30713
TES
-
bega82 #10605 http://uesp.net/wiki/Skyrim:Skills -
bega82 #10604 Harcos. -
#10603 Harcos (combat) -
whisper #10602 Amúgy azt akartam kérdezni,hogy az archery az tolvaj képesség vagy harcos mert pont a felezésen van és az elején van az a totem aminél választani kell ,hogy melyik fejlődjön gyorsabban . vagy mind a kettő érvényes rá? -
whisper #10601 Szóval ha magic resem van az véd midne ellen ,de ha fire rest rakok hozzá akkkor csak az erősebbik érvényesül és ha csak magic rest fogok rakni itemkre akkor lesz nagyobb ?? -
#10600 Valószínű már megvan hozzá a plusz 2 szó is, minden shout 3 szóból áll. -
#10599 Neki mitől ilyen erős a push-a? -
#10598 Mondjuk a karim klepetyusban és fél terheléssel úgy fut mint a csík. Nehéz páncélban meg nem, akkor sem, ha nincs súlya. -
bega82 #10597 Abban viszont a light armornak kell jobbnak lennie, legalábbis tényleg így lenne értelme! -
#10596 Nekem nem a mozgási sebesség a lényeg. Az, hogy mennyire gátolja a stamina regent. -
#10595 Amúgy szvsz. a magic rezkóhoz NEM adódik hozzá az elemi. Külön-külön számít. -
whisper #10594 Értem .köszi akkor kirakom mert újra kezdtem és az orc warrioromnál az volt baj ,hogy itemekből 80-as volt a fire rese és alig sebzett viszont nem votl forst resem és ez add valamennyit és majd rakok fel enchantot még! -
bega82 #10593 Akkor viszont csak nincs elcseszve, jó a light is. :) Főleg lopakodásnál, ott gondolom könnyebb a lebukás heavy armorban mindenféle perkektől függetlenül is. -
#10592 Nem hat, arra ott a light armor perk, ami +50% stamina regent ad. -
bega82 #10591 Csak azt nem tudom, hogy a stamina "fogyasztás"-ra is hat-e ez a súlytalanság, mert ha igen, akkor tényleg gyakorlatilag értelmetlen a light armor. :S -
#10590 Van rá perk asszem 70-es heavy armornál, ami súlytalanná teszi és nem lassít, nem terhel. Mit gondoltok, én hogy mászkálok benne a mágusommal?!?? :D -
#10589 [Conditioning] perk Heavy Armor 70 skill-nél. -
bega82 #10588 Mindkettőnél van olyan perk, hogy "weighs nothing and doesn't slow you down when worn"
Tehát ebben igaza van Jedi-nek, hogy nem számít egy idő után, hogy lassabban lehet az elején mozogni a nehézvértben. -
#10587 A lopakodásra tudtommal igen erős mínuszt ad a vért. Hogyan tehető súlytalanná..? -
bega82 #10586 Egyrészt van az, amit már itt más is említett, hogy a könnyűvértnél 10% sebzés elkerülés van, a nehéznél meg "csak" visszatükrözés; meg a könnyűnél van az 50% stamina regen, az azért szintén nem rossz. Meg hát a stamina amúgy is kevésbé fogy a light armor esetében... vagy ez már a "súlytalansági" perkek után nem mérvadó? -
#10585 Ne játszd... ennyi -
#10584 Amúgy tartom, hogy ezt az armor dolgot az obliba és itt is elkúrták. Merthogy mindkét armortípus súlytalanná tehető, ergó nyiván az erősebb a jobb. Az pedig a heavy. Ha nagyon durva minuszokat adna bizonyos dolgokra pl. lopózás, mágiavisszatöltés, spéci könnyű skillek stb.), akkor volna értelme könnyű vértre gyúrni, de így értelmetlen. Ugyanakkor a könnyű vértekkel is elérhető a maximális armor cap, ami meg hülyeség, mert az meg a heavy armort teszi értelmetlenné. Egyszóval szar ez így... -
#10583 Ha Boethia szentély közelében lévő ork erődre gondolsz, ott adnak feladatot hogy be mehess nappal kereskedni, de ami fontosabb a bányájukba, full ebony bánya, kb 25-30 ingotnyi ér van bent. Kár h light armoros vagyok és glass -ig raktam ki. -
bega82 #10582 Hát mármint expert szinten. De master szinten nem. Úgy Farkas tanít heavy armorból, de az egykezest is meg a blokkot is csak 75-ig lehet náluk. Asszem legalábbis. -
SaGa Jr #10581 Ugyanezeket szépen megtanulhatod a companions csapatnál is (nem csak a kisfőnökök oktatnak de a többi társ is).
A vértestvérséghez lehet, hogy valamelyik településen teljesíteni kell egy feladatot azt jutalomként kapsz valamit amit viselve bemehetsz az ilyen közösségekbe. -
SaGa Jr #10580 Attól mert neve van valaminek még nem feltétlenül lesz egyedi.
Például van egy öregúr D-DK-i irányban egy kis viskóban a szakállasok hegyétől aki azt a kiscsákót vette maga mellé akivel a játék legelején még a sárkány elől való meneküléskor találkoztunk bent a lerombolt településen ahová kivégezni vitték a karaktert. Na ő ad egy igen hosszú feladatsort, amiben adott állatok őrszellemeit kell elvadászni hogy bizonyítsunk (nem mellesleg ezt követve tulajdonképpen majdnem a teljes térképet bejárja a játékos szóval felderítő útnak sem rossz).
A jutalom egyrészt ő mint társ (piszok jó íjász és fenemód jól lopakodik a vén csont), az ő régi íja (határozottan kellemes kis módosított hunting bow), valamint egy spéci nyaklánc (nevesített) ami állatok elleni sebzést növel. Na ez a lánc speciel szétszedhető (én így tudtam megtanulni az extra damage to animals enchant-ot), hiába van saját neve, attól még nem egyedi. Főleg hogy miután ezt a láncot megkaptam majd szétszedtem, később a boltokban is találkoztam vele. Első végigjátszásnál a feladatot kihagytam és a lánccal sem találkoztam.
Hogy mi tesz valamit egyedivé (unique/artifact) azt a rossebb tudja (illetve ha nagyon érdekel valakit akkor az uesp-n meg tudja nézni). Általában elmondható, hogy a nevesített cuccok, pár ritka kivételtől eltekintve, nem szétszedhetőek. -
bega82 #10579 És mi az a vértestvér? Én akkor a breton harcosommal nem tudok majd bemenni hozzájuk? Pedig master szinten a nyugaton lévő orkok oktatnak egykezes harcot meg blookolást is, ha jól tévedek... -
#10578 A különböző istenségek amuletteit sem lehet disenchantolni. -
Nagydög #10577 Ezt az Armor of the old gods dolgot meg kene nezni, mert ez meg a masik iranybol assa ala az elmeletunket. Es meg mindig jatszik a Savants' Diadem, ami csak egy dolgot tud, de megsem tudod piszkalni. -
SaGa Jr #10576 Vagy ebony-ban mert az igazán jól kinézős. Aki meg valódi badass kinézetet akar annak ott az orc. -
#10575 Light armor buzis, kemény csákók daedricben tolják! :D -
#10574 Light Armorhoz szintén van egy perk ami +50% stamina regent ad, megspórolsz 1 enchantot -
SaGa Jr #10573 Van, különösen a használatuk módjában.
A számszerű értékek a damage resistance szempontjából fontosak (és ebben a heavy verziók azonos skill érték meleltt mindig jobbak), ám ezeken felül is van különbség. A könnyű vért nem lassít és a végső perk-je ad egy minimális esélyt a teljes sértetlenségre (tulajdonképpen van 10% esély arra minden támadásnál hogy találat esetén nem lesz sérülés).
A heavy ellenben inkább arra alapoz, hogy aki megcsap az kapjon vissza a szeretetadagból amit a karakter irányába prezentált (kellően magas védelem mellett előfordul hogy simán előbb agyonveri magát az ellenfél csak azzal hogy eltalál, mint hogy leverné a karaktert). Meg ugye ez lassít ami észrevehető (de aki ilyen páncélban feszít az amúgy sem az a futkosós fajta). -
#10572 Akkor ugyanarrol beszeltunk vegig, csak en ket enchantos itemnek hivtam, ti pedig artifact/unique targynak. A lenyeg, hogy ugyanaz a rendszer, csak elbeszeltunk egymas mellett. Kosz az infot. -
#10571 A könnyű és nehézpáncél estén van markáns különbség, vagy az armor számszerű értéke és a perkek számítanak csak a sebzés felfogásnál? -
SaGa Jr #10570 Sima, nem nevesített és nem egyedi tárgyat ami 2 enchant-tal rendelkezik én még nem találtam. Minden amin két ténylegesen is külön működő hatás volt az általában valami egyedi cuccos külön névvel (valakinek a valamije).
A Mágus köpenyek amiken két effekt van (magicka regen és valamelyik magic ág cost reduction effektje) azok egyetlen effektként kerülnek be az enchantig sorba (de sok hasznuk nincs mert csak az egyik erősödik a másik mindig fix értéken marad ha magának készítené el a játékos). -
Nagydög #10569 Valoszinuleg ez a helyzet, de en csak egy fajta ilyen targyat talaltam eddig, az pedig a maguskopeny.
Ambator... A forsworth felkeles ugyben kaptam egy keszletnyi vertet, Helm of the old gods, meg iylesmi, de azokat meg emlekezetem szerint szet lehetett szedni.(Azert erre most meg nem seskudnek.) -
#10568 sőt, van még gilded verzió is (27+ szint), azok már kicsit jobban védenek. -
#10567 20-as szinten már találhatsz elf páncélokat, ha jó helyen keresed.
Thalmarok elf páncélban kisérgetnek rabokat, vagy ha egy thief eléd áll, valószínűleg azon is elf páncél lesz ezen a szinten.
Whiterunban fel lehet venni egy küldetést, amikor az egyik Grey-Mane-t kell megtalálni.
A rabot thalmarok örzik, ott legalább tucatnyi elf páncél a loot (ami itt lényegesen gyengébbnek tűnik, mint az Oblivionban volt).
Láttam "könnyű elf páncél", és "elf páncél" darabokat, úgy látszik, még a könnyebbnél is van könnyebb - azok nem is sokat értek. -
#10566 Mindegy, toroltem az ide vonatkozo sort, es kesz. Franc se kinlodik vele, beszel itt mindenki mindent, majd letesztelem ha egyszer eljutok odaig.. Addig maradjon a jatekosnak is valami.