30713
TES
-
Dobronski #10765 Köszönöm! :) -
#10764 Nercto ágon ez egyik perk +100 életerőt ad az újraélesztett zombinak, az elementál ágon plusz sebzést kapnak a lények a perktől.
Szerintem nem érdemes mindkettőt fejleszteni, de nem is tilos.
Zombi élesztéshez kell egy hulla, oblivionlények idézhetők a semmiből, nem kell hozzá "alapanyagot gyártani". -
Hunor1 #10763 nebasszameg....2 napig nem voltam itt. ezalatt meg lett 650 hsz!
feladom...nem olvasok el ennyit! -
Madi92 #10762 Jaja, tudom, de most elég nagy csapat jött össze, és bízom benne, hogy 1 éven belül meglesz.
Addig is van mivel tolni... ugye alapból csak hétvégén tudok játszani, és akkor is csak ha nincs egyéb elfoglaltságom:D
Most jelenleg sok mindenben benne vagyok, csak elfogyott közben az ihlet, és félbemaradtak. (Dragon Age, még csak az első rész, egyszer kijátszva:D a második végigjátszást féléve kezdtem, de még felénél sem vagyok; Witcher 2, szintén egyszer kijátszva, második végj. elkezdve, de felfüggesztve:D;
Most Bf3 single megvolt, multiban patchre várok; Amivel leginkább játszok az a WoT(world of Tanks) de annyira nincs értelme, mert pénzt meg nem költök rá, így hamarosan, ott is megáll a tudomány fejlődésben. Szóval ellenék én skyrim magyarításig..)
Amúgy ti nem vagytok néha úgy vele, hogy már nem kötnek le annyira a játékok mint régen? Én nagy kockának tartottam magam, talán még tartom is, de az utóbbi időben alábbhagyott a lelkesedés, pedig nincs korhoz kötve vagy ilyesmi. Vártam a skyrimot nagyon, és nem is értem hogy bírom ki játék nélkül...:\ -
#10761 Felhúztam a Conjurationt, most olyan 85 körül van. Ugyebár a legerősebb lényeim a Dremora Lord és a Storm Atronach; Masteren annyi, hogy perma idéződnek és kettő lehet. Perkek kirakva.
A kérdésem, hogy ezek még fognak erősödni valahogy, vagy ennyit tudnak? Az alap lényeket elkenik, de bármi komolyabb, jelen szintemen pl. Draugr Scourge, szétcsapja őket, ezenfelül a Dremora a destro spelljeimet sem szereti. De ennyi erővel a töltelék lények fekszenek az első Chain Lightningtól is, vagy megint előhozakodok a 100-as Illusion-ömmel, egy teljes teremnyi lény megöli magát/elmenekül/nem harcol, láthatatlanul átmegyek köztük etc. És a legerősebb lény is begőzöl, megöli az összes többit, pl. ezeket tudom majd éleszteni? -
whisper #10760 oksa köszi -
#10759 #10755-ban leírták a megoldást, még annyit teszek hozzá, hogy vedd meg Clairvoyance varázslatot - én is kicsit vakargattam ott a fejem h hova tovább, aztán benyomtam és azonnal megmutatta a helyes utat.
bár sajnálatos módon általában nem így viselkedik - ha egy rács van előtted, nem a kapcsolót mutatja hozzá, hanem az utat... a lezárt rácson keresztül. -
#10758 őszintén szólva soha nem vettem észre ilyet - meglehet, h volt párszor, de annyira nem feltűnő, h emiatt feleslegesnek tartom perkek elpazarlását.
na meg ha a kétlábú megnézi, mennyi ellenfél nyomul buzogányokkal? minden ötvenedik? századik? szinte mindenkinél kardokat és tőrt látok, balta/buzogány alig. jelentéktelen dolog.
ellenben a mágusok... na rájuk még lehet nyugodtan mondani, h tényleg veszélyesek. -
Ragnar360 #10757 magyaritasra sajnos még varhatsz :) -
xido #10756 akkor vagy 2 évig nem játszol vele,Oblivion se volt kész hamar:) -
heady #10755 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keress egy szekrénynek álcázott titkos átjárót :) -
Madi92 #10754 Én lvl 4en abbahagytam a játékot, éppen csak megnéztem, hogy milyen lett, és bejövős. Jelenleg éppen magyarításra várok. Amúgy csak azért bírom ki, hogy ne játsszak vele, mert koleszban vagyok, és laptop meg nem bírja el. :D
Otthon meg azt a két napot ki lehet bírni! :D
Kérdésem, hogy csináltak már olyan módot hozzá, hogy lassabban fejlődjünk? -
#10753 Vért szívni csak alvó NPC-től tudsz - mindegy hol alszik, csak aludjon.
A lopakodás sikere meg attól függ, mennyire vagy gyakorlott surranó.
Magas sneakkel, perkekkel lopakodhatsz nehézpáncélban, lebukás veszélye nélkül, 25ös sneak alatt meg meztelenül is lebuksz az első lépés után.
A vámpír létnek vannak nehézségei is, ha nincs gyakorlatod még a játékban, nem azzal kellene indítani, hogy vámpírrá váljon a karaktered - előbb fejlődni kellene, s néhány fontos perket kitanulni. -
Dobronski #10752 "The bar is locked into place and cannot be opened." -
#10751 A fejlődésrendszer szerintem itt jobb, mint az Oblivionban volt.
Itt minden képesség használata belejátszik a szintlépés elrésébe, viszont a képesség igazán csak a perkekkel lesz hatékony, amiből szintenként mindössze csak egyet lehet "tanulni".
Persze vannak ebben a rendszerben is hibák, de ezt a részt pozitív változtatásnak gondolom a major-minor skillekkel bűvészkedés helyett.
Azzal sincsen gondom, hogy a játékos szabadon fejlesztheti a karakterét, de a guildoknál hiányolom a követelményrendszert, ami pl. a Morrowindban volt.
Egy arch-mage igenis tudjon legalább expert szinten varázsolni, egy harcos meg legyen gyakorlott a fegyverhasználatban. Morrowindban skillekhez is kötötték az előléptetéseket, nem csak a feladatot kellett teljesíteni. Szabadon lehetett fejleszteni ott is a hősünket, de ha egy céhen belül előre akart lépni a ranglistán, fel kellett mutatni valamit az adott területen szerzett tudásból. -
Nagydög #10750 De mind azt megbeszeltuk ezt meg csokkenthetik az ellenfel kulonbozo kunsztjai, szoval nem baj, ha tul van meretezve. -
Ragnar360 #10749 enjoy!
-
Dobronski #10748 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Thieves Guild küldetés, be kellett törnöm annak az áruló srácnak (Mercer) a lakásába hátha találok valami infót. Bejutottam, de az ajtókat nem tudom nyitni, mert előtte van az a fa, és nem tudom elmozdítani.(Door Bar) Segítség! -
Psychedelic #10747 Nekem nem. :) -
whisper #10746 HA egy harcos vámpír vagyok akkor ha leveszem a nehéz vértemet és úgy próbálok belopózni egy házba vért szívni akkro észre vesznek? a Másik kérdés meg ,hogy csak a házakban alvó emebrektől tudok vért szívni? -
#10745 szép, de 567 ám az armor limitje, afelett nem növekszik egy picit sem tőle a sebzésellenállásod -
Louis Cyphre #10744 Armor rating: 1317. A Daedric Greatsword sebzése meg 424(+343).
Asszem most már leállok. :) -
Flora2 #10743 Abban azért én pl. hajlok, hogy igazat adjak neked, az a csalódás a többi szereplőben, a karakterük és a történetük erősségében. Bár lehet, hogy elhamarkodottan mondom ezt, hiszen a játék felénél biztos hogy kevesebbet láttam még, talán a negyedét. Nekem a legfrissebb példa, amit láttam a Bethesda neve alatt, az a Fallout New Vegas, és az ebben kiváló volt - olyan erős története és karaktere volt egyes főbb szereplőknek, főleg a companionoknak /csatlósoknak, hogy azt nehéz elfelejteni (talán Boone, a sniper a legjobb példa, vagy Veronica). Nincs mit tenni, nincs olyan játék, ami mindenben kiváló, ráadásul biztos sokaknak nem is hiányzik ez a rész a boldogsághoz. -
Nagydög #10742 Ezek a megkotesek altalaban az egyensuly kialakitasahoz kellenek, hogy senkibol se legyen altalanos superman.
A kulonbozo vilagokban ezt kulonbozokeppen ideologizaljak. Peldaul a magia tanulasa hosszadalmas, teljes embert igenylo feladat, ami nem sok testgyakorlast tesz lehetove. Vagy pl. a Shadowrunban a kiberverek, amik a fizikai kepessegeket fokozzak, nagyon rossz hatassal vannak a magikus kepessegekre, igy egy magus csak minimalis hardvert engedhet meg maganak. De a legtobb vilagban vannak kevert karakterek, az emlitett Shadowrunban peldaul fizikai adeptusok, akik kulonleges fizikai kepessegeinek magikus forrasa van, de hagyomanyos ertelemben vett varazslatokra keptelenek. -
#10741 Annyi nem, de a legendaryra felhúzott armor és nehézpajzsok blokkja legnehezebb szinten bizony kell... -
Psychedelic #10740 De, nehogymár 2000 armor kelljen azért, mert mondjuk minden 100. mob kalapácsal támad, és igy valamennyi armort ignorál. :) -
#10739 Pont arról volt szó, hogy nem lesz meg. Hiába éred el armor értékben az ~600-at, ha azutén még lesznek levonások. -
#10738 na jó de ha minden Mer közneve elf, akkor a dwemernek a dwarf annyira nem stimmel :)
jó, persze az orc sem illik a sorba, de ők valami daedra istenség átkától változtak meg, így indokoltabb a más elnevezés. A dwemer egyébként mélységi (deep) elfet jelent, róluk annyit tudni (ha tévedek, majd Fred vagy valaki kijavít), hogy szakállasak voltak, föld alatt éltek és nagyon vágták az "alternatív" mágiát és a technológiát: pl. a páncélokról azóta sem világos, hogy azok mindenféle gépek alkatrészei/pajzsai voltak-e, amiket aztán a kutatók/fosztogatók magukra aggattak, vagy ténylegesen viselésre kitalált darabok.
a törpe elnevezés (legalábbis az ES wiki szerint) valószínűleg azoktól az óriásoktól származik, akik először találkoztak velük. nekik értelemszerűen tökmagok voltak :) -
Hikoro #10737 Egy dolgot nem értek a variknak miért kéne mindig kis vékony, csontiknak látszani.. Vannak a BattleMage-ek amik pl a frontvonalban aprították a Descrution skilleket, ha meg közelebb került 1-2 ellen,akkor átváltottak mellee weaponra és hadonásztak vele.. Az tény, hogy egy baromi nagy kardot nem tudna megtartani egy átlag ember, de attól ha nagyon rágyúr, akkor megszokja súlyát és hadonászhat vele bátran(max. 1-2x a földbe szurkál, de megolható)..
Most csak egy saját példát tudok mondnai, pl. én hegyeket mászom IRL és az elején persze nehéz volt a saját súlyomat több mint 5 percig tartani a magasban, de bő 1,5 év tapasztalat után már bátran mondom, hogy felmászom én elég sok helyre.. ;) -
SaGa Jr #10736 A 150 kilós nord állathoz meg filmbeli példának ott van Conan (aki bár le lett barbározva, jóval több volt annál, hiszen harcos, hadvezér, gladiátor, olvasott (művelt) ember és tolvaj is volt sokáig (a kovács tudományáról nem is szólva amit még gyerekkorából hozott magával, igaz mikor ő osont akkor másfélkezes kard volt nála nem bazinagy bárd). :)
Na őt se lenne egyszerű dolog egy kasztba belesúvasztani, mert általános RPG-s kasztokból legalább 3 különbözőben, több szerepkörben ténykedett élete során. A skyrim-ben legalább le lehet képezni őkelmét. -
#10735 Amúgy csodálkozom rajta, hogy nem készült még belőle poén animáció, ahogy a 120 kilós orc warrior oson a barlangban, a törékeny rozoga pap meg felkapja a batár nehéz csatabárdot :) -
Ragnar360 #10734 Hogy haraptok :) en csak beleolvastam a hozzaszolasaba es annyi..nem igazán érdekel, persze örülök, hogy vannak akik megvédik a jatekunkat helyettem is, jobban meg is tudják mint én (több tapasztalat stb.) -
#10733 Engem nem zavar (sőt, kimondottan tetszik), de sötétbaromnak igaza van, hogy qva hülyén néz ki :D
Legalább nehezítsenek a játékon, mert így a legnehezebb szint sem kihívás egy jól felépített karakternek. Lehet hogy én vagyok a hülye, de miután megunom a jelenlegi karakteremet (nord conju warrior, 2 egykezes karddal teper, és idézgeti a lényeket), akkor kezdeni fogok egy olyan karaktert, amivel tényleg nehéz a játék (alteration/illusion kombóban gondolkodom, és robe-bal mászkálva, magas speech-el és encha, resto-val kombinálva).
Kín szenvedés lesz vele valószínűleg játszani, de nagyon szórakoztató :) (vagy csak én vagyok olyan őrült, ha azt szeretem ha egy játék kiba. nehéz? :P) -
#10732 Botfulu... 120kilos... ezek mind mind testi vagy erzekszervi hianyossagok, hatranyok. A jatekban ilyen nincs, ezert kar ilyen szempontbol nezned. A jatek egy mesevilag, ahol az lehetsz es ugy, ami es ahogyan akarsz lenni. Az evtizedes szerepjatekos sztereotipiak utan persze furcsan hatnak, de pont ez benne a szep es egyedi.
Ertem amit mondasz, tenyleg furcsanak tunik elsore, de van benne racio. -
SaGa Jr #10731 Pont ettől jó, hogy nem skatulyáz be feleslegesen, mesterséges korlátokat támasztó kasztokba a játék és fixál le egyetlen lehetséges fejlődési vonalra (érdekes amúgy hogy pont a DAO-hoz a legnépszerűbb modok közé tartoznak azok amik az eredeti korlátokat kitágítják és a tanulható dolgokat, mint például specializációk, pakolgatják át ide-oda).
A korábbi részekben bár voltak kasztok (amik lényege annyi volt hogy kiválasztottak vagy akár te magad kiválasztottál jópár skill-t mint elsődleges skill-t és ezek fejlődése határozta meg a szintlépéseket, ezek indultak magasabb értékről azt nagyjából ezzel le is volt tudva az egész), de azok sem voltak olyan korlátozottak mint a DAO esetében. Adtak egy alapot de onnantól bármivé fejleszthetted a karaktert. Mankót jelentettek nem végleges megkötéseket és korlátozásokat.
Pont ez a nagy erőssége a TES játékoknak, hogy nem kell mesterségesen rád erőszakolt korlátok között senyvedni. Itt van a világ a maga erőviszonyaival és aztán ebbe a játékos karaktere majd boldogul ahogy tud, nem kötik meg mindjárt a játék legelejétől a kezét.
A karakterek érdekességéről meg annyit, hogy én ide teljesen feleslegesnek tartanám más dumagép szereplők beleerőszakolását. Ez más stílus. Itt az abszolút hangsúly az egyénen, a játékos karakterén van. Nincs szüksége társakra, csak ha akar akkor van rá lehetősége hogy szerezzen utánfutót aminek a szerepe nem az hogy érdekes legyen hanem hogy segítse a boldogulást.
Mindenben jó miért ne lehetne egy karakter (olyan nagyon mindenben kiváló egyént egyébként itt sem tudsz összerakni mert korlátozott a perk-ek száma, bár mindenből elérhető a maximális skill érték ami használhatóvá teszi csak legfeljebb nem teljesen kihasználttá a lehetőségeket?
Csak mert a kasztrendszereket használó RPG-k ezt nem engedik pont a mesterséges korlátozás miatt (bár tényleges RPG-knél, nem számítógépes variánsoknál, számtalan játékban össze lehet hozni a multitalent karaktereket akik nagyon sok mindenhez értenek, pár dologban kiválóak, másokban "csak" jók, megint másokban kicsivel jobbak az átlagnál?
Illetve azért ne lehessen multitalent karaktert csinálni, hogy a kedves lusta programozóknak és játékmechanikát faragó emberkéknek könnyebb úgy programozni és ellenfeleket alkotni, hogy csak bizonyos dolgokat kell figyelembe venni és behatárolt készletekkel kell csak dolgozni? A sablonok persze segíthetnek de számtalan téren megölik a játékélményt.
Az exploit-ok valóban rossz dolgok, ez tagadhatatlan, de ez a moddereket ismerve hamar korrigálva lesz.
A 150 kilós nord meg osongasson csak csatabárddal ha olyan kedve van (akár teljes vértbe ha éppen rájött az ötperc). Vagy egy hasonlóan nagydarab állat "varázsló" aki nehéz páncélban feszítve szórja a varázslatokat majd közelharcban pajzsra és baltára kapva darabol nehéz páncélban az is nyugodtan élhesse világát. Annak is megvan az utolérhetetlen hangulata. -
#10730 Ez így volt Oblivionban, és nem véletlenül lettek eltörölve a kasztok, így sokkal szabadabb a fejlődés. Mondjuk a perkrendszert lehetett volna finomhangolni, pl. csak arra a skillre tehetsz pontot, amelyiket használtad a szintlépés előtt, vagyis fejlődött a skill. A 10 skill increase-ből amelyik skill több ponttal járult hozzá a leveluphoz, arra tennéd kötelezően a perk pontot. Ha 10 különböző skill fejlődött, vagy már nem tudod a már említett skilleket továbbfejleszteni, akkor bármelyikre.
Mondjuk ennek meg az lenne a hátulütője, hogy pl. akkor is kéne a dual wieldingre vagy az axe-ra tenned ha csak buzogánnyal harcolsz (mert a buzogányos perkek már megvannak), de ez a rendszer még mindig reálisabb lenne, mint a mostani. -
#10729 Egyáltalán nem az, bethesda játékról beszélünk :)
Amikor megjelent, egy óriási "tesztelőgárda" szabadult rá, rámutatott a hibáira, elözönlötték a modok a skyrim nexust.
Ígértek a játékhoz normális kieget (DLC-t), ami izmosabb lesz, és nem csak 2 percet ad a játékhoz, remélhetőleg néhány népszerűbb mod ötletét is belenyomják majd. -
Hikoro #10728 Mert miért ne lehetne egy Nagy globális Orc meglapulva a fűbe, várva az ellent.. vagy akár egy íjjász Robe-ban.. Pont ez a szép benne, úgy alakítod a karaktered ahogy szeretnéd. IRL sem mondják meg, hogy te pl. Vasutas vagy és csak Vasutas ruhát használhatsz pl. De ha Te elakar menni agysebésznek, igaz nem 5 perces dolog, de megoldható ha úgy nézzük. ;) -
#10727 Az elmult 100 evben a magusok csak kopenyt hordtak, a tolvaj csak borben rohangaltak es a warriorok sima badughuszarok voltak. Miert baj az, ha a jatekos szabadon donthet ebben? Ha akar, tovabbra is lehet borszerkos tolvaj nyugodtan. De ha nem, akkor a lehetoseg adott.
Nem hiaba mondtak anno okos emberek, hogy az emberiseg meghulyul a szabadsagtol, ezert kell midnig bizonyos keretek kozott - fenntartva a szabadsag latszatat -, de totalis kontrol alatt tartani. :) -
#10726 Ez nem feltétlenül igaz.. Amihez hülye vagy, azt nem erőlteted, mert egy idő után feltűnik, hogy balfasz vagy hozzá.. Ami meg megy, azt nyilván tovább nyomod, mert érzed, hogy tehetséges vagy benne. Teszem azt valami botfülű fazont taníthatsz te évekig zongorázni, akkor is csak erős közepes lesz, ill. egy 207cm magas 120 kilós csávót hiába szeretnél tornászVB-re cibálni, sok sikerélménye nem lesz..