The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem kezdõ karakternek érdemes, mivel - eddig úgy látom - a térképes kincsesládát nem õrzi semmi. De egyébként nem kiemelkedõ a kincs, csak nem kell harcolni érte.

Attól függ, melyikkel, nekem eddig kettõ volt, de biztos van több is.

Én is ezt vettem észre, hogy kidobott pont volt a dual casting. Viszont a varázsbotos dolog nekem abszolút nem tetszik, egy hosszabb dungeonba a folyamatos haladás érdekében vigyek magammal 3-4 varázsbotot, hogy biztos elég legyen bennük a töltet? Az olyan mintha dönteném magamba a véges számú potikat, vhogy nem az én játékstílusom.

JethroHUN
Jobb egér gomb, védekezni nem tudsz de ütni igen.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Szerintem semmi gond nincs a sárkány öléssel, én kard + íj kombóval simán aprítottam eddig mindegyiket, írtam is, hogy szerintem kicsit illúzióromboló, hogy ilyen könnyû megölni egy sárkányt. Egyszer sem haltam meg, még csak meg sem sebeztek.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Na, ezt az íjjal ütni dolgot nem is tudtam! 😊
JethroHUN
a-a íjász 3x sneak dmg na az erõs 😊 meg tudsz íjjal ütni, az 1-2 secre stunolja az ellent

köszi, akkor félreteszem, jó lesz késõbb.
Ebben a játékban látom a többszáz órát, 20 óránal még sehol sem vagyok, csak nehogy unalmas legyen a végére.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Sir Quno Jedi
Van egy rakat kincses térkép ám. Nekem már asszem 3 megvan, de a számozás alapján négy tuti van, vagy több.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Hegenben találtam egyet, el is vezetett jó erõs ellenfelekhez, de kincset nem találtam, talán nem lv 15ön kellet volna kinyitni a master lockos ládát :/

Pont ugyanez a bajom nekem is.
Ráadásul sokszor a summon vagy nem kezd el egybõl lõni, vagy nem sebez eleget, ergo engem üldöznek, így megy egy lövöldözõs fogócska, míg kínkeservesen leverjük a delikvenst. Csak hát ez nem adja azt a varázslós élményt, amit kellene.
Szívesen játszanék amúgy lopakodós thief-szerûséget is, de ezek után félek, hogy abban is erõsen korlátozva leszek és ebben a játékban csak a harcos-varázslók vagy a harcos-harcosok az életképesek.

A kincses térképpel nem boldogulok. Sikerült valakinek megtalálni? Érdemes?

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Sir Quno Jedi
A dual cast néha gyengébb, mint két külön nomrál vari. Próbáld meg két különbözõ variból külön-külön kínálni õket ésszel. Sok mozgás. Meg a varázsbotok manakímélésnek. Nálam bejött. Dual casting csak 1vs1-ben biztonságos soxor.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Akkor megnyugodtam ,hogy harcosom lesz! Remélem itt is sikerül paladin félét össze hozni 8) vagy valami jó kis Sötét lovagot 8)
Sir Quno Jedi
A legtöbb ellenfél ilyen. HA durvább kicsit is, akkor odajön és egy vágás a karim (vagy egy harapás, vagy egy durvább varázslat). Ez azért is van, mert az életerõm az elsõ szint óta nem változott... 😄

Én dual-os norddal viszonylag simán levertem egy sárkányt egyedül. Jópárszor el kellett mennem a kõfal rejtekébe miután rámfújt, és potikat innom, de figyeltem a mozgását, és amint leszállt, kõkeményen csápoltam! 😄
Az expert az már nem hent nyiván felette még jobb. Az adept az a "konzolosoknak" van meg az alatta levõ is. Igen ezzel már a Dragon Age 2 nél is baj volt. Mivel nehéz összehangolni a "konzol szintet" a hard fokozattal. itt nagyon jól sikerült szerintem a sárkányok sajna mesterségesen le vannak véve mivel a tömeg aki megveszi elsõsroban a sárkányra megy. Ez ezért van. ezt egy mód javítani foja hamarosan van egy ilyen érzésem. Így viszont még rosszabb lesz a szûkített terület miatt a sárkány ölés nélkül nem lesz amit sokáig lehet ütni fegyver fejlesztés céljából, mivel vannak akik egy ütésesek és vannak akiknek te vagy egy ütés experten. A banditák gyilkolása jó megoldás lehet de kevés van. Ha túl sok mindent fejlesztesz akkor experten egész bizots úgyanúgy gondba leszel magasabb szinten mint az Obliba. Tehát jól végig kell gondolni a dolgokat fontos legyen egy fegyver vagy valami ami lv75 körül van...gondolom.

JethroHUN
Leszállnak a földre, akkor fújnak tüzet, vagy jeget. Amúgy érzékenyek az ellentétes elemre. Nem nagyon lehet sztem kardal levágni, a farkával ellök, ha meg alá mész akkor is staggert. De próba szerencse 😄

Na látom, hogy akkor nem csak én jutottam erre a következtetésre. Most vagy elölrõl kezdem új karival, kidobva az ablakon a belefeccölt jópár órát, mert a "nyúlcipõs varázslóval" kicsit tele a tököm. 😄
Vagy annak reményében, hogy ez változni fog, megyek tovább, de erre nem látok túl sok esélyt... Konkrétan 3-4 dual castingos, féláras lightning bolt megeszi az összes magickámat, amibõl még lightning sebzésre perkelve is 2-3 kell egy komolyabb ellenfélbe, akik hármasával szoktak jönni.
Tartálykocsit kéne kötni magam mögé tele potion of magickával?

wesker24
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez azért elég durva egy harc volt ! A Companions adott egy küldit hogy szerezzek vissza egy Iron Daggert és el is kellett menni a barlangba el is jutottam a végére ahol a tör volt igen ám csak egy bazi erõs varázsló állta az utamat hát nagy nehezen kinyírtam súlyos életerõ vesztességgel utána gyógyítottam magam heal varázslattal erre jött még egy brutál nagy boss egy Dwemmer Centurion mondanom se kell közel harc esélytelen mert egy csapással kinyír mágiát meg se érzi ezért maradt a leijazás persze mivel túl nagy volt már nem tudott tovább jönni a barlang bejáratához igy megtorpant nekem meg csak le kellett ijaznom és arra vigyázni nehogy bekapjak egy ütést !
Ok ,de az elõbb meg valaki azt írta ,hogy melee karakterrel meg sárkányt meg ilyen nagyobb lényeket nem lehet megölni. szóval akkor ha jól értem akkor a magel jól lehet sárkányokat ölni ,de más nem a harcossal meg jól lehet ölni mást ,de sárkányokat és nagyobbakat nem? Csak azért kérdezem mert harcost szeretnék és jó tudni mire számítsak 8)
JethroHUN
Ebben van igazság, nekem is ez a bajom, sárkányt könnyû leverni, experten kezdtem, de amikor jön két 2H kardos bandita akkor már annyi, 1 hit... az idézés sem véd, még csak fire atronach-om van de 2 ütésbõl leverik.
Sztem baj van a balanceszal, Adepten, ami a normal szint, ott pedig már rettenetesen gyengék az alap ellenfelek, expterten pedig a magasabb rangúak (pl bandit outlaw, chief) azokat nem tudom leverni. Vagy csak szint kérdése? de ahgy nõ a szintem úgy kerülnek elõ magasabb szintû ellenfelek pl bandit thug

Vkinek van ötlete h akkor mien nehézségen játszak? hogy ne csak hent legyen 😄

Sir Quno Jedi
Mán írtam, hogy ezért kellenek varázsbotok. Egyik kézbe, vagy mindkét kézbe, vész esetén. DE kiegészítésnek is jó.

Palinko
nah úgy néz ki a 2 egykezes fegyó kategóriában a buzogány lesz a nyerõ a végén. van 2 ebony 110 sebzés, karddal csak 88 lenne 😞 jobban örülnék ha ebony karddal szaladgálhatnék, nem takarja ki 3/4ed képernyõt 😄
JethroHUN
Én örülök neki, az kéne h még a javításhoz is külön skill és perk :S

lalakov
Köszönöm.
Lehet mágikus a vérted meg a fegyvered 8)
Ebben nem értünk egyet, lehet kicsit félreértetted amit írtam. Ha jól látom még nem próbáltad a játékot, azt meg nem tudom mennyire ismered ezt a sorozatot, tehát gondolom elvi szinten írod. Úgy meg is állná a dolog a helyét, de a gyakorlatban nem így van.
A védelem itt teljesen passzív dolog, fejlõdik ahogy tud, de egy mágusnál kb. a summoning jelenti azt a fajta védelmet, ami a közelharcosoknál a block. De sajnos míg egy közelharcos vagy íjász tud stamina nélkül is sebezni, addig egy varázsló csak néz bután. Egyszerûen túl gyorsan fogy a magicka vagy túl kicsit sebeznek a spellek és bizonyos helyzetek emiatt borulnak, lásd az összehasonlításomat pl. ahol egy sárkányt iszonyat könynû legyõzni, míg 3 zombit nehéz.

Kissé fura számomra is, hogy addig ütnek egy páncélt, amig csak akarnak anélkül, hogy az sérülne. Ugyanígy addig csapkodsz egy karddal, amíg akarsz anélkül, hogy csorbulna. Legalábbis Oblivion után ez igencsak fucsa.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Úgy van.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Lehet, hogy az nem is eldobható! Egyébként meg kellett volna keresned, mert mint mondtam kelleni fog.

Az a haszna, hogy ha pl.: lecseréled az iron armor-t, steel armorra (ugye több védelmet ad utóbbi, meg jobban is néz ki), akkor az iron armor mágikus bónuszait át tudod rakni a steelre.

Persze ahhoz, hogy egy talált tárgy (amit nem te bûvöltél, hanem mágikusként találtad) össze bónuszát átrakhasd magas képzettség kell az enchantolásban.

Általad bûvölt tárgyat tudod ugyanolyan erõsre bûvölni (erõsség függ az enchant képességedtõl, a lélekkõ erejétõl) természetesen.

De vigyázz, ha kiszeded a tárgyból a varázslatot, az adott tárgy elpusztul a folyamat közben.

Sir Quno Jedi
És? A sárkicsont+pikkely is 15+10kg és halomszámra kell eltenni.

Basszus ti aztán termékenyek vagytok, 200+ hsz tegnap este óta 😊 Tessék szépen dolgozni! 😄 😄

Amúgy elismerésem a játék szinkronszínészeinek is, hihetetlen jó munkát végeztek. Fõleg az õrült Cicero és Sheograth, a Daedra Prince tetszett, nagyon nagy átéléssel csinálják amit csinálnak 😊

És még egy fasza momentum, nem mondom melyik városba, de van egy Butcher nevû sorozatgyilkos, aki csak nõket gyilkol, a'la Hasfelmetszõ Jack <#ravasz1> Indulhat a nyomozás! 😄D

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

lalakov
Köszönöm, megnyugodtam.

© Nagydög: Így már jobb egy fokkal.
Sir Quno Jedi
Mindenre lehet gombot beállítani, igaz alapban asszem csak a számgombokat. Én így használom. Varázslatokra és fegyókra + kiáltásokra és scrollokra is. ez nyolc gomb, írja is a játék.

JethroHUN
Quest itemnek súlya se kéne h legyen, nem hogy 25 kg

kb 20 óra után nagy hülyeség lenne újra kezdeni?<#fejvakaras>

Egy nagyon nagy hiba van eddig szerintem kivették hogy a kovácsnál fizetés ellenében javításokat rendeljek. Az enchant oké hogy ki lett véve mivel ahhoz gyûjteni kell egy lelket. de ez a kovácsos dolog erõs. Ezt egész biztos az elsõ moddal visszateszem. Ne így oldják már meg hogy az is elég a játékhoz ha két skillt fejlesztek.

Sir Quno Jedi
Quest tárgyakat NEM lehet eldboni, sõt akkor is az inventoryban maradnak, ha egy másik quest miatt mindent elvesznek tõled.

nos igen értem. 😞 Manapság én sem költök semmire.

JethroHUN
Jah a destructon mágia nem az igazi, egyedül sárkány ellen, 1v1ben experten is le lehet verni könnyen, ugyan úgy lehet impacttel, staggeté tenni a sárkány, még a levegõben is.

Sir Quno Jedi
Amúgy nálam 2560*1440-ben minden fullon amit csak lehet, kivétel AA, azzal nem élek abszolájte játszható, én így tolom elejétõl.

Molnibalage
A víz nálam nagyon nem így néz ki. Hoppá!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha jol ertem, amikor szetbontasz egy varazstargyat, megtanulod, hogy lehet ilyen varazstargyat csinalni, aztan mar annyit es olyan eroset csinalsz belole, amire csak kepes vagy.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Molnibalage
Az elsõ város központi tornyából nézz el több irányba. Én gyak csak kopasz sziklákat láttam mindenütt. A város képe is nagyon "steril" volt távolról.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

igen ebben a verzióban kicsit közeledtek a hagyományos rpghez mint a Dragon Age Origins de a morrowind is ilyesmi volt ha jól emlékszem csak ott még xp-s rendszer volt.

Ohh köszi, kb. csak ott nem próbáltam ezt a megoldást, így ez dob rajta vmelyest.
Akkor már csak a lejjebb írt varázshasználó szenvedése az egyetlen problémám.

lalakov
Köszi.
És mi lett volna, ha eldobom? Elakadtam volna késõbb?

És abban mi a jó, hogy át tudom rakni egyikrõl a másikra? Mi a haszna? Kár azt hittem megtanulom és nem kell többet foglalkoznom vele.
Tényleg légyszíves ne kapd fel a vizet,de egy wowba vagy ilyesmiben elmegy a csak dps ág ,de most gondolj bele ez egy színes világ színes karival érted ez kb olyan mintha te csak számolni tudnál de írni olvasni nem! most a karid sz.tem destro ágra gyúrod akkor kell egy kicsi másik ,hogy teljes életképes karaktered legyen. Mivel Te se tudnál érvényesülni ha csak számolni tudnál ,de azt profi módon viszont nem tudnál alap szinten írni olvasni! Fogd fel így ,hogy a Te varázslód nagyon nagy pusztító ,de valami kell. Pl a harcosnak is hiába jól forgatja kell vért szóval van valami ami a védelem miatt is kell! --Nekem nincs még meg ,de már nagyon várom!-- 8) Még1x sorry nem kioktatni akartalak csak hátha másik szemszögbõl nézed akkor másképp látod
A kedvencekben tudsz hozzajuk szamokat rendelni, es kozvetlen azokkal elohivni. Igy kicsit gordulekenyebb.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

igen mert ott veled együtt fejlõdtek a dolgok ott lv15 körül kezdõdtek a gondok magasabb fokozatokon már a glassba szaladgáló bandita is könnyen agyonütõt sokszor.