30713
TES
-
#10245 Az Oblivionban volt egy mindent játszó karakterem, de az volt a kivétel.
Inkább játszom 3-4 karakterrel, de azokat a célnak megfelelően fejlesztem.
Hagyománya van a tolvajcéhnél a Sötét Testvériség iránti megvetésnek (a tolvajok nem gyilkosok), de még az a két csoport, amelyik kb hasonló "gazember" tipusú hőssel játszva élvezetes.
Az már egy hülye helyzet, amikor egy arch-mage elmegy csicskának a tolvajok közé - lehet így játszani, de ez már nem szerepjátszás, hanem akciójáték.
Gond nincs belőle, tudomásul vesszük, hogy vannak akik így játszanak. -
simon7108 #10244 ebben szerintem durván megéri lopni.nagyon sok pénz jön belőle.eddig vergődtem mert nem tudtam honnan pénzt szerezni,most meg már ott tartok,hogy nem tudom mire költeni:D -
simon7108 #10243 van még 1 fajta:)
ilyen vagyok én is.
először végigjátszom a játékot úgy,hogy meglegyen minden,aztán ha le tud kötni akkor kezdem szépen újra más fajta kasztra koncentrálva.mondjuk engem az valahogy nem tud foglalkoztatni,hogy mi a fajnak az előtörténete.
meg amúgy is.miért ne lehetne egy harcos karakter aki mesteri varázsló,profi tolvaj és sötét lelkű szekta tag?:D
az,hogy harcos vagyok és heavy armort viselek nem jelenti azt,hogy ne válthatnák át más ruhára.tudtommal a játékban végtelen szint van így akár mindent ki lehet maxolni(persze ez több száz óra) -
r4pt0r #10242 Én is 1x fogom végigjátszani, most tartok level 56on, 85 óra játéknál, és még hátra van a világ fele. Amit tudok megnézek, megcsinálok. De azért nem kezdem el még1x hogy 2 küldetésben 2 választás máshogy alakuljon. Így is lesz egy 150 óra amire befejezem, többet nem kívánhatok egy single játéktól.
De én azért nem mondom hogy hülyeség ha valaki RP szerint játszik.
-
#10241 -
#10240 Ja. Én pl. soha egyetlen játékban sem voltam tolvajcéh tagja, ahogy bérgyilkos sem. Mondjuk a játkok többségében nem éri meg lopni, nem éri meg a ráfodított skillt. -
r4pt0r #10239 Nah látod mindenki máshogy szereti. Ez a szép egy rpgben. -
#10238 Nekem tudom mennyi rezisztanciám van tárgyból? Ha Ysgamor pajzsát veszem fel, akkor 20% magic és tárgytól függően lehet még ~17% tűz és ennyi. Minden más potionból, de abból sincs 50% felettit adó. A villámnak kiznéző varázslat ellen shock kell vagy magic resistancia? Mert villám az nincs. -
#10237 Ket fele jatekos van. Van, akit csak a kuldetes hajt elore es az erte kapott jutalom. Altalaban egyszer "vegigjatsza", majd uninstal.
A masik jatekos figyel arra, hogy milyen karaktere van, kb mi az elotortenete, es a szerint jatszik. Kulon karaktert kezd az egyes, osszeferhetetlen cehek kuldeteseihez. Inkabb beleeli magat a jatek vilagaba, mint sem a tokeletes 100%-os fulltap allapotert kuzdjon. Ez utobbi tobbszor, tobb karakterre fog jatszani, es meg hetek mulva is talal uj kihivast a jatekban. -
#10236 Az arányok akkor is megmaradnának. Akkor meg kihívás nem lenne sehol. Így viszont n+1 sidequestet meg kell csinálni, hogy a z+1-dik meg lehessen. Arról meg gőzöm sincs, hogy mi lesz nehéz a főszálban és mi nem.
Most vagyok ott, hogy rászántam magam a diplomatic immunity küldetésre. A jelek szerint "csupaszon" kell bemenni. Namármost az én harcosom mit vigyen? Mert sem varázsolni sem lopakodni nem tud.... -
#10235 Szerintem az a hülyeség ha mindnek tagja akar lenni de ez persze magánügy. -
r4pt0r #10234 Ez egy hülye kérdés. Azért hogy megcsinálja az ember. Én is megcsináltam már a Comp, Maget és most csinálom a tolvajokat. Utána jöhet a többi. -
simon7108 #10233 küldetésekért?:)
eddig a tolvajos küldik a legjobbak a főszál mellett.elmenne egy külön játéknak is. -
whisper #10232 Amúgy ezt én sem értem. Pl nekem is az orc warriorral volt olyan,hogy 50% fire res cipő 30% fire res amulett és a pyromancel mage úgy ölt le ,hogy one shotolt szint. szó szerint. a poén az ,hogy a fire spelle csicskáit sima alap ütéssel egy ütéssel öltem azt meg na.... -
#10231 Lehetsz mindbe csak az a kérdés minek? -
simon7108 #10230 majd el felejtettem.
ha már benne vagyok a Thieves guildban csatlakozhatok a Dark Brotherhood-hoz is?Annyit tudok,hogy a Companionba és a Mage-ek és a tolvajok közé tudtam már csatlakozni,de ugye ezeknek nincs semmi közük egymáshoz így ergo nincs semmi ok arra,hogy ne lehetne mind a 3-ban benne lenni.viszont ahogy eddig észrevettem a szövegek alapján a tolvajok valahogy nem igazán vannak kibékülve a Dark Brotherhood-al ezért gondoltam megkérdem,hogy lehetek e mind a 2-ben?
Sőt inkább úgy kérdem,hogy az összes guildban benne lehetek egyszerre? -
simon7108 #10229 vedd lejjebb a nehézséget:)
én a legkönnyebb fokozatnál egyel nehezebben játszom(asszem ez a közepes vagy nem?) és nekem így tökéletes.van benne kihívás,de nem is frusztrál a játék. -
#10228 Mindent? Tuti? :)
A térkép felén nem jártam 40. szintűként... A dungeonok ~2/3-a mellett simán elhúzok, ahogy a bandita erődök mellett is. -
#10227 Valam nem kerek. A játék eleje óta gőzerővel főzök, kb 10 pontot tanultam pénzért. 40. szintűként így nagy nehezen elértem a félelmetes 40-es skill levelt. 17%-os bónuszt adó kesztnyűvek is olyan tré italok főzök, hogy sírnom kell...
Más. Számomre felfoghatatlan, hogy ennyire inbalancolt játékok hogyan adhattak ki. Egy sárkányt elég stabilen leölök már úgy is, hogy csak én vagyok és a kísérőm. Ellenben pl. egyik questnél, ahol alul kellene belopózni egy erődbe 40. szintűként mission impossible. Olyan harcos és varázsló jön szembe, aki ellen tehetetlen vagyok. El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne leverni őket. Majd 10 szint múlva visszamegyek, addigra talán lesz elég perk a leveréshez... -
Árnyvadász #10226 Nálam úgy lett meg, hogy sok keresés után visszamentem Riftenbe a Mara templomba és ott volt. Ott már megtudtam vele beszélni, hogy hol lakjunk.
Aztán idővel megjelent a lakásban is. De ez már a második feleség választottam volt, mert az első szintén bug miatt meghalt miután belépett a templomba.
Rengeteg bug van a játékban sajnos. Mondjuk lassan már mindegy is, mert nemsokára abbahagyom. Amit akartam azt elértem, arra meg nem sok kedvem van, hogy bóklásszak a még kimaradt barlangok, erődök, sírkamrák és egyéb dolgok fele. Az már kissé unalmas.
Más:
72 óra és egy 35. szintű karakter (mágus) lettem. Bejártam nagyjából mindent. Dark Brotherhood, Thief Guild nem érdekel, mert azt az Oblivionban csináltam és kifejezetten egy olyan karakterrel.
Harcosok céhe egyáltalán nem vonz. Itt megcsináltam a mágus és a bárd vonalat meg a főküldetést és kismillió mellékküldetést, meg saját szakállra kalandoztam. Van két lakásom (Whiterun és Solitude) teljesen berendezve meg egy feleségem is. Nálam van egy csomó Deadra kultuszból fennmaradt tárgyam (ezeket szerettem a legjobban megcsinálni).
Meghalt két lovam, utána már nem vettem, három követőm (kedvencem az Azura Staros varázsló volt, aki az oltárnál imádkozott). Őt sajnos én öltem meg véletlenül, de pont jól jött, mert kellett Dark Elf vér és így azt tőle kaptam.
Nem volt rossz játék, talán még majd bele nézek párszor, esetleg folytatom, de számomra még mindig a Morrowind az etalon és bizonyos szempontból az Oblivion is sokkal jobban lekötött, mivel abba 120 órát tettem. -
#10225 Nekem ugy kitüzött mintha rakétát dugtak volna a seggébe de szerencsére a ceremonia elötti mentésem megoldotta a problémát. -
simon7108 #10224 szóval ha az itt leírtak közül amiket felsoroltál össze keverek hármat nem is biztos,hogy healt poti jön ki belőle? -
ratgab #10223 Általában az esküvő helyszínén marad, amíg nem beszélitek meg, hogy hol fogtok lakni. A kis hamis néha elbújik az oszlopok mögé. -
ratgab #10222 Igen, csak igen kevés van náluk általában. DE ha minden nap frissül a készlet, akkor be lehet tárazni pár nap alatt.
Nagy fegyverekkel harcoló Nordnak fogyó eszköz a health lötyi. Habár most feltuningoltam a páncélzatom (nyertem így vagy 100 + armor-t) -
CamelX #10221
Kis Morrowindes trip-készlet motívum :D -
#10220 Folyamatosan keszulnek/kuldik be. Van par, mit csak meg kell formazni es mar mehet is, de van ami csak epp hogy el lett kezdve. -
CamelX #10219 "Moon sugar is a grainy powder of small white crystals refined from cane grasses of Elseweyr's [sic] coasts and estuaries. Used as a spice in Elsweyr, it has modest magical properties, and is also a potent narcotic, and illegal in Morrowind and the rest of the Empire" -http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Moon_Sugar
Skyrimben meg mindenkinek milyen nagy a szája Khajiit-ok ellen, pedig Cyrodilban (Oblivion) és Morrowindben van belőlük egy rakás jómódú polgár :) lexarom, én világ életemben Khajiit-al nyomultam :P -
#10218 Pedig nem. A Moon Sugar, ami a Skooma egyik alapanyaga, az Elsweyrben oshonos, es a Khajiitok eloszeretettel csempeszik Birodalom szerte. Az, hogy mindenki szereti, es hogy illegalis mindenhol, az mas kerdes. -
Pares #10217 Hát azokat a macskákat biza zsidó-cigókról mintázták. -
Ragnar360 #10216 i luv the egypt culture and desert:) -
demeron #10215 Skooma dunmer találmány, ezt valamelyik könyve olvastam, és moonsugar is főleg morrowindben őshonos. -
#10214 Bőségesnek tűnhet a választék, de meg kell dolgozni azért, hogy a felsoroltakat mind tudd használni gyógyital készítéséhez.
Harmadik-negyedikmösszetevőt már nem annyira könnyű kisakkozni (talán ez a puska segít, én még nem próbáltam ki).
Végülis a 12 felsorolt cucc nem olyan rengeteg, hisz ezek között van elég ritkán található, pl. a deadra szívet hiba egy lötyibe belevágni, ha páncélt is szeretnél craftolni.
Az alkímia azért veszélyes, mert ha szüreteled rendszeresen a dudvákat, rengeteg alapanyagot össze lehet szedni rövid idő alatt, s ez egy jó pénszerzési lehetőségnek tűnik (az is alacsony szinten).
elkeszded gyártani a löttyöket, az alkímia felszaladhat akár 50 szintig, léphetsz néhány szintet.
Ehez még hozzájöhet az enchant, kovácsolás hasonlóképpen felgyorsított szintlépése, s az veszed észre, hogy harcban rendszeresen levernek - persze, mert úgy léptél 8-10 szintet, hogy a harci képességeid semmit nem fejlődtek -
CamelX #10213 Marokkói gyorsjavítva korhűre: "Mórok" :) -
CamelX #10212 Redguardok tényleg egyiptomi-szerűek, de Khajiit-okra továbbra se mondanám hogy cigány-zsidó. Ebben a részben azért ilyen ritkán szereplőek, mert Elsweyr tartomány pont ellentétes éghajlatú, és akik Skyrimben tartózkodnak, pár Khajiit, azok is csak a háborúzó felekből akarnak hasznot húzni, meg egyáltalán piacot teremteni egy kiaknázatlan területen. Maga a skooma fogalma is inkább arabokra terelhető, mint kábítószer-alapanyag terjesztő nemzet (Moon Sugar -> Skooma), és a karavánok is nyugaton inkább arab középkori szimbólumként jelennek meg. Az édesség kedvelés tipikus Marokkói-Török motívum, ugyanúgy mint az íjászkodás-lopakodásbeli tehetség. Hozzátenném még a cigány-zsidó elmélet ellen a Khajiit-ok eszességét és harci edzettségét, ami szintén nem vonatkoztatható középkori szinten az előbb említett 2 nemtúl szimpatikus etnikumra :) na, meg Khajiit-ként a Nord-okat megkérdezve ők is a Khajiit-ok eszét és ügyességét emeli elé annak, hogy folyton bajba keverednek szegény macskafélék. -
whisper #10211 Ha vámpír vagyok akkor akárkinek tudom a vérét szívni vagy csak a házakban alvó emberekét? Úgy minta ahrcos klánnak Vámpír klán is van? -
simon7108 #10210 ilyen sok a variáció?:O
hiszen csak 3 anyagot lehet összekeverni.én amiket próbálgattam csak úgy random az vagy hasznos volt pl fire resist és frost resist volt egyben:D
vagy azt írta,hogy failed és akkor meg nem volt semmim. -
#10209 Ha már ez a téma felvetődött, nekem az a gondolatom, hogy ha a Skyrim magyar fejlesztésű lenne, már az EU bizottságainál lenne a panasz.
A khajitok életformája a középkori cigányság életvitelére hajaz.
Vándor táborok, kézművesség, kereskedés, besurranás, és a többi. -
Namees #10208 A khajiitok miért különlegesek? Egyébként tényleg zsidósak :D -
#10207 Ismeretlenül összekutyulva semmit nem érsz el, előbb ki kell deríteni a különböző összetevők tulajdonságait.
Restore Healt alapanyag lehet:
Blisterwort
Blue Dartwing
Blue Mountain Flower
Butterfly Wing
Charred Skeever Hide
Daedra Heart
Eye of Sabre Cat
Imp Stool
Rock Warbler Egg
Swamp Fungal Pod
Wheat
Fortify Healt:
Bear Claws
Blue Mountain Flower
Giant's Toe
Glowing Mushroom
Hanging Moss
Wheat
Restore csak gyógyít, fortify megemeli az életerő pontokat, és gyógyít is, de az utóbbi csak alkimista képzéssel érvényesül igazán.
Alacsony alkímiával összekotyvasztott létyók között soknak lehet nem kívánatos mellékhatása.
Meg kell nézni a végeredményt, s ami rizikós el lehet adni.
Nem tudom miféle lötyiket lehet kikeverni, vannak jól használhatóak (restore healt), de láttam olyan fortify healt lötyit, amibe majdnem több volt a méreg, mint a hasznos összetevő. -
Richardix #10206 És akkor mit mondasz a redguardokról? Na azok echte egyiptomiak :)