The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy Skyrimet is annyira eroltetik konzolra, lesz valami PS Move, vagy Kinect támogatás? Ugy már azért érdekesebb lenne a dolog.
Nem tudom a Sony/Microsoft duo mennyi pénzt akar még kihajtani a konzoljaikbol de már zavaró, hogy visszafogják a játékipart a kacatjaik😊
Feldobtál pár légbõlkapott, összevethetetlen számadatot a waezról és én erre most, mit mondjak? Hogy igazad van? Én meg azt mondom, hogy 300 millióból 299 millióan warezolnak. Na, most mi lesz? Kb. annyira megalapozott számok ezek is, mint a tieid... A warezt nem lehet mérni, spekulálni pedig felesleges.
Azzal pedig egy pillanatig se törõdj, hogy a konkrét eladási adatokból viszont lehet következtetni a warezolók számára, tehát, ha 100 millió ember megvesz 15 millió GTA4-et, másik 1 milliárd pedig 7 milliót, úgy, hogy mindkét csoport derekasan játszik a játékkal, akkor elég konkrét arányokat tudunk felállítani, konkrét számok alapján.
Inkább arról meséljen már vki, aki kipróbálta a játékot:
Milyen? 😊
"Még így sem látom, hogy hogyan bizonyítja mindez, hogy konzolon ugyanannyi vagy több a warez, mint pc-n.."
Az aranyok nem egyeznek meg az allitasoddal, hogy tobb vagy kevesebb e.
100 geppel rendelkezobol, ha 10 warezol az 10%
Ellenben ha 300 milliobol warezol 29 millio, az kisebb aranyu, ha szazalekosan nezzuk.
En pedig az aranyokrol beszeltem. Marpedig ahol lehet warezolni ott fognak is. Amig nem lehetett warezolni az X360-n addig nem volt warez, de most mar hogy fellendultek az eladasok es altalaban mindig akkor kezdodnek erdekes modon a gep eladasok emelkedni kiugrasszeruen, amikor megtorik ezeket a gepeket. Jo pelda a tobb millio liverol kitoltott jatekos, amikor meg a 30 millios eladast se erte el az MS a konzoljukkal.
Az emberek ugyanugy lopnak ott is mint mas szegmensben, csak ott nem annyira kiugro a szam, ahol sokkal kevesebb a felhasznalo es ahol nem mindig tudjak megtenni, mert egy ideig varat magara a konzol feltorese es ezert addig kenytelenek megvasarolni a jatekot.
Amugy hogy legyen on is, az Oblivion PCs eladasai felulmultak a PS3-as eladasokat es ugy produkalt ugyanannyi eladast mint az Xbox, hogy a digitalis eladast bele se szamitottak mint pl a Steam.
Még így sem látom, hogy hogyan bizonyítja mindez, hogy konzolon ugyanannyi vagy több a warez, mint pc-n...
Egyébként ismét én tünök fel konzol buzi szerepkörben, holott idén május elött még kontroller sem volt a kezemben...😊 De mindegy is, mert a warez arányok sem azon múlnak, hogy ki mivel játszik az itt vitázók közül...
Érdekes cikk. ugyanezen az oldalon látok valami érdekesnek tûnõ játékot valami Dragon Dogma ami úgy néz ki csak konzolra jön ki. elmúlt évben már láttam pár címet amit sajnáltam hogy nem lehet megnézni pc-n. régen ez is elképzelhetetlen volt jószerével normális játék nem jelent meg a konzolon.
Ugy gondolod, hogy attol nem fagy egy jatek mert nem PCs ? Mar reg nincs igy. Menj fel a youtubra, es ird be console freeze.
Annyi van azokbol is mar mint egen a csillag. Olyan nevek fagynak be, mint sims 3, dragon age, Fallout 3 es sorolhatnam.
Raadasul az atiratok jelentos resze, fercmunka ezert a hibak is joelentosebb reszben talalhatok meg bennuk.
Deniro,. Ahhoz kepest, hogy a te ervrendszered kimerult abban, hogy az eladasi szamokat a bevetellel is keverted es semmit nem mondtal, ahhoz kepest eleg erdekes dolog olyanrol irni, hogy nem irsz erveket, de amikor nemzetkozi cikkreszlet van belinkelve megkeresni mar nem tudod,ill. megbizonyosodni nem akarsz rola ellenben erv nelkulinek talalod. 😄
Majd linkelgetni fogom az adatokat, amiket te is megtudsz keresni. Bar valoszinuleg akkor se lenne mely hatassal rad, hiszen teged nem erdekelnek az ervek csak a sajatjaid. 😄
Nincs semmilyen konkrét adat a birtokodban arról, hogy Magyarországon milyen a konzolok aránya a pc-hez képest, megfoghatatlan és ellenõrízhetetlen letöltés számokkal jössz, egy olyan torrent oldalról, amirõl szintén fogalmad sincs, hogy kik és milyen arányban látogatják.
Ezután beraksz egy nemzetközi adatot...
Nem utolsó sorban nem tudod megérteni, hogy összehasonlítható dolgokat érdemes összehasonlítani. Ha az mmo elõfizetések adják a pc-s bevételek egy részét, akkoz ez a rész irreveláns a warez összevetés szempontjából, mert egyrészt konzolon nincs mmo, másrészt ebben a mûfajban elenyészõ a warez.
Az egész pc-s világot szeretnéd szembeállítani egyetlen konzollal, holott minimum kettõ van, ami ugyanazt a szegmenst fedi le.
És mindezek mellé nem veszed észre, hogy az a konkrét számpár, amit folyton beírsz sem téged igazol, hiszen gyakorlatilag minden háztartásban van pc és ezek jelentõs része alkalmas játékra, így 20-30x annyian játszanak rajta, mint konzolon, a játék bevételek mégis csak 2,5x-ösek, mint a boxé, még, ha az mmo benne is marad a statisztikában, a ps pedig kimarad, akkor is...
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Veled befejeztem, mert süket vagy. Nem véletlen vagy felcimkézve EVE Online magyar közösségében felcimkézve a legostobább jelzõvel.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ez mekkora már. -_-
Amit MMO-t én várok egyébként az a Guild Wars 2. Az megreformálja egy picit az MMO sablont.
Ulyen hulye erveket eskuszom en csak az ovisoktol hallottam. 😄
Ezert produkal valoszinuleg a PC s ipar egy evben 16 milliardot es az Xbox 6 milliardot ? 😄
Hat tudod ha a szamokat felismeri valaki, akkor biztosan nem a 6-t fogja latni nagyobbnak a 16-nal.
Mindenesetre az ilyen jatekok hosszutavon sokkal tobb bevetelt tudnak generalni, mint barmilyen single jatek meg akkor is, ha az altalam csak lehuzasnak titulalt DLC-ket is hozzaszamitjuk.
A cél megállapítani/bizonyítani, hogy PC warez az sokkal nagyobb arányú, mint a konzol.
Skyrim multiplatformos, jó példa.
Tegyük fel, torrenten leszedik az XBOX (amibõl van 50 millió gép) verziót 40 ezren és eladnak belõle 2 milliót, míg PC-n (amibõl van mondjuk 300 millió játékra használt) leszedik 200 ezren és eladnak belõle 500 ezret.
Gondolom világos az összefüggés, melybõl látható, hogy hol nagyobb a warez és hol van több eladott példány.
Szerintem egyértelmû az összefüggés (kivátelt képez Jakuza természetesen 😄) és tényleges múltbeli adatokat is lehet nyugodtan felhozni, mind azt fogja mutatni hogy PC-n nagyobb a warezolók aránya.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha lenne olyan adat, hogy hányan játszottak összesen valamivel, abból hányan eredetivel, hányan törttel, na az mondana valamit, addig meg bárki mondhat bármit.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ellenben mondjuk a Guitar Heroes a 10 millio feletti eladasaval, az aztan a szinvonal. 😄
De kiknek a szamara a yesname nevueknek, akik ha leesnek az EGOjukrol szornyet halnak az IQjukon ? 😄
Tudom sokaknak csipi a szemet a WoW ha a konzolosok oldalarol nezik, mert sikeresebb mint barmelyik jatekuk, de ettol az MMO-k jatekok ugyanugy mint barmi mas ugyanugy generaljak a bevetelt, mint a Skyrimek,GTA4-ek es sorolhatnam a jatekokat.
Bar van benne valami hogy egyre jobban minosegtelenednek el, de ez semmi masnak nem koszonheto, csak az ilyen huzasoknak, mint DLC a jo kis konzol kitalacioa a X360 fejlesztok otletebol es ferc munkak. stb
Vagy úgy gondolod, hogy majd a Skyrim eladásait is úgy kellene összehasonlítani, hogy pc vs. box, a többi meg le van szarva? Szerintem a kiadó ezt másképp fogja gondolni.
Csak más megközelítésbõl szemléljük a dolgokat.
Egyébként ha belegondolsz te ha gyártanál valamit és eladhatnád Európában és Amerikában is, akkor nem megtennéd? Én abszolút megértem ezt a nagy portolási divatot. Kevesebb munkával több platformra is tudnak értékesíteni.
De ilyenkor egybe kell szamolni a kulon konzol tipusokat. Tudod ilyenkor nem szamit hogy trabantot,mercedest,fordot vezetsz, mert mindegyik auto. Persze ott is valoszinuleg a mercedes beveteleket is beleszamoljak a fordeba. De ilyen erovel a bugocsiga is jatek, hozza kell adni talan azt is. 😄