The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Én csak a Rage-re figyeltem.

Ez GTA IV

No offense, de közelében nincs az arcmimika és karakter ahhoz képest, ami a Skyrimben van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

francois
Én egy ponton tapasztaltam csak az AI gyengeségét és az nem is csatlós esetében volt. Az egyik mellékküldetés alatt volt, hogy ki kellet nyírni egy fõvámpírt és ahogy megyek ki az ajtón, igazi lincs hangulat fogadott, egy csomó ember fákjávál, kardokkal követett. Gondoltam legalább lesz segítség, erre csak a fõkolompos jött be velem a barlangba (most lehet mindegyikkel kellett volna beszélnem, nem tudom), de a csávó is elakadt az elsõ sziklában, szóval csinálhattam egyedül, mikor megyek ki, akkor látom, hogy sikerült átjutnia sziklán, de lazán megállt egy másik sziklán és csak nézett. Ilyet viszont csatlósnál nem láttam, az a gyanúm, hogy npc és npc közt is van különbség.

Molnibalage
Milyen grafikai hiba? A táj még mai szemmel is szép, csak a látótávot kell kitolni, hogy a depth of field határáig legyen hires textúra. A belsõ terek és karakterek terén már elvérzik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

shaba23
piros az one-handed skillem. voltam templomban, ittam disease elleni potit, nem gyógyultam meg...Whiterunban voltam a shrine of talosnál is meg a Kynareth cuccnál is. Esetleg más isten gyógyítja a bajomat? Az aktív effekteknél nem ír semmit, hogy mi lehet a bajom 😞
Eleg sok szempontbol kopedelem az engine, az ketsegtelen, de a jatek ezzel egyutt nagyon jo.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Gondolom a modderek már ezerrel dolgoznak a játékon.Nekem a TES szerkesztõ is bevált,fõleg Morrowndnél használtam sokat

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

xblades
A Grand Theft Auto IV (GTA IV vagy GTA 4) a Rockstar Games Grand Theft Auto videojáték-sorozatának kilencedik, 2008. április 29-én PlayStation 3, és Xbox 360 konzolokra, 2008. december 3-án pedig PC-re megjelent része.
Tehát nem a legújabbhoz mértem😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Gothic 3 is jó volt az óriási grafikai hibája ellenére.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

xblades
Akkor az lehet hogy én még túl kis szinten vagyok még és úgy vannak vele engem erõbõl lenyomnak<#idiota>
Bár ez a Fallout alatt is mûködött ha már majdnem halott volt az ipse elbujt egy konténer mögé tehát ez sem új dolog, de ez nem egy Mass Effect 2 szint ami szintén nem mai játék.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Molnibalage
Nem lehet mindig mindent a legfrissebb FPS-hez mérni...

wedge31
Sajnos van csalodás ebben is, föleg ahhoz képest ami lehetett volna ha nem a konzolos platform lett volna a cél.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

xblades
Én se mondtam hogy nem jó, de ha már újat ígértek legalább ezeket a hibákat javították volna ki. Az arc mimika nem érdekel ha olvastad amit írtam nem ezt hoztam fel nem is hibaként hanem elmaradásként nem is mai játék engine-khez képest ( pl. RAGE ami ráadásul tényleg konzolos engine mégis szépen mûködik)

fura van ez a quest hogy jussunk be egy partyba es jöjjünk ra sárkányos dolgokra solutionban, irja q log hogy szerezzem vissza a gearememt elmegyek oda ahol irja q log ott egy ures lada es utanna azt irja q log hogy megvan a gearem... hogy kapom vissza mert ott nem volt
Gyógyítást én se, de hogy fedezékbe vonul, olyat én tapasztaltam.
xblades
Én a harc közbeni gyógyításról beszélek mikor már 25% alatti a Hp, esetleg visszább szaladna és gyógyítana magán, vagy erõsítést hívna a néhány métere odébb lévõ társaitól, esetleg fedezékbe bújna a nyilak vagy a varázslatok elõl. Én ezt nem tapasztaltam, és nem light fokozaton.

xblades
Ha észreveszed a leírás az elõzõ engine és eközött ami elvileg egy új alapra épült közti eltérés vagy hasonlóságot hivatott feltüntetni. Én jó pár dolgot látok benne ami ugyanaz. És a régi hibáit hozta át ami egy új esetén elvileg javítva lenne.
Az al ugrás nincs tiltva vagy csak bizonyos karaktereknél mert van ami használja.

Az elakadás dolog meg nem akkor jön elõ ha szaladgál a nyilt terepen hanem ha beleütközik egy bonyultabb Navmesh részbe aminek az egyik oldalán én vagyok õ meg a másikon és nem képes feldolgozni. A Navmesh probléma nem akkor jön elõ ha van ideje elõre tervezni.

MerlinW
Ezzel nem tudok vitatkozni😊

[merlinw.org]

Abszolut egyetértek. Ugyanigy értékeltem ezeket. Viszont a Skyrim szerintem mindenben elõrelépett az elõdjéhez képest.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

MerlinW
Mert a jó játékok a Oblivion, DA 1, Witcher 1 és a Two Worlds 2 voltak A általad említett folytatások mind alulmúlták az elõdeiket. Fõleg a Dragon Age-re igaz, az igazi oldschool RPG hangulatot adott. DA2 egy elkapkodott, igénytelen hack and slash lett. Witcher 2 pedig egy igen kellemes történetalapú casual csõ-RPG-lett. LotR pedig... azt szóra se méltassuk😊

Tehát mélységben ÉS szabadságban csak az Oblivion-t és Two Worlds 2-t lehet egy lapon említeni a Skyrim-el az (legalábbis az utóbbi évekbõl)

[merlinw.org]

PiszkosFred
Ertem. Azt hittem a minosege miatt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hiho!

Azt meg lehet nézni valahol, hogy melyik frakcióhoz csatlakoztam?

USB fejhallgatóm van,és egyszerüen nem képes kezelni a hangerõt a játék.Mármint a fejhallgatón nem tudok hangerõt növelni,meg csökkenteni.Kénytelen vagyok mindig a menübe kilépni ha hangerõt akarok változtatni.VAlaki erre nem tud magyarázatot? Többi játék kezeli rendesen a fejhallgatót.

Jópofa, de ez nálam csít kategória, én ilyet biztos nem fogok. És a video címétõl eltérõen nem olyan super-fast szerintem ez a megoldás... <#smile> Biztos, hogy nem lenne türelmem hozzá ahelyett, hogy kalandozgassak mindenfelé! <#nyes>
Ez a játék nem errõl szól

http://www.youtube.com/watch?v=fuplrQZ_0ic
Erre van valakinek valami ötlet? Milyen restoration spellt használjak? <#conf>
Ott a GYIK a bannerban. Bökj rá és megvilágosodsz.

Egyébként a lélekkövekbe zárt lelkek azok amik nagyon erõsen befolyásolják a készítendõ tárgy erejét. Egy grand lélekkel sokkal magasabb százalékos érték hozható ki mint egy common vagy akár great lélekkel.
A hatásokat meg nem rakhatod akármibe. Van amit csak fegyverbe lehet, van amit csak testre való páncélba/köpenybe/ruhába, van amit csak ékszerbe és így tovább.

Emellett némely erõsebb hatást nem lehet leutánozni. Egy tárgyba nem lehet még maximálisra fejlesztett enchanting mellett sem 100%-os hatást belenyomni akkor sem ha minden perk megvan és grand lelket használtál. Ez a saját kreációk hátránya hogy bár egyedi de nem biztos hogy lesz olyan erõs mint az eredeti volt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pffff.... akkor nem csodálom, hogy hasztalan volt, hogy én levettem high-ról medium-ra! <#vigyor>
+2 fps a városban, szóval jóformán semmit. <#smile>

És fps-ben ez sokat dobott? Mert akkor lehet én is kipróbálom majd.
Nekem konkrétan nem az árnyék megjelenítéssel van/volt problémám, tehát hiába "hangoltam" volna be. Nélküle nekem jobb. Mindenkinek más a jó.

Rááltam a smithing powertrain-re, egész jól haladok vele úgy tûnik 😊

A dragon armorokhoz mennyi ilyen sárkánycsont meg bõr kell?
Azt lehet simán hallani! <#wink>

<#ijedt> <#vigyor> <#nevetes1>
Én is utálom, engem is mindig követ egy!
PiszkosFred
Ahogy kikapcsoltad, ugy be is lehet hangolni az arnyekokat a prefs.ini-ben ugy, hogy full HD-ben is tokeletesen elesek legyenek. (mert sajnos alapbol a kozeli arnyekok tobb fenyforras eseten pixelesek/"kockasok"). Erdemes, arnyek nelkul tul steril az egesz.

Értem. Különben igen, városban nekem is nagyon le szokott esni az fps. Amúgy sem valami huszáros (gondolom a laptopos videókártya miatt), de azért 25-40 között mozog nagyjából, ami teljesen játszható. Viszont a városokban sokszor leesik 16-17-re is, ami már nem túl jó... ráadásul ami bosszant, hogy lejjebb vettem jó pár dolgot high-ról medium-ra, és gyakorlatilag semmi hatása nem volt, minden ugyanolyan maradt az fps tekintetében. <#confused>
SzirmosSzisza
De így nem látod, ha egy sárkány repül feletted <#vigyor2>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mert eleve utálom az árnyékokat. Egyébként nálam amúgyis szarul megy FullHD-ben a városban.

De Csokis, miért kapcsoltad ki egy GTX 560-al? <#fejvakaras>
Kb egy éve az elsõ képekrõl megmondtam (nem okoskodás de vissza lehet keresi a topicban) hogy ez ugyanaz az engine és pár okos rögtön leugatott, hogy megmondták a fejlesztõk hogy új engine-t irnak a játékhoz. Itt nincs új engine, de szerintem ez az engine pont jó, az hogy van-e arcmimika vagy gesztus az nem engine kerdése.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

A C:\Users\felhasználói név\Documents\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini szerkeszd, és írd át ezekre az értékeket:

fInteriorShadowDistance=0.0000
fShadowDistance=0.0000
bDrawShadows=0
iShadowMapResolution=1

Metsd el, és máris nincs árnyék a játékban!

SzirmosSzisza
Meh, pont 1 bánya közepén vagyok, tuti az a büdös óriás pók volt <#idiota>
Kösziamúgy :9

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Pontosan! Meg hogy egy íjász nem megáll veled szemben és lõdöz rád, te pedig szintén lõheted, vagy közelharcossal odarohansz és agyonvered, hanem össze-vissza rohangál, lõ egyet, arrébb szalad, elbújik egy szikla mögött stb. stb.
dartonita
Biztosan jobban ertesz a grafikai motor elemzesehez mint en,de van par dolog ami szurja a szemem.
Az AI butasagarol amit irtal, egyaltalan nem osztom.Nem csak a varazshasznalok gyogyitjak magukat hanem bizony a kozkatonak is.Nem ritka az amikor felriad az npc egy teremben es felkapkodja az addig asztalon levo! healing es egyeb potikat.Es bizony hasznaljak is oket ha nem alacsony fokozaton jatszol ahol 3utesbol megfekszik.Egy dbig azt hittem hogy a companionom tunteti el oket,de direkt megfigyeltem hogy a-a ez bizony az npc AI aki igy osszeszedve a cuccokat javit a veled valo harc eselyein.Ez pedig akarhogy nezem bizony nagy ujitas.

Betegség, használj cure disease potion-t vagy templomban imádkozz, vagy egy stendarr-os papot keress.
PiszkosFred
Osszeszedtel valami negativ effektet. Gyogyitsd ki magad, vagy jozanodj ki 😊

SzirmosSzisza
Mitõl lehet, hogy 50-es Archeryt a skill lapon pirossal 20nak ír ? :o

PiszkosFred
A jatek xboxra keszult, amely igy behatarolta a lehetosegeket. A PC-s engine upgrade, es vele az uj DX cuccok (csak dx9-et tud a jatek jelenleg), es a tovabbi featurek kesobb erkeznek PCre. A motort ugyanazok fejlesztettek mint a korabbi, igy az alapjai ugyanazok. Amit lehet, kihoztak belole, sajnos a konzol aranylag fix hardvere ad egy bizonyos hatart a dolognak.

Az utvonalkereses tenyleg vicces, az teny 😊 Neha 10 percet varok a tarsamra, mert leugrottam valahonnan, es nem tudom, meghalt-e utkozben, beult-e kocsmazni valahol, vagy meg mindig probal hozzam futni...