The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért remélem a konzolok nem veszik át az uralmat.Soha nem fogtam fel, hogy lehet egy fps-t kontrollerrel jatszani😄 FIFA-ra jo meg szuper mariozni aztan csokolom😄
Amugy Skyrimet is annyira eroltetik konzolra, lesz valami PS Move, vagy Kinect támogatás? Ugy már azért érdekesebb lenne a dolog.
Nem tudom a Sony/Microsoft duo mennyi pénzt akar még kihajtani a konzoljaikbol de már zavaró, hogy visszafogják a játékipart a kacatjaik😊

deniro2
Az meg, hogy az emberek ugyanúgy lopnak minden szegmensben, teljesen egyértelmû. A különbség mindössze annyi, hogy konzolon komplikáltabb a dolog és aki multizik vagy használja az egyéb online lehetõségeket, az ezeket kockáztatja a warezzel és sok esetben ez elég is ahhoz, hogy inkább megvegye az eredeti játékokat.

deniro2
Aham, szerintem itt fejezzük is be ezt a vitát, mert nekünk nincs értelme társalognunk.
Feldobtál pár légbõlkapott, összevethetetlen számadatot a waezról és én erre most, mit mondjak? Hogy igazad van? Én meg azt mondom, hogy 300 millióból 299 millióan warezolnak. Na, most mi lesz? Kb. annyira megalapozott számok ezek is, mint a tieid... A warezt nem lehet mérni, spekulálni pedig felesleges.
Azzal pedig egy pillanatig se törõdj, hogy a konkrét eladási adatokból viszont lehet következtetni a warezolók számára, tehát, ha 100 millió ember megvesz 15 millió GTA4-et, másik 1 milliárd pedig 7 milliót, úgy, hogy mindkét csoport derekasan játszik a játékkal, akkor elég konkrét arányokat tudunk felállítani, konkrét számok alapján.

Még mindig ez a téma? Tiszta lököttek vagytok...

Inkább arról meséljen már vki, aki kipróbálta a játékot:
Milyen? 😊

Jakuza001
Meg egyszer leirom hatha felfogod, rar latom nehezedre esik es szajkozod tovabbra ezt a dolgot.

"Még így sem látom, hogy hogyan bizonyítja mindez, hogy konzolon ugyanannyi vagy több a warez, mint pc-n.."

Az aranyok nem egyeznek meg az allitasoddal, hogy tobb vagy kevesebb e.

100 geppel rendelkezobol, ha 10 warezol az 10%
Ellenben ha 300 milliobol warezol 29 millio, az kisebb aranyu, ha szazalekosan nezzuk.
En pedig az aranyokrol beszeltem. Marpedig ahol lehet warezolni ott fognak is. Amig nem lehetett warezolni az X360-n addig nem volt warez, de most mar hogy fellendultek az eladasok es altalaban mindig akkor kezdodnek erdekes modon a gep eladasok emelkedni kiugrasszeruen, amikor megtorik ezeket a gepeket. Jo pelda a tobb millio liverol kitoltott jatekos, amikor meg a 30 millios eladast se erte el az MS a konzoljukkal.
Az emberek ugyanugy lopnak ott is mint mas szegmensben, csak ott nem annyira kiugro a szam, ahol sokkal kevesebb a felhasznalo es ahol nem mindig tudjak megtenni, mert egy ideig varat magara a konzol feltorese es ezert addig kenytelenek megvasarolni a jatekot.

Amugy hogy legyen on is, az Oblivion PCs eladasai felulmultak a PS3-as eladasokat es ugy produkalt ugyanannyi eladast mint az Xbox, hogy a digitalis eladast bele se szamitottak mint pl a Steam.

deniro2
Teljesen mindegy, hogy dollár, játék, nyalóka, vagy kiskutya amit a számok takartak, mert ettõl az arány még változatlan marad. Elolvastam a cikket amiben a pc játékosok szövetsége lelkendezik, hogy 20%-kal nõttek az eladások, persze a képet árnyalja, hogy a teljes bevétel közel harmada Kínából jön, mint ahogy a növekedés is nekik köszönhetõ...
Még így sem látom, hogy hogyan bizonyítja mindez, hogy konzolon ugyanannyi vagy több a warez, mint pc-n...
Egyébként ismét én tünök fel konzol buzi szerepkörben, holott idén május elött még kontroller sem volt a kezemben...😊 De mindegy is, mert a warez arányok sem azon múlnak, hogy ki mivel játszik az itt vitázók közül...

RPG games

Érdekes cikk. ugyanezen az oldalon látok valami érdekesnek tûnõ játékot valami Dragon Dogma ami úgy néz ki csak konzolra jön ki. elmúlt évben már láttam pár címet amit sajnáltam hogy nem lehet megnézni pc-n. régen ez is elképzelhetetlen volt jószerével normális játék nem jelent meg a konzolon.

Jakuza001

Ugy gondolod, hogy attol nem fagy egy jatek mert nem PCs ? Mar reg nincs igy. Menj fel a youtubra, es ird be console freeze.
Annyi van azokbol is mar mint egen a csillag. Olyan nevek fagynak be, mint sims 3, dragon age, Fallout 3 es sorolhatnam.
Raadasul az atiratok jelentos resze, fercmunka ezert a hibak is joelentosebb reszben talalhatok meg bennuk.

Deniro,. Ahhoz kepest, hogy a te ervrendszered kimerult abban, hogy az eladasi szamokat a bevetellel is keverted es semmit nem mondtal, ahhoz kepest eleg erdekes dolog olyanrol irni, hogy nem irsz erveket, de amikor nemzetkozi cikkreszlet van belinkelve megkeresni mar nem tudod,ill. megbizonyosodni nem akarsz rola ellenben erv nelkulinek talalod. 😄
Majd linkelgetni fogom az adatokat, amiket te is megtudsz keresni. Bar valoszinuleg akkor se lenne mely hatassal rad, hiszen teged nem erdekelnek az ervek csak a sajatjaid. 😄

deniro2
Elég érdekes érvrendszer szerint gondolkodhatsz, érveket nem írsz csak ugyanaz ismételed és kevered a dolgokat.
Nincs semmilyen konkrét adat a birtokodban arról, hogy Magyarországon milyen a konzolok aránya a pc-hez képest, megfoghatatlan és ellenõrízhetetlen letöltés számokkal jössz, egy olyan torrent oldalról, amirõl szintén fogalmad sincs, hogy kik és milyen arányban látogatják.
Ezután beraksz egy nemzetközi adatot...
Nem utolsó sorban nem tudod megérteni, hogy összehasonlítható dolgokat érdemes összehasonlítani. Ha az mmo elõfizetések adják a pc-s bevételek egy részét, akkoz ez a rész irreveláns a warez összevetés szempontjából, mert egyrészt konzolon nincs mmo, másrészt ebben a mûfajban elenyészõ a warez.
Az egész pc-s világot szeretnéd szembeállítani egyetlen konzollal, holott minimum kettõ van, ami ugyanazt a szegmenst fedi le.
És mindezek mellé nem veszed észre, hogy az a konkrét számpár, amit folyton beírsz sem téged igazol, hiszen gyakorlatilag minden háztartásban van pc és ezek jelentõs része alkalmas játékra, így 20-30x annyian játszanak rajta, mint konzolon, a játék bevételek mégis csak 2,5x-ösek, mint a boxé, még, ha az mmo benne is marad a statisztikában, a ps pedig kimarad, akkor is...

OFf nem warez milyen érdekes a kezdetektõl, még 286-os volt az elsõ amit átbuheráltam 386-ra majd 486-ra mindig akadt valami és semmi nem mûködött rendesen anno. Talán megszoktam anno meg élveztem is elöször a buherálást. Persze egy idõ után elég volt és próbáltam összerakni egy olyat ami nem annyira akadt végül egy barátom segített és most megvan az elsõ gépem és úgy néz ki, a win7 el nagyon okén fut szóval 😊 Szóval remélem a Skyrim is okén fut majd 😊 De gondolom a sok embernek ez nem élmény és így tart egy pc-t munkára és vesz egy konzolt játékra. Mert nem akar idegeskedni a fagyások miatt. Nos én magam részérõl nem fogok venni konzolt bár nagyon ideges leszek ha valami miatt fagyni fog a Skyrim!! 😄 Bár meglehet szokni a Fallout New vegasnál is megszoktam végül 1 év után kijött egy modpatch amit felrakva most elvileg fagyás nélkül megy. De komolyan nem igazuk van lehet normális ember inkább konzolt vesz 😄

Tényleg nem érdemes ezen rágódni mert úgyse változik. Nézd meg a Paradox minõségi játékokat csinál és milyen kevesen kíváncsiak rá. Régen se volt tömeg de arányokban többen voltak. De a nagy tömeg nem a gondolkodós játékot keresi. Vagy ami nehéz. Conan egyik nagy hátránya is ez volt hullottak a wowsok mint a legyek régen, sokszor csak beálltam egy sarokba és néztem ahogy ész nélkül le fel rohangálnak, mókás volt. Persze lehet egyszerûen kikapcsolódás képen nem az agyukat akarták járatni ez van. Szóval warez nélkül is valami hasonló lenne mert egyszerûen a konzolok problémamentesek nem akadnak össze az alkatrészek és egyebek. Az hogy a pc még nagy szám az egyértelmûen az mmo-k miatt van már csak ezt el kell fogadni és kész. 😊 ez az igazság warez nélkül is szar lenne a helyzet 😊

Nem unjátok még ezt a kúva warez témát? Oldalak óta csak ezt a picsogást lehet olvasni. Kit érdekel? Beszéljetek a játékról végre.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PiszkosFred
De most komolyan, ki nem szarja le hogy melyik ipar mennyit bukik a warezon es mennyit? Amiota letezik jatekipar, azota masoljak a jatekokat illegalisan, legyen szo videoton computerrol, commodore szeriarol vagy akar osszetettebb rendszerekrol. A kiadok evtizedek ota belekalkulaljak ezt a kiesest a terveikbe. Amely kiado harcolni akar a warez ellen, az nem vedelmeket meg ilyen faszsagokat fejleszt, az reklamoz es fizetett cikkeket nyom a mertekado ujsagokba. Minel nagyobb a hype, annal tobben veszik meg vakon, a jatek minosegetol fuggetlenul. Legyen sok cikk rola, jo marketinges csapat adagolja a dolgokat online es offline, az mediumokban ertekelesek legyenek 90% vagy 9 pont felettiek, legyen par hangzatos szalagcim a nem gamer sajtoban rola, esetleg tvszpot a nagyobb tevecsatornakon, aztan a nep majd megveszi annyi peldanyban, hogy nem lesz gond. Max csalodik, de az mar egyeni szoc problema.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

yesname
2436-ban valóban és alõtte is? Állj be a sorba 😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

UUUU
Ahogy nézem neked még annyi eszed sem lehet, mert érv nélküli személyeskedésen kivül, mást nem irtál le csak sületlenségeket.

yesname
Akkor olvasd el a 2427-et te szerencsétlen. MMO hol hoz mindenhol bevételt?
Veled befejeztem, mert süket vagy. Nem véletlen vagy felcimkézve EVE Online magyar közösségében felcimkézve a legostobább jelzõvel.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

UUUU
"De kiknek a szamara a yesname nevueknek, akik ha leesnek az EGOjukrol szornyet halnak az IQjukon ? 😄"

Ez mekkora már. -_-

yesname
Leesett, neked az nem jut el a tudatodig, hogy nem összbevételrõl volt szó, hanem hogy hol warezolnak jobban. Mert összbevételben igazad lenne.

Amit MMO-t én várok egyébként az a Guild Wars 2. Az megreformálja egy picit az MMO sablont.

Jakuza001
Mar megint beleveszed az MMOkat. Hallotatok ezt ? Hiszen az nem szamit ha Nintendo,PS3,PSP,Xbox 360,mibol osszesitett eladasokat nezunk, bezzzeg amikor egy jatekmufajrol van szo, ami mindenhol bevetelt hoz, az nem szamit. 😄
Ulyen hulye erveket eskuszom en csak az ovisoktol hallottam. 😄

yesname
Levondo PC eladásból az MMO-t, BOX-ról a Livet és BOX lazán veri a PC-t ember.

yesname
Egyrészt igen, a világot kéne nézni, másrészt megint beleveszed az MMO-kat stb. Egyszerûen nem tudod, képtelen vagy felgoni mirõl van szó. Olyanokat vetsz össze egymással, miknek közük nincs egymáshoz. MMO-t, ami PC-n van csak pl. nem is nagyon lehet warezolni vagy ha van is tört szeró, inkább hivatalosan játszanak, mert ugye annak sok-sok hátránya van. Ne nagyon végezz szellemi munkát, mert megerõltetõ lenne neked 😄

Jakuza001
Ezert szedik atlagosan a legnagyobb torrent oldalrol kozel negyed annyian az Xboxos jatekokat ugye, mikozben legalabb 20szorosa van itthon a PCknek aranyaiban a x360hoz kepest es meg lehet keveset is mondtam. (persze ilyenkor jon majd a ne a magyarokat hasonlitsad sablon marhasag)

Ezert produkal valoszinuleg a PC s ipar egy evben 16 milliardot es az Xbox 6 milliardot ? 😄

Hat tudod ha a szamokat felismeri valaki, akkor biztosan nem a 6-t fogja latni nagyobbnak a 16-nal.

yesname
Azon eglondolkodtam, hogy megveszem és kipróbálom, de aztán úgy olvasgattam és láttam a videók alapján, hogy igazából WOW klón SW skinnel. Ettõl független óriási siker lesz, mert minden szempontból fejletteb a WOW-nál és az SW-nek azért nagy tábora van.

Jakuza001
Ugy talan jobb feltenni a kerdest, hogy hosszutavon hogyan fog szerepelni, hiszen lattunk nagyon igeretesen indulo jatekot, amit aztan a keszitok elbarmoltak. Lasd SWG.
Mindenesetre az ilyen jatekok hosszutavon sokkal tobb bevetelt tudnak generalni, mint barmilyen single jatek meg akkor is, ha az altalam csak lehuzasnak titulalt DLC-ket is hozzaszamitjuk.

yesname
Nem egészen találgatás. Pl. maradjunk a Skyrimnél és fiktív számoknál szemléltetésképpen.
A cél megállapítani/bizonyítani, hogy PC warez az sokkal nagyobb arányú, mint a konzol.
Skyrim multiplatformos, jó példa.
Tegyük fel, torrenten leszedik az XBOX (amibõl van 50 millió gép) verziót 40 ezren és eladnak belõle 2 milliót, míg PC-n (amibõl van mondjuk 300 millió játékra használt) leszedik 200 ezren és eladnak belõle 500 ezret.
Gondolom világos az összefüggés, melybõl látható, hogy hol nagyobb a warez és hol van több eladott példány.
Szerintem egyértelmû az összefüggés (kivátelt képez Jakuza természetesen 😄) és tényleges múltbeli adatokat is lehet nyugodtan felhozni, mind azt fogja mutatni hogy PC-n nagyobb a warezolók aránya.

Kíváncsi leszek rá, hogy fog szerepelni az SWTor!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez jogos. Csak az a baj, hogy pontos számot warez esetében nem lehet mondani, szemben az eladások adataival. Innentõl meg átmegy az egész találgatásba. Pl.: Warez-e az, ha letöltesz valamit, kipróbálod, majd rá 3 napra megveszed, mert tetszik. Így már rögtön nem mérvadóak a torrent oldalak adatai sem, mert baromira nem tükrözik a valóságot.

Ha lenne olyan adat, hogy hányan játszottak összesen valamivel, abból hányan eredetivel, hányan törttel, na az mondana valamit, addig meg bárki mondhat bármit.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Jakuza001
Szerencsetlen blizzard, aki csak olyan alacsony szintu jatekokat csinal, mint a Starcraft,Diablo,Warcraft.
Ellenben mondjuk a Guitar Heroes a 10 millio feletti eladasaval, az aztan a szinvonal. 😄
De kiknek a szamara a yesname nevueknek, akik ha leesnek az EGOjukrol szornyet halnak az IQjukon ? 😄
Tudom sokaknak csipi a szemet a WoW ha a konzolosok oldalarol nezik, mert sikeresebb mint barmelyik jatekuk, de ettol az MMO-k jatekok ugyanugy mint barmi mas ugyanugy generaljak a bevetelt, mint a Skyrimek,GTA4-ek es sorolhatnam a jatekokat.

Viszont ennek most vége lesz valószínû minden idõk legnagyobb bevételét fogja produkálni az SWTOR hamarosan. És igen solo játékkal még konzolon se, esély sincs versenyezni egy WoW szerû szarral.

Valószínû a Blizzard a World of Warcaftal.. Zseniálisan eltalálták a nagy tömeg alacsony szintû igényét és sikerült hozzá 10 millió majmot fogni aki havonta fizette a zsetont. 😊

Jakuza001
Mert nem is bizonyit semmit, csak par konzolhuszar velemenyet ferditi el, akik kozben PCs jatekokkal nyomulnak, hiszen a PCs jatekok szarok es szinte csak atiratok. 😄

Bar van benne valami hogy egyre jobban minosegtelenednek el, de ez semmi masnak nem koszonheto, csak az ilyen huzasoknak, mint DLC a jo kis konzol kitalacioa a X360 fejlesztok otletebol es ferc munkak. stb

yesname
Annyiban van köze, hogy annak megállapítására, hol használnak illegális verziót inkább csak azokat a játékokat tudod összevetni a két platfomron akár egyénileg, akár összesítve melyek mindegyiken megjelentek.

deniro2
Nézd, konzolról beszéltünk, amibe elég sok platform beletartozik, de én csak kettõt vettem számításba (box, ps), mivel egyrészt ezek egymás alternatívái, másrészt a játékok is átfedik egymást, sõt gyakorlatilag a két gép között is leginkább csak szimpátia alapján döntenek a vásárlók.
Vagy úgy gondolod, hogy majd a Skyrim eladásait is úgy kellene összehasonlítani, hogy pc vs. box, a többi meg le van szarva? Szerintem a kiadó ezt másképp fogja gondolni.

yesname
Jézusom nem akarod vagy nem tudod megérteni mirõl beszélek. Mondjuk EVE-ben sem az IQ-ról vagy híres.

Ami egyértelmû ha nem adják ki a forrásoldali kódot mint ahogy a funcom se adja ki a Conan-ét akkor lehetetlen tört szervert csinálni tehát aki komolyan pénzt akar keresni és pc-ben gondolkodik az mmo-t fog csinálni.

De ez mit bizonyít? Mert a Warezhoz az égadta világon semmi köze.

yesname
Ez így van, épp ezért nem tudod összevetni a konzollal ezt a részét, mivel ott nincs pl. EVE Online, Warhammer Online stb.

Jakuza001
Akkor nezzuk csak melyik kiado produkalja a piacon a legnagyobb bevetelt. Kosz. Sarkithatok en is.

Persze. Nekem az a bajom, hogy úgy állítjátok be, mint ha a pc-s portokat csak a játékosoknak szívességbõl készítenék, holott abban is van pénz.

yesname
Mindezt úgy, hogy konzolból kevesebb van elvileg, mint játékra alkalmas és arra is használt PC-bõl.

Ezzel kapcsolatban beszéltem egy emberkével aki egyértelmûvé tettte jelenleg a konzoloknak esélye sincs mmo szinten a pck-el szemben. Túlságosan zártak és szinte lehetetlen megoldani a szerverparkot.

Amíg nekik így éri meg (lásd 2408),addig ez így is lesz sajnos.

yesname
Akkor nézzünk csak egy adott konzoltés adott multiplatfrom játékot. Ugyanazt hasonlítsd össze a két területen. Melyikbõl adtak el többet szerinted a multiplatformos játékokból? PC-s verzióból vagy a konzolosból (legyen akár XBOX, akár PS3).

Nem marketinges vagyok, hanem közgazdász vagyok. És ha profit van a pc-n akkor fejlesztenek rá (portolással jobban jönnek ki az biztos), tehát ugyanazt mondjuk.

Csak más megközelítésbõl szemléljük a dolgokat.

Egyébként ha belegondolsz te ha gyártanál valamit és eladhatnád Európában és Amerikában is, akkor nem megtennéd? Én abszolút megértem ezt a nagy portolási divatot. Kevesebb munkával több platformra is tudnak értékesíteni.

Mindössze azt mondtam ha elolvastad a korábbi írásomat hogy valószínû ez lett volna az arány amúgy is de a warez rontott rajta erõsen. Szinte már csak a paradox szerû cégek dolgoznak közvetlenül pc-re.

yesname
Most nézem, két hsz-szel késõbb mondtad, hogy abban igazam lehet 😊

Jakuza001
Biztos az, ha mar osszesitette 3 kulonbozo gep eladasaival. 😄
De ilyenkor egybe kell szamolni a kulon konzol tipusokat. Tudod ilyenkor nem szamit hogy trabantot,mercedest,fordot vezetsz, mert mindegyik auto. Persze ott is valoszinuleg a mercedes beveteleket is beleszamoljak a fordeba. De ilyen erovel a bugocsiga is jatek, hozza kell adni talan azt is. 😄

Hát a pörgésben nincs hiba komám az biztos...<#smile> Csak szegény Kly ne kapjon szívinfarktust, ha ezt az off óceán-t meglátja...<#nevetes1>

yesname
Akkor olvasd el kérlek a 2334-es hozzászólásomat ezzel kapcsolatban, mint marketinges. Ne járasd le már a szakmádat 😉

Elbeszélünk egymás mellett. Persze hoz pénzt nem errõl beszéltem. Egyszerûen arról beszéltem a koncot kapjuk, odadobják nekünk a konzolos átíratott nesze edd meg és kész ha nem tetszik ha tetszik.