The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Az elején lehetett volna választani? Nem is tudtam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

koschwarz
nem akarok itt a nehrimrõl vitatkozni, meg hát te úgy érzed, ahogy leírtad, de nekem meg pont ellenkezõ a véleményem gyakorlatilag mindenben amit leírtál. nekem a nehrim az oblivionhoz képest egy összetettebb és összerakottabb élményt nyújtott, számomra legalábbis a készítõk pont azokat "javították" amiket kifogásolni lehetett az oblivionban.

(mindenki vett mindent? mármint a kereskedõk? ahhoz egy bizonyos szint kellett, hasonlóan mint az obliban. fõváros funkció nélkül? a történet egy csomó része ott játszódott, pont hogy szerves része volt a sztorinak meg a háttérvilágnak is, rengeteget lehetett olvasni róla a játékban, és a térképet sem mondanám üresnek, pont ugyanúgy teli volt dungeon-ökkel, csak ráadásul még minden dung.-nek volt háttere, fõbossa, egyedi cuccai, sokkal kielégítõbb volt egyet a nehrimben megcsinálni, mint az obli copy-paste dung.-jei közül.)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Liio
Ez igaz, nekem volt egyszer egy olyan, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egy csávó elfutott mellettem, és mondta, hogy dugjak el neki valamit. Én meg inkább nem tettem, és kérdeztem tõle valamit, mire Õ azt mondta, hogy nincs ideje ilyesmire, mert siet, és ha keresztezem az útját, akkor kinyír. Na mármost, én nem szeretem ha fenyegetnek, úgyhogy kinyírtam, erre jött 3 másodpercre egy csávó, aki azt kérdezte, hogy láttam-e valakit erre, merthogy az az illetõ lopott tõle. A párbeszédben nem volt olyan lehetõség, hogy láttam, de eltettem láb alól, ezért csak arra nyomtam, hogy igen, látta, arra ment, az NPC pedig beragadt... Kíváncsi vagyok mi történt volna, ha életben hagyom és úgy kapja el. Lehet, hogy egy jó kis jutalomtól estem el. 😞

Azért tettem csak spoilerbe, hogy aki esetleg még nem találkozott a 'jelenséggel' az igenis csak lepõdjön meg, ha ilyesmi történik. 😊

SW: ToR (EU - Hidden Beks) Syd\'ikwa - Sage

En asszem esszel fogom most csinalni. Varazslo vagyok, azokat a questeket fogom inkabb megcsinalni. Mas fakcioket nem akarom piszkalni. Azt majd maskor, mas karakterrel. Igy is van annyi sidequest, hogy csak gyozzem megcsinalni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Molnibalage
30 yard? Nálam százméteres nagyságrenél is láthatóak az emberek. Állításd át a grafikai megjelenítést. Ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ahogy jönnek és ami tetszik, de azért idõvel minden amit felszedtem el lesz végezve.
A fõ sztoriban még az elején vagyok, bárt a hegyen már jártam és utána vagyok kicsivel, ellenben a dark botherhood, a bards college, a mágusok és a tolvajok céhe már befejezésre került. Most a companions csoporttal nyomulok.
Egy nagy halom misc feladat készen van, jóformán a teljes térképet bejárta a karakterem, a deadre prince-ek feladataiból is sok készen van.

Misc-ben jelenleg van 3 feladat (2 az eldöntendõ, tehát abból egy az kuka lesz, meg van egy beragadt ami a varázslókhoz szól de ott hiába beszélek a célszeméllyel az csak fúj egy másik nõre de nem lép tovább a quest), a fõ vonalon meg egy szintén beragadt feladat (illetve még gondolkodom a békés megoldásán a Missing in Action quest-nek, tippem van rá hogyan kéne, csak még nem próbáltam ki), a fõ vonal és a companions aktuális feladata.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

BEAST
Én mindig megpróbálom fontossági sorrendben megcsinálni õket. Pl, ha valakit elraboltak és az anyja sír, hogy jajmilesz, de közben a szomszéd felkért a rég elveszett olvasószemüvege felkutatására akkor inkább megyek a világ végére világot menteni. :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Olyan sorrendben csinálod a questeket, ahogy akarod. Nem kell azonnal nekiesni egynek sem, nem maradsz le semmirõl.

Érdemes egyébként a már megjelent/felvett feladatokat csinálgatni, nem csak úgy mászkálni és kitakarítgatni a szembejövõ dungeonokat, mert lehet, hogy egy késõbb elõkerülõ quest szereplõit irtod ki, vagy a hozzá tartozó tárgyat szeded föl és emiatt a quest meg majd jól beragad.

Az oblivionban nem volt ilyen gond, mert nem voltak véletlenszerû questek, az egyes célszemélyek és tárgyak akkor kerültek a helyükre, amikor az adott questet felvetted.

A quest-ekkel kapcsolatban meg szerintem amelyik szimpatikus. Mert ha mondjuk elkezdesz vándorolni egy távolabb lévõ quest irányába, könnyen lehet, hogy mire odaérsz még lesz vagy 5-6 újabb quest a logodban! <#smile>
Nem feltétlenül erõsebbek a messzebb lévõ ellenfelek... viszont adott esetben az odavezetõ hosszú, és viszontagságos úton érhetnek meglepetések! <#wink> <#eljen>
shaba23
Hogy csináljátok a questeket? Amiket megkaptok egy helyen, azt letúrjátok, akkor is ha a map másik végében van? Ez a nyílt világos RPG új nekem, kimaradt a többi (majd pótolom), de én azt hittem, ha mesze van valami ott az ellenség is erõsebb lehet, így még nem mentem nagyon mesze a kezdõ területrõl😄
Elkezdtem a mágus karakteremet is, majd ma meló után folytatom, még csak lvl 6-os, de eddig tetszik. Igaz, csak adept fokozaton van, szal így nekem nem olyan nehéz egyelõre. <#smile> Destruction-os fire mage lesz a kicsike! <#worship>

Amúgy számomra ez nemhogy GOTY, de GOAT... <#vigyor> <#nyes>
Szerintem jó ez így, a dual wield mellé ha blokkolás is lenne, akkor az túl imba lenne! Teljesen használható a két fegyveres harc, persze miután megvannak a megfelelõ perkek... nekem legalábbis nagyon bejön!
Akkor ad oda mindent ingyen, ha az elején menekülésnél az imperial katonával tartottál. Ha a stormcloack-kal, akkor csak ellopni tudod tõle, mert nem kereskedik velük. [/spoiler]
Azt mindenképp megengedi, hogy használd a kovácstüzet és a többi eszközt.

Megzavarhatja meg, hogy akkortajt a fokuldetes is eppen oda mutat.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Ott van az a bizonyos kar
benn az udvaron ahol be tudsz menni a toronyba ott van egy kis fabódé, nézz körül benne majd kiveri a szemed a cucc.

De a lényeg úgyis az, hogy azon az úton menj be amit õ javasol (és mutat a térkép ha kijelölöd a feladatot, bár az ember arcában van a bejárat de hátha valaki nem veszi észre).

Ha esetleg még nem kaptál rá választ, akkor íme a megoldás:
A Misc-ben lévõ küldetések megjelenítéséhez egyrészt be kell jelölnöd magát a misc feladatot is és azon belül azt amire kíváncsi vagy (szeretnéd ha mutatná a térképen). Ekkor emg fog rajta jelenni. De ugyanígy megtudható hová kell menni ha ráviszed a kurzor valamelyik feladatra és nyomsz egy m-et (térkép billentyûje alapból). Ekkor a térképre ugrik a játék és mutatja a helyet ahol a feladat végrehajtása megejthetõ.

Az olyan feladatokat, ahol valami noname cuccot kell visszaszerezni vagy teljesen véletlenszerûen generált hozz egy bizonyos címû könyvet típusúak, nem fogja megmutatni a térképen a játék. Ahogy például a 24 darabos spéci kavicsgyûjtésben sem fog segíteni.

<#vigyor> Nekem szerencsére kicsit megértõbb! Bár nekem is elvonási tüneteim voltak, hogy tegnap nála voltam, és nem tudtam játszani. <#nevetes1> Viszont legközelebb csak péntek-szombaton tudok menni, és mondtam, hogy viszem a laptopot... <#vigyor> Õ meg mondta, hogy jó, nem baj, tõle játszhatok egész nap, csak legyek ott vele! <#wink> <#eljen>
A játékot nem lehet "befejezni", legalábbis ennyi idõ alatt nem. Max a fõszálat meg egy-két céhes küldetést. Én experten a fõszálból eddig négy küldetést csináltam meg, a thieves guild utolsó küldetését most csinálom, a dark brotherhoodnak a közepén járok kb, meg a companionokat is kb a közepéig csináltam. 26 órát nyomtam eddig, és még ígyis hátra van az egész fõszál, 6 guild amihez csatlakozhatok, a logomban van 15 misc küldetés és ugye még minden városban kap az ember 10-20 misc questet minimum.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nekem jobban tetszett <#vigyor2>
És az egy ingyenes cucc volt, ezzel meg milliárdokat keresett valaki.

dartonita
Tokeletesen beszippantott engem is a vilag,lvl 20korul jarok de csak mert power-traineltem a smithinget.Egyebkent sneaker/archer vagyok.Mukodokepes kombo,es legalabb cipelhetem magammal a thane cimert jaro kiscsajt is.
Brutalis hogy egy varos kuldeteseit kivegezve elvetodtem egy picike faluba ahol szinte ugyanannyi kuldetes var mint amit eddig megcsinaltam.Nem tudom hol lesz ennek a jateknak a vege,de remelem a kapcsolatom tuleli 😊
Napi 1-3orat tudok talan jatszani szal asszem el fog tartani egy dbig.
Nem elveztem ennyire egyik pcs jatekot sem regota(talan a DA 1-et).Kalapom emelem a keszitok elott,es hiaba emlegetik sokan a nagy elodoket,egyik sem kotott le par napnal tovabb.

Nekem is ez a bajom egyedül a TES sorozattal, hogy nincs rendes ritka/neves fegyver/ruha, amin akár van 4-5 stat.

Molnibalage
Azért a Nehrim minden jósága ellenére igen messze van a TES V-tõl. Nagyon kidolgozatlan volt a világ. Hiába volt a fõváros nagy és szép, funkció nélküi volt. Mindenki vett mindent, a térkép elég üres volt, kevés sidequest, stb. Jó volt, de azért nem egy TES V.

Hát az Oblivionnál tényleg fényévekkel jobb, csak nekem "sajnos" a kettõ között volt egy Nehrim, amit viszont meg se közelít egyelõre.
Abba mindegyik barlangban volt valami különleges jutalom, egy páncélszett része, egy nevesített fõellenfél, egy egyedi tárgy stb...
Itt meg már nem tudom hányadik acélkardot találom, esetleg van valami mágikus cucc a ládába a barlang végén, amihez hasonlót késõbb tonnaszám tudok gyártani. Az 1001. banditát pillanatok alatt levágom, aztán jön egy fõszörny a barlang végén ami egy csapásra kinyír. Berakhattak volna a dupla fegyver mellé még valami blokkolást is, mert így használhatatlan.
Mindegy, amíg nem jön a Nehrim 1.5-ös változata, addig elleszek vele.

Valamit biztos elnézek de nem találom a jelenlegi bountyt amit kiszabtak rám, csak olyan összesítést látok hogy life time bounty.
Valaki segítsen már hol van a jelenlegi.
Molnibalage
Hát tényleg jó a játék, de pont ezért nem tudnám a Morrowindhez hasonlítani. Dögunalmas volt, legalábbis nekem.

Én eddig jó, ha 6 db questet csináltam meg és így vagyok 12. szintû. Jártam Riverwoodban, Whiterunban és kb. 3 dungeonnak nevezhetõ valamiben jártam. Még a város környékét sem jártam be.

Írta valaki, hogy 39 szinten fejezte be. Nem tudom, hogy mikor lassul be a fejlõdés, de ezzel a tempóval nem tudom, hogy a fejlõdés hol fog véget érni nálam.

Pretorian
Nah...17 óra játék után lvl 11 vagyok, ha 20 questem kész van, akkor sokat mondok. Talán ha 5 dungeonben jártam eddig, van egy házam berendezve, lovam, és a térképnek talán ha a nyolcadát fedeztem fel, és egy pillanatra sem unatkoztam. Szerintem érezte a Bethesda hogy kicsit vissza kell kacsintani a Morrowind itányába. Valahogy így kell játékot készíteni.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

pajzsal akkor ut ha a folyamatos vedekezes kozben megnyomod a tamadas gombot akkor van shield bash.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Persze, a hangvezérlõ beállításaiban megtalálod
Loudness-kiegyenlítés azt hiszem
Molnibalage
Mégsem vágom, hogy néha miért csinál olyan látványos mozdulatot a harcosom és miért nem. Képtelen vagyok összerakni, hogy mikor üt pajzzsal és mikor nem. Véleményem szerint kapitális hiba nem ismeretni a harcrendszert...

PiszkosFred
Annyi az egesz, de minden alapveto jatektechnikai dolog le van irva benne. A 600 oldalas Prima guideben meg olyan szajbaragosan van minden, hogy az mar szinte faj, semmi felfedeznivalot nem hagy a jatekosnak.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Az a manual? Az a kis valami? Atyaisten...

PiszkosFred
Eloszor is, az a manual amire te gondolsz - az egy kulon 600+ oldalas produktum, kemeny dollarokert. Sose volt ingyen. Masodszor, a jatekhoz kaptal egy kis kezikonyvet, abban minden benne van ami kell a jatekhoz a "Harc" cimszo alatt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Nekem olyan gondom van, hogy az 5.1 hanrendszer ellenére, ha szemben állok egy karakterrel, akkor nem hallani, hogy mit dumál, mindig mellé kellett nézni. Kénytelen vagy az 5.1 hangrendszert két hangfalaskét használni...

Az általad említett opció hol van? Hangkártya driver?

Molnibalage
Ja, vérfarkasból hogyan lehet visszaváltozni? Mert az átváltozás megy, de visszafele nem. Vagy idõlimit van? Miért nem mutatja akkor? Mert elég nagy szopás, hogy gyógyítani nem tudod magad, de visszaváltozni sem, akkor nyekk...

Pipáld be azt, amit írtam, s az egész hangerõ normális lesz, olyan, mint bármelyik másik játéknál.
Molnibalage
Igen. Nagyon alacsony a játék alap hangereje is. Játszani kell a csúszkákkal.

Molnibalage
Azért leírhatná valaki, hogy hogyan mûködnek az ilyen shield bash és egybek, mert én annak ellenére nem igazán értem a harcredszert, hogy 12. szintû vagyok. Egyáltalán azt sem értem, hogy miért nem tölthetõ le a manualja a játéknak ingyen, ahogy ez bevett szokás...

Molnibalage
Steam kiírja.

Fpocok
Miért linkelted be még egyszer, amit írtam? 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Lehet belõlük itemeket csinálni ha minden igaz.

Amúgy most kicsit pihenésképp a sok tolvaj meg orgyilkos küldetés után elmentem sárkányokat zúzni, immár lvl 25-ön. De még mindig elkeserít, hogy milyen könnyû megölni egy sárkányt. Most kaptam küldetésbõl egy 40 dmg-es bow-ot, messzirõl pár perc alatt sérülés nélkül le lehet 2-3 perc alatt lövöldözni egy sárkányt. Ha nem repkedne el folyton, akkor hamarabb is. Pedig expert nehézségen játszok.

Esküszöm egy-két dwemer sphere vagy falmer ötször olyan nehéz, mint egy sárkány.Nem beszélve pl a jegesmedvékrõl amibõl már egy is pár ütésbõl is kinyír, és majdnem olyan sokáig tart megölni, mint egy sárkányt. Ez az egy nem tetszik a játékban.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Fantusz
Törpe technikának lesz valami jelentõsége?
12-es szintû mágusommal a Shimmermist Cave mélyén találtam egy dwemer szobát. Elég keservesen sikerült legyõzni a két õrt, igazából szerencsém is volt, mert nem jött közelebb, s egy szikla mögött elbújva távolról megsütögettem a tûzlabdával a robotot (fogyott a manaital rendesen). A szobában lévõ asztalon különbözõ fogaskerekek, karok voltak, amelyeket magammal vittem. Dwemer munka, ezidáig még nem találtam hasonlót, s küldetés sincs hozzá. Lesz ezeknek valami szerepük, vagy csak el lehet adni?

Fantusz
Az enchantolás elég összetett dolog, de lesznek olyan fegyverek, páncélok amelyek fel vannak ruházva mágiával.
Páncélokkal nincs gond, de a fegyverek töltete minden csapással csökken, s elõbb utóbb lemerülnek.
Természetesen megvan a módja az újbóli feltöltésüknek.

Enchantolás, kovácsolás, alkímia hasznos képességek, de csak a perkekkel lesznek igazán erõsek, s a játék elsõ harmadában valószínûleg inkább az aktív harci képességekre gyúrod a karakteredet.

SzirmosSzisza
Jelek magyarázata a házakon.

http://imgur.com/a/sHI1w

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Enchantingal lehet a fegyverekre mondjuk fire/magic stb. dmg-et rakni.
hi, hogyan kell legyõzni tsun-t? akármit csinálok összeesik és felkel
Kly
Fpocok írta

LOL
Belementem egy ivóversenybe...
És a térkép másik felén kötöttem ki. Mi ez, Hangover Part3? 😄

farferi kérdezte

Csak kíváncsiságból kérdem, mert nord harcos vagyok és nem célom a tolvajok céhének csúcsára jutni.De:amikor kapom azt a feladatot(gondolom a belépés elõtt) hogy lopjak el egy gyûrût a szájtáti tömeg elõtt az egyik ürgétõl, azt egy képzett tolvaj is hogy csinálja meg?Körbe áll egy csomó ember, valaki mindig észrevesz.Vagy magasabb sneak képzettségnél ez nem számít(ami kicsit fura azért)nekem is van vagy 30-as sneakem,megpróbáltam de esélyem sincs..

Palinko válaszolta rá

nem az a gyûrû kell ami nála van, hanem a trading postban van egy kis ládika. nah az a gyûrû kell.

Scientia potentia est.

a mágiához nem konyítok, de annyit tudok, hogy van Enchant skill, amivel lehet mágikus dolgokkal felruházni a fegyvert. Ilyen spelles dolgot viszont.. nemtudom.
Na ma megjött. Nem tudtam még rendesen tolni mert dolgoztam ,de amikor szabad területen vagyok azok a zenék teljesen isteniek! Kedvencemet kezdtem egy Dark elf harcost 2 kezes fegyverrel! Remélem nem csalódom benne! 1 kérdés van olyan spell ág amiben szerepel oylan spell ,hogy a fegyveremet tudom jegessé vagy tûzessé tenni stb.? pl eltolom és tûz sebbzést kap X ideig?
plu604
ez mehetne FAQ-ba, hátha másnak is van ilyen problémája
zenéket pl én se nagyon hallottam még