30713
TES
  • Richardix
    De az ilyesmiket lehet orvosolni (ha mást nem, modokkal). Bár szerintem kicsit sántít, hogy egy játék hibáit/hiányosságait a játékosok hozzák rendbe...
  • SötétBarom
    Nem élek vissza az exploitokkal, pusztán idétlennek tartom.. Mondjuk amiről beszélek szerintem viszonylag egyszerűen megoldható lenne egy moddal...
  • PiszkosFred
    Miert kellene egy karakternek mindenben jo lennie? Csak abban vagy jo, amit hasznalsz. Errol szol az elet - ha csak nem vagy valami debil mekkmester. Amit gyakorolsz, azt jobban tudod hasznalni, ugyesebb leszek, tobb elonyod szarmazik belole, vagyis "gyakorlat teszi a mestert".

Ennyi.

A kaszt specko dolgot pedig a csillagjegyeket helyettesito STONE-nal oldottak meg.

Oke, a bicskaval huzni 100ig smithing el lett baszva, ketsegtelen, hogy a tradeskillek felhuzasa bantoan egyszeru.
  • mousee
    Ettől függetlenül igaza van.
    Tényleg érdekes hogy lehetsz nehéz páncélos warrior, aki két kezes karddal teper, és mellé idézed a lényeket magadnak (hmmm.. good idea), vagy robe-ban mászkáló íjász (értelme nem sok, de a lehetőség adott). Mondjuk nekem pont ez teszi a játékot széppé, hogy bármilyen "kasztot" csinálhatsz magadnak, és nem vagy beskatulyázva.

Cloth-os destru/conju mage ne tudjon már profin blacksmithingelni, és íjjal 800 méterről a légy cerkáját se lője már el :)

Pár limitáció jó lenne, pl ha jó kovács vagy (izmos állat), akkor ne tudj enchantingolni (precíz aprólékos) olyan OP cuccokat, hogy egy sárkány meglát, és öngyilkos lesz.

Persze ez csak magánvélemény, most megyek és szépen csinálok egy 2h conju "death knight"-ot... :D
  • Richardix
    Senki nem kötelez arra, hogy mindent kimaxolj, vagy hogy visszaélj az exploitokkal. Igen, ez a játék megkövetel némi önmegtartóztatást, a játék nem fogja helyetted meghúzni a határokat, ezt neked kell megtenned.
  • heady
    Így működött Oblivionban, ahogyan te most leírtad.
    Viszont "életszerűbb" szvsz, hogy ha valamit sokat használsz, akkor az fejlődik is. Most nem tudok kovácsolni, de ha elkezdeném, az 500. tőr után biztos tudnék már komolyabbat is csinálni.
  • PiszkosFred
    De a tobbi nep ugy is nez ki, mint az egyik fantasy vilagokban szereplo "megfeleloje" :) A "torpek" meg nem, maximum az eletvitelukben. Picit santit, legalabb lettek volna kicsik. De hat, ez van, ezt kell szeretni.
  • Richardix
    Nem átgondolatlan, csak a minél nagyobb szabadságra törekszik. Nem áll le ott, hogy a mágus csak ezt használhat, a warrior csak azt... Csinálhatsz akár olyan karaktert is, ami mindenben tökéletes, csak az megölné a játékélményt. Szerintem ott szúrták el ezt a fejlődéses dolgot, hogy kivették a Major/Minor skilleket. Azokat némiképp átalakítva (PL. Minor skilleknél alacsonyabb a szintlimit) kellő szabadságot adnak, ugyanakkor némiképp visszafogják a dolgokat.
  • SötétBarom
    Szerinted az jó, hogy egy karakter mindenben jó? Ha ez még nem lenne elég, bónusznak ott vannak még a shoutok is.. Arról nem is beszélve, hogy van egy csomó exploit, amivel röhejesen gyorsan lehet fejleszteni bizonyos képességeket (tőrkészítés például..).

Szerintem úgy lenne jó, ha lehetne választani egy kasztot, ami annyit csinálna, hogy a hozzá tartozó képességek gyorsabban fejlődnének, a többi pedig jóval lassabban.. Például, lenne mondjuk tolvaj, az dobná az egykezes, light armor, lockpick, pickpocket, speech, meg a sneak skillt.. Lenne mondjuk ranger, az dobná a archery-t, a light armort, az alchemyt, a restorationt, meg kovácsolást... A mágus magától értetődik, de mondjuk abból is lehetne két féle, stb. stb....

Szerintem iszonyat debilen néz ki, ahogy a 150 kilós nord állatom egy kibaszott nagy csatabárdal a kezében oson ide-oda..
  • Richardix
    Ez nekem is furcsállott, de ha belegondolsz, az összes többi fajnak is van "hivatalos", és közneve. Orc-Orsimer, Dark elf-Dunmer, High elf-Altmer, Wood elf-Bosmer. Akkor a Dwemereket miért ne nevezhetnék Dwarf-nak? Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a genetikán kívül teljesen egyeznek is a közismert képpel.
  • PiszkosFred
    "Retardalt es atgondolatlan" :) Ha mar valaki nem masolja a tobb tucat rpg dobokockas es ezernyi statbol allo rendszeret-t, az mar fos szar ticcsuk be. Politizalnod kellene, nagy sikered lenne.
  • heady
    Skyrimhez interaktív térkép iOS és később Android eszközökre.

"Ha éppen betévedtünk egy barlangba, ami tele van hasznos cuccokkal, de egyébként is úgy nézünk ki, mint egy málhás szamár, akkor fogjuk az okostelefonunkat/táblagépünket, megnyitjuk az ingyenes alkalmazást, és a térképen bejelöljük, hogy hová kell visszatérni az értékes szajréért, ha már lesz kapacitásunk az elszállítására."

Forrás

Nekem nagyon tetszik az ötlet, remélem hamar jön majd az iOS után az Androidos is.
  • SötétBarom
    Most, hogy beleokádtam 20+ órát, úgy érzem a kedvenc RPG-m még mindig a DAO.. Ami nagyon hiányzik ebből a játékból, azok az érdekes karakterek.. Mindenkivel lehet beszélni 3 mondatot, aztán csókolom.. A másik, ami nem tetszik, hogy nincsen gyakorlatilag kasztja a karakternek.. Simán lehet csinálni kétkezes, lightarmoros mágust, aki amúgy perfekt módon kovácsol (ez mondjuk annak köszönhető, hogy nincsenek alap statok, mint a többi RPG-ben - gondolok itt a strenght, agility, stb.)... Retardált és átgondolatlan..

A világ nagyon jó, szép, változatos, ami kell.. A harc is okés, igazából erős 8/10 így is..
  • PiszkosFred
    Ha jol tudom, csak a terkepen lehet, ezt kihasznalva csinaltak meg azt a terkeprezoomolos/vilagbejaros modot is nem olyan regen.
  • Fehercsoki
    Valahogy ki lehet kapcsolni a hegyeken lévő ködöt/felhőket?
  • PiszkosFred
    Amit sose ertettem, hogy miert adta a jatekosok/community ala a lovat a Bethesda azzal, hogy jo par ellenfel, targy, sztoriban "dwarf" vagy "dwarven"-kent szerepelnek, ami egy kozismert highfantasy faj neve, es talan az egyetlen amely - a TES jatekokon kivul - egyseges megjelenessel parosul. Meg szep, ha a jatekosok nem ertik meg, es kezdodik a felreertesek sorozata...
  • Ragnar360
    na nagjyabol atfutottam a 109 uj hsz-en, hazaertem... tegnap nemtoltam, faradt votlam nagyon, (a végére mar nagy volt a kisértés azert:d) na de ma mindjart elkezdem

aaaAAAaaaah :)
  • Batmanci
    Vágom, csak úgy két éve a retekklubon, Erőskéék beszóltak a filmiparnak.
    A Németek meg simán szarrá vágják a filmeket, "ifjúságvédelmi szempontok" elv alapján.
    Hollywood helyében nem engedném, hogy olyan filmet vetítsenek, amely bármiben meg lett változtatva. Ráadásul, ez sérti a szerzői jog idevonatkozó szabályait. Azt már meg sem említve, hogy teszik ezt oly barom módon, hogy a végén fingod nincs, miről szólt a film.
    A játékokkal, egyes érdekvédelmi szervezetek szintén meg akarták csinálni, de a végén a PEGI rendszerrel hárították a dolgot.
  • PiszkosFred
    Szakall nagyon jellemzo rajuk. Szinte minden fennmaradt kepen, festmenyen vagy karcolaton szakallasan abrazoljak magukat. Emellett imadtak a femeket, a szerkezeteket, a nehezpancelokat, mindent ami fembol volt es szinte mindent meg is epitettek amit fembol csak lehetetett. Technokrata nep volt, egyesek szerint dimenziok kozott is utaztak - egyes elmelet szerint igy tuntek el. Mert senki sem tudja, hol vannak, egyszer csak az egesz faj eltunt.

Meretben ugyanolyan magasak voltak, mint a tobbi MER faj, de mivel az utolso elo dwemer egy mechanikus poklabakon mozgo, puffadt szakallas kis "torpe" volt, ezert sokan elkezdtek oket "torpezni". Pedig Yagrum azert nezett igy ki, mert a Corpus (Morrowindbol gondolom ismeros mi ez) teljesen megfertozte.

Biztos, hogy a kesobbiekben elo fognak kerulni, kihagyhatatlan ziccer a Bethesda reszerol. De a hagyomanyos ertelemben vett torpekhez annyi kozuk van, hogy szakallasak, hegysegben elnek es maniakusan imadjak a femeket. :)
  • Batmanci
    És mennyien követték!
    Olyan, hogy törpe, már szinte nem is létezik.
    De ez nem Árpi bácsi bűne.
    Azoké, akik stílust gyártottak belőle. Trendi dolog a törpét törpnek nevezni, megalázóbb és rövidebb.
  • heady
    Az eegész oldalon ilyesmi kamu hírek vannak, nem igazi, nyugi :)
  • Batmanci
    Vazze, simán lebuziztak minket!
    Némely oldal annyira siralmas.
    Véleményem szerint, aki egy filmtől, vagy játéktól kimegy az utcára lövöldözni, vagy gyilkolászni, az egyébként is megtette volna.
    A szexuális orientáltságra ugyanez érvényes.
    Ha ettől leszel meleg, mindig is az voltál.
    Ezeket nem lehet tanítani - mint a skilleket a Skyrimben -, ehhez genetikai hajlam szükségeltetik.
    Nem ártana, némely média írói státuszban lógó féreg, ezeknek a dolgoknak utána nézne, mielőtt baromságokat terjeszt, amit aztán a rengeteg birka megeszi, mint a pázsitot.
  • Richardix
    A Dwemereknek valószínűleg nem sok közük volt az általában elterjedt törpékhez. Elvileg nem voltak apró termetűek, és az se biztos, hogy szakállas, bumfordi alakok voltak. Amiben hasonlítanak a többi fantasyban ismert törpére, az egyrészt az életmódjuk (föld alatti építmények, és az építési stílus is hasonló), valamint a technikában való jártasságuk.
  • Psychedelic #10702
    Alapból teljesen felesleges a heavy armor egy sneak-es karira, ha felhuzod a kovácsolást akkor meg pláne, mivel 100-as smithingel, ha feljavitod a light armorokat is meglesz az armor cap. Én a stealhes karimat alapból dragon light-ba raktam, ugy light armor perk nélkül is armor cap-en voltam. Viszont mivel felhuztam az enchantot is, és pakoltam 4x45% one-hand dmg-et, és legendary deadric kardokkal, 1 power attackból esett össze minden létező mob a játékban Master szinten, ezért saját magam nerfeltem a karit, hogy vmi kihivás még maradjon.

Igy dragon lightból csak a csuka maradt, daggerre váltottam, a többi ruhám feljavitott thief/DB set db-ok, illetve dragon priest mask, 6 pont van light armorokon, és igy is lazán megvan a cap, és még nagyobb lett a védelmem, mert most 67% magic res mellé, lett minden elementalra is kb 50 resisit, armor cap megvan, viszont legalább stealhbe be kell mennem, hogy daggerrel 30x dmg-el 1 shotoljak mindent, és nem csak alapból nyomom a támadást és esik össze minden. :)

Ha valaki csak azért akar heavy-t hordani, mert nagyobb lesz a védelem, akkor fölösleges, lightban is simán ki lehet hozni ugyanazt.
  • Calver
    semmi alapján, a faji power-ek nem erősödnek. soha.
  • gombabácsi
    az normális hogy egy sárkányt 2 ütéssek kinyírok?
    oké hogy easy-ban játszok és átalában mindenkit 1-2 ütés kinyírok, és csak egypár "főellenség" akihez több kell, de pont a sárkány miért csak 1-2 ütés?
  • whisper
    Srácok a Dark elf racialnának a sebbzése mi alapján nő? a szinttel?
  • Calver
    vagy túl sok cuccod van, vagy rányomtam caps lock-ra, ugyanis az vált sétálás/futás között.
    sprint pedig alapból bal alton van.
  • rikkcsicsi
    köszönet
  • Egoraptor
    Farkas nevű NPC Jorrvaskr-ban.
  • rikkcsicsi
    nekem meg abba tud valaki,h az Ezüst kéz társaságot merre találom??
  • SzirmosSzisza
    Valószínűleg túl sok dolog van nálad, nyisd meg az inventoryt és dobáld ki ami nem kell.
  • Egoraptor
    A törp az nem hupikék, kevered a törpikékkel. :P
  • rikkcsicsi
    nem tul sok cucc van nálad???
  • gordonbass
    Sziasztok,segítséget kérnék tölletek,most kezdtem el játszania The Elder Scrolls V Skyrim-en,és sehogyan sem jövök rá hogyan tudnék gyorsabban menni a szereplőmmel,alt,shift,ctrl,stb,sehogyan sem akar gyorsabban menni,csak sétál akármilyen gombot nyomok meg,mit rontok el?kérem aki tud segítsen.
  • SaGa Jr
    Nem törp, hanem törpe!
    Csak mert anno Árpi bácsi a Gyűrűk Úra könyvben ilyen gyökér módon fordította le a dwarf szót nem kell azt erőltetni.
    A törp az hupikék és kicsi. A törpe meg morcos, nagyszakállú, sörissza agresszor olykor nálánál is nagyobb baltával vagy csákánnyal.
  • koalalompos
    ilyen mélységeiben nem ismerem a sztorit. ez az első, amit a sorozatból próbáltam. istenkirály lett.
  • koalalompos
    viccelsz? sötét elffel tolom. :)
  • bega82
    Na, akkor viszont két alternatíva jutott eszembe: vagy lopakodós, de akkor könnyűpáncélos íjász, vagy pedig nehézpáncélos íjász, de akkor nem lopakodós. Csak azzal nehezebb, úgyhogy kell mellé valami más is... mondjuk conjuration, és akkor segítőket idézgetni.
  • Egoraptor
    Az utóbbit meg se kérdezem honnan tudod.