30713
TES
-
#10405 Ahogy már lentebb írták, a kisérők fegyverhasználata egyrészt függ attól, hogy az illető milyen fegyverekből rendelkezik valami alappal.
Lyfia használja az egykezes fegyverket, pajzsokat, de ha kap egy kétkezest, aminek jobb a sebzése (márpedig valószínűleg jobb lesz), átvált arra.
Íjakat is szépen kezeli, váltogatja a lövészetet a közelharccal, de sajnos, vagy sem nem nagyon lehet irányítani, mikor melyik fegyvert használja, még ha el is veszed tőle a cuccot, akkor is ott a "saját fegyvere" ami az inventoryjában nem jelenik meg.
Különböző italokat lehet átadni neki, amiket használ is, de pl. mágusbottal már nem nagyon tud mit kezdeni (lehet választani csatamágusokat kisérőnek, ők mágusbotokat, fegyvereket használnak, sőt van közöttük necromanta is)
Whiterunban a fogadóban némi pofozkodás után szert tehetünk egy nem túl szép, de strapabíró nord matrónára. Ő egy igazi tank rettenetesen erős az alappáncélzata, dwarven cuccot fel sem vesz (sisak kivétel), steel plate armor van rajta, amit majd közel 20-as szinten találhatunk csak. Ő is közelharcol, s íjászkodik, a stílusa mondjuk elég faragatlan :-) -
Árnyvadász #10404 Pénz végül is van/jön, de azért egy lakásvásárlás le tudja apasztani rendesen. Solitude városában 25k csak a lakás, még ~10k a berendezés.
Persze gyűlik. Menni kell kalandozni aztán lesz, majd eladni a felesleget. Engem nemrég elkaptak a városi őrök. 7k bírságot vertek rám. Inkább kifizettem (10k volt zsebben éppen), semmi kedvem nem volt börtönbe menni. Ütlegelni meg végképp, mert akkor csak többet fizetek.
-
Árnyvadász #10403 College of Winterholdban keresgélj. Egy Elf csajnál tudsz experteket. Faralda-nál meg mastert, de előtte ott küldetést is kell csinálni, és master esetében 100-as destruction kell.
Adeptig van csak jarl udvari varázslóknál varázskönyv vásárlás. -
Ragnar360 #10402 na azt hogy :) mondjuk en azert költekeztem, vettem ezt-azt, trainerre is költöttem hébehóba :) most vettem házat és levok égve :) vagy 700 aranyam, lvl 21-22 -
#10401 Ja, főleg, hogy alaphelyzetben is jön azért a pénz. Nekem (lvl 22-ön) van most 20k-m úgy, hogy megvettem már a házam és be is rendeztem. Mondjuk másra nem költöttem még.
Nem kell ide, hogy több pénzük legyen az NPC-knek sem... van elég :) -
#10400 Ezzel azt mondod, hogy ha valaki egyszerre akar jó mágus és harcos lenni, akkor előbb a mágiával érdemes kezdeni? :)
És honnan maradt annyi pontod, hogy még azokat a perkeket is ki tudtad nyomni?
Mondjuk magas harcos szinten max a rákokon tudnám húzni a varázslatok skilljét :) -
Nagydög #10399 Nalam is egesz okosan valtogatja a fegyvereket, de idonkent ugy dont, hogy marpedig o egy ijjal fog bohockodni a szuk barlangban a kozelrol nyuzuge varazslok ellen. Pancelokbol meg mindig a legnagyobb vedelmut hasznalja. Akkor is, ha a masik aminek kettovel kisebb a vedelme, ad 50% tuzvedelmet mondjuk. -
Ragnar360 #10398 kicsit irrital h te mindig panaszkodsz mindenre fölöslegesen...
szidod h csak 100 aranyat kaptal stb. ne parázzál, nekem tegnap volt olyan, h kaptam 4 vagy 500at a semmire, szoszerint semmire (egy faszira fenyitettem ra, h csinalja meg egy idiota bolondnak a szekerét, beszelhettem volna a bohoccal is, de mondom kiprobalom ezt a megoldast, majd a bolond hozzám vágott párszáz aranyat...ennyi
egyre jobban fizetnek, meg realisan kell gondolkodni, ki, mi, kitöl a van a quest, azt a mamutosat en is megcsinaltam, nem is emlekszem mennyit adott, de kis nincstelen arus adta, akinek nemsok aranya lehet, szal kész ennyi - NE PANASZKODJ! -
Csokis #10397 Ehh. kétszer is ugyan azt írtam, szép. -
Csokis #10396 Semmi kamu nincs benne, a patch hatására ilyen lett. Állítólag ez egy pre-patch, szóval még lehet, hogy javítva lesz.
#10395: Semmi kamu nincs benne, olvasgasd a hivatalos fórumon a topikot. -
#10395 Ez kamu ... még a karakter is szarul néz ki ... milyen géppel csinálta ezt a képet? :) -
SaGa Jr #10394 A boltokban bizony jól lemérhető a játékos karakterének fejlődése. Ahogy nő a karakter szintje úgy jelennek meg az újabb és fejlettebb cuccok.
Az ellenfeleknél ugyanakkor nincs olyan léptékű gyors és teljes lekövetés/fejlődés a felszerelésekben. A boss-ok kivételével nagy előrelépés nem történik.
50-es szinten is a banditák többsége iron/hide vértezetben, iron és steel fegyverekkel bunyózik (kivétel akad persze de ott is a legerősebbeknél figyelhető meg némi javulás). A boss-oknál már befigyelt az advanced steel armor (steel plate ami jobb mint az orc armor és köröket ver a dwarven-re) meg a light armor-os variációnál az advanced light armor (valami pikkely páncél, ami jobb mint az elven de nem éri el a glass szintjét).
Neves ellenfeleknél már lehetett találni jobb cuccokat is (20-as szinttől már dwarven/orc fegyverek, 30-tól fölfelé már glass is előfordulgatott sőt 40 fölött már láttam ellenfélnél ebony fegyverzetet is). Quest specifikus ellenfeleknél meg egészen jókat is (ők ha nem fixált a felszerelésük akkor egészen jól lekövetik a karakter szintjét a felszerelés tekintetében).
A mob fegyverzete és felszerelése sokkal lassabb mértékben változik. A legerősebb altípusoknál gyorsabb a dolog de nem éri el például az oblivion szintjét és elsősorban apránként nem egészében minden téren fejlődnek a cuccok(ez volt kiakasztó anno az oblivion-ban amikor 20-as szint felett a banditák már mind teljes elven/glass készletben szaladgáltak, rosszabb esetben ebony-ban). A boss típusok és a neves delikvensek jobban ellátottak de például a boss-ok mint ha nem akarnának átlépni felszerelésben egy bizonyos szintet (a legerősebben felvértezett bandit chief-en sem láttam még steel plate armor készleten és max ebony pajzsnál jobbat, bár fegyverből már volt amelyik pofátlan módon ebony fegyverzettel hadonászott, sőt akár még daedric tőr is befigyelhetett).
A frakciós ellenfelek (imperial, thalmor, stormcloak) meg egységes fegyverzettel és felszereléssel verekszenek, szinttől függetlenül, bár loot során néha találni érdekességeket (volt már hogy stormcloak tiszt láthatóan vas kétkezes karddal hadonászott aztán mikor a hullarablás igen hasznos időtöltését rajta alkalmaztam, akkor orc kétkezes kardot találtam nála ). -
#10393 Szerinrem csak berakata mindet minumumba. Kizárt, hogy ez szándékos lenne. Ennél a 8 éves Gothic 2 is szebb. -
bega82 #10392 Pföjjj, ez gáz! -
Csokis #10391 Uhh, ez durva. PS3-on ugye kint a 2.01-es patch, ami orvosolja a lag problémát. Igen ám, de ezzel együtt csökkentették a textúrák minőségét/felbontását is, és most így néz ki a PS3-as verzió:
-
IXEMGabeo #10390 óó eddig összvissz Riverwood-ot, Break Fallst, Silver Moons Camp, Whiterum, Amren kardja helyén levő toronyba voltam, szóval a térkép közepe fele...Solitude, Falkreath, Orphan meg egy csomó hely és erőd és sírhely kimaradt még:D -
Flora2 #10389 Akkor örülj neki, hogy nem jártál a Wastelanden... ott kicsit nagyobbak...(Fallout 3). :) -
#10388 Azokat sose veszem észre csak mikor már a seggembe csíp. xD
Beleolvad a partvonalba a szemét.
Húsrágcsáló halacskákról nem is beszélve mikor megejtem
az esti pancsit. -
IXEMGabeo #10387 ilyen játékot nem nagyon pipáltam még, ahol a szürke rákok megtámadnak téged és le lehet azokat is vagdosni:D:D:D csinálhatunk jó kis ráklevest -
Flora2 #10386 Ezen én is meglepődtem, mikor láttam a stat-jaim között, mennyi daedrát megöltem... én se emlékszem ennyire. Mondjuk az beugrik, hogy volt egy-két flame atronach a tundrán, de ennyi, dungeon-okban én még nem vívtam deadrával... (level 21, főszál közepén se vagyok). Vagy a mágusok azt idézték? de én mindig a mágusokra mentem, az idézett lényekkel sose foglalkozom, hadd üssék a hátamat. -
#10385 Igen, van több könyv is ami küldetést ad ám. ;) -
IXEMGabeo #10384 hamár könyvek:) 2 könyvben is olvastam legendáról az egyik valami Gauldron legenda, aztán mégegyet olvastam és poén, de betette a küldetések közé nekem:) -
IXEMGabeo #10383 én inkább harcos típus vagyok kétkezes harc, blokk, archery olykor, egykezes harc, heavy armor, pickpocket (mivel sok cuccot cipelek mindig, mert minél több dolgot szeretek eladni, ami nem kell) és a kereskedés (speech) ezekre költök főleg...most amúgy a Staminát is fejlesztgetem, eleinte a Health-et...
varázslat nálam alap szinten van talán az Illusionra költöttem 1 perket eddig:) -
#10382 De azok az élőholtak annyira bénák. xD
Dremora Lord meg túl erős lett... olvastam egy könyvben hogy így-úgy
félisten szerű lények bla. bla. hát igen azok...
Főleg amikor már kettő is van belőle. -
klman #10381 Sziasztok!
Az esetben ha a feleség eltűnt lehet másikat keresni anélkül hogy az első előkerülne mert azt olvastam hogy a válás lehetetlen. Ja és még annyit hogy a varázslatoknálSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy bizonyos szint után merre lehet még keresni varászlatokat? pl destruction. magasabb színtűeket -
#10380 Egyikkel sem. Max. élőholtat tudsz csinálni. Bár master conjurerként lehet végelegesen feltámaszatni valakit élőholtként (van ilyen vari, csak humanoidokra műxik) :DDDD -
bega82 #10379 #10376, #10377
OK, köszi a kiegészítést! -
Namees #10378 Melyik spellel lehet újraéleszteni? -
#10377 Nem feltétlenül nekromancia, mert az atronach-ok+daedra lord nem élőholtak és az idézett fegyók sem azok. Én pl. soha nem idézgettem élőholtakat, mert az az ága nem izgatott, meg én vagyok a jó oldalon, nemdenem. -
#10376 Nem csak a necormancy két ága van, az egyik ez, de a másik az oblivioni lények idézése, míg az előbbihez kell már egy hulla, ehhez nem. És jóval erősebb (dremora lord pl) -
bega82 #10375 A conjuration gyakorlatilag a nekromancia, tehát az idéző mágiát takarja. Én még nem próbáltam, de többek szerint nagyon erős mágus hozható létre a segítségével! -
#10374 Conjuration az az idézőmégiákra van. Konkrétan azzal tudsz olcsóbban és plusz dolgokkal idézni segítőt, vagy fegyókat. Ha nem vagy benne elég magas szinten, akkor a durvább varászlatokat nem is veheted meg, mert nem fogják árulni. Illetve a master summonokhoz van egy spéci quest is, addig nem megy. -
IXEMGabeo #10373 én társam Faendal az eleje óta és nagy hasznát veszem, mert jól céloz...
amúgy elcsentem a Companionok főhadiszállásáról egy 14-es sebzésú arany íjat:D remélem nem veszik észre...
lockpicket is szvsz felesleges fejleszteni, mert expert nehézségűt lazán kinyitok úgy, hogy novice lockpick sincs befejlesztve:D:D
Conjuration mit jelent? még arra voltam kíváncsi. Ha jól olvastam az a mágiával kapcsolatos dolog... -
#10372 Helyzetfüggő. Nálam Lydia nagyon megszerette az íjat, hiszen sárkányok ellen jó az. De amúgy gondolom a legnagyobb sebzésűt választja. Van neten kompányionokról lista, hogy melyiknek milyen skilljei vannak és mit szeret használni és mikor. -
IXEMGabeo #10371 Akartam már kérdezni, hogyha valamit átatok a társamnak legyen az íj, vagy Mace, akkor, hogyan tudom elérni azt, hogy mindkét tárgy nála is legyen és váltogassa az aktuális fegyverét a társam? eddig csakúgy tudtam ezt kivitelezni, ha elvettem tőle a másik fegyvert...ha mindkettő nála van akkor érdekes mindig a Mace-t Eguipeli és az íjat nem:S:S -
#10370 Igen. Health es egyeb potikat is. -
#10369 Het elejen jon, sanszos akar ma vagy holnap. -
#10368 Jut eszembe, a társ megissza a potit, ha adok neki? -
IXEMGabeo #10367 ja szerencsére azt nem fejlesztettem be:), de az mé nem gáz, hogy néha csináltam varázsitalokat csakúgy, nagyon poén, de perkeket nem pakolok rá... -
#10366 Egyszerűen nem árulnak elég potiont és az sem tápos. Hála istennek a durvább dungeonokben van 100 és 150-et adó poti itt-ott. Így viszont a saját főzési 27-et gyógyítot is megbecsülöm, ha zizis helyzetben hatosával iszom. Ugyanis healing spell nem mindig opció és lassú...