansznyi hardcore-rpgs társadalom, de a játékok nem nekik készülnek.
ebbe bele kell törõdni, vagy marad a csak régi rpg-k nyomatása.

A lényeg az hogy legyen különbség az agilis rouge és a nagydarab ork harcos között. Hogy körbe lehessen táncolni és odaszurkálni neki. 😊 Szóval ez extra értéket adna a játéknak. Nem pedig mindenki egyforma sebességgel mozogna, persze lehet adnak hasonló stamina bootokat vagy gyorsítókat mint a Conanba is van. Akkor meg már esélytelen visszarakni mert a kettõ már túl sok lenne. Meglátjuk milyen lesz. lesz a különbség a rougok meg a full platevel mozgók között vagy mindenki egy sebességgel mozog.

igen ez nekem is eszembe jutott sajna. Mindegy meglátjuk. Az FNV-hez is csináltak bõvített utasítás készletet ugye. De van esély rá sajna hogy igazad legyen. Alapból én is tudom ezt mivel nincs a játékban így nincs a TES-be se ez tiszta volt. Tehát fél évvel minimum kell számolni. 😊 De szerintem ez a konzolosítások egyik legdurvább része szóval abba bizok Artmood és mások is törni fogják a fejüket hogy legyen visszarakva. Egyébként aara is gondoltam hogy nem biztos hogy ilyen pont osztásos formában kellene megoldani hanem ha a kardot használod akkor az endurance meg a strenght nõne automatikusan ha rejtõzködsz akkor a agility ha futsz akkor mondjuk a speed. De ez igazából csak állom. 😊

😊

Az elmúlt 1000 post nagyvonalakban ugyanarról szól . . .

olyan, mintha vizet mernénk egy kádból, majd odaadnánk valakinek, aki visszaönti abba

PTW
Szerintem te leszel bajban akkor mert azt elfelejtheted, hogy attributumokat bemoddolják.
Egyrészt mert oblivionban az hard coded elem volt sok más dologgal egyetemben -míg skyrimból teljes egészében hiányzik- másrészt mert ha egyáltalán lehetséges is ez gyakorlatilag az egész játékmechanika átírását jelentené.
Ez profi modder csapatot igényelne plusz rengeteg idõt.
Ha ebben reménykedsz akkor jobb ha már most felkészülsz egy igen hosszú, de kb szerintem reménytelenül végtelen várakozásra.

Sõt ebbe bizony már csak az Oblivionba bevezetett skill rendszer lesz. Minden más ki lesz irtva belõle.

yesname
Nagyon hülye hozzáállás ez. Ha a lehetõség adott bizonyos grafikai színvonalra, akkor ne legyen elmaradott. Ilyen alapon ha a kajád fele szar, akkor is megeszed. Tudom ez már túlságos maximalizmus részemrõl, de én türelmes vagyok és megvárom amíg a modderek megcsinálják amit a Bethesdának kéne... szokás szerint. Nem feszengek rajta.
A Rage és Crysis meg nem egy kategória ezzel.

Akkor lehet te is bajba leszel mint én mert ez bizony még az oblivion hoz képest is sokkal jobban le lesz egyszerûsítve. 😊 Én biza már most tudom ezt bizony modolni kell majd mert nekem attributomok nélkül nincs rpg például. <#hehe>

Nem ér, hogy az xboxosok már nyomhatják <#shakehead>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PTW
+1

deniro2
Ezzel én is így vagyok. Legkevésbé sem érdekel a grafika. 8 éve várok egy Morrowind 2-re és, ha azt a játékélményt megkapom, akkor felõlem akár 8 éves grafikával is jöhet. Persze örülök, ha szép a játék, de egy pillanatig sem akadok fent rajta, ha nem hozza a lehetséges maximumot.
Az Oblivion fényévekkel szebb volt, mint a Morrowind, mégsem tudtam igazán megszeretni, mert hiányzott belõle mindaz az ötletesség és változatosság, ami miatt az elõzõ részt szerettem.

koschwarz
kicsit leszarom, hogy milyenek a textúrák. amit eddig láttam a játékból, az nekem elég. aki meg ilyeneken feszül, az menjen rage-ezni vagy crysisozni.

yesname
Sebaj ezzel is úgy lesztek, mint az Oblivionnal: megvárom hogy a modderek 1 hónap alatt elvégezzék a Bethesda helyett a munkájukat és kiadjanak parallax mappingos textúrákat és hasonlókat. Na akkor lesz az én játékom. Engem nagyon kiábrándít a mai tech és más programok mellett, hogy a téglák, kövek nem téglák és kövek, hanem papírfestmények.

yesname
Régi videó és láttam. Ronda, nem kicsit. Nem a designa probléma, hanem a textúrák minõsége, részletessége. A probléma, hogy a technológia ennél sokkal többre képes és hívatott, de a Bethesda fényévekkel lemaradt a konkurrencia mögöt, holott régen éppen elõttük járt. Nincs baj a világgal. Tisztában vagyok vele, hogy imádni fogom és sok sok óürát töltök majd elmerülve benne, de azért nem vakít el a világ szeretete és annak nyíltsága, a szabadság érzete.
(Pl. szimpla, kis felbontású sík talajtextúrák. Ennél még a tesszeláció elõtt is többet mutattak.)
Sajnos grafikai szempontból is nagyon látszik, hogy konzolra van fejlesztve az egész és PC-n max nagyobb textúrákat és draw distancet kapunk. 😞

Elég nagy már a feszültség. Ha valaki nem bírja, akkor kezdjen szépen magában visszaszámolni 750000-rõl. Mire a nullára érsz, addig hivatalosan is kijön 😊
😊

Nos értem másodszor megnézve az akció játékosok szerelmeseinek lehet ez kevés de ez nem igazá kell érdekeljen egy olyat aki a világra vár amelyiknek minden szeglete bejárható ahol csak a mellékküldik több szár óra. 😊

Remélem láttátok azt a lefejezést! <#eljen>

\"Egy gy?r? mind fölött\"