30713
TES
  • SaGa Jr
    1. Rád van bízva. Ahogy említve volt, van jutalomként kapható nehéz páncél (konkrétan egy teljes ebony készlet) amiben kitűnően lehet osonni (elnyomja a léptek zaját), bár a feladat megszerzéséhez magas szint kell különben szóba sem állnak veled.
    A heavy jobb életben tartó és az ellenfeleket is szivathatod vele ha a megfelelő perk-et felveszed (amivel a sebzést visszavered). Alapból lassabban fog mozogni a karakter, ami egy íjásznál, főleg ha osonásból szeret lövöldözni, nem éppen életbiztosítás, de ez idővel kompenzálható (szintén perk által). A tömeg meg nem számít mert perk-el az is negálható amennyiben azonos vértdarabokat visel magán a karakter (tehát nem kevergeti mondjuk az orc, steel, steel plate, ebony és egyéb cuccokat, hanem egységesen ugyanazt viseli.

A light nem akadályozza a mozgás sebességét és kellően véd, bár nem annyira mint egy heavy. A megfelelő perk-ek és egységes szet esetén elég magas védelem összeszedhető ezzel is.

2. Enchant-ot kell növelned, perk-eket belenyomni amivel a felhasznált lélekkőben lévő lélek (ne a lélekkövet nézd hanem hogy milyen lélek van benne mert az a fontos, kaphatóak olyan grand kövek időnként amiben csak common lélek lapul vagy ha éppen nincs más kő akkor hajlamos grand kőbe gyengébb lelket is bevágni a program ha éppen olyat fogtál el) biztosította töltetszám és erősség növelhető. A sebzésnövelő perk-eket csak akkor kell megtanulni ha ilyesmit pakolni akarsz a fegyverre (nem nagyon éri meg rájuk áldozni mikor tehetsz például bénítást is a fegyverre meg lélekrablást amik hasznosabbak mint mondjuk max +70/70 pontnyi extra sebzés amiben a bonusz is benne van és két elemi hatás adja ki).

2.a. A medve pont nem jó, alacsony a szintje (a snow bear, a jegesmaci is csak greater-t tud adni és az a legerősebb a medvék között).
    Grand lélekhez a legerősebb ellenfelek kellenek, de a medvék egyike sem ilyen.
    Gyilkolj mamutot, óriást, falmer nightprowler-t, Draurg death overlord-ot (talán a scourge is megteszi de az lehet hogy csak greater), dragon priest-et, hagraven-t, vámpírokból a nightstalker/ancient és volkyhar jöhet szóba (a többi csak greater-t ad ha jól emlékszem) meg talán a master vampire ha már a te karaktered is elérte vagy meghaladta a 25-ös szintet, illetve a whispmother. A felsoroltaknál grand lélek lesz begyűjthető.
    De ha mindenképpen grand lelkeket akarsz akkor vegyél és keress black soul gem-eket (nekromantáknál és búvóhelyeiken szokott előfordulni, meg egyes varázslóknál is lehet kapni időnként) mert azokban NPC-k, banditák, forsworn-ok, nekromanták, varázslók és más nem szörny ellenfelek lelkei is befoghatóak és azok mindig grand lelkek.
  • Molnibalage
    Ha meg gondot jelentenek az erős harcos ellenfelek, akkor át kell váltani kardról (a legrosszabb sebzésű fegyver), baltára (kivéreztető sebzés nagy bonusz és eleve magasabb az alapsebzése mint a kardnak) vagy buzogányra (még magasabb alapsebzés és a megfelelő perk által úgy megy át a védelmeken hogy öröm nézni, felturbózva 75%-át a fizikai védelemnek figyelmen kívül hagyja ami óriási előny az erősen páncélozott célpontokkal szemben).

A kétkezes fegyverem véreztet. Most akartam kipróbálni a kis és nagy "kalapácsokat".

Blokkolás közben power attack elől nem kihátrálni kell ha pajzsot használsz hanem odaverni pajzzsal, amitől az ellenfél kiesik a ritmusból és 2-3 másodpercig nem üt (ellenben te ütheted).

Igen szoktam ezt is. Csak mikor 4-en támadnak rád, akkor elég nehéz kibújni a pajzs mögül... Pajzzsal hátrálok ki, tehát hátrálás közben sem engedem le, legtöbbször így sem találnak el a kétkezes fegyverrel, de utána az egykezeek betalálnának...

Ez a pajzsos harcmodor lényege. Mikor üt az ellenfél akkor te blokkolás közben visszaütsz a pajzzsal, ezzel az ellenfél staggered lesz és üthető büntetlenül. Sőt akár power blokkot is használhatsz (power attack pajzs által, blokkolás közben power attack) amitől meg eldobhatja a fegyverét.

Power block még nincs, de egy perkre vagyok tőle.

Főzést nem tudom minek hoztad fel korábban az alkímia kapcsán, azzal tipikusan nem emeled a skill értékét.

Főzés = kotyvasztás. Más szót használtam. Ennyi. Potikat gyártok hegyekbe. Több száz potit gyártottam már...

A kovácsolásnál 100-as skill fölé menni és %-os bónusszal kovácsolni csak fegyvert érdemes nem? Hiszen ötszázmittoménhány felett nem számít a plusz védelem. Vagy akkor mégis? Tehát, ha elérem mondjuk az 1000-es armort azt számít...?
  • SaGa Jr
    Elnevezheted a mentéseidet ha nagyon akarod, csak ehhez konzol kell. Megnyitod a konzolt, beírod hogy save aztán azt a a szót amire el akarod nevezni a mentésedet (a save és az elnevezés között legyen egy szóköz) és kész is vagy.
    Ha például beírod a konzolba, hogy teszemazt save simon7108, majd nyomsz egy entert, akkor a save-jeid között szerepelni fog egy simon7108-as elnevezésű mentés.
  • nasum
    Üdv!

Az újrakezdett, karakteremmel már egész jól megy a játék lvl 18 öröm boldogság :) Az íjaszatot megérte tolni a sneak-al 3x +60% erő, +10% critcal nagy jóság. Kérdésem ehhez illetve a sneak skillhez kapcsolódna.

Eddig egy pontot se tette az armorokra, a kérdés heavy vagy light?

1. Ahogy néztem a heavy egy fokkal erősebb, cserébe súlyosabb, hangosabb, ami gondolom a sneak 50%al csendesebben mozgok perkel kompenzálható. A lightnál is találtam egész erős darabokat, gondolom osonáshoz az jobban használható, olvastam itt régebben, hogy a végér közel hasonló védetséget lehet majd elérni. Most fogok tudni majd választani a smithingnél, hogy eleven, vagy orkish armor megnézem mindekettőt aztán amelyik a szimpatikusabb, de ötleteket szívesen veszek.

2. Van egy gatyám 10es szint óta +40 életet ad(major health) kicsit elavult már, a védelme, de a +40 sokat számít. Rágyúrtam kicsit enchantra, de a mágustól vett grand filled soul gemel is csak 20at tudok rárakni az új darabra. kérdés ennél erősebb kő nincs igaz? Rgo az enchantra kéne tenne, hogy az újak 25 50 stb %al erősebbek legyenek?

2.a vetem 2 üres ha minden igaz grand soul gemet. üresen 500 töltve 1500 arany. Az üreset mivel tudom teljesen megtölteni? Medve eddig a legerősebb amivel találkoztam, remélem az jó lesz hozzá.

Ennyi egyenlőre várom a tipeket a páncélhoz, előre is köszi.
  • SaGa Jr
    A banditák, a boss típusok kivételével amik időnként megkülönböztethetetlenek az alap variánsoktól mert a nevükben nem feltétlenül szerepel a különbség (tehát a kritikusan fontos nagy boss kivételével nem lesz ott a boss vagy chif szócska a nevükben), tipikusan nem azok az ellenfelek akik túlszárnyalják Hp terén az óriásokat (a melákok erőssége egyébként nem a szívósságuk hanem a sebzésük.)
    A legerősebb nem boss bandita típus a marauder (25-ös szintű) és neki 490 Hp-ja van meg nagyjából 20-30%-os resistance-e fizikai támadások ellen (ennyivel gyengítsd a sebzésedet, kivéve ha mondjuk buzogányt lóbálsz vagy harci kalapácsot és tettél legalább 1 pontot az adott fegyver perk-jeire mert akkor bizony a védelem erőteljesen csökken a célpontnál) a viselt vértezettől függően. A boss-ok Hp értéke 50%-al szokott magasabb lenni (buzogány vagy harci kalapács ezt kiröhögi), sebzésük meg 25%-al (pajzsos harcmodor ellen nem sokra mennek vele).
    Az óriásnak ellenben nincs resistance-e és 600 Hp-val bír ezért jóval könnyebb leverni.

Ha meg gondot jelentenek az erős harcos ellenfelek, akkor át kell váltani kardról (a legrosszabb sebzésű fegyver), baltára (kivéreztető sebzés nagy bonusz és eleve magasabb az alapsebzése mint a kardnak) vagy buzogányra (még magasabb alapsebzés és a megfelelő perk által úgy megy át a védelmeken hogy öröm nézni, felturbózva 75%-át a fizikai védelemnek figyelmen kívül hagyja ami óriási előny az erősen páncélozott célpontokkal szemben).

Blokkolás közben power attack elől nem kihátrálni kell ha pajzsot használsz hanem odaverni pajzzsal, amitől az ellenfél kiesik a ritmusból és 2-3 másodpercig nem üt (ellenben te ütheted). Ez a pajzsos harcmodor lényege. Mikor üt az ellenfél akkor te blokkolás közben visszaütsz a pajzzsal, ezzel az ellenfél staggered lesz és üthető büntetlenül. Sőt akár power blokkot is használhatsz (power attack pajzs által, blokkolás közben power attack) amitől meg eldobhatja a fegyverét.

Főzést nem tudom minek hoztad fel korábban az alkímia kapcsán, azzal tipikusan nem emeled a skill értékét. Ahhoz kotyvasztani kell a lötyiket. Sokat, sokféle alapanyagból és bátran kombinálgatva. Akkor fejlődni fog. Ha meg ráakadsz egy működő kombinációra akkor erőltetni orvvérzésig ha fejleszteni akarod az alkímia képzettséget. Ha meg ráaér akkor kísérletezgess és csak azokat a piákat gyártsd amit ténylegesen is használnál. Azokból lehet sokat is gyártani és akkor is gyorsan fejlődik a skill. Nem olyan elcseszerintett módon mint a smithing, de azért elég gyorsan.

A kovácsolásnál összehozható példa az nagyjából pontos, bár még tovább is tuningolható talán. A lényege, hogy enchanting használatával készítesz olyan ruha összeállítást ami a smithing-et tornázza fel, majd megiszod a legerősebb kapható/készíthető fortify smithing italt és összejön az ekkora bonusz érték. A dolog jelentős előnye, hogy így a mgad készítette tárgyak alapértékei (sebzés/védelem) jobbak lesznek mint azoké amiket legfeljebb 100-as smithing skill-el rendelkező egyén kreálna (a 100% fölötti tudás előnyei) és az élezés, edzés is jobb bonuszokat ad mint max 100-as skill esetében. Így lehet például magasan 200 feletti sebzésű egykezes fegyvereket összehozni (kardokat, de buzogányoknál akár a 300 fölé is mehet ez az érték, a balta meg a kard és a buzogány között lesz, kétkezes fegyvereknél még magasabb sebzés elérhető csak annyira tohonya fegyverek, hogy a pajzs és egykezes kombinációt egyszerűen nem tudják felülmúlni).
  • Magnum PI
    Nekem 96 a descructionom és én meg úgy érzem hogy sokkal hatékonyabb vagyok az novice kétkezes "lightning bolt" varázslattal mint mondjuk egy "thunder boltal". Az lightning bolt-ból ki tudok lőni vagy 20-at folyamatosan, arról már nem is beszélve hogy addig az ellenfél megtorpan és mire újra elindul már majdnem vissza is töltöttem annyi magica-t. Az erősebb thunder bolt meg jóval kevesebbet és valahogy mégsem annyival erősebb. A legtöbb esetben elfogy a mana mielőtt megölném az ellenfelet
  • simon7108
    arra ott a 3 autosave ami mindig a töltések után ment és a 3 legutolsó töltés utánikat tárolja majd írja felül,szal ha bemegyek egy barlangba vagy épületbe és be bugzik akkor visszatöltöm az épületbeérkezéskor mentett autosave-t.nem szeretek több mentést csinálni mert csak összekeveredek bennük,főleg így,hogy itt minden mentésnek Skyrim a neve.legalább én nevezhetném el...
  • Magnum PI
    Akkor neked is csak ajánlani tudom a dropbox-os megoldást. Akkor nem kell aggódnod a vinyó probléma miatt
  • mike01010101
    Elég magas a destruction skillem de úgy érzem gyengék a spelljeim. Javarészük novice szintű. Keresnem kell vagy vennem kell ugyanarra a spellre egy jobb, magasabb szintű spellbookot?
  • SaGa Jr
    Mindegy hová mész szókeresésre, ha valami még nincs meg akkor a 3 lehetséges helyén ahol előfordulhat azok közül bármelyikre mehetsz. Az első amit meglátogatsz ott mindenképpen az elsőt találod. A második helyen a másodikat és végül a fennmaradó helyen a harmadikat. A sorrend teljesen mindegy.
  • Molnibalage
    Kinek van ideje arra, hogy több karakterrel játszon egyszerre...? Én valami hirtelen ötlettől vezérleve csináltam mentés a játék legelején, és azóta is megvan. Quicksave gyak. percenként van, de óránént legalább egyszer van sima save is és 3-4 állást görgetek. Lehetséges bugok miatt - eddig egy sem volt - és fájsérülés miatt. A save állásokat időnként kimásolom, mert szar lenne vinyóhalál miatt elbukni 60 órányi játék eredményét...
  • Magnum PI
    Oblivionhoz volt egy mod ami forgatta a gyorsmentést. Be lehetett állítani, hogy hány gyorsmentést tároljon. Aszzem nekem vol vagy 15 :). Reméljük Skyrim-hez is lesz hamarosan. Addig is lehet olyat csinálni hogy beadod a skyrim mentés könyvtárat a dropbox-nak és az majd mindig feltölti. Az utolsó 10 verziót vissza lehet szedni dropboxból :D
  • Molnibalage
    +162% elérhető vagy csak példa volt?
  • Fantusz
    Egyetlen mentéssel játszani, s állandóan felül írni azt, igen merész, kockázatos szokás.
    Nem azt mondom, hogy soha ne írd felül, de nem árt, ha van több mentésed, mert bármikor belefuthatsz egy kellemetlen bugba, amit egy régebbi mentés betöltésével orvosolható lenne.

Akyrim esetében ajánlott egy alapmentést csinálni, amikor az egyki fogoly megpróbál elfutni...
    MENTÉS - s a császári tiszt ekkor teszi fel a kérdést: Ki vagy te?
    Az állandó felülírással tulajdonképpen a lényegét veszted el a mentés opciónak, jó az, ha néhány óra játék után lesz egy megmaradó mentésed.
  • Molnibalage
    Van társam (Lydia) és íjam is. Mire közel jött a HP 1/3-a simán le volt lőve. Aztán kétkezes dwarwen batteax +17 tűzsebzéssel nekifutásból power attack. Óriás megfekszik. (60 feletti kétkezes) és van elég sok perk is. Ezek után még 3-4 együttes ütés - társ kezében kétkezes fegyver és paff, megfekszik. Az óriásnáé sokkal erősebb ellenfelek vannak HP-ban. Egy csomó bandita és más hasonló kreatúrák...

Blcokom 80 felett van és max. %-os bónusz. Kipróbáltam, a nem power attackot dragon shielddel jól tudom blokkolni. Power attack elől meg a lassított idő miatt ki lehet hátrálni.
  • simon7108
    ja hát úgy még szép:D
    én ha mindig újat csináltam volna akkor most lenne 348 mentésem:D
    legalábbis a játék szerint ennyiszer mentettem(persze ahogy mondtam én mindig felülírtam,de a játék figyeli,hogy hányszor).
    tudom kicsit sok:D
    kicsit paranoiás vagyok e közben a játék közben és szinte minden ölés után mentek XD
  • simon7108
    pont erre gondoltam csak nem tudtam,hogy-hogyan fejezzem ki magam:D
  • Fpocok
    Én mindig újat csináltam.
  • simon7108
    az ok,nekem is van rendes mentésem amit úgy mentek,hogy ESC majd ott a Save-ra megyek,de én mindig felülírom.van 3 AutoSave amit mindig menteget magának és van 1 amit mindig elmentek.ezt kérdem,hogy te azt a mentést amit magad mentesz rendesen mindig felülírod mint én vagy mindig új helyre mentesz?mert én mindig felülírom.mert ha te is felülírod mindig akkor sehogy nem lehet 1.5 GB a mentésed mert nekem csak 8 mb az amit én külön mentek el.
  • Fpocok
    Csináltam rendes mentést. Nem autosave, nem quicksave, hanem rendes mentés.
  • Fpocok
    Nem nagyon értem, mit akarsz, de szerintem úgy van, hogy van 3 féle változat mindegyikből. 3 külön helyen. És szerintem mindegy melyikhez mész először, az első fokozatot kapod. Érted? Szerintem így van.
  • simon7108
    mi?:D
    ezt most valahogy nem értettem ahogy leírtad.
    150 mentésed van.
    1 mentésed 3mb?vagy mi?
    és,hogy van 150 mentésed?külön slotokban van ennyi vagy mindig felülírtad?
  • simon7108
    egy kérdés.
    most néztem ezt az UESP.net-et és néztem a Shouts-okat,hogy mik vannak meg hol kell őket felvenni.a kérdésem a következő.
    én a Fire-s Shout-ot teljesen máshol találtam mint ami ott van leírva.ott azt írják,hogy az első szavat fent a Greybeards hegy legtetején kapod a többit meg máshol.na már most én az első egy sima dungeonban találtam és a másodikat adták a hegyen.mind1 nem is ez a lényeg.hanem mi van ha egy Shout még nincs meg.megnézem,hogy hol van egy szó,de én nem ahhoz megyek amit elsőnek írnak hanem az utolsóhoz.akkor az első szavat fogom ott találni?vagy nem fogom tudni megtanulni mert az csak a harmadiknak lehet megtanulni?
  • Fpocok
    150 mentésem van.
    1: 3mega.
    150: 16mega.

• simon7108
    hogy lehet az?:D
    nekem csak 58 mb.minden mentésnél új helyre mentettél vagy mi?
  • Fpocok
    LOL. Most leszedtem a játékot.
    Másfél giga volt a mentések mappám lol.
  • simon7108
    tényleg könnyűek a sárkányok.
    néha már könnyebben leverek egy sárkányt mint egy sima ellenfelet.
    főleg,hogy nem kell szórakozni azzal,hogy nyilazzam amíg repked mert nyomok rá egy Dragonrend-et és már lent is van.aztán már csak kaszálni kell.
  • sanyicks
    lol előbb 4 lövéssel lelőttem egy blood dragont 28-as íjász lopakodós karakterrel. 10 szintel előtte vagy 5 percig szaladgáltam körülötte hogy legyűrjem. Ezek szerint itt nem nő a nagyvadak szintje a játékkosal mint az oblivionban.
  • Calver
    kereskedelem, plusz ad egy elég magas extrát speech-hez - feldobod hozzá Amulet of Dibella-t, és bárkinek lyukat beszélsz az oldalába.
    kovácsolásnál pedig legendary a csúcs, de! nem egy konkrét szintet jelöl az sem, nem minden legendary tárgy ugyanolyan lesz - ha simán 100-as smithing-el + perkek fejlesztesz egy daedric kardot, az is legendary lesz, meg ha hozzá felveszel összesen +162% smithing ruhát és iszol megfelelő piát, akkor is legendary-t kapsz... különbség annyi, h az utóbbi sokkal nagyobbat fog csípni.
    szóval ne feltétlenül csak az elnevezésre hallgass - igencsak csalóka tud lenni.
  • simon7108
    és arra mikor fogom tudni fejleszteni a cuccokat?ha elérem a 100-at a smithingben?
  • Fpocok
    Szerintem a legendary jobb, mint az epic.
  • simon7108
    és az mire jó?csak egy sima sityak?mert armorban és súlyban is jobb a jelenlegi Wolf sisakom és ezt az újat még csak fejleszteni sem lehet szal nem is lesz jobb.
    am mi a legfejlettebb?nekem most minden cuccom és fegyverem epic.van még tovább?
  • Calver
    [spoiler]azok a maszkok mások - te egy Daedric artifact-ot találtál.
  • simon7108
    ez a beszélő kutya...
    lol:D
    tisztára azt hittem,hogy valami csapda lesz,de végül kaptam egy maszkot.már ha ez az.fel lehet venni sisaknak és elég jó az armorja is.Heavy armor-nak írja.akkor ez egy olyan maszk amiről már beszéltetek korábban,hogy össze kell őket gyűjteni,vagy ez csak egy sima sisak?
  • IXEMGabeo
    te hallod és azt a 2 óriást a Silent Moons Camp közelében, hogy a vérbe lehet leverni?:O nekem még sosem sikerült azonnal felrúg egyikük hiába van befejlesztve a kétkezes harc, blokk ezekszerint gyenge még mi? vagy ellenük a varázslat jó?
  • Ragnar360
    Sőt egy kis kép is látszik, hogy hol vagy éppen, úgyhogy sztem elég jo :)
  • Fantusz
    Az utóbbi megoldásra szavazok, meg lehetne oldani, hogy pl. lopakodás, zárnyitás zsebmetszés perkjei nélkül olyan nagy legyen a lebukás esélye, hogy aki nem azokat fejleszti (tehát nem képzett tolvaj) ne legyen kedve nehézpáncélban settenkedni.
    A többi már adja magát, mert egy zsebmetszésben képzett harcos a csatamezőn nem biztos, hogy megállná a helyét.
    Engem pl. zavar, hogy bármelyik karakteremet viszem Riftenbe, ismeretlenül, akarata ellenére rátukmálnak különböző tolvaj feladatokat.
    Ez megint egy lebutítás, Morrowindban, Oblivionba a tolvajok rejtőzködtek, már az is egy feladat volt, hogy megtaláld őket.
    Ugyanez van a D.B. esetében is, előzmények nélkül "megkérnek" hogy ölj meg egy vénasszonyt.
  • Fantusz
    A mentés nem alegjobb, s már az előző részek sem dicsekedtek egy hormális, könnyen megtalálható (pl. név szerinti) mentéssel, de azért nem egy használhatatlan rendszer.

Van az automentés, és a gyorsmentés, ezeket a játék állandóan felül írja, s ezekre nem is szabad hagyatkozni.
    Neked is kell mentéseket csinálni, s ezek megmaradnak.
    Sajnos nem a kartakter nevén menti el a játék, csak számozást kapnak, így ha több karaktered van, fel kell jegyezned az adott karakternek melyik volt az utólsó mentése, de ha ráviszed az egeret a mentésre ki is írja (karakternév, szint, helyszín)
    El lehet ezzel boldogulni, de talán majd lesz mod a karakterek név szerinti mentéséhez is.
  • simon7108
    ha már karakterek.
    hogy lehet több karakterrel játszani?ha kezdek egy újat akkor a játék elején majd mindig ki kell választanom,hogy melyik karit töltse be vagy csak a mentésekkel lehet variálni,hogy ezt ide mentem azt meg oda?
    mert tudtommal az autosavek mindig felülírják egymást.
  • simon7108
    ezért kellene úgy megoldani,hogy keljen kasztot választani az elején és akkor értelemszerűen ha valaki egy mágust választ akkor nem csatlakozhatna a Companionokhoz és fordítva.így viszont elvenné a teljes szabadságot.inkább úgy kellene,hogy kiválasztod a kasztot és aztán lehetne bármibe csatlakozni,de nem lenne értelme egy mágusnak a companionba csatlakozni mert nem lenne életképes.