30713
TES
-
whisper #10325 Az alteration magis res perkje az a sárkányok spelljire is hatnak? -
#10324 Kéne mod... minden nap nézem nexust de nincs. :[ -
#10323 A dualcast az még rosszabb, tized sec pontosan kell lenyomni a 2 egér gombot... -
bega82 #10322 Ez tény, nekem sem tetszett ebből a szempontból... summa summarum: jó a dual wield, csak kicsit kényelmetlen! -
#10321 Iszonyat rossz állandóan egyszerre nyomni mindkét egérgombot.
Hamar elfárad a kezem - de lehet csak öregszem :] -
#10320 Nem. Ezen felül legnehezebb szinten tolom... -
simon7108 #10319 bakker amit akartam kérdezni konrétan meg elfelejtettem:D
hogy lehet újra talentolni?vagy nem lehet?mert abból,hogy "átképeztem" az jött le,hogy át talentoltál. -
bega82 #10318 Asszem ilyet nem lehet sajna. Viszont egy olyan kombót tud, hogy ha egyszerre nyomod a 2 egérgombot, akkor pörögve sebez mindkét fegyverrel, méghozzá nem is kicsit! Na persze mindezt jóadag stamina ellenében... -
simon7108 #10317 van szintlimit?én úgy tudtam,hogy bármeddig lehet fejlődni tehát nincs olyan,hogy elértem a max szintet.
am meg igazad van.ez a leglogikusabb,de valaki nem szeret így játszani az RP élmény végett.én pl ugyan így játszom,hogy szépen sorban maxolom ki azokat amiket szeretek használni. -
#10316 Nem is mondta senki hogy hülyeség.
Viszont egy 300+ sebzésű 1 handed fegyver-nek semmi értelme.
Legalábbis kétlem hogy így tervezték volna. :]
(Meg a mágusnak a -100% manaköltséget sem ha már itt tartunk.) -
IXEMGabeo #10315 de Molni én akkor még 6-os szinten akartam leverni őket:D:D megtudtad volna úgy csinálni, hogy közben egy Imperial karaktered van gyenge blokkal? és hihetetlen kevés magickával?:D -
#10314 Namost sima mágusként SEMMI hasznát nem veszed a smithing-nek. Én is csak a kísérőm cuccait javítgattam vele fel (meg ugye a sárkányarmorok összepakkantása), ez elég lev40-ig bőven. Az enchant viszont KELL, mert a magas szintű spellek magicka költségét NEM fogod bírni, hiába van 6-700 manád pl. Ergó kellenek a 28%-os destruction csökkentő cuccok stb. Nekem már full mágusgöncben zéró a manaköltségem destro-ra, fel sem hozza a manacsíkot, mikor dualkasztolok, mert azt csak akkor hozza fel, ha változik, nade ugye nem... Az elemi védelmek nélkül meg bármék mágus AZONNAL kinyír, messziről, ergó a dupla effekt is kell, hogy tudjál elemi védelmet rakni a cuccokba a kívánt alaphatás mellé. Így van kitalálva ez a rendszer.
A talált epic cuccokkal is ki lehet húzni persze egy ideig, node aztán már lesznek durva dolgok.
Szóval nem hülyeség az enchant, node a smithing sem, ha harcos/íjász (is) vagy. -
#10313 Mármeg miért ne lehetnél harcosmágus, avagy battlemage?!!? Oblivionban is három céhnek is én voltam a feje egy karival. Nem probléma (csak egy két nyűgösebb krossz-küldetés volt).
Nincs kedvem újra előlről kezdeni MÁSIK karival és újra ezer órákat kovácsolgatni, encsantolagtni, sárkánykiáltásokat gyűjteni, lootot tonnaszám visszahorkászni, házakat venni, bevágódni ehhez az összes jarl-nál. B@zki csak sárkányból megöltem vagy 30-40-et. Murva unalmas lenne ÚJRA meglépni ezeket. Ugyanazzal a karival, némi átképzés után élvezhető a többi céhes küldi is, mivel erősen szintezi őket (elsőre durván szívtam a silverhand elleni küldikkel a kődurva varimmal ugye). Annyi az egész, hogy át kell állni godolkodásban és az új képességeket használni és pl. ha eddig mágiáztunk, most harcosként szemtől-szemben gyaksizni és így tovább.
Mivel van kb. párszáz küldi, NEM csinálom újra őket önszántamból az biztos is... Annál értékesebb az időm azért. :D Elsőre jó volt mindegyik, de sokadszorra már nem biztos, hogy lenne hozzá türelmem. Jó ez a játék de durván, de AAANNNYIRA ez sem jó. :DDD
Nem vélelen 80 felett van a szintlimit. Már 50-ig is össze lehet hozni egy spéci kétkasztú karaktert, 80-ig meg kb. három-, vagy négykasztú is lehetsz. (és lesznek kihívások)
Jobb cuccok, jobb skillek és sokkal erősebb, trükkösebb ellenfelek. Ez a jó benne csak igazán. -
simon7108 #10312 van egy kis gondom.
van egy olyan küldim(csak Misc),hogy beszéljek a Ragged Flaggon-ban(vagy hogy írják) azzal a csajjal aki az ottani ilyen mindent eladó/vevő.
a baj az,hogy valamit mond nekem az armoromról és aztán semmi.az a bajom,hogy nem értem mit akar.tudok úgy ahogy angolul,de néha kifog rajtam.és amíg meg nem csinálom nem tudok eladni és venni sem nála semmit... -
mike01010101 #10311 Az egyik sárkány üvöltés helyén van egy csapda amit egy durva pszihopata mágus állított, olyan durva tűzmágiával nyírt ki egymás után többször, hogy az nem igaz. Ott határoztam el hogy az északi harcosomból mágust faragok. -
#10310 Szerintem Enchant és Smithing együtt megöli a játékot, legalábbis számomra.
Egyszerűen túl könnyű lesz tőle. Nem is csinálnék olyan karaktert - vagy az egyik vagy a másik. Semmiképpen sem a kettő együtt. -
#10309 Na én ÍGY nem fogok játszani :) Nem ítélem el, de szerintem ez nem Diablo hogy a karaktergyurmázás legyen a lényeg.. Így is épp elég dolog van ami kizökkent a suspense of disbelief-ből :) -
#10308 Ezzel csak azt akartam vázolni, hogy ha már mindent elértünk szinte amit mágusként érdemes és mi vagyunk az archmage a winterholdi kollégiumban, akkor még mindig komoly karriert futhatunk be zsodostalpasharcosként. Nem 1xű eleinte, de jópofa helyzeteket szül. :DDD -
bgabor #10307 Na ezt jó hallani. Viszont az gondolom nem vitás, hogy az ellenfelek fegyvereinek/páncélzatának minőségét (iron vagy éppen ebony) tényleg a karaktered szintjéhez igazítják. Legalábbis eddig nekem úgy tűnt, hogy ahogy haladok előre a fejlődésben, úgy jelennek meg az árúsoknál és az ellenfeleknél a komolyabb cuccok. -
#10306 Na átképeztem a varázslómat egykezes+pajzsos harcosnak (illetve gyakran két egykezes karddal nyomom). 1xű volt, 34 körülre felnyomtam trainerrel a heavy armort, átvettem Lydia-ról a daedric vértet amit csináltam neki (és vagy 50-60-nal feltolja a haeavy armor skill-t, meg 120%-kal az egykezes sebzést)+daedric legendary kard 100 smithing skill+50%-os ital (ezzel volt a páncél is feltúrva és term. dupla effektek + enchant itallal és 100-as enchantinggal), így már 90 körül sebzett tök alacsony egykezes skill-el is a karim (meg +2x76-ot tűzből és villámból :D), plusz daedric pajzs. Az egész cucc adott komoly elemi védettséget és plusz HP-t is term. (OTAR ugye).
NA kizsanáltam EGYEDÜl fejlődni. Az emberek nem nagyon tudtak sebezni, a mudcrabok sem, nem jó. Kerestem egy blood dragont, na annak hagytam, hogy üssön kedvére, néha blokkoltam, míg van staminám, hogy a block is fejlődjön, meg így ha megüt a heavy armor is, meg restoration is, mert gyógyítgatok. EZ is lassú volt, mert a hülye sárkány midneki másba is beleköt és fél Skyrimet végigüldöztük egymást, valamit mindenhol ahol belekötöttem vadállatokba, hogy üssenek (pl. kardfogó stb.), odajött a hülye sárkány és MEGÖLTE őket, bezzeg engem aránylag kímélt. Meguntam, hagytam elmenni. Rohadjon meg.
VISZONT eszembe ötlött, hogy mágusklepetyusban nemrég egy óriás egy ütéssel felküldött vagy ezer méter magasra és instant halál. Óje, kerestem egy spawnponton unatkozó óriást és eléálltam, hogy csülökre! Na az durvaán odabszott párat, mondom EEEEEZ jó lesz. Nem mondom egy/másfél órám ráment, de 100-as block 84-es heavy armor és 50 körüli restoration volt a jutalmam. Hálából az óriást élve hagytam (nagyon elfáradt néha, az vicces volt). Menet közben léptem vagy 6-7 szintet, azokból páncélt növeltem és block-ot. Egész jól kitanultam az óriás taktikáját, most már simán úgy tudok velebunyúzni, hogy meg sem tud ütni. Csak figyelni kell a támadásait és beoldalazni, megkerülni stb., gyerekjáték.
Ráment az összes italom amit a játék eleje óta gyűjtögettem (regenráló italok mágiára is, meg mana és életerők stb.) és minden trükköt bevetettem, hogy életben maradjak közben. DE megérte. Mostmár nem lassít a páncél és pihekönnyű, amúgymeg BÁRMIT leblokkolok. El is mentem harcoscéhes küldiket tovább nyomni MÁGUSSAL. :D Jó volt, fejlődik az egykezes (néha veszek is skilleket a trainertől). Le is toltam az egészet és most én vagyok a céhmester (eleve archmage voltam már mikor odamentem).
És az eredmény? Az íjászok akik egylövésből toltak agyon, most nagyon megizzadnak, ha sebezni akarnak, a powerattackos együtésből legyilkolók meg lepattannak rólam, ÓJEEEEE! Simán kiállok kééééényelmesen pofozkodni óriással, mamuttal, kardfogúval, barlangi medvével, sárkánnyal, avgy bármivel... ráérek... alszom rá... meghalnak. Egyik kézbe bénítós + lélekszívó kard, másikba tűz+villámos és gyaksihegyek, pikkpakk. (sebzésem is szépen megnőtt már)
No persze közelítek a 800-as armorhoz, naná és a 150 feletti armor skill-hez (cuccal annyi). :D Ez egy mágus sikertörténete a harcosok világában... :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
(legmostmégjobb pofozkodni, mert van perk azon is, hogy a páncél is hozzájön a sebzéshez, így pusztakezes harcokban agyonverek mindenkit...) -
SaGa Jr #10305 A szinthez igazítás csak egy darabig megy és nem igazi szinthez igazitás (nem oylan mint az oblivion-ban volt ahol adott szintű karakterhez vele mindig megegyező szintű ellenfél lett berakva mindenhová).
Ha elérte a legerősebb fokozatát az ellenfél nem lesz belőle még erősebb. Például a legerősebb ellenfelek a dragon priest-ek (a karakter szintjétől függetlenül ugyanazt tudják mindig), az ancient dragon-ok és még pár kimagaslóan erős különleges lény.
Az ellenfelek szintje és tudása limitált és a szinthez igazítás abban merül ki hogy melyik intervallumból válogat több ellenfelet a program. Tehát alacsonyabb szintű karakter esetén ha egy barlangban banditák tanyáznak akkor a többségük alacsony szintű sima bandit vagy bandit looter lesz, míg 1-2 erősebb típus is befigyelhet. Ugyanezen a helyen magasabb szinten először idetévedve az arány amgasabb szintűek felé fog eltolódni, tehát bár lehet sima bandit is, többségében pilalger/marauder/plunderer típusok fognak dominálni (ezek a legerősebbek) és boss/chief is feltűnhet ha egyébként nem lenne.
Magasabb nehézségi fokozaton sem változik ez, csupán ott egységesen minden ellenfél eleve kap egy kis bonuszt HP és sebzés terén és a program eleve nagyobb intervallumból dolgozik (tehát alacsonyabb szinten is ugyan még a banditák dominálnak egy bandit cave helyszínen, de több lesz az erősebb altípus mint adept fokozaton). -
#10304 " játék az ellenfelek erejét a szintedhez igazítja " - ugy tudom itt nem így van. -
Nagydög #10303 En oda egy sziklarol ugrottam be, es a kuldetes kezdetehez erkeztem meg a vegen. Vagy 10 visszatoltesbol vertem meg azokat a sracokat, leginkabb azert, mert a felmeztelen kopasz koldusnak kinezo varazslo egyedul maradt, es nem rohantak le a tobbiek segiteni neki. Sajat varazslatokbol nem is ment volna, de volt nalam egy chainlightning bot. Ha sikerult varazsolnia, akkor kb. vege is volt a menetnek.
Es persze Lidit nem gyoztam elegge hatravinni, mert folyton utanam jott, es a folyoson mellettem elorefurakodva beleallt a rumli kozepebe. -
bgabor #10302 Éppen ellenkezőleg, számítok rá hogy változás lesz. Azt már a legelején megértettem, hogy mivel a játék az ellenfelek erejét a szintedhez igazítja, a varázslatok ereje pedig fix, a perkeken és az új varázslatok vásárlásán kívül nem növelhető, ezért a hatékonysággal lehetnek később problémák.
Mondjuk szerintem ugyanez elmondható a kézifegyverekről is, azokat se lehet a végtelenségig erősíteni, ott van a smithing és a perkek, meg veszel jobb kategóriájút belőle, de ennyi.
Sajnos így elég nehéz megoldani a a balanceolást, hogy az ellenfelek ereje a te szintedhez van igazítva. De hát ez volt mindig is az Elder Scrolls sorozat egyetlen hibája. -
SaGa Jr #10301 Az, de előfordulhat bárkivel. :)
Én kb 8 black soul gem-et barmoltam el ilyen módon mire észrevettem, hogy a program nem a szabadon lévő üres common soul gem-jeimbe gyűjtögeti a lelkeket hanem az értékes feketéket töltögeti lelkesen. Na onnantól kezdve lett elfelejtve a soul trap-es fegyver használata és csak célirányosan használt soul trap varázslat ment a célpontra.
Az armor rating-nál meg mindig figyelembe kell venni az esetleges levonást is. Szóval szép dolog a 570 körüli értéken 80%-os resistance, amit aztán lehet is elfelejteni ha erősebb, buzogányos vagy kalapácsos ellenfél jön szembe mert azoknál észrevehetően működik az általunk is megtanulható armor bontó képesség. A gyengébb variánsoknál csak a sebzés lesz nagyobb, de az erősebb, különösen chief/boss típusú ellenfelek kezében nagyon kemény fegyver a buzogány és kalapács még erősen vértezett egyénekkel szemben is. Persze össze leeht hozni akkora armor értéket ami mellett a 75%-os csökkentés sem lesz semmilyen hatással. -
simon7108 #10300 most készülök menni a The Black Star küldire.
ugye akkor ebben 2 soul gem közül kell választani.
melyikhez kell visszamennem a küldi végén,hogy a Black-et kapjam?(ugye ez a jobb nem?elvégre sima banditával gyakrabban találkozik az ember mint szörnyel)Azurahoz vagy Nelacarhoz? -
#10299 Kettőt találtam eddig összesen. Az egyiket ott ahol hegyesfülű és simabőrű zöld lények voltak meg valami óriáscsótányok vagy mik. A másiket gőzöm sincs, hogy hol. -
bgabor #10298 Hát én a varázslócéh végigtolása során szereztem három darab black soul gemet, és beléjükzártam három mezei erődvédő banditák, és így meglett három grand soul. -
#10297 Legegyszerűbb a Black Star, de arra is figyleni kell, hogy nem csak NPC lelkeket tud befogadni, hanem bármit, s ha csak a Black Star üres, nem ajánlott alacsony szintű lényeket soul trap-al csapkodni.
A fekete lélekkövek kiválóak lennének, de rendkívül ritkák, még egy necromanta barlangban sem biztos, hogy lesz akár csak egy is, olyanra meg nem is emlékszem, hogy valahol kettőt találtam volna a fekete lélekkőből.
Hatalmas előny a sötét kő, legyen az a Black Star, vagy az egyszer használatos, mert NPC-ktől sokkal biztosabban lehet grand lelket begyűjteni.
A grand lelket adó keratúrák igen veszélyesek alacsony szinten, ráadásul könnyebb is találni egy banditát, mint egy giantot. -
#10296 Sajnos majd nagyot fogsz nézni, hogy pont nem robbantasz fel semmit a master spellekel.
A destro ág kevés lesz magasabb szinten, inkább mass paralyse és mayhem de majd tapasztalni fogod -
bgabor #10295 Csatlakozz a varázslóiskolához, ott van egy varázsló aki kifejezetten destruction spellekre specializálódott, tőle tudsz venni magas szintű támadóvarázslatokat. A destruction fán fejleszd ki a sebzésnövelő(+25%,+50%) perkeket, a dual castot, és azokat, amik lehetővé teszik a különböző szintű varázslatok féláron varázslását.
Ne csak egyfajta varázslat-vonalat fejleszz(pl:villám), mert egyik ellenfélnek az egyik árt jobban, másiknak a másik.
Enchantolással készíthetsz olyan tárgyakat, amik csökkentik a varázslatok mana költségét.
Nekem most húszas szintű a High Elf varázslóm, és az enchantolt tárgyaim révén 72%-al olcsóbban varázsolom az összes destruction varázslatot, gyakorlatilag nem fogyok ki a manából. (és előbb utóbb el fogom érni a 100%-ot, amikor ingyen nyomhatom el őket)
Talán a varázsló a legerősebb kaszt a játékban, butális dolgokat lehet vele művelni. Érdekes módon a villám legkevésbé erős támadási forma, sok ellenfél a dual castolt chain lightningot is szépen állja. Ellenben a tűz és fagyvarázslatok nagyon hasznosak, az Appretice szintű Ice Spikeal és Fireball-al is kényelmesen meg lehet ölni bárkit,(minap egy óriást toltam le Ice Spikeokkal sebződés és vesződség nélkül) az Adept szintű Fireball és Ice Storm, dual castolva pedig tényleg bárkit megfektet.
És az a legszebb, hogy ezen kívül van még két fokozat a varázslatokban, az Expert és a Master. Nemtudom azokkal mi lesz, felrobbantom majd velük Tamrielt?
-
#10294 Ja, tehát a mindenféle levonás és módosító után számít a ~600-as limit? Mert akkor nagyon más a leányzó fekvése. -
#10293 Kis kalapács = buzogány. -
#10292 Én sajnos véletlenül egy common lelket zártam a black gembe. Szívás mi...? :) -
SaGa Jr #10291 Sima black soul gem-ről beszél, ami kapható boltban, nem a quest reward-ról (az a black star).
2. Igen, a kő önmagában nem elég, pakold szépen a perk-eket is. Sőt ha már ez megvan, akkor még szerezz be enchant növelő italt és mielőtt elkezded az enchant-ot idd meg és gyorsan fejezd be a tárgy elkészítését (rövid ideig hat a lötyi és az idő real time pereg). Így, 100-as enchanting skill megléte és a megfelelő perk-ek mellett összejöhet akár a +50 extra életerő is (mert az itallal 100% fölé kerül az enchantig skill-ed és ez újabb bonuszt biztosít). -
nasum #10290 Igen olvastam a fqt- csak olyanon még nincs, nem tudom melyik quest adja rewardként, és én mikor jutok oda :) -
SaGa Jr #10289 Blokkolás közben üthetsz anélkül hogy leengednéd a pajzsot. Ez a legnagyobb előnye a pajzsnak. Sok ellenféllel szemben a leghatékonyabb, mert jön a delikvens, ütne de te megcsapod pajzzsal, ekkor hátratántorodik és pár másodpercre ki van vonva, addig megcsapható egy másik és így szép sorban. Ráadásul ezzel még sebzel is. Igen kemény harcmodor, messze übereli a kétkezes fegyvereket. Ráadásul ott a pwoer strike lehetősége pajzzsal is ami még jobb (védekezel és támadsz is közben).
Kalapácsból sajna kicsi nincs, pedig milyen jól mutatnának egykezesként... Így marad a buzogány.
Az armor látszólag lényegtelen 600 fölött. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfélnél is előfordulhat kalapács vagy buzogány amivel a teljes armor értéket redukálja. Namost egy 2000-es összesített védelmű vértet még ha 75%-al redukál is a támadó, akkor is marad 500 pont ami 70% körüli sebzés csökkentést jelent! Az életbenmaradás szempontjából tehát nem mindegy a dolog. Az viszonyt tény, hogy az átlag bicskás és kardos ellen nem nagyon van értelme de mikor előkerülnek a kalapácsok és buzogányok, akkor jól jön az eddig kihasználatlan extra. :) -
nasum #10288 Köszi, bár ez a tipikus próbáld ki és majd meglátod mi a jobb neked történet lesz. Megnézem az orkisht meg a eleven armort aztán döntök, bár ha jól láttam a heavy ágon több pontot kell kiosztani, hogy életképesebb legyen, 0a súly hangtalanság stb.
2. lehet rosszul írtam, a talált gatyám jelenleg +40 életet ad, ha az említett grand soulal enchantolom akkor csak +20-at tenne rá. Ezért kérdeztem, hogy ez a maximum a kő által, és arra rakok 4 pontot, hogy az enchant erősebb legyen rgo +100% akkor tudom elérni a +40 életet amit (major healthnak irt a játék) ? -
bgabor #10287 Így van, a legegyszerűbb a black soul gem, mert a belefogott emberi lélek mindig grand lesz, a legutolsó mezei banditáé is. -
#10286 Üdv!
Abban az esetben ha mind két kezemben 1-1 fegyver van
meg lehetne oldani hogy 1 gombbal használja mind a
kettőt? Tehát mind a kettővel üssön pl. ha megnyomom
bal egérgombot?