30713
TES
  • Csokis
    PS3-ra már reggel óta kint van a 2.01-es patch! Reméljük, hogy jön hamarosan PC-re is.
  • Calver
    ez az egyik... a másik az, h az alkímiát feltápolni olyan, mintha kiskanállal akarnád épp kiherélni magad. igaz,h picivel jobb cuccokat tudsz csinálni kimaxolt + talentelt alkímiával, de:
    a) ettől konkrétan *gyengébb* lesz a karakter - azokat a talenteket, amiket egyéb esetben harci képzettségekre használnád, alkímiára költöd... rossz ötlet. nagyon.
    b) egyszerűen kifejezve: mi a fasznak? az egész játék alatt rekeszszám adtam el a piával, mert annyira feleslegesek voltak - ami pedig jó volt, azt szimplán megvettem. de még húzósabb helyzetekre is ott az enchant... mágiaellenállás kell? gyűrű, amulet csere. íjazáshoz sebzés bónusz? szintúgy. zártörés bónusz? na vajon mi a megoldás...

alkímia baromira felesleges képzettség, és elképesztően fájdalmas a használata. egyszerűen... szemét.
  • JethroHUN
    Ha nem húzod a smithing-et akkor add el, mert semmire nem fogod tudni használni, vagy fel se szedd, nem éri meg a 100 aranyat 25kg cucc
  • berlinboy6329
    daedricről jut eszembe..Megöltem belőle már 13-at.Észre se vettem...Honnan tom ki a daedra?Szokásos ellenfelek voltak,semmi nagy szám,kaptak a pofájukra oszt kész..Észre se vettem,h daedra,neve nem mondta,h az lett volna,de megöltem belőle 13-at.
  • JethroHUN
    Az esp fájlokat mivel lehet módosítani? Szedtem le modot a destruction javítására de egyik sem teszik, de igazából a cloak spellt akarom módosítani pl dual casttal 180 secig tartson vagy vmi.
  • Pares
    Ha mágussal akarom nyomatni, és nem tervezem, hogy nehéz vagy könnyű páncélban fogok rohangálni, főleg nem tervezem húzni a smithing skillt, akkor érdemes tartogatni a dragon bone meg dragon scale-eket, vagy inkább adjam el őket?
  • Sir Quno Jedi
    Na nekem még daedric is esett nyilból.
  • berlinboy6329
    30<x<35-ös szintig alapon,adept,aztán túl könnyűnek éreztem feltoltam expertre..Úgyhogy most experten vagyok,már 43-as szinten.

Minden fis-fost felfedezek,szal egyszerű összehordani annyi goldot.Rlpasszolom a srákánycuccokat,meg a jódrága ebony cuccok,encsantolt ebony cuccokat,robeokat meg egyéb dolgokat,aminek az értéke 500 felett van..Nyíl meg mindenhol van.Iron,steel,ancient nord,nekem tökéletesek.Majd ha kifogy váltok.
  • Sir Quno Jedi
    Ha adsz neki nyilat, akkor azokat használja, ha jobb mint ami nála van, amúgy meg alapból a szokásos íját és nyilait (ami szvsz. végtelen). Alapfelszerelését sem látod alapból, csak ha házastársésboltos.

Amúgy a kilőtt nyilak nagy részét vissza lehet szedni az áldozatokból, vagy a környékről!
  • Sir Quno Jedi
    Na majd ha egy-két ütésből ölsz akárkit és lopsz vele párszor 10, vagy 15 HP-t, (meg van neked amúgyis 4-500), na akkor leszoksz róla... :D
  • Molnibalage
    Milyen szinten tolod? Én eddig nem lootoltam szerintem összes 105 ezer zsét és ennek nagy részét el is költöttem mindig. Nyíl sem maradt meg ennyi. 50-60 dwarven / elf, most talátam némi glasst.

Az társ egyébként honnan szedi a nyilait...?
  • Molnibalage
    Közelharcos számára egyébként eddig a HP lopó töltet volt a legjobb.
  • berlinboy6329
    Én még mindig steel-el tolom,meg ancient norddal.Majd ha elfogy megyek feljebb..Nem zavar az a pár szám sebzéskülönbség...Hogy most huu 14et sebzek 10 helyett,aztaaaa!

Gyűlik is a nyíl,mert közben tárazom a jobbakat,ha arra járok,van 105000 aranyam,meg ugye mindig van mit eladni,úgyhgoy már van 1100 dwarven nyilam,140 ebony nyíl,360 glass nyíl,meg 20 daedra,amit találtam.
  • heady
    Sajnos nem lehet, de azt hiszem, mod van már rá. Amúgy Solitudeban van egy echte íjászbolt, ott van glass is meg minden szar.
  • Sir Quno Jedi
    Alkímia azé hüleség szvsz. mert murva jó italokat lehet találni szerteszana és azokat is alig tudod elcipelni. Namost a legjobb italokat meg szinte csak venni/találni lehet, ergó elmennek a francba az alkímiával.
  • simon7108
    lehet csinálni valahogy nyilat az íjhoz?
    mert a boltokban csak steel arrowot lehet venni nagyobb mennyiségben,de már kezd gyenge lenni. jó volna egy glass arrow csak hát sehol nem lehet kapni...most van nálam 20 db de az édes kevés.
  • Pares
    Á, köszi. Igen, a fegyveres módszerben nem voltam biztos, rosszul emlékeztem.
  • Sir Quno Jedi
    Nincs x-esély. Az BIZTOS hogy feltölti a lélekkövet, ha a megadott időn belül hal meg a kiscsávó (és meütötted a fegyverrel, amiben volt még erre mágikus töltet, valamint ettől kék lett a körvonala) és van szabad lélekköved, amibe belefér a lelke. Ugyanez a sima soultrap varázslat is, azzal rá kell varázsolni az ellenre, aztán megölni, mielőtt lejár a soul trap és voilá.

A mágikus tárgyakat meg úgy tudod lélekkőből tölteni, hogy bemész inventoryba ráállsz az adott tárgyra és a "T" gombbal már töltheted is, már ha van töltött lélekköved.

Jah van olyan perk enchanting ágon, amivel a fegyód valamennyit visszatölt magába, ha azzal ölsz meg egy kreatúrát (és nem embert). Meg olyan is, amivel a kövek valamivel többet tudnak tölteni a fegyókon.

DE ha meg van a Black Star, ez sem gond. Ölsz embert, lélek bele, azzal töltesz, encsantolsz, újra ölsz embert stb.
  • Calver
    soul trap varázslat.
    nem x esély van, hanem ütés után x mp-n belül ha feldobja a talpát az unszimpatikus, akkor tölti gemet.
  • Calver
    majd át fogsz rajta bukni, +28%-hoz természetesen kell max enchanting + hozzá +25% pia (Enchanter's Elixir).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    azon a bizonyos képkockán pedig a főszereplőnő egy faszt imitál... így már gondolom elég egyértelmű, h miként vélekedek az alkímiáról
  • Pares
    Gyikből nem jött le, hogy mégis hogy lehet a lélekköveket feltölteni? Előző karakteremmel találtam pár olyan fegyvert, amivel ha leöltem az ellent, akkor X% esélye volt, hogy feltölt egy soul gem-et. De ezen a fegyveres módszeren kívül még hogy lehet?
  • Molnibalage
    A 3. képkocka részt nem értem. Mit kellene látnom? Muppet show...?

A bibi az, hogy potionból kovácsoláshoz találtam már +30% és +50%-ot, de varázstárgyat nem. Sajnos alig találok valami normálisan szétszerelhető tárgyat.
  • Sir Quno Jedi
    Enchantolsz magadnak destruction mágia mana költség csökkentő cuccokat, meg egy jó (pl. master) destro rucit veszel (vagy találsz). Teszel magadra esetleg elemi védelmet adó cuccokat is (ehhez kell a dupla encsant effekt perk) és mehet a jöhet. Meglehet az is, hogy túl alacsony szintű mágiákat használsz, érdemes áttérni MINDIG a legerősebbre, mert az gyorsabban növeli a destruction skill ág fejlődését! Valamint mentő öv a botok. Viszel egyik kezedben egy mágus botot, másikkal kasztolsz, elfogy a mana, marad a bot, visszajön újra magad kasztolsz (ez soxor kihúzott a szarból). Lydiának is adhatsz két botot (vagy amennyi jólesik), használni fogja. DE ne feledd töltögetni a lélekköveket és azokból a botokat...

Jah és kombináld a mágiákat pl. tűz+villám 1xrre nagyon hatékony.
  • Molnibalage
    N+1 más helyről beszerezhető mammut agyar, ezért ne gyakjál le se óriást se mammutot. Én is csak azért gyaktam le egyet, mert kérték. A jutalom 100 arany volt. Röhej...
  • Calver
    protip: ha smithing-et fejleszted, még ha könnyűpáncélos is vagy, menj a Daedric úton - ugyanúgy Dragonscale-nél fogsz kilyukadni (legjobb könnyű páncél), és egy perkkel többe fog kerülni, de: összerakhatod vele a játék *legjobb* fegyvereit, amik oda-vissza és nagyon csúnyán megalázzák, amit Glass-al csinálhatsz.
  • bega82
    lvl4-en hogy van duplakezes fireball-od? És hogy tudsz belőle 3-4-et ellőni? Szerintem örülj, hogy ennyire van manád!
  • Nos
    Bekerülhetett volna a játékba, hogy a jeges tengerben való úszkálás folyamatosan gyenge fagysebzést okoz. Most úgy lehet úszkálni a jégtáblák között, mint valami fóka.
  • SzirmosSzisza
    Köszi, igazából lvl 4-es még csak szóval még semmi sincs.
  • Calver
    ruhára mehet +28% x 4 (amulet, gyűrű, kesztyű, mellkas), valamint van +50%-ot adó, boltban vehető potion (Blacksmith's Elixir), szóval ezért írtam +162%-ot, nekem ennyim volt. ezen kívül elvileg van még egy Notched Pickaxe (+5%) a játékban, valamint ugye aki alkímiát felveszi, az tud táposabb enchantokat/potiont készíteni, de:
    a) ez már így is bőven túl erős
    b) alkímiáról alkotott véleményemet lásd jobb felső sarokban a 3. képkockán
  • Fantusz
    Passz, nem tudjuk,hol vagy, és mik a lehetőségeid.

Pure mage-nak a manakifogyás majdnem a halálát jelenti, hogy nincs felkészülve ilyen esetekre, márpedig elég sokszor szórják rá a villámot, ami elszívhatja a manát.

Néhány jobb varázslóbot jól jöhet, különösen a deadra küldetésekből kapott Sanguine Rózsája (summon deadra) volt sokszor hasznomra.

A képességeknél nem tudom mennyi a variációs lehetőséged, nekem is volt olyan helyzet, amikor a boss immunis volt a paralyse varázslatra.
    Tömeg ellen jó lehet az illuzió iskola, de hát ennek megint csak akkor van értelme, ha fejlesztetted, de akkor képben lenne (perkek nélkül meg nem hat).
    Idézni is csak megfelelően erős lényt érdemes (ezért jó az említett varázspálca).
    Gondolom az sem megoldható, hogy Lydiát tápolod, nem tudod megfelelő szinten gyógyítani, s közben magadat is védeni.

Használj olcsóbb varázslatot, ha csak 3-4 castot bírsz a tűzlabdából - hatékonyabb, ha kevesevbbet is sebzel, de nem fogysz ki a manából
  • demeron
    Vagy vedd le nehézségi fokozatot novice-ra, és akkor élvezhető.
  • demeron
    Feltolod enchantot, csinálsz fortify destrution-s cuccokat. Ennyi. Vagy egyenként szedegeted le őket, elfutsz, és megvárod mana visszajöjjön. Önmagába destruction sucks hard.
  • JethroHUN
    Rossz karit fejlesztesz. nekem ez a [url=http://skyrimcalculator.com/#8773]buildem[/url]
  • SzirmosSzisza
    Kellene tipp mágushoz. Lydiával megyek experten, de engem 1 hitelnek, Lydia viszonylag sokáig bírja, de 3-4 dupla kezes tűzlabda után nincs manám és potit se vittem magammal :/ Valami ötlet ?
  • Fantusz
    Szintlépesekkor kapsz egy perk-pontot, amit értelemszerűen oda teszel, ami neked fontos.
    Amikor már egy képességed 100-as, még lehetnek hiányzó fontos perkek oda, ehhez jól jön az "idegen skillek" fejlesztéséből jövő szintlépés, s magasabb szinten ez már nem is veszélyes annyira, mint a játék kezdeti szakaszában (amikor még az enchanttal, kovácsolással, alkímiával könnyen elszállhat a kari)
    Mindezekkel együtt ez a matematikai lehetőséget igen kevesen fogják kihasználni, egy céltudatosan fejlesztett karakternek 50-es szint körül meg lehet minden fontos perk, a többit már a lentebb felvázolt "átképzésre" lehet használni
  • IXEMGabeo
    akkor később visszatérek oda, mert Isoldának kéne vinnem Mammoth taskot vagy mit:) ott voltak Mammutok is
  • simon7108
    azt értem,de ugyebár minden szintlépésnél 1 skill pontot kapsz amit el költhetsz.úgy gondoltam,hogy meg lehet csinálni,hogy minden talent ágat(pl smithing,enchant,heavy/light armor,one handed,two handed stb.) ki maxolj.tehát nem elérni a 100-as szintet az adott képességnél hanem mindenre pontot adni.érted mire gondolok.hogy minden talentágnál tegyél skillt ahhoz a perkhez amire csak az adott képességek 100-as szintnél lehet rakni
  • Sir Quno Jedi
    Na ilyenkor jók a skillnövelő potik és encsantok. Simán 100%-ot még rá tudsz pakolni némelyik skill-re. (persze ez nem ilyen 1xű azért)
  • Sir Quno Jedi
    Nem talentoltam át, hanem felhúztam a szintet úgy, hogy felhúztam a kívánt skilleket (de a többi maradt ahogy volt nyilván). Biztos lesz egy áttalentoló mod, de az már tényleg csalás. :D
  • Fantusz
    Van egy matematikai szintlimit, ha már minden skilled 100-as nem tudsz tovább fejlődni.
    Játszani játszhatsz tovább is, de fejlődni már nem tudsz.