30713
TES
  • Pretorian
    Lvl 32-n bőven van még olyan mob, amelyik hazavág, pedig eléggé ki van találva a karakterem és nem masteren játszom. Az hogy a számítógépes szerepjáték mennyire rpg az mindig érzékeny téma volt, és valahogy az összes hasonló nagyobb nevű játék topikjában előkerül, szerintem teljesen értelmetlenül. Lehetne erről vitázni, de felesleges. Én klasszik rpg-veterán vagyok, a '90-es évek közepétől nagyon hosszú időn át játszottam D&D-t, Shadowrun-t, Call of Cthulhu-t, Cyberpunkot, Vampire-t és még sok egyéb játékot, szóval van róla némi lövésem mi a szerepjáték, de az nem ide tartozik.
    Akciójáték....az a God of War, vagy a Prince of Persia.
  • Nagydög
    Nem t'om, valaszolt-e mar valaki, de az enchantot kb. ugyanazzal lehet huzni, mint a smithinget, torokkel. Menj, gyujts egy marek lelket(petty is boven eleg), egy halom egyszeru tort, es valamilyen egyszerubb fegyvert, amit szet tudsz bontani a spellert! Ezutan gyarthatod sorozatban a toroket, mondjuk tuz sebzessel. Hogy egy kis anyagi hasznod is legyen, a sebzes csuszkat hagyd maximumon.
    Btw: A kereskedok lemeszarlasaval sokkal boldogabba lehetne tenni Skyrimet. Olyan arcatlan arressel dolgoznak, hogy idonkent kedvem tamad tuzgolyokkal fizetni.
  • UUUU
    Öreg vedd már észre, hogy másoknak is lehet véleménye.
  • Molnibalage
    Én most 28 vagy 29. szintű vagyok és fagylehelletes sárkány is meg tudott még fektetni tegnap, pedig alapból van rá ellenállás, nord karakterem van. A tűzlehellős sárkány meg aztán tényleg. Társ nélkül teljesen esélytelen vagy. Valaki szerint könnyű? Toljam master sziten társ nélkül. A 7000 lépcsőn soha nem értem volna fel csak jó sok sidequest után mert a macik leverése sem megy...
  • yesname #7920
    Hááát. Azt mondani erre, hogy akciójáték az nem ízlések és pofonok kérdése, hanem oltári nagy baromság. Bocs, de ez kivertek nálam a biztosítékot pont tőled, akit hozzáértőnek gondolok.
    Főleg éppen egy inkább akció RPG-t helyezve elé. A történet linearitása, a világ nyitottsága/zártsága, a lehetőségek (alkémia, tárgyak, harci módok, stratégiák) mértéke nem szubjektív dolog.
    Itt masteron rendesen (legalábbis még ezen a szinten) meg kell gondolni, hogy milyen mérgeket, italokat, tekercseket használok a enemyk/bossok ellen stb. Önmagában ez is sokat számít.
    W2-ben ha letelt az idő, megittam a fecskémet, aztán mehetett az agyatlan hent. Nem volt szükségem semmire. Szintén hard fokozaton... Nem beszélve, hogy 2. fejezet második felétől a hard is olyan volt, mint az easy. Bár itt is ez lesz a helyzet, ahogy olvasom másoktól :(
    Szóval nem mondom, hogy neked jobban tetszett a W2 vagy bármi más, de ekkora hülyeséget mondani: "Ez akció játék lett rpg elemekkel"
    De tudod mit, a Planescape Torment is akciójáték RPG elemekkel, mert csapkodni kell a fegyverekkel meg varázsolgatni. Igazi hent volt abban is, jöttek tömegével a patkányok éás egyéb enemyk.
  • Fantusz
    Mágussal el lehet messzire repíteni a csontvázat.
    Jégtüske, villám (csak arra figyelj, hogy ne támadásnak véljék az NPC-k)
  • Fpocok
    De nekem onnan is tűnt már el. A tér közepéről. Először visszanőtt a bőre, legközelebbre meg már eltűnt.
  • navahok
    Szerintem azért tűnnek le mert elfújja a szél őket... De a College udvaráról nem tudja kifújni :).
  • Fpocok
    Nem tudom mitől van, de egy idő után eltűnnek. Van amelyik a következő látogatásra, van amelyik a 10 után is ott van még. Volt olyan is, hogy visszanőtt a bőr a csontvázra lol...
  • navahok
    Ezeket a sárkányhullákat el lehet valahogy tüntetni? elég lehangoló hogy a Winterholi College-ben 3 sárkánycsonthaltmot fújdolgál a szél, mintha levelek lennének + winterholdban is be van akadva 1nek a szárnya a Jarl házának sarkába.
  • Molnibalage
    Egy háború erről szól. Odamész és levered az ellent...
  • Although
    Izlések pofonok.
  • Although
    Nem erre céloztam az obli mágus céhes küldije sokkal kidolgozottab mint amit itt láttam eddig. Nyilván itt ráadásul vége sincs mert utána is kapsz küldiket. Tehát ebből ez jobb. Tisztán benne van az alapanyag. Mint említettem a beszélgetések, a story jól indul ott van az öreg naplója amibe te is belekerülsz mint a guild élete az alapján nagyon sok lehetőség lett volna benne nem így lett egy relatív rövid storyval lezárult.Ott például a céhes küldinek a világra is volt minimális hatása. Arról nem is beszélve Mannimarco a játék egyik legjobb bossa volt. Csak nem akarok spoilerezni már így is leírtam most egy szempontot nem szeretem ellőni más szórakozását.
  • yesname #7911
    "és Master fokozaton sincs már semmi ami egy kis gondot is jelentene a karinak"

Ennek viszont nem örülök. Éreztem, hogy a master is könnyű lesz magasabb szinten (bár még csak 22-n vagyok). Miért kellett ennyire OP cuccokat belerakni... :(
    Legalább limiteket csináltak volna.
  • shaba23 #7910
    Ilyen nicknévvel nem is értem miért ajánlod
  • yesname #7909
    Miért a Witcher 2 nem akciójáték? Szinte jobban az, mint a Skyrim. A nagy ugró-pörgések stb. A tárgylista/készletlista/lehetőségek rettentő szűkössége, a történet és a világ teljes linearitása. Witcher 2 egy jól elkészített RPG mozifilm, mely a 3. fejezetre már totál unalomba fullad. Nagyon jó a sztorija, a kivitelezése, grafika, design és negatívumai ellenére szerettem.
    Annyi viszont nem volt benne, hogy képes legyek a másik oldalon is játszani vele (a választás előtti mentéstől sem), mert a végére már teljes unalom volt. A világ, a háttérinformációk szinte csak a fősztorit szolgálják ki. Nekem a Witcher 9/10, ez pedig 10/10. Lehet, hogy a frakció és főküldik rövidek, viszonylag kidolgozatlanok, de a dungeonok nagyon jól meg vannak tervezve és a mellékküldik (főleg melyek a shoutok megszerzéséhez vezetnek) nagyon tetszenek, egyedieknek érzem őket a játékon belül.
    FNV-t végigjátszottam és összességében eddig azt mondom ez sokkal jobban leköt és szórakoztat annak ellenére, hogy valóban az FNV questjei, frakció jobban ki vannak dolgozva.
  • Fantusz
    Minden Bethesda kalandjátékban "elvágták a végét" a történetnek.
    Ez hiba, de ezzel együtt a játék a legjobbak közé tartozik.
    A céhes küldetések rövidebbek mint az Oblivionban voltak, s bizony mindkét játéknál, guildmesterként megáll az élet a házban.
    Felhoztad példának az Oblivion Mages Guild történetét, amit Giskard a modjaival szépen tovább vitt - egy példa arra, hogy inkább ne legyen a hősünk a céh első embere, aki semmittevésre van kárhoztatva, egy kalandornak kihívások kellenek.

Egy nagyon jó játékot kaptunk, rengeteg lehetőség van benne, igaz itt is az Oblivion-séma megy.
    A kisebb karaktereimet újra indítottam, s nem foglalkozom a főküldetéssel, nekem a sárkányinvázió nem igazán tetszik, a leg lehetetlenebb helyzetekben esik a fejünkre egy adag sárkánycsont, aminek igazán nincs is haszna, csak bekavarnak a bestiák egy egész jó feelingbe (tolvaj miért hadakozna sárkánnyal?)

Bug is van a játékban, nem is kevés, de ezeket minden bizonnyal kijavítják, s még ezekkel együtt is egy jó kalandjátékot kaptunk, akciójátéknak semmiképpen nem nevezném, bár kétségtelen, hogy a küldetések többségénél nincs döntéshelyzetben a hősünk - megcsinálja vagy sem, de harmadik félnek nem tud kedvezni (vannak kivételek, de nem jellemző), és jónéhányan hiányolták a küldetések visszautasításának lehetőségét.
  • Although
    Ez csak egy sima grafikus pack. :) Még nem adták ki a costruction kitet úgyhogy az igazi tuning modokra(pl. te is le tudj ülni a tábortűz mellé vagy imádkozni valahol, esetleg az fenyegetést meg a nyomásgyakorlást többet tud használni, vagy védelmi pénzt tudj szedni ha úgy adódik. ha olyan karid van. vagy még jobban tud befolyásolni az eseményeket :), etc ,etc esetleg bővített céhes quest vonalak)) Ez még kb 1 év miután kiadták TES-et de úgy néz ki nagyon nem akarják. Persze ha Arthmoor meg a többi tényleg jó moder fog foglalkozni Skyrimmel. Szóval az legalább 1 év. Elöszőr meg kell csinálni a bővített utasítás készletet szokás szerint. Bár remélem már elkezdték. Utána jön a többi. Nem az ilyen grafikus szarságok a lényeg szerintem ez az első játéka a Bethesdának ahova tényleg nem kell grafikus mod talán csak egy sima renderelés. Az meg fent van már.
  • AnarchoiD
    Akcioban a modderek ;) milyen allat kis pack

The.Elder.Scrolls.V.Skyrim.HD.textures.and.other.mods

es ezis biztatoan nez ki :

STEP - Skyrim Total Enhancement Project
  • Although
    Nos igen remélem az egyiket legalább a pc-seknek csinálják. :) De amit írtam azt dlcvel nem lehet javítani. Nem rossz tehát pl a harcos céh story sem rossz csak valahogy a végén olyan érzésem volt mintha valamit hirtelen elvágták volna a történetet. :)
  • sanyiiiii
    Ha nem lenne hiányérzete az embereknek sokkal nehezebb lenne eladni a DLC-ket :)
  • Although
    Van egyébként a játékban ilyen szóval hosszabb quest a főküldin kívül? Amit még nem fejeztem be de az tényleg jó eddig. De rengeteg a potenciál benne csak elrontották. Ott a harcos céh questline. Benne lehetett volna egy komolyabb összetűzés nem részletezem miben hátha valaki még nem játszott vele. És különösen a végén éreztem nagyon nem így kellene befejezni. Rengeteg nagyon jó ötlet volt menet közben ott volt a öreg naplója a céhtagokról, vélemények. Tényleg tényleg minden alapot beleraktak egy igazi vérbeli rpg legyen és a felét se hozták ki. Persze van még pár céh, remélem javul ez a vélemény. De a brotherhoodos beírás Psychedelic által nagyon szomorú tényleg.Na mindegy. Itt tényleg látszik rengeteg időt öltek abba hogy a játék bugmentes legyen és ez egy ilyen hatalmas világ készítése után elmondható sikerült. Br inkább örültem volna ha több bug van de látom az ötletet benne. de ez már bizony az EA féle profi szemlélet így lehet sok játékot eladni. De a hiányérzet megmarad jobban mint egy bugos Fallout New Vegas után.
  • Although
    Most túl pár questen azt kell mondanom a kezdeti lelkesedés alább hagyott a questek miatt. Még annyi ötlet sincs bennük mint az Obliba volt és ez szomorú. De ettől ez még tényleg az utóbbi húsz év legjobb játéka. :) De az rpg cím szerintem a Witcher 2 kellene maradjon sokkal kidolgozottabb questek vannak benne. És ez szerintem döntő. Ez akció játék lett rpg elemekkel még inkább mint az Obli volt. De annak nagyon jó. :) Legalább idióta naavis elfek meg gyerekes animációk nincsenek benne. Tökéletes profi munka. De mint rpg kezd az az érzésem lenni a Fallout New vegas jobb. És ez csak a questek szintje miatt van. Eddig még egyetlen egy fordulatos hosszan tartó qustett nem találtam. Olyat mint a mágus céh quest lineja volt például az Obliba. Sajna.
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    végigviszed a Companion-ok küldisorozatát.
    amikor boszorkákat kell darálni, felkapsz több fejet is, nem csak egyet, ennyi a lényeg. amikor majd szükség lesz rá, akkor meg tudod önmagadat is tisztítani.
  • Fpocok
    Hogy kell kigyógyulni a vérfarkasból?
    Amúgy baromi idegesítő, hogy egy sor a qst leírás a wstlogban.
  • Calver
    abból a szempontból, h a karakterednek lesz-e valami baja tőle? nem.
    ellenben így kihagytad a well rested bónuszt, amivel könnyed +10%-al gyorsabban fejlődnek a képességeid.
  • hegege
    Az "baj" ha 1 percet nem aludtam még?:)
  • Although
    Konzolosoknak készült. :) De ez sokkal jobb alap a modereknek mint az obli volt, rengeteg plussz dolog van benne. csak kell valaki aki felturbozza a questeket az rpg-seknek. Én jó előre felkészültem erre teljesen tudatosítottam magamba mit jelent ha valamit konzolra fejlesztenek. Bár már az obli is az volt. De a questek talán kidolgozottabbak voltak. De mindent összetéve ez sokkal összerakottabb és nem félkész mint az obli volt. Én azt modok nélkül nem is igen tudtam játszani. Szomorúan olvasom a Brotherhoodos megjegyzésedet, mondjuk az tényleg az obli egyik legjobb része volt. Mindent összetéve nagyon jó lett ez a játék. Csak sajna sok helyen érezni hogy kinek készült. :( Végtelenül egyszerű és rövid minden. De azért van néhány kisebb fejtörést is igénylő feladat. A könyves puzzle kifejezetten tetszett.:)
  • Fpocok
    10 lelket halmoztam fel, mielőtt szereztem egy új shoutot... de az is elég, ehh...
  • Fpocok
    Nem játszottam oblival, de itt a mellékküldetések jobbak, mint a főküldik.
  • Psychedelic #7894
    Mellék küldit nem irtam, viszont ha játszottál az oblivional, és összehasonlitod az ottani céh küldiket, a skyrimban lévökkel, szerintem rájössz miért irtam ezt. Companion, megcsinálsz kb 2 küldit, ami nem is tart sokáig, és már farkasember is vagy, dark brotherhood köszönöviszonyban sincs ahoz képest amilyen oblivionban volt, sima eszetlen gyilkolás az egész, oblivionban, mindig volt valami spéci dolog, balesetnek kell tünnie, stb. itt csak odamész és lelövöd, egyedül az esküvön adnak bónuszt ha a fejére lököd a követ, de az is azonnal levágós, hogy mit kell csinálni.

És hosszuságban pedig pláne elmaradnak az obliviontól. Elküldenek 3 helyre és vége az egész történetnek. A fő küldinél nekem megint hiányérzetem volt, pillanatok alatt le lehet zavarni azt is.
    És ok, hogy ezer 1 küldi van ezen kivül, de én legalább vmi komoly fő storyt vártam, de igy megölsz 1 sárkányt, futsz pár kört, hogy megtanulj pár shout-ot, aztán már szét is kaptad a gonoszt.

Szerintem ez kevés, az elözö játékaikban ennél jobban odatették magukat, ha fő küldit/céh küldiket nézünk.

Az imperial/stormcloak harc meg egyenesen vicc.
  • Fpocok
    Ja ok, semmi. Megvan.
    Gloom Wraith1, Goblin Warlord, Lich1, Minotaur Lord, Rumare Slaughterfish,Brood Mother, Xivilai1, Savage Ogre, Gatekeeper, Giant Slaughterfish, Mammoth
  • Calver
    mondom, fekete kőbe.
    Black Soul Gem, vagy The Black Star. (Azura küldetése)
  • Fpocok
    Nem? És akkor mi megy bele?
  • Calver
    mert emberek lelke nem megy grand-ba, csak fekete kőbe.
  • Fpocok
    Miért írja ki, hogy no soul gem large enough vagy mi? Van egy csomó grandom, ami üres.
  • Fpocok
    LVL39en jöttem rá, hogy bíza lehet sprintelni is.
  • j0nNyKa
    az n betűs oldalon ezek mind fent vannak pdf-ben
  • Ragnar360
    igazad lehet (de nemtudok most könyvre beruhazni, viszont linket dobahtnál, ahol vannak ilyen jóságok)...megnéztem első két részt Game of Thronesból és annyira nem vagyok lenyügözve... van benne pár köcsög, mint egy szappanoperaban kb. akiket szivesen lecsapnál pl és ennyi, bár a kiváncsiságot valamelyest azért hozza, úgyhogy lehet nézem még.
  • Ragnar360
    ha odatették volna magukat fő, mellék, céhküldiknél ? pont az a nagy erőssége, nem értelek...