30713
TES
  • Although
    Jó de a pajzs meg a varázslat nem fog menni együtt értelmetlen. Próbálj meg tájékozodni a régi classok felépítéséről. Érdemes jól voltak kitalálva.
    A kérdésedre nem tudom biztosan. Amit az előbb írtam probléma lehet mert nem lesz magas szintű skilled perkekel.
    Nagyjából 3 utat látok az egyik elkezdesz gyúrni az enchant, alkímia, fegyverkovács közül valamire.
    2. Pajzs kard, és potionok.
    3. mágia és kard ez nagyjából Ebből például egy jó nightbladot ki lehet hozni, ennek viszont a hátránya hogy nem állhatsz egyhejben vele. :) És nem árt ha időnkét mérgeket is használsz meg a faji poweredet. És igen néha futni sem árt. :)
  • Nagydög
    Mondjuk, lehet, hogy elkezdhetnem mar a foszalat!
  • Richardix
    A maci okoz gondot? Kyne's Peace shoutot neki és nyugton marad :)
  • Nagydög
    Mar csak az a kerdes, hogyan. Varazsloval vagyok, meg lefutni sem nagyon tudom, mert elfogy a staminam. Az atronach mar nem eleg tanknak, nemelyik izmosabb bandita elhaladtaban leuti egy legyintessel, a varazslatok megallito ereje nem letezik, a sebzesuk szinten eleg szereny.

Megkedveltem viszont az oriasokat. Szivesen agyonvernek nekem mindenfele hepciaskodo figurakat. Terveim szerint nem is bantok egyet sem a jatek alatt.
  • Although
    *patch
  • nasum
    Egy fel harcos varázsló karaktert akarnék, akartam :) Meglátjuk mi lesz ebből. Alap nehézségen játszom nem állítottam semmit, bele kell ebbe rázódni nem vagyok profi.

Kérdés: A campionos első küldetés tegnap se jött össze a fő gonosz a robotjával gyorsan lever, semmi trükk nincs én vagyok csak béna?
    (14et sebez a baltám amit a királytól kaptam ez az egy fegyverem van csak.)
  • Sir Quno Jedi
    Ne aggódj, engem egy lövésből szednek ki a tucat íjászok level 30-on. Bárki konkrétan. Hozzám szintezi, nekem van 100életerőm+30tárgyból (elvégre mágus vagyok), legerősebb sárkányplate, vagy daedric armor legendásra felhúzva, egy lövés a leggagyibb alap íjból, alap nyílvesszővel és már fexem is (nem mintha a nehézvértet nem tanulgatnám folyamatosan pénzért). Egy vicc. Ellenfelek +0-ás szörmepáncélokban, meg hasonló fosokban és percekig kell a legerősebb varázslataimat dualcastolni bele (minden ehhez való fejlesztés maxon destruction-ból). Ja és ezek a tucat banditák. A harcoscéhes küldikben a vérfarkas kísérőm végig a saját taknyába-nyálába fetrenget és kúszott-mászott, mert bárki megütötte, feküdt is ki a szerencsétlen instant.

A mágusokat nem is említem, azok ha nincs 100% körüli ellenállásod az adott elemből, egy-két lövésből leszednek fullra, nincs időm potiiváshoz megnyitni az inventoryt... :DDD

Eddig elboldogultam klepetyusban, mindenféle páncélok nélkül (inkább Lydiát tápoltam jó cuccokkal), de itt már fullvértben is cinkes.

Csak úgy megy, hogy Lydiát tűzállóvá tettem (meg elég jól bírja már a többi elemet is) és ha előre megy gyakni, akkor beletuffantok a tömegbe valami területre ható durvaságot, lesz ami lesz. Mindenki repül/lángol, de Lydia jó eséllyel túléli (párszor bírja). Legerősebb varázsbotok is csak viccnek jók néha az ellenfelek ellen.
  • tobias88
    Ez egyáltalán nem sok munka. Mikor a Maci osztályt létrehozzák, más értéket adnak hp beállításakor és kész. Semmi nem változik animáció szinten, csak hogy előbb hal meg
  • Although
    Hm szerintem elég jól megcsinálták a balancot. Nekem lv19-re már semmilyen iyle lény nem jelentett problémát alchemist, enchant és armorsmith nélkül egy csupasz kard és egy lightarmor is és pont jó, experten. Ami unbalanced az a perkek de ha nem növelik meg öket akkor meg lehet nem fog menni alchemist és enchant meg a többiek nélkül. egy kicsit túl primitv rendszert csináltak már. ehéz úgy hozzányúlni mivel kevés lábon áll hogy valamelyik irányba ne billenjen majd ki. Ha visszaveszik a perkeket akkor lehet enchant meg a többi baromság nélkül nem fog működni...szóval nehéz.
    Talán vissza kellene rakni a fegyverjavítás képpeséget a kovácshoz legalább egy szintig tudjak pénzért fejleszteni mert ez így teljesen ell van szúrva. Meglátjuk mit hoz a perk de tartok tőle csak rosszabb lesz.
    Egyébként szerintem a skinnert(bőr alap) külön kellene venni a kovácstól. Tök mókás hogy a páncélkovács csinálja a bőrpáncélt. :)
  • Molnibalage
    Könnyű az mondani. Az lenne a legfrankóbb, ha Risen szintű közelharc rendszer lenne.
  • Egoraptor
    Megoldás: ne hagyd hogy megüssön a maci. :D

Kölnben erős balance problémák vannak, és nem csak
    sárkány-maci esetében sajnos.

Ezen még sokat kell dolgozniuk.
  • Although
    Mivel nincs másodlagos skill fejlesztés lehetőleg ne egyszerre fejleszd az összes skillt.:) Mert túl gyorsan fogsz szinteket lépni, és pajzs, kard harcosnak semmi szüksége mágiára. Legalábbis a destructionra semmi szüksége sincs mivel ütésálló inkább resict magia potionokat keresgélj pl. Persze ha expert alatt játszol akkor minden mindegy. de ha egyszer feljebb mész szinten akkor ezzel halott leszel nagyon gyorsan. :)
  • Molnibalage
    Az a baj, hogy nincs olyan specifikus mod, hogy "erősebb, de ritkább sárkány" vagy "gyengébb maci". Mert tényleg vicc, hogy egy maci majdnem annyi HP-val bír, mint egy sárkány és egy ütéssel agyonbasz. Ugyanis a sárkánynál pajzs blokk nélkül is túlélek egy ütést.
  • nasum
    Üdv!

A súlyprobléma letudva összefarmoltam 5k aranyat, és vettem egy házat lepakoltam mindent a ládába egyből más a leányzó fekvése :)

Kérdés:
    Kicsit elszakadtam a fő száltól, felfedezgettem, most lvl 13 vagyok, egy kezezek, másikba pajzs vagy varázslat, de a destructionom alig fejlődik, a varázslatok se tűnnek hú de erősnek, még ha 2 kézzel csinálom se, gondolom a varázslótól kéne új tekercseket vennem, de most ugye 0 aranyom van, később erősebb lesz ez az ág?

Ilyászat tetszik, hogy lehetne gyorsabban fejlődni benne, olvastam, hogy lőjem a céltáblát, de nem történt semmi.

A lopakodás is jópofa, amikor csak tehetem lopakodok így most 30 talán, erre ötlet, hogy pici gyorsabban szintezni?

Utolsó kérdés zárnyitás, ha nem rakok rá esélytelen leszek a master locknál? Találtam egy ilyen ajtót, eddig egy locpick se tört na ott 20 darab megmozdítom és törik.

Remélem a házvétel megérte, már csak a hely miatt is, most meg rágyúrok a varázslatokra, hátha erősödöm kicsit.
  • mike01010101
    Igen. Ha az nem aréna akkor pláne nem olyat akarok.
  • Nagydög
    Biztos en sem vagyok, ki kell probalni.
    Amugy en is varnek meg, legalabb mig az elso nagyobb patch megerkezik.
  • Egoraptor
    Ízlések és pofonok, én már szénné moddoltam és így sokkal jobban élvezem. :]
  • johny85
    kösz megtaláltam végre.
  • PiszkosFred
    En javasoltam az amulet vizsgalatot, mert a kinai valtozatu Amulet of Mara sok helyen eshet, de hiaba egyezik minden tulajdonsaga, nem hatja meg a fehernepet, csak az eredeti amulet. De ettol fuggetlenul lehet, hogy nem ez a problema megoldasa.
  • Molnibalage
    Nem vagyok bizots benne, hogy egy "5 perce" kiadott játékot szénné kellene moddolni.
  • Batmanci
    Akkor Te Petőfi ellentéte vagy. :)
  • wedge31
    Witcher 2-re gondolsz? mert az nem igazi aréna hanem last stand.
  • Egoraptor
    Szedjétek a Mod-okat, nagyon sok jó dolog van itt, 'Bug fixes' kategóriát különösen ajánlom!
  • mike01010101
    Az nekem is hiányzik, de remélem jól integrálják a játékba nem úgy mint witcher 2-ben külön menüből.
  • Molnibalage
    Nem rossz, a többit is érdemes meghallgatni.
  • Richardix
    Lineáris küldetések? Ilyen zenék mellett ki a csudát érdekel? :P
  • Batmanci
    Ez azért szíven ütött!
    Nem ismersz, így nem vagyok megsértve, hogy nem nézel ki belőlem ennyit.
    Itt tesznek fel olyan hülye kérdéseket, hogy nézek, mitől nem jött rá magától.
    Nem kívánom, hogy visszaolvass, 'moá hány kérdést tettem fel.
    De olyat, hogy itt most merre kell fordulni...
    Eddig mindenre magamtól jöttem rá. Nem is a büszkeségem, az önérzetem tapostad sárba, mint azt Clint Eastwood teszi, a Magas fensíkok vándorában a kutyával. (ne vitatkozzunk a címen, mert magyar van neki vagy öt)
    Írtam, hogy Ysoldának, agyart már vittem, és más küldit nem ajánl fel.
    Az lesz a megoldás, amit már valaki pedzegetett, hogy nem jó ez az amulett. Most elmegyek Riftenbe, és veszek a paptól annyit, hogy csak sétálva tudok visszamenni, ahhoz a ribanchoz. Mindet a nyakamba akasztom, mégha orra ránt is. Ha így sem kellek neki, akkor nem vagyok az esete. Majd egy másik csajra próbálok rákucorodni.
    Üdv, Laci.
    :))))
  • Molnibalage
    Kelet felől a 7000 lépcsőn. Tegnap kérdeztem ugyanezt. ;)
    Lehet, hogy van más irány is, de én nem talátam. A hegy déli részén vagy egy hosszú völgy. Ott még nem jártam, nem tudom, hogy lehet -e.
  • PiszkosFred
    Te draga joember. Ha toronyirant nem mukodik, akkor mi lenne, ha megkeresned a "7000 lepcso" aljat? Mondjuk a Ivarstead kornyeken, amelyet emlegetnek, mint a zarandoklas kezdete? Nem csak kattingatni kellene, es utni-vagni, hanem olvasni is. Bar gondolom ez is a jatek hibaja :)
  • wedge31
    Remélem lesz arénás dlc mert nekem hiányzott.
  • PiszkosFred
    Akkor megegyszer. Lesznek olyan DLC-k, amelyek csak "XBox/PS3 exclusive" jonnek, persze, csak idoszakosan. Pl: az elso ket DLC, amely hamarosan erkezik, 30 napig csak xbox-on lesz elerheto. 30 nap letelte utan ezek is tolthetoek lesznek ps3-ra es pc-re is.
  • SzirmosSzisza
  • Although
    Hát én a mágus céh-t is élveztem. :) Változatos volt és hangulatos. :) Az gond igazából ezek a quest line-ok..hiába jók a mellékküldik ha az alap story meg a céh questek nem az igaziak akkor megette a fenne az egészet. Nekem mint story-t az obli alapstoryja is és ez meg még jobban is. Lehet nem vagyok nagy igényű ezen a téren. Viszont tényleg az volt a zavaró ha elolvastad mondjuk amit találtál a céhben akkor kirajzolodott egy kép a tagokról meg mindenről pl Harcos céhnél ezt éreztem. És akkor várod a fejleményeket. És kapsz egy rövid story ami ugyan nem rossz tetszett de nézel ki a fejedből. tényleg egész jól felépítették a céhet odatették ami kell és valahogy mégsem. Persze érhetnek meglepetések még ezt tudom. D
    De ami baromi idegesítő volt beszéltem az öreggel és törölte egy előzmény questet a rendszer amit meg se csináltam még. Ez viszont tényleg hiba. És azért zavaró mert a polgárháborúnál meg tudták csinálni rendesen. Szóval mint írtam mintha a tetszelés megkezdése miatt nem tudták volna úgy befejezni ahogy szerették volna vagy nem tudom.
    A több irányúságot tartom fontosnak főleg, mint amit az FNV tud legalább. Nyilván van különbség story és story között. Azt látom a Bethesda az életben nem éri el a Bioware szintjét még a DA2 szinten sem. De ez nem gond a Bioware úgy is csak egy van.
  • Nagydög
    Konkretan a tolvaj ceh megsemmisitesere gondoltam. Rogton a kapuban talalkoztam egy leanyzoval, akinek viszket a tenyere ez ugyben, ebbol gondoltam, hogy nem csak belepni lehet a cehbe, hanem erobol kileptetni a tagsagot is. Majd meglatom.
  • Molnibalage
    Én is az leszek asszem. Solitudban a lefejezés nagyon felbőszített. Gothic 3-ban a semleges megoldás tetszett a legjobban. Le vagytok ti szarva, oldjátok meg. :)
  • johny85
    kevés a küldetés a gamebe szerintem ,egy küldetés villog a hegytetőn de 2 napja nem tudok feljutni odáig,mindig van valami akadály.LOL
    pedig az obliviont végégkentem kb 120órát toltam vele,de ez nagyon gyenge lett az ob-hoz képest.
    Hogy a rákba kell feljutni high hrothgar-ba,vagy repülési kód nincs?
  • SaGa Jr
    Mit értesz kitakarítás alatt? Kiírtani a népességet? Azt bárhol megteheted. Igaz úgyis vannak essential karakterek mindenhol akiket nem lehet megölni. Ha esetleg a tolvajok likvidálására gondolsz, próbáld ki azt meglátod (bár itt is akad essential karakter).

A népek meg ott is ugyanolyan dolgos, szorgos népek mint másutt, csak vannak rosszarcúak is (ahogy egyébként mindenütt csak legfeljebb nem annyira látványosan tevékenykednek).
  • SaGa Jr
    Nézőpont kérdése. Szerintem is gyengére sikeredtek a céhek feladatsorai (túl gyermetegek, túl egysíkúak, közel sem igényelnek annyi munkát és odafigyelést mint a korábbi rész céheié), de az oblivion esetében is csak a Dark Bortherhood volt igazán érdekes. A többi nagyon lapos volt és rövid.
    Itt meg mindegyik gyengélkedik, bár 20+ feladat van mindnél (a bárdokat kivéve) ha a kis feladataikat is belevesszük (miért ne vennénk?) és némelyiknél bizony van folytatás is a céhes fő vonal és mellék vonalak után (például a tolvajoknál bár elismer a belső csoportvezérnek, tovább dolgozva előhozható egy újabb feladat amivel teljes jogú, mindenki szemében elismerten is a tolvaj céh vezérévé válik a játékos és egy új, igen komoly felszerelést kap).
    Sőt, például a DB feladattal már akkor is találkozhat a játékos ha még csak a céhről sem hallott és a tagságát sem ismeri, mert van egy olyan mellék feladat ami velük van összefüggésben.

Megvannak tehát az apró pozitívumok, csak az a kár és sajnálatos, hogy ez a lényegi szálak rovására ment. Elvesztek az apróságokban és érdekes kis pluszokban amiket nehéz előcsalni és a lényegesebb, vezérségig történő ívet negyed gőzzel dolgozták csak ki.

Hajós feladat meg itt is van. :) Jó messzire kivisz a fenébe a tengerre egy olyan helyre amit ugyan úszva is meg lehet közelíteni, de eljönni onnan csak akkor lehet ha a feladat részeként kerültél oda a megadott módon (nem úszva nyilvánvalóan).
  • Micsu
    pcre is lesz goty abba meg benne lesz minden
  • Nagydög
    Spoilerezze be valaki, Riftent ki lehet takaritani? Valahogy nem rokonszenvesek arrafele a nepek.