30713
TES
  • berlinboy6329
    Throw voice,legjobb.. 5mp-es cooldown.

Lehet szopatni a népet műkiabálással,a káromkodás legmélyebb bugyraiból feltörő szókinccsel alázod meg áldozataid!

Hé,te csúnya!
    Hé,dinnyeorr!
    Hé,Skeeversegg!
    Hé,Trollcsali!

Ők meg pozícióba szaladnak és le lehet lövöldözni őket..Vagy éppen elkiabálni emsszire,h el tudj lopakodni mellettük ne legyenek útban.Kedvencem...Nem az,h 5 perces cooldownja van,oszt addig semmi mást nem használhatok,pfff....
  • Laza
    Ez vmi Throw ... nem tudom még mit csinál, nem unlockoltam.
  • Laza
    Egyébként most lvl20 után nagyon elkezdte adni az enchantolt cuccokat a játék, leginkább nyakéket formájában.

Pl van egy nyakláncom és egy kesztyűm, mindkettő +25%-al könnyebb zárnyitás, van egy gyűrűm, +15%-al könnyebb zárnyitás (összesen már 65%), plusz most van egy maszkom, ami a LockPickhez is ad 20%-ot.

Szerintetek miben érzem ha ezeket felveszem? A nyitási rés tágul?
  • Richardix
    Igen, van olyan kiáltás amit egyben megtanulsz.. melyik is?
  • Laza
    Na, Whiteruntól nem messze megyek fel egy hegyre ... és azt hittem rosszul látok :) a távolban egy kiáltás fal tetején csak úgy ül a sárkány, csak lóbálja a farkát :) Csak akkor támadott meg, amikor közelebb mentem ...

De nem is ez volt a nagy szám, mert megyek oda a falhoz, már távolról látom, hogy 3 kiáltás van rajta ... erre felcsapódik egy kripta teteje, és a sárkánynál sokkal nehezebb lidérc bukkan elő ... egy szikla mögül 10 percnyi nyilazással döglött csak meg, közben akkorákat lőtt, hogy a sárkány csontváza messzire elszállt :)
    Végül lootoltam egy maszkot is, elég jóféle.

Ja, és egyszerre kaptam meg egy kiáltás mindhárom erősségét.

• MerlinW
    Bethesda oldalán voltak anno az Oblivion DLC-k.
  • Richardix
    Nem, ez nem egy jó pillanatban készült kép, hanem egy íjász számára nagyon idegesítő anomália:

Ha már ekkora rések vannak a cölöpök között, akkor nagy kérés, hogy ne láthatatlan fal töltse ki azt a teret? Úgy tűnik igen.
    Úgy utálom a láthatatlan falakat -.-
  • Fpocok
    A sárki? Azt én sem csináltam meg.
  • SzirmosSzisza
    Én is így voltam, de pl lazán hátba támadtam egy ártatlan szerzetest, kaptam is érte fasza álom botot :!
  • sevendoor
    Tudja vki, hogy az SKSE modokat hogy kell használni?
  • athlay
    Nem nagyon lehet kikerülni a dolgot sajnos. Én hagytam is a fenébe ezt a questet, a karakterem alapvetően egy jólelkű faszi, nem nagyon férne bele neki.

Paartunax (vagy hogy hívják) megölése is ott figyel már a listában egy hete, azzal se lesz semmi...
  • Richardix
    Akkor megcsinálod...
  • Fpocok
    De...de...
    ÉN IMÁDOK QUESTEKET CSINÁLNI
  • PTW
    nem csinálod meg a kvesztet
  • Fpocok
    Innen még a házunkat is lehet látni :D

[spoiler]
  • Fpocok
    Boethians calling valaki?
    [spoiler] Oda kéne vinnem valakit feláldozni... de én nem akarok senkit megölni így. Mit lehet tenni?
  • Fpocok
    Jajj f*szom. Ez a buzi inventory rendszer.... nyolcmillió item, fél perc, mire aljára görgetek. Néha olyan gyorsan eltűnik, hogy milyen itemet kaptam, hogy meg sem találom. Legalább jelölné valamivel, hogy melyik item új. Erre nincs mod? Vagy hogy melyik könyv, cetli ad qstet...?
  • Ragnar360
    en mondtam...miért csak 25. szint környékén lenne érdemes ?:) minél hamarabb annál jobb, nincs rajta encsant, de a sebzése elégjo, utanna meg raksz ra encsantot is ha akarsz
  • athlay
    Nincs semmi baj a destro ággal, lvl 50-en is nagyon szépen muzsikál, igazából szvsz három dolog kell hozzá, ami nélkül macerás:

1. Szarrá enchantolt felszerelés, 0-ra redukált mana költség. (lehetőség szerint dragon light armor)
    2. Legalább közepes conjuration, egy frost atronach mondjuk, ami pár sec-ig védi a hátadat, túlerő esetén.
    3. Az 1-ből adódóan varázserőre rakni nem szabad túl sokat, 300 bőven elég, utána lehet pakolni a hp-re.

Én most lvl 50 vagyok, igazából a destruction és a conjuration fa ki van maxolva, gyakorlatilag nincs ellenfél. Tűz ággal szoktam irtani, folyamatosan jönnek ki a varázslatok, gyakorlatilag 3 ellenfélig a gépnem esélye sincs megszorítani, ha netalántán több jönne, akkor meg kipakolok két dremoát, aztán szevasz.
  • gabo91
    Köszönöm!
  • athlay
    Na a játék során először healing potion elfogyasztására kényszerültem XD

Az egyik shout-ot akartam kihozni egy barlangból, csak hát master necro-k cirkáltak előtte. Előhívtam két dremora lordot, elkezdtünk fogócskázni a necrokkal, dobáltam ki a lighting stormokat ezerrel, mire kifeküdt a banda már alig volt hp-m.

Aztán egyszer csak irdatlan bődülés, és hopp, pont mögöttem ér földet egy Elder dragon. Gondoltam nem kéne várni, amíg fúj, úgyhogy ittam egyet :)
  • SaGa Jr
    Perk-től függően pont nem jönnek. Perk csak esélyt növel, nem pedig garantál (már ha a two handed skill-nél a devastating blow-ra gondolsz ahol helyben állva, power attack-ot nyomatva megnöveli az alap sebzésedet a támadás és ha a támadás során egyébként kipurcanna a célpont akkor a normál kipurcanás helyett lesz extraként a lefejezős mozdulat, ám ez csak vizuális bonusz, mert a célpont egyébként is halott lenne, tehát ez nem kill move mint mondjuk a többi, HP-tól függetlenül előkerülő megoldás) . Ha az adott csapásba nem pusztul bele akkor nem is lesz lefejezős videó. One handed skil lesetében ugyanezt a savage strike tudja és adja. Tehát a félreértések elkerülése végett a decapitation az nem kivégzés, egy ütéses halál, csak egy előre generált alternatívája a sima eldőlésnek.
    Amúgy az angol nyelvű leírása a skillnek itt van:
    "This is a strong, reliable damage bonus, though the decapitation only applies if you’ve already killed the enemy."

A kivégzési videók és mozdulatok, amik tényleg, állapottól függetlenül egy ütésből végeznek a célponttal (néha akár sárkánynál is és ilyenkor jön a felugrik a karakter a sárkány fejére és gyepálja azt amolyan béna Dragon Age utánérzéssel), azok kimondottan véletlenszerűen következnek be a készítők szerint is. Nincs rá biztos mód, tuti módszer, hogy előjöjjenek. Sokat ütögetve megnő az esélye a dolognak.
  • Hunor1
    óriási! Te csináltad? Tedd fel hozzá a nude patchot is!
  • whisper
    hjaja sikerült csak logikát akartam keresni ,de közelbe se volt a megoldás a jelek logikus elhelyezkedésének egyik variációjához sem.

Figyu Én nem tudom nekem az nem jött be ,hogy hogy azon felül,hogy saját amgamnak akarom színesítenia akrteremet és már csak azért se gyúrom mondjuk ahealre a harcosommal ,hogy OP legyen azon kívül színezni nem leeht mert hiába akarok egy Shaman-t mondjuk és kitalálom ,hogy alteratino meg iylenek. akkor is kell Smithingre gyurnom ,hogy legyen vértje mert egyszerűen azok amiket lehet találni összevisszaságból mégse nézhet ki egy shaman úgy mint egy Lovag! Szóval nem tudom,de az tuti ,hogy megpróbálok össze hozni egy orc shamant 1 db 2 keezs baltával csak kérdés ,hogy mennyire elsz életképes! Jó értem Én nem sttisztikával ,számolással közelítettem emg hanem abból a szempontból ,hogy van 100 faj 500 ág ,de ha melee-t akarsz pl X típusút akkor vannak kötelező pontok. Jó nem kötelező rá rakni ,de kötelező ,hogy ne öljön le egy mezei nyúl! Engem csak ez bánt!
  • SaGa Jr
    Próbálgassad, a variációk száma erősen véges.
    Nagyon minimális agymunkát igényel, az esetek túlnyomó többségében ott helyben van a megoldás (ha nincs is a falakon fenn a rajz vagy éppenséggel a forgatható bizbaszok fölött/mögött, akkor többnyire valahol egy korábbi teremben van a megoldás ha mást nem leírás képében). Egyébként meg kissé kevés az információ és tagolatlan a kérdésed. Pontosan hol is van az a hely?
  • simon7108
    sikerült.az elején nem tudtam tovább jutni mert ott Stormcloakos őrök voltak és ha észrevesznek,megölöm őket bounty lesz rajtam amit nem akartam.
    az idő lassító Shout-al lett meg:)
  • SaGa Jr
    Minor Healing potion majd minden vegyesboltban van. Alkimistáknál nem feltétlenül (főleg ha már olyan magas szintű a karaktered), de minek ha egyszer 30-as alkímiával is erősebbet kutyulsz mint a 25-ös gyógyító képességű minor lötty?
    Ha meg fejleszteni akarod az alchemy-t akkor csócsáld lelkesen azokat a gazokat és egyéb ingredients alkatrészeket amiket begyűjtesz és kombinálj össze mindenfélét mindenfélével. Így derülnek ki az újabb hatások és más egyebek. Meg recepteket lehet venni is alkimistáknál. Barlangokban, de különösen romokban és erődökben meg mindig találni pár löttyöt (a te szinteden jellemzően 75-100-150-es gyógyító erejű magas nyakú üvegekben).

A balance-ról (ellenfelek erejéről) csak annyit, hogy egyszerűen túl magas szintű a karaktered ezért találkozol szívós és nagyot ütő ellenséges beállítottságú egyénekkel.
    Az ellenfelek, a sárkányok, a falmer shadow variánsok, a mamut és a daedra lordok kivételével, kb 30-as szintig vannak kidolgozva (ennél magasabb szintűként sem lesznek belőlük erősebb ellenfelek, megmaradnak a saját szintjükön, mindössze nagyobb nehézségen némi minimális bonuszt kapnak a Hp és sebzés terén). Ezek a legerősebb variációik. Elég egysíkúak a tudásuakt és lehetőségeiket illetően, és valóban több HP-val bírnak mint a játékos, máskülönben esélyük sem lenne. De például a legcombosabb bandita variánsok is 400 körüli HP-t bírnak normál fokozaton (adept), sebzésük megegyezik a 100-as skill és pár perk által tuningoltnak (a fegyver számít mert ez adja az alapot) azt annyi. A neveket érdemes megnézni, mert óriási a különbség a bandit és a bandit plunderer/marauder vagy egyéb variánsok között. Aminek van plusz neve is az erősebb és bizony egy vas fegyver is igen masszívan odaver (főleg power attack-kal és ha bejön a critical is) magas skill mellett.

Balance-ban hibaként én sokkal inkább a könnyen kijátszható, rossz AI-t és korlátozott felszerelést meg lehetőségeket alkalmazó ellenfelekben látom, korántsem abban, hogy ők túl erősek. Még a varázslóik is max 3-4 varázslatot használnak, a harcos típusok alap és max 2 típusú power attack-ot erőltetik. Az a legkevésbé sem zavar hogy egy majd fél tonnás medve több HP-val bír mint egy 30-as szintű karakter aki csak HP-ra tett vagy hogy az ellenfelek Hp értékei magasabbak mint a játékosé.

A játékosnak kismillió felszerelés, tuningolás (enchant, smithing), italok, minden varázslat (nem kell hozzájuk magas skill, csak legyen elég magicka hogy el tudja sütni) a rendelkezésére áll és persze a legnagyobb táp, a save/load opció hogy a shout-okat ne is említsem (amikből kismillió található, el sem nagyon vannak dugva, csak be kell menni minden barlangba, romba ami szembe jön és lesz elég új amit tanulni lehet ha van lélek, meg ugye a magas hegyek közelében ott virít a sárkányfej ikon is a kijelzőn, van belőle vagy 5, ami kimondottan sárkány és szó lelőhelyet jelöl, de még ha ez is kevés akkro irány a szakállasok és érdeklődni lelőhelyekről a főnöknél, meg lehet ordibálni a településeken is az ég felé aminek eredménye majd az lesz hogy jártunkban keltünkben leszólít egy futár aki levelet hoz amit elolvasva máris új feladat lesz elérhető ami pont sárkány szavak lelőhelyére visz).
  • Fantusz
    - Haggling (5szint): kereskedők +10%, majd szintenként +5%-os áron adnak-vesznek

- Allure (30): ellenkező neműekkel 10%-al olcsóbban lehet üzletelni

- Bribery (30): őröket megvesztegethet, hogy hagyja figyelmen kívül a bűncselekményt

- Mercant (50): kereskedők bármit megvesznek

- Persuasion (50): 30%al könnyebb a meggyőzés

- Investor (70): 500 arany befektetése ellenében az adott boltosnak több pénze lesz

- Intimidation (70): megduplázza a megfélemlítés sikerének esélyét

- Fence (90): eladhatja a lopott árut bármelyik kereskedőnek

- Master Trader (100): 1000 arannyal több lesz a kereskedőknél
  • whisper
    Valaki elmagyarázná mert nem értem. van egy hely nem 4 jel a falon ,de csak 3 forgó totem van és egy kapcsoló. gondoltam a 2 szélső a fix és a középső meg ,hogy melyik ajtó nyiljon,de nem talált!
  • SaGa Jr
    Láthatatlanság lötyi, magas lopakodás vagy egyszerűen likvidálod őket. Ez a megoldás (az első két megoldással is játszi könnyedséggel megoldható, igaz kell némi pickpocket is mert egyes ajtókhoz jobb ha van kulcsod az meg az őröknél van).
  • Nagydög
    Meg tudsz tamogatni egy kereskedot, hogy ezutan mindig tobb penze legyen.
  • Richardix
    Befektetsz a boltba, cserébe megnő a maximális pénzmennyisége.
  • Laza
    Én is 1h vagyok, és a játék eleje óta folyamatosan csinálja a kivégzéseket ... sőt, már sárkányt is végeztem ki.

Sőt, volt olyan dungeon, ahol szellem harcosok voltak, és egymás után min 5x mindegyiket kivégezte egy ütéssel .. és azok nem voltak power csapások.
  • gabo91
    investor skill (beszéden bellül van) lényegét le írná nekem valaki. Nem értem 100%-ig.
  • Fantusz
    Pedig elég gyakori, szerintem csak annyi a lényeg, hogy az erőtámadásba dögöljön bele az ellen.
    Gyengébb lénynél ez lehet az első roham, egy erősebbnél már viszont meglehet, hogy kifogysz az állóképességből, s "csak" agyonvered valahogy.
  • Dzsí Pí
    köszi. csak mert pl a one-handed-em már 80as és eddig talán egyszer láttam egy kivégzést...:(
  • Fantusz
    Perkektől függően automatice jöhetnek kivégzős jelenetek, ha power attack-ot használsz.

Látványosak, ámbár volt, amelyiken elmosolyodtam, pl. amikor buzogánnyal lefejezte a banditát (persze inkább legyen ilyen, mint egy széttrancsírozás)
  • Dzsí Pí
    vki pls árulja már el nekem, h hogyan kell ezeket a kivágzús mozdulatokat megcsinálni...
  • Benevolens
    nem tudom, mit nem értesz. Akikhez odamegy a karim pénzért, azokat azért nyírja ki, amit leírtam. 1, mert megtámadják. 2, ha nem támadják meg, akkor a felsorolt egyéb esetek. 3, mivel beleesik az eset, a "kell tőle valami" kategóriába. Kell a hullája pénzért.
  • Fantusz
    Az északi vidék nyomasztóan zord, Winterholdban szinte mindíg szakad a hó, rá is csodálkoztam, amikor egyszer nem esett :-)
    Egyetlen hómunkást sem láttam, az utak mégis járhatóak, valószínűleg a mágusok takarítják el a havat :-)

Jók a képek, bár nem vagyok a sárkányok rajongója, most sárkánymentes világban kalandozom.