The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Valószínû, h orvosi segítségre van szükséged <#bohoc>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

mousee
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy amikor jössz le a szentélybõl, akkor van egy sárkány, ami tuti megtámad... fagysárkány volt nálam, cold resist poti, egy két nyílvesszõ, és utána neki 2 kezes karddal. 11-esen szólóban lecsaptam a mocsok dögöt...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
A segéd csajt én is végleg kifektettem. Pontosabban nem én, hanem a fagytroll felfele menet a hegyre. Próbáltuk leölni, de nem nyert, elfutottam, csajszi felkelt, püfölte tovább, megint elfeküdt, felkelt, püfölte tovább, utána meg már nem kelt fel. Futás. Megcsináltam a companionos sorból egy párat, megizmosodtam picit, visszamentem, szólóba ledúrtam a trollt, és megtaláltam a csaj hulláját.

Ekkor valami fura érzés kapott el... Elvettem a cuccait, majd felemeltem, és szépen lassan sétálva elindultam a hegy szélére, ahol a hóviharban ledobtam, és utánaüvöltöttem egy hegyen tanult dupla lökéshullámat, aztán végignéztem ahogy lebucskázik a hegyen... Asszem elpattant nálam valami...

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Sir Quno Jedi
Nekem sikerált kinyiratnom mindenesetre. A tárgyaknál meg csak pakolod neki, aztán 1xcsak vége, nem mén már be a súlyosabb cuccz.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Aham, csak azért gondoltam mert semmi nem mutatja, egy New Vegas féle tárcsamenü nem lett volna rossz. Nálam még mindig fel keltek, jó tudni h meghalhatnak.

Sir Quno Jedi
Meg tudnak halni végleg is és nem tudnak bámennyit magukkal vinni, ugyanúgy van egy max. súly amit képesek még elvinni, utána nem fogadnak el többet. Én gyakram ütközöm ebbe a határba.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

böröczk
te jó ég, de gusztustalan

Kumiho #2179

<#pias>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

JethroHUN
Spelleket ill. enchantokat nem lehet törölni?

Várj egy-két napot és próbáld meg. Megint megnézni õket, ott kell lenniük valahol.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

SzirmosSzisza
Akkor mi van, ha csaj odajön, hogy most szökött meg banditáktól és megjelöli nekem térkêpen, hogy hol vannak, de nem :/?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ez szuper, és ki fogom próbálni, de ehhez képest a házakban a földbe ásott nyílt tûzhelyeken simán sétálgathatok, meg se rezdül a Health-em.

Figyelem! A topikban november 18-ig a játék világát és történetét érintõ /élményromboló/ információk kiszivárogtatása esetén KÖTELEZÕ a SPOILER TAG használata!

JethroHUN
Ha folytatni akarom a küldetéseiket akkor feltétlen muszáj vérfakassá válni? De amúgy arra kíváncsi lennék mi van ha vámpírként mész oda.

Ez az íj nem. Ez egy zárt tárolóban volt, amit elõbb fel kellett törni. Nem vagyok guild tag, egy tolvaj macska nem lesz vérfarkas...

yesname
Vagy soulgemet, hogy feltöltsd a botot.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

JethroHUN
Letudják ütni õket, és akkor térdelnek a földön 1 kis ideig.

JethroHUN
Hallhatatlanok és nagyon gyorsan gyógyulnak. És szerintem bármennyi cuccot eltudnak vinni

Hehe! Bezony! Vannak olajfoltok (pirosas lötyik a földön), amiket bizony egy jól irányzott flame-l is lángra lehet lobbantani.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

mármint meghalnak

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Társak meghallnak vagy csak elkábulnak?

Engem meg egy Dark Brotherhood-os akart megölni, mert valakik megbízták vele.

yesname
Az elhasználódást hiányolom én is.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

JethroHUN
Jah, az olaj, pirosas színû a szokott lenni, vagy a felaksztott narancsszínû lámpionok, azok mint a gránát kb. Spellel, ill. nyillal is le lehet lökni távolról.

Molnibalage
Én is. A Gothic I/II is az elején nagyon nehéz volt. Én szeretem a kihívásokat, hogy érezzem is, hogy valóban egyre táposabb leszek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A környezeti elemek éghetõek és okozhatnak sebzést?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Milyen szinten? Mert az nem mindegy. Adepton minden hullik (ezért is váltottam expertre).

Hello. Nem tudja valaki, hogy az elsõ nagy városban kapok a királytól valami nõi segítõt mert segítettem lenyomni a sárkányt,de véletlenûl hazaküldtem a csajszit és most nem találom,hogy küldire tudjam vinni.
Köszi elõre is
Hehe, ezek a Talonosok a Fallout3-ból... kicsit eltévedtek.

JethroHUN
A társsal is csak annyit érsz h a gyengébbeket lecsapkodja gyorsan, de a keményebbeket is csak rövid ideig tudja lefoglalni, ugyan úgy a játékosnak kell elintézie, én ezt vontam le.

tobias88
Én már 2 ilyennel találkoztam, mindegyiken ez volt írva (Farengaron kívül)...
Ezt a játéktippet nem is láttam, kösz, én is csodálkoztam, hogy ugyanazok a cuccok, amik eddig Steal kategória volt, kicsit késõbb átváltoztak elvehetõvé.

Mint már írtam expert szinten nyomom.

Hát engem harcossal is meg tudnak fingatni a bandit chief-ek! 1v1-ben leverem õket, de ha van egy társ, akkor már nehezebb a dolgom (persze vihetnék én is magammal segítséget, de ezt még nem próbáltam).

Minap úgy jártam, hogy lementem 1 bányába és egyszerûen nem sikerült egyenként kicsalni az ellenfeleket. Így egyszerre küzdöttem meg 1 bandit chieffel, 1 bandit outlawval és egy bandita mágussal. A legtöbb fejtörést a mágus okozta. Minden bevetettem (2 banditának olaj volt a talpa alatt azt is meggyújtottam, meg meg egy másik csapdát is aktiváltam, és így is csak szerencsém volt, hogy 1 ütésbõl tudtam hatástalanítani a mágust).

JethroHUN
Akkor tudkó hogy a sárkány miatt pikkel, el csortam a kiljét <#idiota>

Rád akar verni valami balhét, és ezért be akar feketíteni... gondolom én. 😊
Nekem is volt egy ugyanilyen, csak valaki mással, nem Farengar volt. De még egyelõre nem foglalkoztam vele, más quest-eket toltam.
JethroHUN
Az az elf íj az pont egy expert záras display casebne volt, és az pont piros <#eplus2>

JethroHUN
Jah errõl jut eszembe, megtámadott 3 Hired Thug nevezetû npc, csak úgy a puszta közepén, volt náluk egy contact nevû parír: Farengar (a Whiterunbeli mágus csóka) megbízásából öljenek meg mert tolvaj vagyok?! De kérem egyszer sem kaptak el lopásért... meg sztem nem is loptam semmit <#papakacsint> Még bountym sincs Whiterunban, se Farengar nem ellenséges, szal nem értem...

yesname
Még mindig ugyanott tartunk: egy pluszt adó dolgot hogy váltasz ki? Ha adsz a társnak fegyvert, akkor az a plusz nem létezik nálad vagy mi? Na mind1.
Ne mondja már azt nekem senki, hogy a +100% sebzés az nem elõny LOL
Nem beszélve pl. a sneak attack többszörös sebzésérõl vagy arról, hogy egy elkészített heal potion 5x annyit gyógyít, vagy egy méreg 5x tovább tart/hatásosabb.
Mellékesen kicsit át kéne nézned a perkeket és használnod õket expert/master fokozaton, mert normálon elhiszem hogy nincs olyan jelentõsége.

Ha el akarsz venni egy tárgyat és nincs pirossal oda írva felé hogy Steal, akkor nem fognak miatta bántani.

Guilden belül pedig azért vannak kipakolva a cuccok, hogy el lehessen venni ingyen.

Azért kíváncsi leszek, hogy a vérfarkasok mikor küldenek rám valakit, mert az elf íjamat tõlük emeltem el. Igaz, náluk nem lehet kereskedni, így nem tûnik fel talán...

JethroHUN
Azért lehet ezt-azt elvenni, mert kis írja a játék betöltéskor a tippeknél, ha megkedvelnek az emberek akkor megengedik h elvegyél pár dolgot, ugyan így ha követõd is megengedi h elszedj tõle kisebb értékû dolgokat.

Több is van. Legalább 5, de lehet, hogy több. Az egyiket megtaláltam, egy másiknál (az ötös) nem tudom, merre van a cucc.

Molnibalage
Nálam minden RPG, amire X órát írtak mindig volt vagy 2-3-szor annyi alsó hangon. Nem vagyok kapkodós.

JethroHUN
A 3X sneak dmg-t a Sneak skill fában találod, elég a végén van.

De sztem a késes rugó kari sem lehet rossz, már ahogy ellenfeleknél tapasztaltam, skill fában +30% crit chance-t lehet kihozni pl, sneak attakhoz meg 6xosat. Az én karimmal történ már olyan h több mint 50% hp-val azonnal leszúrt kis késsel <#idiota>

Pár élmény két nap után:
Többféle karaktert indítottam, részben próbából, részben mert a másodiknál (sötételf, akit kardos mágiás karakterre akartam gyúrni, de aztán elcsábított az íjászat, és egy idõ után kényelmetlenné vált a karakter) elszúrtam a fejelõdési irányt. Közben rájöttem, hogy már a kezdést is kétféleképp lehet megcsinálni, ami hosszú távon ugyan nem sok eltérést hoz, de mégis más a feelingje a két módnak.

Valahogy ki kellene kapcsolni az elején a szekerezést...

Utoljára egy tolvaj macsekot indítottam. Emiatt pl a mammutagyart a high jarl hálószobája környékén szereztem be. Érdekes ódon ezt el kellett lopni, míg a pénzes zacsikat simán el lehetett tenni.
Innen-onnan összeszedegettem a flelszerelést. Pl a fegyverboltos házát éjjel feltörtem, elemeltem egy acél tõrt a pultról. Nem vette észre senki. Pár nap múlva a nyakamba esett 3 baromi erõs (ennek a karakternek legalábbis) felbérelt thug. Érdekes, hogy az õrség egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy egy békés járókelõt 3 rosszarcú ki akar nyírni a város közepén. Nagynehezen, rengeteg futkosással meg létyóval sikerült elrendezni õket és kiderült, hogy a fegyverboltos bérelte fel õket, mert valahogy kiszúrta, hogy tõle loptam a tõrömet. Azért gondolom így, mert mást nem nyúltam le tõle, és nem is buktam le.

Amúgy sok újítás, ami az Oblivionhoz képest bekerült (favágás, bányászat, fegyver és páncél gyártás) a COBL modból való. Meg még jópár mod visszaköszön, látszik, hogy figyelték a tesnexust a fejlesztõk.

A grafikával csak annyi bajom van, hogy míg az Oblivionban a tereptárgyak (konkrétan a fák, fû, bokrok) 3 dimenziósak voltak, itt most papírlapokból kivágott levelekbõl vannak összerakva. A távoli tájaknak sincs mélysége, olyan, mint egy nagyméretû festmény. Nem nagy baj, de visszalépés.

Pár óra játék után elfogy a memória, vagy nem tudom, de nagyon belassul. Kilép, újraindít és minden visszaáll a normál tempóra.

Amúgy a kivégzést vezénylõ imperial parancsnok simán lemacskázott: No macsek, most te jössz...

illusion

JethroHUN
Én pont ezért akartam battlemage stílusú karit, heavy armor + kar + spell. Lesebem spellel majd lecsapom karddal, nem mûködik, csakis a dual castingnak van tényleg nagy sebzése. De szerintem a heavy armor az a mana regen-t is vissza fogja. (csak tipp)

deniro2
Morrowindben sem volt xp.

Molnibalage
Hogyan?