The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Vagy már 11-én este tele lesz sírással a fórum, hogy "milyen sz@rf0s konzol port" 😄 (ne fessük az ördögöt a falra azért<#eplus2>)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Solid Snake
Tuti csak kedden fogják hozni neked <#eplus2>
Fehercsoki
Volt pár alacsonyabb felbontású textúra,de ettõl eltekintve szerintem nagyon szép volt.

Jakuza001
Engem az E3-as ingame felvetelek nem gyoztek meg.
Bar nem volt valami HD minosege a felveteleknek, de nekem nem nagyon tunt a grafikai motor, valami szepnek.

Lehet ugrani.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Fehercsoki
Skyrimben nem lehet majd ugrani vagy csak az acrobatics skillt vették ki?

Tudom hogy értetted, csak szerintem te is és mindenki, aki majdnem napi szinten kommentel, hosszú ideig mással sem fog foglalkozni a szabadidejébe, csak Syrimezni fog. Még az idõsebb kollégák is, akik az õsöreg rpg-ken nõttek fel, úgy fognak örülni a játéknak, mint majom a farkának.<#nevetes1>

PiszkosFred
Nem rolatok van szo, hanem a hamarosan erkezo "letoltottem, megneztem, 10 perc utan uninstal, fos, nincs benne minigun, nincs benne multi, stb" tomeget kell tulelni 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szerintem premier után 1 hónapig mindenki ki fog kopni innen. Már október 14-én már megrendeltem, remélem 11-én kiküldik. Pocsék lenne, ha csak hétfõn kapnám kézhez. Bár a péntek esti Skyrimezés kimarad, Irígy Hónajmirigy koncert miatt(nem hittem, hogy lesz valami, ami miatt lemondok róla). 12-én írom az élménybeszámolómat(nem spoiler),azután mindenhonnan eltûnök.<#email>

Magiszter
Vagy hatalmas piros betûkkel kellene kiírni az OFF topik címét. Talán az feltûnõbb és akkor odafáradnak a "megmondóemberek".

Bár... halvány remény 😞

PiszkosFred
Premier utan egy hettel remelhetoleg kikopnak a veletlenul idetevedt lelkek, nekik max addig lesz erdekes a jatek, onnantol visszater talan a regi mederbe a topik, mint volt ez anno a Morrowind es az Oblivion eseteben is. Addig kell csak kibirni valahogy. A kovetkezo egy het invazioja es hirtelen felbukkano "megmondoemberei" ellen sajnos csak az altalad javasolt technika az egyetlen megoldas - a tavolmaradas. Mar a nemzetkozi forumok is kezdenek higulni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Magiszter
Én meg majd LG Cinema3D-n. Konvertált 3D is több "mélységet" ad mint egy sima 2D. 😛

Amúgy meg ki nem kakkantja le torony magasból hogy ki hogyan játssza? Én C64-en fogom és fekete-fehér Videoton TV-re kikötve. Nah most akkor én kevesebb vagyok annál mint aki csak egy tök hétköznapi 32"-os IPS monitorral tolja Quad-SLI rendszerrel? Nem hiszem.

Jah ..és majd PS3-on tolom az új Sony 46colos tvn BiBi 😛
Fehercsoki
Jó neked sajnos egyetemrõl nem tudok szabadságot kivenni:S

Mivan mááán...!
Olyan SOKÁÁÁ lessz még :@
de félrerakva rá 1hét szabi + pizza hegyek és redbullwhisky kombó 😄
Magiszter
Lehet benne valami 😄
Minden esetre ez ilyen népmesébe illõ változat. Van is Steam meg nincs is Steam. 😊
Nah még 1 hetet bírjunk ki, aztán meglátjuk mi lesz.

Fehercsoki
Igen ez is megoldás,de kicsit körülményesebb mint a crack😄

Magiszter
Én ezt a kérdést így oldottam meg:
- Csinátlam egy virtuális meghajtót (VHD fájl)
- Arra telepítettem a steam-et, meg arra mennek a steam-en letöltött játékok
- Ezt a VHD-t felraktam egy USB-s vinyóra

Ha kell akkor felcsatolom és ott a mûködõ steam, a mûködõ játékokkal. Ha nem kell csak leválasztom és megy a fiókba 😊

Igazából csak azért tettem VHD-ra mert kísérletezgettem éppen a virtuális meghajókkal. Amúgy szerintem simán is fel lehetett volna tenni egy külsõ USB-s HDD-re. Bár ez így annyival jobb hogy elég csak 1db 30 gigás fájlt átmásolni ha átrakom valahova, nem pedig 30 millió kis apró vackot.

Fehercsoki
Nem az a bajom,csak még 1 program amit fel kell rakni a semmiért.

Magiszter
Mivel nincs benne multi (úgy tudom) ezért szerintem tökmindegy hogy krekkeled vagy sem. A Krekkeléstõl nem leszel rossz, attól a játékgyártók lesznek inkább szánalmasak. Mármint hogy fel kell törnöd a drágáért megvett játékot hogy úgy használhasd ahogy neked kényelmes.
Amúgy steam-ben van offline mód is úgy tudom (bár sose próbáltam). Szóval ha net nélkül akarsz játszani azzal elvileg megoldható. Csak nem szinkronizálja a mentésedet Cloud-ba. Ami meg nem nagy veszteség.

Fehercsoki
Nagyszerû még 1 játék amit hiába veszek meg crackelnem kell.

kill3r21
steamworks
Fehercsoki
Egyébként milyen DRM lesz rajta?(nem a warez miatt,én már megrendeltem,csak érdekel mivel fogok szenvedni)

yesname
Utánanézni már nem tudok, de lehetséges hogy akkor ennyiért adtam el a kivégzése után és valóban 10 körül volt a vétel.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Szarul emlékszel, nézd meg az akkori cov hirdetésben az árát.
yesname
WC3-at én is megvettem amúgy akkoriban és érdekes, mert teljesen emlékszem, hogy 6500 forint volt és nem gyûjtögettem rá fél évig. Lehet zsebpénzbõl tetted ezt?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Ja, hogy a világ számodra magyarországból áll. Szánalmas, hogy Te sem látsz tovább a saját orrodnál. A C64 pedig PC és nem konzol, ha esetleg nem tudnád...

"hogy PC-re sokkal többet adtak el még a PC-re alapuló modern konzolok elterjedése elõtt"

HOL ÉLSZ TE EMBER??????????? Hol voltál te akkor, amikor 16 éve is 10e forint volt egy PC játék? 16 éve, érted???? Teljesen emlékszem, akkor fél évig kellett gyûjtenem a Wing Commander 3-ra vagy a Phantasmagoria-ra. Gondolod, ezek az akkoriban valóban sikeres játékok(amikhez akkor is brutál drága gép kellett) sikeresebbek voltak mint a Nintendo vagy Sega húzócimei(pl, Mario, Sonic), ne adj isten c64 játékok? Pont akkor, mikor a PC egy pici réteg kiváltsága volt, szerinted akkor attak el milliókat a PC-s játékokból? Gondolkozzál már, mielõtt a buta teóriáddal telefröcskölöd a fórumot!
Fehercsoki
Szerintem fel kell hívni õket és megkérdezni vagy a megjegyzés részbe beleírni a preferált pólóméretet,de ha kevés lesz akkor csak küldenek random egyet. De szerintem nem is nagyon éri meg a póló,a nyaklánc/képeslap/zenei cd jobban megéri,pólót bármikor tudsz magadnak csinálni.

Retgab csak annyi hogy nemigen vannak már igazi pcs játékok már ha észrevetted. Minden egyszerûsödik. De nyilán az igények is megváltoztak, ez is igaz. Mindenesetre akik szöszmötölni akar a dolgokkal és elmerülni egy órát csak abban hogy mi mindenre kell figyelni mint a régi rpg-nél akár a morrowind vagy a baldurs gate vagy akr az origins az már nincs 😊 Illetve maradtak pl a paradox játékai ha valakinek nagyon hiányzik csak hát azok nem rpg. Bár a Crusaders king II. az szerintem kicsit az is lesz majd. 😊 Jövõre az egyik tuti vételem. 😊Csak hát míg a Skyrim videot több mint 5 millioan látták addig a Crusaders King II. 26e összesen. 😊

yesname
Pontosan így van, de sajna ez nem fog megtörténni, mivel most már a konzolban van a pénz és ahhoz fognak igazítani sokmindent szerintem is.

yesname
Ez nem egészen igaz. Az XBOX360 megejelenése után 1 évvel már jött ki a DX10 😊 és mikor megjelent az XBOX360 még abban az évben (azt hiszem 2-3 hónap volt csak) jöttek ki a nagyobb teljesítményû VGA-k.

De persze ehhez a wareznek is vissza kellene szorulnia. Hogy a játékgyártók újra komolyan vegyék megérje külön apparátust tartani rá és ne csak kódfordítással oldják meg.

Legalábbis szerintem olyan dx-et nem fog csinálni amivel a pc ütbé a boxát Most is csak akkor lett jobb amikor már rég kifutóban van a régi box. Az újnál szerintem megint a box lesz egy ideig jobb. hacsak valakik kinem szúrnak a microfossal és átlövik ezt az akadályt. 😊

yesname
Hát ez eddig nem így volt, de ezek után bizony lehetséges, hogy így lesz.

Nem értek veled teljesen egyet. Szerintem a Microfos meghatározó és össze fogja hangolni a Directx fejlesztését az xboxok kiadásával amikor kijön az új xbox nem lesz dx fejlesztés. Egyszerûen el akarják adni a dobozaikat Ez persze kedvez a többi kis doboz gyártónak is. Amikor már megvan a bevétel akkor fejleszti tovább a pc-t nem fog saját magának konkurenciát csinálni.
Ha jól hallotam sok hardver gyártó szerint a dx amúgy is vissza fogja a grafikus proci teljesítményét. Csak hát a windoz elég zárt rendszer.

Teppik Amon
Jó hogy szóltatok. Megrendelve!
érdekes kérdés hogy a póló méretet vajon kérdezni fogják? Vagy mindenki kap 1 véletlenszerût?
Minden esetre a másikat rendeltem meg 😉 (cd galaxistól)

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

yesname
"az eladási adatok konzol/PC aránya egy az egyben visszatükrözi a warez arányát is"

Erre gondolsz? Akkor leírom így: eladott konzolok/eladott példányok és eladott (játékra alkalmas home) PC-k/eladott példányok aránya.

Nem tuodm mennyi idõs lehetsz, de nem valószínû nem együtt nõttél fel az egésszel, különben tisztában lennél vele, hogy PC-re sokkal többet adtak el még a PC-re alapuló modern konzolok elterjedése elõtt. A szélessáv és a CD/DVDV olvasók elterjedsével szépen lassan estek az eladott példányok PC-re, majd mikor kijött a "PC-s" konzolgeneráció és elterjedt, elkezdtek fejleszteni arra is. Elõször úgy volt á mez, hogy az elsõdleges platform PC volt a multiplatfrom játékoknál, aztán portolták konzolra.
Csak hogy történt egy érdekes dolog: az új netes, közösségi hálóval rendelkezõ konzolokra egyre többen kezdték megvenni a játékokat, míg a PC-re az eladások hanyatlása ezután még inkább gyorsulni kezdett és elértünk oda, hogy konzol az elsõdleges aztán portolják PC-re (ha megteszik szerencsés esetben).
Hidd el ha találnának megtörhetetlen megoldást és PC-re a mai hardverek lehetõségeit használva fejlesztenének a bevételek megugranának.
Remélem sikerül találni nekik ilyen védelmet. Diabló 3 és talán a Stalker 2 is már ilyent fog tartalmazni. Igaz net kell hozzá és? Megértem és támogatom. (Nem a netes aktivációs DRM-re gondolok. Aki tudja milyen lesz a D3 tisztában vele mirõl beszélek.)

yesname
Nem értem. A hivatkozott hozzászólásomban hol találtál konzol vs PC-s részt?

Fehercsoki
Ez pedig a sons of skyrim szövege.

Magiszter
Nem, én az eredetire gondoltam. De most már ezt is akkor lementem a kedvencekbe XD

Fehercsoki
Erre gondoltál?Zene szöveggel.

Magiszter
Váááá utálom az SG "nem linkelhetsz akárhonnan" motorját!

KÉP1

KÉP2

Magiszter
A dalszöveg a zenéhez 😄

Az elsõ részt még értem, de a második rész nem tudom hol hangzik el. Valaki tudna segíteni? (on topik és kíváncsiság 😛 )

<#pias>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Magiszter
Ezt ahányszor látom sírva nevetek. Félelmetesen jó szöveget írtak a zenéhez, meg az "illusztráció" is fantörpikus lett. xD

Fehercsoki
Igen már látom,csak eltûnt mivel kirakták a végleges rendelést,meg is rendeltem gyorsan.<#hamm>

mukika
Illetve akik xbox-on "próbálgatják" tegnap óta, próbáljátok ki, hogy lemezrõl futtassátok és ne installáljátok fel. Állítólag látványosan szebb a játék, élesebbek a textúrák, nem annyira elmosott az egész.

mukika
Ott van az, sõt már a végleges rendelést is le lehet adni.

Fehercsoki
Mi történt az elõrendeléssel? Cdgalaxisról és gamestarról már leszedték a sárkányos nyakláncot. Elfogyott vagy egyszerûen csak mégse lesz?