The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az AI ugrálás tiltásának oka van szeritem. Szó se róla a vérfarkasos küldetés után a companionos csajt tegnap végigkísértem. Vagy 10 perces út alatt egyszer sem akadt el az NPC. Egyetlen egyszer volt gond ilyen téren, amikor a befele nyíló ajtó bal oldalán állt. Ennyi.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De számomra a Q még körülményesebb lenne mint az Alt, mivel utóbbit tudom úgy nyomni hüvelykújjal, hogy az ASDW-én is ott a kezem. Míg a Q-nál ezt nem tudom megtenni.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
De mit fogsz kapni itten másoktól <#eplus2>#eplus2>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Mindez úgy hogy még nem láttam a Geck (creator hit)-en át, így csak gondolom hogy a sandbox-os megoldáson nem változtattak.
Tehát rohangáltam néhány kört ami alapján a grafikai megjelenítés elég részletes még a kopár sziklás rész is gazdagabb, a távolabbi tereptárgyak megjelenítése is elég gyors és "távoli" bár olyan dolgok mint a kerítés nem volt alkalmam megnézni. Az idõjárás effekteket már sokkal szebben megoldja a program mint eddig, de nem érzem azt benne hogy elég lesz ez a jövõben amire tervezték, már most sokkal jobban megoldja ezeket más engine-ek, nem látom igazán egydx 10-11 rendszer alapjait.
A Npc-k még mindig siralmasak a mai korhoz, mind grafikailag mind mozgás tekintetében. A grafikára csak annyira térnék ki hogy egy lábfej ami egy egész tömbbõl áll amire ráfestik a lábujjakat és a fehérnemû is csak rá van rajzolva a modellre kb. 2000-es évtized eleje. Nem volt lehetõségem kitapasztalni egy kisebb tömeg Npc feldolgozását, elég sarkalatos pont volt a régi engine-nél, nem vagyok benne biztos hogy nem-e ezért nincs ilyen most is a játékban. Az út keresési képességük még mindig elakad egy komolyabb tereptárgyban és ugrani még mindig nem tanultak meg és most nem a kiálló kis szikla átugrására gondoltam. Ha átmegyek egy sziklasoron akkor elindul megkerülni az egészet, a távolsági ellen meg órákon át lövi a szikla falat mert azt érzékeli hogy ott vagyok, néha elõfordul hogy abba hagyja vagy odébb cammog hátha úgy eltalál. Az Npc-krõl még annyit, hogy az elõre lekódolt interakciók szerint egyes helyeken ott állnak a "helyükön" és várják hogy a karakter megjelenjen és akkor indulnak be, és ez nagyon lehangoló ha távolabbról látod õket, de nem mész elég közel az aktiváláshoz. Vagy a másik lehetõségként egyszerûen a földbõl "bújnak" elõ amit megpróbáltak úgy palástolni hogy akkor történjen meg amikor a karakter elhalad azon a ponton így mögötte történek a dolgok amit így nem lát a játékos hacsak nem fordul hirtelen abba az irányba. De így a random ellent a hátadba kapod ami elég bosszantó.
Az Npc-k még mindig eszetlenül rohamoznak nincs taktika a varázsló néha gyógyítja magát de a többiek nem. Nem várják be az erõsítést és nem is hívnak, még mindig van egy határ ami után visszafordulnak a támadásból, ami nyilván ha túl erõs az ellenfél elég nagy segítség. És még mindig elsüllyednek beleakadnak a tereptárgyakba.
Ezekbõl kiindulva tehát szerintem ez egyáltalán nem új engine mint ígérték csak ismét egy új bõrt húztak a régire, semmi javulást és újítást nem hozott, viszont a régi hibák elõjönnek. Kifagyást eddig nem tapasztaltam de még nem is mod-oltam fel a játékot ami igencsak instabilabbá teszi a programot, és nem volt több Npc egy helyen ami szintén az instabilitást hozta elõ. Egy mai engine-tõl nem agyatlan mozgássérült Npc-t várna el az ember. Még mindig csak foltozgatják a már amúgy is elavult engine-t, ami a jövõben már egyáltálán nem lesz elég.
Köszönöm a türelmet és bocsi a sok szövegelésért😊
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
szétszedtem vele egy 75% bonusz regen es nekromanta ruhát és adott egy 15 % os regeneráló képességet, ez így elég gyenge
ha jól értem ha 5 pontot ráköltök ami nem kevés azért.
akkor lesz 75% os regenerálódós dolgom.
De nem tudtam belerakni sem a csizmába sem a kézvédõbe.
és a különbözõ nagyságú lálek kövek is vannak ezek mit befolyásolnak az új tárgyban ?
Amúgy mire tudom felhasználni legyõzött és elfogott sárkány lelkeket?
Mert láttam videókon hogy valahol a sárkány a sráccal volt, na olyat akarok én is😊)
Amúgy a játék valóban beszippant... már már egészségtelen módon is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szóval ha elõbbre veszed a civil war feladatokat (csatlakozz vagy a stormcloak bandához vagy az imperial-hoz) akkor amíg azokat be nem fejezed elakadsz a fõvonalon, legalábbis Whiterun kapcsán. De ahogy haladsz elõre ez a "probléma" megoldja önmagát. Csak akkor ha már felvetted fejezd is be az egész vonalat aztán térj vissza a fõ szálra.
Vagy még jobb ha visszatöltesz egy régebbi állást (lehet annyi is elég ha csak egy kicsit korábbit töltesz vissza és akkor nem mindenki esik neked).
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Annyira gyenge a Journal, hogy komolyan mondom, még sokszor azt ami mutat sem tudom, hogy miért mutatja 😄
Pl a Misc küldik közé csak beteszi, hogy beszélj ezzel-azzal, de hogy miért, azt már nem. De a normál küldik leírása is nagyon gyenge.
A régi megoldás ennél sokkal jobb volt, ez már tényleg a halál lustáknak készült. Semmi háttérinfó, saját feljegyzés, csak jelöli a térképen azt menj oda.
Régen legalább írt bele helyzet meghatározó infókat ... de most semmit. Lehet nem fogok így kikapcsolt jelzésekkel játszani, pedig jó lett volna 😞
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Egy dolgot hiánylok a Skyrimbõl (még csak 25 órája nyomom): igazán epikus nagyszabású tömegjeleneteket. Ezzel valahogy mostohán bánnak a játékok, a Dragon Age 1-ben emlékszem igazan jó tömeges csatajelenetre a végén (50 törp, 50 elf ijasz stb).
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Egyébként tényleg rohadt összetett és dinamikus a világ, most aztán nagyon figyeltek a részletekre. Eddig a legkomolyabb élményem az volt, amikor a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Óriásposzter, life action trailer, etc azért nem alap felszereltség egy játék promózásnál 😄
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Ha a stormcloaks mellé állsz akkor bizony az ezzel is jár.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad mindjárt a legelején belefogni ezekbe a feladatokba, hanem csak késõbb.
Ezt dirket nem teszem spoilerbe:
Amikor megjön a sárkány és rádszólnak, hogy futás, befutsz a toronyba. Onnan át a tetõre, tovább az imperial katona után. Összefut egy Stormcloack-kal, és pár szót váltanak. Ez után kiírja a program, hogy fuss be a menedékbe vagy az egyikkel, vagy a másikkal. Jobbra a stormcloack ácsorog egy ajtó elõtt. szemben meg az imperial. Azt követed amelyiket akarod, de ettõl függ, hogy az elsõ faluban a kovács hogyan áll hozzád.
Gyanítom késõbb már nagyjából mindegy, hogy itt melyikkel voltál, a kezdõ dungeon teljesítésében az egyiknél lesz egy darabig plusz két segítõd, a másiknál nem, illetve a stormcloack - ha követed - kiselõadást tartott út közben, az imperial meg egyszerûen elfutott, igaz nem is nagyon ragadtam rá, elindultam szétnézni...
A Skyrim is jobb ebbõl a szempontból, valahogy reálisabbnak tûnik.
Én 12-13 szint körül érekzetem oda és simán vettek mindent. A városban volt küldetés, de nem sok idõt tölöttem ott. A várban való lopakodás és a fõgonosz öngyilkossága kivételével nem nagyon kellett arra járni...
Jó volt, de soha többet nem tolom végig.
ON
How much can you take,before you snap?
Nord kari. mellékszállal indítottam / lépj be a rebellionba / ok ezt a szálat megcsinálva a Jarl elküldte velem a csatabárdját a wintenhuri jarlhoz /10. szint /.
ott elõbb el kellett mennem a sárkánykõért /fõszál 1. / megcsinálom, szinteket lépek / most 13 /, fasza itemeket szerzek, helyszineket fedezek fel stb. Viszem vissza a palotába a sárkánykövet .
A PALOTÁBA LÉPVE AZONBAN NEKEM ESIK MINDENKI !!!!! kinyírnak / pedig a városban nem szóltak hozzám az õrök /
Mi a franc lehet a bajuk????? Nem szivesen mennék vissza a 10 szintre mert egy csomó mindent elveszítenék....
- arra gyanakszom hogy a sárkánykövel amikor tartottam vissza akkor belebotlottam egy IMPERIALOS csapatba akik egy NORD rabot vittek valahová/talán kivégezni/ kérdezte is a rab hogy kiszabadítom-e? hájóhogy..én is nord vagyok ugye, és azt hittem hogy az imperialosok azok úgy is ellenség úgyhogy levágtam õket -