30713
TES
  • Calver
    meglehet h lehet találni, de megfelelő perk nélkül nem tudod jól *fejleszteni* - és ez itt a lényeg, mivel fejlesztéssel simán megtriplázhatod (igen, triplázhatod, avagy háromszorosára növelheted) a fegyver alapsebzését...
    szóval... kovácsolást mindenképpen azon az ágon érdemes felpörgetni.
  • bega82
    Izgalmasnak hangzik. Csak azért kérdeztem amúgy, mert ha nem lehet találni, akkor a Calver elmélete alapján íjásszal is tényleg érdemesebb heavy armorra gyúrni, és a kovácsolásnál is azt az ágat fejleszteni, mert akkor jobb íjakat tudunk csinálni. Bár megintcsak ott vagyunk, hogy a lopakodás miatt viszont nem túl jó nehéz páncélban menni.
  • Nagydög
    A winterholdi magus iskola pincejeben van az Atronach Forge nevu akarmi. Ha beleteszel valamilyen enchantolt ebony cuccot, akkor egy enchant nelkuli daedricet kapsz vissza. (Meg nem probaltam, ki, sz'al csak sajat felelossegre!)
  • bega82
    Egyrészt az elején, amíg a megfelelő perkek nincsenek meg, addig azért nem ilyen egyszerű az íjásszal sem. Másrészt ha egy 4-5 fős bandita-"szett" esetén kilősz egyet one-shottal, de a többiek rádrontanak, akkor azért nem annyira kihívás nélküli!
  • Egoraptor
    Csinálj Heavy Armoros nyilast zoom és lassítás perkek és sneak nélkül. Ha kihívásra vágysz.
  • whisper
    Az baj ,hogy a harcossal izgi mert futkorász healelni stb tökre jól meg kell harcolni a magek ellen. Viszont az íjász érdekelne ,de akkorát lő ,hogy az iszonyat meg belasul az idő ez annyira no skill dolog. Csak ezért nem indítok mert abba mi a kihívás ,hogy oda lopódzok és one shotlom meg lelassul az idő ,hogy még skill se kelljen a célzáshoz 8)
  • Fantusz
    Az ékszerek jól jönnek az enchantolás fejlesztéséhet.
    Csinálsz belőlük valami nevetségesen gagyi cuccot, s úgy adod el - sokat nem ér, de fejlesztheted vele az enchatot.

A kisérőd, amikor már harcképtelen, térdre esik, s általában olyankor az ellen békén hagyja, rád rontanak.
    Kaphat azonban olyan kritikus találat, hogy nincs ideje "letérdelni" azonnal meghal.
    Ronthatsz te is a helyzetén, pl egy területre ható varázslattól ő is sérül, az alig pislákoló életét egy tűzlabda simán kioltja.
    Néhány másodperc után némileg magához térve ismért harcba indul a kisérőd, s mivel ilyenkor alacsony a HP-ja könnyen kaphat egy végzetes ütést.
    Sokat kibírnak a kisérők, de nem halhatatlanok, kivéve azokat az eseteket, amikor küldetés miatt van veled valamelyik Champions tag (Farkas, Aela the huntress)
  • bega82
    De daedric fegyvereket találni nem lehet?
  • Fantusz
    Nincs ott csak három deadra és Malyn Varen, s a hős szintjéhez igazodik az erejük.
    Nekem könnyebb volt alacsony szinten legyőzni őket, mint a másik karival közel 30ason.
    Sőt, ha jól tudom, harcolni sem kell velük, az egyik karakterem a csata hevében átsett a "semmin", visszakerült Nelacar szobájába, aki átadta a Black Start.
    Az erődben kétségetelenül taktikázni kell, elég csúnyán szórják a jeget a csuhások.
  • Calver
    teljesen mindegy milyen páncélban nyomulsz, mindkettőben el lehet érni a max védettséget, és ha "jól" akarod csinálni (Dragon smithing-et Daedric ágon elérni, h normális fegyvereket is tudj csinálni), még ugyanannyi perkbe is kerül. heavy egyetlen előnye, h könnyebb tápolni, Companion-ék miatt.
  • Egoraptor
    Trükkös de tetszik
  • whisper
    mert vágülis csak 50%-ot kell a Dark elfnél ledolgozni a vámpír fire es csökkené smiatt viszont meglesz a frost resem és magic resem
  • Calver
    én hasonlót Ilinalta's Deep-ben csináltam (előző része a küldetésnek) fő varázslónővel... hiába a kő, 7-es szinten szemtől-szembe darabokra tépett - szóval inkább levetkőztettem karakterem bugyira (h ne zajongjon), benyomtam egyetlen invisibility piámat, átúsztam mellé, és mindkét kardomat belemártottam a hátába...

utána nem fickándozott
  • whisper
    Viszont egy Dark elf vámpír, íjász elég jó lehet lopakodás stb ellenállás terén 8)
  • nasum
    Tudom mit felejtettem el még megkérdezni.

1: Miért nincs karakter képernyő? Annyi amulett nyaklánc 2 enchantal rendelkező cucc van és ha kombinálom mindig utanna kell számolni, ezt miért nem lehetett megoldani egy sima karakter öltöztetős módszerrel?

2: Van egy csomó gyűrűm meg sok nyakláncom gyémánttól a cirkóináig mind kővel, ezeket el lehet adni nyugodtan, vagy enchanthoz kellenek? Gondolom hogy milyen drágakő van benne kevésbé számít utóbbi esetben.

3: Mondtátok a csaj meghalhat, nálom ott az összes cuccom, múltkor 3x leverték 4 kézláb volt, de feléledt, csak szerencsém volt, vagy azért nehéz kicsinálni?
  • Fantusz
    Harcost nehézpáncélosra csinálnám.
    Tolvajokhoz, bérgyilkosokhoz viszont a könnyűpáncél illik (jutalmul is ilyet adnak).

Lehet nehézpáncélban is lopakodni, de a tolvajkodás, bérgyilkosség feelengje úgy az igazi, ha egyedül csinálod végig, nincs melletted kisérő, ilyenkor a páncél súlya sem egy utolsó szempont.
    Harcosnál más a helyzet, neki kell a nehéz vas a közelharcokban.
  • Egoraptor
    Nálam úgy nézett ki a dolog hogy leguggoltam előtte és el lettem bújva, (balance :/) utána egy db 3*x-os bow sneak attack volt (Master szinten) és meghalt szegény. Odáig nem jutott el hogy a kis szolgái meg legyenek idézve.
  • Calver
    Stamina mellé carry weight-et *csak* akkor kapsz, ha szintlépésnél staminát fejlesztesz, cuccokból csak staminahoz ad, carry weight-hez nem.
    bár gondolom akkor a cipőd carry weight-re ad +40-et, amiből tényleg találni rendesen.
  • Sir Quno Jedi
    Szedd szét a csizmát disenchant-tal és ha 100% körüli az enchantod, ráiszol egy jó kis encsant növelő potit és a felszerelésedbe beteszed a terhelhetőség növelő mágiát. Voilá. Máris málhásöszvér lettél.
  • Calver
    nem nehéz annyira az, csak trükkös... és a trükkje: Atronach stone
    a végső nagy csata nálam úgy nézett ki, h a kő mellé benyomtam Breton faji power-jét... és gyorsabban tudtam magam gyógyítani, mint ahogy a három Daedra (csak annyi van, nem öt) sebezni
  • hegege
    Én szerencsére találtam egy elf csizmát ami 40-et ad a staminára (ill arra ami a cipelhető súlyokat befolyásolja),azaz +40 kg-al tudok többet cipelni ami nem rossz :) Így 380 körül van már(bár egyre több potion meg egyéb cucc van amit cipelni kell). Házam nincs még,mert ami pénz van azt általában elköltöm v felszerelésre v skill fejlesztésre..
  • Calver
    Breton-nal elég 2x22% (gyűrű, amulett), mivel van egy küldetés Riften-ben, amit ha végigtolsz, kapsz permanens +15% magic resist-et - így simán felmész 84%-ig
  • Egoraptor
    Már az a 85% is túl sok.
    Jöhetne már a rebalance és expolit fixes patch.
  • bgabor
    Az Azurás de kemény küldetés, vazzeg, senki se álljon neki durva előkészületek nélkül! A végén a legyőzendő varázslót öt varázsló daedra védi, akik fireballokkat meg ice spikeokat szórnak, mindezt egy szűk kis helyen, ahol nem lehet sehová se bújni. Az átlagos karaktert kábé tíz másodperc alatt végzik ki ott. Nem nehéz meghalni amikor egyszerre hatan lőnek varázslatokkal, és te nem tudsz mozogni és menőverezni, mert nincs hely. Varázslók valami komoly lényidézési képesség nélkül bele se fogjanak, mert én is csak úgy tudtam megcsinálni, hogy lényt idéztem, amit aztán helyettem támadtak, miközben én tudtam lőni őket.

Komolyan, többet szívtam ott, mint Molokei ellen, pedig az is egy félórás csata volt. De itt az Azura's star küldetés végén ha nem haltam meg harminccszor akkor egyszer sem, mire nagy nehezen sikerült.
  • Fantusz
    Igen, csak ha valaki, aki nem tudja, hogy merre van a szentély, elég nehezen fog oda találni.
  • Sir Quno Jedi
    Minden mágikusra kapsz igen. ÉS a fentmaradó 70%-nyi sebzést még tudod csökkenteni, ha pl. 3x20% magic rezkót teszel tárgyakba (és pl. Breton vagy, mert az még 25%). Lazán el lehet érni a 85%-ot ami az elvi maximum (asszem), mert 15% azért mindig beesik. Jó kérdés, hogy a fentmaradó 15%-ot tovább lehet-e csökkenteni pl. tűzvédelemmel.
  • sanyiiiii
    Én egykezest, destructiont és restorationt fejlesztek főleg, de amikor azt látom hogy Mjoll kb 3 ütésből levág egy óriást egy superior elven greatsworddel nem hiszem hogy sajnálni kéne azoktat akik nem varázsolnak. Nem is beszélve az óriásokat onehitelő sneak attack videókról :)

Jó mondjuk az is gáz hogy a keményebb nem-varázsló ellenfelek arra jók kb hogy fejlesszék a restoration és light armor skilljeimet :) Mi lenne heavy armorban resist enchantokkal :D
  • whisper
    SZóval ,ha csinálok eg yoylan harcost aminek kirakom ezt 5 pontból akkor az elég jó mivel engem az elöző harcosomnál csak a forsot magek meg srákányok tudtak megölni és azok se 1 lövésből,de ebből kapok majd 30%-ot frostra is!
  • Egoraptor
    Fenn a szentélynél is hozzád vágja a koma ha odasétálsz.
    Élőbb utóbb úgy is oda kell. :]
  • Sir Quno Jedi
    Nem, a magic rezkó KÜLÖN érvényesül és utána (vagy előtte) az elemi is. Ergó a 30% magic rezkó levisz 30%-ot a sebésből, aztán az 50% tűzvédelem abból ami marad még 50%-ot. A magic rezkó amúgy nem elemi dolgok ellen is jó, úgymint életerőszívás stb.
  • Fantusz
    Azura küldetését elég hamar hozzád vágják valahol.
    A szentély fent lesz északon Winterhold közelében a hegyek között, a csillagot Falkreath közelében találod egy erődben, úgyhogy szépen megsétáltatnak, s mire végzel léphetsz néhány szintet.

Általában Winterhold felé menetben már megvan a küldetés egy sötét elf csuhástól, de ha nem ő, akkor valaki más beszél róla elég hamar tudomásodra jut.
    Sőt, nemrég az egyik karim "vissza kapta a küldetést", nem tudom ez mi lenne, már régen nála van a Black Star, s a sötét el csuhás mellett elhaladva ismét baktív lett a "látogasd meg Azura szentélyét" quest - ez mi lenne?
  • whisper
    legegyszerűbb ha varázslót csinálok az se ez se az mi? 8)
  • whisper
    VAlahogy letörlödtek a mentéseim és újr a kell kezdenem és gondoltam kezdek egy 1db 2 kezeses harcost,de vonzana a íjász is csak az zavar ,hogy pl dark elf tetszene ,de light armorba csak ilyen arany elf meg üveg armorok vannak vagy a csont ,de egy dark el mondjuk ebon-ba vagy a másikba nézne ki jól viszont nehéz vértes íjász. mondjuk aharcosommal is oda tudtam lopózni másik ember háta mögé lámpa fénynél ha használtam a stealthes varázslatot. Érvek-Ellen ÉRvek? Talán van olyan amire nem gondoltam és ti igen és lehet az győzne meg!
  • whisper
    Nem tudom 2db 1 kezes axe -os harcossal végig toltam már! kb 10 másodperc votl mire levertem a sárkányt vele master fokozaton. csak gondolkodtam egy íjászon ,de nem tudom a lopakodás be is jönne ,de ez a futkározás!
  • Molnibalage
    Egykezes és pajzs tűnik nyerőnek, főleg nehéz szinten.
  • whisper
    1xüen nem tudok dönteni ,hogy 1 db 2 kezes harcos legyek vagy egy íjász!
  • whisper
    Köszi!
  • Molnibalage
    3. szint és sokáig kell lenyomva tartani a gomobot hozzá. Hiába van 3. szinten, ha csak egy pillanatra nyomod le gombot...
  • bega82
    De én pl az íjász karival habozás nélkül a stealth-es totemet választottam! Hadd fejlődjön csak gyorsabban a sneak meg a light armor, lockpicking. A combat skillekből meg 1-kezes, 2-kezes, heavy armor, block nekem kilőve, smithing-et amúgy is lehet gyorsan fejleszteni, az archery meg szintén gyorsan fejlődik, mert mindenre lövöldözök, ami mozog!
  • nasum
    Na olvastam még amiket irtatok, jó lesz nekem a ligth :)
    Viszont most encahnt vonalon indulnék, hol kezdődik az a quest aminek a végén azt a nagy soul gemet kapom amit végre emberi lélekkel tölteatek meg és ha felhasználom akkor nem tűnik el?